Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Úgy érzem 2-3 napja kezd nagyon elszabadulni a pokol.
Kezdem egy személyes dologgal, ami nagyon megvisel. Kollégám és barátom, akiről korábban már írtam jelenleg az ITO-n küzd az életéért. 3 napja, a fertőződése után több mint 3 héttel került olyan állapotba, hogy de-facto újraéleszteni kellett. Most becsövezve ITO-n. Egy nagyszerű srác, 5 gyerekes családapa, két évvel fiatalabb nálam. Ha olyannal esik ez meg aki nap, mint nap mellettem ült a megbeszéléseken, akinek láttam a gyerekeit már magzati fotón, akinek a végrendeletét tanúztam anno.........nagyon megviselő.
Műtői restrikció elért minket, az Eü dolgozók magas érintettsége miatt. Amit vki itt korábban írt előrejelzés az alapján a point of no return a mai napon november 2, onnantól nem fogjuk tudni ellátni a betegeket. Ekkor lesz az, hogy teljes satut kell majd nyomni, és a halálozási számok dec 20 környékére fogják elérni a horrorisztikus értékeket. Ez a point of no return nap két napja még november tizenvalahányadika volt. Minél tovább hagyja Orbán ezt, annál nagyobb lesz a baj. Ezért szállt bele Jakab Feri a kormányba és bírálja élesen az intézkedéseket. Neki vesztenivalója igazándiból nincs. Valószínű félre fogják állítani és kiatalálják a Soros kapcsolatait.
Tegnapi intézkedése a kormánynak amivel "segítik" a járvány elleni küzdelmünket: Rájöttek, hogy a CoVid központok nem tudnak beteget ellátni egyáltalán. Jelenleg Pécs rendelkezés és utasítás ellenesen szemét módon CoVidosokat kezel és tart életben. Mindenki tudja, hogy ez van. Na a kormány ezt nem tűrheti, hisz megmondta a vezér LE VAN ZSIROZVA. Tehát a tegnapi utasítás: minden olyan CoVidos betegről akit nem CoVid központban kezelnek, egyéni teljes dokumentációt kell kitölteni és az OMSZ Országos Koordinációs Központjába eljuttatni és kérvényezni hogy ne CoVid központban kezeljék az adott beteget és megindokolni, hogy miért nem ott (Az indoklás, hogy BAZMEG, MERT AKIKET KIJELÖLTETEK TI IDIÓTÁK, AZ NEM ALKALMAS ELLÁTÁSRA valószínű nem megfelelő). Ők egyedileg elbírálják és engedélyezik. Értitek ezt? Agyrém. Bele döglünk a munkába, nincs ember tényleg és akkor egy ekkora adminisztratív terhet ránk kúrnak (mert annyira ráérnek a Covidost lélelegeztető kollégák, hogy egyéni kérvényeket írogassanak, meg az OMSZ is annyira sok kapacitással rendelkezik, hogy bőven ráérnek két tökvakarás között átnézni és elbírálni a dokumentációt). Természetesen nem várjuk tőlük, hogy belássák a baromságukat, de baszki legalább sértődöttségből ne büntessenek még pluszban, hanem sunnyogva hallgatólagosan beleegyezve próbáljanak meg kihátrálni! Mindenesetre köszönjük.
Mondjuk kurvára szeretném tudni azt is, hogy az ágazatért dedikáltan felelős legmagasabb rangú kormány képviselő, hol a picsában bujkál? Miért nem sikerült megszólalnia, megjelennie egy ilyen krízis időszakban hónapok óta? Persze tudjuk a választ, de akkor is nonszensz.
A nevetséges látszat intézkedések, amikkel az embereket frusztrálják már nagyon nem elégségesek. Ezért kongatják a vészharangot akik látják a felfutást. Jövő héttől színkódok alapján működtetjük a műtőket, a mi 3 műtönkből egy biztos piros jelzésű már most (ergo lehúzva, nincs kapacitás a működtetésre), majd ha túl leszünk az egészen (inshaallah) akkor Kásler ki is fogja nyilatkoztatni, hogy az adott intézetek hibája, hogy nem működött az a sok műtő és Cili néni majd kap még egy kitüntetést. Csak addig sokan meg fognak halni.
Maszk ellenesek, virusszkeptikusok továbbra is végzik áldásos tevékenységüket, retorzio nincs. Bulik mennek továbbra is, mert 11-ig és focimeccseken nem fertőz ez a kamu virus. Ott tartunk, hogy most már lassan azt kívánjuk, hogy tényleg teljesen boruljon ki a bili, álljon le teljesen az ellátás, talán akkor észhez térnek. És csak reméljük, hogy nem minket/engem és családunkat/családomat fogja fatálisan érinteni.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
Müller Cecília: A járvány kezdete óta 1234 egészségügyi dolgozó betegedett meg.
Vrij6
Sztem fingjuk nincs h mennyi csak ez a számsor kézre állt a billentyűzeten 😀
empty taxi
De akkor a beszélő robotot Cilike helyett hívhatnák igazán QWERTY-nek is 😀

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 705 — Lucas Scott
Amugy vicces, de sobri szerint csak jol csinaljak.azert nem jonnek nagy korlatozasok,mert a konzulta ioban a magyarok asszontak.
ZoliMP
Szerintem nem csinálják jól, be kellett volna már rég zárni mindent a faszba 3 hétre és mindenkinek otthon kellene maradnia.
Sőt, eleve ki se kellett volna ilyen agyatlanul nyitni, lazítani, de napi 5-10 esetszámnál fura lett volna, hogy miért van zárva az ország még mindig.
De az emberek "normálisan akarnak élni", ezt mérték, konzultálták ki (több mint egymillió válaszív jött vissza, és az mind a saját szavazójuk), így számukra a nembezárással jól csinálják.
Nyilván lesz egy pont, amikor beszigorodnak a korlátozások, és már nem ez lesz a fő szempont (ahogy 10 éve szinte mindig a mérések az elsődlegesek), de nyilván az a pont nem ott lesz, ahol szerintem lennie kellett volna.
Sobri Jóska
már az új term a vírusrealisták (nem a normálisan élni akaró nép ...)

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
Amugy vicces, de sobri szerint csak jol csinaljak.azert nem jonnek nagy korlatozasok,mert a konzulta ioban a magyarok asszontak.
ZoliMP
Szerintem nem csinálják jól, be kellett volna már rég zárni mindent a faszba 3 hétre és mindenkinek otthon kellene maradnia.
Sőt, eleve ki se kellett volna ilyen agyatlanul nyitni, lazítani, de napi 5-10 esetszámnál fura lett volna, hogy miért van zárva az ország még mindig.
De az emberek "normálisan akarnak élni", ezt mérték, konzultálták ki (több mint egymillió válaszív jött vissza, és az mind a saját szavazójuk), így számukra a nembezárással jól csinálják.
Nyilván lesz egy pont, amikor beszigorodnak a korlátozások, és már nem ez lesz a fő szempont (ahogy 10 éve szinte mindig a mérések az elsődlegesek), de nyilván az a pont nem ott lesz, ahol szerintem lennie kellett volna.
Sobri Jóska
igen rosszul irtam. marmint a hatalomegtartasa szempontjabaol csinaljak jol.
ZoliMP
Igen.
A céljuk nem a járvány optimális, hatékony kezelése, nem is a jó kormányzás, hanem az, hogy 22-ben újra ők kerüljenek hatalomra, náluk legyenek a pénzcsapok.
Demokráciában ehhez kell bizonyos számú szükséges választó, őket "veszik meg" ezekkel a (nem)intézkedésekkel. Ebben törekednek hatékonyságra, nem abban, ami neked vagy nekem fontos, hanem abban, ami nekik fontos.
Elég logikus.

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
Vrij6
Sztem fingjuk nincs h mennyi csak ez a számsor kézre állt a billentyűzeten 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
ZoliMP
Sobri Jóska
igen rosszul irtam. marmint a hatalomegtartasa szempontjabaol csinaljak jol.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
ZoliMP

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 264 — Cowboys fan
A pártsajtó egy részét összezárták a Lurdy Ház emeletén. Több százan egy légtérben, egy légkondiból stb.
Rengeteg családtagnál és munkatársnál már pozitív a lelet, (hetekig bejárták még
dolgozni)
erre válaszul kötelezővé tették a maszk használatát 8-10 órán keresztül, és persze tilos róla beszélni.
Aki felvetette a Home Office gondolatát már a felmondási idejét tölti.
ozibozi
munkaügyi bíróság, sá-lá-lá-lá-lá
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
A pártsajtó egy részét összezárták a Lurdy Ház emeletén. Több százan egy légtérben, egy légkondiból stb.
Rengeteg családtagnál és munkatársnál már pozitív a lelet, (hetekig bejárták még
dolgozni)
erre válaszul kötelezővé tették a maszk használatát 8-10 órán keresztül, és persze tilos róla beszélni.
ozibozi
Arrafelé egyedül a jorkyball pálya volt értelmes. Ketrecbe zárt dühöngő, ahol állandóan kapkodtad a fejed, hogy épp melyik kapura játszanak és kibe kell épp nagyot rúgni. Akkor ezek szerint minden maradt a régiben

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 080 — Слава Україні! Героям слава!
Közben rekordeset Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Lengyelországban, nálunk is.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 961
dolgozni)
ozibozi
Miiii?
Vrij6
Családtag van ott
több mint 5 éve
dolgozni)
ozibozi
Miiii?

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 961
dolgozni)
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 605 — The Mathematician
Egészen elképesztő, hogy itt két topik között is milyen különbség van. Itt már apokalipazist vizionalnak a foci topikban meg már megy a tervezés a bl meccs jegyek ügyeskedéséről. Mégis milyen gazdasági haszna van annak a pár ezer agyatlannak, akik járnak meccsre? Kit zavarna a végig zárt kapu?
FLZOLI
Számomra az a vicces, hogy a munkahelyemen ma céges bulika van. Igaz az udvaron, tehát nyílt helyen, bográcsozás, néhány egyéb ügyességi verseny, ilyesmi. Mondjuk én szabadságot vettem ki mára, a "kötelező" minimum kockázatnál nagyobbat nem akarok vállalni arra hogy valaki tünetmentestől elkaphassam miközben mondjuk beszélgetek vele. (Egyébként a részlegünk egy, a többitől különálló épületben van, szóval alapból kb. 15 emberrel érintkezhetek egy nap, ma ez lenne kb. 150 fő.)

S meg is kaptam néhány embertől hogy mi a faszért nem megyek. Lehet túlóvatoskodom, de az legyen a legnagyobb baj.
Mikey
mi minden product release után szoktunk egy kocsmázást tartani
nah ez március óta nincs, és idén nem is lesz
Negritis
Nálunk is minden rendezvény, összejövetel ki lett kapálva 😉
Mondjuk egy 4000 fős cégnél pláne megértem az aggodalmukat...
Egyébként le a kalappal előttük! Amilyen bénázás ment márciusban, azóta komoly és releváns intézkedések sorát lépték meg.
clbass
mi 1000-1500an vagyunk
max 100 fő mehet be az irodába a többiek HO

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Egészen elképesztő, hogy itt két topik között is milyen különbség van. Itt már apokalipazist vizionalnak a foci topikban meg már megy a tervezés a bl meccs jegyek ügyeskedéséről. Mégis milyen gazdasági haszna van annak a pár ezer agyatlannak, akik járnak meccsre? Kit zavarna a végig zárt kapu?
FLZOLI
Számomra az a vicces, hogy a munkahelyemen ma céges bulika van. Igaz az udvaron, tehát nyílt helyen, bográcsozás, néhány egyéb ügyességi verseny, ilyesmi. Mondjuk én szabadságot vettem ki mára, a "kötelező" minimum kockázatnál nagyobbat nem akarok vállalni arra hogy valaki tünetmentestől elkaphassam miközben mondjuk beszélgetek vele. (Egyébként a részlegünk egy, a többitől különálló épületben van, szóval alapból kb. 15 emberrel érintkezhetek egy nap, ma ez lenne kb. 150 fő.)

S meg is kaptam néhány embertől hogy mi a faszért nem megyek. Lehet túlóvatoskodom, de az legyen a legnagyobb baj.
Mikey
Negritis
Nálunk is minden rendezvény, összejövetel ki lett kapálva 😉
Mondjuk egy 4000 fős cégnél pláne megértem az aggodalmukat...
Egyébként le a kalappal előttük! Amilyen bénázás ment márciusban, azóta komoly és releváns intézkedések sorát lépték meg.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 846 — no es importante
FLZOLI
mondjuk inkább a stadionban legyenek, mint így... vigyázzunk egymásra meg a jóanyátok

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 605 — The Mathematician
FLZOLI

Mikey

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 114
FLZOLI

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Engem az is érdekelne, hogyan számolják a halottakat. Mert ha a halálozási statisztikákban csak a ténylegesen COVID általi tünetekbe (vagy főként) , mellékhatásokba meghalt embereket számolják, az tényleg ijesztő.

A tesztelésnél sem egyértelmű, ezek gyanús esetek és azok kontaktjai csak vagy randomszerűen bárkit tesztelnek?
csi77
Ha nem produkálod az ÖSSZES tünet, még ha közvetlen kontakt is vagy, nem tesztelnek! Közvetlen kontaktok szűrését a komolyabb cégek viszont kifizetik magánúton.
A mintavételezési halmaz a potenciális érintettekre koncentrálódik jelenleg Magyarországon, amit simán bővíthetnénk a kummantókkal, és a tünetmentes fertőzöttekkel.
Qrva messze vagyunk attól, hogy random embereket teszteljünk 😕 Jelenleg az érintettek ellenőrzésére is komoly várólista van...
Cégünk pl. most szerződött le egy tesztelőcéggel, így tegnapotól egy parkolói konténerben már soron kívül tudnak mintázni. A laboreredményre így is várni kell, de szerencsés esetben 2 napon belül eredmény várható, ami még mindig jobb mint a korábbi 14 napos céges karantén!
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 178 — Chiefs GM
FLZOLI
Nem tudtad, hogy a 21.században mi már nem lovas nemzeth vagyunk, hanem futball nemzeth? Elvennéd a néptől ezt a csodálatos Népnemzetthy identitásképző alkalmat? Ez nem szórakozás, hanem hitvallás arról, hogy mi, magyarok vagyunk a legmenőbb nemzeth egész Európában, de talán a világon, sőt, valószínűleg a világegyetemben is!

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 266 — Bears & Illinois fan
Persze ez a worst case scenario, ahogy Negri is írja.

Csak nem látom, mitől nem a worst case fog bekövetkezni.
Augusztus 3.hetétől egyértelmű a növekedés, mint az új esetekben, mind a kórházi esetekben. Nőnek a halálozások is.

Ha csak nem alakul ki valamitől nyájimmunitás, vagy nem maradnak otthon az emberek (nem fognak), akkor mégis mitől csökkenne a terjedés mértéke?
Borbinho
A terjedés mértéke nem egyenes arányos a halálozással, legalábbis nem kéne, Erre való a maszkhasználat, illetve a veszélyeztetett korosztály elkülönítése.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 641 — Poloska confirmed
Hazaküldtek minket is ma, mert az egyik kolléga lakótársa gyanús. Vasárnap majd értesítenek mindenkit, hogy mi a helyzet, megyünk-e hétfőn vagy nem.
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 266 — Bears & Illinois fan
Engem az is érdekelne, hogyan számolják a halottakat. Mert ha a halálozási statisztikákban csak a ténylegesen COVID általi tünetekbe (vagy főként) , mellékhatásokba meghalt embereket számolják, az tényleg ijesztő.

A tesztelésnél sem egyértelmű, ezek gyanús esetek és azok kontaktjai csak vagy randomszerűen bárkit tesztelnek?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png