OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Ezen napokig lehetne vitázni, hogy mi fér bele ebbe a kategóriába, és mennyire kell ennek meghatározónak lenni a sport kapcsán. Fizikai erőfeszítés szempontjából mondjuk a sportlövészet, íjászat, póker, sakk négyes között nem látok sok különbséget. Plusz ha nagyon kukacoskodni akarna az ember, akkor a technikai sportokat is lehetne különkezelni, akárcsak a szellemi sportot.DoM
Azért ezzel nem értek egyet. Íjászatot még nem próbáltam, de ha valaki profi sportlövő akar lenni, akkor az fizikai edzések nélkül kb. lehetetlen. Nem tudsz 10.000 lövést leadni rosszabbnál rosszabb hátproblémák nélkül, ha mellé nem végzel még valamilyen kiegészítő sportágat.Schleck
DoM, én is Schleckkel értek egyet.. az íjászathoz is kell állóképesség/egy-két fizikai tulajdonság, ami sakkhoz/pókerhez/go-hoz abszolút nem. Én próbáltam íjászkodni is anno (alig van sport amit ne próbáltam volna ki 😊), még agyaggalambot is lőttem egyszer (ez utóbbi meglepően jól ment az én kb. 4/30-as mutatómmal 😀) - ehhez is kell.. ha csinálod ezt egy-másfél óráig, az bizony elfárasztja a karodat/hátadat is, nemcsak a fejedet.
(Akkor már igazság szerint pingpongozni könnyebb, az fizikailag sose fárasztott le..)
Kisöbű pisztollyal meg alapból nem tudnék lőni, mert az én kezemnek van egy alapremegése... szóval ott jól célozni sajna esélytelen. (Örül is neki jóatyám, aki lövész volt anno... dehát c'est la vie.)

A szellemi/technikai/"normál" v. fizikai sportok beosztással pedig egyetértek..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 308 — 49ers GM
Esetleg még a Moto GP Assen helyszínnel bekerülhetne, asszem az az egyik leginkább tradícionális pálya talán.

több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
Nálam a sport valahol fizikai megterhelést jelent. A Poker akármilyen érdekfeszítő is, nem Sport. Kártyajáték, mert kártyával játsszák, szerencsejáték, mert sok múlik azon, h milyen lapokat osztanak, ezen kívül pszichológiai képességeknek és az észnek, mateknek van szerepe benne, de semmi, az ég világon semmi fizikai képességet nem igényel. Hiába nagyon összetett tehát, pont azokat a dolgokat nem igénylik, amik nálam sporttá tennék.
Tudom a sakkot is sportnak tartják, ez ellen is tudnék érvelni, hiába szeretek nagyon sakkozni is. Egy ilyen listán szvsz nagyon nincs helye pokernek, főleg h sok jó Sport nem is képviselteti magát rajta

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 435 — no es importante
most szerintem ha van Indy 500 meg Monaco GP is, akkor a Daytona 500 is idevaló. Mert azért USA-ban a Nascar is eléggé nagy nézettségnek örvend.Habi
nem akartam, hogy túl "amerikai" legyen a lista, mert ilyen alapon a March Madness-t se lett volna szabad pl. kihagyni

amíg pedig a nagy pókerversenyeket KASZINÓBAN rendezik, kétlem hogy javulna a játék közmegítélése 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Sportágak listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sport%C3%A1gak_list%C3%A1ja

Versenysport = versenyszerűen űzött sportág: http://www.kislexikon.hu/versenysport.html

strictly speaking "sport" by itself refers to some physical activity
DoM
Ezzel nem tudom mit akarsz mondani, ezt még én is tudom. Azt próbáltam mondani, hogy vannak jelentős eltérések..... Versenyt bármiből lehetne rendezni, de nem hiszem, hogy némelyik beleférne akárcsak a sport definíciójába. Sportoló is lehet az, aki rendszeresen végez testedzést akármelyik sport egyesületnél -vagy csak hobbi szinten-, de nem indul versenyeken. A versenysportot Te magad is leírtad. Én azért érzek különbséget. Versenyszerűen kártyázni bármelyik tornából felmentett tudna, amennyiben beleássa magát. Korda úr kimondott élsportolónak tűnik. De ez megint csak szubjektív megítélés dolga. Lehet hogy ettől én kevesebb vagyok, de nem tekintem sportnak a kártyázást....
több mint 13 éve
Habi New England Patriots USC Trojans 4 829 — Patriots GM
most szerintem ha van Indy 500 meg Monaco GP is, akkor a Daytona 500 is idevaló. Mert azért USA-ban a Nascar is eléggé nagy nézettségnek örvend.

