OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 434 — no es importante
Mindegyikhez szeretnél egy-egy aláírást?Matthew99
nem tudom hol és hogyan tudnám majd publikálni, de szerintem hasznos, figyelemfelkeltő tájékoztató lehetne, az aláírások (vagy bármi más, amit kitaláltok) meg csak dobnának az összértéken

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Wallpaper & sig?
több mint 13 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man
Mindegyikhez szeretnél egy-egy aláírást?

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
sportról beszélgetünk, én szégyellem magam mindenki helyett

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
nyugtass meg JJ, hogy ez valami iskolai feladat és nem önerőből álltál neki modoroskodni 😀

több mint 13 éve
Masters Tournament
Ryder Cup (2 évente)
Kentucky Derby
Epsom Derby
Indy 500
Wimbledon, férfi döntő
BL-döntő
Soccer vb-döntő (4 évente)
Super Bowl
Rose Bowl
Monaco GP
AFL Grand Final
Tour de France
Challenge Cup döntő
NBA Finals
Stanley Cup
MLB World Series
The Ashes (2 évente)
Le Mans-i 24 órás autóverseny
The America's Cup (3-4 évente)
Weltklasse Zürich
Vasaloppet
Hawaii Ironman
X Games
The Boat Race - Oxford vs. Cambrige
Vierschanzentournee
WSOP November Nine

+ Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente)

---
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
elég jó kis lista állt szerintem össze, a hét második felében meg is csinálom, persze addig bővülhet még
vállalkozókedvű kreatívok jelentkezését pedig várom, örömmel vennék pl. mindegyikhez egy-egy aláírást vagy bármilyen ötletes dizájnt

Igor tippjei különösen tetszettek, ha egyszer majd kész leszek, akkor talán nekiállok az olyan különlegességeket összeszedni, mint az említett Il Palio, kiegészíve a Tomatinához hasonló fesztiválokkal 😊JJ
Akkor mond, hogy mihez mi készüljön...
több mint 13 éve
elég jó kis lista állt szerintem össze, a hét második felében meg is csinálom, persze addig bővülhet még
vállalkozókedvű kreatívok jelentkezését pedig várom, örömmel vennék pl. mindegyikhez egy-egy aláírást vagy bármilyen ötletes dizájnt

Igor tippjei különösen tetszettek, ha egyszer majd kész leszek, akkor talán nekiállok az olyan különlegességeket összeszedni, mint az említett Il Palio, kiegészíve a Tomatinához hasonló fesztiválokkal 😊

---
több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Már a télit is kiveheted, érdekel vagy 12 országot, boooo 😛

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Igor: akkor félreértettem, de nekem a csúcseseményhez az is hozzátartozik, hogy a sportszerető földlakók jelentős hányada kontinenseken átnyúlva leüljön megnézni. Tehát pl. nálam a Super Bowl igen, a Rose Bowl nem, bár súlyosan magam ellen beszélek 😊Dzsokijuing
akkor Dzsoki kedvéért kicsit megvágtam a listát 😛
Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente)

---
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
ez mi is pontosan? mert volt már említve, de nem tudok így rákeresni 😊 valami linket kérnék hozzáJJ
http://en.wikipedia.org/wiki/Four_Hills_Tournament
A síugró sport legjelentősebb eseménysorozata

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 273 — Saturday Night Lights
Igor: akkor félreértettem, de nekem a csúcseseményhez az is hozzátartozik, hogy a sportszerető földlakók jelentős hányada kontinenseken átnyúlva leüljön megnézni. Tehát pl. nálam a Super Bowl igen, a Rose Bowl nem, bár súlyosan magam ellen beszélek 😊

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
JJ, nem értem. Ha számít a globális érdeklődés, akkor vagy pakold be a Rose Bowlt, a College BB Final Fourt, a Vasaloppetet és a számodra marginális eseményeket (IPL, State of Origin, Libertadores) is vagy egyiket sem. Az egyetemi kosár, a Rózsa Kupa és a Váza nem földgolyót megmozgató sportesemény. A többit nagyjából minden földrészen nézik.Dzsokijuing
az NCAA Final Fourt kivettem, mert arra igaz, amit írsz, viszont én egy meta-listát akarok összeállítani, egyfajta "sznob" sportnaptárat, amit egy sportokban teljesen laikus ember elé is bátran odatennék, hogy tessék, ezeket nézd meg

majd ha csinál valaki soccer-, rögbi-, krikett-, satöbbi-naptárat, akkor abban benne kell, hogy legyen az IPL vagy a Libertadores

