Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
tûzoltó Philadelphia Eagles 866
Lidl zsúfolásig tele 11-kor. Tényleg ezt akartuk?????
NB2
...pedig hétvégén már 10-től lehet menni! 😀
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 031 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
NB2
Én tegnap meló előtt letudtam. Egy után értem oda, akkor is volt összesen 4-5 bevásárlókocsi... mikor végeztem kettő körül, özönlöttek a parkolóba az autók, alig bírtam a sajátomig eljutni. Senki nem dolgozik ebben a városban tényleg...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 663 — farkas.l.zoltan@gmail.com
152 halott...
Vrij6
Még a végén igaza lesz annak az amerikai modellnek, hogy decemberben 180 körüli napi elhunytakkal fog tetőzni nálunk
kapitnono
Ízlés dolga ki mennyire hisz a számoknak és a tudósoknak.

De legalább darts táblával lehet majd számokat fabrikalni...

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 663 — farkas.l.zoltan@gmail.com
152 halott...
Vrij6
Kitart az EÜ vagy sem?
Na ugye

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 162 — nabege2@yahoo.com
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 505
152 halott...
Vrij6
lassan oda-vissza fogom tudni a hagyatéki eljárásról szóló törvényt....
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 309 — Így remélem megfelelek nektek.....

Klaci79
Na Laci ne bántsd meg az értfogyokat, ők nem tehetnek róla.... 😉
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 903
több mint 5 éve
JoeyPorter Pittsburgh Steelers 2 649 — Volt egy kis zápor
Annyira de annyira jó ez az idősáv....elaludtam és most várhatok 10-ig...kíváncsiságból elmentem az Óbudai Auchanhoz, és szinte üres, pedig itt van bőven nyugdíjas aki élhetne a lehetőséggel.
Nomac
Mi 6kor keltünk Auchan aztán már fel 8kor a pennybe nem mentünk be annyian voltak ...
csebi
10után sem lesznek kevesebben.
Bazzani
Ilyen ez a mélyszegénység ugyebár...Ja bocs,mindenki 2 kifliért rohangál be biztos,mert csak arra futja.. 😊

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott
Annyira de annyira jó ez az idősáv....elaludtam és most várhatok 10-ig...kíváncsiságból elmentem az Óbudai Auchanhoz, és szinte üres, pedig itt van bőven nyugdíjas aki élhetne a lehetőséggel.
Nomac
Mi 6kor keltünk Auchan aztán már fel 8kor a pennybe nem mentünk be annyian voltak ...
csebi
Bazzani
Majd holnap délután megyünk hátha akkor kevesebben lesznek

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 095 — Axel Foley
152 halott...
Vrij6
De tudsz ingyen parkolni?
Bazzani
A tegnap esti Újpest meccs miatti fusztráltságodat nem itt kellene levezetned, tartalom nélküli szarkasztikusz kommentekkel.
Nem kellene orbánt hibáztatni mindenért.
Egyébként is átolvasta Sobri a kommentedet mielőtt a küldés gombra nyomtál vagy magadtól szennyezed a topikot?
gordon
Egyedül írtam.
Hibáztam.

több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
152 halott...
Vrij6
Bazzani
A tegnap esti Újpest meccs miatti fusztráltságodat nem itt kellene levezetned, tartalom nélküli szarkasztikusz kommentekkel.
Nem kellene orbánt hibáztatni mindenért.
Egyébként is átolvasta Sobri a kommentedet mielőtt a küldés gombra nyomtál vagy magadtól szennyezed a topikot?
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 150 — WHO DAT!!!!
152 halott...
Vrij6
Még a végén igaza lesz annak az amerikai modellnek, hogy decemberben 180 körüli napi elhunytakkal fog tetőzni nálunk

több mint 5 éve
Nomac
csebi

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott
Nomac

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
152 halott...
Vrij6
Bazzani
Ha lenne autom, megtehetnem!!!!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
152 halott...
Vrij6

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
152 halott...

