Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
én asszem elbeszélünk egymás mellett, szóval inkább megyek aludni 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
mert az ki fogja bírni ha az dolgozók 10%a meghal?Neharagudj de ezt egy gazdasag sem fogja tudni kibirni !A hétszer képletes volt. Nyilvánvaló, hogy ha a munkahelyeden 8 órát össze vagy zárva a kollégáiddal, aztán jössz-mész a városban mint 2 hónappal ezelőtt, akkor sokszor annyi potenciális kontakt pontod lesz amikor elkaphatod a vírust, mintha hetente egyszer mész el bevásárolni.Milyen hétszer?Sokkal? (Hétszer?)Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Egyszerűen azért,mert egyrészt tavasszal meg nyáron nem fogod tudni karámba zárni az embereket mint az állatokat.Nem megy,tapasztalatból mondom...
Másrészt nem is lenne helyes,mert ez a járvány még ha kijárási tilalom lenne se csengene le őszig sem.
Foresz
Kapjam el a vírust teszem azt valakitől a boltban vagy a kollégámtól, ügyfelemtől, vigyem haza és nyírjam ki a nagyszüleim?
LoveSobri
Foresz
peterk2005
Már hogy egy héten egyszer mész multihoz,étterembe meg hétszer?
Foresz
New Yorkban úgy terjedt el a vírus alig 1 hét alatt, mint a tűzvész, amíg az emberek a normál napi ritmusukat élték. Ha folytatták volna, mára egész NY fertőzött lenne. Így, hogy otthon maradnak, valamelyest kordában tudják tartani, és talán vissza is szorítani.
A normál hétköznapokhoz - legalábbis ahhoz, amit idén februárig annak gondoltunk - szerintem még lehet, hogy évekig nem fogunk tudni visszatérni. Amíg nem lesz vakcina, addig majdnem biztosan nem. Valószínűleg a kijárási tilalom, és a majdnem között fogunk libikókázni. Húzd meg, ereszd meg.
peterk2005
Szoval nonszensz amit írsz
Rózsa Sándor (betyár)
vagy ha az EÜ 10%a? (a miénkből sztem 10 embert se kéne kivenni nem hogy 10%ot)
mi van ha 1-1 kritikusabb helyen tör ki a járvány? (korábban említett Paksot nem féltem
de mondjuk egy vérbank már okozhatna gondot)
több mint 5 éve
Nem kell ezt túlgondolni, ők se teszik azt. Még olyat is nyilatkoztak, hogy indokolt esetben az érettségi időpontja is mozgatható, akkor szerinted hány napra is van előre komoly terv?Reggel bejelenti, hogy nuku iskolabezárás, este bezárja.
r.baggio
Egyik nap kitalálják, hogy a polgik hatalmát kvázi megszünteti, másnap visszavonják, harmadnap többlet jogkörrel ruházzák fel őket.
Mintha egy randomgenerátor dobná ki az intézkedéseket.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Neharagudj de ezt egy gazdasag sem fogja tudni kibirni !A hétszer képletes volt. Nyilvánvaló, hogy ha a munkahelyeden 8 órát össze vagy zárva a kollégáiddal, aztán jössz-mész a városban mint 2 hónappal ezelőtt, akkor sokszor annyi potenciális kontakt pontod lesz amikor elkaphatod a vírust, mintha hetente egyszer mész el bevásárolni.Milyen hétszer?Sokkal? (Hétszer?)Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Egyszerűen azért,mert egyrészt tavasszal meg nyáron nem fogod tudni karámba zárni az embereket mint az állatokat.Nem megy,tapasztalatból mondom...
Másrészt nem is lenne helyes,mert ez a járvány még ha kijárási tilalom lenne se csengene le őszig sem.
Foresz
Kapjam el a vírust teszem azt valakitől a boltban vagy a kollégámtól, ügyfelemtől, vigyem haza és nyírjam ki a nagyszüleim?
