OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 436 — no es importante
[quote='Sm[!]th']Amire ki akarok lyukadni, hogy a szememben még a rulett sem szerencsejáték. Megvan minden eshetőségnek a várható értéke, mi ezzel tisztában vagyunk (najó a Pista bá a sarki kocsmából nem biztos), és ezekkel együtt vállaljuk a játékot... Ugye egy rossz befektetést sem szokás szerencsejátéknak nevezni?[/quote]ez itt a lényeg, mert bizony a társadalom főként Pista bá'-kból, és nem szakképzett tőzsdeügynökökből és kockázatelemzőkből áll

senkitől nem sajnálom pl. a pókeren, kemény MUNKÁVAL megkeresett pénzt (nekem is volt lakótársam aki napi 10-12 órát nyomult fulltilten, általában 12 asztallal szimultánsan), de mindig felháborít, mikor az egészet egy könnyű pénzkereseti lehetőségnek állítják be
persze mindenhol ez megy, általában csak a csodálatos nyereményekről, feltámadásokról, hamupipőke-történetekről hallunk, a másik oldal, a negatív (vég)kifejlet kevésbé érdekes

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ha ennyit belefeccöltél a válaszodba, akkor érdemes lett volna elolvasni minden hozzászólást. Ha pedig minősíted is a vitát (szíved joga), akkor viszont kötelező lett volna a minősítés előtt megtenned.
Elég sokat gondolkodtunk azon, hogy mitől szerencsejáték a szerencsejáték. Tényleg érdemes olvasgatnod a hozzászólásokat.
A munka következtetésed, hasonlatod tetszik nagyon, egyetértek vele.

85
Már a nagyobbik fiam sem idén érettségizett. Fogunk mi még ellenkező oldalon is állni! 😊 Egy Bengals-Pats meccsen biztos.tomi-tomi
Megnéztem pár hsz-t, és az alapján jutottam erre a következtetésre...Egyébként igazad van, csak szörnyen fáradt vagyok, de ehhez még hozzáakartam szólni, holnap átnyálazom az összes hozzászólást a témához.

Egyébként még egy kicsit a szerencsejáték vagy sem dologhoz:

