Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Van itt orvos úgyhogy majd megmondja hogy igazam van-e (én csak 3 évet jartam a sotera) de ha jól tudom a vérmérgezés ha nem is krónikus betegség, de van akkora probléma hogy elhiszem hogy az vitte el és nem a virus.Nade ha vírus és vér nem-e é vérfertőzésnek kéne hívni...
davemayer
több mint 5 éve
Van itt orvos úgyhogy majd megmondja hogy igazam van-e (én csak 3 évet jartam a sotera) de ha jól tudom a vérmérgezés ha nem is krónikus betegség, de van akkora probléma hogy elhiszem hogy az vitte el és nem a virus.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ezek 2008-as adatok, szerintem tök fölösleges ilyen adatok alapján vitázni. Másrészt kurvára nincs jelentősége, hogy a top60 vagy top10 százalékba tartozik-e valaki, ha a top10 százalék életminősége is rossz. Az USA-ban 2020-ban például 92 millió amerikai polgárnak nincs egészségbiztosítása, vagy alulbiztosított (értsd lóf*szra nem elég, ha valódi gondja van), és a teljes munkaidős foglalkoztatottak - tehát akiknek van rendes munkájuk - 40%-ának a jövedelme azon a határon libikókázik - vagy alatta van, vagy éppen eléri -, hogy kifizesse a lakhatását, a (jellemzően alulbiztosított) egészségbiztosítását, és fizesse a havi rezsit. Az életminőség szempontjából másodlagos, hogy mivel ott mondjuk háromszoros jövedelem kell ahhoz, hogy ezt ki tudja valaki fizetni, így ha netán megmarad pár hónapban néhány százaléknyi jövedelme, akkor abból egy iphone-t tud venni huawei budget modell helyett.még ráadást nagybetübe is írtam, hogy alulszámolásIdézek a cikkből, amit belinkeltél:akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Jobban tudsz angolul, a sok ezzel foglalkozó cikkből ki tudod googlizni könnyen az erről szóló tanulmányokat.
Én most ezt találtam, eszerint a népesség kb. fele él napi kevesebb, mint 5,5 dollárból.
www.worldbank.org/en/news/press-release/2018/10/17/nearly-half-the-world-lives-on-less-than-550-a-day
Sobri Jóska
csebi
Én értem, hogy szórakoztató kötözködni evidenciákon is, na de ez elég gyenge lett.
Sobri Jóska
Amúgy amiket írsz meg nem zárják ki azt h mi nem tartozunk az 5/10%ba sztem hiszen egyik kimutatasnal marad egy harmad a másiknál meg a lakosság fele.
csebi
50 dollárral simán felső 10, 100-al felső 1.
Sobri Jóska
nesze
index.hu/gazdasag/2014/02/14/globalis_egyenlotlenseg/
és még ez is egy fasza Alulszámolás, Cohnnál azon vitáztak, hogy az év 49k családjövedelem az a közép legalja, tehát felhúzták 100k-ra, itta index szerint szuperelit, Cohn szerint meg az masszívan 150 millió amerikai, a médium...
sutianap
A legfelső öt százalék, ami még mindig nagyjából háromszázmillió embert jelent, évi 21 780 PPP-dollárnál, azaz havi 267 ezer forintnál kezdődik.
A leggazdagabb 1 százalék, a globális elit hatvanmillió fős klubja 46 ezer dollárnál indul. Ez havi 565 ezer forint.
Ez inkább engem igazol, nem?
Hogy aki havi 300ezret keres, az simán felső 5 százalék, 600ezer felett meg már 1 százalék.
Sobri Jóska
Az eredeti amcsi felmérés szerint 60% érezte magát módosnak, a jövedelemhatárt 49k dollár éves családi bevételnél húzzák, erre jött a nemGrün, s újrahúzták a vonalat 100knál, még mindig 44% maradt benn, az 150 millió ember, csak amerikai, akkor hogy a seggembe jönne ki hogy a felső 5% 300 millió ember uszkve?
kapisi?
add le a Neumann kitűzőt is!
