Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
itt a fórumon is elég sokan, meg egyéb ismerőseim is elég sokan otthon maradtakMondjuk én azt a fene nagy otthonmaradást nem tapasztaltam...- kevésbé használt reptérÚgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005
Tényleg érthetetlen, miért ilyen irreálisan alacsonyak a számok, így a kormány kénytelen lesz visszaadni a rendkívüli felhatalmazást (vagy nem) 😁
warr_b
- ausztria/szlovénia/csehek és szlovákok időben zártak
- elegen mondták azt hogy otthon maradnak
és biztos hogy van még más is, de a lényeg számomra hogy bemákoltuk
Negritis
warr_b
szóval azért sokan megtették + intézkedések is csökkentették eléggé ezek szerint
valamint nem csak az számít hogy maradj otthon
hanem hogy a szociális érintkezések csökkenjenek
a buli helyek bezárása az amúgy sem túl látogatott bajnokságok leállítása
koncertek hiánya ...
ezek mind segítettek
persze ha újraindulnak akkor mind1 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
coub.com/view/1af0tj
több mint 5 éve
Mondjuk én azt a fene nagy otthonmaradást nem tapasztaltam...- kevésbé használt reptérÚgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005
Tényleg érthetetlen, miért ilyen irreálisan alacsonyak a számok, így a kormány kénytelen lesz visszaadni a rendkívüli felhatalmazást (vagy nem) 😁
warr_b
Negritis

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
kipcsak vérbe nem gyűn a denevírEgyszerű mint az 1x1.- kevésbé használt reptérÚgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005
warr_b
Negritis
Az ősi szittya-hun-magyar génállománnyal nem bír a covid19.
kittli
több mint 5 éve
Egyszerű mint az 1x1.- kevésbé használt reptérÚgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005
warr_b
Negritis
Az ősi szittya-hun-magyar génállománnyal nem bír a covid19.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Egy utolsó gondolat ebben a témában és befejezem,tényleg nem idevaló.Nekem mint politologusnak..na jo nem vagyok az😃az a kerdesem h miert KELL szavazni?Nem,Orbán a legrosszabb,ez biztos.Aztán bárki,de tényleg bárki akár te is csak jobb lehetsz.Vagyis szavazzak Schifferre vagy Vonára?Schiffer például egy ilyen jelölt lehetett volna. Vagy (bár neked nem felel meg) Vona is. Tudom, már egyik sem opció. Nem véletlenül...A disputa onnan indult, hogy úgyse lehet meggyőzni egy másik oldalra szavazót.Pontosan, rávilágítottál a szép és igaz, de életszerűtlen írásod lényegi pontjára.De, figyelembe veszem. Ez az "embereknek kell valaki" egy mellébeszélős bullshit. Te nem az emberek vagy általában, hanem Te vagy. Te úgy szavazol, ahogy Te akarsz, nem úgy, ami "az embereknek kell", Namost, ha az adott szituban a szerinted legmegfelelőbbet választod, akkor gondolom Hornra is rászavaztál ugye? Hiszen Te mondtad, hogy Horn tökéletes volt, akkor és ott. És rászavaztál Medgyessy-re is ugye? Hiszen az adott szituban meg ő volt a legjobb opció, hiszen nyert. És Gyurcsányra is szavaztál? Amikor ő volt a nyertes, ergó ő kellett a népnek? Vagy esetleg csak Orbán az aki tökéletes és rá is szavazol? Ha csak ő az, akkor Medgyessy idején miért nem a tökéletest választottad? Vagy Horn idején? Esetleg akkor még nem láttál tisztán? 😀
Az embereknek kell valaki, akire szavazhatnak. Horn Gyula tökéletes volt, Orbán is, Medgyessy is, és még jobb híjján Gyurcsány is, majd ismét Orbán. Mindegy melyik milyen, de valaki. Nem veszed figyelembe, hogy miként működnek az emberek.Sobri Jóska