JT Daniels fan
több mint 13 éve
85 Cincinnati Bengals 363
Egyszerűen nem lehet úgy elmenni a vitátok előtt, hogy az ember ne szóljon bele..

Nagyjából 6x próbáltam megfogalmazni amit mondani akarok de mindig kitörlöm mert tudom hogy nincs értelme, itt te vagy a világ ellen és úgysem fog soha senki meggyőzni. Egyet tudok, aki valaki valaha versenyszerűen sportolt és mondjuk edzett keményen hogy készüljön egy versenyre annak azt hiszem ugyanúgy ökölbe szorul a keze ha valaki egyáltalán egy lapra meri tenni a pókert az ő sportjával.

Még annyit az egyik fő érvedhez, hogy nem véletlen nyernek a profik mindig és szopnak a kezdők, hát persze hogy nem véletlen. Ha valamivel ami nem csak a szerencsén múlik sokat foglalkozol nyilván fejlődni fogsz benne. Márpedig senki nem azt állítja hogy a póker csak a szerencsén múlik, hanem hogy nagyban múlik azon is.

Igazából tényleg mindegy ki mit mond, egyet tudok, ha valakit megkérdezek hogy sportol-e valamit és azt mondja igen, pókerezik valószínűleg az arcába röhögök. És nem csak én, de az emberek 95%-a. Lehet akár definíció szerint is sport a póker és hitegetheti magát néhány ember hogy amikor a gép előtt kattintgat akkor ő épp edz/sportol de ez nem változtat a lényegen, a póker SZERENCSEJÁTÉK.

I have been a Bengals fan for as long as I remember
so I'm used to the season being over in November
több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Ezen napokig lehetne vitázni, hogy mi fér bele ebbe a kategóriába, és mennyire kell ennek meghatározónak lenni a sport kapcsán. Fizikai erőfeszítés szempontjából mondjuk a sportlövészet, íjászat, póker, sakk négyes között nem látok sok különbséget. Plusz ha nagyon kukacoskodni akarna az ember, akkor a technikai sportokat is lehetne különkezelni, akárcsak a szellemi sportot.DoM
Azért ezzel nem értek egyet. Íjászatot még nem próbáltam, de ha valaki profi sportlövő akar lenni, akkor az fizikai edzések nélkül kb. lehetetlen. Nem tudsz 10.000 lövést leadni rosszabbnál rosszabb hátproblémák nélkül, ha mellé nem végzel még valamilyen kiegészítő sportágat.

Más: Az pedig gondolom csakis a véletlen műve lehetett, hogy Igor érveire nem érkezett reakció Sobritól. 😊

több mint 13 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 165 — vaccpáör fan
A rajongó, mint Sobri, körömszakadtáig védi az igazát. Nekem -aki többre becsülök egy baromi nagy pofont- csak egy kártyajáték, ami nem sokban különbözik néhai apám, és bányásztársai által elkövetett ultipartitól. De a hiba az én készülékemben van... 😀apeszos
Sportágak listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sport%C3%A1gak_list%C3%A1ja

Versenysport = versenyszerűen űzött sportág: http://www.kislexikon.hu/versenysport.html

strictly speaking "sport" by itself refers to some physical activity
Ezen napokig lehetne vitázni, hogy mi fér bele ebbe a kategóriába, és mennyire kell ennek meghatározónak lenni a sport kapcsán. Fizikai erőfeszítés szempontjából mondjuk a sportlövészet, íjászat, póker, sakk négyes között nem látok sok különbséget. Plusz ha nagyon kukacoskodni akarna az ember, akkor a technikai sportokat is lehetne különkezelni, akárcsak a szellemi sportot.

