Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Azért bosszantó, hogy mennyire nem kapunk semmi információt. Például érdekelne, hogy a lélegeztetőgépre kerültek közül mekkora a mortalitási arány. A világ szinte bármelyik országából (az európai, nyugati országokból legalábbis) elő tudom kaparni az adatot 5 perc keresgéléssel, a magyarról semmi adat. Pár napja nézegetem, hogy naponta hány lélegeztetőgépes eset van, hányan halnak meg, és szinte olyanok az adatok, mintha nálunk a lélegeztetőgép a koporsó előszobája lenne, aki odakerül, meghal, annyival csökken a szám. Nyilván nem ez a helyzet, de jó lenne tudni, hogy mégis mennyi. A világban 20-50% körül van az arány, az 50% a nagy gócpontokban, ahol sok időset lekapcsoltak hogy fiatalabbat tudjanak rákapcsolni. Ha nálunk 50% vagy rosszabb - úgy, hogy nincs géphiány - akkor megvan az esélye, hogy a betegek túl későn kerülnek a gépekre...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Csak annyi, hogy jobban jártak volna a bankok minél több moratóriummal.De mi volt az eredeti commented lényege? Csak mert a cikkhez nem kapcsolódott.De, értem hogy ezért írtad.akkor nem érted miért linkeltemhvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbankJajjszegénybankok, mileszígyvelük 😁
nah ez magasabb mint gondoltam volna
Negritis
warr_b
engem meglep hogy az emberek 40%-a fizet továbbra is
20-30 körülre tippeltem volna.
Negritis
Gondolom a bankok is így gondolták 😊
warr_b
Amúgy 2020-ra beírnak egy nagy mínuszos évet, amúgy meg ez a pénz ugyanúgy hozzájuk fog kerülni.
Toca

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
De mi volt az eredeti commented lényege? Csak mert a cikkhez nem kapcsolódott.De, értem hogy ezért írtad.akkor nem érted miért linkeltemhvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbankJajjszegénybankok, mileszígyvelük 😁
Negritis
warr_b
20-30 körülre tippeltem volna.
Negritis
warr_b
Amúgy 2020-ra beírnak egy nagy mínuszos évet, amúgy meg ez a pénz ugyanúgy hozzájuk fog kerülni.
több mint 5 éve
De, értem hogy ezért írtad.akkor nem érted miért linkeltemhvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbankJajjszegénybankok, mileszígyvelük 😁
Negritis
warr_b
20-30 körülre tippeltem volna
Negritis

több mint 5 éve
akkor nem érted miért linkeltemhvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbankJajjszegénybankok, mileszígyvelük 😁
Negritis
warr_b
20-30 körülre tippeltem volna
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
hvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbankJajjszegénybankok, mileszígyvelük 😁
Negritis

több mint 5 éve
Természetesen grat!Majd átadom, mert nem az enyém a lap.
warr_b
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
hvg.hu/gazdasag/20200511_hitel_torlesztes_moratorium_bankok_otp_cib_raiffeisen_mkb_takarekbanknah ez magasabb mint gondoltam volna
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Győztünk!Hahh, még ha Cecília asszony írta volna alá 🤣😂
(Gy.k.: a nevet én írtam át.)
Atari
| Természetesen grat! |

több mint 5 éve
Csikorog a villamos. Tolat a munkagép. Veréb, galamb, ok.Énekel a fülemüle. 😊Mert Bp-en vagyunk. Járvány...Miért nem ?Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
Egy galamb is búg, csiripel egy csomó veréb és legalább 3 kakast hallok a környékben.
Hirtelen ennyi.
kittli
De ez mind semmi: tavaj, egy harkály találta meg a kandelláber fém tetejét az erkély alatt, és reggelente ott morzézott rendszeresen. (Bp) 😄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Énekel a fülemüle. 😊Mert Bp-en vagyunk. Járvány...Miért nem ?Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
Egy galamb is búg, csiripel egy csomó veréb és legalább 3 kakast hallok a környékben.
Hirtelen ennyi.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Győztünk!
(Gy.k.: a nevet én írtam át.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Mert Bp-en vagyunk. Járvány...Miért nem ?Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Milyen bagoly? Kuvik? Ezt így nem fogadom el. 😊nálunk előkerült a szokásos bagoly, nyáron már engem is az őrületbe tud kergetni, mikor nyitva az ablak, te aludnál ez meg 5 mp-ként vernyákol egyet 😊Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
NB2
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Miért nem ?Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
több mint 5 éve
nálunk előkerült a szokásos bagoly, nyáron már engem is az őrületbe tud kergetni, mikor nyitva az ablak, te aludnál ez meg 5 mp-ként vernyákol egyet 😊Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
több mint 5 éve
Nem érdekel, hogy ki nem csipáz minket, a felekezetemet, ki ateista, ki nem bírja a "búrám" itt a fórumon, muszáj veletek is megosztanom...örülök neki, hogy jól van.