Vegyük a rulettet: Gondolom ismeri mindenki, én soha nem játszottam, de ugye úgy van, hogy fogadhatsz, hogy piros vagy fekete (az egyszerűség kedvéért legyen ez a példa). Mindkettőre 50% esély van.
De ugye itt jön a lényeg. Te befizetsz 100 egységet, ha veszítesz ugye bukod, míg ha nyersz, akkor bizony nem 200at( ugye ennyi kéne hogy az ev=0 legyen a játékunk), hanem kevesebbet kapunk vissza. Éppen ezért nyer hosszútávon a kaszinó, és nem mi. Gondolom ezekkel azért túl sok újdonságot nem mondtam.
Amire ki akarok lyukadni, hogy a szememben még a rulett sem szerencsejáték. Megvan minden eshetőségnek a várható értéke, mi ezzel tisztában vagyunk(najó a Pista bá a sarki kocsmából nem biztos), és ezekkel együtt vállaljuk a játékot... Ugye egy rossz befektetést sem szokás szerencsejátéknak nevezni?
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 345 — capitaine du château de Vienne 1487
[quote='Sm[!]th']
[quote='Sm[!]th']
Az én szememben egyébként a póker se nem sport, se nem szerencsejáték, hanem egyszerűen munka, körülbelül olyan mintha lenne egy saját vállalkozásom. Más sportokkal(pl sakk, am. foci), ill szerencsejátékokkal(pl rulett) teljesen felesleges összehasonlítani. Ha mindenképpen mérni szeretnénk valamihez, akkor talán a tőzsdéhez lehetne, nagyon sok a hasonlatosság a két "foglalkozás" között.
sutianap
ippeg ez hiányzott. brilliáns
egy kérdésem lenne, körbeér a farka a pókerláznak? Mikor a kopasztandók nem áramlanak csőstül, azt mikorra prognosztizálják? Vagy folyamatosan eltartják a balekok a "munkavállalókat" 😉[/quote]Ez a 100 milliárdos kérdés, a választ senki sem tudja😊 Ha most megmondaná nekem valaki, hogy az idők végezetéig a maihoz hasonló lehetőségek lesznek benne, akkor egy pillanatiag nem gondolkoznék és egyből hagynám ott a sulit, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Az online póker "őskorában"(kb.:2006) pl sokkal egyszerűbb volt bankrollt építeni mint például két éve, és azóta is javulóban a játékosállomány. Ugye nemrég volt a "black friday", az amerikaikat kitiltották mindenhonnan, ezzel pl kb30%-al csökkent a forgalom, de a játékosállomány maradt a régi, még bőven van hal a tóban😊. Szvsz 3-4 évig még mindenképpen jók lesznek a lehetőségek, ennél távolabbra senki sem jósolhat, az biztos hogy már egyre többen jönnek rá a benne rejlő lehetőségekre, főleg a világ elmaradottabb részein.[/quote]még egy kérdés, elnézést ha suta - a bankroll az ugye virtuális? mennyit szednek jutaléknak, s gyakorlatice hogyan férsz hozzá?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
[quote='Sm[!]th']
A lényeg, hogy keresek körülbelül 800-1 Millió FT-ot átlagban/hó, mindezt úgy, hogy bukó hónapom az elmúlt másfél évben nem volt, persze a variancia létezik, de azért lehet csökkenteni szépen. Ez az összeg az online prok között( bár én mivel gimnazista vagyok semmiképp sem mondanám annak magam) egyáltalán nem nagy dolog, vannak akik jelenleg sokkal többet is megkeresnek, de én még semmiképpen sem tartok ott.
[/quote]azért az derék. ha szabad tudnom a tanulmányaiddal hogy állsz?
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
[quote='Sm[!]th']
Az én szememben egyébként a póker se nem sport, se nem szerencsejáték, hanem egyszerűen munka, körülbelül olyan mintha lenne egy saját vállalkozásom. Más sportokkal(pl sakk, am. foci), ill szerencsejátékokkal(pl rulett) teljesen felesleges összehasonlítani. Ha mindenképpen mérni szeretnénk valamihez, akkor talán a tőzsdéhez lehetne, nagyon sok a hasonlatosság a két "foglalkozás" között.
sutianap
ippeg ez hiányzott. brilliáns
egy kérdésem lenne, körbeér a farka a pókerláznak? Mikor a kopasztandók nem áramlanak csőstül, azt mikorra prognosztizálják? Vagy folyamatosan eltartják a balekok a "munkavállalókat" 😉[/quote]Ez a 100 milliárdos kérdés, a választ senki sem tudja😊 Ha most megmondaná nekem valaki, hogy az idők végezetéig a maihoz hasonló lehetőségek lesznek benne, akkor egy pillanatiag nem gondolkoznék és egyből hagynám ott a sulit, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Az online póker "őskorában"(kb.:2006) pl sokkal egyszerűbb volt bankrollt építeni mint például két éve, és azóta is javulóban a játékosállomány. Ugye nemrég volt a "black friday", az amerikaikat kitiltották mindenhonnan, ezzel pl kb30%-al csökkent a forgalom, de a játékosállomány maradt a régi, még bőven van hal a tóban😊. Szvsz 3-4 évig még mindenképpen jók lesznek a lehetőségek, ennél távolabbra senki sem jósolhat, az biztos hogy már egyre többen jönnek rá a benne rejlő lehetőségekre, főleg a világ elmaradottabb részein.
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
[quote='Sm[!]th']Nem olvastam végig az összes hozzászólást, úgyhogy biztos lesz ami már elhangzott elöttem, vagy mindenki számára triviális dolog, elnézést érte 😊.

Sport vs szerencsejáték témához:

Az egész vita szörnyen demagóg. Egyáltalán mi a szerencsejáték pontos definiciója? Ha az, hogy a szerencsének valamilyen fajta szerepe van a dolgok kimenetelére, akkor bizony annak számít a póker is.
[/quote]Ha ennyit belefeccöltél a válaszodba, akkor érdemes lett volna elolvasni minden hozzászólást. Ha pedig minősíted is a vitát (szíved joga), akkor viszont kötelező lett volna a minősítés előtt megtenned.
Elég sokat gondolkodtunk azon, hogy mitől szerencsejáték a szerencsejáték. Tényleg érdemes olvasgatnod a hozzászólásokat.
A munka következtetésed, hasonlatod tetszik nagyon, egyetértek vele.

85
Már a nagyobbik fiam sem idén érettségizett. Fogunk mi még ellenkező oldalon is állni! 😊 Egy Bengals-Pats meccsen biztos.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 345 — capitaine du château de Vienne 1487
[quote='Sm[!]th']
[/quote]ippeg ez hiányzott. brilliáns
egy kérdésem lenne, körbeér a farka a pókerláznak? Mikor a kopasztandók nem áramlanak csőstül, azt mikorra prognosztizálják? Vagy folyamatosan eltartják a balekok a "munkavállalókat" 😉

több mint 13 éve
85 Cincinnati Bengals 363
tomi-tomi, nem tudom idén érettségiztél-e de az érveléssel nem lehetnek komoly bajaid, minden elismerésem, örülök hogy egy oldalon állunk 😊

fetomy, egyrészt az ászpár - ketteshármas dolgot példának hoztam fel, nyilván abszolút el van túlozva, de megtörténhetne, és pont ez a lényeg.
Az hogy a hármasod be megy-e, egy tizeddel jobban futsz-e, a randomra eldobott passz elkapót talál-e azt te befolyásolod. Hívhatod szerencsének vagy akárminek, de te befolyásolod, te döntöd el még akkoris ha csak az ösztöneidre hagyatkozol hogy merre dobd, milyen erővel, ha valaki beleér és megpattan még úgy lesz elkapható még akkor is rajtad múlt, mert ha egy másodperccel TE később dobod már nem oda kerül.
A legnagyobb különbség ezek között, amit te szerencsének hívsz és a póker között egyrészt az, hogy ezeket befolyásolod, a pókert nem, másrészt pedig hogy ezek egy-egy sportágban időnként feltűnő jelenségek, míg a pókernek az alapja.

Az meg hogy egy futó egy tizeddel megver egy másikat abszolút rajta múlik. Valami jobban csinált és egy tizeddel előbb ért célba, ebben sehol nincs szerencse.

I have been a Bengals fan for as long as I remember
so I'm used to the season being over in November
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Hmmmm....Nem vagyok aktív tagja a közösségnek, sőt, az utobbi időben nem is olvasgattam erre fele, de most pont benéztem, és látom témánál vagyunk...
Mivel jómagam már 2 és fél éve pókerezek online havi szinten 60-90 órákat(+ ugye emellé ezernyi egyébb módja a játékfejlesztésnek) ezért megpróbálok, mint valamilyen szinten szakmabeli néhány értelmes mondatot leírni. Nem olvastam végig az összes hozzászólást, úgyhogy biztos lesz ami már elhangzott elöttem, vagy mindenki számára triviális dolog, elnézést érte 😊.

Magamról: Mint írtam 2 és fél éve kezdtem online játszani, mint mindenki más freerollokal kezdtem. Kezdetben nagy szerencsém volt, mivel egyből rátaláltam a pokerakademiara és hamar rájöttem, hogy ez nem csak egy szimpla szerencsejáték, így kissebb-nagyobb ingadozásokkal márciusra már 1000$ körül volt a bankrollom(mindez befizetés nélkül). Mivel most nem a saját kis történetem a lényeg, így ugorjok is át az unalmas részeket és jöjjön a jelen.
Napjainkban kb. 60-80 órát játszok egy hónapban, emelett játékfejlesztéssel foglalkozok még több 10 órát, erről konkrét adatom nincs. Cash gamet játszok, ennek jelentőségéről talán később.
A lényeg, hogy keresek körülbelül 800-1 Millió FT-ot átlagban/hó, mindezt úgy, hogy bukó hónapom az elmúlt másfél évben nem volt, persze a variancia létezik, de azért lehet csökkenteni szépen. Ez az összeg az online prok között( bár én mivel gimnazista vagyok semmiképp sem mondanám annak magam) egyáltalán nem nagy dolog, vannak akik jelenleg sokkal többet is megkeresnek, de én még semmiképpen sem tartok ott.

Mindezt eddig csak azért írtam le, hogy lássátok mennyire nem egy ördögtől való dolog ez, és igen, aki egy olyan helyen él, ahol az átlagkereset 150-200e Ft, ott nagyon is megéri időt fektetni a pókerbe, mert bár nem tartom magam hülyegyereknek, nem is vagyok egy esőember, szóval szorgalommal és kitartással szinte bármit el lehet érni.

Sport vs szerencsejáték témához:

Az egész vita szörnyen demagóg. Egyáltalán mi a szerencsejáték pontos definiciója? Ha az, hogy a szerencsének valamilyen fajta szerepe van a dolgok kimenetelére, akkor bizony annak számít a póker is.
Viszont például senki nem beszél arról, hogy a pókernek mely változatáról is van konkrétan szó. Feltételezem a NL holdemről, ezen belül viszont cg vagy MTT esetleg Sng? Élő vagy Online? Minden stílús különböző ingadozással jár. Mi cg játékosok például folyton arról beszélünk, hogy a tornajáték mennyire hasonlít a lottora(persze ez így messze nem igaz), oriási ingadozással járhat, elég ránézni Bélabácsi grafikonjaira(aki a világ legjobbjai között van). Ezzel szemben egy cashgame játékosnak szinte fix jövedelme van(persze ezen belül is számít mennyit, mit, milyen téten, milyen winratel játszik, de ennyire nem akarok belemenni), de legalábbis sokkal jobban hasonlít egy normális munkára az egész.

Így is hosszú lett, úgyhogy most elég lesz ennyi a témház, pedig nagyon röviden fejtettem ki(vagy egyáltalán nem)dolgokat,
több mint 13 éve
Sunday Million Sat: $4.30 Hyper-Turbo(!)
Nyereményalap a nevezések lezárása után: 11.825.600 $ !!!
Összes nyeremény 03/07.: 845.816 $ !!!!Jonas Amri

a 11M az elejirűl hova lett, elvitte a cica? vagy a kaszinó?
sutianap
Más is nyert, nézd meg a bejegyzést alaposabban.
(A sakktól eltekintve) tökéletesen igazad van.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Sunday Million Sat: $4.30 Hyper-Turbo(!)
Összes nyeremény 03/07.: 845.816 $ !!!!Jonas Amri

a 11M az elejirűl hova lett, elvitte a cica? vagy a kaszinó?

ami eddig elhangzott a póker mellett, azt bizonyitja, hogy játék. Egy kártyajáték, amelyben tulajdonképpen mindenki saját magára fogad. Kérdezem, mondana valaki egy versenysportot, amely megengedi, hogy a játékosok saját magukra fogadjanak? A döntő különbséget abban érzem, ami a kinevetavégén meg a monopoly között van. A lényeg a pénz, a valaki legyőzése pénzben fejezendő ki. E mellet hivhatjuk kártyajátéknak sőt nyereményjátéknak is, elkerülve az átkozott szerencsejáték fogalmát - bár tudnám kié lett a 11M! Tehát szerintem: A sport is egy játék, ami a fizikai, munkával, testedzéssel járó ügyességi foglalatosság. Ebből a póker kimeriti az ügyességit. A hiba ott keresendő, mikor egy táblajátékot - pölö sakk sikerült felsportositani. Ezen felbuzdulva szeretnének felsportositani egy nyereményjátékot. Aztán jön a totó-lottó. Mindezek alapján magam esze szerint inkább kivenném a sakkot is, és mondanám, hogy táblajáték. UFFOFF

