Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Lecsó Denver Broncos 3 364
de persze ha hozzáraknám a vágyvezéreltségemet, akkor nem csak lenne, de a Jax meg is nyerné.
Sobri Jóska
Lehet lesz valami olyasmi mint anno a 2005-ös amerikai F1 nagydíj Indianapolisban.
Akkor van egy kis esélyetek... 😀
több mint 5 éve
 www.tiktok.com/@kyscottt/video/6815758866769349894

Nem bírok leállni vele, 16. megnézésre is tökéletes. "The germ has become so brilliant"
Gyurma Pappa
Off: Mi ez a tiktok? Valami új instagram? Az utóbbi időben mindenhol látom felbukkanni.

A hülye konspira horgolt agyam állandóan titkoknak olvassa. 😀
peterk2005
Öreg vagy, azért nem ismered... Már ne lovald bele magad! 😀
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 075 — #NoStress
Itt azért két orvos, szakember (Bezzegh Attila, Friedman Gábor) némileg árnyalja a csúnya gonosz kormányzat ágyfelszabadítási metodikáját. Azt nem tudom melyiküknek milyen szegről-végről rokonsága van Orbánnal vagy bárkivel, próbáltam a mondandójukra fókuszálni.

www.youtube.com/watch?v=46sQOPpX5Yw

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 518 — zászló zászló szív

Nem bírok leállni vele, 16. megnézésre is tökéletes. "The germ has become so brilliant"
Gyurma Pappa
Off: Mi ez a tiktok? Valami új instagram? Az utóbbi időben mindenhol látom felbukkanni.

peterk2005
hát, ez a kínai youtube/coub/insta hybrid
"the new shit" csak ugye ez kicsit érdekesebb mint a többi a kínai tulajdon miatt
Negritis
24 év alattiak 90%-a használja, a 24 év felettiek 2%-a hallott róla 😀

gyakorlatilag azért lett népszerű, mert sok "kihívás" van rajta, és rákattantak a tizenévesek.. ugye annak idején (amíg a Twitter be nem szántotta) a Vine a 6mp-es videókkal nagyot ment, a Tik Tok igazán ugyanez, csak olyan marketinggel, ami a tizenéveseket célozta... mára a celebvilág is rákattant, és egyre több felnőtt kezdi el használni, már csak a korona miatt

de hogy mennyire is nagy:

több mint 5 éve
 24.hu/kozelet/2020/04/19/orban-jarvany-tetozes/

Akkor most május eleje, vagy július lesz a tetőzés? Tegnap még júliust olvastam.
peterk2005
Honnan lehetne tudni mit hoz a jövő?
...
Lesz egy pár hónap, mondjuk május-június-július ami durvább, utána sokáig meg nem annyira.

Sobri Jóska
vpi
Ez egy teljesen másra vonatkozó valós görbe.
Azt illusztrálja, hogy egy rövid szakaszból felelőtlenség messzemenő következtetést levonni.
Sobri Jóska
Pont erről beszélek én is.
vpi
Akkor jó hülyén tetted. 😊
Sobri Jóska
Nem, mert te mindenkit leoltasz, aki szerinted "vágyvezérelten" mondja, hogy lesz NFL szezon, meg újraindul az élet, mert még csak a görbe elején járunk.
Pont erre az ellentmondásra utalok, hogy a görbe eddig ismert szakaszából a világvégét sem kéne megjósolni, ehhez képest mindenki - Te pedig különösképp - ezt teszi.
vpi
Én nem a görbe alapján tippelgetek.
Annak dacára. 😊

Próbálom egybegyúrni mindazt a sok hírt, fake newst, infót, félinfót, dezinfót, filmet, könyvet, amit eddig olvastam, láttam, és az alapján keresem azt a szcenáriót, ami lesz.
Mert ugye logikailag lehet rengeteg, de csak egy valóság lesz.
És nekem csak arra kell reagálnom.
És a rengeteg között az, ami eleve nem igényel reagálást (mondjuk, hogy kis gazdasági recesszió, pár százalékpontos GDP csökkenés, 50ezer munkanélküli, jövőre fesztiválok, stb.), azt leszarom, de amiben van mondjuk élelmiszerhiány, vagy éhséglázadás, vagy 3 év múlva is a fél mozi maszkban fog ülni, és a pesti éttermek fele évekre bezá, stb., azt meg bindzsizgetem az agyamban.