4 sánc versenysuperbrutal88
ez mi is pontosan? mert volt már említve, de nem tudok így rákeresni 😊 valami linket kérnék hozzá

---
több mint 13 éve
Oxford-Cambridge, nagyon jó
a Kitzbühelt inkább kihagyom, mert végülis erre ott van a téli olimpia (a két olimpia azért elég sok sportágat lefed)

a síugrásnál melyik az a sánc, ahova a legtöbben zarándokolnak el egy versenyre? rémlik valahonnan fél millió néző, de lehet hülyeséget beszélekJJ
Az sztem sok... Planicánál voltak 200k körül asszem, de igazából az nem akkora történelmi sánc. Garmisch-ra szokták ezt mondani, vagy a Holmenkollen-re ami talán a legelső sánc... de ha szavazni kell, én is a Vierschanzentournee-ra szavaznék. Ez elég jelentős esemény önmagában is, és a jellege miatt is felférhet a listára.
Na, nem lobbizok többet 😊

Dzsoki: sztem félreérted... JJ minden sportból választ 1 eseményt, azt ami legendás/kiemelkedő/legérdekesebb az adott sportágban.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 273 — Saturday Night Lights
JJ, nem értem. Ha számít a globális érdeklődés, akkor vagy pakold be a Rose Bowlt, a College BB Final Fourt, a Vasaloppetet és a számodra marginális eseményeket (IPL, State of Origin, Libertadores) is vagy egyiket sem. Az egyetemi kosár, a Rózsa Kupa és a Váza nem földgolyót megmozgató sportesemény. A többit nagyjából minden földrészen nézik.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
4 sánc verseny
több mint 13 éve
Oxford-Cambridge, nagyon jó
a Kitzbühelt inkább kihagyom, mert végülis erre ott van a téli olimpia (a két olimpia azért elég sok sportágat lefed)

a síugrásnál melyik az a sánc, ahova a legtöbben zarándokolnak el egy versenyre? rémlik valahonnan fél millió néző, de lehet hülyeséget beszélek

beírtam még a Ryder Cup-ot, szerintem az se maradhat ki

---
több mint 13 éve
- A 20/20-et vonalas krikett rajongók nagy ívben fitymálják... jó az Ashes, vagy ugye India-Pakisztán az alap, csak ez megint megfoghatatlan.. ÉN majd írok egy legnagyobb rivalry listát sztem, oda beférne.
- A maratonok közül nehéz választani, mert igazából a bostoni a legöregebb, meg a londonit preferálják sokan... de eléggé egy kaptafára mennek.

Sztem JJ listájában, benne van a monumentalitás/legendásság valamilyen szinten... szóval így tessék jelölni.. aztán JJ választ 😛
Jee, két jelöltem is bekerült.. az Iditarod gondolom a sport picisége miatt maradt ki? 😊

Egy ötletem van még esetleg, bár megértem ha nem fér be:
-Oxford-Cambridge evezősverseny vs olimpiai nyolcasdöntő...

szerk: na még egy, Westminster Dog Show 😀

több mint 13 éve
itt tartunk most

csinálni akarok egy sportnaptárat, mert sehol nem találtam ehhez hasonlót
tehát a világ legnagyobb és legnépszerűbb sporteseményeit gyűjteném össze, de tényleg minden sportágnak csak a krémjét, rövid ismertetőkkel, és aktuális dátumokkal (természetesen a tradíciók nyomnak a legtöbbet a latba)

ezeket szedtem össze, kihagytam valamit?

Masters Golf Tournament
Ryder Cup (2 évente)
Kentucky Derby
Epsom Derby
Indy 500
Wimbledon, férfi döntő
BL-döntő
Super Bowl
Rose Bowl
Monaco GP
AFL Grand Final
Tour de France
Challenge Cup döntő (rögbi)
NBA Finals
Stanley Cup
MLB World Series
The Ashes (krikett - 2 évente)
Le Mans-i 24 órás autóverseny
The America's Cup (vitorlázás - 3-4 évente)
Weltklasse Zürich (atlétika)
Vasaloppet
Hawaii Ironman
X Games
The Boat Race - Oxford vs. Cambrige (evezés)
Four Hills Tournament (síugrás)
+ Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente)JJ
az X-Games is elég vonzó, és a fő síugró-esemény még mindig talonban 😊

