Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
sajnos vannak ennél rosszabb precedensek kis hazánkban.Én beoltattam a gyerekeimet szinte az összes létező védőoltással amit kisgyerek kaphat (köztük néhány kurva drágával is), többek között azért is, mert néhány vírus potenciálisan halálos lehet a gyerekek között, de simán okozhat súlyos, hosszan tartó szövődményket (bárányhimlő pl). Szóval megóvtam a gyermekeim és más gyerekek életét, kérem a 100-ast gyerekenként 😊telex.hu/koronavirus/2021/01/13/momentum-vedooltas-penz-szazezer-forint-koronavirusEz nem is akkora hülyeség. Pont ezért szomorú.
Lol 😁
warr_b
csipkelli
Ez egy gyerekes megoldás, olyan mintha a gyereked mondjuk pénzért tanulna, akkor hoz ötöst ha kap 10 rugót. Nem pénzért kell beoltatni magunkat hanem mert így helyes és ez szolgálja a hosszú távú egyéni és társadalmi érdekeket. Ha ezt nem értik meg az emberek az az ő felelősségük de ezt a felelősséget nem pénzzel kell megvenni. Nagyon rossz precedens lenne.
MC12
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Én beoltattam a gyerekeimet szinte az összes létező védőoltással amit kisgyerek kaphat (köztük néhány kurva drágával is), többek között azért is, mert néhány vírus potenciálisan halálos lehet a gyerekek között, de simán okozhat súlyos, hosszan tartó szövődményket (bárányhimlő pl). Szóval megóvtam a gyermekeim és más gyerekek életét, kérem a 100-ast gyerekenként 😊telex.hu/koronavirus/2021/01/13/momentum-vedooltas-penz-szazezer-forint-koronavirusEz nem is akkora hülyeség. Pont ezért szomorú.
Lol 😁
warr_b
csipkelli
Ez egy gyerekes megoldás, olyan mintha a gyereked mondjuk pénzért tanulna, akkor hoz ötöst ha kap 10 rugót. Nem pénzért kell beoltatni magunkat hanem mert így helyes és ez szolgálja a hosszú távú egyéni és társadalmi érdekeket. Ha ezt nem értik meg az emberek az az ő felelősségük de ezt a felelősséget nem pénzzel kell megvenni. Nagyon rossz precedens lenne.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Nekem már van oltási könyvem, az elegendő vagy mindeképpen narancssárga kiskönyv szükséges?Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
Gondolom nem lesz belőle probléma később ha esetleg külföldre akarok menni akkor csak magyarul van rajta minden...
kapitnono
több mint 5 éve
Oh komolyan... Most nem teszek be mégegy meme-t erre.es kepzeld el, hogy 2021-ben meg utlevel kell mikor elhagyod az orszagot pedig a BKK mar megoldotta appon.
Az arcom amikor 2021-ben oltási kiskönnyvvel és pecsétekkel kell igazolnom, hogy bevagyok oltva.
Mobilon mutatom be a BKK jegyem is, de az, hogy a világjárvány alatt kaptam-e már oltást kibaszott jegyzetfüzetbenben kell igazolnom és abból tudják megmondani az eredetiségét, hogy a pecsét milyen. 😀
Toca
Megneznem ahogy a gorog hataron mutogatod a mobilon, hogy be vagy oltva vagy mikor lehal az app rendszerfrissites miatt es nem engednek be vagy lemerul a telefon a repteren...
rokaur
Nem az a lényeg, hogy telefonon mutasd be, hanem hogy legyen egy rendszer ahol bárki letudja kérni.
Görög határon is van számítógép (amúgy meg se állítanak vagy ugyanúgy lecsipogtatják az útleveled...), a reptéren meg amúgyis lecsipogtatják az útleveled.
Az ilyen jellegű rendszerek rendelkezésre állása azért elég magas ( nem a BKK-ra gondoltam hanem egy globális rendszerére).
Nem értem ezt a hozzáállást, mert van útlevelem ezért legyen még 100 db kis papírfecni amit magammal kell hordani?
Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
telex.hu/koronavirus/2021/01/13/momentum-vedooltas-penz-szazezer-forint-koronavirusEz nem is akkora hülyeség. Pont ezért szomorú.
Lol 😁
warr_b
több mint 5 éve
telex.hu/koronavirus/2021/01/13/momentum-vedooltas-penz-szazezer-forint-koronavirusLol 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
rokaur
876
es kepzeld el, hogy 2021-ben meg utlevel kell mikor elhagyod az orszagot pedig a BKK mar megoldotta appon.
Az arcom amikor 2021-ben oltási kiskönnyvvel és pecsétekkel kell igazolnom, hogy bevagyok oltva.
Mobilon mutatom be a BKK jegyem is, de az, hogy a világjárvány alatt kaptam-e már oltást kibaszott jegyzetfüzetbenben kell igazolnom és abból tudják megmondani az eredetiségét, hogy a pecsét milyen. 😀
Toca
Megneznem ahogy a gorog hataron mutogatod a mobilon, hogy be vagy oltva vagy mikor lehal az app rendszerfrissites miatt es nem engednek be vagy lemerul a telefon a repteren...
több mint 5 éve

Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve
Ó hát csak a szokásos ügymenet lesz. Minden uniós ország kitálalt egy oltási igazolást - könyvet - pecsétet akármit amiből lesz 27 különböző, aztán jön az EU és kitálal egy 28.-at és azzal lehet majd utazni 😊 tegnapi hír, hogy javasolta a görög min.elnök hogy legyen egy egységes uniós oltási igazolás is amivel lehet utazni....ha így lesz, akkor lesz legalább még egy kör, hogy aki beoltatta magát, az ezt is megszerezze, még ha a kiállítás automatikus vagy ne adja ég online is lesz. Ez annyira EU 😊 már zajlik a folyamat mennek az oltások, és majd egy jövő heti bizottsági ülésen veszik elő ezt a témát, hogy beszélgessenek róla. Mi lett volna ha az oltások megkezdése előtt lett volna egy álláspont ezzel kapcsolatban? Mennyi idő kitalálni egy szimpla form-ot, kiskönyvet , egy oldalas lapot, amin van 5 adat meg egy hivatalos pecsét és egy x hogy a COVID oltást megkapta? Angolul meg az ország nyelvén és jónapot. De nem, ez túl egyszerű 😊 inkább rágódjunk még ezen heteket aminek a vége az lesz, hogy lesz egy uniós igazolás is de azért elfogadja mindenki az országok sajátját is tehát adnak a szarnak egy pofont.Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
Gondolom nem lesz belőle probléma később ha esetleg külföldre akarok menni akkor csak magyarul van rajta minden...
kapitnono
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Már benne van a chip majd azt elég leolvasni 😉Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
kapitnono
több mint 5 éve
Ehhh. Vinni kell akkor szótárat is... 😀Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio
kapitnono
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Engem tegnap beoltottak, aztán olyan fasza az oltási könyv, hogy csak magyarul van rajta minden, még annyi sincs rajta hogy Covid vagy hasonló. Az alján van egy Pfizer logó aztán ennyi. Azért gondolhattak volna erre is hogy legalább angolul is ráírják a magyar mellett.
r.baggio

több mint 5 éve
Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.Meg a chip miatt amúgy is tudják, ugye.
r.baggio

több mint 5 éve
Lassan 1 éve velünk van ez a sz@r, több hónapja meg már olyan az életünket és a szabad mozgást befolyásoló intézkedéseket kell elviselni, amihez képest én azt mondom, hogy az oltási könyv már amúgy is smafu.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2021/01/12/oltoanyaggyartas_vakcina_koronavirus/És akkor piros oltási könyvvel mehetsz keletre, kékkel nyugatra...😄
aha, ha azt pedzegetik, hogy oltasikonyv kell kb majd mindenhova akkor 1-2 evig aki meg nem kapott oltast maradjon a hatarokon belul?
Tudom, elore gondolkodom, kivancsi vagyok mikent lesz.