sutianap
Szóval a probléma az, hogy ez a görbe nem lineáris, de még csak nem is valamilyen felfoghatóan exponenciális, hanem egészen abszurdan exponenciális. Még a top1%-ba tartozó is életminőség szempontjából sokkal (sokkal-sokkal-sokkal-sokkal) közelebb van egy a top50%-on kívülihez, mint a top 0.1%-hoz. 2020-ban az amerikai milliárdosok - azok, akiknek bevallottan, kimutathatóan 1+ milliárd dollárnyi vagyonuk van - 2.1 trillió (trillió!) dollárral növelték a vagyonukat az év első 8 hónapjában. Olyan nyolc hónapban, amikor az USA gazdasági teljesítménye akkorát esett, amekkorát a 29-33-as válság alatt sem. Ez a 2.1 trillió dollár annyi, hogy - csak összehasonlításul - a sok vitát kiváltó medicare for all még a pesszimista republikánus számítások szerint is 10 trillióba kerülne .... tíz év alatt. Azaz még ha a republikánus narrativát is fogadjuk el költségként - ami egyébként durva túlzás - akkor is a milliárdosok csak a vagyon növekedésük - nem a vagyonuk, hanem csak annak a növekedésének - a fele képes lenne fedezni a teljes medicare for all költségeit. És ezek a milliárdosok a népesség 0.0000X százalékát teszik ki.
Na ennyi értelme van azt számolgatni, hogy vajon top3, top5 vagy top10%-ba tartozom-e. Bármelyikbe is tartozol, az életminőséged különbségét egy afrikai bennszülötthöz képest nagyítóval kell nézni ahhoz képest, ami közted és egy milliárdos között van.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Ez nem elég. Ez kb. annyi, hogy nézzük meg, hogy esett-e az eső az elmúlt három hétben, és ha végig esett, akkor Magyarország a monszun régióba tartozik, mert ott szokott 3 hétig esni. Ha egyáltalán nem esett, akkor meg sivatagi ország.Állítom, hogy a Fidesz több esetben dönt a saját hatalomban maradási esélyeinek ártó, azt rontó irányba, mint azt javító irányba. És - egyelőre legalábbis - mégsincs olyan alternatíva, aki ezt ki tudná használni. A könyv logikája alapján pedig lennie kellene.Vagy tévedsz, mivel kevés infód van, és csak szerinted döntenek rosszul. Nézzük meg sikerült e hatalomból kétszer egymás után kétharmaddal nyerniük. Az talán eléggé egzakt. Sikerült.Sobri Jóska
peterk2005
A Fidesz három győzelmében legalább akkora (ha nem jóval nagyobb) szerepe volt és van annak a ténynek, hogy éppen nincs számottevő belső riválisa. Márpedig ha nincs, máris nem működik a modell, mert a hatalmon levő hibáit nincs aki ki tudná használni. Akkor pedig az sem feltételezhető, hogy ha a hatalomban levő hatalomban marad, akkor követte a hatalomban maradás eredményes logikáját. De, még ha van is rivális, akkor is rengeteg minden történhet, ami akár a modell szerint "tökéletes" (értsd csak és kizárólag hatalommegtartásra irányuló döntéseket tartalmazó) kampányt felrúghatja. Ott van például Trump vs Biden. Trump bukását vagy hatalomban maradását olyan banális apróság is eldöntheti, hogy mondjuk valamelyikről bedobnak az országosan nézett vita kellős közepén valami tíz éve felvett privát videót amin annyira kompromittálja magát, hogy az az 1-2% elcsúszik a rossz irányba. Vagy az, hogy a vita előtt 1 órával történik valami az országban, amire egyik fél sincs felkészülve, de egyiknek a narrativáját úgy megtolja, hogy az az 1-2% emiatt vándorol hozzá, miközben a vitát végigmakogja.
Azaz, a 12 dühös ember, neked jobb a memóriád 😊 Nem a hatalom megtartásról szól valóban, de a döntési mechanizmus alkalmankénti esetlegessége jól felismerhető belőle.De hogy lezárjuk, eszemben sincs ezzel azt állítani, hogy nincs is értelme a modellnek. Dehogy nincs, csak nem svájci bicska. Úgy és arra érdemes használni, amennyire értékes infót lehet belőle kikaparászni. Ehhez pedig minden esetben figyelni kell a többi, a modell által ignorált, vagy nem tárgyalt feltételekre is. Az emberi döntési mechanizmus működéséről mindenesetre sok érdekes dolgot lehet megtudni, ezt nem vitatom. De - legalábbis számomra - hasonlóan értékes például az a film is - a címe nem jut most eszembe - ami egy bírósági tárgyaláson a döntésre visszavonuló esküdtek döntésig jutó folyamatát mutatja be. Nem mai film, már vagy 20 éve láttam, biztos megvan neked a címe, tudod melyikről beszélek. )Zárjuk.
peterk2005
12 dühös ember? Az ítélet eladó?
