Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Rohanok is regisztrálni!mi külön engedélyezhetjük magunknak.
Amúgy ez a kínai vakcina engedélyezve lett egyáltalán az eu-ban?
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Rohanok is regisztrálni!Természetesen, ott van rajta a hamisított CE jelölés (=Covid Enemy)
Amúgy ez a kínai vakcina engedélyezve lett egyáltalán az eu-ban?
r.baggio
több mint 5 éve
De legalább könnyű leszimulálni a hatásmechanizmusát, elég egy érmével dobálgatni.jólvan nem hagyjuk cserben a kínaiakat:Ez az, ami valami 53%-ban hatásos? 🙄🤣
24.hu/belfold/2021/01/14/koronavirus-kormanyinfo-oltoanyag-gulyas-a-kormany-megallapodott-egy-kinai-vakcina-szallitasarol/
csebi
warr_b
Egy oltás 1000, sok 700. Ha egy évig kapok végül csak meglesz az a 0,95 hatékonyság 😊
több mint 5 éve
Rohanok is regisztrálni!Amúgy ez a kínai vakcina engedélyezve lett egyáltalán az eu-ban?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
jólvan nem hagyjuk cserben a kínaiakat:Ez az, ami valami 53%-ban hatásos? 🙄🤣
24.hu/belfold/2021/01/14/koronavirus-kormanyinfo-oltoanyag-gulyas-a-kormany-megallapodott-egy-kinai-vakcina-szallitasarol/
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
jólvan nem hagyjuk cserben a kínaiakat:24.hu/belfold/2021/01/14/koronavirus-kormanyinfo-oltoanyag-gulyas-a-kormany-megallapodott-egy-kinai-vakcina-szallitasarol/
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/13/muller-cecilia-beoltottak-vakcina-oltas-tisztifoorvosNa jól van akkor 😊

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Micsoda változások...Gulyás Geri ma Kormányinfón:A miniszter szerint ha lenne elég oltóanyag, két hét alatt végezhetnénk az oltásokkal.
több mint 5 éve
Majd március végétől amit meghalt újraéled!index.hu/kulfold/2021/01/13/oriasi_valtozas_jon_az_osztrak_hataron/hú, így nehéz lesz sokaknak Zanzibárra utazni
warr_b
r.baggio
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Marad a sportfogadás... 😀Hát hogy fog így a betyár nagy pénzt keresni a vendéglátó szektorban?index.hu/kulfold/2021/01/13/oriasi_valtozas_jon_az_osztrak_hataron/hú, így nehéz lesz sokaknak Zanzibárra utazni
warr_b
r.baggio
FLZOLI

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Hát hogy fog így a betyár nagy pénzt keresni a vendéglátó szektorban?index.hu/kulfold/2021/01/13/oriasi_valtozas_jon_az_osztrak_hataron/hú, így nehéz lesz sokaknak Zanzibárra utazni
warr_b
r.baggio
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/01/13/oriasi_valtozas_jon_az_osztrak_hataron/hú, így nehéz lesz sokaknak Zanzibárra utazni
warr_b

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/01/13/mar_birosagi_hatarozat_van_rola_sorosek_muve_a_covid-19/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/01/13/oriasi_valtozas_jon_az_osztrak_hataron/

több mint 5 éve
A vírustól való rettegés a tetőfokára hágott, megkezdték a népek a nyári foglalásokat. Nem csak a kedvezményes ‘csali’ utakat, hanem a megszokott desztinációkat is elkezdték lefoglalni a törzsutasok.
több mint 5 éve
Orbánnak csak igaza lett, minden soros műve 😁index.hu/kulfold/2021/01/13/mar_birosagi_hatarozat_van_rola_sorosek_muve_a_covid-19/