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nomac New England Patriots 4 271 — balazs.t85@gmail.com
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 259 — Cowboys fan
Megjött a gyereknek a krétába a határozat, kontaktszemély, lakhelyet nem hagyhatja el, vendéget nem fogadhat, stb 😀
Elsős 😊
Ilyenkor is jöhetnek ellenőrizni, van valakinek tapasztalat?
warr_b
ha az ÁNTSZ küldte akkor ki, legalábbis itt nálunk
Gyurma Pappa
Elvileg a fővárosi kormányhivatal kerületi hivatala, de van rajta népegyészségügyes emailcím is.
warr_b
ja, azaz... én még a NAV-ot is APEH-nak hívom...
Gyurma Pappa
Akkor lennél igazán régi motoros, ja az ÁNTSZ-t KÖJÁL-nak hívnád 😊
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
sztem akkor lenne bulvár ha nem kovács jancsival történik meg hanem VVBBFarm Gazsival
Negritis
Nincs különbség a valaki valakije és az "aztsetudjukkiátlagember aki szerepelt valami trash realityben" között.
Sőt, ha XY átlagsenki lát ufót/büntetik meg a saját házában maszk nem viselésért/találkozik az ötlábú borjúval az esküvőjén/ha leirná amiről tud, akkor elvinné a TEK/stb. az ugyanúgy bulvár, mintha VV Prutyival vagy Bíró Icával, vagy Balázs Fecó özvegyével történne.
A bulvár esszenciája maga a "bekukkantás", nem az, hogy kinek a mijébe.

Általánosságban (idézet tőled) a "millió és egy" történetről írod azt, hogy bulvár? Ha valamiről kiderül, hogy kamu, az más tészta. Ha viszont igaz: miért kellene bármifajta tanulságot és egyebeket tartalmaznia az ún. pőre valóságon kívül?
Egészen kivételes módon: nem értünk egyet.
nagylaza
Igen.
Nem kell. De ha nem tartalmaz se tanulságot se egyebeket, és megmarad a bekukkantás szintjén, akkor mint műfaj, pont beleesik a bulvár definíciójába.
Igen, megesik egyszer-egyszer.

Olvasni az eleve (újságírószakmailag) nem hiteles forrás (egy fórumon, kommentszekcióban ez mindenkire igaz) ismerősének (másodkézből való) történetét, nyilván lehet szórakoztató, érdekes, kiváncsiságkielégítő, de attól még kategóriáját tekintve bulvár.
És a bulvár önmagában nem negatív jelző, még csak nem is pejoratív kategória.
Az emberek kiváncsiak más emberek személyes, privát, de valójában lényegtelen történeteire.
Itt a fórumon mindenkit érdekelne, hogy kivel dug félre Brady, ha kiderül, hogy félredug, de attól még ez bulvártéma. Az is, hogy mennyit adakozik, hol vesz házat, a fia pilótának vagy teológusnak tanul vagy mi a kedvenc filmje, stb.
Nem degradálóan mondom, hogy az ilyen "ismerősöm mesélte, hogy megbüntette a járőröző rendőr saját magát este 20 óra után Tiszapankotán" vagy "vejem kollégájának a covidtól benőtt a füle" szerű történetek bulvár, covidbulvár kategóriájuúak, de attól még azok.
Ez inkább amolyan ténymegállapítás, mintsem minősítés.
Sobri Jóska
Fóruma válogatja. Van, amelyik (többnyire) hiteles, és van, amelyik (többnyire) nem. Egy újságíró nyilván nem hivatkozik egyikre sem hiteles forrásként, ha nincs név és/vagy nincs ellenőrzött infó.
Az, hogy TB kivel dug félre (ha félredug) , engem speciel abszolút nem érdekel.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 111 — #NoStress
sztem akkor lenne bulvár ha nem kovács jancsival történik meg hanem VVBBFarm Gazsival
Negritis
Nincs különbség a valaki valakije és az "aztsetudjukkiátlagember aki szerepelt valami trash realityben" között.
Sőt, ha XY átlagsenki lát ufót/büntetik meg a saját házában maszk nem viselésért/találkozik az ötlábú borjúval az esküvőjén/ha leirná amiről tud, akkor elvinné a TEK/stb. az ugyanúgy bulvár, mintha VV Prutyival vagy Bíró Icával, vagy Balázs Fecó özvegyével történne.
A bulvár esszenciája maga a "bekukkantás", nem az, hogy kinek a mijébe.

Általánosságban (idézet tőled) a "millió és egy" történetről írod azt, hogy bulvár? Ha valamiről kiderül, hogy kamu, az más tészta. Ha viszont igaz: miért kellene bármifajta tanulságot és egyebeket tartalmaznia az ún. pőre valóságon kívül?
nagylaza
Igen.
Nem kell. De ha nem tartalmaz se tanulságot se egyebeket, és megmarad a bekukkantás szintjén, akkor mint műfaj, pont beleesik a bulvár definíciójába.
Igen, megesik egyszer-egyszer.

