Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 533 — zászló zászló szív
Na hogy más téma is legyen..

Kérdeztem valamelyik nap, hogy hogyan lehet, hogy folyamatosan nő a kórházakban ápoltak és a lélegztetőn lévők száma, de stagnál a halálesetek száma 8 napos mozgóálagok esetén.

Ha 14 naposra húzom, akkor látszik, hogy kb ennyi ideig lehet gépen halála előtt egy elhunyt (feltételezve, hogy az elhunytak többsége gépen volt).

Ebből kiindulva saccra meglesz az átlag napi 200 elhunyt..

Ui: fontos adatok csak becsültek, mert nem publikusak, ezért ez csak egy erős tipp.
Szokol
szerintem (értsd: a saját regressziós modellem szerint) november 9-12. óta meg van a napi 200, a publikus megbetegedési és a tavasszal linkelt Johns Hopkins globális adatok alapján ... just sayin', és ez még nem is teljesen 100%-os adathalmaz...

nyilván tévedhetek

több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Kérdeztem valamelyik nap, hogy hogyan lehet, hogy folyamatosan nő a kórházakban ápoltak és a lélegztetőn lévők száma, de stagnál a halálesetek száma 8 napos mozgóálagok esetén.

Ha 14 naposra húzom, akkor látszik, hogy kb ennyi ideig lehet gépen halála előtt egy elhunyt (feltételezve, hogy az elhunytak többsége gépen volt).

Ui: fontos adatok csak becsültek, mert nem publikusak, ezért ez csak egy erős tipp.
Szokol
2 hétig gépen vergődni, mielőtt elmész.... bazmeg.

több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan

több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Update:

Ahogy tegnap írtam 2 napja nincs lázam...erre
Visszajött igaz csak hőemelkedés, de ez normális?
ThundersNFL
Igen, sima. Nekem első tünetes napon 30 percig volt 37.4, utána vissza 37 alá, majd rá 3 napra volt még egyszer szintén fél óráig 37.1 és vissza normális. Szóval várható az ilyesmi igen.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
ha tucc e-mentesen élni
sikerülhet s-mentesen is
csak az jöhet be, akit beengedsz az ajtón
ősrégi vámpírszabály
válaszd az életet!
s-mentesen
 m.youtube.com/watch?v=eW2wELn2fyY

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
kaszo Atlanta Falcons 3 168 — Falcons fan
Update:

ThundersNFL
előfordult többeknél is igen
több mint 5 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 652 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Update:

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 5 éve
Pedig megpróbáltam..... úgy látom csak nem jön össze....akinek erre van ingere esetleg használhatná a pm funkciót... vagy zárjuk be az egészet a csudába, vagy mittudomén. ... 😕 😕 😕 😕
dande
Vagy egyszerűen görgetés tovább dá dá probléma megoldva.
(Különben tényleg nem értem miért nem lehet csak simán tovább lapozni pl.én is azt csinálom ha valami nem érdekel.Ez valamiért baggio főnök hepje hogy törölgetni meg hogy off meg hasonlók )
Rózsa Sándor (betyár)
Telefonról hidd el kurva unalmas Sóbri lófaszt sem érő, unalmas hsz-eit pörgetni, aminek mindig ugyanaz a tartalma. 😉
Beki
Elnézést, de 95%-a a kommenteknek mindig ugyanaz. Nem csak Sobrié. 😊
kristóf17
faszt
briareos
Így van. Az 5%-ba Dave témája, Doki insider dolgai és Bria legalább vicces stílusa tartoznak. Egy-két egyéb dolog, de itt le is főtt.
kristóf17
ha ezt tényleg komolyan gondolod, elképzelésem sincs minek olvasod a fórumot, kínzásnak hangzik
kaszo
Pedig megpróbáltam..... úgy látom csak nem jön össze....akinek erre van ingere esetleg használhatná a pm funkciót... vagy zárjuk be az egészet a csudába, vagy mittudomén. ... 😕 😕 😕 😕
dande
(Különben tényleg nem értem miért nem lehet csak simán tovább lapozni pl.én is azt csinálom ha valami nem érdekel.Ez valamiért baggio főnök hepje hogy törölgetni meg hogy off meg hasonlók )
Rózsa Sándor (betyár)
Telefonról hidd el kurva unalmas Sóbri lófaszt sem érő, unalmas hsz-eit pörgetni, aminek mindig ugyanaz a tartalma. 😉
Beki
kristóf17
faszt
briareos
Így van. Az 5%-ba Dave témája, Doki insider dolgai és Bria legalább vicces stílusa tartoznak. Egy-két egyéb dolog, de itt le is főtt.
kristóf17
ez talán a koronavirus topikban van igy, de szerintem amúgy egész fórumra levetitetve nem igaz. Eleve majdnem minden csapattopikban van 1-2 fanatikus aki információgazdag tartalmas hsz-eket tol, ugyanigy filmek, könyvek, stb topikban. Szóval sztem elég széles a spektrum.