LoveSobri
Foresz
peterk2005
Foresz
New Yorkban úgy terjedt el a vírus alig 1 hét alatt, mint a tűzvész, amíg az emberek a normál napi ritmusukat élték. Ha folytatták volna, mára egész NY fertőzött lenne. Így, hogy otthon maradnak, valamelyest kordában tudják tartani, és talán vissza is szorítani.
A normál hétköznapokhoz - legalábbis ahhoz, amit idén februárig annak gondoltunk - szerintem még lehet, hogy évekig nem fogunk tudni visszatérni. Amíg nem lesz vakcina, addig majdnem biztosan nem. Valószínűleg a kijárási tilalom, és a majdnem között fogunk libikókázni. Húzd meg, ereszd meg.
peterk2005
Szoval nonszensz amit írsz
több mint 5 éve
Igen,mert a Nemzeti Dohány Zrt. minden olyan "akciót" ami a járvány továbbterjedését akadályozhatja,támogat.Bp-en több nemzeti trafikban láttam, hogy felszereltek plexi védőfalat.Persze,sok helyen megkövetelik ezt.És hidd el,ha kiírják az emberek zokszó nélkül betartják.(vagy ha nem,akkor nem szolgálod ki.Legközelebb ha akar valamit muszáj lesz betartania)Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például. Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.ForeszAmi egyébkén téged védene elsősorban attól, hogy elkapd tőlük a vírust. Szóval - éppen azért, hogy a saját rizikódat csökkentsd - én kiírnám az ajtóra, hogy kedves látogatók, légyszi sálat vagy maszkot tegyetek mán föl. 😊
peterk2005
Foresz
nagylaza
De nem minden dohányboltosnak van erre pénze. Ugyanis nem csak koncessziós dohányboltok vannak,hanem kijelöltek is. Ezek azok,ahol nagy dohányboltot nem éri meg csinálni,mert nem termel annyit. Ott vendéglátóegységekhez csapják,amolyan kiegészítő tevékenységként. (sok városi embernek erről fogalma sincs 😉 )
És ezen helyeken nem mindenhol fedezi a bevétel a plexi-szerelést....
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Persze lecsengoben van 😃hihetőAzt kell mindenkinek megértenie hogy ez a helyzet sehol a világon nem tartható fent még 2-3hónapig.ácsi, az osztrákoknál lecsengőben van
Pl.Nem véletlenül kaptam ma egy emailt Oszták vendéglátó hely hogy van e kedvem visszamenni szezonra dolgozni.
Ha az Osztrákok is már itt tartanak mindenki elhiheti, hogy egy orszag gazdasaga sem birja ki azt hogy hónapokra megáll az élet.
Ezt kell tudni realizálni.
Rózsa Sándor (betyár)
www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/
teljesen magától értetődik hogy ők úgy gondolják lehet enyhíteni
aztán meglátjuk, hogy tényleg lehet-e
Negritis
Ugy ahogy Kapás Bogi szerelmemnél is lecsengett 😃itt arra akarok utalni hogy az emberek 60% igy múlik el ez a virus tehet gindolhatod mennyire van lecsengoben es ezt ők is nagyon jol tudjak.
több mint 5 éve
A hétszer képletes volt. Nyilvánvaló, hogy ha a munkahelyeden 8 órát össze vagy zárva a kollégáiddal, aztán jössz-mész a városban mint 2 hónappal ezelőtt, akkor sokszor annyi potenciális kontakt pontod lesz amikor elkaphatod a vírust, mintha hetente egyszer mész el bevásárolni.Milyen hétszer?Sokkal? (Hétszer?)Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Foresz
LoveSobri
Foresz
peterk2005
Foresz
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Azt kell mindenkinek megértenie hogy ez a helyzet sehol a világon nem tartható fent még 2-3hónapig.ácsi, az osztrákoknál lecsengőben van
Pl.Nem véletlenül kaptam ma egy emailt Oszták vendéglátó hely hogy van e kedvem visszamenni szezonra dolgozni.
Ha az Osztrákok is már itt tartanak mindenki elhiheti, hogy egy orszag gazdasaga sem birja ki azt hogy hónapokra megáll az élet.