több mint 13 éve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
A fórum póker topicjának áprilisi hozzászólása:
"Igaz történet - igaz tanulságul... (szerk. kiemelés tőlem. tomi-tomi)
Főhősünk adatai:
Név: Jonas Amri
Nickname: wrzr123
Lakhelye: Bexbach (Németország)
Kora: 21 év
Születésnap: 22.06.1989
Hobbi: távfutás, foci
Példakép: Haile Gebrselassie, Mehmet Scholl
Egy ideig online pókerezett is a PokerStars-on. Nem nagyon ment, mindig lenullázta a bankrollját, így abbahagyta.
Kedvenc versenye 2011/03/06-ig: 45 fős 3.25$ Sit&Go
Benevezett versenyek száma: 510
Győzelmek száma: 7
Legutóbb tavaly októberben pókerezett.
2011/03.05. szombat
5 hónappal később, március 5-én, egy borús szombati napon eszébe jutott, hogy van még 29$-ja a PokerStars-on.
Mivel nem tudott kimenni a szabadba futni, így unalmában belépett a site-ra és játszott 1 partit.
De nem nyert. Így inkább lefeküdt aludni.
2011/03/06. vasárnap.
Másnap délután még mindig esett az eső, így ismét kinyitotta a site-ot és játszott 3 partit játszott.
Nem nyert semmit.
Nem értette miért nem megy neki ez a játék, ezért hát elhatározta, hogy - "mindenmindegy" alapon - elveri a maradék 20 $-t és soha többé nem pókerezik.
Éppen indult egy erre kiválónak látszó verseny....
Mar 6 20:41 Sunday Million Sat: $4.30 Hyper-Turbo(!)
500 chip to start, 1 min blind-rise!
Teljes Játékidő: 00 óra 37 perc
Nevezési díj: 4.30 $
Indulók száma: 284 fő
A taktika nem is lehetett más: allin or fold!
Jonas viszont nem szeret dobálni, ezért végig "allinezett"... és - legnagyobb meglepetésére - ma nem tudott kiesni.
A heads-up-ot ugyan elbukta és csak 2. lett, de így is meglett a ticket. 215 $ !!!
Soha életében még nem nyert ticket-et, ez volt az első alkalom... !!!!
Mivel megnyerte, így bekerült az 1 órával később induló versenyre...
Az erről a szatellitről bejutó játékosok viszont - sajnos - nem tudnak leiratkozni... egyből a főversenyen találta magát...
A fene vigye.
Akkor hát... mit lehet tenni?
Allin-allin... aztán meglátjuk mi lesz...
Mar 6 22:30 $215 Sunday Million 5th Anniversary [$5,000,000 Guaranteed) - 5 éves a Sunday Million
Nevezési díj: 215 $
Indulók: 59.128 fő !!!
Kezdete: 22:30 CET
Vége: 13:04 CET
Teljes Játékidő: 14 óra 34 perc !!!
A győztes: Jonas Amri
Alias wrzr123
A csatolt fotókon látható a statja illetve ő maga.
(valójában "csak" 3. lett, de a döntő asztal kezdetekor azonnal megegyezett a 9 játékos, és mivel a döntő asztalra ő jutott a legnagyobb stack-kel, így övé lett a legnagyobb nyeremény)
Átlagos beülője 03/06-ig: 2.55 $ !!!
- Összes nyeremény 03/06.: 1.521 $ !!!!
- Összes nyeremény 03/07.: 845.816 $ !!!!
- Összes profit 03/06.: -226$ !!!!
- Összes profit 03/07.: 843.711 $ !!!!
- ROI (megtérülés) 03/06.: -15% !!!!
- ROI (megtérülés) 03/07. : 42.900 % !!!!
- Helyezése az összesített éves ranglistán 03/06-án: nincs rangsorolva
- Helyezése az összesített éves ranglistán 03/07-én: 1. !!!!
Mar 7 16:00
Jonas a hideg tél elől elutazott 2 hétre Afrikába nyaralni.
Mar 27 18:00
Jonas nem szállt el a teljesítményétől és a nyereménytől.
Azóta is töretlenül játssza az 1 $-os versenyeket... (néha megpróbál egy 4,30-as hyper-turbo szatelliten ticket-et nyerni - eddig sikertelenül)
A nyereményéből még kb. 843.000 versenyre tud benevezni.
Ha minden nap öt versenyt játszik és soha többé nem nyer semmit, akkor is itt lesz velünk a PokerStars-on még... kb. 461 évig...
BIG GRAT to Jonas!"
Két megjegyzés:
1. Ez a verseny majd 12 millió dollár összdíjazású volt, az Australian Open női versenyének az összdíjazása nincs 10 millió dollár. Itt nyert egy totál amatőr, Melbourne-ben a büdös életben a selejtezőbe se kerül Kovács Zsuzsa a BSE első osztályú teniszezője (kitalált név!). Részemről lezárva a póker vajon mennyire sport téma.
2. (Hogy a bánatban tud valaki egy ilyen hozzászólás után másfél hónappal amellett érvelni napokon keresztül, hogy mennyi tudást igénylő, a szerencse faktort kizáró sport a póker??? A pofám leszakad!)

