OFF topik

30 feliratkozó

több mint 13 éve
stitch90 256
http://www.kepfeltoltes.hu/view/110601/pff_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
itt tartunk ma,ez az amerikai foci a laikusok szemében. beszartam ezen a main. akárhogy érvelt az ember,hasztalan volt.

Vamos Gringos!
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 345 — capitaine du château de Vienne 1487
alapvetően
a póker a játéktermekkel meg a kaszinókkal jelent meg - szerencsejáték kategóriában.
"gyer be és mi kopasztunk"
az hogy most akármilyen cimszóval is, de sportként szeretnék aposztrofálni kissé skizoid dolog, minthogy két bőrt is lenyúzhassank valamiről. Úgy látom még, ha sportként is próbálnánk rátekinteni, akkor is alapvetően a pénzről szó. A póker lényege, hogy elvedd a tétet, a fogadásra tett zsetonkáját. S innentől kezdve felesleges behozni sportnak. Mondjuk hányan játszanak pénz nélküli pókert??

merhát már innentől kezdve az is sportoló, aki a betmicsodán fogadást kötött a BL győztesre, vagy nem-e?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 436 — no es importante
pfú fetó, ezek borzasztóan erőltetett hasonlatok
addig, hogy az utolsó másodpercben irányítóként tudj dobni egy "mákos" TD-t, el kell jutni, míg papíron, elméletben egy pókertornát bárki megnyerhet (tudom, hogy ez nincs így, de a nagy pókeroldalak pontosan ebből a hamis ígéretből élnek)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
fetomy azt hiszem tőlem is idéztél a hosszú érvelésedben, de én sem szólom le általában a szellemi sportokat. Semmi bajom a sakkozókkal, nekem azzal van bajom hogy egyesek a pókerre mint sportra tekintenek, ennyi.

Amit meg a szerencséről mondtál, hogy a milliméterek és tizedmásodpercek már a szerencsén múlnak - ezzel egyrészt nem értek egyet, mert hogy tizedmásodperccel előbb vagy később érsz oda az rajtad múlik nem a szerencséden de ez most mindegy, tegyük fel hogy tényleg a szerencsén múlnak ezek az apró dolgok, de ez a szerencse akkor sem ugyanaz mint amiről a pókernél beszélünk. Ezeket a dolgokat te tudod befolyásolni, de azt hogy milyen lapokat kapsz viszont nem. Az tényleg abszolút szerencse. És hiába számít rengeteget a tudás és gyakorlás, ha szerencsém van és minden leosztásnál ászpókerem lesz a velem szemben ülő meg mindig ketteshármast kap, akkor lehet velem szemben a világ leghíresebb pókerese, akkor is meg fogom verni. És nem azért mert jobb vagyok, hanem mert ez egy szerencsejáték, és én vagyok a szerencsésebb.

Egyébként igazából engem nem érdekel túlzottan hogy most sport vagy sem, ha egy rendszeres pókeres sportolónak tartja magát egyszerre sírok és nevetek és felidegesítem magam ha valaki példaképnek egy pókerjátékost mond, de ennyi. Manapság annyira elmosódtak az ilyen válaszvonalak kategóriák között (sajnos nem csak a sport - játék fogalmak között..) hogy minden vehető sportnak, engem igazából az bánt hogy az ilyen new waves dolgok háttérbe szorítják a klasszikus sportokat.85
Azért az sokat számít az érvelésedben (máséban is), hogy úgy álltok hozzá, mintha lehetséges lenne 100-200 leosztásból folyamatosan ászpókert meg royal flössöket kapkodni össze. Tehát amit pl. te mondasz, az nekem egyenlő azzal, hogy mondjuk egy kosaras egy meccsen, vagy méginkább egy bajnokság folyamán minden egyes hárompontosát bedobja úgy, hogy egy 8-10 alkalommal próbálkozik is meccsenként. Ismered, hogy a pókerben mire mennyi esély van? Mert egy AA handhez az esély kevesebb mint FÉL százalék. Ahhoz, hogy magas lapból lesz pár sincs 2%. Aztán ha jól tudom, akkor a RF esélye nincs kettő tízezred százalék, a SF esélye nincs kettő ezred százalék, a póker esélye nincs három század százelék, aztán folytathatnánk de még a két pár sem ér el 5% esélyt. Több, mint 90%, hogy maximum 1 párod lesz. 99.26% annak az esélye, hogy maximum drilled lesz. Márpedig ez még bőven az a szint, ahol még egy sima blöffel is el lehet bizonytalanítani az embert plusz nem is biztos, hogy azzal ő nyer. Magyarán az, hogy te szimplán a lapoddal amatőrként megverd a másikat eléggé kevés eséllyel bír. Meg mondom, nevetséges egyáltalán a feltételezés, hogy valakinek olyan orbitális mákja van, hogy folyamatosan nagy kombói vannak, és akkor még nem néztük azt, hogy egy amatőr hogy adja el a többieknek,hogy neki nincs is semmilye, emeljenek csak...

