OFF topik
30 feliratkozó
több mint 13 éve
Öö.. nézzel le nyugodtan, de nekem az mindig is túl egyszerű volt 😊 snapszlizni-ultizni-rablórömizni kb. 10 éves koromig játszottam a nagyszülőkkel 😛Az ulti a király. Magyarok vagyunk, vazze.DzsokijuingBridzstomi-tomiÉn eleget bridzseztem, tarokkoztam.. mindkettőben többet kell gondolkodni, mint pókerben. De ettől még egyik sem sport sajna... mégha a bridzsnek ugye saját olimpiája is van.Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Sebii
3 536
Egyébként, /*kicsit elkanyarodik ugyan az aktuális témától, de az offtopicba azért talán belefér*/ nekem a kedvenc kártyajátékom a römi. Bridzselni nem tudok ugyan de nálam a sorrend: römi, kanaszta, póker.Black_AdderA römi tényleg nagyon király, de szigorúan a rabló. Egyébként meg a zsír a legjobb játék. 😀
több mint 13 éve
Egyébként, /*kicsit elkanyarodik ugyan az aktuális témától, de az offtopicba azért talán belefér*/ nekem a kedvenc kártyajátékom a römi. Bridzselni nem tudok ugyan de nálam a sorrend: römi, kanaszta, póker.
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
Az ulti a király. Magyarok vagyunk, vazze.Én eleget bridzseztem, tarokkoztam.. mindkettőben többet kell gondolkodni, mint pókerben. De ettől még egyik sem sport sajna... mégha a bridzsnek ugye saját olimpiája is van.IgorA kártya az hol sport? 😂JC6Bridzstomi-tomi
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Az ügyesség a kulcsszó. Ezekhez a játékokhoz nem görnyedsz az edzőteremben egész nap, mégis kell hozzá az a fajta tehetség és gyakorlás, ami a sportokhoz kell, de azért mégsem egészen azok. Hiányzik az egész test fejlesztése.Kocsmai és kaszinós ügyességi játékok: póker, darts, sznúker, szkander. Valahol a sport és a szerencsejáték között 😊DzsokijuingNagyon nem értek egyet a felsorolásoddal, a sznúkert biztos kihúznám - amellett tudok bőven érveket. Te miért nem tartod sportnak, Neked mi hiányzik belőle, hol van benne a sportátlaghoz képest több szerencse?tomi-tomi
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
A snooker szerintem is mindenképp sport. Még a pool is, és talán még a bowling is. A snookernek ráadásul a hagyománya is nagy, igazi úri sport, és 1000× jobb és élvezetesebb, mint a golfKocsmai és kaszinós ügyességi játékok: póker, darts, sznúker, szkander. Valahol a sport és a szerencsejáték között 😊DzsokijuingNagyon nem értek egyet a felsorolásoddal, a sznúkert biztos kihúznám - amellett tudok bőven érveket. Te miért nem tartod sportnak, Neked mi hiányzik belőle, hol van benne a sportátlaghoz képest több szerencse?tomi-tomi
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
Én eleget bridzseztem, tarokkoztam.. mindkettőben többet kell gondolkodni, mint pókerben. De ettől még egyik sem sport sajna... mégha a bridzsnek ugye saját olimpiája is van.A kártya az hol sport? 😂JC6Bridzstomi-tomi
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
A kártya az hol sport? 😂JC6Bridzs
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Kocsmai és kaszinós ügyességi játékok: póker, darts, sznúker, szkander. Valahol a sport és a szerencsejáték között 😊DzsokijuingNagyon nem értek egyet a felsorolásoddal, a sznúkert biztos kihúznám - amellett tudok bőven érveket. Te miért nem tartod sportnak, Neked mi hiányzik belőle, hol van benne a sportátlaghoz képest több szerencse?
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Kocsmai és kaszinós ügyességi játékok: póker, darts, sznúker, szkander. Valahol a sport és a szerencsejáték között 😊
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
A kártya az hol sport? 😂
több mint 13 éve
Láttam 24 órás programozási verseny után olyan kimerült embereket, h maraton futók frissek voltak hozzájuk képest. Mégse tűntek sportolóknak, és nem is tartották magukat annak, pedig napokat készültek előtte.Nem kedvelem Puzsért, mint több helyen le is írtam. (keversz JJ-vel)Azt, hogy milyen lap jön a flopban a matematika dönti el.Ez annyira, de annyira nem igaz! A klasszikus gőzeke-Gizike, szezon-f@szom keverés. Ezért bírhatod Puzsért, nagy lelkesedésből okozott ordas baromság elkövetése.tomi-tomi
Mivel nem egyetlen leosztást játszol csak.
