Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Akkor van még aki küzd a hatalommal. Csak nehogy aztán bezárássák.Vendéglátó helyen volt a lagzi.Nem kell minden esküvő 11-ig tartson csak ha vendéglátó helységben van.Legenybucsu után tegnap megvolt az esküvő is lagzival barátomnak. Persze 2 barátom osztrakiabol megint minden gond nélkül jött at és a lagzi sem este 11ig tartott. Látszatintézkedések ezek amúgy ...Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Egyik haverom meg is jegyezte, hogy kipróbálná.
Amúgy egy városszéli fogadóba ki fog kimenni ellenőrizni, hogy valóban vége volt e a bulinak 11órakor?
Bazzani
(...)
Amadeus
csebi
Mondjuk ez nem látszat intézkedés hanem csak szivatás.
Ha 4-től 11-ig együtt van a nasznép akkor hogy 11-kor hazamennek vagy csak 4-kor az már full mindegy.
Toca
csebi
több mint 5 éve
Vendéglátó helyen volt a lagzi.Nem kell minden esküvő 11-ig tartson csak ha vendéglátó helységben van.Legenybucsu után tegnap megvolt az esküvő is lagzival barátomnak. Persze 2 barátom osztrakiabol megint minden gond nélkül jött at és a lagzi sem este 11ig tartott. Látszatintézkedések ezek amúgy ...Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Egyik haverom meg is jegyezte, hogy kipróbálná.
Amúgy egy városszéli fogadóba ki fog kimenni ellenőrizni, hogy valóban vége volt e a bulinak 11órakor?
Bazzani
(...)
Amadeus
csebi
Ha 4-től 11-ig együtt van a nasznép akkor hogy 11-kor hazamennek vagy csak 4-kor az már full mindegy.
Toca
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nem kell minden esküvő 11-ig tartson csak ha vendéglátó helységben van.Legenybucsu után tegnap megvolt az esküvő is lagzival barátomnak. Persze 2 barátom osztrakiabol megint minden gond nélkül jött at és a lagzi sem este 11ig tartott. Látszatintézkedések ezek amúgy ...Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Egyik haverom meg is jegyezte, hogy kipróbálná.
Bazzani
(...)
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
1086/1477,571
NB2
| Bocs... |

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
1086/14
több mint 5 éve
Legenybucsu után tegnap megvolt az esküvő is lagzival barátomnak. Persze 2 barátom osztrakiabol megint minden gond nélkül jött at és a lagzi sem este 11ig tartott. Látszatintézkedések ezek amúgy ...Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Egyik haverom meg is jegyezte, hogy kipróbálná.
Bazzani
(...)
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Egyik haverom meg is jegyezte, hogy kipróbálná.
Bazzani
(...)
több mint 5 éve
Egyre több disco hirdeti a bulijait 18-23óráig. Újabb intézkedés aminek semmi értelme nem volt.Amúgy egy városszéli fogadóba ki fog kimenni ellenőrizni, hogy valóban vége volt e a bulinak 11órakor?
több mint 5 éve
Nem. TükeÚgy érzem 2-3 napja kezd nagyon elszabadulni a pokol.OFF
Kezdem egy személyes dologgal, ami nagyon megvisel. Kollégám és barátom, akiről korábban már írtam jelenleg az ITO-n küzd az életéért. 3 napja, a fertőződése után több mint 3 héttel került olyan állapotba, hogy de-facto újraéleszteni kellett. Most becsövezve ITO-n. Egy nagyszerű srác, 5 gyerekes családapa, két évvel fiatalabb nálam. Ha olyannal esik ez meg aki nap, mint nap mellettem ült a megbeszéléseken, akinek láttam a gyerekeit már magzati fotón, akinek a végrendeletét tanúztam anno.........nagyon megviselő.
diverdoc
nem mintha nemleges választól bármi is jobb lenne, de: nem kaposvári származású, ugye?
slowmotion

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Úgy érzem 2-3 napja kezd nagyon elszabadulni a pokol.OFF
Kezdem egy személyes dologgal, ami nagyon megvisel. Kollégám és barátom, akiről korábban már írtam jelenleg az ITO-n küzd az életéért. 3 napja, a fertőződése után több mint 3 héttel került olyan állapotba, hogy de-facto újraéleszteni kellett. Most becsövezve ITO-n. Egy nagyszerű srác, 5 gyerekes családapa, két évvel fiatalabb nálam. Ha olyannal esik ez meg aki nap, mint nap mellettem ült a megbeszéléseken, akinek láttam a gyerekeit már magzati fotón, akinek a végrendeletét tanúztam anno.........nagyon megviselő.
diverdoc
nem mintha nemleges választól bármi is jobb lenne, de: nem kaposvári származású, ugye?
több mint 5 éve
youtu.be/VEyxtTF4wiUAnnyiban lehetséges h ez azért segít h pl. Gipsz Jakab és Vég Béla vírustagadók. Gipsz Jakab elkapja, ágynak esik néhány hétre, de felépül, utána Gipsz Jakab példájából okulva Vég Béla is halandó lesz maszkot hordani, elvégre egy ismerőse, aki hozzá hasonlóan vélekedett szopta be a dolgot.Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének.