Rózsa Sándor (betyár)
www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/
teljesen magától értetődik hogy ők úgy gondolják lehet enyhíteni
aztán meglátjuk, hogy tényleg lehet-e
több mint 5 éve
Mondjuk azért,mert onnantól kezdve mondjuk a rendőr nem az utcán cél nélkül ténfergőket fogja ellenőrizni,hanem mint hatóság a szabályok betartását.ha nincs szabályozás rá, akkor mond már el hogy miért csökkentené egy "kapitalista" vendéglátó az asztalok számát?az a baj hogy ha azt mondják hogy oké a korlátozásoknak itt végeNyilván azért pl. a vendéglátásban a vendéglátóhelynek kell elsősorban majd szabályozni a helyzetet,de szerintem könnyebb lesz olyan szempontból,hogy bizonyos rendelkezések minden vendéglátóhelyre vonatkozni fognak,és az emberek egyfelől megszokják,másfelől ők maguk is igényelni fogják.
akkor az emberek le fognak szarni minden eddigi óvintézkedést
nem látom hogy a nagytöbbség ne így tegyen az alapján ahogy most viselkednek
Negritis
Foresz
miért költene PPE-re?
nagy részük fenm fog
Negritis
A HACCP is egy marha szigorú szabályzat amit kivétel nélkül minden vendéglátó utál.De KÖTELEZŐ! És ezt a hatóság folyamatosan ellenőrzi.
Ha nem tartod be,először jó esetbe 250-500 ezer a bírság,aztán meg ideiglenes bezárás,aztán meg ha még akkor sem akkor teljes bezárás. Itt nem nagyon van helye annak hogy vagy akarom vagy nem....
több mint 5 éve
Bp-en több nemzeti trafikban láttam, hogy felszereltek plexi védőfalat.Persze,sok helyen megkövetelik ezt.És hidd el,ha kiírják az emberek zokszó nélkül betartják.(vagy ha nem,akkor nem szolgálod ki.Legközelebb ha akar valamit muszáj lesz betartania)Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például. Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.ForeszAmi egyébkén téged védene elsősorban attól, hogy elkapd tőlük a vírust. Szóval - éppen azért, hogy a saját rizikódat csökkentsd - én kiírnám az ajtóra, hogy kedves látogatók, légyszi sálat vagy maszkot tegyetek mán föl. 😊
peterk2005
Foresz
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Azt kell mindenkinek megértenie hogy ez a helyzet sehol a világon nem tartható fent még 2-3hónapig.Pl.Nem véletlenül kaptam ma egy emailt Oszták vendéglátó hely hogy van e kedvem visszamenni szezonra dolgozni.
több mint 5 éve
nem írom le megint, én nem látom hogy egy "nyitás" jól sül el a jelenlegi körülmények közöttaz EÜ záros időn belül bedőlne
több mint 5 éve
és majd hisztizik hogy szemét gyurbán miatt van az egészPersze,sok helyen megkövetelik ezt.És hidd el,ha kiírják az emberek zokszó nélkül betartják.(vagy ha nem,akkor nem szolgálod ki.Legközelebb ha akar valamit muszáj lesz betartania)Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például. Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.ForeszAmi egyébkén téged védene elsősorban attól, hogy elkapd tőlük a vírust. Szóval - éppen azért, hogy a saját rizikódat csökkentsd - én kiírnám az ajtóra, hogy kedves látogatók, légyszi sálat vagy maszkot tegyetek mán föl. 😊
peterk2005
Foresz
és ha nincs korlátozás bemegy csakazértis mer mire fel tiltod ki mikor neki ez jár
több mint 5 éve
Persze,sok helyen megkövetelik ezt.És hidd el,ha kiírják az emberek zokszó nélkül betartják.(vagy ha nem,akkor nem szolgálod ki.Legközelebb ha akar valamit muszáj lesz betartania)Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például. Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.ForeszAmi egyébkén téged védene elsősorban attól, hogy elkapd tőlük a vírust. Szóval - éppen azért, hogy a saját rizikódat csökkentsd - én kiírnám az ajtóra, hogy kedves látogatók, légyszi sálat vagy maszkot tegyetek mán föl. 😊
peterk2005
több mint 5 éve
ha nincs szabályozás rá, akkor mond már el hogy miért csökkentené egy "kapitalista" vendéglátó az asztalok számát?az a baj hogy ha azt mondják hogy oké a korlátozásoknak itt végeNyilván azért pl. a vendéglátásban a vendéglátóhelynek kell elsősorban majd szabályozni a helyzetet,de szerintem könnyebb lesz olyan szempontból,hogy bizonyos rendelkezések minden vendéglátóhelyre vonatkozni fognak,és az emberek egyfelől megszokják,másfelől ők maguk is igényelni fogják.