Ezért ha van mondjuk egy pár a kezedben, akkor 12%, hogy setet flopolsz. Mindig 12%, bármi a flop.
Ha van egy JJ pár a kezedben, akkor 50%, hogy lesz a flopon nagyobb lap (vagyis A, K, vagy Q). Mindig 50%.
És még ezernyi egyéb infó.
Amihez pl a potba rakott chipmennyiséget tudod arányítani. Ha jól arányítod nyersz, ha rosszl vesztesz.
Nem egy leosztásban, hanem több ezerben.
Mert egy leosztásban ugye ha 55 van a kezedben vagy lesz 5-ös a flopban, vagy nem.
De 100000 leosztásban pont 12000szer lesz.Sobri Jóska
Valamint amit leírtam maximálisan igaz.
Jómagam és rengeteg ismerősöm statja az élő bizonyíték erre, mondom, ha érdekel a dolog, akkor mondok nickeket, lehet leellenőrizni az OPR-en.
De nekem épp elég, hogy 3 évig kvázi ebből éltem, nem is rosszul.
A fizikai megterhelésről meg annyit, hogy pár hete fociztam haveromék gyerekeivel egy gyerekbulin, és nem igazán fáradtam le benne, semmi megterhelő nem volt benne.
De ezért még nem gondolom, hogy a versenyfutbal ne lenne sport, és ne igényelne fizikai felkészültséget.
Azért ne említsük egy lapon ha leül valaki a haverjaival sörözés közben kártyázgatni azzal, hogy egy profi pókeres mondjuk napi 4 órán át készül, elemez, tanul, majd lenyom este egy 8-12 órás session, 12-24 asztalon játszva egyszerre, maximális figyelemmel, minden döntésén forintszázezrek múlhatnak, minden hiba sorsdöntő lehet, stb.
Megnézem akár innen a fórumról melyik "sportos" fiatal csinálná ezt végig úgy, hogy se ki nem szárad, se el nem ájul, és hozza 10 órán át a jó döntéseket.
Én nem vagyok fiatal, de bizonyítandó azt, hogy ebben a sportban felkészült vagyok, és számít a specifikus fizikai felkészültség, kiegészülve megfelelő pszichikaival, bárkivel játszok 8-10 órás sessiont, akár ellene nagyon kicsi téten hu-t 4 asztalon, vagy úgy, hogy ugyanazokra a versenyekre reggelünk be. és én nem vagyok pro, de hobbijátékos sem, így fogadok arra is, hogy az adott sssion alatt nagyobb pofitot ralizálok, pedig az csak 1 session, olyan, mintha fociban kb 1 meccs számítana, pedig 1 meccsen még a barca is veszíthet.
Szóval hiába érvelek, mert az infó láthatóan nem jut be az agyakba, de aki csak a szemének hisz, annak be is bizonyítom szívesen.
Persze ha a bizonyítás nem érdekel valakit, csak szajkózza a faszságokat, hogy szerencsejáték, meg nem sport a póker, az is szíve joga...Sobri Jóska
Igen, megterhelő a póker komoly szinten, de nem úgy mint egy sport, legyen az foci, soccer, kosár, atlétika, síelés, úszás stb.
Nem létezik, h ezt nem tudod megérteni
A póker jó, de miért kell sportnak tartani ahhoz h jó legyen?
több mint 13 éve
Sebii
3 536
Sobri, egyirányú utca? Mindenki hülye aki szembe jön? Ha más a véleménye, akkor szajkózza a faszságait. Értem. Ettől még a kártya kártya marad, akármilyen profi szinten művelik. És még mindíg nem tudom, mondjuk Korda György urat, vagy Majkát profi élsportolónak látni.apeszosMár megszokhattuk, hogy Sobrinak véleménye van, más meg a faszságait szajkózza. Itt mindenki hülye csak én vagyok helikopter.
több mint 13 éve
Sobri, egyirányú utca? Mindenki hülye aki szembe jön? Ha más a véleménye, akkor szajkózza a faszságait. Értem. Ettől még a kártya kártya marad, akármilyen profi szinten művelik. És még mindíg nem tudom, mondjuk Korda György urat, vagy Majkát profi élsportolónak látni.
több mint 13 éve
Sobri, nekem nem írtál semmit.. megpróbálom még egyszer. 😊Én továbbra sem vagyok meggyőződve arról, hogy ennyi kiváló játékos (több ezer-több tízezer-több százezer) és profi van világszerte..