Olvasni az eleve (újságírószakmailag) nem hiteles forrás (egy fórumon, kommentszekcióban ez mindenkire igaz) ismerősének (másodkézből való) történetét, nyilván lehet szórakoztató, érdekes, kiváncsiságkielégítő, de attól még kategóriáját tekintve bulvár.
És a bulvár önmagában nem negatív jelző, még csak nem is pejoratív kategória.
Az emberek kiváncsiak más emberek személyes, privát, de valójában lényegtelen történeteire.
Itt a fórumon mindenkit érdekelne, hogy kivel dug félre Brady, ha kiderül, hogy félredug, de attól még ez bulvártéma. Az is, hogy mennyit adakozik, hol vesz házat, a fia pilótának vagy teológusnak tanul vagy mi a kedvenc filmje, stb.
Nem degradálóan mondom, hogy az ilyen "ismerősöm mesélte, hogy megbüntette a járőröző rendőr saját magát este 20 óra után Tiszapankotán" vagy "vejem kollégájának a covidtól benőtt a füle" szerű történetek bulvár, covidbulvár kategóriájuúak, de attól még azok.
Ez inkább amolyan ténymegállapítás, mintsem minősítés.

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Egyébként olvastunk olyan sztorit, hogy az embernek hozott valamit a postás, papucsban leszaladt az ajtóhoz átvenni, elfelejtett maszkot húzni, pont ott volt a rendőr, villantott egy 50ezres csekket, pedig a házból se tette ki a lábát...
warr_b
Covidbulvár.
Közterületen kötelező a maszkviselés, nem a saját házában.
Bár azért illet volna maszkot húznia.
Sobri Jóska
Az ember maga írta ki fészbúkra, meg asszem panel volt... persze attól még lehet kamu 😊
warr_b
Nem az hogy kamu.
Bizonyára van millió és egy történet, ami igaz.
Csak nem szólnak semmiről.
Tartalmatlanok, súlytalanok, se nem állítanak, se nem cáfolnak, se nem igazolnak semmi érdemit, csak felszínesen bekukkanthatunk a függöny mögé, lehet "húházni", "amindenitezni", "mikvannakozni", de ennyi.
Mint a búlvár.
Egy újabb érdekes, de értelmetlen történet valaki valakijéről.
Covid témában.
Sobri Jóska
Mi következik ebből? Szerinted nem kellene ezeket a történeteket nyilvánosságra hozni (akár csak a bowl.hu-n)? Vagy kontextusba kellene helyezni megfelelő narratíva kíséretében interdiszciplinárisan, hogy kialakuljon a megfelelő diskurzus?
nagylaza
Vagy annyi, hogy ez semmi más, mint esszenciális bulvár. És ennyi.
Sobri Jóska
Szerintem az nem bulvár, hogy megosztanak emberek személyes történeteket.
nagylaza
De.
Populáris, felszínes, súlytalan tartalom, nulla tanulság, gondolat helyett érzelmekre hatás, bekukkantás mások privát szférájába, egyedi sztorik általános köntösbe bújtatása, stb.
Klasszikus bulvár.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 591 — The Mathematician
Egyébként olvastunk olyan sztorit, hogy az embernek hozott valamit a postás, papucsban leszaladt az ajtóhoz átvenni, elfelejtett maszkot húzni, pont ott volt a rendőr, villantott egy 50ezres csekket, pedig a házból se tette ki a lábát...
warr_b
Covidbulvár.
Sobri Jóska
Az ember maga írta ki fészbúkra, meg asszem panel volt... persze attól még lehet kamu 😊
warr_b
Nem az hogy kamu.
Tartalmatlanok, súlytalanok, se nem állítanak, se nem cáfolnak, se nem igazolnak semmi érdemit, csak felszínesen bekukkanthatunk a függöny mögé, lehet "húházni", "amindenitezni", "mikvannakozni", de ennyi.
Mint a búlvár.
Covid témában.
Sobri Jóska
Mi következik ebből? Szerinted nem kellene ezeket a történeteket nyilvánosságra hozni (akár csak a bowl.hu-n)? Vagy kontextusba kellene helyezni megfelelő narratíva kíséretében interdiszciplinárisan, hogy kialakuljon a megfelelő diskurzus?
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
De.
Populáris, felszínes, súlytalan tartalom, nulla tanulság, gondolat helyett érzelmekre hatás, bekukkantás mások privát szférájába, egyedi sztorik általános köntösbe bújtatása, stb.
Klasszikus bulvár.
Sobri Jóska

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 111 — #NoStress
warr_b
Covidbulvár.
Sobri Jóska
warr_b
Nem az hogy kamu.
Mint a búlvár.
Covid témában.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
De.
Klasszikus bulvár.