Más sportokat tekintve: Akkor ne azt nézzük, hogy a szerencsén múlik, hogy NEM sikerül valami. Mert azzal nem tudok mit csinálni, hogy azt gondoljátok kizárólag tudás kérdése. De mi van akkor, ha valaki, aki nem egy jó sportoló mégis minden összejön neki? Kapura lő, megcsúszik a labda a vízen, a kapus tudásától függetlenül tehetetlen, vagy más sport, kosárlabda, eldobom a hármast, mert az kell a csapatomnak, de igazából mindenki tudja, hogy nem tudok hármast dobni, de most eldobom és mákkal bemegy, mert előttem állt a csávó, nem is láttam rendesen a dolgokat, csak eldobtam, vagy más sport amerikaifoci, irányító vagyok, utolsó drive, vesztésre állunk, 4. és X, az OL elbassza, az arcomba jön két DL ember izomból, fingom nincs mit csináljak, de inkább eldobom, abból lehet valami, ha agyonütnek abból nem, ezért kb. csukott szemmel eldobom egy WR irányába, baromira nem volt se időm se lehetőségem kivárni vagy odanézni, kiszámolni a dolgokat, csak eldobom minden mindegy alapon, és mákomra pont sikerül úgy eldobni, hogy a WR felé megy, béna passz volt, mert bele is ért egy védő, meg alapból csak úgy dobtam, de épp arra járt egy elkapó, aki elkapta, és beszalad vele, és megnyertük a meccset. Vagy vegyük a rúgókat, egy távolabbi FG alapból mák kérdése, hogy eltalálom-e rendesen, és láthatunk egy game winning FG-t egy ultraszar rúgótól 65 yardról, mert mákja volt, és a totális random lövése pont jó lett. A puntoknál alapból rengetegszer van, hogy a labda isten tudja merre fog pattanni, és beröpül-e az EZ-ba, vagy visszapattan-e 20 yardot, vagy pont úgy pattan, hogy a fél yardoson fogjuk meg. De visszatérve a soccerhez amit már írtam, egy gyengébb játékos milliószor foghat ki mákos napot, amikor jobban megy neki, és soha életében nem fog, nem lesz belőle senki, de szerencséje volt, és 1-2 lövése bement, ami jókor volt. Hát csomószor jönnek ilyen Koplárovics Bélák, akikről azt se tudom focizik-e még, holott győztest gólt lőtt a Manchester United ellen...

De lehet, hogy tévedek és ilyen és a millió hasonló helyzetben igazából nem is szerencse van, hanem szimplán minden egyes sportoló mélyen belül világszinten a legjobb, csak az esetek 99.999999999999%-ában nem jön ez ki belőle 😛

Szerintem a sport csak szintkülönbséget jelent. A pókernek is van az a szintje, ahol a tudás dominál nem a szerencse, meg a foci és többi mindenki által elismerten sportnak nevezett cselekvésnek is van olyan szintje, ahol semmiféle lényegi tudás nem szükségeltetik.

Ha két futó ezredmásodperces különbségét nem a szerencse befolyásolja, hanem az, hogy a másik annyival jobb, akkor két pókerjátékos esetén sem a lapok döntenek, mert akinek rosszabb lapja volt is verhette volna a másikat, ha jobban taktikázik, jobban dönt amikor még lehetősége volt rá. Ilyen erővel ha én AA-ra allint nyomok és a másik KK-val megver, nem azért vert meg mert jobb lapja lett (feljött egy K), hanem mert rosszul döntöttem, hogy kockára tettem mindenemet.
több mint 13 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
Részemről továbbra is áll, h a vizsgaidőszak után szívesen segítek, ha tudok. Az még min 1 max 2 hét, de addig a vizsgák+munka mellett nem nagyon érek rá.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 13 éve
süti Los Angeles Rams 4 134 — Rams fan
szerk.: Úgy tudom Süti tanulja, vagy mi..... de nem biztos.apeszos
Az én tudásom kevés volt. 😐 Illetve látatlanba nem akartam tippelni, úgyhogy rajtad a sor. 😀
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Nem mondtam hogy értek hozzá, csak foglalkozom vele... 😛 Ha tudok segítek, persze....

szerk.: Úgy tudom Süti tanulja, vagy mi..... de nem biztos.
több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 175 — Eagles fan
Mintha Apeszos jelezte volna múltkor hogy ő ért hozzá, de ebben nem vagyok biztos...