több mint 5 éve
24.hu/belfold/2021/01/13/abony-koronavirus-gyulladas-szovodmenyek-laz-pecs/Ez durva. :/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/01/13/izrael_vakcina_koronavirus/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu."Ugyanúgy küzdenek a gyógyszergyártók az egészségért, ahogyan a fegyvergyártók a békéért...."
r.baggio
A politikai szereplők is a választópolgárok érdekeit tartják szem előtt, kiemelt tekintettel a tőlük nagyban függő kisemberekre!
🤘gaben🤘
Igen a ma-ma-dar, a madar az asz, igen a ma-ma-dar a madar az asz! A ma-ma-dar, igen a madar az asz!!!!!!!!!!!
több mint 5 éve
Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu."Ugyanúgy küzdenek a gyógyszergyártók az egészségért, ahogyan a fegyvergyártók a békéért...."
r.baggio
A politikai szereplők is a választópolgárok érdekeit tartják szem előtt, kiemelt tekintettel a tőlük nagyban függő kisemberekre!
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 5 éve
azér, hogy megéljenek a hamisítók?pl nekem sárgalázas oltási könyvem van (meglepően sárga színű ... ) ahol beragasztották a vakcina típusát idejét stb illetve van rész a többi oltásnak is, mert ugye megkaptam a gyerekkori ismétlőket, hastífuszt meg még ki tudja miket. ebbe nem mehetne ugyanígy szted?szerintem EMA eigazolás lesz azt tudod appokba letölteniNem nagyon mondták hogy később adnának mást. Kaptam még mellé egy ambuláns lapot aztán ennyi.ami nálad van az az oltási emlékeztető kártya elnevezéssel bírLassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
Gondolom nem lesz belőle probléma később ha esetleg külföldre akarok menni akkor csak magyarul van rajta minden...
kapitnono
sutianap
kapitnono
sutianap
csebi
az EMA és a Pfizer is regel a magyar hatóságon kívül a legegyszerűbb az EMA reget használni ott becsekkolni, adnak egy mátrixkódot azt sanyi, a Pfizer iszonyatos küzdelmet folytatott a Viagrával a hamisítás ellen, ha már bevezették a dobozonkénti azonosítást, most nem mennek vissza papíralapra

