Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Hagyjuk már ezt, a lengyelek kínai vakciánt vesznek a szlovákok oroszt stb stb. akkor majd ők se utazhatnak sehova? A vége ennek úgyis az lesz, hogy EU eltöketlenkedi és elég lesz az igazolvány és az oltás megléte plusz adatok nélkül (nyilván nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban legalább az alapadtok benne lesznek de szeritem nem lesz elvárás.) Plusz mi lesz az arab meg kínai túristákkal amikortól lehet jönni? Nem jöhetnek mert kínai oltásuk van? Erősen kétlem.Legközelebb szedd ki légy szíves amire reagálsz, mert a postom kb. 10%-a volt az, ezért fölösleges hogy bent maradjon az egész és kilométer hosszan kelljen görgetni. 😊
MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Nem véletlenül hagytam benne az elején, hogy Kóka ebben egyetért a kormánnyal. A politikai korrektség kedvéért azonban azt is rögtön tegyük hozzá, hogy mindaz ellen, amit te is felsoroltál, a Fidesz kézzel-lábbal hadakozott. Nem meggyőződésből, hanem politikai számításból. Holott pontosan tudta (tudnia kellett), hogy az egészségügyi rendszer ebben a formájában rosszul működik, fenntarthatatlan, erkölcstelen, finanszírozhatatlan.Egy percig nem vitattam ezt 😊 Csak arra utaltam, hogy mindent meg lehet logikusnak tűnően is magyarázni. Adott esetben az ellenzéktől kölcsönvett érvrendszerrel, amit 2006-2007 környékén szabályosan "nemzetellenesnek" neveztek. 😊
Vesztettünk kb. 15 évet. Bagatell. Annyi súlya van a szavuknak, mint a levegőben szálldosó légyfingnak.
Aztán a járvány közepén kezdenek bele az átalakításba, abban a reményben, hogy a nagy káoszban kevesebben figyelnek oda, könnyebben átverik az akaratukat. Igazi pöcsfejek. Pontosabban: (Sobri-kompatibilis megfogalmazással élve) remek hatalomtechnikusok.
nagylaza
(És azt tartom, hogy az egészségügyben szükség lesz egy a mostanihoz valamelyest hasonló új dolgozói deal-re. Igenis része kell majd legyen a dealnek, hogy az orvos ne praktizálhasson civilben nyakra főre, főként úgy, hogy az a praxis lényegében arról szól, hogy magán praxisban "pátyolgatja" a beteget, aztán arra ami pénzbe kerül, visszazavarja az állami rendszerbe. Háziorvos pedig ne szerződhessen gyógyszergyártóval direktben, ne az döntsön, hogy betege melyik gyógyszert kapja, hogy kivel áll szerződésben, kinek a gyógyszerét kell nyomni. Ezeket ki kell iktatni, és ehhez kell egy új deal tényleg. Nem teljesen tiltani, hanem korrekten szabályozni. De ennek csak úgy van értelme, ha a finanszírozási oldal is ki van hozzá alakítva, különben nem éri el az eredményét, csak feszültségeket és elégedetlenséget okoz. Plusz a belső, rossz hatalmi struktúrát sem bontja le, mert a függőségeket sem tudja feloldani.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
444.hu/2021/03/02/japan-azt-keri-kinatol-hogy-a-japan-turistaktol-ne-analisan-vegyenek-mintat-a-covidteszthezÉrtem én, hogy a történelmi bűnökért ez egyfajta törlesztés, de elég távolról közelítik meg a garatot 😀
több mint 5 éve
Hagyjuk már ezt, a lengyelek kínai vakciánt vesznek a szlovákok oroszt stb stb. akkor majd ők se utazhatnak sehova? A vége ennek úgyis az lesz, hogy EU eltöketlenkedi és elég lesz az igazolvány és az oltás megléte plusz adatok nélkül (nyilván nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban legalább az alapadtok benne lesznek de szeritem nem lesz elvárás.) Plusz mi lesz az arab meg kínai túristákkal amikortól lehet jönni? Nem jöhetnek mert kínai oltásuk van? Erősen kétlem.24.hu/kulfold/2021/03/02/az-eu-egyseges-oltasi-igazolvanyt-tervezett-a-magyar-kormany-viszont-hirtelen-varialni-kezdett/Nekem az az érzésem, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Fog az az igazolvány működni, valami kiskaput találhattak Orbánék a sztoriban. Abból indulok ki, hogy az egésznek az az értelme, hogy a magyar mehessen. Ha nem mehet, akkor nincs értelme "eltűntetni" sem az okmányból a kínai és orosz vakcina nevét sem.
