Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.Szóval térjek vissza a normál hétköznapokhoz, értem.
Egyszerűen azért,mert egyrészt tavasszal meg nyáron nem fogod tudni karámba zárni az embereket mint az állatokat.Nem megy,tapasztalatból mondom...
Másrészt nem is lenne helyes,mert ez a járvány még ha kijárási tilalom lenne se csengene le őszig sem.
Foresz
Kapjam el a vírust teszem azt valakitől a boltban vagy a kollégámtól, ügyfelemtől, vigyem haza és nyírjam ki a nagyszüleim?
több mint 5 éve
"A tipikus gazdasági válságokban tönkremennek cégek, mert eladósodnak, megszűnik a piacuk, de most normálisan működő vállalkozások és szolgáltatások egyik pillanatról a másikra kényszerültek bezárásra. Különbség az is, hogy a gazdasági válságok többnyire a termelő szférát érintik súlyosan, de most a szolgáltatások álltak le, amit még nehezebb kezelni, mert ma már többen dolgoznak ebben a szektorban, mint a termelésben."Nem pont a vendéglátásra akartam utalni a kiírással.Mit nem értesz ezen? Egy másik történet a vendéglátásból. Arról, hogy milyen nagy a szar.Nem értem ez hogy jön ide ?"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez."A 12 dolgozó fizetett szabin van, vagy volt, kinek mennyi napja volt, utána fizetés nélkülin lesznek, a TB járulékukat fizetem. Egyetlen kolléga tudott elment dolgozni, egy nagy áruházban, húspultban eladó."
Az időseket valahogy ahogy tudjuk szeparálni.
De más megoldást nem látok.
Vendéglátásban dolgozom lassan 40 napja nincs munkám.Fizetést ,Támogatást Segélyt nem kapok.Ha még egy hónapig fent áll ez a helyzet elfogy az utolsó tartalékom és nem lesz pénzem élelemre sem."
(Egy kollegám irta a napokban)
Megjegyzés:Belegondolva hány és hány ember van így nem sokára sajnos arra az álláspontra fogok jutni hogy igaza van.
Rózsa Sándor (betyár)
A VI. kerületi Regős Vendéglő koronavírusos története:
www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=173169&fbclid=IwAR3j53eIVJyemQDObdbJtoYMA5Qy0_qjFZyd9DmW9LxjKxbDNFCpbcwklf8
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
Mert ez nagyon sok iparágban dolgozóval igy van.
Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)
Rózsa Sándor (betyár)
nepszava.hu/3075091_meg-nem-tudjuk-mikent-reagalnak-az-emberek-arra-ha-eheznek-interju-herczog-laszlo-volt-munkaugyi-miniszterrel
több mint 5 éve
Na,akkor én most a vendéglátásból írok.Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)az a baj hogy ha most elengeded akkor ugyanott vagy mintha nem csinálsz semmit
Rózsa Sándor (betyár)
nincs meg az infrastruktúra ahhoz hogy egyből kiszűrjűk ki az aki fertőzött és elkülöntísük
cili néni kér, ahellyett hogy tesztelnénk és kiszűrnék ki az aki veszéles és őket szeparálnánk el
proaktív fellépés helyett tengődünk
Negritis
Az elmúlt hétvégén a Mátrában annyian voltak turisták,hogy meg nem mondtad volna hogy járvány van.És nagyon sokan enni is akartak.Volt olyan akit ki kellett zavarni,mert be akart ülni kávézni stb.
Az a helyzet (és én ezt már itt leírtam) hogy lassan el kell kezdeni visszatérni a normál hétköznapokhoz.
Egyszerűen azért,mert egyrészt tavasszal meg nyáron nem fogod tudni karámba zárni az embereket mint az állatokat.Nem megy,tapasztalatból mondom...
Másrészt nem is lenne helyes,mert ez a járvány még ha kijárási tilalom lenne se csengene le őszig sem.
Azt gondolom meg kell majd tanulni együtt élni ezzel,alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez.Egyszerűen gazdaságilag sem fogja bírni az ország még a korlátozásokat sem hosszútávon. A vendéglátásban pedig még rosszabb a helyzet. A turizmusból élők ha jól tudom ma magyarországon a keresőképes emberek több mint 10%-át adják. Na,kb. majdnem ennyinek most nincs munkája....
Szerintem - vendéglátósként - majd olyan rendeletekkel fogják szabályozni a vendéglátást és turizmust,amelyek megakadályozzák,de minimum lassítani fogják a járványszerű terjedést. Ilyen például az éttermekben az asztalszám csökkentés,ami a távolságtartással jár majd. Szigorúbb fertőtlenítési eljárások,esetleg a felszolgálók maszkban dolgoznak (sok helyen a kesztyű már egyébként is előírás) és még sorolhatnám.
Szóval én nem látom ennyire borúsnak a helyzetet,lévén a vendéglátásban és főleg hazánkban egyébként is igen szigorú a HACCP,ami a higiéniai előírások betartását tartalmazza.Magyarán a magyar vendéglátás egyébként is magas higiéniás követelményeknek van alárendelve.
több mint 5 éve
Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)az a baj hogy ha most elengeded akkor ugyanott vagy mintha nem csinálsz semmit
Rózsa Sándor (betyár)
nincs meg az infrastruktúra ahhoz hogy egyből kiszűrjűk ki az aki fertőzött és elkülöntísük
cili néni kér, ahellyett hogy tesztelnénk és kiszűrnék ki az aki veszéles és őket szeparálnánk el
proaktív fellépés helyett tengődünk
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nem pont a vendéglátásra akartam utalni a kiírással.Mit nem értesz ezen? Egy másik történet a vendéglátásból. Arról, hogy milyen nagy a szar.Nem értem ez hogy jön ide ?"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez."A 12 dolgozó fizetett szabin van, vagy volt, kinek mennyi napja volt, utána fizetés nélkülin lesznek, a TB járulékukat fizetem. Egyetlen kolléga tudott elment dolgozni, egy nagy áruházban, húspultban eladó."
Vendéglátásban dolgozom lassan 40 napja nincs munkám.Fizetést ,Támogatást Segélyt nem kapok.Ha még egy hónapig fent áll ez a helyzet elfogy az utolsó tartalékom és nem lesz pénzem élelemre sem."
Megjegyzés:Belegondolva hány és hány ember van így nem sokára sajnos arra az álláspontra fogok jutni hogy igaza van.
Rózsa Sándor (betyár)
www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=173169&fbclid=IwAR3j53eIVJyemQDObdbJtoYMA5Qy0_qjFZyd9DmW9LxjKxbDNFCpbcwklf8
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
Mert ez nagyon sok iparágban dolgozóval igy van.
Inkább onnan akartam megközeliteni hogy mit gondolnak az emberek a vírus okozta intézkedésekröl.Egy idő után még ha akarnák se fogják tudni betartani.Mert nem lesz mit enniük és hol lakniuk.(albérletesek)
több mint 5 éve
nálam kicsit más a szitu, mivel én IT szektorban dolgozok itthonról (5G-n 😀 szóval én jobban félek attól hogy tornyokat gyújtanak fel jelenleg)Nem ez a lényeg amit kiragadtál......"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez.tekintve hogy működnek az idősotthonok kiváncsi lennék hogyan képzeli el a "szeparálást"?
Rózsa Sándor (betyár)
és ha még lesz is újranyitás, ki a faszom fog étterembe járni?
Negritis
De:
Meglepődnél mennyien mennének étterembe.És mennyien menni is fognak.
Hát aki amennyire tudja szeparálja a szeretteit.
De egy idő után mikor már nem tudsz venni egy zsemlét sem el kell gondolkozni.
Hogy mi legyen.
Én még nem tartok ott de lassan nálam is elfog jönni ez az idő úgy ahogy nálad is !
Itt csak az a kérdés kinél mikor ? 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nem ez a lényeg amit kiragadtál......"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez.tekintve hogy működnek az idősotthonok kiváncsi lennék hogyan képzeli el a "szeparálást"?
Rózsa Sándor (betyár)
Negritis
De:
Meglepődnél mennyien mennének étterembe.És mennyien menni is fognak.
Hát aki amennyire tudja szeparálja a szeretteit.
De egy idő után mikor már nem tudsz venni egy zsemlét sem el kell gondolkozni.
Hogy mi legyen.
Én még nem tartok ott de lassan nálam is elfog jönni ez az idő úgy ahogy nálad is !
Itt csak az a kérdés kinél mikor ? 🤔
több mint 5 éve
Mit nem értesz ezen? Egy másik történet a vendéglátásból. Arról, hogy milyen nagy a szar.Nem értem ez hogy jön ide ?"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez."A 12 dolgozó fizetett szabin van, vagy volt, kinek mennyi napja volt, utána fizetés nélkülin lesznek, a TB járulékukat fizetem. Egyetlen kolléga tudott elment dolgozni, egy nagy áruházban, húspultban eladó."
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Orbán arra számít, hogy május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, ami alapján kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is mindenkinek jut kórházi ágy illetve szükséges ellátás.Ma megválaszolta a "hova kellett ennyi ágyat kiüríteni?" kérdést. Mint minden mást, ezt a problémát is pusztán erővel, kemény állami kontrollal probálják megoldani - kb. azzal a szofisztikáltsággal, ahogy egy kevésbé komplex stratégiai játéknál babrál az egyszeri user az opcióival.
Ezt elolvasva én nem úgy értelmezem, hogy a tetőzést várják május 3ra. Hanem, hogy ekkor merik szabadjára engedni az embereket mert ha nem akkor gazdaságilag összeomlunk.
Meglepő is lenne számomra ha ennyivel megúsztuk volna az egészet. Az én kis városom 2 bejelentett beteggel, persze.
Bazzani
Maxra csavarták a kapacitást, az enyhítő intézkedéseket pedig ehhez igazítják majd. Megnézik pár nap statjai alapján, hogy x enyhítő intézkedés milyen mértékű növekedéssel jár, aztán jöhet az y vagy újra az x kissé szigorúbb változata.
Nem kell ezt túlgondolni, ők se teszik azt. Még olyat is nyilatkoztak, hogy indokolt esetben az érettségi időpontja is mozgatható, akkor szerinted hány napra is van előre komoly terv?
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez.tekintve hogy működnek az idősotthonok kiváncsi lennék hogyan képzeli el a "szeparálást"?
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Nem értem ez hogy jön ide ?"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez."A 12 dolgozó fizetett szabin van, vagy volt, kinek mennyi napja volt, utána fizetés nélkülin lesznek, a TB járulékukat fizetem. Egyetlen kolléga tudott elment dolgozni, egy nagy áruházban, húspultban eladó."
Rózsa Sándor (betyár)
nagylaza
több mint 5 éve
"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez."A 12 dolgozó fizetett szabin van, vagy volt, kinek mennyi napja volt, utána fizetés nélkülin lesznek, a TB járulékukat fizetem. Egyetlen kolléga tudott elment dolgozni, egy nagy áruházban, húspultban eladó."
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
"Én egyre jobban úgy érzem szabadjára kell engedni a dolgokat és visszatérni a normális élethez.Az időseket valahogy ahogy tudjuk szeparálni.
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20200420/tortenelmi-pillanat-negativ-tartomanyban-az-olaj-arfolyama-427190Ha ez nem tökéletes allegóriája a mai fenntarthatatlan, végzetbe robogó vadkapitalizmusnak, akkor semmi
Na ez a történelmi pillanat is eljött. Minuszban a WTI. Fizetnek annak, aki elviszi a csordultig levő tárolókból a nyers olajat! 😀😀😀
nagir

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
ez a topic mostanra teljesen az Idétlen időkig című film írásos megfelelőjévé váltwww.youtube.com/watch?v=PkmBjHwzyMw
basszus..... 😊
yooker
akkor legyünk már autentikusak 😊
több mint 5 éve
ez a topic mostanra teljesen az Idétlen időkig című film írásos megfelelőjévé vált basszus..... 😊
több mint 5 éve
Olaszok 2256 uj eset, juhuuuuuuuÉs akkor most picit gondoljunk bele, hogy 182 ezren estek át a fertőzésen a 60 millióból és a 3-4 millió vendégmunkásukból.