Nincs itt semmi ilyesmiről szó. Egyszerűen neked valamiért bejönnek ezek az Orbán, Trump féle fazonok. Hogy miért, azt jómagam sem értem, mert egyébként olyan távol vannak ezek attól, amilyennek ismerlek - alapvetően liberális, hagyj élni és élni hagylak, tegyél önmagadért, satöbbi -, mint észak a déli pólustól, de mégis ez van. És költesz hozzá egy szép mesét, hogy miért. Lehet, hogy csak nekünk próbálod így beadni, lehet, hogy magadat is becsapod vele, ezt nem tudom. De, hogy mese az tuti. Mert a lyukas gatya az lyukas gatya. Meg lehet ideologizálni, hogy a lyuk az tulajdonképpen praktikus, mert ott szellőzik, és egyébként is az a divat, de attól még az a gatya egy lyukas gatya. Egy elvek nélküli, hatalomtechnikában, hatalomgyakorlásban határokat nem ismerő vezető az meg nem pragmatikus vezető, hanem elvek nélküli, hatalomgyakorlásban határokat nem ismerő. Ez nem nézőpont kérdése, ez egyszerűen a nagy büdös valóság. Ha felöltözteted szép ruhába, ha nem. Úgyhogy szerintem hagyjuk is, hogy szerintem kire kéne szavaznod. Úgyis csak költői a kérdés. 😊
Van néhány, aki otthagyja a barátnőjét ha sok a probléma, idegesíti, átbassza, félrekúr, elunja, de a legtöbb ember nem. Legalábbis addig nem, amíg nincs egy másik nő. Mindegy az milyen, de hinnie kell, hogy jobb. Így működik a néplélek, akár proli, akár értelmiségi, akár random szavazó, akár tudatos, akár tetszik, akár nem.Sobri JóskaVan amikor így működik, van amikor nem. Protest szavazáskor - amiből manapság talán több is van, mint nem protestből - például nem így működik.
peterk2005
De, meg lehet győzni.
Csak ahhoz kéne mondani valakit, aki jobb, mint ami most van.
Aki jobb, mint amire most szavazna az a másikoldali, jelen esetben én.
Nem látom át, hogy miért az én hibám, hogy ti nem tudtok.
Egy férfias, egyenes állítást se láttam még, hogy XY jobb, mint Orbán.
Itt van ez a liberális, full kormány-, Fidesz- és Orbánellenes közeg, és nem képes senki mondani egy konkrét nevet, pártot, csak megy az ovis bárkizás meg vagy civillófaszozás vagy ha majd bizonyít meglátom blabla és bullshit.
Na de miért?
Félsz, hogy lecsap a diktatúra és elveszted a munkád, vagy börtönbe kerülsz, ha mondasz valakit? Vagy fosol, hogy megbánod pár hónap múlva? Zágson, akkor mondasz mást. Ez a szabadság, hogy bármikor felülbírálhatod magad, a döntésed, és újra szabadon azt csinálsz, amit akarsz.
Csak ne gyámoltalankodj.
Ha érdekel miért jön be Orbán vagy Trump, pont ezért. Ők felnőtt férfihoz méltóan tudnak válaszolni, adnak egy egyenes kérdésre egy egyenes választ. Legfeljebb nem őszintén, vagy másnap felülbírálják, és teljesen mást mondanak. De ez lényegtelen. Ami a lényeg, tudnak mondani.
Sobri Jóska
warr_b
És ha egyik sincs a szavazólapon?
Mert ezzek az erővel Horn vagy Kádár is jöhet. Vagy Kossuth, Széchenyi, esetleg Hunyadi Mátyás.
Mondasz olyat, akire lehet is szavazni?
Vagy ténylegesen mindenkinek Orbán a legjobb, de csak én merem kimondani?
Sobri Jóska
Szerintem a legközelebbi választáson - ha még lesz ilyen rendezvény - akkor ha egyik kalapba Orbán van,a másikba meg Bözsi néni,akkor tiszta szívemből Bözsi néniben hinnék.Illetve ajánlanám neked is.
Azért például,mert még Bözsi néniről elhiszem hogy jót akar,másoknak és nem magának,elhiszem hogy akár szavahihető is lehet,és nem üti egyik mondata a másikat.Mert szerintem a választók képébe hazudni nyíltan,szemrebbenés nélkül nem erény.Ellenkezőleg.
Az is lehet hogy Bözsi néni kórházakra költené a mi adónkat illetve az átkozott,sorosista Brüsszel pénzét és nem hülye,semmirekellő stadionokra.Egyszóval arra amire valóban szüksége van népének.
Az is lehet hogy Bözsi néni szomszédja,Kőműves Miska se lenne hipp-hopp a helyi kocsmakedvencből hazája leggazdagabb embere.
Napestig sorolhatnám tehát hogy miért szavazz inkább Bözsi nénire (vagy tényleg bárkire) és ne Vityára.
De egyébként úgyis mindegy mit írok/mondok.Meg fogod cáfolni. 😊
Foresz
Sobri olyasmit irt h o a legjobb valasztas a felhozatalbol ami nalam olyan erzest kellt h lehetne jobb is.
Bennem ket kerdes merult fel:
-miert kell vkit valasztani, siman megtehetne barki h nem ikszel semmit ?
-miert jo ugy szavazni hogy ki a kevesbe foss?
Persze ehhez kb mindenkinek gondolkodnia kene es elenegedni azt h o geci ra nem szavazok akkor inkabb masra szavazok.
Van egy olyan mondas h olyan a politika /politikus amilyen az emberek?
ZoliMP
Szóval csak annyi,hogy valaki mellett és valaki ellen ugyanolyan értéken lehet szavazni.Mert hogy vagy annyira szimpatikus az amit akar,vagy maga az ember hogy mindenáron rászavazol,vagy éppen ellenkezőleg és akkor nyilvánvalóan mást akarsz nem őt.
Egyébként is egyre jellemzőbb a két pólusú választás,a célegyenesbe általában két erő ér be komolyabb előnnyel,és abból kell választani.Ott meg vagy az egyik kell,vagy a másik.
Ezért hülyeség amit Sobri ír,hogy márpedig mondjuk el név szerint ki lenne fasza.Honnan tudjuk hogy ki lesz értékelhető másik pólus a következő választáson.
Ja,hogy mer' most nincs rá alkalmasabb,az nem jelenti azt hogy akkorra nem lesz. A másik oldal meg az,hogy de szarabb se lesz senki tőle.(már ha valaki kormányt akar váltani)
több mint 5 éve
- kevésbé használt reptérÚgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005
warr_b
több mint 5 éve
Úgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
peterk2005

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Úgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.mondjuk az alacsony átesett arány aggasztó
peterk2005
mert ez azt jelenti hogy bármikor jöhet a szar
több mint 5 éve
Úgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Érdekelne a véleményetek, ki-mit gondol az alábbiakban leírtakról:Most komolyan? Oké, nem mindenki van képben a fizikával, technológiával kapcsolatban, így esetleg nem tör ki azonnal a röhögés belőle amikor a faszi egy mozdulattal összemossa az 5G-t a Starlinkkel (éédes jó anyám...). Meg nem mindenki értheti, hogy mi is az az AI, hogy az nem a kínai telefonnal fizetés meg arcfelismerés, és hogy nincs olyan, hogy "rákötni az internetre". Az AI nem veszélytelen dolog, elképzelhető akár katasztrófikus kimenetel is, amivel foglalkozni kell, de nem így, nem azért mert "rákötik az internetre", lol 😀
olkt.hu/a-vilagtortenelem-legnagyobb-atverese/?fbclid=IwAR3zh4-OnLeA84t8yb08yfFm2_knaAPYnmL0Gw2xMrmQQemj1wFbePj6RCs
Bennem valahogy nem bír megfordulni a bornyú... 😕
nagir
Szóval oké, műszakilag sokan nincsenek képben, így érthető ha nem szúrják ki ezeket a hülyeségeket. De akkor is fel lehet azért tenni mondjuk azt a kérdést, hogy mégis mekkora biznisz is az 5G ha megvalósul? És arra az a válasz - ez elég könnyen belátható azért laikusként is -, hogy nem (nagyságrendekkel) nagyobb, mint a 4G volt. Hiszen azt fogja leváltani, teló meg már mindenkinek a kezében ott van, 4G-stül. Nincs hova eladni az 5G-t, csak a 4G helyire. Arról meg tudjuk, hogy mekkora biznisz volt. A szektoron belül elég komoly, de globális gazdasági összehasonlításban? A bolha faszán a pattanás is elefánt hozzá képest. Itt állunk egy olyan változás előtt (megújulú energiák, elektromos autózás, belsőégésű motor korszakának vége, átalakuló közlekedési rendszerek, stb.), ami olyan kulcságazatokat renget már most is meg, és fog még inkább teljesen a