Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Nyilván ezt se én matekoztam ki, de ha tényleg érdekel, akkor megtalálod azt a kalkulátort, ahova beírva a te napi pénzedet kiszámolja, hogy az emberiség felső hány százalékában vagy.Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Jobban tudsz angolul, a sok ezzel foglalkozó cikkből ki tudod googlizni könnyen az erről szóló tanulmányokat.
Én most ezt találtam, eszerint a népesség kb. fele él napi kevesebb, mint 5,5 dollárból.
www.worldbank.org/en/news/press-release/2018/10/17/nearly-half-the-world-lives-on-less-than-550-a-day
Sobri Jóska
csebi
Én értem, hogy szórakoztató kötözködni evidenciákon is, na de ez elég gyenge lett.
Sobri Jóska
Amúgy amiket írsz meg nem zárják ki azt h mi nem tartozunk az 5/10%ba sztem hiszen egyik kimutatasnal marad egy harmad a másiknál meg a lakosság fele.
csebi
50 dollárral simán felső 10, 100-al felső 1.
több mint 5 éve
Viccesen volt megfogalmazva azért írtam, nem kell ennyire csiposnek lenni 😉Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Jobban tudsz angolul, a sok ezzel foglalkozó cikkből ki tudod googlizni könnyen az erről szóló tanulmányokat.
Én most ezt találtam, eszerint a népesség kb. fele él napi kevesebb, mint 5,5 dollárból.
www.worldbank.org/en/news/press-release/2018/10/17/nearly-half-the-world-lives-on-less-than-550-a-day
Sobri Jóska
csebi
Én értem, hogy szórakoztató kötözködni evidenciákon is, na de ez elég gyenge lett.
Sobri Jóska
Amúgy amiket írsz meg nem zárják ki azt h mi nem tartozunk az 5/10%ba sztem hiszen egyik kimutatasnal marad egy harmad a másiknál meg a lakosság fele.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ezt úgy azért gondold át.Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
éljenek a részhalmazokHarmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
Harmad plusz két harmad = három harmad szóval mki 10 dollárnál kevesebből el?...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Jordán Ferenccel készített riport. Nagyon jó, jól összefoglalja a helyzetet. Ő egyébként ökológus, MTA nagydoktora, társas hálózati kapcsolatkutatás és csoportdinamika az egyik fő kutatási területe (mondjuk elsősorban állatokkal foglakozik de a maszktagadók is állatok, tehát autentikus). Nagyon egyetértek, ahogy pl a kormány felelősségét is leírja. Akár saját szavaim is lehetnének.24.hu/tudomany/2020/09/21/virustagadas-maszk-masodik-hullam-koronavirus/?fbclid=IwAR2Jc4mlTjwO72lm0zIdsRB_HHuQumpwOgQLNt0d7bfyOxk1ZSDPpt4CUKE

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na várj eddig arról volt szó hogy megfertozodes után akár két hétig is lappanghat benned míg pozitív tesztet adsz.Ma véget ért a karantén a srácoknak lányoknakKét hét karantén VAGY 2 negatív teszt.
6 napot voltak bent ez alatt a 6 nap alatt csináltak nekik két tesztet ami negatív lett ma már dolgozhattak is.
7 db lett végül bizonyítottan covidos mind horvátok ők még karanténba vannak.
Kérdezem én hol a kettő hét? Vagy akkor Ezekszerint ez a kettő hét lappangás kamu?
Na mindegy azért elég érdekes a dolog. Ezekszerint nem csak Mo. Vannak furcsa dolgok
Rózsa Sándor (betyár)
Mindkét opció hatékony.
Ha negatív, már minek karantén?
Ha meg 14 nap karantén, addigra meggyógyul, vagy ellátásra szorul és korházba kerül.
Azért ez nem ördöngősség Sanya.
Sobri Jóska
Vagy én értettem félre valamit?
több mint 5 éve
Ma véget ért a karantén a srácoknak lányoknakKét hét karantén VAGY 2 negatív teszt.
6 napot voltak bent ez alatt a 6 nap alatt csináltak nekik két tesztet ami negatív lett ma már dolgozhattak is.
Kérdezem én hol a kettő hét? Vagy akkor Ezekszerint ez a kettő hét lappangás kamu?
Na mindegy azért elég érdekes a dolog. Ezekszerint nem csak Mo. Vannak furcsa dolgok
Rózsa Sándor (betyár)
Mindkét opció hatékony.
Ha negatív, már minek karantén?
Ha meg 14 nap karantén, addigra meggyógyul, vagy ellátásra szorul és korházba kerül.
Azért ez nem ördöngősség Sanya.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Ma véget ért a karantén a srácoknak lányoknak6 napot voltak bent ez alatt a 6 nap alatt csináltak nekik két tesztet ami negatív lett ma már dolgozhattak is.
több mint 5 éve
Csak éppen a vagyoneloszlást nem a Gauss-görbe írja le, hanem a Cauchy. Annak meg nincs szórása.matek tanács...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
1. a főső harmad is 2,5 milliárd fő fölött van,
2. a Cohn számolás felett a középosztály átlag szórása 100k dollárevics családonként, ami a usa népesség 44%a, tehát mingyá vannak 150 millióan, punióba jobb a helyzet számojjunk rá 200at, az 350 miska
3. huppá mán elis fogyott a fölsőharmad 15%a
4. a kanyarba is csak a fingunk szaga érződik...
sutianap
Hát hiába ajánlgatom itt bőszen a könyveket? Mérő László, Csodák logikája.
Ha te napi 50 dollárból élsz, akkor biz' benne vagy a felső 5-10 százalékban.
több mint 5 éve
matek tanács...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
Sobri Jóska
1. a főső harmad is 2,5 milliárd fő fölött van,
2. a Cohn számolás felett a középosztály átlag szórása 100k dollárevics családonként, ami a usa népesség 44%a, tehát mingyá vannak 150 millióan, punióba jobb a helyzet számojjunk rá 200at, az 350 miska
3. huppá mán elis fogyott a fölsőharmad 15%a
4. a kanyarba is csak a fingunk szaga érződik...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
index.hu/sport/2020/09/23/sorra_mondjak_le_a_bajor_drukkerek_a_budapesti_utat_ures_lehet_a_puskas_arena_a_szuperkupa-donton/ alakul ez.De már eleve 33 százalékra értekesítettek csak. (60ezerből 20ezer jegyet.)
Vrij6
Ha ebből kiesik az összes sevillai, müncheni (és nem értékesítik azon jegyek egyikét sem), az minusz 6 ezer, akkor lesz 14ezer néző, ami 23%. Ez messze van az ürestől, nem elég markáns nézőszámcsökkenés, még mindig 14 ezerrel több, mint kéne.
több mint 5 éve
pcworld.hu/pcwlite/itt-a-megoldas-ha-utalsz-arcmaszkot-viselni-284751.html
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
index.hu/sport/2020/09/23/sorra_mondjak_le_a_bajor_drukkerek_a_budapesti_utat_ures_lehet_a_puskas_arena_a_szuperkupa-donton/ alakul ez.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nem tudom, hogy ez volt e már itt, de nem reménytelen meggyőzni a vírustagadókat:444.hu/2020/09/23/pataky-attilat-a-koronavirus-tanitotta-meg-arra-hogy-nem-kell-annyira-harsanykodni
több mint 5 éve
...Asszem egy bbc-s cikkben olvastam, hogy a Föld teljes népességének kb. harmada él napi 1 dollárnál, kétharmada 10 dollárnál kevesebből naponta.
csebi
több mint 5 éve
Figyelembe veszem.Kizárt. Mert akkor ez alapján számításba kell venned a fejlődő országok azon rétegét is, akik jobban élnek nálunk.A lakosságszám reálisabb, ha azt vizsgálod, hogy neked, mint embernek milyen az életed.Vegyük az ENSZ tagállamok listáját, ennek száma 193. Jóindulattal az 5% az legyen 10 ország, természetesen nem várnám el a teljes listát, de mondjuk 15ig rangsorolhatnád őket, ahol a 15ös halmazból 1-10ig az egyik Magyarország.5%Én nem.Kína. Szeretnéd?És még mindig büdös a szája?Ez nagyon nem ilyen egyszerű, sok embert otthon tart a családja és a baráti köre, ez olyan erő ami utána vissza is húz téged akár a bizonytalanságba is (ez történt velem amikor hazamentem Angliából). Nehezen hiszem hogy ez az otthon tartó erő nem áll fent baggionál és amadeusnál. Az a jobbik opció ha egzisztenciálisan rendben vannak és a többi dolog bassza fel őket... forditva van az mint velem hogy akkor is eljössz otthonról ha nem akarsz.Én abszolút nem vagyok az a másokra mutogatós fajta, de aki nem ismeri be, hogy valami óriási probléma van jelenleg az országgal, az menthetetlen eset. És pont hogy ez a képmutatás és cinizmus vezetett részben oda, hogy ma már nyílt lázítás megy a józan ész és korrektség ellen, ha az ember próbálja a negatív híreket elkerülni, akkor is naponta fut bele akár egy sportportálon olyan szintű őrületbe, amitől egyszerűen szégyenli magyarságát.
davemayer
Mondjuk ma találkoztam gyurcsánnyal, hát ő sincs élete formájában.
r.baggio
Önmagában beismerni, hogy "probléma van" vajmi keveset ér. Sőt, megoldás nélkül csak frusztrálólag hat.
Ha neked azt mondja az orvosod, "kedves baggio, jöjjön be, van valami probléma a leleteivel, de mi sem értjük, nem tudunk megoldást" nyilván összeszarod magad. Ha meg azt mondja, hogy "minden okés" vagy azt, "magas a vércukra, ezt és ezt tudjuk csinálni", akkor nem.
Illetve nincs probléma az országgal.
A világgal van, aminek az ország is a része.
Az a probléma neve, hogy ember.
Buta, felelőtlen, gondolkodásra képtelen, akarnok, önző, kulturálatlan, érzéketlen, arrogáns ember.
Te tudsz erre megoldást?
Sobri Jóska
bcsarli
De sokszor nem is írtam, hogy innen menekülnöm kéne. Pont nullaszor. Az nem sok.
Szerintem Magyarország sok szempontot figyelembe véve bőven a világ helyeinek felső 10 százalékába tartozik.
Sobri Jóska
briareos
Nálam valahogy nominál gdpben, de az `élhetőségi` felmérésekben sem tudom besúvasztani a top 5%ba, de még a 10be se!
De a Pennsylvaniai egyetem legfrisebb 'élhetőségi felmérésében' - 78 ország, Mo. nem értékelt - a legelőkelőbb K-Európai a lengyelek.
A 15ös listában a kimaradók számomra a legérdekesebbek.
VanillaSky
Ha Nyugat-Európát és Észak-Amerikát elénk rakod mindenestül, akkor vagyunk kb. az első 10%-ban.
Az 5%-ban vagyunk "mi". Azon magyarok, akik megélnek, van internethozzáférésünk, hobbink, stb.
Ahhoz ugye a világ kb. 175-200 millió legjobban élő emberében kell lenni.
Én meg te biztos benne vagyunk.
Sobri Jóska
csebi
Az a tulajdon, amit birtokolsz illetve a jövedelem amit megkeresel, a közszolgáltatások amikhez hozzáférsz, az életminőség, amit megélsz a felső 200 millióba pozícionál.
több mint 5 éve
ahogy nézem a Kielcénél se sokat számít hogy koronavírus vanse maszk se social distancing
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Kizárt. Mert akkor ez alapján számításba kell venned a fejlődő országok azon rétegét is, akik jobban élnek nálunk.A lakosságszám reálisabb, ha azt vizsgálod, hogy neked, mint embernek milyen az életed.Vegyük az ENSZ tagállamok listáját, ennek száma 193. Jóindulattal az 5% az legyen 10 ország, természetesen nem várnám el a teljes listát, de mondjuk 15ig rangsorolhatnád őket, ahol a 15ös halmazból 1-10ig az egyik Magyarország.5%Én nem.Kína. Szeretnéd?És még mindig büdös a szája?Ez nagyon nem ilyen egyszerű, sok embert otthon tart a családja és a baráti köre, ez olyan erő ami utána vissza is húz téged akár a bizonytalanságba is (ez történt velem amikor hazamentem Angliából). Nehezen hiszem hogy ez az otthon tartó erő nem áll fent baggionál és amadeusnál. Az a jobbik opció ha egzisztenciálisan rendben vannak és a többi dolog bassza fel őket... forditva van az mint velem hogy akkor is eljössz otthonról ha nem akarsz.Én abszolút nem vagyok az a másokra mutogatós fajta, de aki nem ismeri be, hogy valami óriási probléma van jelenleg az országgal, az menthetetlen eset. És pont hogy ez a képmutatás és cinizmus vezetett részben oda, hogy ma már nyílt lázítás megy a józan ész és korrektség ellen, ha az ember próbálja a negatív híreket elkerülni, akkor is naponta fut bele akár egy sportportálon olyan szintű őrületbe, amitől egyszerűen szégyenli magyarságát.