Tomi-tomival teljsen egyetértek, ugyanazt vonom le a grafikonból, 600-ig nyert kb 3-4 nagy tornát... azzal fölment -5 ezerről 35-40k-ra.. ez volt 600 verseny. Utána 600-2750 között volt 4 nagyobb nyereménye (4 verseny 2150-ből..), és ezalatt lement 47k-ről kb 31 ezer dollárra. Utána akasztott egy nagyot, ezzel vissza 47-re megint...
Engem inkább zavarna/idegesítene, mint megnyugvással töltene el egy ilyen grafikon.. miket játszik a kolléga, középmagas tornákat? (20-50 dollár?)
Mert lehet jobban tenné, ha visszamenne, oda ahol az első hatszázat játszotta... ott negyedannyi parti alatt sokszor többet kaszált.
Bélabácsi több milliós profitja pedig szintén három-négy nagy versenyből, meg szponzori szerződésekből jön. Az ilyen nagy legendák is mint Hansen, Isildur, durr is dollártíz/százezreket/milliókat buknak.. és egy csomóan a saját oldaluk részesédésből, a reklámokból, rake-ből élnek meg... nem a versenynyeremény - nevezési díjból, tehát az aktuális profitból.
Vagy ha igen, akkor is főleg abból, hogy leakasztanak egy hülye dallasi milliárdosról, vagy egy-két hongkongi emberről egy session alatt 5 milliót... aztán annyi.
Ha egy pókerest akarok megnézni, akkor mutass nekem BB/verseny, vagy BB/óra mutatót, aki ezt viszonylag konstansan tudja közép/hosszútávon pozitívra hozni, annak hiszek. Különösen annak aki stabil, és 3-4 középtávú periódus alatt képes hasonló teljesítményre..
Vagy mutass nekem olyan játékost, aki 3-4 std deviation-nél tér el mondjuk az átlagtól/a nullától.
Ilyen nem sok van... biztos nincs több tízezer.
több mint 13 éve
Ha nem kedveled Puzsért, akkor meg ne is viselkedj úgy! 😊Nem kedvelem Puzsért, mint több helyen le is írtam. (keversz JJ-vel)Azt, hogy milyen lap jön a flopban a matematika dönti el.Ez annyira, de annyira nem igaz! A klasszikus gőzeke-Gizike, szezon-f@szom keverés. Ezért bírhatod Puzsért, nagy lelkesedésből okozott ordas baromság elkövetése.tomi-tomi
Ezért ha van mondjuk egy pár a kezedben, akkor 12%, hogy setet flopolsz. Mindig 12%, bármi a flop.
Ha van egy JJ pár a kezedben, akkor 50%, hogy lesz a flopon nagyobb lap (vagyis A, K, vagy Q). Mindig 50%.
Amihez pl a potba rakott chipmennyiséget tudod arányítani. Ha jól arányítod nyersz, ha rosszl vesztesz.
Mert egy leosztásban ugye ha 55 van a kezedben vagy lesz 5-ös a flopban, vagy nem.
Jómagam és rengeteg ismerősöm statja az élő bizonyíték erre, mondom, ha érdekel a dolog, akkor mondok nickeket, lehet leellenőrizni az OPR-en.
De nekem épp elég, hogy 3 évig kvázi ebből éltem, nem is rosszul.Sobri Jóska
Senki nem vonja kétségbe, hogy meddig és hogyan éltél belőle, illetve hogy sokan élnek a pókerből. De ez nem érv amellett, hogy a póker sport.
Az pedig nem érv, hogy a kékre azt mondod, hogy zöld. Legalább érvelj mellette, hogy miért látod zöldnek!
"Ha van egy JJ pár a kezedben, akkor 50%, hogy lesz a flopon nagyobb lap (vagyis A, K, vagy Q). Mindig 50%" Írjál egynél több olyan leosztást, amikor igaz! Én csak egyet és csak egyet tudok, amikor az első mondatod igaz. (valószínűségi változó, mint fogalom)
"Mert egy leosztásban ugye ha 55 van a kezedben vagy lesz 5-ös a flopban, vagy nem." Viccnek is gyenge, a levezetésedhez pedig méltatlan.
