Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
twitter.com/MsMariaT/status/1259505359376408578
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
"Minden negyedik elhunyt valamilyen idősotthon lakója volt. 74 fő budapesti idősotthonokban lakott, a többi vidékiben. A Pesti útiban ebből 42 fő. Országosan összesen 32 idősotthonban regisztráltak vírusos megbetegedést, 12 budapesti és 20 vidéki intézményben."Csak egy intézet nevét lehetett leírni természetesen....
több mint 5 éve
Az amerikai futball fizikális sport, a Soros-kapcsolást meg fizikából tanultuk. Innentől fogva nincs kérdés.Szerintem te is tudod a választ. Mivel mindent Soros irányít, magától értetődő, hogy a bowl.hu-t is.a bowl.hu is sorosista ? 😕sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
444.hu/2020/05/06/freedom-house-magyarorszag-mar-nem-demokracia-hanem-hibrid-rezsim
A cikk végén lévő frissítés szerint a mo-i jelentés szakértője Filippov Gábor volt. Korábban (2018-ban) ugyanő már használta Mo-ra a "hibrid rezsim" meghatározást:
24.hu/belfold/2018/07/31/filippov-gabor-a-hibrid-ellenforradalom-kora/
nagylaza
csebi
Ugye nem?
Heisman Trophy
nagylaza

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Szerintem te is tudod a választ. Mivel mindent Soros irányít, magától értetődő, hogy a bowl.hu-t is.a bowl.hu is sorosista ? 😕sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
444.hu/2020/05/06/freedom-house-magyarorszag-mar-nem-demokracia-hanem-hibrid-rezsim
A cikk végén lévő frissítés szerint a mo-i jelentés szakértője Filippov Gábor volt. Korábban (2018-ban) ugyanő már használta Mo-ra a "hibrid rezsim" meghatározást:
nagylaza
csebi
Ugye nem?
Heisman Trophy
több mint 5 éve
twitter.com/outdoorbeck/status/1259721583108784128
több mint 5 éve
a bowl.hu is sorosista ? 😕sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
nagylaza
csebi
Ugye nem?
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
news.sky.com/story/coronavirus-commuters-pack-london-tube-platforms-after-pms-lockdown-announcement-11986344?fbclid=IwAR2E0soFyto6ux6Jjw3tYLIBRPZJc3ZF5QhWOLywsmWwO0oRptl8m9HszS8
több mint 5 éve
Úgy látom vége a tetőzésnek.... Most jön a robbanás 😊 😛
több mint 5 éve
Sőt: 1124!sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
nagylaza
csebi
több mint 5 éve
Egy kihagyott FG miatt elúszhat a meccs. Sok csapat tudna mesélni erről.Négy tized ponton múlt, ehhhhFreedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
nagylaza
Fast Willie
több mint 5 éve
sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
rontgen.444.hu/2020/05/11/pentektol-budapestre-kell-szallitani-minden-sulyos-allapotu-koronavirusos-beteget-ha-szallithato?fbclid=IwAR1J1aSLEn9IJ1r58az5vCeNLADIxxB0WDjHOD6RvIoVwDamovYzPBcyj28csak ismételni tudom magam, az eü, nem vonatváltó, szebben kifejezve, ha meg akarsz hágni valakit mér nem használod a .inaszervét, ahelyett, hogy random lukakat vágsz belé?
???
Doki, süti?
Vrij6

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Négy tized ponton múlt, ehhhhFreedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
nagylaza
több mint 5 éve
Freedom House:Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
Mikey
több mint 5 éve
Ahogy egy demokráciában ez szokásos.Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
peterk2005
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
rontgen.444.hu/2020/05/11/pentektol-budapestre-kell-szallitani-minden-sulyos-allapotu-koronavirusos-beteget-ha-szallithato?fbclid=IwAR1J1aSLEn9IJ1r58az5vCeNLADIxxB0WDjHOD6RvIoVwDamovYzPBcyj28Teljesen laikusként:
???
Doki, süti?
Vrij6
Lehet, hogy csak a Dél-Pestiben és a Korányiban van vérplazma ellátás vagy erre alkalmas készülék???
több mint 5 éve
rontgen.444.hu/2020/05/11/pentektol-budapestre-kell-szallitani-minden-sulyos-allapotu-koronavirusos-beteget-ha-szallithato?fbclid=IwAR1J1aSLEn9IJ1r58az5vCeNLADIxxB0WDjHOD6RvIoVwDamovYzPBcyj28Karácsony hibája lesz!
???
Doki, süti?
Vrij6

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
rontgen.444.hu/2020/05/11/pentektol-budapestre-kell-szallitani-minden-sulyos-allapotu-koronavirusos-beteget-ha-szallithato?fbclid=IwAR1J1aSLEn9IJ1r58az5vCeNLADIxxB0WDjHOD6RvIoVwDamovYzPBcyj28???