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)

Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
ide is

Van valaki közületek aki konyít a PHP-hez?
Fontos lenne
több mint 13 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Tetszetős definíció, de ebben továbbra is bennevan a póker, a gó, a csocsó vagy épp a versenyszerű hotdogevés is 😊Igor
A go-ról pontosan lehet tudni, hogy valójában vallás. http://gowiki.hu/index.php?title=Magyarorsz%C3%A1gi_G%C3%B3_Egyh%C3%A1z_%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADj_programja

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
85 Cincinnati Bengals 363
fetomy azt hiszem tőlem is idéztél a hosszú érvelésedben, de én sem szólom le általában a szellemi sportokat. Semmi bajom a sakkozókkal, nekem azzal van bajom hogy egyesek a pókerre mint sportra tekintenek, ennyi.

Amit meg a szerencséről mondtál, hogy a milliméterek és tizedmásodpercek már a szerencsén múlnak - ezzel egyrészt nem értek egyet, mert hogy tizedmásodperccel előbb vagy később érsz oda az rajtad múlik nem a szerencséden de ez most mindegy, tegyük fel hogy tényleg a szerencsén múlnak ezek az apró dolgok, de ez a szerencse akkor sem ugyanaz mint amiről a pókernél beszélünk. Ezeket a dolgokat te tudod befolyásolni, de azt hogy milyen lapokat kapsz viszont nem. Az tényleg abszolút szerencse. És hiába számít rengeteget a tudás és gyakorlás, ha szerencsém van és minden leosztásnál ászpókerem lesz a velem szemben ülő meg mindig ketteshármast kap, akkor lehet velem szemben a világ leghíresebb pókerese, akkor is meg fogom verni. És nem azért mert jobb vagyok, hanem mert ez egy szerencsejáték, és én vagyok a szerencsésebb.

Egyébként igazából engem nem érdekel túlzottan hogy most sport vagy sem, ha egy rendszeres pókeres sportolónak tartja magát egyszerre sírok és nevetek és felidegesítem magam ha valaki példaképnek egy pókerjátékost mond, de ennyi. Manapság annyira elmosódtak az ilyen válaszvonalak kategóriák között (sajnos nem csak a sport - játék fogalmak között..) hogy minden vehető sportnak, engem igazából az bánt hogy az ilyen new waves dolgok háttérbe szorítják a klasszikus sportokat.

I have been a Bengals fan for as long as I remember
so I'm used to the season being over in November
több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
de témához szólva sport az, aminél az edzés komoly fizikai/szellemi megterhelést jelent, a cél a másik legyőzése..brk
Tetszetős definíció, de ebben továbbra is bennevan a póker, a gó, a csocsó vagy épp a versenyszerű hotdogevés is 😊

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
de témához szólva sport az, aminél az edzés komoly fizikai/szellemi megterhelést jelent, a cél a másik legyőzése. minden más, ahol pontokat kell szerezni, labda van, nyersen hangzik, de benne van az élvezeti faktor, az játék. az más kérdés, hogy a játék és a sport mennyire bírnak ma már azonos jelentéssel..brk
ezt nagyon adom. nincs miről beszélni.
több mint 13 éve
.brk Green Bay Packers 1 890
Nincs bizony, az off topic pont ezért jó hely, Neked irreveláns, nekünk meg nem. (Holnap meg Te találsz itt Neked fontos, számomra irreveláns témát.)
Igen, itt kiélhetjük az eredendő hülyeségeinket!tomi-tomi
nyilván, de hogy ez napokon keresztül húzódjon, láthatóan eredménytelenül, azt túlzásnak érzem. persze erre ott van az az opció, hogy nem olvasom a topicot, viszont szeretem a trash-realityt, az éden hotel meg végetért, tökéletes pótlás ez és még bele is lehet trollkodni. ha már offtopic.
de témához szólva sport az, aminél az edzés komoly fizikai/szellemi megterhelést jelent, a cél a másik legyőzése. minden más, ahol pontokat kell szerezni, labda van, nyersen hangzik, de benne van az élvezeti faktor, az játék. az más kérdés, hogy a játék és a sport mennyire bírnak ma már azonos jelentéssel.
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
off topic is the new vicctopic
tomi-tomit meg elnevezhetnénk Sobri-ölőnek.
Sobrit pedig Pierce-nek.
de most komolyan, nincs jobb dolgotok, mint ezeken az irreleváns hülyeségeken vitatkozni? mert akkor az ember eredendően hülye :rolleyes: 😂.brk
Nincs bizony, az off topic pont ezért jó hely, Neked irreveláns, nekünk meg nem. (Holnap meg Te találsz itt Neked fontos, számomra irreveláns témát.)
Igen, itt kiélhetjük az eredendő hülyeségeinket!