KEZDODIK 😀
felveszed(kivarod) a Parizer vakcinat, aztan csodalkozol hogy a vamon visszaforditanak mert a Magyar oltasi konyved hianyos 😀
(es meg mondja valaki,hogy orban nem segiti a magyar turizmust. 😀 )
way3
Más. Közben emeltük a rendelt Pfizer vakcinák mennyiségét, 6.5 millióról 10+ millióra. Na, ugye, mégicsak számít, hogy mennyit kötünk le. 24 millió rendelt adag mellett aligha azért rendeltünk még 4+ milliót, hogy 28 milliónk legyen, hanem azért, mert így nagyobb lesz az arányunk, és így menet közben - akár már jövő héttől is - 40-45%-al nagyobb csomagokat kaphatunk az aktuális disztribúcióból.
Cili persze továbbra is mindenkit minden fajta oltás elfogadására buzdít. Ami érthető is, egy fő virosológus tegye is ezt, nem ezzel van a gond. Viszont mondott egy "fenyegetőnek hangzót", ami tulajdonképpen bíztató. Azt mondta, hogy aki visszautasítja valamelyik vakcinát, mert másikra vár, az hetekkel kitolhatja mire megkapja az oltását. Ez tulajdonképpen jó hír, hogy már csak hetekkel. És van is benne valami, mert a minapi - asszem portfóliós, de lehet, hogy HVG vagy 24.hu? már nem emlékszem - cikk szerint április elejére tényleg reális, hogy mindenki aki regisztrált, megkapja az oltását. És a cikk úgy számolt, hogy ez zömében EU-s forrásból fog megtörténni, mert a két keletinek az igazi felfutása majd csak április második felétől ill májusban várható.
A kínaiból pl. a 4. hónapban (május végén) fog 1.75 millió érkezni a 2.5 millióból, azaz addig "csak" 750 ezer adag jön, amiből 275 ezer van itt. A szputnyikból is kb. 240 ezer ember oltható be várhatóan áprilisig (10 ezer + 50 ezer + 180 ezer jött vagy van úton, utóbbinak kell 2 hét amíg jóváhagyják). Szóval a 2.5 millió regisztráltból 2 milliót minimum nyugatival oltanak be, azaz felfutni látszik a beérkező darabszám.
Ami tényleg azt is jelentheti, hogy ha regisztrált, és a regisztrációs sor végére csúszik, akkor ha mondjuk most nemet mond, akkor csak mondjuk április első hetéig csúszik vissza. Ez az adott embernek is elviselhető. kétszer annyi idő "csak", mint egy házi karantén. És járvány kezelés szempontból is jó, hogy az ilyenek is belátható időn belül be lesznek szúrva, nem fél év múlva kerülnek az immunis "nyájba" csak.
peterk2005
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Nem véletlenül hagytam benne az elején, hogy Kóka ebben egyetért a kormánnyal. A politikai korrektség kedvéért azonban azt is rögtön tegyük hozzá, hogy mindaz ellen, amit te is felsoroltál, a Fidesz kézzel-lábbal hadakozott. Nem meggyőződésből, hanem politikai számításból. Holott pontosan tudta (tudnia kellett), hogy az egészségügyi rendszer ebben a formájában rosszul működik, fenntarthatatlan, erkölcstelen, finanszírozhatatlan.Ámulj világ, Kóka Jánostól idézek. Az interjú tavaly nyáron jelent meg a 168 Órában, talán itt jobb helye van, mint a Politika topikban. Szerintem nagyon plasztikusan leírja, mi a baj a magyar egészségüggyel:A politikai korrektség kedvéért tegyük ehhez hozzá, hogy Sobri éppen ilyennek látja a mostani orvos-dealt. Ami lehetetlenné teszi, hogy széthordják az állami forrásokat. És szerinte éppen ez ellen tiltakozik az orvos társadalom begyepesedett része, amikor nem írja alá a szerződést. Ezért is támogatja.
"Elmondom, miben értek egyet a kormánnyal. Van egy erkölcstelen és perverz összefonódás a magánhaszon és a közpénz között. Az állami rendszerben jelentkező fizetőképes betegek krémjét az orvosok egy része kihozza a kórházból és a magánrendelőjébe viszi, hogy ott alacsony kockázatú és magas profitú ellátást nyújtson nekik. Persze soron kívül és sokkal kedvesebben, mint az állami rendszerben. Majd az itt kiszűrt betegeket visszatereli a drága és a magánellátásban finanszírozhatatlan műtétekre az állami szektorba. Ott elvégzi az adófizetők kontójára az operációt, amiért ráadásul hálapénzt tesz el. Majd a szintén magas profitabilitású kontrollvizsgálatokért megint a magánrendelőjében veszi fel a honoráriumot. Végül pedig a nehéz, szövődményes eseteket visszatolja az állami rendszerbe. Mi történik itt? Ez a rendszer privatizálja a hasznot, miközben államosítja a költséget és a kockázatokat. Ám ha lehetetlenné tesszük, hogy így széthordják az állami forrásokat, akkor mindenkinek csak jó, ha a magánszolgáltatók versenyezhetnek az állami forrásokért. Tegyük hozzá: átláthatóan és ellenőrizhetően."