"De 100000 leosztásban pont 12000szer lesz." Ez ugyanaz, mint a "Mindig 50%." Ordas baromság. Összekevered a statisztikát a valószínűségszámítással. Ha valóban a 12% a statisztikai (tapasztalati) várható értéked (amihez azért elég sok adat, feltétel nincs megadva Nálad), akkor is ennek az értéknek lesz egy eloszlásfüggvénye, szórása stb. Pont 12% egy elemi eseménynél lehet (100/12 oldalú kocka feldobásánál), de statisztikában ilyen nincsen. Bazi nagy lelkesedésedben megtaláltad a tuti lottó ötös módszert - az evidens megoldáson kívül.
Fizikai terhelésben egyetértünk.
Grafikon, Bélabácsi.
A mellékelt grafikonodhoz egy hiperbolát lehet illeszteni, ami elérte a "vízszintes" szakaszát. Matematikailag=alappal várhatóan nem lesz változás. Ha lesz is változás a függvényben (szerinted miért lenne?), akkor milyen függvény fogja leírni a nyereményeit, az az eddigiekből nem fog következni. Lehet egy negatív egyenes, lehet egy parabola, lehet egy innen induló újabb hiperbola. Most kéne sok száz-ezer ilyen szintű játékos grafikonja, abból lehetne statisztikai következtetéseket levonni. Egy-egy csúcs játékos egyedi története nem mérvadó.
több mint 13 éve
Ez a hosszútáv.Nézd meg az elismerten a világ egyik legjobb projának számító Bélabácsi statjait, 5000 versenyes breakevenje volt, miközben több millió dollár profitnál jár.
Pont azért ezt a statot tettem be, hogy aki őszintén érdeklődik az láthassa, hogy mennyire nem 1 leosztás a mérvadó, se nem 1 verseny, hanem versenyek ezrei, tízezrei kellenek ahhoz hogy a tudáskülönbség kijöjjön, és hogy ha magasabb szintre megy valaki, -ahogy a haverom tette- akkor ott erősebb játékosok vannak, vagyis kurvára nem a szerencsefaktor dönt. Ha az döntene nem ilyen lenne a grafionja.
Kb olyan ez, mint egy soccer alapszakasz. A bajnokság megnyerése ér fel egy tetszetős profittal, egy meccs megnyerése egy versenyével, és az, hogy rúg valaki egy gólt, vagy sikerül egy csel, vagy jobb a szögletarány, az felel meg a leosztásoknak, amit az egyszerű elme úgy lát, hogy a véletlen műve ki nyeri. Ha a véletlen műve lenne minden leosztás, akkor a végkimenetel is a véletlenen múlna, és a bajnokságban nem a legjobb csapat nyerne. Pedig az nyer, igaz, nem kapott gól nélkül, igaz, nem 100%-os mutatóval, de hosszútávon kijön a tudáskülönbség mondjuk a Barca és a Malaga között, mégha a konkrét meccs 2-1 is a Malagának.
több mint 13 éve
Ez egy jóbarátom grafikonja:Ebből nekem, tudod, mi látszik? A barátod 3000 versenyből cca 20-nál nyereséget ért el, ebből 10-12 járt jelentősebb pénzösszeggel. Az első 600 versenyén nem volt jelentősebb bukója a (viszonylag) sűrűbb nyerései mellett, azóta stabilan veszít, amit egy-egy jelentősebb és ritkuló! nyereménnyel ellensúlyozni tud. Az 500. és a 2800. versenye között "ingyen" gyűjtött tapasztalatot, ami fialt neki - úgy látszik, két egymást követő versenyen - 15000 dollárt. (Ennyi pénze volt már a 600. versenye után is!) Azóta kb. 200 versenyen szolid bukó. Ha a tendenciákat nézzük, akkor ki kéne szállnia. 😊
A lejátszott játékok azok versenyek. Ez kb másfél év termése.
Egy verseny az átlagban 300 hand (amit megnyer az hosszabb, ahol 20 leosztás alatt kiesik az rövidebb, értelemszerűen.
Egy ilyen grafikonon látszik minden. A breakevenek, hogy hol lépet szintet, mennyi a profitja, hogy oszlik meg, minden.
Látszik, hogy stabil nyerő volt kb 600 versenyig, aztán szintet lépett, erősebb mezőnybe, és aztán 600 versenyen alig nyert, majd jött egy buzi hosszú breakeven, kb 1400 versenyes, és aztán egy nagy score, ha tartja a tendenciáit a breakeven nélkül, akkorszépen elindulhat fölfele.
Hol ebben a szerencse, kérdezem ismét.Sobri Jóska
több mint 13 éve
Nem kedvelem Puzsért, mint több helyen le is írtam. (keversz JJ-vel)Azt, hogy milyen lap jön a flopban a matematika dönti el.Ez annyira, de annyira nem igaz! A klasszikus gőzeke-Gizike, szezon-f@szom keverés. Ezért bírhatod Puzsért, nagy lelkesedésből okozott ordas baromság elkövetése.tomi-tomi
De nekem épp elég, hogy 3 évig kvázi ebből éltem, nem is rosszul.