Szerk.: nézőszámokhoz jó áttekintő szócikk --- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports_attendance_figures
több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
A listáról hiányolom kissé az alpesi sí egy kiemlkedő eseményét, bár onnan tényleg nehéz kiemelni egy helyszínt. A vb az túl kommersz, Wengen vagy Kitzbühel, vagy kettő együtt, ha már a négysáncverseny egybe került, mert ezek ugye egymást követik rendszerint. Még az úszást tartom jelentős kimaradónak, talán a vb-n a 100 férfi gyors nevezhető fő eventnek, nyilván csak két évente. Meg a világ második legelterjedtebb sportága, a röplabda sem képviselteti magát, de ott tényleg nehéz dönteni, hogy a vb-világkupa-világliga trióból mit mondjon az ember.

több mint 13 éve
A rajongó, mint Sobri, körömszakadtáig védi az igazát. Nekem -aki többre becsülök egy baromi nagy pofont- csak egy kártyajáték, ami nem sokban különbözik néhai apám, és bányásztársai által elkövetett ultipartitól. De a hiba az én készülékemben van... 😀
több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
Megint hasogatódik a szőrszál.... Szerintem a verseny, a sport, és a versenysport nem ugyanaz. Egyébként ha segít: http://en.wikipedia.org/wiki/Pokerapeszos
A svájciak cáfolják Sobrit (akivel mellesleg egyetértek): http://en.wikinews.org/wiki/Poker%27s_all_about_luck,_says_Swiss_Supreme_Court

Persze ez nyilván a kaszinólobbi sikere, mintsem valódi megalapozott kutatás, én ugyan nem pókerezem gyakran de mindig a jobb/aktuálisan jobban játszó nyert, legfeljebb headsupban jött ki valami furcsaság de az tuti, hogy a legjobb játékos a top2-ben ott volt (mondjuk ezt elég könnyű megfigyelni mert ha én játszom ott elég vegyes a társaság, az olyantól aki nem tudja hogy az ász vagy a király-e a jobb az olyanig aki netpókerfüggő).

több mint 13 éve
beírom azért még egyszer, visszatérve a kiindulóponthoz, ha van még valakinek tippje, jöhet

Masters Tournament
Ryder Cup (2 évente)
Kentucky Derby
Epsom Derby
Indy 500
Wimbledon, férfi döntő
BL-döntő
Soccer vb-döntő (4 évente)
Super Bowl
Rose Bowl
Monaco GP
AFL Grand Final
Tour de France
Challenge Cup döntő
NBA Finals
Stanley Cup
MLB World Series
The Ashes (2 évente)
Le Mans-i 24 órás autóverseny
The America's Cup (3-4 évente)
Weltklasse Zürich
Vasaloppet
Hawaii Ironman
X Games
The Boat Race - Oxford vs. Cambrige
Vierschanzentournee
WSOP November Nine
+ Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Megint hasogatódik a szőrszál.... Szerintem a verseny, a sport, és a versenysport nem ugyanaz. Egyébként ha segít: http://en.wikipedia.org/wiki/Poker
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 441 — #NoStress
Ez egy jóbarátom grafikonja:
A lejátszott játékok azok versenyek. Ez kb másfél év termése.
Egy verseny az átlagban 300 hand (amit megnyer az hosszabb, ahol 20 leosztás alatt kiesik az rövidebb, értelemszerűen.

Egy ilyen grafikonon látszik minden. A breakevenek, hogy hol lépet szintet, mennyi a profitja, hogy oszlik meg, minden.
Látszik, hogy stabil nyerő volt kb 600 versenyig, aztán szintet lépett, erősebb mezőnybe, és aztán 600 versenyen alig nyert, majd jött egy buzi hosszú breakeven, kb 1400 versenyes, és aztán egy nagy score, ha tartja a tendenciáit a breakeven nélkül, akkorszépen elindulhat fölfele.
Hol ebben a szerencse, kérdezem ismét.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Namost abban nem szeretnék vitatkozni, hogy mi sport és mi nem. Viszont az megütötte a szememet, ami itt a szerencsével kapcsolatban zajlik.

1) Igen, a pókerhez kell nagy mázli. De azért azt megnézem, hogy én elmegyek egy top pókereseményre, és lealázom azokat, akik éveken át stabilan ott vannak. Mert lehet mázlim 1-1 leosztásnál, de a pókert nem egy leosztás alapján nyeri meg valaki. Régen néztem pókert, ezért most nem tudok számot mondani, hogy egy verseny hány leosztásból áll. És igen, ha ordas nagy mákod van, akkor amatőrként vagy gyengébb pókeresként is juthatsz tovább, mint várják. De ahhoz, hogy megnyerj egy rendes tournamentet egyáltalán nem elég a szerencse.