Negritis
Foresz
miért költene PPE-re?
nagy részük fenm fog
több mint 5 éve
Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például. Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.ForeszAmi egyébkén téged védene elsősorban attól, hogy elkapd tőlük a vírust. Szóval - éppen azért, hogy a saját rizikódat csökkentsd - én kiírnám az ajtóra, hogy kedves látogatók, légyszi sálat vagy maszkot tegyetek mán föl. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Milyen hétszer?Sokkal? (Hétszer?)Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Foresz
LoveSobri
Foresz
peterk2005
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Igen egy időutan válalnod kell ezt a kockázatot hogy sajnos "kinyírod szegény nagyit"Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Foresz
LoveSobri
Foresz
Vagy a másik lehetőség nem tudsz enni adni a gyerekednek.Vagy ha igen akkor munkás szállón vagy a híd alatt fogod tudni ezt megtenni.
több mint 5 éve
az a baj hogy ha azt mondják hogy oké a korlátozásoknak itt végeNyilván azért pl. a vendéglátásban a vendéglátóhelynek kell elsősorban majd szabályozni a helyzetet,de szerintem könnyebb lesz olyan szempontból,hogy bizonyos rendelkezések minden vendéglátóhelyre vonatkozni fognak,és az emberek egyfelől megszokják,másfelől ők maguk is igényelni fogják.
Negritis
több mint 5 éve
Sokkal? (Hétszer?)Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Foresz
LoveSobri
Foresz

több mint 5 éve
az a baj hogy ha azt mondják hogy oké a korlátozásoknak itt végeakkor az emberek le fognak szarni minden eddigi óvintézkedést
több mint 5 éve
Miért,jelenleg ha bemész egy multihoz minden hétvégén vásárolni,az mennyivel biztonságosabb?Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Foresz
LoveSobri
több mint 5 éve
én nehezen képzelem el hogy olyanba megyek be ahol nem 😀Ne haragudj, pillanatnyilag nem tudom elképzelni, hogy bemegyek egy olyan vendéglőbe, ahol maszkban szolgálnak fel. Persze: csak a magam nevében beszélek. (Aztán az is lehet, olyan dizájnos maszkok lesznek, hogy vendégcsalogatónak is beillenek.)Na,akkor én most a vendéglátásból írok.Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)az a baj hogy ha most elengeded akkor ugyanott vagy mintha nem csinálsz semmit
Rózsa Sándor (betyár)
nincs meg az infrastruktúra ahhoz hogy egyből kiszűrjűk ki az aki fertőzött és elkülöntísük
cili néni kér, ahellyett hogy tesztelnénk és kiszűrnék ki az aki veszéles és őket szeparálnánk el
proaktív fellépés helyett tengődünk
Negritis
Az elmúlt hétvégén a Mátrában annyian voltak turisták,hogy meg nem mondtad volna hogy járvány van.És nagyon sokan enni is akartak.Volt olyan akit ki kellett zavarni,mert be akart ülni kávézni stb.
Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.
Azt gondolom meg kell majd tanulni együtt élni ezzel,alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez.Egyszerűen gazdaságilag sem fogja bírni az ország még a korlátozásokat sem hosszútávon. A vendéglátásban pedig még rosszabb a helyzet. A turizmusból élők ha jól tudom ma magyarországon a keresőképes emberek több mint 10%-át adják. Na,kb. majdnem ennyinek most nincs munkája....