168.hu/itthon/versenyben-a-kozfinanszirozasert-koka-janos-gyogyaszati-hipermarketet-epit-187690
nagylaza
Persze kimarad a történetből - a Sobri féléből legalábbis -, hogy az egészségügy, ha ez igaz, akkor csak pontosan azt csinálja, amit a politika csinál - a NER is széthordja az állami forrásokat, elteszi a nyereséget, miközben a költségeket és kockázatokat bent hagyja az államban -, és utóbbit keblére öleli, sőt, elméletet is gyárt mellé, hogy ez miért jó, miért "természetes". De az orvosok maffiája ebben a pillanatban útjában áll a politikusokénak, és mivel utóbbit szeresse, az egészségügyben ugyanazt nem szeresse.
Komolyra fordítva: azt a deal-t amit a kormány ajánl, idővel szükséges lenne megkötni, mert tényleg nem jó a jelenlegi rendszer. De anélkül, hogy az egészségügy finanszírozáshoz nem nyúlnak hozzá, semmit nem ér. Jelenleg csak az elit magánegészségügye életképes, ha a kockázatokat is viselnie kell, mert csak az elit tudja, tudná ezt megfinanszírozni. Így pedig csak el fog menni a szakma krémje, a legjobbak külföldre, a mögöttük levő legjobbak a szűk és jól fizető magánegészségügybe, és marad a resztli az alulfinanszírozott állami rendszerben. Kapni fogunk egy dél-amerikai, harmadik világbeli logikával működő (illetve társadalmi méretekben nem működő) elitista rendszert.
Át kellene alakítani a finanszírozási oldalt először. Megteremteni a kiegészítő egészségbiztosítási rendszert, ami lehetővé tenné legalább a középosztálynak, hogy igénybe vegye a magánegészségügyet. És akkor mindegy is lenne tulajdonképpen, hogy ki, hol végzi el a drága beavatkozásokat, mert a biztosítói rendszer annak térítene (ha a magán bevállalja akkor neki, ha az állami ellátás akkor neki), aki elvégzi a beavatkozást.
peterk2005
Vesztettünk kb. 15 évet. Bagatell. Annyi súlya van a szavuknak, mint a levegőben szálldosó légyfingnak.
Aztán a járvány közepén kezdenek bele az átalakításba, abban a reményben, hogy a nagy káoszban kevesebben figyelnek oda, könnyebben átverik az akaratukat. Igazi pöcsfejek. Pontosabban: (Sobri-kompatibilis megfogalmazással élve) remek hatalomtechnikusok.
több mint 5 éve
Szerintem GYF arra céloz, hogy Orbánt nem kínaival oltották be, de ettől még akinek magas a vérnyomása simán beolthatják azzal. A kettő nem zárja ki egymást és a hangulatkeltést sem értem. Mindössze annyi, hogy a kínaiban sokan nem bíznak (kérdéses miért, de így van) Orbán meg próbál úgy csinálni, mintha az lenne a legjobb. Szerintem az lenne a megoldás, hogy ha már úgyis regisztrált valaki, küldjenek egy emailt, hogy ki vállalja a kínait és már mehet is...nincs sorbanállás, nincs sértődés, gyorsabban megy az egész. Aki meg marad, az megvárja a heti Pfizer-Moderna-AZ adagot, azt haladjunk tovább.Beoltották Orbán Viktort kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai. Aztán eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást...Ismerősömet magas vérnyomással oltották szombaton. Kínaival. Na, akkor most mivan? Komolyan mondom ilyenekkel hangulatot lehet kelteni értelmes embereknél.... 😀 Komikus.
GyF Facebook postja.
Bocs, ha volt már!
steelwolf
kristóf17
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
telex.hu/koronavirus/2021/03/02/kaszino-belso-felvetel-jarvany-harmadik-hullam
több mint 5 éve
Beoltották Orbán Viktort kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai. Aztán eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást...Ismerősömet magas vérnyomással oltották szombaton. Kínaival. Na, akkor most mivan? Komolyan mondom ilyenekkel hangulatot lehet kelteni értelmes embereknél.... 😀 Komikus.
GyF Facebook postja.