Erdélyi barátom írt pár napja, hogy egy másik, régi, 2000-es években kivándorolt tagunk 9 napja Londonban az intenzíven fekszik, kómában, elkapta a koronát és hason fekve tudtják csak lélegeztetni, élet - halál közt lebeg.
Összefogott az egész gyüli, imádkoztunk folyamatosan, közben az orvosok is küzdöttek érte.
Pár perce jött egy kép, amin ül az ágyon és mosolyog, alatta üzenet: köszönöm.
Megható pillanat volt, annyi szent. Reményt ad.
#JC6
ha első mondatod nekem is szólt a tegnapi üzenetem miatt akkor egy picit tegyük tisztába a történetet. én részemről nem mondanám, hogy nem csipázlak sőt a fórumon sincsen olyan, akit nem csipáznék hiszen nem ismerek senkit sem eléggé ahhoz. vannak olyan hszek, amiket hülyeségnek tartok, de az íróját nem tartom hülyének, mert nem ismerem amúgy. vannak dolgok, amikkel nem értek egyet, amit írsz pl. a melegházasság és a korrupció összehasonlítása, mint melyik a nagyobb probléma, de ettől függetlenül, a posztom célja az volt, hogy gondolkozásra késztesselek ez ügyben, és nem mondanám azt, hogy nem csipázlak. remélem még sok embert megmentetek imádkozással, mert jelenleg az a legfontosabb, hogy minél kevesebben távozzanak el közülünk.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
amúgy ezzel a jogászi doktori címmel én sem értek feltétlen egyet. pl angol nyelvű dolgokon nem használom csak az LL.M címet, és alapvetően otthon sem mutatkozok be soha azzal h dr. xy vagyok.2005be módosították a foglalkozás doktori cím odaítélésétEz igy nem igaz. Szakok kozott sincs minden esetben atjarhatosag. Pont az orvosin nincs atjarhatosag. Az AOK -hoz tartozik az orvosi es a fogorvosi szak is de nem atjarhato. Regebben is csak az elso ket evben volt atjarhato ( akkor ugyanaz volt mindket szakon ( akkor meg karnak hivtak) az elso ket ev curriculuma). Most mar kezdetektol teljesen mas, mas tantargyak, az azonos nevu targyakban mas oraszam es kredit, tehat nem atjarhato. A 3 videki egyetemet vontak csak ossze egyebkent ( es iranyitas, igazgatas, infrastruktura stb a valtozas, mas semmi ami az “ orvosi” reszt illeti. Gyogyszeresz kar volt addig is, Eu foiskola volt addig is, ezeket most Gyogyszeresz Tudomanyi es Egeszseg Tudomanyi karnak hivjak. Illetve a nagy valtozas, hogy a Dr. cimet most mar a diplomava egyutt alanyi jogon megkapjak a gyogyszereszek, amit korabban nem. Te biztos pontosan tudod mikor vezettek be es kaptak meg visszamenolegesen a gyogyszereszek a doktor cimet. A szakoknal pl. egy ETK dietetikus szak sem igazan atjarhato egy ETK diplomas apolo szakkal, vagy gyogytornasz szakkal pedig ugyanaz a kar.. A SOTE a pesti egyetemek lobbijanak koszonhetoen megmaradt tovabbra is “orvosi” egyetemnek csak a TF -et csaptak hozza. “Fogasz” szak pedig nincs sehol. Erre ok harapnak rettenetesen ( ezt mar en is megjartam egy TDK kongresszuson). Fogorvosi van. Fogasz a haboru utani idoszakban atmenetileg, nem fogorvosi diplomaval, bizonyos beavatkozasokat vegrehajto tarsasag volt.A dottor egy cím - teknikailag amíg voltak orvostudományi egyetemek, volt orvos kar, külön gyógyszerész kar, s az orvoskar szakja a fogászat. A karok közt nincs átjárhatóság, a szakoknál van.Netto baromsag. Mondjuk az altalad linkelt magasroptu cikk nyelvezete alapjan egy szar gugliforditas.worldscholarshipforum.com/hu/are-pharmacists-doctors/Most ez komoly hogy azt hiszed jobban tudod vagy is átfogalmazom te máshogy gondolod és az a jó amit te gondolsz szemben egy végzett orvossal aki készített teljesen steril korházi szobát.Tehá kicsivel több fogalma van a bacik terjedéséről mint sem neked.A pontosság kedvéért: sutianap gyógyszerész.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Rózsa Sándor (betyár)
Orvos az aki orvosi diplomat kapott. Gyogyszeresz aki gyogyszeresz diplomat kapott. Fogorvos aki fogorvosi diplomat ( illetve itt orvosi diplomaval fogorvosi szakvizsgat lehet tenni), jogasz aki jogi diplomat szerez. Alapbol ok mind doktori cimet kapnak. De nem orvosok, mint ahogy en sem vagyok gyogysueresz vagy jogasz. Ezenkivul szinte minden felsofoku diplomas ledoktoralhat sajat szakteruleten belul ( emlekezetes volt Mezey Gyuri bacsi ledoktoralasa a szabadrugasbol).