2) Ellenben a póker olyan, hogy ha mákod van, és olyan lap jön fel, megverhetsz egy náladnál sokkal jobbat is. Ez tény. Csak akkor kérnék egyetlen egy darab sportot, amiben ilyen nem fordulhat sőt nem fordul elő nap mint nap. És nem olyanról beszélek, hogy focimeccsen rádzuhan-e egy ufó. Amerikaifociban nincs szerencsefaktor? Hányszor látjuk, hogy valaki elcsúszik, ezért nem tud szerelni/labdát szerezni, hányszor látjuk, hogy a labda milliméterekkel rövidebb/hosszabb mint kellene, hányszor látjuk, hogy millimétereken múlik, hogy bent van-e a pályán/EZban valaki? És nem láttunk még olyan amerikaifoci meccset, amit a szerencse döntött el? És az a SB, ahol Eli Manning utolsó utáni esélyét úgy kapta el egy egyébként kicsit sem kiemelkedő játékos (nem jut eszembe a neve), ahogy lefogadom, hogy nem nagyon tenné mégegyszer? És akkor még mennyi mindent nem mondtam (pl. a play-ek kiválasztása nagyon hasonlít a pókerre. Kezedben a play, a védelem kezében is a play, és vajon melyik választott -pókerben kapott- jobbat? Meg is kell tudni csinálni, de vajon a pókerben nincs benne, hogy pl. a másik blöfföl? De ezen kívül sorolhatnánk a játékosokat akik a szerencsének és más balszerencséjének köszönhetik, hogy egyáltalán ismerhetjük a nevüket, hisz mennyi karrier van, akik sérülések, vagy valamilyen egyéb szerencsés körülmény miatt került csak be?

De nézzünk más sportot.
- Kosárlabda. Na azt ne mondja senki, hogy az, hogy bemegy-e, nem múlik baromi nagy %-ban a szerencsén... Még egy szimpla büntetőt sem szoktak 100%-ban megcsinálni, nemhogy mondjuk 3 pontosokat. És hányszor van az, hogy 1-1 milliméter miatt nem megy be vagy épp megy be, és nyer valaki emiatt? Ne mondja senki, hogy az csak tudáson múlik.
- Tenisz. Szintén, ütheted te kiválóan a labdát, igenis a szerencsén fog múlni, hogy még a vonalat csípi-e vagy sem.
- Foci. MEgint hány alkalom van, amikor valami a szerencsén múlik? Rengeteg. Egy 11-esnél pl. óriási a szerencse faktor. Mert a rúgó megkapja a flop AA-t, de egy gyenge kapusnak is elég a szerencse, hogy eltalálja az irányt, és "jobb lapot kapjon", amivel még VB címe is lehet a csapatának. De mondhatnék általános kapuralövést is. Mi van, ha a játékos nagyon jól lövi meg a labdát, de a kapus sem hibázik és nagyon jól találja el az irányt? Akkor a szerencsén fog múlni, hogy valahogy átmegy-e rajta.
- Aztán az atlétikai sportok. Ott se mondja nekem senki, hogy nem múlik nagyban a szerencsén. Hát milliószor csak tizedmásodpercek/milliméterek döntik el, hogy ki nyer, az nem szerencse? Mindkét futó pl. rengeteget készül, és nagyon jó, és nem hibáznak, csak valaki egy szőrszállal előbb ér be. Az ott szerencse, ami mindent eldönthet.

Összegezve, egy sportnak mindig eleme a szerencse. Kisebb-nagyobb mértékben de mindig része, és legtöbbször kicsit sem elhanyagolható része. Éppen ezért lehet mondani, hogy a póker nem sport, mindenkinek szíve joga, de úgy beállítani, hogy azért nem sport, mert ott a szerencse számít, véleményem szerint szimpla kifogás, mert nincs jobb. Nem tudom, hogy a pókerversenyeket milyen arányban nyerik olyanok, akiknek nem sok esélyt jósoltak, vagy bukták el a győzelmet a nagy esélyesek de én meglepődnék, ha sokkal többen lennének, mint más sportokban.
több mint 13 éve
Egyébként nyerhetsz darts vb-t amatőrként, akár vakon is, csak kurva kicsi az esélye. de elvileg lehet szerencséd, és dobálhatod a 9 nyilas kiszállókat. csak pici az esélye, és tuti, hogy a végén profi fog nyerni. Ez van a pókerrel is. egy-egy nyílnál lehet az amatőr 60-at dob, a profi meg 20at. De leget már nem nyer amatőr, se setet, se versenyt, se vb-t.Sobri Jóska
ergó a szakácsversenyes és drámaírós hasonlatodat magadnak is szánhattad volna
ha az tesz valamit sporttá, hogy a "nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb úgyis kibújik a szög a zsákból", akkor jóval több sportág létezik a világon, mint azt bárki is gondolná