Mondjuk egyikse a hatalommegtartásról szól, de két valóban jó film, a Henry Fonda féle 12 dühös ember alltime top3.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Jó, hát Freddie-t sem az AIDS vitte el, hanem Tüdő Gyula...Magyarországon még egy nem krónikus beteg se halt meg koronában.Erre írtam pár hete, hogy nálunk még nincs egy áldozata sem a koronának. Egy nagyeszű amcsi újságíró fejtegette, hogy oké hogy 200k halottjuk van, de annak 96%-a nem a covidban halt meg, és túl van lihegve az egész.
Heisman Trophy
index.hu/belfold/2020/09/23/muller_cecilia_operativ_torzs_koronavirus_maszk/
"Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy jelenleg is van néhány alapbetegség nélküli fiatal beteg lélegeztetőgépen."
meh...
Borbinho
több mint 5 éve
Magyarországon még egy nem krónikus beteg se halt meg koronában.Erre írtam pár hete, hogy nálunk még nincs egy áldozata sem a koronának. Egy nagyeszű amcsi újságíró fejtegette, hogy oké hogy 200k halottjuk van, de annak 96%-a nem a covidban halt meg, és túl van lihegve az egész.
Heisman Trophy
index.hu/belfold/2020/09/23/muller_cecilia_operativ_torzs_koronavirus_maszk/
"Az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy jelenleg is van néhány alapbetegség nélküli fiatal beteg lélegeztetőgépen."
meh...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Magyarországon még egy nem krónikus beteg se halt meg koronában.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
A vérmérgezés az krónikus betegség?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
a mai vesztes számok: 750 és 7
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
több mint 5 éve
youtu.be/9wb9RV0VMFU
több mint 5 éve
még ráadást nagybetübe is írtam, hogy alulszámolásIdézek a cikkből, amit belinkeltél:akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Jobban tudsz angolul, a sok ezzel foglalkozó cikkből ki tudod googlizni könnyen az erről szóló tanulmányokat.
Én most ezt találtam, eszerint a népesség kb. fele él napi kevesebb, mint 5,5 dollárból.
www.worldbank.org/en/news/press-release/2018/10/17/nearly-half-the-world-lives-on-less-than-550-a-day
Sobri Jóska
csebi
Én értem, hogy szórakoztató kötözködni evidenciákon is, na de ez elég gyenge lett.
Sobri Jóska
Amúgy amiket írsz meg nem zárják ki azt h mi nem tartozunk az 5/10%ba sztem hiszen egyik kimutatasnal marad egy harmad a másiknál meg a lakosság fele.
csebi
Sobri Jóska
nesze
és még ez is egy fasza Alulszámolás, Cohnnál azon vitáztak, hogy az év 49k családjövedelem az a közép legalja, tehát felhúzták 100k-ra, itta index szerint szuperelit, Cohn szerint meg az masszívan 150 millió amerikai, a médium...
sutianap
A legfelső öt százalék, ami még mindig nagyjából háromszázmillió embert jelent, évi 21 780 PPP-dollárnál, azaz havi 267 ezer forintnál kezdődik.
A leggazdagabb 1 százalék, a globális elit hatvanmillió fős klubja 46 ezer dollárnál indul. Ez havi 565 ezer forint.
Hogy aki havi 300ezret keres, az simán felső 5 százalék, 600ezer felett meg már 1 százalék.
Sobri Jóska
Az eredeti amcsi felmérés szerint 60% érezte magát módosnak, a jövedelemhatárt 49k dollár éves családi bevételnél húzzák, erre jött a nemGrün, s újrahúzták a vonalat 100knál, még mindig 44% maradt benn, az 150 millió ember, csak amerikai, akkor hogy a seggembe jönne ki hogy a felső 5% 300 millió ember uszkve?
kapisi?
add le a Neumann kitűzőt is!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Elkezdték elküldeni a jegyeket azon magyar szurkolóknak akik regisztráltak és az első körben nem lettek kiválasztva. Csomó ismerősöm mondta hogy kapott ma e mailt hogy ha még szeretné akkor lehet venni jegyet. Szóval lehet meglesz az a 20.000 is.index.hu/sport/2020/09/23/sorra_mondjak_le_a_bajor_drukkerek_a_budapesti_utat_ures_lehet_a_puskas_arena_a_szuperkupa-donton/ alakul ez.De már eleve 33 százalékra értekesítettek csak. (60ezerből 20ezer jegyet.)