És a fenti kiindulópontokból racionálisnak tartom azt, hogy nem lesz NFL szezon, olyan, amilyet még 3 hónapja hittünk biztos nem, valamilyen más, eltorzított meg nem biztosan, de az egeész eredője a "nem lesz" felé mutat, de persze ha hozzáraknám a vágyvezéreltségemet, akkor nem csak lenne, de a Jax meg is nyerné.

Én meg tudom különböztetni a következtetést a prognózistól. Ami technikailag tippelgetés.
Szeretek tippelgetni.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline
A kínai kutatásban ez a rossz hír:

About 30 per cent of patients failed to develop high titers of neutralising antibodies after Covid-19 infection. However, the disease duration of these patients compared to others was similar," they said.
The team also found that antibody levels rose with age, with people in the 60-85 age group displaying more than three times the amount of antibodies as people in the 15-39 age group.

Lényegében tehát a tüneteket nem vagy enyhén produkáló, de gazdaságilag aktív fiataloknál termelődött kevés antitest, ezért ők potenciális újrafertőzők lehetnek.
Fast Willie
Viszont a betegségen túlesett időseket már kis eséllyel fertőzik újra. Ami persze a zárjukelőket esetén lóf*szt segít, mert megint elzárhatjuk őket.

Vas Megyében van 14 igazolt fertőzött. Mi arra a válaszotok, hogy a kórházakban szinte nincsen víruskezelt beteg (én személy szerint az elmúlt 6 hétben 2 ilyenről tudok a Markusovszky-ban)? Miért van ez? A nagy számok törvénye alapján a sok fertőzöttből kellene lenni random súlyos esetnek is, nem?
Fast Willie
Azt olvasom / hallom, hogy jelenleg hatvanvalamennyi beteg van lélegeztető gépen. Akkor úgy kétszer-háromszor annyi lehet intenzíven (ny-i arányok), további háromszor annyi kórházi ágyon de nem intenzíven. Szóval ránk vagy máshogy hat a vírus és nem ezek az arányok, vagy kb. minden második kimutatott fertőzött kórházban van.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 497 — The Mathematician

Gyurma Pappa

peterk2005
hát, ez a kínai youtube/coub/insta hybrid
"the new shit" csak ugye ez kicsit érdekesebb mint a többi a kínai tulajdon miatt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 550 — The only discipline that lasts, is self discipline

Gyurma Pappa

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 911 — Deion Sanders for president!
Maszkhegyek:
"Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter elmondta: az elmúlt héten 22,5 millió maszkot - 20,65 millió sebészeti és 1,85 millió magasabb szintű védelmet nyújtó maszkot - szállítottak Magyarországra. Így a járvány kirobbanása óta összesen már 72 954 890 maszk érkezett, ami nagyjából a fele a leszerződött mennyiségnek. Még 75 852 550 maszk Magyarországra szállítását várják - közölte.
A miniszter arról is tájékoztatott, hogy a múlt héten 220 lélegeztetőgép, 50 ezer teszt és több mint 10,6 millió védekezéshez szükséges ruházati termék is érkezett."
nagylaza
Tudom, hogy van gyűlölködjünk rovat; de akkor is a kurva anyjukat! Ilyenkor is a pénzt kell herdálni basszák meg.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Vas Megyében van 14 igazolt fertőzött. Mi arra a válaszotok, hogy a kórházakban szinte nincsen víruskezelt beteg (én személy szerint az elmúlt 6 hétben 2 ilyenről tudok a Markusovszky-ban)? Miért van ez? A nagy számok törvénye alapján a sok fertőzöttből kellene lenni random súlyos esetnek is, nem?
Fast Willie
Ezt már én is kérdezni akartam.
(Privát véleményem itt már nem lesz buumm valahogy közép europai országokban nem nagyon arat ez a virus)
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
Maszkhegyek:
"Az elmúlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal szállítottak Magyarországra a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter elmondta: az elmúlt héten 22,5 millió maszkot - 20,65 millió sebészeti és 1,85 millió magasabb szintű védelmet nyújtó maszkot - szállítottak Magyarországra. Így a járvány kirobbanása óta összesen már 72 954 890 maszk érkezett, ami nagyjából a fele a leszerződött mennyiségnek. Még 75 852 550 maszk Magyarországra szállítását várják - közölte.
A miniszter arról is tájékoztatott, hogy a múlt héten 220 lélegeztetőgép, 50 ezer teszt és több mint 10,6 millió védekezéshez szükséges ruházati termék is érkezett."
nagylaza
A húszforintos kérdés már csak az, hogy ezek hova kerültek 😊
warr_b
Türkmenisztán, Kirgizisztán stb.
csebi
Meg Szabó Tünde sógorához... 😀
Lecsó
az üzlet nem állhat le