Szerintem - vendéglátósként - majd olyan rendeletekkel fogják szabályozni a vendéglátást és turizmust,amelyek megakadályozzák,de minimum lassítani fogják a járványszerű terjedést. Ilyen például az éttermekben az asztalszám csökkentés,ami a távolságtartással jár majd. Szigorúbb fertőtlenítési eljárások,esetleg a felszolgálók maszkban dolgoznak (sok helyen a kesztyű már egyébként is előírás) és még sorolhatnám.
Szóval én nem látom ennyire borúsnak a helyzetet,lévén a vendéglátásban és főleg hazánkban egyébként is igen szigorú a HACCP,ami a higiéniai előírások betartását tartalmazza.Magyarán a magyar vendéglátás egyébként is magas higiéniás követelményeknek van alárendelve.
Foresz
nagylaza
több mint 5 éve
Ne haragudj, pillanatnyilag nem tudom elképzelni, hogy bemegyek egy olyan vendéglőbe, ahol maszkban szolgálnak fel. Persze: csak a magam nevében beszélek. (Aztán az is lehet, olyan dizájnos maszkok lesznek, hogy vendégcsalogatónak is beillenek.)Na,akkor én most a vendéglátásból írok.Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)az a baj hogy ha most elengeded akkor ugyanott vagy mintha nem csinálsz semmit
Rózsa Sándor (betyár)
nincs meg az infrastruktúra ahhoz hogy egyből kiszűrjűk ki az aki fertőzött és elkülöntísük
cili néni kér, ahellyett hogy tesztelnénk és kiszűrnék ki az aki veszéles és őket szeparálnánk el
proaktív fellépés helyett tengődünk
Negritis
Az elmúlt hétvégén a Mátrában annyian voltak turisták,hogy meg nem mondtad volna hogy járvány van.És nagyon sokan enni is akartak.Volt olyan akit ki kellett zavarni,mert be akart ülni kávézni stb.
Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.
Azt gondolom meg kell majd tanulni együtt élni ezzel,alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez.Egyszerűen gazdaságilag sem fogja bírni az ország még a korlátozásokat sem hosszútávon. A vendéglátásban pedig még rosszabb a helyzet. A turizmusból élők ha jól tudom ma magyarországon a keresőképes emberek több mint 10%-át adják. Na,kb. majdnem ennyinek most nincs munkája....
Szerintem - vendéglátósként - majd olyan rendeletekkel fogják szabályozni a vendéglátást és turizmust,amelyek megakadályozzák,de minimum lassítani fogják a járványszerű terjedést. Ilyen például az éttermekben az asztalszám csökkentés,ami a távolságtartással jár majd. Szigorúbb fertőtlenítési eljárások,esetleg a felszolgálók maszkban dolgoznak (sok helyen a kesztyű már egyébként is előírás) és még sorolhatnám.
Szóval én nem látom ennyire borúsnak a helyzetet,lévén a vendéglátásban és főleg hazánkban egyébként is igen szigorú a HACCP,ami a higiéniai előírások betartását tartalmazza.Magyarán a magyar vendéglátás egyébként is magas higiéniás követelményeknek van alárendelve.
Foresz
több mint 5 éve
Még valami,nap mint nap dolgozom dohányboltban is,amire még azok a szigorítások sem kerültek be mint a vendéglátásba.Gyakorlatilag bármelyik nap,bárki megfertőzhet engem is,igazából nem nagyon tudok ellene mit tenni,mert el kell látni az embereket.De - legalább is a saját környezetemben - azt látom hogy egyáltalán nem esett vissza a forgalom,sőt az emberek mindenféle külön rendelkezés nélkül is tudják a dolgukat vásárláskor. Szépen kivárják amíg sorra kerülnek,megtartva a kellő távolságot. És itt vidéken jóval kevesebben hordanak maszkot például.
Szóval én őszintén optimista vagyok a folytatást illetően.