---
több mint 13 éve
De JJ, mondj már egy olyan versenyt, ahol 1 leosztást játszanak?
Ez kb. olyan, mintha pingpongban 1 szerva lenne, és kész.
Vagy fociban 1 lövés, és vége.
síugrásban nem a nagyobbat ugró nyer feltétlen, mert hozzáadódik a technikai pontszám.Sobri Jóska
nincs olyan, de ahogy az amfoci playekre épül, a pókerversenyek meg leosztásokra, nem lehet elmenni ez a tény mellett
kő-papír-olló versenyen is volt már címvédés amúgyJJ
Mivel a kő-papír-olló-hoz is skillek kellenek, és így nagyok lehetnek a tudásbéli különbségek.
Én nem nézem le azt a sportot se, csak mert ránézésre egyszerű. valójában nem az.
És szerkesztettem az előző hsz-em.

Nem is kell elmenni a mellett, hogy a pókerverseny leosztásokra épül. De mivel nem kell mindben résztvenned a teljes stackeddel, sőt, egyáltalán nem kell résztvenned az esetek döntő részében (kivéve sb, bb), te döntöd el mikor avatkozol játékba, így a példa tökéletes. Versenyt nem szerencsével nyer az ember, és a leosztásokat úgy kell összeválogassa, hogy a szerencse szerepét nullához konvergálja.
Én csak 1-2%-ra tudom leszorítani, ezért nem is vagyok pro, csak profitábilis.
De pl. Lendvai Tomi barátom rengeteget edzett, készült, és 3. lett Madridban (netto 550.000 euro profit), szóval ő már közelít a profi státuszhoz.

Egyébként a pókerben akkor van szerepe a szerencsének, ha beengeded, magyarul teljesen fogalmatlan vagy.
Aki kompetens, az tényleg leszorítja a szerencsefaktort nullához, akár hiszed, akár nem.
Egyébként nyerhetsz darts vb-t amatőrként, akár vakon is, csak kurva kicsi az esélye. de elvileg lehet szerencséd, és dobálhatod a 9 nyilas kiszállókat. csak pici az esélye, és tuti, hogy a végén profi fog nyerni. Ez van a pókerrel is. egy-egy nyílnál lehet az amatőr 60-at dob, a profi meg 20at. De leget már nem nyer amatőr, se setet, se versenyt, se vb-t.

több mint 13 éve
síugrásban nem a nagyobbat ugró nyer feltétlen, mert hozzáadódik a technikai pontszám.Sobri Jóska
nincs olyan, de ahogy az amfoci playekre épül, a pókerversenyek meg leosztásokra, nem lehet elmenni ez a tény mellett
kő-papír-olló versenyen is volt már címvédés amúgy

---
több mint 13 éve
Minden verseny több száz leosztás, te max azt az egyet látod, ahol valaki kiesik.
Teniszben is van egy utolsó, mindent eldöntő pont, de nem az az egy pont dönt, oda el is kell jutni. Csak akkor dönt az az egy pont, ha az nyeri aki mondjuk 6:3, 6:4, 5:2 40:30-ra vezet. Ha a másik nyeri megy minden tovább. Így van ez pókerben is.
Síugrásban nem a nagyo

Egyébként mivel a te sportdefiníciód szerint pl. a box, a technikai sportok vagy a jégtánc nem sport, ezért azt kell mondjam: rossz a sportdefiníciód.
Azt elfogadom, hogy számodra nem sportok, de mivel valójában azok, ezért olyan definíciót kell adj, amibe minden valóban sportnak számító dolog benne van, és mindent kizár, ami nem sport.bbat ugró nyer feltétlen, mert hozzáadódik a technikai pontszám. (legalábbis pár éve, mikor láttam, még így volt)

több mint 13 éve
Mint írtam, egy leosztásban bármi megeshet
(...)
Hol volt ebben külső tényező, vagy szerencse????Sobri Jóska
Egyébként JJ akkor a te definíciód szerint egyetlen pontozáos sportág sem sport, pl: box, jégtánc, síugrás, és még sorolhatnám, mivel a pontozók objektivitása erősen külső tényező.Sobri Jóska
mondtam, hogy azok? a boxban legalább van arra esély, hogy az egyik ténylegesen megveri a msáikat, síugrásban nyilvánvaló, hogy ki ugrotta a nagyobbat, de a jégtánchoz hasonló sportágakat én teljesen semmibe veszem