Vrij6
Ha ebből kiesik az összes sevillai, müncheni (és nem értékesítik azon jegyek egyikét sem), az minusz 6 ezer, akkor lesz 14ezer néző, ami 23%. Ez messze van az ürestől, nem elég markáns nézőszámcsökkenés, még mindig 14 ezerrel több, mint kéne.
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Rendkívül érdekes kérdést boncolgattok oldalak óta, főként ebben a topicbanHajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Idézek a cikkből, amit belinkeltél:akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
nesze
sutianap
több mint 5 éve
majha nálunk nem lesz, nálunk is olcsó lesz a halKohn, mi?akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
nesze
sutianap
És Grün mit mond?
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Kohn, mi?akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
nesze
sutianap
És Grün mit mond?
több mint 5 éve
akkora blődliket tucc bevédeniNyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
nesze

több mint 5 éve
Inkább a szegénységet a világban.Én gondolkodásomban nem csak az számít h mennyit keresek. Tehát attól mert több pénzem van, nem mondanám h jobban elek.Hagyjuk is a statokat.Mi alapján? Ez számomra annyira sok ismeretlenes egyenlet h nem tudok erre válaszolni. Épp ezért írtam h nem szeretem ezeket a statisztikákat.Érzésre: szerinted a világ össznépességének felső hány százalékába tartozol?En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Viszont ez a napi 10 dollár is kétélű történet és hollisztikusabban kellene nezni: ismertem olyan embereket akik annyiból éltek ennek ellenére ugyanolyan vagy jobb telefonja volt mint nekem, eljárt ugyanúgy szórakozni, minden alapvető körülmény adott volt (net, víz stb ) és akar mondhatjuk h azért élhetett meg így ennyiből mert alig kellett rezsire költeni (nevetséges villany neg vízdíj) valamint kajára mert a család megtermelte magának a napi betevot.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Csak érzésre.
100 emberből hány él jobban, mint te?
Én erre azt mondanám 1-2.
Te?
Sobri Jóska
Érzésre Ha csak a fizut nezem amúgy én azt mondanám h kb 8-12 ember lehet de lehet alul értékelem a jövedelmem (1-2 biztos túlzás).
csebi
Már az sima felső 12 százalek, hogy van lakástulajdonod, iható ivóvized, naponta eszel meleget, és biztosított az egészségügyi ellátásod.
Ez így már az amerikaiak felére sem igaz. Pusztán mert nincs rá pénzük.
több mint 5 éve
Én gondolkodásomban nem csak az számít h mennyit keresek. Tehát attól mert több pénzem van, nem mondanám h jobban elek.Hagyjuk is a statokat.Mi alapján? Ez számomra annyira sok ismeretlenes egyenlet h nem tudok erre válaszolni. Épp ezért írtam h nem szeretem ezeket a statisztikákat.Érzésre: szerinted a világ össznépességének felső hány százalékába tartozol?En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Viszont ez a napi 10 dollár is kétélű történet és hollisztikusabban kellene nezni: ismertem olyan embereket akik annyiból éltek ennek ellenére ugyanolyan vagy jobb telefonja volt mint nekem, eljárt ugyanúgy szórakozni, minden alapvető körülmény adott volt (net, víz stb ) és akar mondhatjuk h azért élhetett meg így ennyiből mert alig kellett rezsire költeni (nevetséges villany neg vízdíj) valamint kajára mert a család megtermelte magának a napi betevot.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Csak érzésre.
Te?
Sobri Jóska
Érzésre Ha csak a fizut nezem amúgy én azt mondanám h kb 8-12 ember lehet de lehet alul értékelem a jövedelmem (1-2 biztos túlzás).
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Hagyjuk is a statokat.Mi alapján? Ez számomra annyira sok ismeretlenes egyenlet h nem tudok erre válaszolni. Épp ezért írtam h nem szeretem ezeket a statisztikákat.Érzésre: szerinted a világ össznépességének felső hány százalékába tartozol?En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Csak érzésre.
Te?
több mint 5 éve
Mi alapján? Ez számomra annyira sok ismeretlenes egyenlet h nem tudok erre válaszolni. Épp ezért írtam h nem szeretem ezeket a statisztikákat.Érzésre: szerinted a világ össznépességének felső hány százalékába tartozol?En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Érzésre: szerinted a világ össznépességének felső hány százalékába tartozol?En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
En ezeket a dolgokat nagyon becsaposnak tartom, hogy most ki el jobban vagy ki nem Pl: mikor Kairóban éltem sejthető h melyik kategóriába tartozom de nem mondtam volna h jobban élek mint Magyarországon tekintettel sok körülményre (pl lakhatás, biztonsag stb).Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska