Politika
66 feliratkozó
3 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 3 éve
Nem találtam autó-motor topicot (csak versenyzés topicot, ott ez offtopic, van egyáltalán autózás topic? mintha valamikor lett volna, na mindegy). A lényeg, hogy most olvastam: az első két hónapban az európai elektromos autó eladási listák élén két tesla modell áll, a model 3 és az Y. Nem is ez lepett meg, hanem a számok. Két hónap alatt csak Európában közel 140 ezer Y és majdnem 100 ezer model 3-at adtak el. Aztaqva, felfutottak a számok, mióta legutóbb ilyesmit olvastam. (Akkoriben ezek éves számoknak is jók voltak.)1. Tesla most csökkentett árat, így azért már ár-érték arányban nagyon jó lett. Bár én utálom, de jó a marketingjük...
A többi gyártó modelljeinek a számai is megleptek egyébként. A Tesla-hoz képest azért le vannak maradva, de 2 hónapra nézve a 40-60 ezres számok is komolyak. (Modellenként ennyi, nem gyártónként.) Ha ez marad a trend, akkor - csak gyorsan fejben összeadtam a top listát, erről külön adat nem volt - idén összességében több, mint 3 millió elektromos autót fognak eladni. Az azért már szép. (És már elég nagy piac mind az olcsóbb modellek megjelenéséhez, mind a töltőhálózat bővüléséhez. Utóbbi sem árt, mert bár tölteni már elég sok helyen lehet, de azért van még pár átugrandó szint, mire eljutunk addig, hogy közel hasonlóan egyszerű lesz tölteni, mint benzint tankolni.)
peterk2005 udvari bolond
2. Viszont ez az elektromos autózás tényleg színtiszta politika. Lobbi erők tolják ezerrel, mert azt mondják, hogy ezzel javítod a levegőt. Miközben a rossz levegőért az autók kb 18-20%-ban felelősek. De hát a kisembert könnyebb basztatni mint egy ipari gyárat, főleg ami még nem is nálad van, hanem a szomszédban 😊 Gyerekcipőben jár az elektromos autózás, sok a meg nem oldott kérdés. Azért a hatótáv még mindig a legfontosabb és ez az ami miatt sokan ódzkodnak tőlük. Meg aztán vannak olyan hangok, hogy a gyártás sem igazán környezetbarát. Akkor ha egy elektromos autó kigyullad nincs az az isten, hogy eloltsd, csak több tonna vízzel egy napon át! A 2035-ös átálláshoz nincs is elég lítium, a töltőhálózat sincs kiépítve, az ehhez szükséges áramot sem tudjuk még mind előállítani. A kínaiak pl előálltak csérélhető aksis autóval, ami 5 perc alatt kicseréli az aksidat. Ugyanakkor az összes ilyen elektromos autó dögnehéz, ez sem igazán nyerő. De én azt mondom, hogy legyünk türelemmel. Pont tegnap írtam Vályinak, hogy a mostani autózáshoz is 120 év alatt jutottunk, miért várják azt az emberek, hogy az elektromos autózás problémáit 1 év alatt megoldják.
több mint 3 éve
m.hvg.hu/kultura/20230322_petofi_zenei_tanacs?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR06Oh8DtlX9mNYUg6TX8EC1kimkmfXtJNuk9vdq7p8BWOTzZdsGr0_yGHo#Echobox=1679466586Na, egy újabb izzadtsagszagu erőlködés a jobboldali kulturális értékteremtés témakörben.
Mondjuk szegény Tóth Gabi is hiába tette szét a lábát a NER-nek, le se szarjak az ilyen fontos nemzetmento kezdeményezésnel 😊
több mint 3 éve
Nyugi.Tennék kis kiegészítést:
Hanni
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Az utóbbi idők legjobb Puzsér-standupja, ténylegesen vicces lett.Nocsak, Puzsér ilyent is tud? Ez tényleg jó lett. 😀
Őszentsége Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Nem találtam autó-motor topicot (csak versenyzés topicot, ott ez offtopic, van egyáltalán autózás topic? mintha valamikor lett volna, na mindegy). A lényeg, hogy most olvastam: az első két hónapban az európai elektromos autó eladási listák élén két tesla modell áll, a model 3 és az Y. Nem is ez lepett meg, hanem a számok. Két hónap alatt csak Európában közel 140 ezer Y és majdnem 100 ezer model 3-at adtak el. Aztaqva, felfutottak a számok, mióta legutóbb ilyesmit olvastam. (Akkoriben ezek éves számoknak is jók voltak.)A többi gyártó modelljeinek a számai is megleptek egyébként. A Tesla-hoz képest azért le vannak maradva, de 2 hónapra nézve a 40-60 ezres számok is komolyak. (Modellenként ennyi, nem gyártónként.) Ha ez marad a trend, akkor - csak gyorsan fejben összeadtam a top listát, erről külön adat nem volt - idén összességében több, mint 3 millió elektromos autót fognak eladni. Az azért már szép. (És már elég nagy piac mind az olcsóbb modellek megjelenéséhez, mind a töltőhálózat bővüléséhez. Utóbbi sem árt, mert bár tölteni már elég sok helyen lehet, de azért van még pár átugrandó szint, mire eljutunk addig, hogy közel hasonlóan egyszerű lesz tölteni, mint benzint tankolni.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Az utóbbi idők legjobb Puzsér-standupja, ténylegesen vicces lett.youtu.be/aKMydL9ANhI
több mint 3 éve
én ezt akarom zászlón!!!
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
"A foci nem politika". Egy ilyen bejelentés végén. 😀 Hirtelen nem is tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. 😀 😀amúgy akkor nagy románia, egyesült szlávia, .. is mehet ki ugyanúgy gondolom
Vigyük ki akkor már a címert is, meg Horthy képét, meg Rácóczíét, meg Kossuthét is. Toljuk meg rendesen, hátha akkor sikerül megverni aRealthorváth bajnokot.
peterk2005 udvari bolond
több mint 3 éve
"A foci nem politika". Egy ilyen bejelentés végén. 😀 Hirtelen nem is tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. 😀 😀Vigyük ki akkor már a címert is, meg Horthy képét, meg Rácóczíét, meg Kossuthét is. Toljuk meg rendesen, hátha akkor sikerül megverni a
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 3 éve
Nem, ez komoly:Nyugi.Ez nem photoshop? 😀 B@zmeg. 😀 Hogy ezek ennyire ra vannak erre fixalodva, csak kormanyozni ne kelljen. Örülhet a 2bites szurkoló akkor.
Hanni
Zsellértelkes Vrij
több mint 3 éve
Nyugi.Ez nem photoshop? 😀 B@zmeg. 😀 Hogy ezek ennyire ra vannak erre fixalodva, csak kormanyozni ne kelljen. Örülhet a 2bites szurkoló akkor.
Hanni
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Nyugi.miért, a nagy-magyarország téma nálunk politika és nem történelem?
Hanni
több mint 3 éve
ja persze, mindig elfelejtem, hogy mi Eurázsiával harcolunkUgyan, kamu az egész 😄Mi a terv?nincs itt semmi látnivaló. aztán megy a visítás ha a nyugat egy alávaló szar népnek tart MImagyarokatŐrület, de van benne rendszer.
petey
Dzsokijuing
Gondolom így porhintés ez a gömböc menni Kijev projekt, bár eddig is az volt nyilván.
Zsellértelkes Vrij
telex.hu/belfold/2023/03/21/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-icc-vlagyimir-putyin-orosz-elnok-elfogatoparancs-nyilatkozat-veto
warr_b
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/03/21/lmp-nepszavazasi-kezdemenyezes-akkumulatorgyarak-nemzeti-valasztasi-bizottsag-donteshát ez a lényege a rendszernek. Sakk-matt.
Ezt imádom:
"Sasvári azt is mondta, hogy az önkormányzati törvény jelenleg is lehetőséget ad helyi népszavazás kiírására."
Lehetőség van, persze, csak mindent megfúrnak helyi szinten is, ahogy az országos szinten, így gyorsan bebújik a törvény betűje mögé, mert nem meri felvállalni, hogy fentről jött az utasítás, hogy minden ilyet el kell kaszálni. Helyi szinten meg lehet mondani, hogy ott a lehetőség országos népszavazást tartani, sakk-matt...
StormST
Gyurmának van igaza: az igazság odaát van.
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2023/03/21/lmp-nepszavazasi-kezdemenyezes-akkumulatorgyarak-nemzeti-valasztasi-bizottsag-dontesEzt imádom:
"Sasvári azt is mondta, hogy az önkormányzati törvény jelenleg is lehetőséget ad helyi népszavazás kiírására."
Lehetőség van, persze, csak mindent megfúrnak helyi szinten is, ahogy az országos szinten, így gyorsan bebújik a törvény betűje mögé, mert nem meri felvállalni, hogy fentről jött az utasítás, hogy minden ilyet el kell kaszálni. Helyi szinten meg lehet mondani, hogy ott a lehetőség országos népszavazást tartani, sakk-matt...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 3 éve
szerintem öngerjesztő folyamat, egyszerűen nem tud már konszolidálódni a rendszer. Nézd meg mit kapott Novák Katika csak a kijevi útért.telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasÉn ebben már egy ideje nem értem a logikát. A pávatáncban még értettem. Az ügyeskedés, a saját érdekeiknek a kimaximalizálása, satöbbi. De manapság már nem pávatáncolás megy, hanem ugabugrálunk, hogy direkt mindig útban legyünk. Ebben én már a NER érdeket sem látom. Szerintem ez már nekik se lenne az érdekük. Hogy akkor miért csinálják? Jó kérdés. Lehet, hogy fogva vannak a tökeik, és muszáj? Vagy az érdekelvű pávatánc az évek alatt dogmatizálódott és emiatt dafke reakciókat vált ki?
Na, a jelek szerint a NATO-nál is rájöttek, hogy egy nem a szabályok szerint játsszó idiótával szemben nem kell betartani a szabályokat.
somoskovig
Mindenesetre - az MC és köztem zajló vitába bekötve - ez is például egy olyan ügy, aminek komoly hatása van / lehet az ország lehetőségeire, és nem a társadalom determinálja. Ez a NER saját választása. Viselkedhetne máshogyan is.
peterk2005 udvari bolond
Azzal, hogy a fidesz a jobbik elől anno kimenekült Sobrival a szélsőjobbra gyakorlatilag belehajszolta magát ebbe a radikalizálódó kommunikációs spirálba. Ugye azt csinálják, amit mérnek, hogy népszerű, egy fasiszta országban meg ez a népszerű.
Nem nagyon van hova mozogni már ebből, két lovat nem lehet megülni egyszerre, hiába növesztett Orbán ekkora segget hozzá, előbb utóbb a radikális ló magával fogja rántani a rendszert.
Idő kérdése a reccsenés.
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasÉn ebben már egy ideje nem értem a logikát. A pávatáncban még értettem. Az ügyeskedés, a saját érdekeiknek a kimaximalizálása, satöbbi. De manapság már nem pávatáncolás megy, hanem ugabugrálunk, hogy direkt mindig útban legyünk. Ebben én már a NER érdeket sem látom. Szerintem ez már nekik se lenne az érdekük. Hogy akkor miért csinálják? Jó kérdés. Lehet, hogy fogva vannak a tökeik, és muszáj? Vagy az érdekelvű pávatánc az évek alatt dogmatizálódott és emiatt dafke reakciókat vált ki?
Na, a jelek szerint a NATO-nál is rájöttek, hogy egy nem a szabályok szerint játsszó idiótával szemben nem kell betartani a szabályokat.
somoskovig
Mindenesetre - az MC és köztem zajló vitába bekötve - ez is például egy olyan ügy, aminek komoly hatása van / lehet az ország lehetőségeire, és nem a társadalom determinálja. Ez a NER saját választása. Viselkedhetne máshogyan is.

több mint 3 éve
a magyar kormány már rég nem korrekt, de a szervezet tartotta magát...én már biztos megkértem volna, hogy távozzon aki nem bírja, nem véletlenül nem vagyok politikusKORREKT?!telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasés ez egyre többször lesz így...szerintem elszámították magukat, mert ez volt az egyetlen fegyver a kezükben, az persze más kérdés, hogy ez mennyire korrekt egy ilyen szervezetnél, de majd meggondolják legközelebb, hogy hova engedik be a "kurucokat" 😕
somoskovig
Klaci79
belülről végigzsarolni mindenkit az korrekt?
Egyszerűen megunták és visszaszopatnak.
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
KORREKT?!telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasés ez egyre többször lesz így...szerintem elszámították magukat, mert ez volt az egyetlen fegyver a kezükben, az persze más kérdés, hogy ez mennyire korrekt egy ilyen szervezetnél, de majd meggondolják legközelebb, hogy hova engedik be a "kurucokat" 😕
somoskovig
Klaci79
belülről végigzsarolni mindenkit az korrekt?
Egyszerűen megunták és visszaszopatnak.
több mint 3 éve
youtu.be/b588Js2RV60?t=1092Annak, aki meg lusta végignézni az egészet, itt egy parázsabb, pörgősebb kb. tízperces tartalom a műsor kb. negyedik órájából, ez szépen megmutatja, hogy Marci mennyire jól bírja a strapát és egyben van fejben.És szeretném elmondani, hogy mennyire kurva jól összefoglalja Marci, hogy miért kurva veszélyes az ideológia alapú megközelítése a gendernek. Tökéletesen igaza van Marcinak, hogy a visszakérdezéseivel, fantasztikus az éleslátása és tökéletesen elmondja, hogy mi is a probléma.
youtu.be/OUr2Lw2vJvY
Őszentsége Sobri Jóska
Továbbra is imádom Marcit.
Gyurma Pappa
itt is előkerült egy tiktok kapcsán
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasEU is elkezdhetné játszani ezt, hogy hopp ebből és abból sem jut a magyaroknak "véletlenül" lóvé, amíg Vitya meg a bábjai bohóckodnak.
somoskovig
több mint 3 éve
Annak, aki meg lusta végignézni az egészet, itt egy parázsabb, pörgősebb kb. tízperces tartalom a műsor kb. negyedik órájából, ez szépen megmutatja, hogy Marci mennyire jól bírja a strapát és egyben van fejben.És szeretném elmondani, hogy mennyire kurva jól összefoglalja Marci, hogy miért kurva veszélyes az ideológia alapú megközelítése a gendernek. Tökéletesen igaza van Marcinak, hogy a visszakérdezéseivel, fantasztikus az éleslátása és tökéletesen elmondja, hogy mi is a probléma.
youtu.be/OUr2Lw2vJvY
Őszentsége Sobri Jóska
Továbbra is imádom Marcit.

több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolas"Ahogy arról írtunk, hétfőn az Európai Unió tagállamai is figyelmen kívül hagyták a magyar kormány ellenállását a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) Vlagyimir Putyinra kiadott elfogatóparancsa ügyében. Magyarország sem az Európai Tanács, sem pedig az uniós igazságügyi miniszterek közös, a lépést támogató állásfoglalásához nem csatlakozott. Előbbi esetben Josep Borrell külügyi- és biztonságpolitikai főbiztos így csak a saját nevében fogalmazhatta meg az állásfoglalást, utóbbi esetben a tagállamok egyenként jelennek meg, azonban az állásfoglalás az erről szóló sajtónyilatkozatban mégis „egységes európai akarat”-ként jelent meg."
somoskovig
Remélem Orbán értékeli az EU humorát 😉
több mint 3 éve
telex.hu/kulfold/2023/03/21/szijjarto-nato-ukrajna-bizottsag-blokkolasés ez egyre többször lesz így...szerintem elszámították magukat, mert ez volt az egyetlen fegyver a kezükben, az persze más kérdés, hogy ez mennyire korrekt egy ilyen szervezetnél, de majd meggondolják legközelebb, hogy hova engedik be a "kurucokat" 😕
somoskovig