Bocs, ha volt már!
steelwolf
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2021/03/02/az-eu-egyseges-oltasi-igazolvanyt-tervezett-a-magyar-kormany-viszont-hirtelen-varialni-kezdett/Nekem az az érzésem, hogy nem eszik olyan forrón a kását. Fog az az igazolvány működni, valami kiskaput találhattak Orbánék a sztoriban. Abból indulok ki, hogy az egésznek az az értelme, hogy a magyar mehessen. Ha nem mehet, akkor nincs értelme "eltűntetni" sem az okmányból a kínai és orosz vakcina nevét sem.
KEZDODIK 😀
felveszed(kivarod) a Parizer vakcinat, aztan csodalkozol hogy a vamon visszaforditanak mert a Magyar oltasi konyved hianyos 😀
way3
Más. Közben emeltük a rendelt Pfizer vakcinák mennyiségét, 6.5 millióról 10+ millióra. Na, ugye, mégicsak számít, hogy mennyit kötünk le. 24 millió rendelt adag mellett aligha azért rendeltünk még 4+ milliót, hogy 28 milliónk legyen, hanem azért, mert így nagyobb lesz az arányunk, és így menet közben - akár már jövő héttől is - 40-45%-al nagyobb csomagokat kaphatunk az aktuális disztribúcióból.
Cili persze továbbra is mindenkit minden fajta oltás elfogadására buzdít. Ami érthető is, egy fő virosológus tegye is ezt, nem ezzel van a gond. Viszont mondott egy "fenyegetőnek hangzót", ami tulajdonképpen bíztató. Azt mondta, hogy aki visszautasítja valamelyik vakcinát, mert másikra vár, az hetekkel kitolhatja mire megkapja az oltását. Ez tulajdonképpen jó hír, hogy már csak hetekkel. És van is benne valami, mert a minapi - asszem portfóliós, de lehet, hogy HVG vagy 24.hu? már nem emlékszem - cikk szerint április elejére tényleg reális, hogy mindenki aki regisztrált, megkapja az oltását. És a cikk úgy számolt, hogy ez zömében EU-s forrásból fog megtörténni, mert a két keletinek az igazi felfutása majd csak április második felétől ill májusban várható.
A kínaiból pl. a 4. hónapban (május végén) fog 1.75 millió érkezni a 2.5 millióból, azaz addig "csak" 750 ezer adag jön, amiből 275 ezer van itt. A szputnyikból is kb. 240 ezer ember oltható be várhatóan áprilisig (10 ezer + 50 ezer + 180 ezer jött vagy van úton, utóbbinak kell 2 hét amíg jóváhagyják). Szóval a 2.5 millió regisztráltból 2 milliót minimum nyugatival oltanak be, azaz felfutni látszik a beérkező darabszám.
Ami tényleg azt is jelentheti, hogy ha regisztrált, és a regisztrációs sor végére csúszik, akkor ha mondjuk most nemet mond, akkor csak mondjuk április első hetéig csúszik vissza. Ez az adott embernek is elviselhető. kétszer annyi idő "csak", mint egy házi karantén. És járvány kezelés szempontból is jó, hogy az ilyenek is belátható időn belül be lesznek szúrva, nem fél év múlva kerülnek az immunis "nyájba" csak.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Beoltották Orbán Viktort kínai vakcinával. Még a dobozát is megmutatták a kameráknak, hogy mindenki jól lássa, ez bizony kínai. Aztán eszembe jutott, hogy édesanyám gyakran tejfölös dobozban tette el a csirkepaprikást...GyF Facebook postja.
Bocs, ha volt már!
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2021/03/02/az-eu-egyseges-oltasi-igazolvanyt-tervezett-a-magyar-kormany-viszont-hirtelen-varialni-kezdett/Én Pfizert kaptam, ha utazok majd és nem lesz rajta az oltási kártyán hogy milyet kaptam, akkor viszem az oltáskor kapott igazolást, azon rajta van hogy milyet kaptam, meg a vakcina száma is ha jól láttam bele van ragasztva.
KEZDODIK 😀
way3

több mint 5 éve
Ez nem túl egzakt azonban ígyis picit más megbízatásba helyezi a jobbik fobiadat. Bagoly mondja verebnek esete.Mindenkinek addig, ameddig csak akar.Meddig lehet visszamenni a múltban?Tévedés.Te avatod folyamatosan szentté a Fideszt, hogy mekkora zsenik, micsoda maffia állam, a virus alatt is csak a saját pénztárcájukat nézik, most meg ezt kered számon az orvosoktól??? Érdekes mentalitás.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Kormány így készül a vírusra!