Doki, süti?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Gyogyszeresz kar volt addig is, Eu foiskola volt addig is, ezeket most Gyogyszeresz Tudomanyi es Egeszseg Tudomanyi karnak hivjak.Emlékszem senki sem értette az itthoniak közül, ha egyszer PTEs vagyok, akkor minek járok én Kaposvárra egyetemre 😊
diverdoc
Az átjárást anno fogról talán 2 év alatt meg lehetett úszni egyedivel, nekünk meg becsepészték az élettanba az anatómiát, de ezt az Anat.Int. nem ismerte el így félév szerint ha gyógyszerész végzős/anatómia I/II bevállaható volt, akkor is köllött vagy 4 év.Tudom, hogy én csak béna laboros vagyok, de anno minket is szórakoztattak 2-2 félévvel meg egy szigorlattal.. ráadásul még jól is jártam, mert állítólag a képalkotó szakon az alkalmazott anatómia elég tágítós tudott lenni..
sutianap
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=xnTWULiktRs
több mint 5 éve
Vita? ma Magyarországon? hogy gondolod, hogy ilyen liberalista, sorosista fogalmakkal operálsz?Biztos van igazság abban amit írsz, csak jó lenne, ha ezt szakértőktől olvashatná az ember. Azaz az adat publikus lenne, és azok akik értenek hozzá, elmondhatnák a véleményüket pro és kontra is.Azért bosszantó, hogy mennyire nem kapunk semmi információt. Például érdekelne, hogy a lélegeztetőgépre kerültek közül mekkora a mortalitási arány. A világ szinte bármelyik országából (az európai, nyugati országokból legalábbis) elő tudom kaparni az adatot 5 perc keresgéléssel, a magyarról semmi adat. Pár napja nézegetem, hogy naponta hány lélegeztetőgépes eset van, hányan halnak meg, és szinte olyanok az adatok, mintha nálunk a lélegeztetőgép a koporsó előszobája lenne, aki odakerül, meghal, annyival csökken a szám. Nyilván nem ez a helyzet, de jó lenne tudni, hogy mégis mennyi. A világban 20-50% körül van az arány, az 50% a nagy gócpontokban, ahol sok időset lekapcsoltak hogy fiatalabbat tudjanak rákapcsolni. Ha nálunk 50% vagy rosszabb - úgy, hogy nincs géphiány - akkor megvan az esélye, hogy a betegek túl későn kerülnek a gépekre...Merkely tegnapi nyilatkozatából én azt vettem le, hogy alapvetően vérplazmás kezeléssel van esélye annak, akit már lélegeztetőgépen tartanak.
peterk2005
Cili néni korábban említett 5-6 olyan esetet, akiknél visszafordítható volt az állapot, Merkely tegnap 2 ilyet említett és van egy harmadik, akinél pár napja kezdték az antitest terápiát.
Biztos, hogy magas a lélegeztetőgépen elhunytak aránya. Nem meglepő.
Szerintem vedd figyelembe azt is, hogy a magyar ember általános egészségi állapota mennyivel rosszabb mondjuk egy osztrák vagy észak-olasz nyugdíjaséhoz képest. De saját tapasztalatom, hogy ált eü-i állapotban van egy 10 év lemaradásunk Ny-hoz képest, az ottani 60-65 évesek állapota az itteni 50-55 évesekéhez hasonló.
Fast Willie
Hasonló a helyzet a kiszűrt fertőzöttek helyével kapcsolatban is. Hallok olyan híreket, hogy a fertőzöttek több, mint 90%-át kórházakban és ilyen-olyan (elsősorban idősotthon, szociális otthon) közösségekben szűrték eddig ki. A kórházat nem úgy értem nyilván, hogy a köhögő lázas beteg bemegy és a kórház szűri ki, mert ez értelemszerű. Hanem úgy, hogy a már eleve (más okból) kórházban levők között. Erről sem tudom, hogy mennyire hihető adat, pedig ebből is sok fontos következtetés adódna. Amiről jó lenne ha a hozzáértők vitázhatnának, mi meg elolvashatnánk / meghallgathatnánk. Ahogy egy demokráciában ez szokásos.