davemayer
r.baggio
Önmagában beismerni, hogy "probléma van" vajmi keveset ér. Sőt, megoldás nélkül csak frusztrálólag hat.
Ha neked azt mondja az orvosod, "kedves baggio, jöjjön be, van valami probléma a leleteivel, de mi sem értjük, nem tudunk megoldást" nyilván összeszarod magad. Ha meg azt mondja, hogy "minden okés" vagy azt, "magas a vércukra, ezt és ezt tudjuk csinálni", akkor nem.
Buta, felelőtlen, gondolkodásra képtelen, akarnok, önző, kulturálatlan, érzéketlen, arrogáns ember.
Te tudsz erre megoldást?
Sobri Jóska
bcsarli
De sokszor nem is írtam, hogy innen menekülnöm kéne. Pont nullaszor. Az nem sok.
Szerintem Magyarország sok szempontot figyelembe véve bőven a világ helyeinek felső 10 százalékába tartozik.
Sobri Jóska
briareos
Nálam valahogy nominál gdpben, de az `élhetőségi` felmérésekben sem tudom besúvasztani a top 5%ba, de még a 10be se!
De a Pennsylvaniai egyetem legfrisebb 'élhetőségi felmérésében' - 78 ország, Mo. nem értékelt - a legelőkelőbb K-Európai a lengyelek.
VanillaSky
Ha Nyugat-Európát és Észak-Amerikát elénk rakod mindenestül, akkor vagyunk kb. az első 10%-ban.
Az 5%-ban vagyunk "mi". Azon magyarok, akik megélnek, van internethozzáférésünk, hobbink, stb.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
Siófok-Győr női kézilabda, teltház. Jófejek, megadják az esélyt a Fradinak, hátha ott is kidől a fél csapat.
több mint 5 éve
Jók ezek a statisztikák, de amíg az öregek és főleg a férfiak kis hazánkban éphogy megélik nagy átlagban a nyugdíj korhatárt kár erről parasztvakítani.Vegyük az ENSZ tagállamok listáját, ennek száma 193. Jóindulattal az 5% az legyen 10 ország, természetesen nem várnám el a teljes listát, de mondjuk 15ig rangsorolhatnád őket, ahol a 15ös halmazból 1-10ig az egyik Magyarország.5%Én nem.Kína. Szeretnéd?És még mindig büdös a szája?Ez nagyon nem ilyen egyszerű, sok embert otthon tart a családja és a baráti köre, ez olyan erő ami utána vissza is húz téged akár a bizonytalanságba is (ez történt velem amikor hazamentem Angliából). Nehezen hiszem hogy ez az otthon tartó erő nem áll fent baggionál és amadeusnál. Az a jobbik opció ha egzisztenciálisan rendben vannak és a többi dolog bassza fel őket... forditva van az mint velem hogy akkor is eljössz otthonról ha nem akarsz.Én abszolút nem vagyok az a másokra mutogatós fajta, de aki nem ismeri be, hogy valami óriási probléma van jelenleg az országgal, az menthetetlen eset. És pont hogy ez a képmutatás és cinizmus vezetett részben oda, hogy ma már nyílt lázítás megy a józan ész és korrektség ellen, ha az ember próbálja a negatív híreket elkerülni, akkor is naponta fut bele akár egy sportportálon olyan szintű őrületbe, amitől egyszerűen szégyenli magyarságát.
davemayer
r.baggio
Te tudsz erre megoldást?