Toca
Magát az ellátást meg nem is érinti:
Szent Imre Kórház, a következőket írták:
A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orvosainak és ápolóinak döntő többsége már aláírta az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon döntöttek másként a kollégák: az ott dolgozó 28 orvos közül 5 orvos és két rezidens távozik, az 54 szakdolgozóból pedig 17-en döntöttek a távozás mellett. Az ellátás zavartalansága intézményen belüli átcsoportosításokkal biztosított. A részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos.
De persze minden apró morzsát érdemes megcsócsálni, amiből kiderül, hogy Orbán mekkora geci.
Sobri Jóska
Másrészt ez messze nem a pénzről szól, hanem egy csomó olyan apróságról a szerződésekben, ami nettó gecizes a dolgozókkal szemben, meg arról, hogy a nővérek és szakdolgozók le vannak szarva, meg hogy alulfinanszírozott az egész rendszer.
somoskovig
Nem minősítem, nem számonkérem, csak ismertetem. Nem ugyanaz.
De még ha mondjuk számon is kérném, akkor mi van?
Az egyik nőn tetszhet, hogy nagy csöcse van, a másikon taszíthat.
Csak a hülye következetes, nekem miért kéne annak lennem, pláne szimpátiakérdésekben?
Sobri Jóska
csebi
Én liberális vagyok, hiszek az egyén szabad akaratában és a következetlenségében.
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ok, csak éppen nem az orvosok nem írják alá a szerződést hanem a kiegészítő személyzet (ápolók, nővérek stb) akik eddig sem loptak ki semmit a rendszerből és most nagyot szopnak ezzel az új rendszerrel.És belőlük eddig is kurva nagy hiány volt.
Főleg azokból akik értenek is a dolgukhoz.
Mondjuk elsőre tud vénát szúrni, vagy jó gyógyszert hoz az ágyadhoz például.
több mint 5 éve
24.hu/kulfold/2021/03/02/az-eu-egyseges-oltasi-igazolvanyt-tervezett-a-magyar-kormany-viszont-hirtelen-varialni-kezdett/KEZDODIK 😀
Szerkesztette: riley
több mint 5 éve
Ámulj világ, Kóka Jánostól idézek. Az interjú tavaly nyáron jelent meg a 168 Órában, talán itt jobb helye van, mint a Politika topikban. Szerintem nagyon plasztikusan leírja, mi a baj a magyar egészségüggyel:A politikai korrektség kedvéért tegyük ehhez hozzá, hogy Sobri éppen ilyennek látja a mostani orvos-dealt. Ami lehetetlenné teszi, hogy széthordják az állami forrásokat. És szerinte éppen ez ellen tiltakozik az orvos társadalom begyepesedett része, amikor nem írja alá a szerződést. Ezért is támogatja.
"Elmondom, miben értek egyet a kormánnyal. Van egy erkölcstelen és perverz összefonódás a magánhaszon és a közpénz között. Az állami rendszerben jelentkező fizetőképes betegek krémjét az orvosok egy része kihozza a kórházból és a magánrendelőjébe viszi, hogy ott alacsony kockázatú és magas profitú ellátást nyújtson nekik. Persze soron kívül és sokkal kedvesebben, mint az állami rendszerben. Majd az itt kiszűrt betegeket visszatereli a drága és a magánellátásban finanszírozhatatlan műtétekre az állami szektorba. Ott elvégzi az adófizetők kontójára az operációt, amiért ráadásul hálapénzt tesz el. Majd a szintén magas profitabilitású kontrollvizsgálatokért megint a magánrendelőjében veszi fel a honoráriumot. Végül pedig a nehéz, szövődményes eseteket visszatolja az állami rendszerbe. Mi történik itt? Ez a rendszer privatizálja a hasznot, miközben államosítja a költséget és a kockázatokat. Ám ha lehetetlenné tesszük, hogy így széthordják az állami forrásokat, akkor mindenkinek csak jó, ha a magánszolgáltatók versenyezhetnek az állami forrásokért. Tegyük hozzá: átláthatóan és ellenőrizhetően."
168.hu/itthon/versenyben-a-kozfinanszirozasert-koka-janos-gyogyaszati-hipermarketet-epit-187690
nagylaza
Persze kimarad a történetből - a Sobri féléből legalábbis -, hogy az egészségügy, ha ez igaz, akkor csak pontosan azt csinálja, amit a politika csinál - a NER is széthordja az állami forrásokat, elteszi a nyereséget, miközben a költségeket és kockázatokat bent hagyja az államban -, és utóbbit keblére öleli, sőt, elméletet is gyárt mellé, hogy ez miért jó, miért "természetes". De az orvosok maffiája ebben a pillanatban útjában áll a politikusokénak, és mivel utóbbit szeresse, az egészségügyben ugyanazt nem szeresse.