fejére fordítani záros határidőn belül, mint az autógyártás (általánosabban a járműipar személyautótól teherautón át repülőtől hajózásig), energiaszektor (olajvállalatok), és sorolhatnám. Ezekhez képest az 5G nudli. Jelentéktelen. Ha tényleg létezik az a háttérhatalom, akkor miért pont az 5G miatt "állítja le" a világot? Egy bolhafasznyi apróság miatt szopatja meg magát is? Leállítva éppen azokat a szektorokat, amik _valóban_ kulcsszektorok, mint energiaszektor, autógyártás, közlekedés, ésatöbbi? Ha tényleg ők a legerősebb háttérhatalom, akkor ezek a szektorok is a kezükben vannak, hiszen ha netán nincsenek, akkor nem többek egy szerencsétlen kis wannabe társaságnál. Ha viszont a kezükben van, akkor elképzelhető, hogy akkora barmok legyenek, hogy levágják a saját karjukat azért, hogy kifesthessék a körmüket? 😊 Elon Musk leállítja a saját autógyárát, amelyik már most 150 milliárdot ér, és hetente elbukik emiatt milliárdokat azért, hogy ha majd egyszer elkészül, akkor is maximum 10 milliárdos Starlink biznisze bejöhessen? Ha igen, akkor egy igennagyonhülye. 😀
És sorolhatnám még azokat az egyszerű kérdéseket, amiket fel lehet tenni _azonnal_, utána olvasás nélkül is, technikai, műszaki előképzettség nélkül is. Egy biztos viszont. Ha letiltják, ha nem, ez a fazon minden bizonnyak kib*szottul jól megél a hülyeségeiből. 😊 Ügyesebben csinálja, mint a Budapest TV-s távgyógyító, bár szerintem még ő is jól megél...
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Remélem azért ezt te se gondolod komolyan.Nem felelőtlen vagy, hanem logikusan gondolkozol.Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert már lassan senkit nem érdekel. Napról napra látom a környezetemben, sőt nem is akarok álszenteskedni... magamon is észrevettem már, hogy telibe szarom. Szörnyű felelőtlen állampolgár vagyok tudom, de elfogyott a türelem. Bocsi mindenkitől akit esetleg én ebolázok le.
vpi
Hanni
Ez a járvány úgy fog bevonulni a történelembe, mint az egyik legnagyobb bullshit, amit a média lenyomott a világ torkán. Ma ez persze még eretnek gondolat.
Kampman
több mint 5 éve
Érdekelne a véleményetek, ki-mit gondol az alábbiakban leírtakról:ez semmiben nem különbözik egy gyógygombás hirdetéstől, egyszerű promóció, a szagértő aki azér az mer az, de elhallgattatják a valakik, de sose tudod meg mit akart mondani, mer nincs benn a kibaszott reklámba, hogy mi a fáma, elő a farbával
olkt.hu/a-vilagtortenelem-legnagyobb-atverese/?fbclid=IwAR3zh4-OnLeA84t8yb08yfFm2_knaAPYnmL0Gw2xMrmQQemj1wFbePj6RCs
nagir

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Van egy kormány akik az egyik legnagyobb propaganda gépet hajtják. Mindenféle törvényes / nem törvényes módon veszik rá az embereket, hogy menjenek el szavazni / rájuk szavazzanak.Nekem mint politologusnak..na jo nem vagyok az😃az a kerdesem h miert KELL szavazni?Nem,Orbán a legrosszabb,ez biztos.Aztán bárki,de tényleg bárki akár te is csak jobb lehetsz.Vagyis szavazzak Schifferre vagy Vonára?Schiffer például egy ilyen jelölt lehetett volna. Vagy (bár neked nem felel meg) Vona is. Tudom, már egyik sem opció. Nem véletlenül...A disputa onnan indult, hogy úgyse lehet meggyőzni egy másik oldalra szavazót.Pontosan, rávilágítottál a szép és igaz, de életszerűtlen írásod lényegi pontjára.De, figyelembe veszem. Ez az "embereknek kell valaki" egy mellébeszélős bullshit. Te nem az emberek vagy általában, hanem Te vagy. Te úgy szavazol, ahogy Te akarsz, nem úgy, ami "az embereknek kell", Namost, ha az adott szituban a szerinted legmegfelelőbbet választod, akkor gondolom Hornra is rászavaztál ugye? Hiszen Te mondtad, hogy Horn tökéletes volt, akkor és ott. És rászavaztál Medgyessy-re is ugye? Hiszen az adott szituban meg ő volt a legjobb opció, hiszen nyert. És Gyurcsányra is szavaztál? Amikor ő volt a nyertes, ergó ő kellett a népnek? Vagy esetleg csak Orbán az aki tökéletes és rá is szavazol? Ha csak ő az, akkor Medgyessy idején miért nem a tökéletest választottad? Vagy Horn idején? Esetleg akkor még nem láttál tisztán? 😀
