Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

OFF topik

31 feliratkozó

15 napja
KeyG Baltimore Ravens 14 687
Full lehalt a FB, itt a világvége.
Dzsokijuing
Megint mindenki hülye lesz ebben a fél órában
remontada
Insta is, pedig 1 év után újra 1 képet akartam felrakni. Erre kidobott. 😅

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
15 napja
remontada San Francisco 49ers 1 595
Dzsokijuing
Megint mindenki hülye lesz ebben a fél órában
15 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 024 — The Mathematician
Dzsokijuing

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
15 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 11 087 — Saturday Night Lights

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
17 napja
 24.hu/tudomany/2026/06/09/alzheimer-kor-demencia-varazsgomba-pszilocibin/

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
18 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 739
Jogban járatos fórumtársak segítéségét kérném. 3 hete hunyt el édesanyám. Minden felesben öröklünk bátyámmal, nincs is vita ezügyben. A netbankjához hozzáférek, be tudok lépni, viszont a hagyatéki végzésig elvileg az nem a mi pénzünk. Lehet-e abból probléma, hogy a hagyatéki végzés előtt én belépek és utalok róla pénzt?
Sebii
RIP
Asszony hagyatéki ügyintéző. Nem közjegyző, de a másik oldalára is rálát, illetve jogvégzett.
Lehet gond.. volt olyan esetem, amikor a bank ATM pénzfelvétel miatt feljelentést tett rendőrségen ismeretlen tettes ellen..
Egyébként az örökösök kötelezettsége a bankba bejelenteni a halálesetet, mert a bank olyankor zárolja a számlát, hogy se ki, se be ne legyen pénzmozgás.. A hagyatékba egyébként a halál napjának egyenlege számít.. Tehát ha a napján volt rajta 100.000 Ft és utána azt kiveszik, akkor aki kivette esetleg az felel azzal a pénzzel a másik örökössel szemben.
Harmadik dolog, hogy ha volt az anyukának halál esetére szóló rendelkezése a számlára, akkor az akire szólt a rendelkezés, az minden hagyatéki eljárástól független rendelkezhet a pénzről.. Ez nem összekeverendő a meghatalmazással.. A meghatalmazás a halál napjával megszűnik és a meghatalmazott nem nyúlhat a számlához.

dawyd728
Először is részvétem Sebi!

Ez így van, ha adott halál esetére szóló rendelkezési jogot a számla felett, akkor a felhatalmazott személy korlátlanul intézkedhet.
Közüzemi számlák rendezéséről, csop beszedési megbízásokról, banki hitel fizetésének folytatásáról stb.
Más pénzt nem kezelhet, ha nem ő az egyedüli örökös is egyben. Ez a szabályos ügymenet.

A temetési költségeket nem tudom, azt alapesetben a hagyatéki eljárásban lehet érvényesíteni az örökösökkel szemben.
Mondjuk ha ketten örökölnek, akkor célszerű elfelezni és minden számlàt megőrizni, és akkor a hagyatékiban nem gond.
Bankja válogatja, h erre hagyja-e felvenni a pénzt a hagyatéki előtt, azt ott kell konkrétan érdeklődni.

Pl családunkban az OTP a halál esetére jogosítottnak 10 évvel ezelőtt engedte felvenni a kb kalkulált temetési összeget, az MBH meg 3 éve nem, azt meg kellett finanszíroznia a rokonnak.
18 napja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 905 — capitaine du château de Vienne 1487
Jogban járatos fórumtársak segítéségét kérném. 3 hete hunyt el édesanyám. Minden felesben öröklünk bátyámmal, nincs is vita ezügyben. A netbankjához hozzáférek, be tudok lépni, viszont a hagyatéki végzésig elvileg az nem a mi pénzünk. Lehet-e abból probléma, hogy a hagyatéki végzés előtt én belépek és utalok róla pénzt?
Sebii
Zároljak a számlát, mihelyst értesülnek a halotti bizonyítvanytól. Onnantól, amíg nincs hagyatéki zárolják. Ezért amíg ez nem történik meg le kell fejni a számlát - temetési költseg, tor, rezsibefizetés. Az elhunyt végakarata, hogy a temetése, megemlékezése rendben legyen - minden számlát rakjatok el, hogy mire lett költve. Aztán uzsgyi a szolgáltatókhoz - telefon, tévé, víz,mgáz, áram ha van akkor a társasház is. Technikailag, ha eddig tulajdonosok voltatok a lakásban kérheted, hogy más számláról vonják a költségeket - ha nem, a halottaira kérsz halasztâst, vagy adjanak csekket. Âltalában nem szőrőzik senki csak a bank, nem köll vesződni velük, ügyis visszamentek a hagyatéki után, azt akkor elküldheted őket a pixába

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
19 napja
dawyd728 4 270
Sebii
RIP
Asszony hagyatéki ügyintéző. Nem közjegyző, de a másik oldalára is rálát, illetve jogvégzett.
Lehet gond.. volt olyan esetem, amikor a bank ATM pénzfelvétel miatt feljelentést tett rendőrségen ismeretlen tettes ellen..
Egyébként az örökösök kötelezettsége a bankba bejelenteni a halálesetet, mert a bank olyankor zárolja a számlát, hogy se ki, se be ne legyen pénzmozgás.. A hagyatékba egyébként a halál napjának egyenlege számít.. Tehát ha a napján volt rajta 100.000 Ft és utána azt kiveszik, akkor aki kivette esetleg az felel azzal a pénzzel a másik örökössel szemben.
Harmadik dolog, hogy ha volt az anyukának halál esetére szóló rendelkezése a számlára, akkor az akire szólt a rendelkezés, az minden hagyatéki eljárástól független rendelkezhet a pénzről.. Ez nem összekeverendő a meghatalmazással.. A meghatalmazás a halál napjával megszűnik és a meghatalmazott nem nyúlhat a számlához.
19 napja
NB2 New England Patriots 29 061 — nabege2@yahoo.com
Én úgy tudom zárolják, és én is azt tudom javasolni másoknak amit dande írt, ha látja az ember, hogy nincs visszaút, akkor gyorsan leszedni a pénzt.
Ha nyugdíjas, akkor még jön rá pénteken nyugdíj is.

És természetesen részvétem édesanyád miatt.
NB2
A közüzemi számlák fizetése arról a számláról történt csoportos díjbeszedéssel, akkor azok is megszűnnek vagy azok mennek tovább amíg máshogy nem rendelkezünk?
Sebii
zárolják, arról ki semmi
vagy csekk vagy gyorsan el a szolgáltatókhoz és átírni a bankot (ami jobb esetben 7-8 szolgáltatót is jelenthet)
19 napja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 050
Én úgy tudom zárolják, és én is azt tudom javasolni másoknak amit dande írt, ha látja az ember, hogy nincs visszaút, akkor gyorsan leszedni a pénzt.

NB2
A közüzemi számlák fizetése arról a számláról történt csoportos díjbeszedéssel, akkor azok is megszűnnek vagy azok mennek tovább amíg máshogy nem rendelkezünk?
19 napja
NB2 New England Patriots 29 061 — nabege2@yahoo.com

19 napja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 322 — Így remélem megfelelek nektek.....
Sebii
Rèszvètem 😔 nem vagyok jogvègzett, de elvileg nem, addig nem nyúlhattok hozzá ha csak nincs rendelkezès róla. Talán csak a beállított állandó utalasok csop. beszedèsek, mehetnek. Nálunk pont ezèrt is mikor már várható volt tavaly hogy apu elmegy, le lett vève előtte a pènz az ő hozzájárulásával. Persze ha nem számítothattatok rá akkor ez nehèz. De majd valaki kijavít ha nem így van. Sok erőt a gyászhoz!