Komolyra fordítva: azt a deal-t amit a kormány ajánl, idővel szükséges lenne megkötni, mert tényleg nem jó a jelenlegi rendszer. De anélkül, hogy az egészségügy finanszírozáshoz nem nyúlnak hozzá, semmit nem ér. Jelenleg csak az elit magánegészségügye életképes, ha a kockázatokat is viselnie kell, mert csak az elit tudja, tudná ezt megfinanszírozni. Így pedig csak el fog menni a szakma krémje, a legjobbak külföldre, a mögöttük levő legjobbak a szűk és jól fizető magánegészségügybe, és marad a resztli az alulfinanszírozott állami rendszerben. Kapni fogunk egy dél-amerikai, harmadik világbeli logikával működő (illetve társadalmi méretekben nem működő) elitista rendszert.
Át kellene alakítani a finanszírozási oldalt először. Megteremteni a kiegészítő egészségbiztosítási rendszert, ami lehetővé tenné legalább a középosztálynak, hogy igénybe vegye a magánegészségügyet. És akkor mindegy is lenne tulajdonképpen, hogy ki, hol végzi el a drága beavatkozásokat, mert a biztosítói rendszer annak térítene (ha a magán bevállalja akkor neki, ha az állami ellátás akkor neki), aki elvégzi a beavatkozást.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Mindenkinek addig, ameddig csak akar.Meddig lehet visszamenni a múltban?Tévedés.Te avatod folyamatosan szentté a Fideszt, hogy mekkora zsenik, micsoda maffia állam, a virus alatt is csak a saját pénztárcájukat nézik, most meg ezt kered számon az orvosoktól??? Érdekes mentalitás.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Toca
A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház orvosainak és ápolóinak döntő többsége már aláírta az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Az új jogviszony kapcsán kizárólag az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon döntöttek másként a kollégák: az ott dolgozó 28 orvos közül 5 orvos és két rezidens távozik, az 54 szakdolgozóból pedig 17-en döntöttek a távozás mellett. Az ellátás zavartalansága intézményen belüli átcsoportosításokkal biztosított. A részleg vezetését az eddigi osztályvezető-helyettes főorvos vette át, az ápolásszakmai irányítást pedig a korábbi helyettes főnővér végzi. Az üres álláshelyek betöltése folyamatos.
De persze minden apró morzsát érdemes megcsócsálni, amiből kiderül, hogy Orbán mekkora geci.
Sobri Jóska
Másrészt ez messze nem a pénzről szól, hanem egy csomó olyan apróságról a szerződésekben, ami nettó gecizes a dolgozókkal szemben, meg arról, hogy a nővérek és szakdolgozók le vannak szarva, meg hogy alulfinanszírozott az egész rendszer.
somoskovig
Csak a hülye következetes, nekem miért kéne annak lennem, pláne szimpátiakérdésekben?
Sobri Jóska
csebi
Én liberális vagyok, hiszek az egyén szabad akaratában és a következetlenségében.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Lattam h petofi sandor is kerne a vakcinat, mert a pilvax nem nyithatna ki nelkule.Oriasi.ilyen spotokat csinalni, van penz lovera.az orvosi kamara keszitette😂😂
több mint 5 éve
Meddig lehet visszamenni a múltban?Tévedés.Te avatod folyamatosan szentté a Fideszt, hogy mekkora zsenik, micsoda maffia állam, a virus alatt is csak a saját pénztárcájukat nézik, most meg ezt kered számon az orvosoktól??? Érdekes mentalitás.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Toca
Sobri Jóska
somoskovig
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ámulj világ, Kóka Jánostól idézek. Az interjú tavaly nyáron jelent meg a 168 Órában, talán itt jobb helye van, mint a Politika topikban. Szerintem nagyon plasztikusan leírja, mi a baj a magyar egészségüggyel:"Elmondom, miben értek egyet a kormánnyal. Van egy erkölcstelen és perverz összefonódás a magánhaszon és a közpénz között. Az állami rendszerben jelentkező fizetőképes betegek krémjét az orvosok egy része kihozza a kórházból és a magánrendelőjébe viszi, hogy ott alacsony kockázatú és magas profitú ellátást nyújtson nekik. Persze soron kívül és sokkal kedvesebben, mint az állami rendszerben. Majd az itt kiszűrt betegeket visszatereli a drága és a magánellátásban finanszírozhatatlan műtétekre az állami szektorba. Ott elvégzi az adófizetők kontójára az operációt, amiért ráadásul hálapénzt tesz el. Majd a szintén magas profitabilitású kontrollvizsgálatokért megint a magánrendelőjében veszi fel a honoráriumot. Végül pedig a nehéz, szövődményes eseteket visszatolja az állami rendszerbe. Mi történik itt? Ez a rendszer privatizálja a hasznot, miközben államosítja a költséget és a kockázatokat. Ám ha lehetetlenné tesszük, hogy így széthordják az állami forrásokat, akkor mindenkinek csak jó, ha a magánszolgáltatók versenyezhetnek az állami forrásokért. Tegyük hozzá: átláthatóan és ellenőrizhetően."