---
több mint 13 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
gabtsi, meggyőztél 😊JJ
yeah😊

btw, jégkorongból egyértelműen az olimpia tűnik most (hogy leáll az nhl is) a legnagyobb presztízsű tornának, de az így önmagában talán nem állja meg a helyét.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Dew Tour?
szerk. semmi, látom már Igor felvetette az X-Gamest
több mint 13 éve
1. az ESPN a kő-papír-olló vb-t is közvetíti, ezért nem fogom a sportok közé sorolni a pókert
2. a Twenty20 az angolszász világban ugyan népszerűbb lehet, de ugyanaz rá a válaszom, mint a libertadores-kupára, ha csúcsok csúcsát akarom megtalálni, és egy olyan eseményt ajánlani, amit nem szabad kihagyni, akkor az nálam krikettben a The Ashes (rögbinél is van Heineken Cup, stb.)
3. a K1 GP nem hangzik rosszul, de olyan "megfoghatatlan", akkor már egy szumó-döntőt se szabadna pl. kihagyni... írtam volna boxot is, de egy sportnaptárban nehéz feltüntetni, ha nem rendeznek meg valamit rendszeresen
4. hogy az ausztráloknál a State of Origin mindent visz, erősen vitatnám, a Boxing Day Test kapásból nézettebb, igaz krikett
5. a New York maratont senkire nem beszélném rá, hogy megnézze, ha nagyon ki kell emelni egy maratoni futást, akkor ott az olimpia
6. ilyen Winter Classic-okat nem is tudom, miért említetek meg, én is csak a Rose Bowlt írtam, nem terheltem senkit több college footballal 😛

gabtsi, meggyőztél 😊

---
több mint 13 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 753
Amúgy egy jégkorong VB (döntő) esetleg?DoM
Egy olyan sportesemény, amelyre a legjobbak szinte sosem mennek el, mert éppen az NHL rájátszásában érdekeltek?Mikey
Lehet hogy csak a hangulat teszi, ami még tv-n keresztül is mindig fantasztikus szokott lenni, és mégis klubok helyett nemzetek versengenek egymással, ami nálam mindig ad pluszt a mókához.DoM
Tuti, hogy csak a hangulat teszi. 😊
Amíg pl. egy Team USA-t olyan játékosok alkotnak, akik NHL-es csapataikban 3-4. sorosok, addig én azt a sorozatot nem tudom komolyan venni. És ahogy látszik, maguk a játékosok sem, mert rengetegen le is mondják a meghívást mindenféle kamu indokokkal még akkor is, ha éppen ráérnének. (Persze kivételek mindig akadnak, de a nagy többség így van vele, ahogy én észrevettem az évek során.)

Ha jégkorong, akkor szvsz egyértelműen a Stanley Kupa döntő a legnagyobb minden szempontból.
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
Egy box címmeccset nehezen tudsz kalendárba beletenni, mert nem olyan amiből 1 évben 1 van. Meg nagyon függ attól, h kik játsszanak. Ilyen szempontból nehéz. Amúgy helye lenne, de én nem tudnám hogy kezelni. Meg akkor melyik szervezet, melyik súlycsoport...
A k1 viszont a küzdősportok királya, viszont jóval kisebb pénz van benne mint mondjuk a boxban

A FA kupa csak egy nemzeti kupa. Hiába a legnevesebb azok közül, azért egy BL-hez nem lehet hasonlítani.

A Pokert lehet h nagyon sokan követik, én is szeretem, de ha definiálni kéne, az egy kártyajáték, nem sport. Pankrációt is ad sportadó, attól még az se sport. A euro2 egyszer adott kő-papír-ollót is, ettől máris sport lenne?
Én nem akartam lefikázni a pokert, sőt... de ettől még nem a sport.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
a Kentucky Derby miért előzi meg az Epsom Derbyt ? kis túlzással előbb rendezték, minth az USA létrejött vna.gabtsi
a Kentucky Derby a Triple Crown része, az epsomiról kevesebbet hallhatsz
ha lóverseny, akkor szerintem 10-ből 9 embernek elsőként a Kentucky Derby ugrik be, de javítsatok ki, ha tévedek
JJ
ad1: melyiknek ? a kentucky az us tc része az epsom meg UK-é, vagy az amerikai triple crown az nevesebb mint a brit ?

ad2:én nem vagyok annyira americanzi mint a fórum 90%-a de nehezen hiszem, hogy előbb jutna eszembe egy "másolt" esemény mint az eredeti, +100 éves hagyományról nem is beszélve.

ami nem hajlik, az törik!