több mint 13 éve
fetomy,
egyre ritkább, hogy egymás érveire reagálunk. Tegnap a következőket írtam - Neked is. (Némiképp csatlakozva sutianap mai felvetéséhez is.)
"A szerencsejátékok nem ettől "szerencse" játékok. A rendszeren kívülről jön a résztvevők által nem befolyásolható esemény. Mintha a Steelers Def-nek minden play előtt sorsolnák, hogy ProBowl vagy normál szabályok szerint védekezzen, közben a Colts off. húzhat egy Manning-gel és egy Manning nélkül kártya közül.
Miért nem rendeznek olyan headsup tornákat, ahol párosok vannak, A páros egyik tagja játszik B páros másik tagjának lapjával és viszont (mint a bridzsben)? Mert pénzre megy a játék, még hozzá említésre méltó mértékben a játékosok pénzére. Elemi érdeke a bentlévőknek (minél magasabb szinten vagy, annál inkább) azzal becsalogatni külsősöket, hogy itt is annyira a tudáson múlik minden, mint a sportban. Csak rajtad múlik, hogy meddig jutsz el. De ez nem igaz.
Nem szerencse, hogy milyen lap jön, hanem a játékos (és a játék rendszere) által egyáltalán nem befolyásolható esemény. S ez a játék belső logikájából következik. Belülről nem befolyásolható esemény más játékban is előfordul (cserét kívánó sérülés például), de ez nem következik a játék belső logikájából. Sőt, a belső logika alapján mindent elkövetnek, hogy ne történjen meg - edzés, ill. szabálytalanságok megtorlása. A foci is szerencsejáték lenne, ha a szabályaiban az állna, hogy 15 percenként egy játékostól véletlenszerűen meg kell válni, akár sorsolás, akár lerúgás segítségével."
A póker mindent megtesz azért, hogy az első szinten a szabályai megfeleljenek az általános játékszabályoknak. Ez még jobban is sikerül sok sportágnál, itt például szinte elképzelhetetlen, hogy bírói hiba befolyásolja az eredményt. Az ehhez a szinthez tartozó hibák (szerencsés esetek) még a játékosok felkészültségéből és a játék jellegéből adódnak. Kihagyott 3 pontos, hail mary TD stb. A pókerben ilyen lehet, amikor dekoncentráltságból elnézed a lapodat (láttam olyan leosztást, amikor valaki nem látta az összeálló fullját (pókervakság is létezik!)), elfáradsz, Tony G sikeresen felhergelt stb. Eddig sport lehetne a póker is.
De a sport törekszik arra, hogy a második szint (a játék(os) által nem befolyásolható tényezők) mindkét felet egyformán érintsék. Akárhogy nézzük a pókerben a leosztás egésze a sportban a sorsolásnak felel meg. A sportban még az olyan alacsony jelentőségű sorsolásnál, mint a térfélválasztás, egyensúlyt alakítanak ki. Ha Te kezdeni akarsz, akkor a másiknak joga van térfelet választani és ezek a jogok a második félidőre megfordulnak. (A jégkorongban még a fedett csarnokokban is sokáig megmaradt a meccs közepi 3. térfélcsere!)
Ami miatt Ti ilyen vehemensen és hatékonyan tudtok érvelni a póker sport volta mellett, az a két szint összekeverése miatt lehetséges. A póker első szintű szabályaiban rögzíti, hogy az egyébként a második szinthez tartozó sorsolás hogyan történik. Emiatt nehéz észrevenni a szint keveredést. Közben elsikkad a lényeg - amitől sporttá válhatna a póker -, a póker egyáltalán nem törekszik a sorsolás "szeszélyeit" kiegyenlíteni! A bridzs az én szememben azért lehet sport, mert pont azt a szabályt vezette be a lebonyolításban, amivel minden párosnak ugyanakkora esélyt biztosít a győzelemre, pedig a leosztás véletlenszerűsége megmaradt. Onnantól kezdve, ha valaki arra hivatkozik, hogy nem volt szerencsém, mert nem tudok olyan jól szan játékokat játszani, már az első szintű szerencsét emlegeti, amin felkészüléssel lehet változtatni - rajta múlik.
A másik szerintem nagyon fontos hiányossága a pókernek a játékosok hatékony, egyértelmű és következményekkel járó osztályozása. Ma a saját pénz okán bárki elindulhat a legrangosabb versenyen, bármiféle előminősítés nélkül. Amikor az F-1- et ennek csak a szele is meglegyintette, egyből jött a száguldó cirkusz minősítés félerősödése. (Pedig ott a magát bevásárló pilótának a licence-t meg kellett szereznie, legalább névleges minősítési rendszer van.) A sznúker pont ettől vált kocsmai játékból elismert sporttá.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
alapvetően
a póker a játéktermekkel meg a kaszinókkal jelent meg - szerencsejáték kategóriában.
"gyer be és mi kopasztunk"
az hogy most akármilyen cimszóval is, de sportként szeretnék aposztrofálni kissé skizoid dolog, minthogy két bőrt is lenyúzhassank valamiről. Úgy látom még, ha sportként is próbálnánk rátekinteni, akkor is alapvetően a pénzről szó. A póker lényege, hogy elvedd a tétet, a fogadásra tett zsetonkáját. S innentől kezdve felesleges behozni sportnak. Mondjuk hányan játszanak pénz nélküli pókert??

merhát már innentől kezdve az is sportoló, aki a betmicsodán fogadást kötött a BL győztesre, vagy nem-e?sutianap
utolsó mondat: Akkor meg én is sportoló vagyok, mert múlt héten belerúgtam egyet egy kavicsba, vagy nem-e?

Ja, és szerencse, hogy a foci, meg az egyéb népszerű sportok abszolúte nem a pénzről szólnak. Neem, itt se láttam már a fél fórumot azon panaszkodni, hogy X sportág mennyire a pénzről szól manapság...fetomy
Lehet, hogy a profi sportok nagy pénzekről szólnak, de egy sportról sem hallottam ahol az ellenfél pénzét kellene elnyerni. Mondjuk attól még lehet hogy van olyan...
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Nem mondta senki hogy bárki nyerhet. De mondj érvet amellett hogy a póker igenis sport. Mert én még nem láttam egyet sem.
Legyen ön is milliomost sem nyerhet bárki, attól még nem lesz sport.

Stich képéhez meg no comment, sajnos sok ilyen ember van...eaglesmcnabb
Ha nem mondta senki, hogy bárki nyerhet, akkor szerintem te nem olvastad ezt az egészet, ami itt volt, ugyanis pont erről szólt itt rengeteg szöveg, hogy vannak akik szerint egy fullamatőr akárki is simány nyerhet pl. ászpóker-szériával. 😉
de szerintem írtam már le érveket mellette az eddigi tízmillió karakterben, megközelítve több irányból, de általában vagy semmi reakció nincs rá, mintha nem is írtam volna, vagy reagálnak rá egy valamit, amiből lejön, hogy vagy el sem olvasta az illető az eddigi véleményeimet vagy annak ellenére írta, mindenesetre a lényeg ugyanaz: fölöslegesen írkálok. Innentől pedig nem különösebben mozgat, hogy ki tartja sportnak, ki nem. Szeretek vitázni, megismerni más emberek gondolkodását, éppen ezért is veszek részt sok és sokáig tartó, és esetleg felesleges vitákban is, de mindez addig érdekel, ameddig még tapasztalok újat. Itt már nem, és egyébként sem a póker sport mivoltáról van szó, hanem legtöbb embernél arról, hogy testedzés-e, fizikai sport-e, azon meg nincs mit vitázni. 😊
több mint 13 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man
az nem sport, ahol a pénzeddel játszol egy helyben ülve, ennyi az utóbbi 15 oldal tömör lényegeJJ
Akkor ez most végre a végszó?

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 13 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 502 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Nem mondta senki hogy bárki nyerhet. De mondj érvet amellett hogy a póker igenis sport. Mert én még nem láttam egyet sem.
Legyen ön is milliomost sem nyerhet bárki, attól még nem lesz sport.

Stich képéhez meg no comment, sajnos sok ilyen ember van...

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
az nem sport, ahol a pénzeddel játszol egy helyben ülve, ennyi az utóbbi 15 oldal tömör lényege

---
több mint 13 éve
manapság bizony sokminden a pénzől szól, de nem alaptézise. Lemehecc a térre rúgni, vagy dobni a bőrt, de pókerasztalhoz le tucc-e ülni üres zsebbel?sutianap
A téren rugdosás nem ugyanaz, mint a haverokkal pókerezés? Nem is beszélve az ingyenes pókerversenyekről.

JJ: Sorry, ezek szerint én akkor átsiklottam azok felett a soraid felett, ahol nem abba kötöttél bele csak, amire tudtál általad megfelelőnek gondolt érveket felhozni. Tényleg, biztos ott vannak, csak nem látom, és nem bagoly mondja szitu van... Csak mert szerintem én az elmúlt 100 oldalnyi szövegelésemben mindenféle érvre igyekeztem válaszolni, amik itt felmerültek a napokban, ellenben nem is mindenre kaptam választ. Éppen velem szokott az lenni, hogy leírok 6 féle dolgot, aztán valaki egybe beleköt, és azt hiszi, hogy kész borította az egész mondanivalómat.

Egyébként meg igazából már fogalmam sincs, hogy egyáltalán mit akarsz felhozni a póker ellen érvként, mert most nagyjából azt veszem ki az elmúlt két hszedből, hogy "a pókerben az a szar, hogy elméletben bárki kaszálhat, de szerintem nem, de valaki ezt hazudja róla, tehát ezért szar". Vagy nem is tudom igazán megfogalmazni, a lényeg az, hogy most már nem értem, hogy az a bajod, hogy a pókerben mindenki nyerhet, vagy hogy a fogadóirodákhoz hasonló oldalak ezt hazudják, és ha az utóbbi, akkor mi köze annak egy profi pókerverseny sporttal kapcsolatos megítéléséhez.

Elméletben meg sok mindent lehet. Pl. csukott szemmel kosarat dobni. És van elég sok film meg könyv, ami pont azt bizonyítja, hogy elméletben nagyon sok minden lehetséges, és átlagemberből is lehet ilyen-olyan sztár, miközben meg kb. nulla az esélye, de elméletben lehetne is akár. Tehát ez nem csak a pókerre igaz, közel sem.
több mint 13 éve
Zsoca Atlanta Falcons 769 — next time, maybe...
alapvetően
a póker a játéktermekkel meg a kaszinókkal jelent meg - szerencsejáték kategóriában.
az hogy most akármilyen cimszóval is, de sportként szeretnék aposztrofálni kissé skizoid dolog, minthogy két bőrt is lenyúzhassank valamiről. Úgy látom még, ha sportként is próbálnánk rátekinteni, akkor is alapvetően a pénzről szó. A póker lényege, hogy elvedd a tétet, a fogadásra tett zsetonkáját. S innentől kezdve felesleges behozni sportnak. Mondjuk hányan játszanak pénz nélküli pókert??

merhát már innentől kezdve az is sportoló, aki a betmicsodán fogadást kötött a BL győztesre, vagy nem-e?sutianap
utolsó mondat: Akkor meg én is sportoló vagyok, mert múlt héten belerúgtam egyet egy kavicsba, vagy nem-e?

Ja, és szerencse, hogy a foci, meg az egyéb népszerű sportok abszolúte nem a pénzről szólnak. Neem, itt se láttam már a fél fórumot azon panaszkodni, hogy X sportág mennyire a pénzről szól manapság...fetomy
manapság bizony sokminden a pénzől szól, de nem alaptézise. Lemehecc a térre rúgni, vagy dobni a bőrt, de pókerasztalhoz le tucc-e ülni üres zsebbel?sutianap
itthon egy amerikaifoci szetthez is be kell fektetni. a másik, h millió ingyenes torna van, de nem ez a lényeg
nyilván nem véletlenül nem úgy hívják, hogy kártyasport, vagy szerencsesport.

több mint 13 éve
alapvetően

manapság bizony sokminden a pénzől szól, de nem alaptézise. Lemehecc a térre rúgni, vagy dobni a bőrt, de pókerasztalhoz le tucc-e ülni üres zsebbel?

több mint 13 éve
elolvasod te egyáltalán amit a másik ír? vagy csak téged is elkapott a sobricitisz, hogy azt veszed észre, amire tudsz megfelelőnek gondolt érvekkel reagálni?

direkt hozzátettem, hogy abszolút nem az a helyzet, hogy bármely jött-ment milliókat kaszál pókeren, ahhoz rengeteg áldozat szükségeltetik, de én akkor fogom sportként elismerni a pókert, ha indulnak majd nullabeszállós tornák milliós összdíjazással, és nem azzal hitegetik a hülye embereket, hogy "kezdj el pókerezni és könnyedén meggazdagodhatsz", mert épp ez a szerencsejátékok ismérve

---
több mint 13 éve
alapvetően

Ja, és szerencse, hogy a foci, meg az egyéb népszerű sportok abszolúte nem a pénzről szólnak. Neem, itt se láttam már a fél fórumot azon panaszkodni, hogy X sportág mennyire a pénzről szól manapság...
több mint 13 éve
pfú fetó, ezek borzasztóan erőltetett hasonlatok
addig, hogy az utolsó másodpercben irányítóként tudj dobni egy "mákos" TD-t, el kell jutni, míg papíron, elméletben egy pókertornát bárki megnyerhet (tudom, hogy ez nincs így, de a nagy pókeroldalak pontosan ebből a hamis ígéretből élnek)JJ
Na mert az aztán fantasztikus példa és érv, hogy én majd folyamatosan ászpókereket kapok a másik meg hármasokat... Igaz, hogy egy versenyt végignézve alig 1-2 alkalommal találkozol pókerrel, főleg nem ászpókerrel és akkor még nem is beszéltünk a royal flushről. Szerencse kell a jó lap megkapásához, ez nyilvánvaló. De azzal még nem mész semmire, ha a taktikázással nem hozol vele nagy pénzt. Mert akármennyire gondoljátok itt sokan, baromira ki kell használnod egy ászpókert, mert ha bejött, nem mostanában fog mégegyszer. Egy asztalon is ritkán jönnek ki ilyen magas kombinációk, de még ritkábban ismétlődnek, és szerintem még soha nem volt olyan, hogy mindez egy embernek jött volna össze. De lehetséges, pont annyira, mint egy átlagos kosarasnak vagy QB-nak az, hogy minden dobása/passza bemegy/emberhez megy.

Egyszerűen nem értem, hogy aki még nem látott pókerközvetítést egy ilyen versenyről, vagy nem pókerezett, vagy szimplán nem akarja felismerni amit ott tapasztalt, az miért formál egyáltalán véleményt. Vagy lehet én néztem olyan versenyeket és játszottam olyan közegben, ahol rendszeresen nyertek leosztásokat emberek úgy, hogy sokszor közel sem az övék volt a legnagyobb lap és csak én láttam rengeteg olyan helyzetet, ahol egy ászpóker jellegű lappal alig szedtek össze valamicske lóvét. No meg csak én nem találkoztam még azzal a valósággal, ahol az emberek rendszeresen ászpókereket kapnak 😊