több mint 5 éve
Véletlenül se próbálnék versenyezni veled a politika tudományából. Felkészültségeddel és analitikus képességeddel szemben nincs esélyem, tudom.Politikusok tizenévvel ezelőtti nyiltkozatait beidézni nem tudom, hogy cringe vagy csak gyermekien vicceskedő, de a Sas-kabaré szinvonalát még nem éri el, az bizonyos.Nem értem, milyen magánegészségügyről beszélsz. Hiszen:Ha valaki védi ezeket az egészségüggyel kapcsolatos döntéseket, vezesse le nekem legyen oly kedves, hogy hogyan fogunk ebből jól kijönni. Hogyan lesz ennek az egész bomlasztásnak értelme. Valami biztosan van tervben, mert mindig van (nyilván lopással egybekötve, de van), de itt és most nem látom a bigger picture-t. Az oké, hogyha most buknának, akkor egy kalap szar EÜ lenne átadva, amit majd később lehet fikázni, hogy nem lett belőle semmi utánuk sem, tehát nyilván ne bukjanak (amúgy sem kéne semmiképpen), csak kíváncsi vagyok mit rak össze, aki szerint ebből jól ki lehet jönni viszonylag rövidtávon. 😊Tök egyszerű.
kristóf17
1, A beágyazott kiskirályként intézkedő orvosbárók helyett jönnek a fiatal, röghözkötött, állami támogatással végzett orvosok.
2, A betegek közül meg aki tud, az átcsatornázódik a magánegészségügybe, aki nem az meg tűr és idővel kihal.
Rövid ennyi a lényege ennek a rendvágásnak most.
Hogy mennyire rövidtávon, mennyire jól kijönni és kinek, az nem tudható, reményeik, terveik szerint pár éven belül a magáneü. felfut, az orvosbárók meg eltűnnek.
De ugye ezek csak tervek. Aztán vagy így lesz, vagy nem.
Sobri Jóska
"A Fidesz országos választmányának határozata egyrészt elutasítja az üzleti, profitalapú, fizetős egészségügy kialakítására irányuló kormányzati szándékot, másrészt pedig a működés hatékonyságának növelését szorgalmazza."
hvg.hu/itthon/20070901_fidesz_egeszsegugy
Ja, most látom csak a dátumot.
nagylaza
Valójában csak azt demonstrálod vele, hogy mennyire fogalmad nincs a politika működéséről. Egy Orbántól, Gyurcsánytól bármit és annak ellenkezőjét be lehet idézni, hiszen olyan régóta politizálnak, hogy mondtak ők már mindent. Nade rajtad kívül ki hisz egy politikusnak?
De érdekességképpen, és kiváncsiságomat kielégítendő, ha nem az a magyarázat, amit én írtam fentebb, akkor szerinted mi? Őszintén érdekel, hátha előhozol valami új szempontot, nem csak a humorbonbonokat dobálod nekem.
Sobri Jóska
Csak úgy éreztem, kissé feszült vagy: szerettelek volna jó kedvre deríteni kedvenc pártod egyik régebbi lózungjával. Remélem, lelked mélyén azért kuncogsz picit.
több mint 5 éve
Tévedés.Te avatod folyamatosan szentté a Fideszt, hogy mekkora zsenik, micsoda maffia állam, a virus alatt is csak a saját pénztárcájukat nézik, most meg ezt kered számon az orvosoktól??? Érdekes mentalitás.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Toca
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
Politikusok tizenévvel ezelőtti nyiltkozatait beidézni nem tudom, hogy cringe vagy csak gyermekien vicceskedő, de a Sas-kabaré szinvonalát még nem éri el, az bizonyos.Nem értem, milyen magánegészségügyről beszélsz. Hiszen:Ha valaki védi ezeket az egészségüggyel kapcsolatos döntéseket, vezesse le nekem legyen oly kedves, hogy hogyan fogunk ebből jól kijönni. Hogyan lesz ennek az egész bomlasztásnak értelme. Valami biztosan van tervben, mert mindig van (nyilván lopással egybekötve, de van), de itt és most nem látom a bigger picture-t. Az oké, hogyha most buknának, akkor egy kalap szar EÜ lenne átadva, amit majd később lehet fikázni, hogy nem lett belőle semmi utánuk sem, tehát nyilván ne bukjanak (amúgy sem kéne semmiképpen), csak kíváncsi vagyok mit rak össze, aki szerint ebből jól ki lehet jönni viszonylag rövidtávon. 😊Tök egyszerű.
kristóf17
1, A beágyazott kiskirályként intézkedő orvosbárók helyett jönnek a fiatal, röghözkötött, állami támogatással végzett orvosok.