Az embereknek kell valaki, akire szavazhatnak. Horn Gyula tökéletes volt, Orbán is, Medgyessy is, és még jobb híjján Gyurcsány is, majd ismét Orbán. Mindegy melyik milyen, de valaki. Nem veszed figyelembe, hogy miként működnek az emberek.Sobri Jóska
Nincs itt semmi ilyesmiről szó. Egyszerűen neked valamiért bejönnek ezek az Orbán, Trump féle fazonok. Hogy miért, azt jómagam sem értem, mert egyébként olyan távol vannak ezek attól, amilyennek ismerlek - alapvetően liberális, hagyj élni és élni hagylak, tegyél önmagadért, satöbbi -, mint észak a déli pólustól, de mégis ez van. És költesz hozzá egy szép mesét, hogy miért. Lehet, hogy csak nekünk próbálod így beadni, lehet, hogy magadat is becsapod vele, ezt nem tudom. De, hogy mese az tuti. Mert a lyukas gatya az lyukas gatya. Meg lehet ideologizálni, hogy a lyuk az tulajdonképpen praktikus, mert ott szellőzik, és egyébként is az a divat, de attól még az a gatya egy lyukas gatya. Egy elvek nélküli, hatalomtechnikában, hatalomgyakorlásban határokat nem ismerő vezető az meg nem pragmatikus vezető, hanem elvek nélküli, hatalomgyakorlásban határokat nem ismerő. Ez nem nézőpont kérdése, ez egyszerűen a nagy büdös valóság. Ha felöltözteted szép ruhába, ha nem. Úgyhogy szerintem hagyjuk is, hogy szerintem kire kéne szavaznod. Úgyis csak költői a kérdés. 😊
Van néhány, aki otthagyja a barátnőjét ha sok a probléma, idegesíti, átbassza, félrekúr, elunja, de a legtöbb ember nem. Legalábbis addig nem, amíg nincs egy másik nő. Mindegy az milyen, de hinnie kell, hogy jobb. Így működik a néplélek, akár proli, akár értelmiségi, akár random szavazó, akár tudatos, akár tetszik, akár nem.Sobri JóskaVan amikor így működik, van amikor nem. Protest szavazáskor - amiből manapság talán több is van, mint nem protestből - például nem így működik.
peterk2005
De, meg lehet győzni.
Itt van ez a liberális, full kormány-, Fidesz- és Orbánellenes közeg, és nem képes senki mondani egy konkrét nevet, pártot, csak megy az ovis bárkizás meg vagy civillófaszozás vagy ha majd bizonyít meglátom blabla és bullshit.
Na de miért?
Félsz, hogy lecsap a diktatúra és elveszted a munkád, vagy börtönbe kerülsz, ha mondasz valakit? Vagy fosol, hogy megbánod pár hónap múlva? Zágson, akkor mondasz mást. Ez a szabadság, hogy bármikor felülbírálhatod magad, a döntésed, és újra szabadon azt csinálsz, amit akarsz.
Csak ne gyámoltalankodj.
Ha érdekel miért jön be Orbán vagy Trump, pont ezért. Ők felnőtt férfihoz méltóan tudnak válaszolni, adnak egy egyenes kérdésre egy egyenes választ. Legfeljebb nem őszintén, vagy másnap felülbírálják, és teljesen mást mondanak. De ez lényegtelen. Ami a lényeg, tudnak mondani.
Sobri Jóska
warr_b
Mert ezzek az erővel Horn vagy Kádár is jöhet. Vagy Kossuth, Széchenyi, esetleg Hunyadi Mátyás.
Sobri Jóska
Szerintem a legközelebbi választáson - ha még lesz ilyen rendezvény - akkor ha egyik kalapba Orbán van,a másikba meg Bözsi néni,akkor tiszta szívemből Bözsi néniben hinnék.Illetve ajánlanám neked is.