Szerkesztette: dande2
19 napja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 050
19 napja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 740 — Poloska confirmed
Köszi mégegyszer az infót @gamerkr! Családostul kivonultunk az utcára, és tátottuk a szánkat. Egészen lenyűgöző volt, ahogy előbukkant a házak közül felszállás közben. Különösen jó kontrasztot adott, hogy előtte egy "nokedli" Embraer jött 😀
20 napja
gamerkr Green Bay Packers 11 947 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Éppen a fürdőben mostam a gyerek kezét, amikor óriási hajtómű dübörgést hallottunk, még a feleségem is odament az ablakhoz, hogy mi a franc volt ez (pedig őt aztán totál hidegen hagyja ez az egész). Sajnos én nem értem oda az ablakhoz, szóval lemaradtam életem első AN-124 észleléséről 🥲
Hanni
Ma délután jön vissza, majd holnap 9:00 körül távozik.

20 napja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 740 — Poloska confirmed
Éppen a fürdőben mostam a gyerek kezét, amikor óriási hajtómű dübörgést hallottunk, még a feleségem is odament az ablakhoz, hogy mi a franc volt ez (pedig őt aztán totál hidegen hagyja ez az egész). Sajnos én nem értem oda az ablakhoz, szóval lemaradtam életem első AN-124 észleléséről 🥲
21 napja
peach Atlanta Falcons 15 974 — a new hope (again)
 www.portfolio.hu/gazdasag/20260604/vegleg-kivonul-magyarorszagrol-az-egyik-nepszeru-csomagkuldo-es-automatahalozat-841306

Az emagos sameday
warr_b
Nothing of value was Lost

A dolgozók remélem kapnak gyorsan melót
Negritis, a vajda
tegnap meséltem samedayes havernak, semmit nem tudott még róla. nem volt boldog.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
22 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 024 — The Mathematician
 www.portfolio.hu/gazdasag/20260604/vegleg-kivonul-magyarorszagrol-az-egyik-nepszeru-csomagkuldo-es-automatahalozat-841306

Az emagos sameday
warr_b
Nothing of value was Lost

A dolgozók remélem kapnak gyorsan melót

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
22 napja
warr_b Washington Commanders 30 409 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Az emagos sameday

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
23 napja
warr_b Washington Commanders 30 409 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hopp...

www.facebook.com/share/v/1CJJoGNgtE/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
23 napja
Holnap online aukcionális garázsvásár az amerikai nagykövetségen:  online-auction.state.gov/en-US/Auction/Index/9f2785ea-ae5f-406e-aa05-36b2833be9ea/Page/4?fbclid=IwVERDUASOB5dleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR4w6P24NFO0PsoBPhjBY0oVjCmCUPc0IJ-6-GzmFq6MBA9DZagVEI99cv4t0g_aem_YWdncwCIb14CpuyBNJzFJ4lbTxAn

Szerkesztette: Dzsokijuing

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
27 napja
Lomtalanítaskor az ember lát mindenféle váratlan dolgot.

Például modern Mercedes csomagtartófedelet 😮
slowmotion
Szombathelyen a Joskar Ola lakótelepen kiraktak egy roncs 5-ös BMW-t (lila színben), azzal a felirattal, hogy vigyék mán el a kukások, me usse indul, az aggsit penig éllópták
Willie Parker
Most miért kellett a felénél abbahagyni a történetet? Elvitték?
Assurbanapli
Ha elvitték volna, akkor nem tudom elolvasni a feliratot
27 napja
Assurbanapli Denver Broncos 2 007

slowmotion
Szombathelyen a Joskar Ola lakótelepen kiraktak egy roncs 5-ös BMW-t (lila színben), azzal a felirattal, hogy vigyék mán el a kukások, me usse indul, az aggsit penig éllópták
Willie Parker
Most miért kellett a felénél abbahagyni a történetet? Elvitték?
1 hónapja

slowmotion
1 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 166 — Cowboys fan