---
több mint 13 éve
Egyébként JJ akkor a te definíciód szerint egyetlen pontozáos sportág sem sport, pl: box, jégtánc, síugrás, és még sorolhatnám, mivel a pontozók objektivitása erősen külső tényező.

több mint 13 éve
Vagy ha egy qb vakoldalról kap egy sacket? Azt ő hogy kontrollálta?
Vagy ha egy kerékpárost egy néző az Alpe d'Huezen kiszed a nyeregből?
Vagy ha egy gyaloglót felborítanak az olimpián, és emiatt veszít?
Sőt, a te definíciód szerint egy szakácsverseny sport, vagy egy drámaíró verseny.Sobri Jóska
a csapatsportokban pont az a szép - és a legjobban ez az amerikaifociban domborodik ki - hogy meg kell bíznod társaidban, és a csapatot egésznek kell tekinteni erényeivel és hibávai együtt
extrém helyzetekkel példálózni nem ildomos, pókernél minden leosztás külső tényezőn is múlik, az általad említettek kicsit kevésbé gyakoriak
a szakácsverseny vagy a drámaírás azért nem sport, mert ott egy végtermék van, a sportoknál pedig maga a folyamat a lényeg (általában)JJ
Szerintem tényleg nem pókereztél még sosem.
NEM múlik külső tényezőn.
A leosztás megkezdésének pillanatában meg van a flop, a turn, a river. Elöbb, mint te meglátod a saját lapod. A dealer nem avatkozhat bele sehogy, nem is tud.
Mint írtam, egy leosztásban bármi megeshet, de 10000000 leosztást véve alapul csak a matek van.
Vagyis bármilyen lapod van, a flop 80%-ban nem talál el (se pár, se set, se draw), ha jól állítod fel az ellenfeled allin range-t, akkor profitábilis leszel, és nyersz, ha rosszul nem, hogy flopolsz suited(egyszínű) lapokhoz egy flush-t, annak az esélye 2%, hogy ha van flopon egy flushdraw-d, akkor kb 33% az esélyed, hogy kiegészül flush-é, és még sorolhatnám. Semmi külső tényező. Ezek fix adatok, van belőlük sokezer. Ezeket szépen megtanulod, megérted, begyakorlod, és máris van egy edged a mezőny nagy részén. Aztán jönnek különféle skillek, postflop játékban, amiről kb 15000 oldalnyi irodalom van, de megtanulhatod, hozzáférhető. Ha ez megvan, akkor nekifogsz, és ha van érzéked ehhez, tudod alkalmazni is, akkor nyerő leszel, de persze közben kell követni a legújabb trendeket, és jó ha kialakítasz saját trükköket, mint egy speckó playt mondjuk a playbookban, amit szezononként 1-2szer alkalmazol csak. És ezt garantálom neked. Mármint, hogy ha ez megvan, akkor 100% nyerő leszel. Hol volt ebben külső tényező, vagy szerencse????

több mint 13 éve
triangle 1 283
én a sportot még klasszikus értelemben használom.
nálam a sporthoz szükséges alapfeltételek:
1 - mozgás közben elfáradsz/megizzadsz 😊 (asztalnál ülve bábukat tologatni vagy zsetonokat dobálni nem számít ide - nálam ez észjáték, amiben cél a másik legyőzése. ez utóbbiban hasonlíthat a sporthoz)
2 - valamint nem árt egy ellenfél sem (lehet az az óra is, önmagad, meg sok minden más)
több mint 13 éve
Vagy ha egy qb vakoldalról kap egy sacket? Azt ő hogy kontrollálta?
Vagy ha egy kerékpárost egy néző az Alpe d'Huezen kiszed a nyeregből?
Vagy ha egy gyaloglót felborítanak az olimpián, és emiatt veszít?
Sőt, a te definíciód szerint egy szakácsverseny sport, vagy egy drámaíró verseny.Sobri Jóska
a csapatsportokban pont az a szép - és a legjobban ez az amerikaifociban domborodik ki - hogy meg kell bíznod társaidban, és a csapatot egésznek kell tekinteni erényeivel és hibávai együtt
extrém helyzetekkel példálózni nem ildomos, pókernél minden leosztás külső tényezőn is múlik, az általad említettek kicsit kevésbé gyakoriak
a szakácsverseny vagy a drámaírás azért nem sport, mert ott egy végtermék van, a sportoknál pedig maga a folyamat a lényeg (általában)

---