Amit a cikk ir a PhD- rol az is netto baromsag. Bar van PhD cimem, de ez messze nem a legmagasabb akademiai cim. tudomanyok doktora joval magasabb, de bizonyos kontrxtusban a habilitaltsag is.
diverdoc
sutianap
diverdoc
napersze fogászjogász nemdoktor, hányszor hallottam eztet
Az átjárást anno fogról talán 2 év alatt meg lehetett úszni egyedivel, nekünk meg becsepészték az élettanba az anatómiát, de ezt az Anat.Int. nem ismerte el így félév szerint ha gyógyszerész végzős/anatómia I/II bevállaható volt, akkor is köllött vagy 4 év. Nos ehhez képest egy szakjogász, szakközgazdász ráképzés picsafüst, pedig az mégcsak nem is saját egyetemi graduáció.
sutianap
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Csak hogy valami jóról is beszámolhassak. Itt Spanyolországban kb egy hete már bizonyos időközönként ki lehet menni az utcákra, kettesével, csak olyannal akivel egy háztartásban laksz. Kimentem én is sétálni, pedig ha nem muszáj nem megyek mert meg tudom oldani hogy ne kelljen, és így hosszú idő után gondoltam sétálok egy jót. Jó volt látni hogy igaz sok ember kiment, mindenki betartotta a szabályokat szinte kivétel nélkül. Rendőrök néha izagoltatnak, ennyi az egész.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Hah, hómofisz az 😁Ilyen a jo ceg, fizeti az alkalmazottjat h meloidoben bevasarolni menjen. 😀Lehet kerületenként más akkor. Itt 3.A mi Lidlinkre hónapok óta ki van írva, hogy Vasárnap 17-ig.Legutóbb 2-án voltam lidliben, előtte néztem meg, akkor még tuti hogy minden nap 9-ig voltak.Ehh, a lidlialdi mikor variálta át megint a nyitvatartást, hogy vasárnap csak 17 óráig?Jelzem, vasárnap korábban is 17-ig volt.
Potyára mentem...
warr_b
nagylaza
warr_b
16.ker
#JC6
Nah mindegy, csak így holnap mehetek vásárolni munkaidőben 🤣
warr_b
Beki
Bááár amíg nem hómofisz volt, akkor is volt, hogy kimentem az aldiba, vagy a bankba, postára... 🤔😊

több mint 5 éve
Fiatalságom meghatározó élménye volt mikor egy próbatermi tivornya után hajnalban megfáradtan hazaértem, kifeküdtem a kert közepére, és csak hallgattam ahogy beszélgetnek 😊Körkérdés a családi házban élőkhöz: énekel már a fülemüle (csalogány)? Az udvar felől az előbb mintha azt hallottam volna.Senki le se szaharázza? Szomorú vagyok. (Számomra a tavasz jelképe a fülemüle éneke. A mobilom csengőhangja is az, amit a falusi házunk teraszán állva fölvettem. Eredetiben most nem tudom hallgatni...)