Azért például,mert még Bözsi néniről elhiszem hogy jót akar,másoknak és nem magának,elhiszem hogy akár szavahihető is lehet,és nem üti egyik mondata a másikat.Mert szerintem a választók képébe hazudni nyíltan,szemrebbenés nélkül nem erény.Ellenkezőleg.
Az is lehet hogy Bözsi néni kórházakra költené a mi adónkat illetve az átkozott,sorosista Brüsszel pénzét és nem hülye,semmirekellő stadionokra.Egyszóval arra amire valóban szüksége van népének.
Az is lehet hogy Bözsi néni szomszédja,Kőműves Miska se lenne hipp-hopp a helyi kocsmakedvencből hazája leggazdagabb embere.
Napestig sorolhatnám tehát hogy miért szavazz inkább Bözsi nénire (vagy tényleg bárkire) és ne Vityára.
Foresz
Sobri olyasmit irt h o a legjobb valasztas a felhozatalbol ami nalam olyan erzest kellt h lehetne jobb is.
Persze ehhez kb mindenkinek gondolkodnia kene es elenegedni azt h o geci ra nem szavazok akkor inkabb masra szavazok.
ZoliMP
Na most akkor ez ellen a nem megyÉk szavazni az kb olyan, mintha felköpnék és aláállnék.
több mint 5 éve
Érdekelne a véleményetek, ki-mit gondol az alábbiakban leírtakról:hülyeség az egész, mindenki tudja hogy a nintendo fejlesztette ki
nagir
így növelve az animal crossing eladásokat
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Nekem mint politologusnak..na jo nem vagyok az😃az a kerdesem h miert KELL szavazni?Nem,Orbán a legrosszabb,ez biztos.Aztán bárki,de tényleg bárki akár te is csak jobb lehetsz.Vagyis szavazzak Schifferre vagy Vonára?Schiffer például egy ilyen jelölt lehetett volna. Vagy (bár neked nem felel meg) Vona is. Tudom, már egyik sem opció. Nem véletlenül...A disputa onnan indult, hogy úgyse lehet meggyőzni egy másik oldalra szavazót.Pontosan, rávilágítottál a szép és igaz, de életszerűtlen írásod lényegi pontjára.De, figyelembe veszem. Ez az "embereknek kell valaki" egy mellébeszélős bullshit. Te nem az emberek vagy általában, hanem Te vagy. Te úgy szavazol, ahogy Te akarsz, nem úgy, ami "az embereknek kell", Namost, ha az adott szituban a szerinted legmegfelelőbbet választod, akkor gondolom Hornra is rászavaztál ugye? Hiszen Te mondtad, hogy Horn tökéletes volt, akkor és ott. És rászavaztál Medgyessy-re is ugye? Hiszen az adott szituban meg ő volt a legjobb opció, hiszen nyert. És Gyurcsányra is szavaztál? Amikor ő volt a nyertes, ergó ő kellett a népnek? Vagy esetleg csak Orbán az aki tökéletes és rá is szavazol? Ha csak ő az, akkor Medgyessy idején miért nem a tökéletest választottad? Vagy Horn idején? Esetleg akkor még nem láttál tisztán? 😀
peterk2005
De, meg lehet győzni.
Na de miért?
Csak ne gyámoltalankodj.
Sobri Jóska
warr_b
Sobri Jóska
Foresz
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Érdekelne a véleményetek, ki-mit gondol az alábbiakban leírtakról:Aki a vilagban "jarkal" tudja h milyen gonoszak es onzoek az emberek.Termeszetesen tisztelet a kivetelnek. Embereket kaszabolnak le mert mas a szine vallasa stb..
nagir
Ez itt hit kerdese, mert kaphatsz barmilyen bizonyitekot ugyis azt fogod mondani amit hiszel x ezer hir elolvasas utan.de a szurod soha sem fed le 100%-ot.
Sztem ijeszto belegondolni olyan "fiktiv" dolgokba is mint amik filmekben szereplenek: amikor a farok csovalja, x aktak, 1984 (konyv).nem kell megvalosulnia az egesznek "eleg" csak 1-1 kisebb "reszletnek" sztem vhol az is ijeszto.