Vrij6
több mint 5 éve
twitter.com/Playboy/status/1251346727006810117
több mint 5 éve
Mi van, a kormány meghátrál a Vörös Brigádokkal szemben?"Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet - erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban."
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20200420/tortenelmi-pillanat-negativ-tartomanyban-az-olaj-arfolyama-427190Bakker... 😀
Na ez a történelmi pillanat is eljött. Minuszban a WTI. Fizetnek annak, aki elviszi a csordultig levő tárolókból a nyers olajat! 😀😀😀
nagir
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20200420/tortenelmi-pillanat-negativ-tartomanyban-az-olaj-arfolyama-427190Na ez a történelmi pillanat is eljött. Minuszban a WTI. Fizetnek annak, aki elviszi a csordultig levő tárolókból a nyers olajat! 😀😀😀

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Én csak azé lájkótam, hogy ne érezd magad annyira egyedül. 🤤Tévedsz.Köszönöm, hogy önzetlenül megosztod másokkal a benned felhalmozódott mérhetetlen tudást, így végre számomra is világos, milyen az, ha valaki nem szektás politikailag. (Olyan, mint te.)Persze.Itt azért két orvos, szakember (Bezzegh Attila, Friedman Gábor) némileg árnyalja a csúnya gonosz kormányzat ágyfelszabadítási metodikáját. Azt nem tudom melyiküknek milyen szegről-végről rokonsága van Orbánnal vagy bárkivel, próbáltam a mondandójukra fókuszálni.Az általad hivatkozott egyik szakember (Friedman Gábor) azt mondja a kormány intézkedéséről, hogy "ez az egész primitív" (6.40. körül). Megnézted, mielőtt kiraktad ide?
www.youtube.com/watch?v=46sQOPpX5Yw
Sobri Jóska
nagylaza
Tudod, aki nem szektás politikailag, az nem csak kétféleképpen tud beszélni. Isteniteni vagy fújolni.
Ez ATV-s műsor, nyílvánvalóan nem kormánypropagandisták a vendégek. (Rokonságfüggetlenül.)
És ettől még árnyalják a “köcsög, beteggyilkos, értelmetlen” narratívákat.
Sobri Jóska
nagylaza
Én ugyanolyan pontosan látom Orbánt, mint a legtöbben, akár te is. Látom, hogy meghackelte a demokráciát, látom a kliensrendszere kiépítését, az állam cégként való kezelését, a maffiaállamot, a machiavellista, thatcherista, háborús metodikáit, még azt is, hogy geci.
Az a nagy különbség, hogy nekem ez tetszik.
Sobri Jóska
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Orbán arra számít, hogy május 3-ára az ország eléri azt a felkészültségi szintet, ami alapján kijelenthető: van annyi orvos, ápoló, kórházi ágy és lélegeztetőkészülék, hogy a vírus elszabadulásának esetén is mindenkinek jut kórházi ágy illetve szükséges ellátás.Délelőtt irtam, hogy engem a főnököm vár Május 3-án reggel a belvárosban... 😀😀😀DDDD
Ezt elolvasva én nem úgy értelmezem, hogy a tetőzést várják május 3ra. Hanem, hogy ekkor merik szabadjára engedni az embereket mert ha nem akkor gazdaságilag összeomlunk.
Meglepő is lenne számomra ha ennyivel megúsztuk volna az egészet. Az én kis városom 2 bejelentett beteggel, persze.
Bazzani
Megy a franc be 😀
több mint 5 éve
Most valahogy eltűntek a migránsok.TV2, gyorshírek:4. Soros, 5. Migrans, 6. Sorosmigrans ezek lemaradtak?
1. Egy millióan követik Orbán Viktort Facebook-on
2. Kevés a fertőzött, kevés a halott, kezeljük a helyzetet
3. Erősödött a Fidesz támogatottsága
Nem tudom sírjak e vagy nevessek..
LoveSobri
Vrij6
Pedig ott a határon csoportosan, piszkosan viszonylag nagy veszélyben lehetnének a vírustól.
Szerencsére pont most tűntek el.
több mint 5 éve