Vrij6
Mi haszna van abból, ha most belátja, hogy egy fasz volt?
Kb. semmi. Hihetnénk, hogy majd legközelebb nem lesz fasz, de nem függ össze, nem tanul belőle. Millió esetet tudunk, amikor valaki fasz volt, rábaszott, majd újra fasz volt, újra rábaszott, jópárszor. Az, hogy közben néhányszor elismeri, hogy fasz, semmin nem változtat.
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.Atis az ismerősöd, a sarkon álló...
Vrij6
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Lóf*szt, ha Gödény elkapná és a halála előtt feltenne egy videót, hogy tévedett, a sok agyhalott egyből megfejtené, hogy biztos erőszakkal vették rá, és nem is koronás volt, hanem megmérgezték a mozgalom hős mártírját.Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.
Vrij6Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének.Annyiban lehetséges h ez azért segít h pl. Gipsz Jakab és Vég Béla vírustagadók. Gipsz Jakab elkapja, ágynak esik néhány hétre, de felépül, utána Gipsz Jakab példájából okulva Vég Béla is halandó lesz maszkot hordani, elvégre egy ismerőse, aki hozzá hasonlóan vélekedett szopta be a dolgot.
Kb. semmi. Hihetnénk, hogy majd legközelebb nem lesz fasz, de nem függ össze, nem tanul belőle. Millió esetet tudunk, amikor valaki fasz volt, rábaszott, majd újra fasz volt, újra rábaszott, jópárszor. Az, hogy közben néhányszor elismeri, hogy fasz, semmin nem változtat.
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
Annyiban lehetséges h ez azért segít h pl. Gipsz Jakab és Vég Béla vírustagadók. Gipsz Jakab elkapja, ágynak esik néhány hétre, de felépül, utána Gipsz Jakab példájából okulva Vég Béla is halandó lesz maszkot hordani, elvégre egy ismerőse, aki hozzá hasonlóan vélekedett szopta be a dolgot.Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének.
Vrij6
Sobri Jóska
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
közbe kiadtunk pár dolgotKi kéne adni valamit és akkor lehetne 😛mi minden product release után szoktunk egy kocsmázást tartaniEgészen elképesztő, hogy itt két topik között is milyen különbség van. Itt már apokalipazist vizionalnak a foci topikban meg már megy a tervezés a bl meccs jegyek ügyeskedéséről. Mégis milyen gazdasági haszna van annak a pár ezer agyatlannak, akik járnak meccsre? Kit zavarna a végig zárt kapu?Számomra az a vicces, hogy a munkahelyemen ma céges bulika van. Igaz az udvaron, tehát nyílt helyen, bográcsozás, néhány egyéb ügyességi verseny, ilyesmi. Mondjuk én szabadságot vettem ki mára, a "kötelező" minimum kockázatnál nagyobbat nem akarok vállalni arra hogy valaki tünetmentestől elkaphassam miközben mondjuk beszélgetek vele. (Egyébként a részlegünk egy, a többitől különálló épületben van, szóval alapból kb. 15 emberrel érintkezhetek egy nap, ma ez lenne kb. 150 fő.)
FLZOLI
S meg is kaptam néhány embertől hogy mi a faszért nem megyek. Lehet túlóvatoskodom, de az legyen a legnagyobb baj.
Mikey
nah ez március óta nincs, és idén nem is lesz
Negritis
Toca
sőt most volt sikeres 5g poc 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ki kéne adni valamit és akkor lehetne 😛mi minden product release után szoktunk egy kocsmázást tartaniEgészen elképesztő, hogy itt két topik között is milyen különbség van. Itt már apokalipazist vizionalnak a foci topikban meg már megy a tervezés a bl meccs jegyek ügyeskedéséről. Mégis milyen gazdasági haszna van annak a pár ezer agyatlannak, akik járnak meccsre? Kit zavarna a végig zárt kapu?Számomra az a vicces, hogy a munkahelyemen ma céges bulika van. Igaz az udvaron, tehát nyílt helyen, bográcsozás, néhány egyéb ügyességi verseny, ilyesmi. Mondjuk én szabadságot vettem ki mára, a "kötelező" minimum kockázatnál nagyobbat nem akarok vállalni arra hogy valaki tünetmentestől elkaphassam miközben mondjuk beszélgetek vele. (Egyébként a részlegünk egy, a többitől különálló épületben van, szóval alapból kb. 15 emberrel érintkezhetek egy nap, ma ez lenne kb. 150 fő.)