Az igazsagot valaha meg fogjuk tudni barmirol is? honnan tudjuk h tenyleg igaz?hit kerdese.
több mint 5 éve
Érdekelne a véleményetek, ki-mit gondol az alábbiakban leírtakról:olkt.hu/a-vilagtortenelem-legnagyobb-atverese/?fbclid=IwAR3zh4-OnLeA84t8yb08yfFm2_knaAPYnmL0Gw2xMrmQQemj1wFbePj6RCs

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
En arra leszek kiváncsi hogy a következő ilyenbe is így beleállnak-e majd tudva a gazdasági következményeket vagy kitalalnak-e valami atfogó tervet az ilyen esetekre.Nem felelőtlen vagy, hanem logikusan gondolkozol.Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert már lassan senkit nem érdekel. Napról napra látom a környezetemben, sőt nem is akarok álszenteskedni... magamon is észrevettem már, hogy telibe szarom. Szörnyű felelőtlen állampolgár vagyok tudom, de elfogyott a türelem. Bocsi mindenkitől akit esetleg én ebolázok le.
vpi
Hanni
Ez a járvány úgy fog bevonulni a történelembe, mint az egyik legnagyobb bullshit, amit a média lenyomott a világ torkán. Ma ez persze még eretnek gondolat.
Kampman
Arra azért kivancsi leszek fog-e annyi pénz áramlani a turizmusba mint eddig, látva a kockázatot kétlem.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ezzel csak az a gond, amikor tényleg jön a farkas, akkor senki sem veszi igazán komolyan....
több mint 5 éve
Nem felelőtlen vagy, hanem logikusan gondolkozol.Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert már lassan senkit nem érdekel. Napról napra látom a környezetemben, sőt nem is akarok álszenteskedni... magamon is észrevettem már, hogy telibe szarom. Szörnyű felelőtlen állampolgár vagyok tudom, de elfogyott a türelem. Bocsi mindenkitől akit esetleg én ebolázok le.
vpi
Hanni
több mint 5 éve
Ebben egyetértünk.Nekem amúgy ez sokkal ijesztőbb mint eddig bármi,Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert megmagyarázhatatlanul irreálisan alacsonyak a számok.
vpi
Sobri Jóska
davemayer
több mint 5 éve
Nekem amúgy ez sokkal ijesztőbb mint eddig bármi, mert ez azt jelenti hogy simán lehet Mo-n második hullám hiszen a tarsadalom szinte nem is talalkozott a virussal.Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert megmagyarázhatatlanul irreálisan alacsonyak a számok.
vpi
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Csak egy hír, mai napi morzsa.Írhatnád azt is hogy ez olyan mintha a madár azt gondolná hogy a többi aki sorban áll majd nem fogja megkopasztani... az biztos sokkal jobb
A kormány szerint az élet újraindítása miatt van szükség a milliárdokba kerülő vadászati kiállításra.
Az idei költségvetésről április végén újabb 1,677 milliárdot forintot csoportosítottak át a vadászati kiállításra. Egyben rögzítették azt is, hogy a kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos eszközbeszerzésekre nem vonatkozik az a 2013 év végi kormányhatározat, mely a kormány irányítása alá tartozó fejezetek költségvetési szerveinél tilalmat rendel el többek között autók, bútorok, informatikai eszközök beszerzésére.
Legutóbb a kormány tavaly novemberben csoportosított át 2 milliárd forintot a vadászati kiállítás előkészítésére, tavaly decemberig már több mint 3 milliárd forintot költöttek el a 2021-es expóra
Ideje lenne különadót is kivetni az önkorikra, lehetőleg Budapestre, így a védekezés miatt kieső pénzeket tudnák pótolni hogy pár ember vadászszenvedélye miatti
Felesleges rendezvényeket is méltóan ki tudják fizetni az adófizetők.
És akkor azon moralizálni hogy ki lehet az aki jobb lehetne mint ezek?
Ez pont olyan szánalmas, mint miután kirabolják a madarat, az elismerően bólogat:
mekkora szerencse hogy ezek a profik kopasztottak meg nem vlm kókler banda. biztos úr, hagyja a picsába. Megérdemlik
ozibozi
Valaki említette hogy az ultimate érv Orbán mellett a "nincs jobb". Sajnos ez igaz, de továbbra sem látom röpködni a valid neveket akik mögé fel lehetne sorakozni. Akármennyire is ellenük dolgozik a jelenlegi rendszer, ha lenne ki tudna emelkedni a tömegből, ez a laikus véleményem (mint ahogy a momentum is szépen meglovagolta amit meg lehetett és betömte az űrt a palettán)
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert megmagyarázhatatlanul irreálisan alacsonyak a számok.
vpi