Az h most épp Sobri tolja a hasonló hsz-eket koronavirusban, vagy Soldi annak idején a steelers is the best all time-ot minden hsz-ben szolid HOF-al, az részletkérdés.

jövőre majd más lesz
briareos
Nane. Ne szórakozzatok már. Nyilván erre a topikra értem.
több mint 5 éve
dande
Rózsa Sándor (betyár)
Beki
kristóf17
faszt
briareos
kristóf17
ez talán a koronavirus topikban van igy, de szerintem amúgy egész fórumra levetitetve nem igaz. Eleve majdnem minden csapattopikban van 1-2 fanatikus aki információgazdag tartalmas hsz-eket tol, ugyanigy filmek, könyvek, stb topikban. Szóval sztem elég széles a spektrum.

Az h most épp Sobri tolja a hasonló hsz-eket koronavirusban, vagy Soldi annak idején a steelers is the best all time-ot minden hsz-ben szolid HOF-al, az részletkérdés.

jövőre majd más lesz

több mint 5 éve
dande
Rózsa Sándor (betyár)
Beki
kristóf17
faszt
briareos
kristóf17
ha ezt tényleg komolyan gondolod, elképzelésem sincs minek olvasod a fórumot, kínzásnak hangzik
több mint 5 éve
dande
Rózsa Sándor (betyár)
Beki
kristóf17
faszt
briareos
több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 638 — Poloska confirmed
faszt
briareos
kilences
több mint 5 éve
dande
Rózsa Sándor (betyár)
Beki
kristóf17
faszt

több mint 5 éve
dande
Rózsa Sándor (betyár)
Beki
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Naja. Csak azért van egy határ. És a stílus, ahogy előadja mindig ugyan azt a semmit kezd kicsit bicskanyitogató lenni (legalábbis számomra). Már csak azért is, mert egy olyan emberrel szemben teszi otthonról, biztonságból, aki szó szerint az életet kockáztatja nap, mint nap.
roberto23
Itt tévedsz.
Én egyrészt nem vagyok senkivel se szemben. Pláne nem diverdoccal. Ő van szemben a kormányzattal, de ez más kérdés.

Másrészt ez egy fórum, itt mindenki egyenrangú, ha xxxyyy fórumozó beírja, hogy ő a zzz megyei kormányhivatal vezetője, vagy 30 évig aktívan amerikaifocizott, vagy végzett újságíró vagy filmrendező akkor az ő véleménye máris felette lesz annak a fórumozóénak, aki meg egy étteremben felszolgáló, számítógépprogramozó vagy munkanélküli vagy nyomdász?
Ugyanmár...

Akkor lenne igazad, ha én kitörölgetném önhatalmúlag másnak a véleményét. Azzal, hogy melléírom a sajátomat semmit nem veszek el belőle, sőt, ha valaki szerint kekec troll vagyok, akkor még erősítem is.
Sobri Jóska
Félreértesz. Én nem azt mondtam, hogy a te véleményed, vagy bárki másé kevesebb lenne, mert nem orvos vagy asztronauta vagy atomfizikus. Én pusztán annyit kifogásoltam, hogy a stílus, amit te is "számon kértél" diverdoc-on a te eseteben is kifogásolható. Normális beszélgetésről, diskurzusról papolsz, holott nálad hetek óta kimerül ez abban, hogy kiforgatod mások véleményét, folyamatosan provokatív kérdéseket teszel fel, de utána ha más is hasonló stílust enged meg veled szemben rögtön számon kéred.

Nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit írsz pl a hatalomtechnikáról, de ezt a kérdéskört is pont annyira egyszerűsíted le, hogy mindig úgy jöjjön ki, hogy tulajdonképpen a kormány mindent szuperül csinál. Te nem a tényekhez igazítod a véleményed, hanem a véleményedhez a tényeket. Addig csűröd, csavarod míg azt hozol ki belőle, ami igazolja amit írsz. Így pedig elég nehéz konstruktív, előre mutató beszélgetést folytatni, akármiről is van szó.
roberto23
Nem kértem számon stílust senkin.
Egyszer jeleztem valakinek, hogy a "geci kurva hülye vagy" talán szükségtelen.
De ha szerinte az, akkor se halok bele.

Sose írtam, hogy a kormány mindent szuperül csinál.
Azt szoktam kidomborítani, hogy egy kényszerpályán mozognak. Erről szoktam részletesen írni, most megkíméllek tőle.

Amit a kommunikációs stílusomról írsz, az a te szuverén véleményed.
Nem értek egyet vele. Főként mert azt feltételezi, hogy én az "igazamat" keresem, ami eleve nem így van.
Igény szerint kifejtem.

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
 telex.hu/koronavirus/2020/11/22/szerb-patriarka-temetes-csok-koporso-kereszt

Gyurma Pappa
A legdurvabb, ahogy ugyanazt a kanalat hasznaljak Jezus verenek magukhoz vetelekor. Amikor delelott neztuk kisebb fiam kommentarja ez volt: vallasi fanatizmus, muszlim vallasi fanatikus robbantva ol, kerszteny fanatikus vírust terjesztve.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Politikailag viszi vásárra a bőrét
Sobri Jóska
akkor csak hogy megint a te szavaiddal válaszoljak:
amikor ezt a szakmát választotta, tudta hogy politikailag vásárra viszi a bőrét nem? akkor miért kell ezzel foglalkoznunk? hisz ő akarta így.
kaszo
Így van.
Nem kell vele foglalkoznunk.
De ettől ez még egy igaz állítás, amit egyszer egy hsz-ben leírtam, azóta gondolja diverdoc, hogy nem igaz, és hasonlítgatja magához, meg a töbi egészségügyishez.
Sobri Jóska
bár így lenne...
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
A közjó és a köznyugalom érdekében erőt veszek magamon és csendben maradok 😊
warr_b
Miért, mit mondanál? Kit küldenél el a picskuba? Engem érdekel....
csi77
Engem. Annak idején amikor ez a vezenyleses dolog elkezdődött, akkor amikor ezeket felvetettem, hogy mennek oda, hol alszanak stb volt a válasz, hogy a katonák hadgyakorlaton sátorban laknak, rendőröket meg vezényléskor tömegszállásokon helyezik el, úgyhogy jó lesz az a CoVidbas vezényelt orvosoknak is. Ehhez jött az alap hozzáállás, hogy minden háziorvos hülye és semmit nem csinálnak, semmihez sem értenek. Ezen annak idején összekaptunk. Csak most előjött belőlem a vezénylések kapcsán, és hogy zemanla megkérdezte hova mennek, a gyerekek, hol alszanak majd stb. Feltételezem ez lehet.
diverdoc
Te azt hiszed, hogy valami személyes ellenszenv van bennem irányodba, holott szó nincs ilyesmiről 🙂 De annyira nem sértődtél meg anno, hogy azóta is emlegeted, kb mint a Sobri-féle defetista dolgot 😁

Nah de komolyra fordítva, érti az ember hogy nem kellemes ez a vezényléses dolog, de mégis kit kéne odaküldeni, ha nem orvosokat, orvostanhallgatókat? Nem ti értetek hozzá, nem ti tudjátok ezt megcsinálni? Odaküldhetnek ügyvédbojtárokat, közmunkásokat vagy szabadnapos buszvezetőket, de ágytálürítésen meg hordágytologatáson kívül nem sok mindenre lesznek jók.

Egy háborús helyzetben is először a katonákat, kadétokat vezényelnék, aztán ha nem elég, jönne a 18-50 év közötti férfi lakosság.
Ez a mostani is egy háborús helyzet kvázi, nem értem mi meglepő van benne, hogy medikusokat vezényelnek.
Az egy dolog, hogy nincs elég orvos, ápoló, de erről nem az átlagember tehet.
warr_b
Dietetikus hallgato? Gyogytornasz hallgato? Gyogyszeresz hallgato? Szerinted ok ertenek hozza? Na mindegy
diverdoc
Nem, de feltételezhetően komolyabb affinitásuk van hozzá mint egy atlagembernek v real bealitottsagunak. Emlekszem gyogyszereszkent mi is tanultunk anatómiat pl, nem volt vmi komoly dolog de több a semminél, illetve az egyéb tanulmányokból kifolyólag talan könnyebben megértik az elméleti tudnivalót ami ehhez kell ami most rájuk vár.

Nagyon rossz ez a vezénylősdi de jelenleg nincs más mód amivel fel lehet tölteni a létszámot, ezt remélem azért te sem vitatod. Az amit irtál hogy milyen szakmai szempontok alapján működik az megint más tészta.
davemayer
amúgy gondolom eddig is ment a rostálódás, hogy ki az, aki az első egy-két félév után rájön, hogy mégsincs benne meg az elhivatottság az orvosi pálya iránt, na ez majd jól felgyorsítja az egészet
slowmotion
Na az biztos, valamikor írtam is hogy kivancsi lennek hogy ez az "élmény" hány tanulót tántorít majd el a pályától

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 907
Naja. Csak azért van egy határ. És a stílus, ahogy előadja mindig ugyan azt a semmit kezd kicsit bicskanyitogató lenni (legalábbis számomra). Már csak azért is, mert egy olyan emberrel szemben teszi otthonról, biztonságból, aki szó szerint az életet kockáztatja nap, mint nap.
roberto23
Itt tévedsz.
Én egyrészt nem vagyok senkivel se szemben. Pláne nem diverdoccal. Ő van szemben a kormányzattal, de ez más kérdés.

Másrészt ez egy fórum, itt mindenki egyenrangú, ha xxxyyy fórumozó beírja, hogy ő a zzz megyei kormányhivatal vezetője, vagy 30 évig aktívan amerikaifocizott, vagy végzett újságíró vagy filmrendező akkor az ő véleménye máris felette lesz annak a fórumozóénak, aki meg egy étteremben felszolgáló, számítógépprogramozó vagy munkanélküli vagy nyomdász?
Ugyanmár...

Akkor lenne igazad, ha én kitörölgetném önhatalmúlag másnak a véleményét. Azzal, hogy melléírom a sajátomat semmit nem veszek el belőle, sőt, ha valaki szerint kekec troll vagyok, akkor még erősítem is.
Sobri Jóska
Félreértesz. Én nem azt mondtam, hogy a te véleményed, vagy bárki másé kevesebb lenne, mert nem orvos vagy asztronauta vagy atomfizikus. Én pusztán annyit kifogásoltam, hogy a stílus, amit te is "számon kértél" diverdoc-on a te eseteben is kifogásolható. Normális beszélgetésről, diskurzusról papolsz, holott nálad hetek óta kimerül ez abban, hogy kiforgatod mások véleményét, folyamatosan provokatív kérdéseket teszel fel, de utána ha más is hasonló stílust enged meg veled szemben rögtön számon kéred.

Nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit írsz pl a hatalomtechnikáról, de ezt a kérdéskört is pont annyira egyszerűsíted le, hogy mindig úgy jöjjön ki, hogy tulajdonképpen a kormány mindent szuperül csinál. Te nem a tényekhez igazítod a véleményed, hanem a véleményedhez a tényeket. Addig csűröd, csavarod míg azt hozol ki belőle, ami igazolja amit írsz. Így pedig elég nehéz konstruktív, előre mutató beszélgetést folytatni, akármiről is van szó.

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Politikailag viszi vásárra a bőrét
Sobri Jóska
akkor csak hogy megint a te szavaiddal válaszoljak:
amikor ezt a szakmát választotta, tudta hogy politikailag vásárra viszi a bőrét nem? akkor miért kell ezzel foglalkoznunk? hisz ő akarta így.
kaszo
Így van.
Nem kell vele foglalkoznunk.
De ettől ez még egy igaz állítás, amit egyszer egy hsz-ben leírtam, azóta gondolja diverdoc, hogy nem igaz, és hasonlítgatja magához, meg a töbi egészségügyishez.

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
Szép új világ

r.baggio
Az rendben van hogy negatív lesz a tesztjük és kapnak egy QR kódot. Na de kb. azonnal hogy kilépnek a tesztelés helyéről, megfertőződhetnek. S akkor utazgathatnak vígan...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Én kommunikálni szeretek, érveket ütköztetni, diskurálni,
Sobri Jóska
Ehhez képest nagyon sokadjára írod le hetek óta tökugyanazt, hogy szerinted nem az orvosok/ápolók/egészségügyisek, hanem csakis a politikusok viszik vásárra a bőrüket, hiába reagáltak már rá többen is többféleképpen (pl. az előbb is slomo, amit figyelmen kívül hagytál szándékosan).
Ez se nem kommunikáció, se nem érvek ütköztetése. Van egy gondolatod, amin semmilyen válasz hatására nem vagy hajlandó nem hogy változtatni, de még esetleg kibővíteni sem, hogy talán tényleg másnak is szar lehet ez az egész, nem csak a kormánypárti politikusoknak.

Nem tartom diverdocot aspergeresnek
Sobri Jóska
Én sem rá írtam.
kaszo
Azért, mert bár én valóban ugyanazt írom, mégse megy át az üzenet.

Például nem írtam, hogy "csakis a politikus viszi vásárra a bőrét", hanem azt, hogy ő tud belebukni, az orvos 5 év múlva is orvos lesz. (Ugye az orvos ráadásul tudja milyen vírus jöhet, nem a pénzért megy orvosnak, gyógyítani, segíteni akar, számára "vártabb" esemény ez a világjárvány, mint egy pusztán pénz- és hataloméhes politikus számára, akinek derült égből lófasz a seggébe.)

Aztán nem hagyok semmit se figyelmen kívül, minden nekem címzett kérdésre válaszolok, megjegyzésre reagálok (Nyilván a tisztán személyeskedőktől eltekintve.)

De, ez kommunikáció, és legalábbis részemről érvelés.

Sok gondolatom van, még több kérdésem. Amikre kapok választ azokon elfogndolkodom, és integrálom a válaszokat. Nyilván nem minden válasz hasznos.

Mindenkinek szar, nem csak a kormánypárti politikusoknak, ezt leírom állításként, sosem gondoltam másként.

És ha rám utaltál apsergeresként az más. Én nem vagyok az.

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 839 — no es importante
Szép új világ