FLZOLI
S meg is kaptam néhány embertől hogy mi a faszért nem megyek. Lehet túlóvatoskodom, de az legyen a legnagyobb baj.
Mikey
nah ez március óta nincs, és idén nem is lesz
Negritis
több mint 5 éve
Nem a maszktagadokra gondoltam, hogy ezhez ternek talan. Ok nem fognak ebben teljesen egyetertunkMaszk ellenesek, virusszkeptikusok továbbra is végzik áldásos tevékenységüket, retorzio nincs. Bulik mennek továbbra is, mert 11-ig és focimeccseken nem fertőz ez a kamu virus. Ott tartunk, hogy most már lassan azt kívánjuk, hogy tényleg teljesen boruljon ki a bili, álljon le teljesen az ellátás, talán akkor észhez térnek.Szkeptikus vagyok.
diverdoc
Aki maszkellenes, vírustagadó vagy simán ostoba és felelőtlen és belehal, az már nem tud semmit belátni, aki meg nem hal bele, az bőszen nyomathatja utána, hogy "na ugye, hogy igazam volt?!".
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Semmi lehetoseg nincs. Ugy is szarnanak ra. Ha mar TAJ-t bekuldjuk azzal is plusz munka van ezert gaz ez. Ok hogy tudnak retorziot alkalmazni? Legfontosabb hogy finanszirozast kompetenciahoz kotik ( most is el egyebkent ez) es mondjuk ezek itan a betegek utan nem kapunk finanszirozast. Az intezetvezetoket kirugjak, vagy korlatozzak. Stb, stbTegnapi intézkedése a kormánynak amivel "segítik" a járvány elleni küzdelmünket: Rájöttek, hogy a CoVid központok nem tudnak beteget ellátni egyáltalán. Jelenleg Pécs rendelkezés és utasítás ellenesen szemét módon CoVidosokat kezel és tart életben. Mindenki tudja, hogy ez van. Na a kormány ezt nem tűrheti, hisz megmondta a vezér LE VAN ZSIROZVA. Tehát a tegnapi utasítás: minden olyan CoVidos betegről akit nem CoVid központban kezelnek, egyéni teljes dokumentációt kell kitölteni és az OMSZ Országos Koordinációs Központjába eljuttatni és kérvényezni hogy ne CoVid központban kezeljék az adott beteget és megindokolni, hogy miért nem ott (Az indoklás, hogy BAZMEG, MERT AKIKET KIJELÖLTETEK TI IDIÓTÁK, AZ NEM ALKALMAS ELLÁTÁSRA valószínű nem megfelelő). Ők egyedileg elbírálják és engedélyezik. Értitek ezt? Agyrém.És ha valóban annyit küldtök be, hogy TAJ-szám, és indoklásként azt, hogy azért itt kezelik, mert különbne meghal, akkor mit csinálnak? Elviszik erővel? Kirúgnak orvost, nővért ebben a szituban? Nem küldenek felszerelést?
diverdoc
Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, hogy ilyenkor milyen lehetőségeitek vannak jelezni bármi módon, hogy ez egy f*szság?
somoskovig

több mint 5 éve
az a baj h a kormányintézkedések teljes kaotikussága miatt gődényéknek van legitim indoka a hőbörgésreAhol a kormányzat intézkedései nem kaotikusak, ott nem hőzöngenek az emberek? Ott nincs legitim indok? Berlinben nincs vírustagadó, maszkellenes tüntetés? Még a rendőrökkel is összecsaptak. Ez Merkel(ék) intézkedéseinek a hibája volna? Lófaszt.
és fel lehet tneni olyna kérdéseket hogy ha így terjed a vírus akkor
focimeccsen miért nem?
este 11 után miért nem?
miért nem kell maszk-távolságtartás a meccseken?
...
és ezekre a kérdésekre pedig mint tudományos munkatárs nem tudsz válaszolni, mert nem lehet
Negritis
Az agyhalottak mindenhol jelen vannak kormányzatfüggetlenül és mindenhol találnak maguknak legitim indokot bármire, mivel az élet eleve ellentmondásos.
Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének.