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
pl nekem sárgalázas oltási könyvem van (meglepően sárga színű ... ) ahol beragasztották a vakcina típusát idejét stb illetve van rész a többi oltásnak is, mert ugye megkaptam a gyerekkori ismétlőket, hastífuszt meg még ki tudja miket. ebbe nem mehetne ugyanígy szted?szerintem EMA eigazolás lesz azt tudod appokba letölteniNem nagyon mondták hogy később adnának mást. Kaptam még mellé egy ambuláns lapot aztán ennyi.ami nálad van az az oltási emlékeztető kártya elnevezéssel bírLassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
Gondolom nem lesz belőle probléma később ha esetleg külföldre akarok menni akkor csak magyarul van rajta minden...
kapitnono
sutianap
kapitnono
sutianap
több mint 5 éve
Én legutóbb már 5000 oltási pontról olvastam.Mert a kormányzat saját híreiben is egyszer azt hozta le, hogy elkészült az oltási terv, aztán a következő nap azt, hogy most készül. Néhány tízezer egészségügyis beoltása nem kunszt. Két-három millió emberé az lesz, az nem fog menni 25 országos oltóponttal. Jelenleg kb. ennyi infó elérhető, és az, hogy milyen sorrendben oltanak. Ez nem egy több milliós oltási terv, a sorrendet kitalálhatta mindenki magától is, a 25 oltópont meg édeskevés ennyi emberre. Ha van terv, abban több száz pontnak kell lennie, megfelelő infrastruktúrával (a félórás türelmi idő eltöltésére alkalmas hellyel, felszereléssel, stb.) És tartok attól, nehogy jöjjön egy 50%-os ágyleépítéshez hasonló ötlet, ami kereszbe tehet / lassíthatja a dolgot, amikor majd igazán fel kéne futnia.Hogy irreleváns, hogy szerinted a kormányzat készen áll e az oltásra, vagy sem, mert nincs elég oltóanyag.Mit is akartál mondani?Ha tényleg igaz, hogy felkészültünk az oltásra, akkor már csak a vakcina számon múlik, hogy a legveszélyeztetettebb 1.5-2 milliót leoltsuk a következő 2, max 3 hónapban.Felkészültünk, nem készültünk fel, ha nincs mivel oltani, úgy nehéz.
peterk2005
Az elmúlt két hétben 70ezer oltás volt, ilyen ütemben a 2millió az uszkve 60 hét.
Egyelőre nem az oltási képesség a szűk keresztmetszet, hanem a vakcinaszám.
Sobri Jóska
peterk2005
Miért ne készült volna fel? Miért ne lenne igaz?
Sobri Jóska
Remélem, hogy minden flottul fog menni, hidd el. Túl akarok lenni ezen a sz*ron, csak ez érdekel. Meg az, hogy lehetőleg időben. Nem nagyon foglalkoztat, hogy február vagy április eleje, de az már igen, hogy nehogy elhúzódjon addig, hogy Ausztria / Szlovákia / Svájc netán elkezdi megkövetelni az oltási igazolást, mert az elvághat a munkámtól.
peterk2005
www.portfolio.hu/gazdasag/20210107/igy-lesz-5000-uj-oltopont-magyarorszagon-464324
De az tény, hogy tudni lófaszt se tudhatunk.
Ilyen ez a posztmodern.
több mint 5 éve
Egy olyan chip ami csak annyit igazol hogy benned van a vakcina, és egy szkennerrel le lehetne olvasni, az sokat könnyítene.Ezért kell a chip, amit beléd oltanak majd......😊Nyilván nem vártam el, hogy ez így csuklóból megszülessen.Hogy en is egy meme-vel valaszoljak:Oh komolyan... Most nem teszek be mégegy meme-t erre.es kepzeld el, hogy 2021-ben meg utlevel kell mikor elhagyod az orszagot pedig a BKK mar megoldotta appon.
Az arcom amikor 2021-ben oltási kiskönnyvvel és pecsétekkel kell igazolnom, hogy bevagyok oltva.
Mobilon mutatom be a BKK jegyem is, de az, hogy a világjárvány alatt kaptam-e már oltást kibaszott jegyzetfüzetbenben kell igazolnom és abból tudják megmondani az eredetiségét, hogy a pecsét milyen. 😀
Toca
Megneznem ahogy a gorog hataron mutogatod a mobilon, hogy be vagy oltva vagy mikor lehal az app rendszerfrissites miatt es nem engednek be vagy lemerul a telefon a repteren...
rokaur
Nem az a lényeg, hogy telefonon mutasd be, hanem hogy legyen egy rendszer ahol bárki letudja kérni.
Görög határon is van számítógép (amúgy meg se állítanak vagy ugyanúgy lecsipogtatják az útleveled...), a reptéren meg amúgyis lecsipogtatják az útleveled.
Az ilyen jellegű rendszerek rendelkezésre állása azért elég magas ( nem a BKK-ra gondoltam hanem egy globális rendszerére).
Nem értem ezt a hozzáállást, mert van útlevelem ezért legyen még 100 db kis papírfecni amit magammal kell hordani?
Toca
www.youtube.com/watch?v=VHHtp9O7W0k&ab_channel=CBSNews
😊
Ehhez kellene egy adatbazis ami tartalmazza az osszes beoltott ember adatat (a vilagon!), amit mindenki le tudna kerdezni. Ki felugyelje? Kinel legyen? Ki ferhet hozza? Ki mondja meg, hogy melyik vakcinaval valo oltast ismeri el a rendszer (pl egy orszag a kinai vakcinaval olt, akkor ok nem vihetnek fel adatot)? Milyen betegsegek mentesitenek a vakcinacio alol?
Na ebben kellene 20+ orszagnak megegyeznie es akkor a megvalositasrol meg nem is beszeltunk.
Bonusz info:
A hataron mukodo szamitogepes halozatok tobbnyire zart rendszerek, orszagonkent eltero szabalyzassal, nem ugy megy az, hogy csak ugy kuldozgetek kereseket a kulso szerverek fele...
rokaur
De pont ezeket a pontokat atlehet rágni a legyen-e közös pecsét helyett.
Amúgy azért annyira nem nehéz a megvalósítás, mikor lekérik az adatod lesz egy egy plusz mező. Minden ország saját magának tölti ki és minden ország eldönti, hogy milyen vakcina block listen van és milyen nem.
A rendszernek nem most kel készen állnia, de most lehetne elindulni, hogy mire kész kell álljon már működhessen.
Toca
csi77