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Magyarországon a kívánt cél, a 40 ezer ágy, 8 ezer lélegeztetőgép = 200 ezer beteget lát el.
Atari
Ezt honnan veszed?
Lecsó
Azt hittem, ez közismert.
OV mondta a 8-at a rádióban, meg Kásler rendelte el a 40-et.
Atari
Most nem tudom eldönteni, hogy viccnek szántad vagy komolyan gondolod.
Lecsó
(Ezt úgy írod, mintha én lennék OV vagy Kásler. Nem vagyok!)

Atari
Biztos?
több mint 5 éve
Maszkhegyek:
nagylaza
warr_b
csebi
Meg Szabó Tünde sógorához... 😀
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Höh:

hu.jooble.org/%C3%A1ll%C3%A1s-laborasszisztens/Magyarorsz%C3%A1g

Hemo-Vet Kft.
Poulpharm
Nova Human
Nyírő
Dél-Pesti
Semmelweis
OOI
Fast Willie
szép lista, de a nagy része nem kórházi / orvosi labor 😊
JSanyo
Sokan keresnek, ergo most kevés van?
több mint 5 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Höh:

Hemo-Vet Kft.
Poulpharm
Nova Human
Nyírő
Dél-Pesti
Semmelweis
OOI
Fast Willie
szép lista, de a nagy része nem kórházi / orvosi labor 😊

Szerkesztette: JSanyo

több mint 5 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Magyarországon a kívánt cél, a 40 ezer ágy, 8 ezer lélegeztetőgép = 200 ezer beteget lát el.
Atari
Ezt honnan veszed?
Lecsó
Azt hittem, ez közismert.
OV mondta a 8-at a rádióban, meg Kásler rendelte el a 40-et.
Atari
Most nem tudom eldönteni, hogy viccnek szántad vagy komolyan gondolod.
Lecsó
(Ezt úgy írod, mintha én lennék OV vagy Kásler. Nem vagyok!)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 518 — zászló zászló szív

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 497 — The Mathematician
 www.dailymail.co.uk/news/article-8234085/Lockdown-flouters-lap-south-coast-sun-covidiots-walk-Kensington-Palace-Gardens.html

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 508 — Patriot

Akkor most május eleje, vagy július lesz a tetőzés? Tegnap még júliust olvastam.
peterk2005
...
Lesz egy pár hónap, mondjuk május-június-július ami durvább, utána sokáig meg nem annyira.

Sobri Jóska
vpi
Azt illusztrálja, hogy egy rövid szakaszból felelőtlenség messzemenő következtetést levonni.
Sobri Jóska
vpi
Sobri Jóska
Nem, mert te mindenkit leoltasz, aki szerinted "vágyvezérelten" mondja, hogy lesz NFL szezon, meg újraindul az élet, mert még csak a görbe elején járunk.
Pont erre az ellentmondásra utalok, hogy a görbe eddig ismert szakaszából a világvégét sem kéne megjósolni, ehhez képest mindenki - Te pedig különösképp - ezt teszi.
több mint 5 éve

peterk2005
...

Sobri Jóska
vpi
Sobri Jóska
vpi

több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 508 — Patriot
...

Sobri Jóska
vpi
Sobri Jóska

Szerkesztette: vpi
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 149
Höh:

Hemo-Vet Kft.
Poulpharm
Nova Human
Nyírő
Dél-Pesti
Semmelweis
OOI
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 651 — Lucas Scott
Maszkhegyek:
nagylaza
warr_b

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 993 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Maszkhegyek:
nagylaza

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 296 — beers & Packers
Maszkhegyek: