Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 278 — Vikings fan
Egy rettenetesen naiv kérdés:

mi a fasznak hőmérőzünk, ha mindenki tudja, hogy rossz értékeket mutat?
Vrij6
Gondolom a kötelező lazmerest azért végzik el, mert kötelező.
Amúgy maga az ötlet nem hülyeség teljesen csakhát a végrehajtás.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 078 — Слава Україні! Героям слава!
megtaláltam közbe, nemtom hogy volt-e itt korábban
 24.hu/kultura/2020/09/28/a-magyar-tarsadalom-alkalmatlan-arra-hogy-ne-ejjel-11-utan-bulizzon-video/
Negritis
Linkeltem már néhány napja 😊 de nem baj 😉

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 605 — The Mathematician
megtaláltam közbe, nemtom hogy volt-e itt korábban
 24.hu/kultura/2020/09/28/a-magyar-tarsadalom-alkalmatlan-arra-hogy-ne-ejjel-11-utan-bulizzon-video/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 078 — Слава Україні! Героям слава!
Egy rettenetesen naiv kérdés:

mi a fasznak hőmérőzünk, ha mindenki tudja, hogy rossz értékeket mutat?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan
Nálunk oviban holnaptól hőmérőzés. Iskolában még nem mondták...
Persze ma tornaórán elesett a gyerek és jól megütötte a karját/csuklóját, anyja immár vagy 3 órája a rendelőben van vele, röntgen, miegymás, várás. Hiányzott mint mókusnak az erdőtűz.
warr_b
Hőmérőzésnek mi értelme van? Aki lázas azt otthon észre veszik szerintem a szülők. Aki meg tünetmentes annak láza sincs szóval nem mindegy?
Heisman Trophy
sajnos nem minden szülő veszi észre vagy mert nem érdekli vagy mert direkt nem akarja
Negritis
Meg főleg hogy egyre hidegebb lesz az idő, biztos pontos értéket fog mutatni, kb 35,2-t 😁
warr_b
a 24.hun volt az esti bulikról videó
a csávó közölte h megmérték 32-t mutatott 😀
Negritis
Lányom kétszer is belázasodott az utóbbi három hétben, első alkalommal 34,4-et mértek neki az iskolában (ez eleve no comment..), második alkalommal 36,3-at. A valós értékek otthon 38,6 és 39,1 voltak.. A vicc az, hogy a második esetben az iskolaorvos határozottan állította, hogy nincs láza a gyereknek, hiába mondta a lányom, hogy de biztosan érzi, hogy az van neki, végül azért hazaengedték, én mentem be érte, pusztán a homlokából egyértelmű volt, hogy magas láza van..
több mint 5 éve
Persze ma tornaórán elesett a gyerek és jól megütötte a karját/csuklóját, anyja immár vagy 3 órája a rendelőben van vele, röntgen, miegymás, várás. Hiányzott mint mókusnak az erdőtűz.
warr_b
Hőmérőzésnek mi értelme van? Aki lázas azt otthon észre veszik szerintem a szülők. Aki meg tünetmentes annak láza sincs szóval nem mindegy?
Heisman Trophy
sajnos nem minden szülő veszi észre vagy mert nem érdekli vagy mert direkt nem akarja
Negritis
Meg főleg hogy egyre hidegebb lesz az idő, biztos pontos értéket fog mutatni, kb 35,2-t 😁
warr_b
a 24.hun volt az esti bulikról videó
a csávó közölte h megmérték 32-t mutatott 😀

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 052 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
Heisman Trophy
Negritis

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
warr_b
Heisman Trophy
Kisebbik lányomék tegnap megkapták a 6-ban kotelező védőoltást.
"dTap Diftéria-pertussis elleni kombinált oltás
11 éves korban adjuk. A vakcinák egyetlen összetevője sem okoz megbetegedést. Lehetséges mellékhatások: fájdalom, bőrpír vagy duzzanat az oltás helyén, láz, étvágytalanság, ingerlékenység, bágyadtság. Ritkán előfordulhat magasabb láz, allergiás reakciók, egyéb tünetek, ezek esetén orvoshoz kell fordulni"

Végignézve a mellékhatásokat, a fél 6. évfolyamot haza fogják zavarni.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
A kormányzatnak nem az a feladata, hogy a lehető legjobban irányítsa az országot a benne élő emberek legnagyobb "örömére"?
kittli
Nem. A kormányzat akkor sikeres, ha azokat "kifizeti", akik hatalomban tartják. Ez a kifizetés a feladata.
Egy full demokráciában, ahol sok embertől, millióktól függ a hatalombanmaradás ezt nyilván a jó kormányzással (nagyobb hozzáférés biztosítása a közjavakhoz, adóterhek csökkentése, kultúra támogatása, stb.) a legkönnyebb, leghatékonyabb elérni, egy full diktatúrában, ahol nagyon kevés a szükséges támogató ezt a győztes szövetség (pár tucat ember) magánjavakkal történő kifizetésével lehet elérni.
 en.wikipedia.org/wiki/Selectorate_theory
Az Orbán-kormány nyilván a kettő között van.

A politika is ugyanolyan szakma, mint az autószerelő, az orvos vagy a programfejlesztő, vannak szakmai standardek, illetve mozgástér és optimális, hatékony megoldásokra való törekvés.
Sobri Jóska
Próbálok a Te logikád mentén haladni.
Ha Orbán meghekkelte a demokráciát (erről többször is elismerő kinyilatkoztatást tettél) és közelebb vitte az országot az autokrácia felé, akkor itt demokrácia volt. Ha demokrácia volt akkor nem teljesítette a feladatát, mert nem azokat fizette ki, akiket kellett volna (az országot).
Tehát az a feladat ami szerinted Feladat, az lényegében véve illegitim feladat.
Bocs, tudom hogy ez egy másik topic

Szerkesztette: kittli

Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
warr_b
Heisman Trophy

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Azért amikor ilyesmiket olvasok tőled, elgondolkodom, hogy vajon miket írnál, ha nem egyedül üldögélnél a biztonságos erkélyeden, csak magadnak tartozva felelősséggel? Ha netán történne valami, ami úgy rendesen próbára tenne. Nem kell annak elébe menni, elég, ha mondjuk leég a fölötted levő lakás és ki kell pár hétre költöznöd, esetleg hirtelen valami betegség ér, vagy bármi egyéb váratlan.

Nehogy félreértsd, nem kívánom ezt, csak az egész felülről nézem a világot és röhögök rajta mert okos vagyok és tudom hogy kerüljem el a szopást féle attitűdöd a vitákhoz, témákhoz, és a fórumtársak "nyavajgásához" annyira abszurd, mintha az unokaöcsémet hallgatnám, aki 16 évesen az anyja szoknyájának biztonsága mögül, életében semmiért soha felelősséget még nem vállalva magyarázta el nekem, hogy hogy működik a világ. 😀 Nyilván nem vagy annyira naív mint az unokaöcsém volt 16 évesen, úgyhogy csak ámulok. És nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy nem naivitásról van szó, és nem is az elefántcsont torony valóság torzításáról, hanem egyszerűen időnként nem tudsz dolgokat elengedni. Mint a Brady kiégett dolog volt, vagy az úgyse lesz szezon. Ez az Orbán dolog is úgy néz ki ilyen. Muszáj beleállni, nem sikerül elengedni egy napra sem. Nem a hatalom logikájáról szól ez, az csak az aktuális "Brady szeméből kiveszett a tűz", vagy "fogadj velem ha máshogy gondolod". Retorika, a téma elsikálása, hogy ne arról beszéljünk amiről szó van, hanem gittet rágjunk.

(Ha személyeskedő lett, akkor elnézést, nem annak szánom, a te dolgod természetesen hogy miről mit gondolsz. De egyszerűen időnként csak ámulok, hogy hova el tudsz vinni minket ezzel a ***shittel. 😊 )
peterk2005
Vagy csak simán nem is ezt gondolja amúgy, pusztán a vita kedvéért mindig az ellenpontot képviseli 😉 ami diverdoc példáján látszik, hogy kb meddig a pontig vált ki érdekes reakciókat (az első két válaszig maximum), és mikortól kontraproduktív (ahogy elfeledkeztek róla, hogy valaki kizárólag vitatkozni akar, nem meggyőzni
r.baggio
 www.youtube.com/watch?v=5dBWMHBiSho

Úgy tűnik mi több évesre fizettünk be 😊

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 676 — "Montoya por favor!"
warr_b

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 098 — Axel Foley
Elég gördülékenyen ment az iskolai hőmérés. Két perc alatt benn volt a lány.
Mondjuk korán mentünk direkt, de volt 7 mérési pont felállítva.

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
warr_b
Ki fogják hozni, hogy azért esett el, mert Covid-os 😊

több mint 5 éve
Azért amikor ilyesmiket olvasok tőled, elgondolkodom, hogy vajon miket írnál, ha nem egyedül üldögélnél a biztonságos erkélyeden, csak magadnak tartozva felelősséggel? Ha netán történne valami, ami úgy rendesen próbára tenne. Nem kell annak elébe menni, elég, ha mondjuk leég a fölötted levő lakás és ki kell pár hétre költöznöd, esetleg hirtelen valami betegség ér, vagy bármi egyéb váratlan.

Nehogy félreértsd, nem kívánom ezt, csak az egész felülről nézem a világot és röhögök rajta mert okos vagyok és tudom hogy kerüljem el a szopást féle attitűdöd a vitákhoz, témákhoz, és a fórumtársak "nyavajgásához" annyira abszurd, mintha az unokaöcsémet hallgatnám, aki 16 évesen az anyja szoknyájának biztonsága mögül, életében semmiért soha felelősséget még nem vállalva magyarázta el nekem, hogy hogy működik a világ. 😀 Nyilván nem vagy annyira naív mint az unokaöcsém volt 16 évesen, úgyhogy csak ámulok. És nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy nem naivitásról van szó, és nem is az elefántcsont torony valóság torzításáról, hanem egyszerűen időnként nem tudsz dolgokat elengedni. Mint a Brady kiégett dolog volt, vagy az úgyse lesz szezon. Ez az Orbán dolog is úgy néz ki ilyen. Muszáj beleállni, nem sikerül elengedni egy napra sem. Nem a hatalom logikájáról szól ez, az csak az aktuális "Brady szeméből kiveszett a tűz", vagy "fogadj velem ha máshogy gondolod". Retorika, a téma elsikálása, hogy ne arról beszéljünk amiről szó van, hanem gittet rágjunk.

(Ha személyeskedő lett, akkor elnézést, nem annak szánom, a te dolgod természetesen hogy miről mit gondolsz. De egyszerűen időnként csak ámulok, hogy hova el tudsz vinni minket ezzel a ***shittel. 😊 )
peterk2005
Vagy csak simán nem is ezt gondolja amúgy, pusztán a vita kedvéért mindig az ellenpontot képviseli 😉 ami diverdoc példáján látszik, hogy kb meddig a pontig vált ki érdekes reakciókat (az első két válaszig maximum), és mikortól kontraproduktív (ahogy elfeledkeztek róla, hogy valaki kizárólag vitatkozni akar, nem meggyőzni
r.baggio
Főleg amikor jönnek az olyanok, hogy a kisember készüljön fel előre a világjárványra de az államot teljesen nyugodtan érintheti meglepetésként hisz ki a fene számít erre?
Bazzani
főleg hogy a kormánynak úgy kell hozzáállnia hogy az emberek hülyék

több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 098 — Axel Foley

peterk2005
r.baggio
Főleg amikor jönnek az olyanok, hogy a kisember készüljön fel előre a világjárványra de az államot teljesen nyugodtan érintheti meglepetésként hisz ki a fene számít erre?

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 843 — no es importante

peterk2005

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A két hét hivatalos karanténunkra én még ráhúztam egy hét kötelező home office-t. Gyerekek múlt hét hétfőn kezdhették az ovit/sulit.
Kislányom péntekre benyelt valamit az oviban. Szombatra hőemelkedés, köhögés, taknyolódás. Vasárnapra a fiamnál, hétfőre nálam 😕 Önkéntesen itthon maradtunk, (Bár nagyon nem volt mást tenni. A folyamatos köhögés mellett csak 30 másodpercenként kellett volna lehúznom a maszkom, hogy letöröljem az addigra az orromból a számba csúszó csigát) ma megyünk dokihoz...
Szeptemberben sikerült 2 napot dolgoznom karantén előtt, majd kettőt utána 😮
Mókás lesz ez a normál őszi vírus vs. covid mérkőzés, főleg hogy most már teszt nélül is pozitívnak nyilváníthatnak...
Fax kivan ezzel az évvel!
clbass
Nyugi, már csak 3 hónap van hátra belőle 😊

több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Gyerekek múlt hét hétfőn kezdhették az ovit/sulit.
Kislányom péntekre benyelt valamit az oviban. Szombatra hőemelkedés, köhögés, taknyolódás. Vasárnapra a fiamnál, hétfőre nálam
clbass
Ez egyébként nem standard, covid-függetlenül?
Kezdődik a suli, ovi, a gyerekek összeszednek minden szart, lebetegszenek, otthonmaradnak.
Azért kérdezem, mert nekem nincs gyerekem, a kormányzat nyilvánvalóan geciszemétdilettánsszarikbelestadionOrbánegygeci, de aki szülő, akivel ez megtörtént tavaly, tavalyelőtt, azelőtt, az ezzel az iskola-, óvodakezdési megbetegedéssel alapból számol, nem? Eleve betervezi, rákészül a menedzselésére, kalkulál a következményekkel. Vagy rosszul gondolom?
Sobri Jóska
Egy kicsit szerintem rosszul! Nem csak az én gyermekeim voltak fél éve elzárva közösségtől, a minimális kimozdulásaink alkalmával maszkban. Kevésbé emlegetett jelenség, de legjobb tumásom szerint az általános felsőléguti megbetegedések száma erősen csökkent az elmúlt fél évben. Egy kisiskolás, beszokott óvodás már más immunrendszerrel, ellenálással van felvértezve általában.
Most ezt kamatostul visszakapjuk :/
Korábban egy kis nyavajával / nyavajával a környezetében bárki elment dolgozni. Aki esetleg nem azt még szélsőséges esetben munkakerülőnek is tartották...
Mi még egy kicsit - már bőven saját kárunkra - igyekszünk másokra is figyelni.
Sajnos mivel kislányomat sem a passzátszél fújta meg, így gyanítom, nem mindenki így gondolkodik 😕
Nem haragszom senkire, csak mindenkire 😊 Elfáradtam...😕
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
A kormányzatnak nem az a feladata, hogy a lehető legjobban irányítsa az országot a benne élő emberek legnagyobb "örömére"?
kittli
Nem. A kormányzat akkor sikeres, ha azokat "kifizeti", akik hatalomban tartják. Ez a kifizetés a feladata.
Egy full demokráciában, ahol sok embertől, millióktól függ a hatalombanmaradás ezt nyilván a jó kormányzással (nagyobb hozzáférés biztosítása a közjavakhoz, adóterhek csökkentése, kultúra támogatása, stb.) a legkönnyebb, leghatékonyabb elérni, egy full diktatúrában, ahol nagyon kevés a szükséges támogató ezt a győztes szövetség (pár tucat ember) magánjavakkal történő kifizetésével lehet elérni.
 en.wikipedia.org/wiki/Selectorate_theory
Az Orbán-kormány nyilván a kettő között van.

A politika is ugyanolyan szakma, mint az autószerelő, az orvos vagy a programfejlesztő, vannak szakmai standardek, illetve mozgástér és optimális, hatékony megoldásokra való törekvés.

A logikám ami alapján úgy gondolom az az, hogy úgy gondolom rájuk is vonatkoznak a törvények. Tudom ez is vágyvezérelt, meg naivitás, de én ilyen álomvilágban élek. Tudni illik az Eü.-ről szóló törvény rendelkezik erről és leírja az állam (kormány) feladatát. És ezek eléggé egyértelműek.
diverdoc
Minden törvény annyit ér, amennyire szankcionálni képes, amennyire számonkérhető. Választott tiszt(ség)viselők esetén demokráciában ez a számonkérhetőség a választás. Ha nem így lenne, akkor senki se vállalna semmilyen tisztséget, mert félne, hogy belehibázik, illetve hiba nélkül is 5 percenként leválthatják. Illetve ezen félelem miatt autorizálódhatna.

A kormányon csapódik le minden??? Rajtuk csapódik le?? Tényleg nem tudom hol élsz. MI szopunk ez miatt és az emberek, nem Orbán, meg Szíjártó, meg Kásler, meg Cili néni. Minket szapulnak, támadnak. Nekünk volt pofánk eltenni az 500 ezret és mégis akadozik az ellátás. Nekem kell már nővér munkát is ellátnom mert nincs ember az osztályunkon. Nekem nincs védőfelszerelésem, de még szaros műtősruhám se, nem ám két óránként váltandó FFP3 maszkom. Rajtuk csapódik le???
diverdoc
Félreértetted. A felelősség csapódik le a kormányon, nem a következmény. Ők buknak bele, és náluk apad ki a pénzcsap, hiszen náluk van. Nálad nincs. Így nyilván rajtuk csapódik le, ha nem választják őket újra. Téged nem választanak, te szakember vagy.

MIndegy nem fogjuk meggyőzni egymást. Te úgy gondolod hogy egy infrastrukturálisan, kubatúra és humán errőforrás oldalról is virusközpontként alkalmatlan (ez nem politikai megítélés, ezt engedd meg, hogy tisztán orvosi megítélés alá essen) helyet jelöljenek ki CoVid központnak az vezetéselméletileg és hatalom technikailag helyénvaló, viszont ha én úgy gondolom, hogy jobb lenne a 4 ember lélegeztetésére alkalmas hely helyett az 57 lélegeztetésre alkalmas helyet, ahol a kubatúra megoldott (legalább is magyar viszonyok közt (kicsi is sárga is, savanyú is de a mi narancsunk 😊 ), ahol egy virus pandémia során olyan bagatel igénynek mint vírus tesztelés eleget tudának tenni a CoVid központnak kijelölni az vágyvezérelt naivitás. (vágyvezérelt, meg naivitás de már most több ember van nálunk gépen, mint amennyit Szekszárd el tudna látni)
Hatalomtechnikailag le vannak zsírozva az ellátóhelyek, vágyvezérelt naívként meg kilóg a véresre dörzsölt seggünk a lukas gatyából.
diverdoc
Valóban nem, hiszen te a vágyaidról, az ideállis állapotról beszélsz, és nem bírsz belehelyezkedni a teljesen más motivációval működő kormányzati logikába.

Mondok egy példát, hátha megérted az alaplogikát:
Van két hajó kint a nyílt tengeren.
Az egyik egy jacht, rajta 5 jómódú ember kurvákkal, személyzettel, összesen 15 fő.
A másik egy komphajó, 200 utas, 50 fős személyzet, csomó autó.
Te egy nagy parti őrhajó kapitánya vagy, érzékeled, hogy valaki kilőtt egy hőkövetős rakétát, ami bármelyik hajót szét tudja baszni atomjaira, mindenki meghalna. A hajók közel egymáshoz, random eltalálhatja bármelyiket, neked a jelenlegi helyzetben egyetlen döntési opciód maradt, nincs kibúvó ez alól: eldöntheted, hogy a hővezetős lézered melyik hajóra teszed rá, melyiket bassza szét a rakéta, melyik élje túl.
Hülye helyzet, te nem is vállalod orvosként, de ez az analógia modellezi a politikusi döntést.
Nos a kérdés az, hogy melyik hajót mented meg és mi alapján?
Illetve mit gondolsz, ki tudod e találni, hogy a politikus, (aki nem omlik össze, nem lövi magát főbe, másra tolva a felelősséget, nem bízza a véletlenre a becsapódást) miként döntene?
A válasz ez:
| A politikus azt menti meg amelyik megmentett csoport felé utólag könnyebb elszámolnia a döntésével.
Egy jómódú, kisebb csoport nyilván megértőbb, hálásabb, kevesebb konfliktust indukál, mint egy átlagos, sokkal nagyobb, tele mindenféle erkölcsi felfogású emberrel. Nyilván a jachtot menti meg.

De ezt könnyen felülírhatja az, ha épp a kompon utazik a politikus azon barátja, aki a politikus éves bevételét hozza a szakadt mercije csomagtartójában. Akkor nyilván a kompot menti meg.
És ebben az esetben sose fogod megtudni, hogy milyen személyes szempontja esett egybe a látszólag több embert érintő közérdekkel.
|
Te "könnyen beszélsz", te szakember vagy, egzaktumokkal dolgozol. A halott halott, a műtét műtét, a vérplazma vérplazma, a köpeny köpeny.
A politika ennél sokkal összetettebb, többrétegű, rengeteg nem egzakt szemponttal.
Végülis ezért van az, hogy "ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy", és akkor még az országos, meg világpolitika hol van...
míg szakemberként kevesen keresnek évi 100milliót még az orvosok között is.

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Azt áruld el, hogy ugyan miért, milyen logika mentén gondolod úgy, hogy jobban tudod, hogy mi a kormányzat feladata, felelőssége, hogy számolni fog számára indiferens tényezőkkel, hogy ne kezelte volna megfelelően a problémákat a saját remélt haszna maximalizálásának érdekében, stb. mint ők maguk, akiken ténylegesen lecsapódik mindez?

Nem vágyvezérelt naivitás ez? Kérdezem jóindulattal, orvosi kompetenciáidat elismerve, emberségedet elismerve, de vezetéselméleti, politikai, hatalomtechnikai meglátásaidat kritikus szemmel nézve.
Sobri Jóska
A logikám ami alapján úgy gondolom az az, hogy úgy gondolom rájuk is vonatkoznak a törvények. Tudom ez is vágyvezérelt, meg naivitás, de én ilyen álomvilágban élek. Tudni illik az Eü.-ről szóló törvény rendelkezik erről és leírja az állam (kormány) feladatát. És ezek eléggé egyértelműek. Pl. ilyen hogy járványügyi védekezés során az ellátást végzők védőfelszereléssel ellátása állami feladat. Persze ebbe is bele köthetsz, hogy miből gondolom, hogy jobban tudom milyen védőfelszerelés kell, mint az akinek ezt biztosítania kell, de azt már el fogom engedni a fülem mellett és nem válaszolok (mondjuk ma már síszemüvegben csináltuk a CoVid tesztelést, igen jól olvastad hogy síszemüvegben. Ezt az osztrák kiráylságban és a német királyságban meg nagyjából Kongó belső kivételével mindenhol más eszközzel oldják meg, de azokon a helyeken jól tudjuk nem demokratikusan választott korméány van 😊 )

A kormányon csapódik le minden??? Rajtuk csapódik le?? Tényleg nem tudom hol élsz. MI szopunk ez miatt és az emberek, nem Orbán, meg Szíjártó, meg Kásler, meg Cili néni. Minket szapulnak, támadnak. Nekünk volt pofánk eltenni az 500 ezret és mégis akadozik az ellátás. Nekem kell már nővér munkát is ellátnom mert nincs ember az osztályunkon. Nekem nincs védőfelszerelésem, de még szaros műtősruhám se, nem ám két óránként váltandó FFP3 maszkom. Rajtuk csapódik le???

MIndegy nem fogjuk meggyőzni egymást. Te úgy gondolod hogy egy infrastrukturálisan, kubatúra és humán errőforrás oldalról is virusközpontként alkalmatlan (ez nem politikai megítélés, ezt engedd meg, hogy tisztán orvosi megítélés alá essen) helyet jelöljenek ki CoVid központnak az vezetéselméletileg és hatalom technikailag helyénvaló, viszont ha én úgy gondolom, hogy jobb lenne a 4 ember lélegeztetésére alkalmas hely helyett az 57 lélegeztetésre alkalmas helyet, ahol a kubatúra megoldott (legalább is magyar viszonyok közt (kicsi is sárga is, savanyú is de a mi narancsunk 😊 ), ahol egy virus pandémia során olyan bagatel igénynek mint vírus tesztelés eleget tudának tenni a CoVid központnak kijelölni az vágyvezérelt naivitás. (vágyvezérelt, meg naivitás de már most több ember van nálunk gépen, mint amennyit Szekszárd el tudna látni)
Hatalomtechnikailag le vannak zsírozva az ellátóhelyek, vágyvezérelt naívként meg kilóg a véresre dörzsölt seggünk a lukas gatyából.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 052 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
Szerencsére csak rándulás. Elvileg mehet suliba, tesi egy hétre off.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Mert értem én, hogy szavazatmaximálás meg hatalommegtartás, de a saját hasznának a hajszolása nem feladata.
(Énkisnaív)

Szerkesztette: kittli

Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress
Gyerekek múlt hét hétfőn kezdhették az ovit/sulit.
Kislányom péntekre benyelt valamit az oviban. Szombatra hőemelkedés, köhögés, taknyolódás. Vasárnapra a fiamnál, hétfőre nálam
clbass
Ez egyébként nem standard, covid-függetlenül?
Kezdődik a suli, ovi, a gyerekek összeszednek minden szart, lebetegszenek, otthonmaradnak.
Azért kérdezem, mert nekem nincs gyerekem, a kormányzat nyilvánvalóan geciszemétdilettánsszarikbelestadionOrbánegygeci,[/b] de aki szülő, akivel ez megtörtént tavaly, tavalyelőtt, azelőtt, az ezzel az iskola-, óvodakezdési megbetegedéssel alapból számol, nem? Eleve betervezi, rákészül a menedzselésére, kalkulál a következményekkel. Vagy rosszul gondolom?
Sobri Jóska
De számol, csak ha nincs CoVid akkor az sima influenza és nem kell 2-3 hét karantén. Jelenleg tünet alapján kell CoVid-ot diagnosztizálni. Bár tudom, hogy ez csak orvos szakmailag gáz és politikailag nem, de pl ahol nem olvasták a diktátorok kézikönyvét ők az unortodox módját alkalmazzák a diagnózis kimondásának: tesztelnek.És ha pozitív akkor CoVid és karantén kontaktostól, ha nem akkor halleluja. Míg nálunk tünet alapján CoVidos vagy és karantén. Na ezzel nem számolt ez a kurva felelőtlenül gyereket vállaló szülő, hogy egy pandémiában a kormánynak a hatalom megtartás lesz csak a prioritás és holmi egészségügyi gazdasági következményekkel nem fog foglalkozni. Tehát ha osztrákiában a gyereked vagy te taknyos vagy mert felelőtlenül szaporodtál, akkor osztrákia kormánya összevonja a szemöldökét és azt mondja nono és letesztel. Nálunk a kormány lassan bevezeti az anyasági nagy keresztet, hogy szaporodjunk (bár fidesz szavazók szerint ez felelőtlenség, hisz aki gyereket csinál, az csináljon hozzá egészségügyi és szociális hálót is, nehogy olyan ostobaságot kövessen már el, hogy az államtól várja el ezek működtetését, hisz az a kormányfőnek és sleppjének nem jár anyagi haszonnal), de ha a gyereked taknyos, köhög akkor az általa kiadott eljárásrend és utasítás szerint a háziorvosnak kell eldöntenie telefon alapján (mert felső légúti tünetest nem kontaktolhat!), hogy CoVidos-e?
Bár itt már többször leírtad, az hogy a kormányt és az intézkedéseit szidtam az ugyanaz a primitív gyalázkodás mint a sorosozás és migránsozás, én azért nem így gondolom. Te mint fidesz hívő, ha leírod tényszerűen (az nem érv, hogy ez csak egy nézet mert én orvosszakmai oldalról közelítek meg egy elsősorban orvosszakmai problémát), hogy az általam felvetett és leírt gondok és tények melyik részét kezelte a kormány megfelelően szerinted megköszönném. Bár nem kell mert valószínű azt válaszolnád mint már sokszor, hogy a politika nem így működik és a hatalom megtartása a cél és nem más.
Az alapvető különbség a felfogásunk között az, hogy az állam feladatának tartom az egészségügy, az oktatás stb működtetését.Te nem, te ezt az individumok feladatának tartod. Én úgy gondolom, hogy ez a mindenkori kormány felelőssége, te pedig úgy hogy nekik ez nem feladatuk, mert anyagi haszonnal személy szerint a kormánytagoknak és holdudvaruk tagjainak nem járna egy jól működő egészségügy vagy oktatás. Hovatovább ha az individum szeretne egészségügyi hálót létrehozni, akkor annak Magyarországon egy Orbán Viktor vetett legnagyobb gáncsot. Persze értem én, mert neki az nem lett volna hasznos, hisz Lölönek akkor még nem volt egésszégügyi biznisze. Most ott állunk hogy se állami, magán egészségügy nincs (zseniális húzás volt, hogy hatósági árasította a tesztelést, mert így a tesztelések 50%-át végző magán cégek nem tesztelnek többet. Állam nem tesztel, viszont magán úton nem tudod elvégezni mert az állam keresztbe tett.

Ui: Ügyelets vagyok és két műtét között vagyok. Ruhát nem tudok cserélni mert elfogyott. Most megyek és a mai negyedik műtétemet is lehúzom ugyanabban a ruhában mint az elsőt. Magyarország jobban teljesít, vírust legyőztük, ellátóhelyek lezsírozva. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok
diverdoc
Nem értem az attitűdödet, mivel szépen, értelmesen leírod a valid válaszokat a saját kérdéseidre, mégis értetlenkedsz.
Azt áruld el, hogy ugyan miért, milyen logika mentén gondolod úgy, hogy jobban tudod, hogy mi a kormányzat feladata, felelőssége, hogy számolni fog számára indiferens tényezőkkel, hogy ne kezelte volna megfelelően a problémákat a saját remélt haszna maximalizálásának érdekében, stb. mint ők maguk, akiken ténylegesen lecsapódik mindez?

Egy demokratikus kormánynak választást kell nyerni, hogy hozzáférjen a pénzcsaphoz a valósag vaslogikája alapján.
Egy királyt számonkérhetsz, őt nem választod, ott van feletted és kész. De egy demokratikus vezetőt leválthatsz, neki így nem királyi logikával kell tevékenykednie, nem élethosszan tervezhet pozíciójával, nincsenek születési jogai, hanem szövetségeseket kell vásárolnia, és nem azok a valódi primér céljai és így feladatai, amiket te jóhiszeműen belevízionálsz.

Nem értem, hogy bár látod a valóságot, benne élsz, mégis, miért véled úgy, hogy pusztán azért mert szerinted nem ennek kéne lennie a valóságnak, lehetne humánusabb, erkölcsileg magasztosabb ez már alapzat, amiről kiindulva nem is ez lesz, és ellentmondva a politikai logikának megváltozik.
Nem vágyvezérelt naivitás ez? Kérdezem jóindulattal, orvosi kompetenciáidat elismerve, emberségedet elismerve, de vezetéselméleti, politikai, hatalomtechnikai meglátásaidat kritikus szemmel nézve.