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
És akkor a konkrét sztoriról.
Szerinted a kormányzat hibája ha elromlik egy korházban valami?
Egyik ismerősöm a Markusovszkyban dolgozik, én is voltam ott pár éve, teljesen elégedett voltam a látottakkal, vannak puttó részei a korháznak, de alapvetően európai szinvonalú korház, semmi gáz nincs vele.
Most nyilván részlegesen dől be az eü-ellátórendszer a járvány miatt, a nyári elbaszott bóklászás miatt, (ha nem is ez a hivatalos kommunikáció), nem elég lapos a görbe, amiről tavasszal beszéltünk, és ezek az összeomlás jelei. Még nem rendszerszinten, még nem szakadt át a gát, de már megrepedt, és van ahol ömlik be a víz.
Az idézet cikk egyébként eképp zárul:
„Kórházunk azonnal intézkedett a COVID részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írja válaszában dr. Káldy Zoltán orvosigazgató.
Mi köze ehhez a kormányzatnak?
Sobri Jóska
Sobri, nem tudom melyik részén voltál de a Markusovszky nagyon gáz. Lehet hogy van pár felújított "mutogatni való" része de működésben és küllemében is finoman szólva is hagy kívánni valót maga után. #kalapszar
davemayer
Ez nettó hülyeség amit írsz 1 éve volt szerencsém bejárni szinte az egész Szombathelyi korházat.
Hát amit állítasz kedves Dave az köszönő viszonyba sincs az igazsággal csak úgy mondom.

www.google.com/search?q=szombathelyi+kórház&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiJgf7JypTtAhXMl4sKHU34C0cQ_AUoAnoECCEQAg&biw=412&bih

Brutál pénzt öltek bele az évek során

Szóval légyszíves ne írj ilyen fals infókat
Józska te meg ne dőlj be minden kamu információnak
Rózsa Sándor (betyár)
Ok én kb 3 éve voltam utoljára, lehet azóta ledózerolták és felépitették újra. Tudod az életem nagyobbik részét arrafelé éltem le, hidd el nincsenek fals infoim, maximum nem teljesen naprakészek. Ahogy írtam, azt el tudom képzelni hogy részeket rendbe hoztak, de hogy az egészet nem illetve a működését tekintve pláne nem az tuti.
davemayer
Figyu én itt élek
Hidd el a korházat magát Á-tól Z-ig felujitották nem nagyon van olyan pontja ami ne lenne felújítva.
Kismillió cikket találsz ez ügyben.
Erről jó pár éve volt vita különben itt a fórumon.
Lényeg az a vidéki városok jó helyzetben vannak uniós támagatások révén így nagyon sok helyen felújitották a kórházakat.
Szóval ebben most nincs igazad
A Szombathelyi korháznak nagyon kevés olyan része van ami ne érné el a normát ha egyáltalán van
Rózsa Sándor (betyár)
Speciel én kisvárosban élek és hát nem vagyok lelkes.
Pár éve építettek egy új egészségügyi intézményt. Elfoglalták a háziorvosok, fogorvosok, nincs ezzel gond.
Viszont a régi egészségház, amely egyébként felújításra szorulna, de évek óta semmi. Ami pedig a legnagyobb baj, hogy igazából rengeteg funkciót nem tud ellátni, mert nincs orvos. És valami 100ezres körzet tartozik hozzá itt Monor kistérségben. Fuleszet vagy ilyen alap dolog van hetente kétszer, amikor a gyereknél baj volt, bár rendelési idő is volt (mert ez a gyerek úgy van nevetve, hogy rendelési időben fájjon a füle) elhajtottak, mivel nem volt láza. 12ezret kellett fizetni a maganorvosnak, bár annak sem lett volna időpontja, de szerencsére azért fogadott.
Ez csak egy szegmens, mennyire problémás az egészségügy, még úgy is, hogy tesznek bele pénzt, csak nem biztos, hogy a megfelelő helyen költik el.
Kb ugyanaz, mint a foci....hiába van szép stadion, azt leszarom, engem a tartalom, a foci erdekel, mint az orvosok, a gyógyítás.
Klaci79
Ez olyan dolog, hogy 4 évvel ezelőtt én a nagyon szépen felújított tatabányai kórházban feküdtem bent a műtétem után, és a hasi sebem a nagyon szépen felújított kórházban úgy elfertőződött, hogy az csak nyolc hónapra rá már itthon gyógyult be véglegesen. S pl. a kórterem takarítása annyiból állt, hogy a takarítónő minden másnap megállt a kórterem közepén és körbetörölt egyszer a felmosóval, amit éppen elért, a WC-t 2-3 naponta törölte át két percben aztán mint aki jól végezte a dolgát, kiment. Szóval igazából tök jól hangzik hogy egy felújított, küllemre tip-top kórházban műtöttek, majd ott ápoltak, csak elbaszták az egyik fő ideget ami a jobb lábamba megy és az a lábam a mai napig is rengeteget fáj, zsibbad, viszket, szúr a jobb combom, és egy fertőzés miatt júniustól decemberig itthon szenvedtem a hasammal. Szóval önmagában lófaszt nem ér a felújított kórház, ha nincs rendes orvos, nincs szakszerű ellátás, nincs alapos takarítás. Valahogy engem nem boldogított eközben hogy szép fehér a fal, meg új a nyílászáró.