A fizikai megterhelésről meg annyit, hogy pár hete fociztam haveromék gyerekeivel egy gyerekbulin, és nem igazán fáradtam le benne, semmi megterhelő nem volt benne.
De ezért még nem gondolom, hogy a versenyfutbal ne lenne sport, és ne igényelne fizikai felkészültséget.
Azért ne említsük egy lapon ha leül valaki a haverjaival sörözés közben kártyázgatni azzal, hogy egy profi pókeres mondjuk napi 4 órán át készül, elemez, tanul, majd lenyom este egy 8-12 órás session, 12-24 asztalon játszva egyszerre, maximális figyelemmel, minden döntésén forintszázezrek múlhatnak, minden hiba sorsdöntő lehet, stb.
Megnézem akár innen a fórumról melyik "sportos" fiatal csinálná ezt végig úgy, hogy se ki nem szárad, se el nem ájul, és hozza 10 órán át a jó döntéseket.
Én nem vagyok fiatal, de bizonyítandó azt, hogy ebben a sportban felkészült vagyok, és számít a specifikus fizikai felkészültség, kiegészülve megfelelő pszichikaival, bárkivel játszok 8-10 órás sessiont, akár ellene nagyon kicsi téten hu-t 4 asztalon, vagy úgy, hogy ugyanazokra a versenyekre reggelünk be. és én nem vagyok pro, de hobbijátékos sem, így fogadok arra is, hogy az adott sssion alatt nagyobb pofitot ralizálok, pedig az csak 1 session, olyan, mintha fociban kb 1 meccs számítana, pedig 1 meccsen még a barca is veszíthet.
Szóval hiába érvelek, mert az infó láthatóan nem jut be az agyakba, de aki csak a szemének hisz, annak be is bizonyítom szívesen.
Persze ha a bizonyítás nem érdekel valakit, csak szajkózza a faszságokat, hogy szerencsejáték, meg nem sport a póker, az is szíve joga...
több mint 13 éve
A szellemi/technikai/"normál" v. fizikai sportok beosztással pedig egyetértek..IgorAmilyen értelemben itt most felvetődött, az erősen hajaz a szellemi vs fizikai munkára. Btw. miért mondják annyi "fizikai" sport magas szintű játékosai, hogy fejben dől el minden? A sakkozók meg miért szoktak panaszkodni, hogy fizikailag fáradtak el a végére?
több mint 13 éve
Azt, hogy milyen lap jön a flopban a matematika dönti el.Ez annyira, de annyira nem igaz! A klasszikus gőzeke-Gizike, szezon-f@szom keverés. Ezért bírhatod Puzsért, nagy lelkesedésből okozott ordas baromság elkövetése.
több mint 13 éve
Én szeretem a pókert, de ez a póker=sport elmélet számomra is kicsit furcsán hangzik (a sakkról ugyanez a véleményem, ahogy Black Adder is írta)... Mondjuk jó lenne abban a tudatban élni, hogy épp sportolok, amikor néha szombat este összejövünk a haverokkal pár pofa sör mellett és nekiállunk pókerezni - de valahogy nekem akárhogy szeretném nem fér bele a sport kategóriába 😊
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Wyatt
26 306
Jó hát azért egy haveri meccs nem ugyanaz 😀 Mondjuk ott tényleg nincs sok gond. A legjobb sportág egyébként a szabadalmaztatásra váró lábpong, amit egy kicsi (mondjuk 3-as méretű) gumilabdával, pingpong asztalon lábbal és fejjel kell játszani párosban, ahol dekázni és a másiknak feladni is lehet a bogyót, óriási 😀ja, nyilván nem az asztalon állva, még mielőtt 😛
több mint 13 éve
Az edzés fárasztó tud lenni.. de ott mást (is) csinálsz. Maga egy pingpong meccs az nem annyira durva sztem.
több mint 13 éve
(Akkor már igazság szerint pingpongozni könnyebb, az fizikailag sose fárasztott le..)??????
Igor
nekem van egy cimborám aki hobbi szinten pingpongozik, edzővel, heti 3x2 órát, és a farka végén csöpög a víz. iszonyat kemény.
btw, az én elméletem szerint a szellemi teljesítőképességhez, testi edzettség is szükséges.
ami nem hajlik, az törik!