nagylaza
nagylaza
3 hete elkezdtem állandó éjszakában dolgozni...minden hajnal 5kor, hazatéréskor adok még magamnak 10 percet, hogy hallgassam őket 😉
több mint 5 éve
2005be módosították a foglalkozás doktori cím odaítélésétEz igy nem igaz. Szakok kozott sincs minden esetben atjarhatosag. Pont az orvosin nincs atjarhatosag. Az AOK -hoz tartozik az orvosi es a fogorvosi szak is de nem atjarhato. Regebben is csak az elso ket evben volt atjarhato ( akkor ugyanaz volt mindket szakon ( akkor meg karnak hivtak) az elso ket ev curriculuma). Most mar kezdetektol teljesen mas, mas tantargyak, az azonos nevu targyakban mas oraszam es kredit, tehat nem atjarhato. A 3 videki egyetemet vontak csak ossze egyebkent ( es iranyitas, igazgatas, infrastruktura stb a valtozas, mas semmi ami az “ orvosi” reszt illeti. Gyogyszeresz kar volt addig is, Eu foiskola volt addig is, ezeket most Gyogyszeresz Tudomanyi es Egeszseg Tudomanyi karnak hivjak. Illetve a nagy valtozas, hogy a Dr. cimet most mar a diplomava egyutt alanyi jogon megkapjak a gyogyszereszek, amit korabban nem. Te biztos pontosan tudod mikor vezettek be es kaptak meg visszamenolegesen a gyogyszereszek a doktor cimet. A szakoknal pl. egy ETK dietetikus szak sem igazan atjarhato egy ETK diplomas apolo szakkal, vagy gyogytornasz szakkal pedig ugyanaz a kar.. A SOTE a pesti egyetemek lobbijanak koszonhetoen megmaradt tovabbra is “orvosi” egyetemnek csak a TF -et csaptak hozza. “Fogasz” szak pedig nincs sehol. Erre ok harapnak rettenetesen ( ezt mar en is megjartam egy TDK kongresszuson). Fogorvosi van. Fogasz a haboru utani idoszakban atmenetileg, nem fogorvosi diplomaval, bizonyos beavatkozasokat vegrehajto tarsasag volt.A dottor egy cím - teknikailag amíg voltak orvostudományi egyetemek, volt orvos kar, külön gyógyszerész kar, s az orvoskar szakja a fogászat. A karok közt nincs átjárhatóság, a szakoknál van.Netto baromsag. Mondjuk az altalad linkelt magasroptu cikk nyelvezete alapjan egy szar gugliforditas.worldscholarshipforum.com/hu/are-pharmacists-doctors/Most ez komoly hogy azt hiszed jobban tudod vagy is átfogalmazom te máshogy gondolod és az a jó amit te gondolsz szemben egy végzett orvossal aki készített teljesen steril korházi szobát.Tehá kicsivel több fogalma van a bacik terjedéséről mint sem neked.A pontosság kedvéért: sutianap gyógyszerész.
Rózsa Sándor (betyár)
empty taxi
Rózsa Sándor (betyár)
Orvos az aki orvosi diplomat kapott. Gyogyszeresz aki gyogyszeresz diplomat kapott. Fogorvos aki fogorvosi diplomat ( illetve itt orvosi diplomaval fogorvosi szakvizsgat lehet tenni), jogasz aki jogi diplomat szerez. Alapbol ok mind doktori cimet kapnak. De nem orvosok, mint ahogy en sem vagyok gyogysueresz vagy jogasz. Ezenkivul szinte minden felsofoku diplomas ledoktoralhat sajat szakteruleten belul ( emlekezetes volt Mezey Gyuri bacsi ledoktoralasa a szabadrugasbol).
Amit a cikk ir a PhD- rol az is netto baromsag. Bar van PhD cimem, de ez messze nem a legmagasabb akademiai cim. tudomanyok doktora joval magasabb, de bizonyos kontrxtusban a habilitaltsag is.
diverdoc
sutianap
diverdoc
napersze fogászjogász nemdoktor, hányszor hallottam eztet
Az átjárást anno fogról talán 2 év alatt meg lehetett úszni egyedivel, nekünk meg becsepészték az élettanba az anatómiát, de ezt az Anat.Int. nem ismerte el így félév szerint ha gyógyszerész végzős/anatómia I/II bevállaható volt, akkor is köllött vagy 4 év. Nos ehhez képest egy szakjogász, szakközgazdász ráképzés picsafüst, pedig az mégcsak nem is saját egyetemi graduáció.
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ilyen a jo ceg, fizeti az alkalmazottjat h meloidoben bevasarolni menjen. 😀Lehet kerületenként más akkor. Itt 3.A mi Lidlinkre hónapok óta ki van írva, hogy Vasárnap 17-ig.Legutóbb 2-án voltam lidliben, előtte néztem meg, akkor még tuti hogy minden nap 9-ig voltak.Ehh, a lidlialdi mikor variálta át megint a nyitvatartást, hogy vasárnap csak 17 óráig?Jelzem, vasárnap korábban is 17-ig volt.
Potyára mentem...
warr_b
nagylaza
warr_b
16.ker
#JC6
warr_b
több mint 5 éve
Lehet kerületenként más akkor. Itt 3.A mi Lidlinkre hónapok óta ki van írva, hogy Vasárnap 17-ig.Legutóbb 2-án voltam lidliben, előtte néztem meg, akkor még tuti hogy minden nap 9-ig voltak.Ehh, a lidlialdi mikor variálta át megint a nyitvatartást, hogy vasárnap csak 17 óráig?Jelzem, vasárnap korábban is 17-ig volt.
Potyára mentem...
warr_b
nagylaza
warr_b
16.ker
#JC6

több mint 5 éve
A mi Lidlinkre hónapok óta ki van írva, hogy Vasárnap 17-ig.Legutóbb 2-án voltam lidliben, előtte néztem meg, akkor még tuti hogy minden nap 9-ig voltak.Ehh, a lidlialdi mikor variálta át megint a nyitvatartást, hogy vasárnap csak 17 óráig?Jelzem, vasárnap korábban is 17-ig volt.
Potyára mentem...
warr_b
nagylaza
warr_b
16.ker