S az is tök jó, hogy most kap majd Tatabánya 16-18 milliárdot egy új kórházi szárny építésére, csak ki a faszom fog ott szakszerű ellátást biztosítani?
Mikey
Aki műtött az egy orvos volt.
Amit mint szakember, mint orvos egyszerűen elbaszott.
Nem azért mert Orbán, vagy mert libernyák, vagy mert geci, hanem lehet azért, mert az orvosok se tévedhetetlenek, nem istenek, nem mindentudóak. Még a saját szakmájukban sem, mert még az se a végletekig egzakt.
A te orvosodról nem tudjuk kire szavazott, nem tudjuk amúgy kedves ember e, azt tudjuk, hogy a saját munkáját nem tökéletesen végezte, és neked életre szóló kellemetlenséget okozott.
És emiatt őt nem váltják le a páciensei 4 évente, nem viszi a bőrét vásárra, ha bepereled akkor lesz 5 másik orvos, aki ad szakvéleményt, hogy mindent jól csinált és nem felelős a fájdalmaidért, és melózhat, kereshet tovább évtizedekig akár.
Egyszerűen csak attól, hogy orvos, még nem feltétlenül hibátlan.
Vagy persze lehet csak nem figyelt, mert azon töprengett ott Tatabányán, hogy hogy kéne vezetni az egész országot, hiszen ha téged szét tud kaszabolni, akkor ahhoz is bizonyára faszán ért...
Sobri Jóska
A lényeg a mondandómban nem csak az volt, hogy elbaszta az orvos. A kórházi fertőzés, a rendes takarítás hiánya is ugyanolyan fontos. Persze mondhatod, hogy rossz napjai volt az ápolóknak, és a takarítóknak is, és ezekhez sincs semmi köze egészségügy elhanyagolásának, de remélem ezt nem akarod bemagyarázni még saját magadnak sem.
S nem, nem Orbánozok, ilyen szempontból nem érdekel ki van kormányon, mert az egészségügy lezüllesztése nem idén kezdődött, és nem is öt éve és nem csak ők nem kezdték el fejleszteni, hanem már az elődeik sem. Ez persze nem mentesíti őket sem a felelősség alól, hibásak ők is.
Mikey
Nagyapám mondotta mindig: "nem a lóvé a lényeg, hanem a love"

A te problémád pl korántsem a pénztelenségen múlik, hanem a beleszarom hozzáálláson.

Persze mindent lehet magyarázni azzal,h kevés pénzt kapok, fillérekért nem hajolok le, így inkább látszatmunkát végzek csak.
Willie Parker
Mert te mivel magyarázod, ha nem ezzel?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
A hülyeség retorziója - és egyben haszna - épp az, ha szembesítenek vele! Magát a stílust embere válogatja, de ha meghagyják a hozzászólót valósnak hitt, ámde téves bizonyosságában, akkor a fórum léte is megkérdőjeleződik és a hozzászóló is marad saját tudatlanságában.
VanillaSky
Ezt pont így gondolom én is, maximálisan egyetértek ezzel, eszerint kommunikálok magam is.
Csak szerintem más a hülyeség, mint mások szerint ha politikáról, hatalomtechnikáról van szó.
Ez eredményezi a konfliktusokat.
De az se zavar, ha a hozzászóló marad a tudatlanságában, ha én mindent megpróbáltam.