Vrij6
több mint 5 éve
Nekem van olyan ismerosom, aki kamunak tartotta, aztan jol be is szopta, mar labadozik de irta hogy vegyuk komolyan, tenyleg nem sima influenza, szokasos lozungok. O a sajat boren tapasztalta meg hogy idiota volt elotte.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Tegnapi intézkedése a kormánynak amivel "segítik" a járvány elleni küzdelmünket: Rájöttek, hogy a CoVid központok nem tudnak beteget ellátni egyáltalán. Jelenleg Pécs rendelkezés és utasítás ellenesen szemét módon CoVidosokat kezel és tart életben. Mindenki tudja, hogy ez van. Na a kormány ezt nem tűrheti, hisz megmondta a vezér LE VAN ZSIROZVA. Tehát a tegnapi utasítás: minden olyan CoVidos betegről akit nem CoVid központban kezelnek, egyéni teljes dokumentációt kell kitölteni és az OMSZ Országos Koordinációs Központjába eljuttatni és kérvényezni hogy ne CoVid központban kezeljék az adott beteget és megindokolni, hogy miért nem ott (Az indoklás, hogy BAZMEG, MERT AKIKET KIJELÖLTETEK TI IDIÓTÁK, AZ NEM ALKALMAS ELLÁTÁSRA valószínű nem megfelelő). Ők egyedileg elbírálják és engedélyezik. Értitek ezt? Agyrém.És ha valóban annyit küldtök be, hogy TAJ-szám, és indoklásként azt, hogy azért itt kezelik, mert különbne meghal, akkor mit csinálnak? Elviszik erővel? Kirúgnak orvost, nővért ebben a szituban? Nem küldenek felszerelést?
diverdoc
Nem kötözködni akarok, tényleg érdekel, hogy ilyenkor milyen lehetőségeitek vannak jelezni bármi módon, hogy ez egy f*szság?
több mint 5 éve
az a baj h a kormányintézkedések teljes kaotikussága miatt gődényéknek van legitim indoka a hőbörgésreés fel lehet tneni olyna kérdéseket hogy ha így terjed a vírus akkor
focimeccsen miért nem?
este 11 után miért nem?
miért nem kell maszk-távolságtartás a meccseken?
...
és ezekre a kérdésekre pedig mint tudományos munkatárs nem tudsz válaszolni, mert nem lehet
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Illetve bemondtak Cecilia pinkodjat. 😉Müller Cecília: A járvány kezdete óta 1234 egészségügyi dolgozó betegedett meg.Sztem fingjuk nincs h mennyi csak ez a számsor kézre állt a billentyűzeten 😀
Vrij6
empty taxi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Esetleg ha ezek közül sokan veszítenek el közvetlen hozzátartozót a Covid miatt, akkor belebuknak.Igen.igen rosszul irtam. marmint a hatalomegtartasa szempontjabaol csinaljak jol.Amugy vicces, de sobri szerint csak jol csinaljak.azert nem jonnek nagy korlatozasok,mert a konzulta ioban a magyarok asszontak.Szerintem nem csinálják jól, be kellett volna már rég zárni mindent a faszba 3 hétre és mindenkinek otthon kellene maradnia.
ZoliMP
Sőt, eleve ki se kellett volna ilyen agyatlanul nyitni, lazítani, de napi 5-10 esetszámnál fura lett volna, hogy miért van zárva az ország még mindig.
De az emberek "normálisan akarnak élni", ezt mérték, konzultálták ki (több mint egymillió válaszív jött vissza, és az mind a saját szavazójuk), így számukra a nembezárással jól csinálják.
Nyilván lesz egy pont, amikor beszigorodnak a korlátozások, és már nem ez lesz a fő szempont (ahogy 10 éve szinte mindig a mérések az elsődlegesek), de nyilván az a pont nem ott lesz, ahol szerintem lennie kellett volna.
Sobri Jóska
ZoliMP
A céljuk nem a járvány optimális, hatékony kezelése, nem is a jó kormányzás, hanem az, hogy 22-ben újra ők kerüljenek hatalomra, náluk legyenek a pénzcsapok.
Demokráciában ehhez kell bizonyos számú szükséges választó, őket "veszik meg" ezekkel a (nem)intézkedésekkel. Ebben törekednek hatékonyságra, nem abban, ami neked vagy nekem fontos, hanem abban, ami nekik fontos.
Elég logikus.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Maszk ellenesek, virusszkeptikusok továbbra is végzik áldásos tevékenységüket, retorzio nincs. Bulik mennek továbbra is, mert 11-ig és focimeccseken nem fertőz ez a kamu virus. Ott tartunk, hogy most már lassan azt kívánjuk, hogy tényleg teljesen boruljon ki a bili, álljon le teljesen az ellátás, talán akkor észhez térnek.Szkeptikus vagyok.
diverdoc
Aki maszkellenes, vírustagadó vagy simán ostoba és felelőtlen és belehal, az már nem tud semmit belátni, aki meg nem hal bele, az bőszen nyomathatja utána, hogy "na ugye, hogy igazam volt?!".