2, A betegek közül meg aki tud, az átcsatornázódik a magánegészségügybe, aki nem az meg tűr és idővel kihal.
Hogy mennyire rövidtávon, mennyire jól kijönni és kinek, az nem tudható, reményeik, terveik szerint pár éven belül a magáneü. felfut, az orvosbárók meg eltűnnek.
Sobri Jóska
"A Fidesz országos választmányának határozata egyrészt elutasítja az üzleti, profitalapú, fizetős egészségügy kialakítására irányuló kormányzati szándékot, másrészt pedig a működés hatékonyságának növelését szorgalmazza."
nagylaza
Valójában csak azt demonstrálod vele, hogy mennyire fogalmad nincs a politika működéséről. Egy Orbántól, Gyurcsánytól bármit és annak ellenkezőjét be lehet idézni, hiszen olyan régóta politizálnak, hogy mondtak ők már mindent. Nade rajtad kívül ki hisz egy politikusnak?
De érdekességképpen, és kiváncsiságomat kielégítendő, ha nem az a magyarázat, amit én írtam fentebb, akkor szerinted mi? Őszintén érdekel, hátha előhozol valami új szempontot, nem csak a humorbonbonokat dobálod nekem.
több mint 5 éve
Te avatod folyamatosan szentté a Fideszt, hogy mekkora zsenik, micsoda maffia állam, a virus alatt is csak a saját pénztárcájukat nézik, most meg ezt kered számon az orvosoktól??? Érdekes mentalitás.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Toca
Sobri Jóska
Szerkesztette: somoskovig
több mint 5 éve
Írtam: én nem most és nem így csinálnám. De nem én vagyok ott. Nem is te.Nyilván az orvosok lehetnek csak a gecik.index.hu/gazdasag/2021/03/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/Akár alá is írhatták volna, ha nem csak a saját pénztárcájukat nézik, vagy tekintettel vannak a koronavírus világjárványra. A nagy többség alá bírta írni. Sajna ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is.
Toca
Sobri Jóska
Nyilván az a normális, hogy egy világjárvány során ahol amugyse kapnak meg minden segítséget, még szopassák is őket.
Sobri ne legyél már ennyire fasz!
Pontosan tudod, hogy ennek nem itt van az ideje és csak ártani tud a jelenlegi helyzeten.
Átcsoportosítással jó vicc, gondolom azért volt ennyi orvos, hogy mindenki dupla annyit tudjon pihenni. Hipp hopp pótolják a 15-20-25 éves tapasztalatu orvost.
Te se hiszed ezt el...
Toca
Ez is jobb, mint a semmi, nem?
Ezt a mostani helyzetet a MOK is előidézte, vagyis az orvosok saját maguk, ne egyoldalúan láttasd. Több pénzt akartak, más feltételeket, mint eddig. Bezsaroltak tavaly, megkapták. Ha kell a több pénz, akkor azért egy aláírás cserébe tényleg akkora áldozat? Vagy ha nem kell, akkor meg nem kötelező aláírni. Nincs kényszer. Mindenki úgy dönt, ahogy akar.
Pontosan tudod, hogy mi van a háttérben, tarthatatlan volt az orvosbárók túlhatalma, most letörik kissé.
Csak ismételni tudom: én nem most csináltam volna. De ez semmit se bizonyít, hisz nem én vagyok a politikus.
több mint 5 éve
Nem értem, milyen magánegészségügyről beszélsz. Hiszen:Ha valaki védi ezeket az egészségüggyel kapcsolatos döntéseket, vezesse le nekem legyen oly kedves, hogy hogyan fogunk ebből jól kijönni. Hogyan lesz ennek az egész bomlasztásnak értelme. Valami biztosan van tervben, mert mindig van (nyilván lopással egybekötve, de van), de itt és most nem látom a bigger picture-t. Az oké, hogyha most buknának, akkor egy kalap szar EÜ lenne átadva, amit majd később lehet fikázni, hogy nem lett belőle semmi utánuk sem, tehát nyilván ne bukjanak (amúgy sem kéne semmiképpen), csak kíváncsi vagyok mit rak össze, aki szerint ebből jól ki lehet jönni viszonylag rövidtávon. 😊Tök egyszerű.
kristóf17
Sobri Jóska