YoungZeeZee

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
index.hu/belfold/2021/01/12/oltoanyaggyartas_vakcina_koronavirus/aha, ha azt pedzegetik, hogy oltasikonyv kell kb majd mindenhova akkor 1-2 evig aki meg nem kapott oltast maradjon a hatarokon belul?
Tudom, elore gondolkodom, kivancsi vagyok mikent lesz.
több mint 5 éve
Igen, csak gondoltam ráerősítek, hogy a fókusz a vakcinamennyiségen van, nem a felkészültségen.igen, peterk is pont ugyanezt írtaHa tényleg igaz, hogy felkészültünk az oltásra, akkor már csak a vakcina számon múlik, hogy a legveszélyeztetettebb 1.5-2 milliót leoltsuk a következő 2, max 3 hónapban.Felkészültünk, nem készültünk fel, ha nincs mivel oltani, úgy nehéz.
peterk2005
Az elmúlt két hétben 70ezer oltás volt, ilyen ütemben a 2millió az uszkve 60 hét.
Egyelőre nem az oltási képesség a szűk keresztmetszet, hanem a vakcinaszám.
Sobri Jóska
slowmotion
több mint 5 éve
igen, peterk is pont ugyanezt írtaHa tényleg igaz, hogy felkészültünk az oltásra, akkor már csak a vakcina számon múlik, hogy a legveszélyeztetettebb 1.5-2 milliót leoltsuk a következő 2, max 3 hónapban.Felkészültünk, nem készültünk fel, ha nincs mivel oltani, úgy nehéz.
peterk2005
Az elmúlt két hétben 70ezer oltás volt, ilyen ütemben a 2millió az uszkve 60 hét.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Németországban áprilisig számítanak korlátozásokra Merkel szerint.Szeged, SZTE. Jelen állás szerint februártól online oktatás, talán a vizsgaidőszakban (május) lehet személyes találkozó a hallgatókkal.
Beki
több mint 5 éve
dawyd728
4 117
Nem tudom volt-e már a fórumon, de ebbe most futottam bele:twitter.com/james_benedetto/status/1348860386930552833?s=19
több mint 5 éve
Ha tényleg igaz, hogy felkészültünk az oltásra, akkor már csak a vakcina számon múlik, hogy a legveszélyeztetettebb 1.5-2 milliót leoltsuk a következő 2, max 3 hónapban.Felkészültünk, nem készültünk fel, ha nincs mivel oltani, úgy nehéz.
peterk2005
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Németországban áprilisig számítanak korlátozásokra Merkel szerint.
több mint 5 éve
a tegnapi után adat után a mai 128 elhunyt, ez jól megugrott. Adattorlódás?Vagy most simítunk. Néhány hete a kétszáz feletti halott már nem volt PR szempontból elfogadható a propaganda központban. Így inkább tíz nappal tovább lesz 100+ halott, ahhoz már hozzászoktunk.
Vrij6
Sokkal értelmesebb magyarázatom nincs az utóbbi 1+ hét számaira. A death lagnak - a felfutó fertőzési számokat később lekövető megemelkedő halálozási adatoknak - már le kellett volna futnia. És elvileg a fele annyi súlyos esetnél a rendszer leterhelése is csökken, ergó javulnia kellene az "egy főre eső ellátási színvonal"-nak, ami elvileg arányaiban is javít a számokon. Fele annyi betegnél kevesebb, mint fele haláleset lenne a várható.
Az viszont jó hír, hogy ma reggeli állapotok szerint az összes vakcinát be is oltották ami az országba érkezett. Ha tényleg igaz, hogy felkészültünk az oltásra, akkor már csak a vakcina számon múlik, hogy a legveszélyeztetettebb 1.5-2 milliót leoltsuk a következő 2, max 3 hónapban.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
a tegnapi után adat után a mai 128 elhunyt, ez jól megugrott. Adattorlódás?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
youtu.be/npltXMBZb-oAkkor jön az első női elnök ?😀Ez még Bident turbózza. A női elnökös tű majd 2 év múlva jön. Már készítik elő azt is, az új covid mutánst, már azért dobták be, hogy 2 év múlva is szúrni lehessen.
Kenny
peterk2005
Bármikor meghalhat Biden
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz