Politika

65 feliratkozó

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421
Bazd meg Tibi, akkor mi a dolgotok?

24.hu/belfold/2022/03/31/valasztas-2022-kozvelemeny-kutatas-bizonytalansag/

Ez a lendületes válasz azonban rögtön több ponton korrigálásra is szorul, ezekről fogunk az alábbiakban írni, hangsúlyozva, hogy a közvélemény-kutatóknak nem feladatuk, és nem is céljuk megmondani, ki nyer április 3-án.

MC, te talán jobban emlékszel, volt olyan év, hogy már ELŐRE magyarázkodtak?
Gyurma Pappa
Kétszer olvastam ma el ezt a cikket, és vakartam a fejem. Tulajdonképpen most mentették fel magukat minden felelősség alól, bármilyen eredmény lesz. De akkor minek is léteznek?

Nem emlékszem ilyen cikkre egyébént az elmúlt 24 évből mióta aktívabban követem a közéletet. Minden választás előtt ment a nyenyergés hogy, sok a bizonytalan, lehet meglepetés stb. De hogy egy ilyen hosszú, erősen szakmai (nak hangzó) cikket írjanak arról, hogy a szemét választók - már akit elérnek - szándékosan átbasszák őket, meg hogy tulajdonképpen nem tudnak annyi kutatást végezni - elsősorban pénzügyi okokból - hogy azzal valóban egy reális képet mutassanak, hát, beárazzák saját magukat és a munkájuk minőségét.

Azért a magyarázkodással illik ám megvárni legalább az esemény megtörténtét - vagy utána az első konfernciát ugye - mert ha véletlenül bejön amit jósolnak eredményben akkor rosszul fog öregedni ez a cikk 😊

Úgy érzem, mindenki kicsit pánikol. Kicsit pánikolnak a közvélemény-kutatók, kicsit pánikol az ellnezék, de ugyanúgy pánikol a Fidesz is egy kicsit, ilyen fura bizonytalanságot nem is emlékszem, hogy láttam-e. Talán az egyébként tükörsima ‘14es választásnàl volt valami hasonló, akkor láttam aggódó fideszes arcokat, 10ben 18ban egyáltalán nem, előtte meg más volt azért a világ. Mintha lenne valami a levegőben, de egyik szerepelő se tudja, hogy tényleg van-e, az neki segít-e vagy a másiknak és amikor ránéznek a közvélemény-kutatóikra azok széttárják a kezüket 😊 úgyhogy mindenki le hajtja a fejét és tolja a kampány biciklit.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Valahogy nincs kedvem ironizálni, mikor egy nyíltan hazaáruló kormány újabb választási csalással történő újraválasztása előtt állunk, mindezt a saját hazámban, ne haragudj. Ha legalább egyszer a büdös életben képesek lennénk legalább a vonzóbb, és nem az államférfijainknak kedvezőbb ajánlatot kínáló ajánlatra all-int mondani, talán még menne is, az útszéli riherongy kurvában viszont nem tudom meglátni a poént.
r.baggio
Farkas Attila Mártonnak volt erre egy jó posztja:

“Egyáltalán nem gondolom, hogy a választásoknak semmi tétjük ne lenne. Rengeteg ember pénzét, munkáját, karrierjét és életét befolyásolja, ki kerül kormányra. Beruházások, birtokviszonyok, megbízások, médiaerőviszonyok, intézmények vezetése, kutatások sorsa függ a szavazás kimenetelétől. Beszédek, stílusok, kuruc és labanc közhelyszótárak használata, történelmi traumákkal való hergelések, s nyomában rengeteg idegeskedés függ a választásoktól.
Mindez bizony igen sok, és megértem, aki minden négy évben úgy érzi, hogy ez most aztán tényleg a legutolsó esély, a mindent eldöntő végső akármi.
Én mindössze csak annyit állítok, hogy Magyarország helyzete, gazdasága, társadalmi berendezkedése, kül- és belpolitikája, szociális problémái és kulturális állapota nem függnek ettől.“

Nem mondom, hogy mindennel egyetértek a fentiek közül sőt a médiaerőviszonyból pont következik a kulturális állapot mondjuk, de az alapmondanivalóval tudok azonosulni, a választást követő hétfőn is feljön a nap én elviszem a gyereket bölcsibe, te is bemész dologozni, meg a pék is megsüti a kenyeret akár MzP lesz akár Orbán, sőt még hentesem is ki fog nyitni ahol a jövő heti grill-szezon indító bordát rendeltem meg ma - legalábbis kurvára remelem, drága volt.
De a posztjaidat olvasva tényleg egy kicsit jobban rá vagy feszülve erre a választásra mint amennyire lehet, hogy kellene. Félre ne érts, szíved joga, de azért szoktál te ennél szofisztikáltabb lenni 😊
MC12
Off: olyan nincs hogy grill szezon. Grillezni mindig lehet. Főleg BBQ-zni.

On: azt gondolom, hogy a legtöbb állampolgár (én is), akkor teheti a legtöbbet a közügyekért, ha foglalkozik közügyekkel. Az az állítás, hogy "nincs köze hozzá" szerintem nem igaz. Szerintem mindenhez köze van a politikának, mert onnantól kezdve hogy miként működik a közigazgatás odáig, hogy Demeter Szilárd épp újraírja a magyar irodalmi kánont, nagyon széles az a kör, hogy mennyire folyik bele a politika az életünkbe.

Amit szerintem meg lehet választani, az nem más, mint hogy ki mennyire és hogyan éli ezt meg. Kb. 3 hete, amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nagyobb az esélye egy Fidesz győzelemnek, mint nem, egy-két napig én sem voltam boldog. De nézem a bigger picture-t. Ha nyer is Fidesz, nagyon más világ jön, és sokkal nehezebb lesz következmények nélkül harcolni Brüsszellel és közben dörgölőzni a gazdihoz Putyinhoz. Teljesen nyilvánvaló, ha korábban nem lett volna az, 02.24 után biztosan az, hogy a NER-nek előbb-utóbb vége lesz.

Én megteszek mindent amit lehet: racionálisan agitálok itt és a szűkebb környezetemben (bár szóban egyébként sokkal fárasztóbb ez az egész, mert ott nem on demand, ha mondom, muszáj hallgatni... kevés barátom is van 😀 ), nem is az ellenzék mellett inkább a nagyobb ügyek mellett. Elmegyek szavazni, aztán majd amikor kell, akkor megint.
Gyurma Pappa
Off: kerti koca grillező vagyok, szeretem a 20-30 fokot meg sört/fröccsöt mellé (plusz tologatni a Webert jégen kevésbé élmény 😊 )

On: Erre próbáltam utalni. Szerintem egy pontnál tovább már hogy azt ne mondjam egészségre káros az az adrenalin, akármi, ami termelődik a másik oldal - mindegy melyik - felé történtő haragban, gyűlöletben. Persze tévedhetek és lehet hogy valaki így vezeti le a feszültséget ez is igaz. Meg hàt baggio meglengette előttem a vörös zászlót azzal, hogy nincs kedve ironizalni ami számomra az esetek 99%ban elképzelhetetlen 😊 ( a politika és Magyarország helyezet nincs a kivételes 1%ban)

több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 617 — zászló zászló szív
Bazd meg Tibi, akkor mi a dolgotok?

24.hu/belfold/2022/03/31/valasztas-2022-kozvelemeny-kutatas-bizonytalansag/

Ez a lendületes válasz azonban rögtön több ponton korrigálásra is szorul, ezekről fogunk az alábbiakban írni, hangsúlyozva, hogy a közvélemény-kutatóknak nem feladatuk, és nem is céljuk megmondani, ki nyer április 3-án.

MC, te talán jobban emlékszel, volt olyan év, hogy már ELŐRE magyarázkodtak?

több mint 3 éve
Valahogy nincs kedvem ironizálni, mikor egy nyíltan hazaáruló kormány újabb választási csalással történő újraválasztása előtt állunk, mindezt a saját hazámban, ne haragudj. Ha legalább egyszer a büdös életben képesek lennénk legalább a vonzóbb, és nem az államférfijainknak kedvezőbb ajánlatot kínáló ajánlatra all-int mondani, talán még menne is, az útszéli riherongy kurvában viszont nem tudom meglátni a poént.
r.baggio

“Egyáltalán nem gondolom, hogy a választásoknak semmi tétjük ne lenne. Rengeteg ember pénzét, munkáját, karrierjét és életét befolyásolja, ki kerül kormányra. Beruházások, birtokviszonyok, megbízások, médiaerőviszonyok, intézmények vezetése, kutatások sorsa függ a szavazás kimenetelétől. Beszédek, stílusok, kuruc és labanc közhelyszótárak használata, történelmi traumákkal való hergelések, s nyomában rengeteg idegeskedés függ a választásoktól.
Mindez bizony igen sok, és megértem, aki minden négy évben úgy érzi, hogy ez most aztán tényleg a legutolsó esély, a mindent eldöntő végső akármi.
Én mindössze csak annyit állítok, hogy Magyarország helyzete, gazdasága, társadalmi berendezkedése, kül- és belpolitikája, szociális problémái és kulturális állapota nem függnek ettől.“

Nem mondom, hogy mindennel egyetértek a fentiek közül sőt a médiaerőviszonyból pont következik a kulturális állapot mondjuk, de az alapmondanivalóval tudok azonosulni, a választást követő hétfőn is feljön a nap én elviszem a gyereket bölcsibe, te is bemész dologozni, meg a pék is megsüti a kenyeret akár MzP lesz akár Orbán, sőt még hentesem is ki fog nyitni ahol a jövő heti grill-szezon indító bordát rendeltem meg ma - legalábbis kurvára remelem, drága volt.
De a posztjaidat olvasva tényleg egy kicsit jobban rá vagy feszülve erre a választásra mint amennyire lehet, hogy kellene. Félre ne érts, szíved joga, de azért szoktál te ennél szofisztikáltabb lenni 😊
MC12
Off: olyan nincs hogy grill szezon. Grillezni mindig lehet. Főleg BBQ-zni.

On: azt gondolom, hogy a legtöbb állampolgár (én is), akkor teheti a legtöbbet a közügyekért, ha foglalkozik közügyekkel. Az az állítás, hogy "nincs köze hozzá" szerintem nem igaz. Szerintem mindenhez köze van a politikának, mert onnantól kezdve hogy miként működik a közigazgatás odáig, hogy Demeter Szilárd épp újraírja a magyar irodalmi kánont, nagyon széles az a kör, hogy mennyire folyik bele a politika az életünkbe.

Amit szerintem meg lehet választani, az nem más, mint hogy ki mennyire és hogyan éli ezt meg. Kb. 3 hete, amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nagyobb az esélye egy Fidesz győzelemnek, mint nem, egy-két napig én sem voltam boldog. De nézem a bigger picture-t. Ha nyer is Fidesz, nagyon más világ jön, és sokkal nehezebb lesz következmények nélkül harcolni Brüsszellel és közben dörgölőzni a gazdihoz Putyinhoz. Teljesen nyilvánvaló, ha korábban nem lett volna az, 02.24 után biztosan az, hogy a NER-nek előbb-utóbb vége lesz.

Én megteszek mindent amit lehet: racionálisan agitálok itt és a szűkebb környezetemben (bár szóban egyébként sokkal fárasztóbb ez az egész, mert ott nem on demand, ha mondom, muszáj hallgatni... kevés barátom is van 😀 ), nem is az ellenzék mellett inkább a nagyobb ügyek mellett. Elmegyek szavazni, aztán majd amikor kell, akkor megint.

több mint 3 éve
r.baggio

több mint 3 éve
clbass New Orleans Saints 3 168 — Saints fan
De, 2016-os, nem egy hét kemény munkájából jött össze a lavrov-féle baráti kitüntetés
r.baggio
A tényszerűség kedvéért megtennéd, hogy ezt megemlíted amikor egy 15 órával ezelőtti olyan post-ra hivatkozol ami nélkülöz minden dátumot? Hozzászólásokat nem olvasok, és nem biztos, hogy mindenki utólag rákeres...
Köszönöm 😉
clbass
Az értő olvasás elsajátítását javaslom, hiszen a 2016-os dátum benne van a bejegyzésben
r.baggio
Én kérek elnézést! Valóban.
több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 907 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Amúgy az, hogy lehet, hogy sem engem sem a feleségemet nem kereste meg egy párt/képviselő se azzal, hogy szavazzunk (postán, e-mailen és telefonon sem)? Ja és Magyarországon lakunk, magyar telefonszámmal, magyar e-mail címmel, szóval nem külföldről kérdezem ezt. 😀

Nem hiányzik amúgy, csak mindenki erről panaszkodik és nem tudom hogy csináltuk.
Jughead
Én kaptam tollat és hűtőmágnest is a playboy nyuszi Tündikétől bibibiiii!
Szokol
Ooooo szerencsés 😕 nekem az idei termés egy mi hazánkos toll, egy egységben Magyarország hűtőmagnes és egy megoldás mozgalom kitűző. A Fidesztől semmi de még egy kurva szórólap se 😕 (igen gyujtom az
Ilyen vackokat)

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 698 — Víí veeer dö cseempjönsz.
Amúgy az, hogy lehet, hogy sem engem sem a feleségemet nem kereste meg egy párt/képviselő se azzal, hogy szavazzunk (postán, e-mailen és telefonon sem)? Ja és Magyarországon lakunk, magyar telefonszámmal, magyar e-mail címmel, szóval nem külföldről kérdezem ezt. 😀

Nem hiányzik amúgy, csak mindenki erről panaszkodik és nem tudom hogy csináltuk.
Jughead
Szokol
Miért mindig máshoz csengetnek be a playboy nyuszi fideszlányok, és soha nem hozzám?
több mint 3 éve
Segítsek értelmezni legalább neked a "választási csalás" jelentését vagy csak jól esett ezt így bemásolni?

Kitöltött, kiválogatott szavazólapokat elégetni = választási csalás
Kampányüzeneteket küldeni kéretlenül és engedély nélkül megszerzett adatok alapján = gdpr rendeletszegés
r.baggio
Èn mélyen egyetértek veled, magam sem írhattam volna jobban. Szavazólapot elégetni valóban csalás, a másik meg valóban gdpr issue. Nem hiszem, hogy ebben lenne közöttünk vita 😊

Amúgy nem jól esett, csak egy kis iróniát próbáltam csempészni a soraid mögé, dehát jól van, legközelebb nem teszem bocsi bocsi.

több mint 3 éve
Segítsek értelmezni legalább neked a "választási csalás" jelentését vagy csak jól esett ezt így bemásolni?

Kampányüzeneteket küldeni kéretlenül és engedély nélkül megszerzett adatok alapján = gdpr rendeletszegés
r.baggio

több mint 3 éve
A Nemzeti Választási Bizottság a Pest Megye 10. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 18/2022. (III.25.) számú határozatát megváltoztatja és a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.[/b]
Ez nincs benne a Magyar Nemzetben.
bíbíszí sztenderd 😃
Gyurma Pappa
Annyi jutott nekünk, hogy ezen meg Bödőcsön nevessünk, sokszor kínunkban, csodás kilátások

De, 2016-os, nem egy hét kemény munkájából jött össze a lavrov-féle baráti kitüntetés
r.baggio
A tényszerűség kedvéért megtennéd, hogy ezt megemlíted amikor egy 15 órával ezelőtti olyan post-ra hivatkozol ami nélkülöz minden dátumot? Hozzászólásokat nem olvasok, és nem biztos, hogy mindenki utólag rákeres...
Köszönöm 😉
clbass
Az értő olvasás elsajátítását javaslom, hiszen a 2016-os dátum benne van a bejegyzésben

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
r.baggio
Köszönöm 😉
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan

Jughead
több mint 3 éve
Egy pár óráig hihetőnek tűnő önigazolás a nagy ellenzéki összeesküvés hivatásos rettegőinek, ennyi maradt a vállalhatatlant is elfogadni képes embereknek, gratulálok.

Csak mára jutott egy egyértelmű választási csalás és egy brutális történelemhamisítás, plusz a lengyelek és a csehek után már a szlovákok is nyíltan kritizálták a külpolitikánkat, hát előre tovább a lenini úton elvtársak, még jó hogy a kampány utolsó hetére semmi egetrengető bomba nem maradt.
r.baggio
Már hogyne maradt volna?

“A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás során körülbelül egymillió embert értek el a baloldali kampányközpont működtetői – értesült a Mediaworks Hírcentruma.”
MC12
Tegyél már képbe, hozzám ez nem jut el (nem kattintok sehova). Mit fantáziál a Mediaworks?
Gyurma Pappa
Egy valag ember, ellenzéki - kormánypárti - független kapott SMS-t hogy szavazzanak MzP-re. És nyilván a kormánypártiak állítják, hogy ők aztán soha senkinek a telefonszámukat. Datadat-os habverés.
...
MC12
OMG. Ezt sikerült megszülni, így a kampány végére.

Oké.

Ha már itt tartunk a kedvencem kerüljön rögzítésre a Múzsáról:

Szabó Rebeka párbeszédes politikus megsértette a választási eljárásról szóló törvényt – állapította meg első fokú határozatában a Pest Megye 10. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. Erről a Mandiner számolt be cikkében, hozzátéve, a lap által megismert határozat szerint egy magánszemély fordult panasszal a testülethez, kifogásolva, hogy
a hatpárti összefogás egyéni parlamenti képviselőjelöltje egy külső, tőle látszólag független finanszírozót von be a kampánykiadásainak fedezésébe azzal, hogy a Facebook-oldalán a hirdetéseket a kormanytvaltok.hu oldal pénzeli. A kifogást tevő álláspontja szerint a portál nem maga a jelölt és nem is minősül nyilvántartásba vett jelölőszervezetnek."
Ez benne van a Magyar Nemzetben.
A Nemzeti Választási Bizottság
236/2022. számú határozata
A Nemzeti Választási Bizottság a Párbeszéd Magyarországért Párt (1015 Budapest, Batthyány utca 62., a továbbiakban: Beadványozó) jelölőszervezet által benyújtott fellebbezés tárgyában – 11 igen és 1 nem szavazattal – meghozta a következő
határozatot:
A Nemzeti Választási Bizottság a Pest Megye 10. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 18/2022. (III.25.) számú határozatát megváltoztatja és a kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

Ez nincs benne a Magyar Nemzetben.
bíbíszí sztenderd 😃

több mint 3 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 384

Szerkesztette: Jughead
több mint 3 éve

---
több mint 3 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 294 — Csodabogár
hát geczi
 helsinkifigyelo.444.hu/2022/03/31/akkor-sem-latjak-a-kormany-atlatszo-trukkjet-ha-kiveri-a-szemuket?fbclid=IwAR28wZvZgwZ3oyvudp2TPQx6nrGawWrGC3qeX37_0mi3-nxClgkc-9szCX0

több mint 3 éve
Egy pár óráig hihetőnek tűnő önigazolás a nagy ellenzéki összeesküvés hivatásos rettegőinek, ennyi maradt a vállalhatatlant is elfogadni képes embereknek, gratulálok.

Csak mára jutott egy egyértelmű választási csalás és egy brutális történelemhamisítás, plusz a lengyelek és a csehek után már a szlovákok is nyíltan kritizálták a külpolitikánkat, hát előre tovább a lenini úton elvtársak, még jó hogy a kampány utolsó hetére semmi egetrengető bomba nem maradt.
r.baggio
Már hogyne maradt volna?

“A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás során körülbelül egymillió embert értek el a baloldali kampányközpont működtetői – értesült a Mediaworks Hírcentruma.”
MC12
Tegyél már képbe, hozzám ez nem jut el (nem kattintok sehova). Mit fantáziál a Mediaworks?
Gyurma Pappa
Egy valag ember, ellenzéki - kormánypárti - független kapott SMS-t hogy szavazzanak MzP-re. És nyilván a kormánypártiak állítják, hogy ők aztán soha senkinek a telefonszámukat. Datadat-os habverés.

De mivel miattad végig kellett olvasnom a cikket, ezért szenvedd végig te is 😊 (csak azt az egy bekezdést másoltam ki baggio-nak)

“Súlyos választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata
MEDIAWORKS HÍRCENTRUM2022.03.31. 07:00
A Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat csoport állt a hátterében annak az sms-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre.
A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás során körülbelül egymillió embert értek el a baloldali kampányközpont működtetői – értesült a Mediaworks Hírcentruma.

Információink szerint a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálatából kiderült, hogy egy közbeiktatott cégen keresztül gyakorlatilag az ország lakosságának tizedét elérő sms-cunamit a Bajnai Gordon volt szocialista kormányfő és titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által kiépített DatAdat csoport osztrák leánycége rendelte meg, a művelethez szükséges hatalmas adatbázist is ez a vállalkozás biztosította.
ÚGY TUDJUK, AZ ILLEGÁLIS ÚTON BESZERZETT ADATHALMAZ FACEBOOK-PROFILOKBÓL LETÖLTÖTT, NEVEKKEL ÖSSZEKAPCSOLT TELEFONSZÁMOKBÓL, ILLETVE BANKI ÉS KERESKEDELMI ADATBÁZISOKBÓL KINYERT ELÉRHETŐSÉGEKBŐL ÁLL.

Ez magyarázatot ad arra is, hogy a szervezők gyakorlatilag mindenféle politikai hovatartozás, vagyis targetálás nélkül küldték szét a szóban forgó sms-eket. Ezért történhetett meg, hogy jobboldali szimpatizánsok tömege, számos kormánytag, illetve konzervatív közéleti szereplő is kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet.

A MEDIAWORKS HÍRCENTRUMÁNAK NYILATKOZÓ INFORMATIKAI SZAKÉRTŐ SZERINT CSUPÁN EGY OLYAN MŰVELETRŐL BESZÉLHETÜNK, AMELY SORÁN NEM VÁLOGATTAK A CÉLSZEMÉLYEK KÖZÖTT, ITT A MENNYISÉG, A MINÉL NAGYOBB SZÁMÚ VÁLASZTÓPOLGÁR ELÉRÉSE VOLT AZ ELSŐDLEGES SZEMPONT.“

több mint 3 éve

---
több mint 3 éve
A nagy békemenetes békepárti legutóbbi bejegyzése:

De mi sem most jöttünk le a falvédőről, mi is ott vagyunk a harcmezőn, és mi is tesszük a dolgunkat.

Tényleg nincs senki az egész stábban, aki szólna neki, hogy "hé Viktor, legalább erre a pár napra felejtsd el a harc szó használatát?"
r.baggio
Nincs, mert a tábor ezt igényli. Ez a békegalambos sztori csak azért kell/kellett, hogy összevethető legyen a háborúpárti ellenzékkel.

Most olvastam UP recenzióját Szczerek új könyvéhez (a Jön Mordor, és felfal minket még 2018-ban olvastam, a KK-EU gonzo csúcsa), ha nem is olvasnám el a könyvet majd (nyilván el fogom), akkor is ezt a két bekezdést kiraknám a falra:

„Ugyan létezik Orbán és Kaczyński között egyfajta közös ideológiai platform, mégis, ez a két vezető teljesen máshogyan működik. Orbán narratívája ellentmondásokkal teli: egyszer megvédi Európát a muzulmánoktól, máskor a muzulmán Kazahsztánba utazik és kijelenti: lélekben veletek vagyunk. Ez nem egy koherens ideológia, hanem csak és kizárólag a pillanatnyi hatásra játszik. Kaczyński ugyanakkor úgy tűnik, hisz is abban, amit mond. Orbán nem. Orbán, ha Istent emlegeti, csak le akarja zárni a vitát, hiszen, ha Isten áll az ember oldalán, akkor arra mivel tromfolhat rá a másik fél?”

„Orbán csak azért beszél a nemzetről, hogy kizárhassa belőle az ellenzéket. Az ő nacionalizmusa nem a szerbek vagy a románok ellen, vagyis kifelé, hanem befelé irányul.”

több mint 3 éve
Nekem a google ezt dobta ki

"Úgy tűnik, hogy ezek a találatok gyorsan módosulnak

Új téma esetén néha időbe telik, amíg a megbízható források információkat közölnek"

Újfent gratulálok a hazaárulók pártolásához!
 www.facebook.com/istvan.szentivanyi.56/posts/576042107421380
r.baggio
Ez nem egy 4 éves story?
 propeller.hu/itthon/3337962-probaljak-ellehetetleniteni-kuluggyel-pereskedo-egykori-diplomatat
több mint 3 éve
A nagy békemenetes békepárti legutóbbi bejegyzése:

De mi sem most jöttünk le a falvédőről, mi is ott vagyunk a harcmezőn, és mi is tesszük a dolgunkat.

Tényleg nincs senki az egész stábban, aki szólna neki, hogy "hé Viktor, legalább erre a pár napra felejtsd el a harc szó használatát?"

---
több mint 3 éve

r.baggio
Már hogyne maradt volna?

MC12

több mint 3 éve
Nekem a google ezt dobta ki

"Úgy tűnik, hogy ezek a találatok gyorsan módosulnak

Új téma esetén néha időbe telik, amíg a megbízható források információkat közölnek"

Újfent gratulálok a hazaárulók pártolásához!
 www.facebook.com/istvan.szentivanyi.56/posts/576042107421380

---