Sobri Jóska
bcsarli
Sobri Jóska
briareos
VanillaSky
Egyébként hamár rangsor, akkor ebben kéne előbbre kerülni:
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja_a_boldogs%C3%A1g_index_alapj%C3%A1n
több mint 5 éve
Én egyébként azért vagyok dühös Orbánra, hogy egy ilyen helyzetben kijátszotta a kártyát, hogy az új Puskás stadionba El döntőt vagy Szuper Kupa döntőt hozzanak. Lesz egy totál hangulattan, kb 2000 néző előtt lejátszott meccsünk. Ahelyett, hogy ült volna a seggén, vár 1-2 évet és akkor bejelentkezik az előbb említett döntők valamelyikére. Idióta, önző, megalomán, focimániás barom!
több mint 5 éve
Basszus én most értettem meg a minap bejelentett magyar-bangladesi együttműködés fontosságát: minél több a nyomorgó bangladesi, mi arányaiban annál jobban élünk! Hát szaporodjanak csak az igazán szegények, ha születik még pár milliárd éhhalálra rendeltetett gyerek, még akár a legfelső 3-4% is meglehet. Hajrá!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Jó, magas labda volt.jó geci főnököd van akkorTévedés.Ha az opportunizmus erősebb a szükségnél, akkor az nem is szükség.Itt könyebb megélni belőletek.És mi tart vissza bárkit is?Konkrétan.Ez mi ez az ország? Innen menekülni kell, míg lehet, lassan tényleg nem marad más választás444.hu/2020/09/23/magyar-nemzet-egymas-nyakaban-csungtunk-a-meccsen-a-virus-tobzodhatott-megsem-rettegtunk-mert-boldogok-voltunkEzek pestist érdemelnek, nem koronát. Férgek.
g*ci szánalmas
Vrij6
Amadeus
r.baggio
Amadeus
Vagy valójában úgy a pontos, hogy "itt hőzöngeni kell, hogy innen menekülni kell, de azért maradunk"?
Nekem azok az ismerőseim, akik ki akartak menni, mind kimentek. (Nyilván főként nem politikai okból. De olyan van néhány, akinek a munkája, megélhetése alapvetően jó volt, de a légkör volt számára nyomasztó. 2010 előttről is van ilyen, 2010 utánról is.)
Téged mi tart vissza?
Hogy a jog eléggé országspecifikus?
Sobri Jóska
Amadeus
Kifizetünk, hogy ne menekülj, hanem dolgozz nekünk.
Nincs új a nap alatt Amadeus elvtárs.
Sobri Jóska
Magamnak dolgozom.
Amadeus
😀
briareos
több mint 5 éve
A lakosságszám reálisabb, ha azt vizsgálod, hogy neked, mint embernek milyen az életed.Vegyük az ENSZ tagállamok listáját, ennek száma 193. Jóindulattal az 5% az legyen 10 ország, természetesen nem várnám el a teljes listát, de mondjuk 15ig rangsorolhatnád őket, ahol a 15ös halmazból 1-10ig az egyik Magyarország.5%Én nem.Kína. Szeretnéd?És még mindig büdös a szája?Ez nagyon nem ilyen egyszerű, sok embert otthon tart a családja és a baráti köre, ez olyan erő ami utána vissza is húz téged akár a bizonytalanságba is (ez történt velem amikor hazamentem Angliából). Nehezen hiszem hogy ez az otthon tartó erő nem áll fent baggionál és amadeusnál. Az a jobbik opció ha egzisztenciálisan rendben vannak és a többi dolog bassza fel őket... forditva van az mint velem hogy akkor is eljössz otthonról ha nem akarsz.Én abszolút nem vagyok az a másokra mutogatós fajta, de aki nem ismeri be, hogy valami óriási probléma van jelenleg az országgal, az menthetetlen eset. És pont hogy ez a képmutatás és cinizmus vezetett részben oda, hogy ma már nyílt lázítás megy a józan ész és korrektség ellen, ha az ember próbálja a negatív híreket elkerülni, akkor is naponta fut bele akár egy sportportálon olyan szintű őrületbe, amitől egyszerűen szégyenli magyarságát.
davemayer
r.baggio
Te tudsz erre megoldást?
Sobri Jóska
bcsarli
Sobri Jóska
briareos
VanillaSky