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
meg is van a definíció:
az a játék tekinthető sportnak, melynek versenyszerű űzéséhez rendszeres testmozgás szükségeltetikJJ
Na, hát ez alapján meglátszik, hogy Mátyás király nemzete vagyunk, mert a focistáink megoldották, hogyan legyenek is sportolók meg nem is 😂
több mint 13 éve
.brk Green Bay Packers 1 890
off topic is the new vicctopic
tomi-tomit meg elnevezhetnénk Sobri-ölőnek.
Sobrit pedig Pierce-nek.
de most komolyan, nincs jobb dolgotok, mint ezeken az irreleváns hülyeségeken vitatkozni? mert akkor az ember eredendően hülye :rolleyes: 😂
több mint 13 éve
meg is van a definíció:
az a játék tekinthető sportnak, melynek versenyszerű űzéséhez rendszeres testmozgás szükségeltetik

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
JJ: Tisztában vagyok a fogalmával, sőt éppen azt szerettem volna kideríteni, hogy más is tisztában van-e vele. Az érdekelt, hogy mitől vagy honnantól lesz a foci sport. Mert tisztázhatjuk, hogy nem minden foci sport. Csak szerettem volna felhívni a figyelmed/tek, hogy a haverokkal ultizás és a WSOP között nagyjából olyan párhuzam van, mint a haverokkal passzolgatás és a VB vagy akár szimplán egy bajnoki között. Magyarán érdekelt, hogy ha a WSOP és a haverokkal ultizás nálad egy kalap, akkor vajon a szobában rugdalás és egy foci VB is egy kalap-e. Már látom, hogy nem, már csak nem értem a különbségtételt.

tomi-tomi: A mondás értelmét tudom, csak szerintem nem voltam egyértelmű 😊 Arra akartam utalni, hogy az a mondás éppen azért születhetett meg, mert a sport maga nem feltétlenül fizikai megterhelést jelent, hanem a sport kifejezés inkább csak különbségtétel egy adott cselekvés szintjei között.
több mint 13 éve
ha viszont felkészülök, meg minden és elmegyek egy pókerversenyre, majd mégegyre stb... akkor már sportot űzök. Nem véletlenül van az a mondásunk, hogy "sportot űz belőle" 😊fetomy
Nem, ZH-t írsz, szigorlatozol, bemész a munkahelyedre dolgozni stb. 😊
Sportot űzni valamiből: a szükségesnél/elvártnál/elviselhetőnél gyakrabban végzi. Szerintem.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Vagy már akkor sportoló vagyok, ha kettőt belerúgok a labdába a szobában?fetomy
azt nevezik testmozgásnak, csak hogy tisztában legyünk a fogalmakkal

---
több mint 13 éve
Máshol mondtad JJ, nem ebben a témában azt hiszem 😊 És nem volt szándékomban belédkötni, csak elmondtam a véleményemet 😉

Egyébként pedig nem az a póker sport, mint a snapszer, amit a haverokkal nyomunk, hanem az a póker sport, amikor versenyszerűen, megrendezett keretek között végeznek adott szabályrendszerben. A fociból sem sport az, amikor két haverral lemegyünk kapufázni, vagy félpályázni vagy akármit, hanem szimpla szórakozás, időtöltés. Vagy már akkor sportoló vagyok, ha kettőt belerúgok a labdába a szobában? Vagy honnantól sport a foci? Éppen ezért én nem gondolom, hogy attól, hogy lejárok a az egyik fehérvári kaszinóba pókerezni már sportot űznék, ha viszont felkészülök, meg minden és elmegyek egy pókerversenyre, majd mégegyre stb... akkor már sportot űzök. Nem véletlenül van az a mondásunk, hogy "sportot űz belőle" 😊
több mint 13 éve
fetomy!
A sakk annál a hozzászólásnál nem volt említve. A szellemi sportról írt gondolataiddal teljesen egyetértek.
Póker.
Nézzük az ellenkező oldaláról. A Sobri által említett jóbarát a nyereményei és a játszott versenyei alapján milyen szint szerinted? Legyen, mondjuk, 4-5 nagyságrend közte és a csúcs között. Sakkban hány lépés után derül ki, hogy Polgár Judit ellenfele mesterjelölt? Fociban hányadik percben derül ki, hogy a Barcelona ellenfele az angol harmad- negyedosztályból jött? Mennyire lenne ezeknek az eseményeknek sportértéke??
Pókerben én a totál amatőr hány leosztásig tudnám előtted leplezni az amatőrségemet? Sokkal tovább, mint sakkban a mesterjelölt ellen, fociban az angol harmadosztályú csapat ellen. Miért nem rendeznek olyan headsup tornákat, ahol párosok vannak, A páros egyik tagja játszik B páros másik tagjának lapjával és viszont (mint a bridzsben)? Mert pénzre megy a játék, még hozzá említésre méltó mértékben a játékosok pénzére. Elemi érdeke a bentlévőknek (minél magasabb szinten vagy, annál inkább) azzal becsalogatni külsősöket, hogy itt is annyira a tudáson múlik minden, mint a sportban. Csak rajtad múlik, hogy meddig jutsz el. De ez nem igaz.
Nem szerencse, hogy milyen lap jön, hanem a játékos (és a játék rendszere) által egyáltalán nem befolyásolható esemény. S ez a játék belső logikájából következik. Belülről nem befolyásolható esemény más játékban is előfordul (cserét kívánó sérülés például), de ez nem következik a játék belső logikájából. Sőt, a belső logika alapján mindent elkövetnek, hogy ne történjen meg - edzés, ill. szabálytalanságok megtorlása. A foci is szerencsejáték lenne, ha a szabályaiban az állna, hogy 15 percenként egy játékostól véletlenszerűen meg kell válni, akár sorsolás, akár lerúgás segítségével.
A póker attól nagyon jó játék, hogy jól kitalálták a szabályrendszerét, lehet stratégiát felépíteni, lehet sokáig játszani, de ettől még nem lesz sport.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
annyira szerettek velem vitatkozni, hogy már olyanba is beleköttök, amit nem is mondtam
a sakk mellett én ágáltam a legjobban, és a nagy WSOP versenyeket is elfogadtam jelentős sport(?)eseménynek

nekem egy kérdésem lenne csak: szerintetek a snapszerezés sport? mert szerintem attól, hogy sokan sokat foglalkoznak a pókerrel és tökélyre fejlesztik, attól az még nem válik automatikusan sporttá, csak egy sokak által komolyan vett és jól jövedelmező játékkáJJ
én is valami ilyesmit vakertam még hajnalban.

egyébként meg attól, hogy valaki nem tartja sportnak a pókert/sakkot/íjászatot/forma1et/stb.-t, még nem jelenti azt, hogy nem ismeri el a teljesítményt és felkészülést mögötte. páran itt úgy érzik, hogy ha valaki nem tartja sportnak pl. pókert, akkor már le is degradálta a béka segge alá, pedig szerintem a legtöbbeknél ez nincs így.triangle
Így van. Én kb. úgy tudok pókerezni, mint a szomszéd kutyája. De ha valaki profi szinten űz valamit, az elismerést érdemel, legyen az kártyajáték, vagy versmondó verseny.
több mint 13 éve
triangle 1 283
annyira szerettek velem vitatkozni, hogy már olyanba is beleköttök, amit nem is mondtam
a sakk mellett én ágáltam a legjobban, és a nagy WSOP versenyeket is elfogadtam jelentős sport(?)eseménynek

nekem egy kérdésem lenne csak: szerintetek a snapszerezés sport? mert szerintem attól, hogy sokan sokat foglalkoznak a pókerrel és tökélyre fejlesztik, attól az még nem válik automatikusan sporttá, csak egy sokak által komolyan vett és jól jövedelmező játékkáJJ
én is valami ilyesmit vakertam még hajnalban.

egyébként meg attól, hogy valaki nem tartja sportnak a pókert/sakkot/íjászatot/forma1et/stb.-t, még nem jelenti azt, hogy nem ismeri el a teljesítményt és felkészülést mögötte. páran itt úgy érzik, hogy ha valaki nem tartja sportnak pl. pókert, akkor már le is degradálta a béka segge alá, pedig szerintem a legtöbbeknél ez nincs így.