peterk2005
arról nem is beszélve, hogy minek neked ilyen adat? ez nem is közérdekű. ez a fidesz magánadata, személyiségi jogot sértene a nyilvánosságra hozatala.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Biztos van igazság abban amit írsz, csak jó lenne, ha ezt szakértőktől olvashatná az ember. Azaz az adat publikus lenne, és azok akik értenek hozzá, elmondhatnák a véleményüket pro és kontra is.Azért bosszantó, hogy mennyire nem kapunk semmi információt. Például érdekelne, hogy a lélegeztetőgépre kerültek közül mekkora a mortalitási arány. A világ szinte bármelyik országából (az európai, nyugati országokból legalábbis) elő tudom kaparni az adatot 5 perc keresgéléssel, a magyarról semmi adat. Pár napja nézegetem, hogy naponta hány lélegeztetőgépes eset van, hányan halnak meg, és szinte olyanok az adatok, mintha nálunk a lélegeztetőgép a koporsó előszobája lenne, aki odakerül, meghal, annyival csökken a szám. Nyilván nem ez a helyzet, de jó lenne tudni, hogy mégis mennyi. A világban 20-50% körül van az arány, az 50% a nagy gócpontokban, ahol sok időset lekapcsoltak hogy fiatalabbat tudjanak rákapcsolni. Ha nálunk 50% vagy rosszabb - úgy, hogy nincs géphiány - akkor megvan az esélye, hogy a betegek túl későn kerülnek a gépekre...Merkely tegnapi nyilatkozatából én azt vettem le, hogy alapvetően vérplazmás kezeléssel van esélye annak, akit már lélegeztetőgépen tartanak.
peterk2005
Cili néni korábban említett 5-6 olyan esetet, akiknél visszafordítható volt az állapot, Merkely tegnap 2 ilyet említett és van egy harmadik, akinél pár napja kezdték az antitest terápiát.
Szerintem vedd figyelembe azt is, hogy a magyar ember általános egészségi állapota mennyivel rosszabb mondjuk egy osztrák vagy észak-olasz nyugdíjaséhoz képest. De saját tapasztalatom, hogy ált eü-i állapotban van egy 10 év lemaradásunk Ny-hoz képest, az ottani 60-65 évesek állapota az itteni 50-55 évesekéhez hasonló.
Fast Willie
Hasonló a helyzet a kiszűrt fertőzöttek helyével kapcsolatban is. Hallok olyan híreket, hogy a fertőzöttek több, mint 90%-át kórházakban és ilyen-olyan (elsősorban idősotthon, szociális otthon) közösségekben szűrték eddig ki. A kórházat nem úgy értem nyilván, hogy a köhögő lázas beteg bemegy és a kórház szűri ki, mert ez értelemszerű. Hanem úgy, hogy a már eleve (más okból) kórházban levők között. Erről sem tudom, hogy mennyire hihető adat, pedig ebből is sok fontos következtetés adódna. Amiről jó lenne ha a hozzáértők vitázhatnának, mi meg elolvashatnánk / meghallgathatnánk. Ahogy egy demokráciában ez szokásos.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=IoL8g0W9gAQ
több mint 5 éve
Azért bosszantó, hogy mennyire nem kapunk semmi információt. Például érdekelne, hogy a lélegeztetőgépre kerültek közül mekkora a mortalitási arány. A világ szinte bármelyik országából (az európai, nyugati országokból legalábbis) elő tudom kaparni az adatot 5 perc keresgéléssel, a magyarról semmi adat. Pár napja nézegetem, hogy naponta hány lélegeztetőgépes eset van, hányan halnak meg, és szinte olyanok az adatok, mintha nálunk a lélegeztetőgép a koporsó előszobája lenne, aki odakerül, meghal, annyival csökken a szám. Nyilván nem ez a helyzet, de jó lenne tudni, hogy mégis mennyi. A világban 20-50% körül van az arány, az 50% a nagy gócpontokban, ahol sok időset lekapcsoltak hogy fiatalabbat tudjanak rákapcsolni. Ha nálunk 50% vagy rosszabb - úgy, hogy nincs géphiány - akkor megvan az esélye, hogy a betegek túl későn kerülnek a gépekre...Merkely tegnapi nyilatkozatából én azt vettem le, hogy alapvetően vérplazmás kezeléssel van esélye annak, akit már lélegeztetőgépen tartanak.
peterk2005
több mint 5 éve
Azért bosszantó, hogy mennyire nem kapunk semmi információt. Például érdekelne, hogy a lélegeztetőgépre kerültek közül mekkora a mortalitási arány. A világ szinte bármelyik országából (az európai, nyugati országokból legalábbis) elő tudom kaparni az adatot 5 perc keresgéléssel, a magyarról semmi adat. Pár napja nézegetem, hogy naponta hány lélegeztetőgépes eset van, hányan halnak meg, és szinte olyanok az adatok, mintha nálunk a lélegeztetőgép a koporsó előszobája lenne, aki odakerül, meghal, annyival csökken a szám. Nyilván nem ez a helyzet, de jó lenne tudni, hogy mégis mennyi. A világban 20-50% körül van az arány, az 50% a nagy gócpontokban, ahol sok időset lekapcsoltak hogy fiatalabbat tudjanak rákapcsolni. Ha nálunk 50% vagy rosszabb - úgy, hogy nincs géphiány - akkor megvan az esélye, hogy a betegek túl későn kerülnek a gépekre...ez esetben még jó, hogy nincs sok! há' csak értenek ehhe' is a Viktorék!
peterk2005
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."