Politika

65 feliratkozó

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 855 — Lucas Scott
 telex.hu/kozelet/2022/03/31/sajat-nagyszulei-nyultak-le-a-szavazatat-a-szekelyudvarhelyi-lakosnak

Csak egy papír

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 617 — zászló zászló szív
 444.hu/2022/03/31/median-meg-az-sem-kizart-hogy-minden-budapesti-keruletben-nyer-az-ellenzek

Egyik kezével elvesz, a másikkal ad. Jó ember ez az Endre

több mint 3 éve
Választási földrajz oldalról:

Ha ez nagyjából, még min. 17 billegőt kell hoznia az ellenzéknek. Kemény menet lesz, főleg hogy a mostani "biztosakat" sem kéne elveszíteni.
Gyurma Pappa
Szabolcs 1-et szerintem viszi az ellenzék, ha csak a megvásárolt, gerinctelen féreg, ex-MSZP-s Nagy Laci be nem kavar. Gondolom ezt jelöli a térkép.

Viszont a Szabolcs 6 érdekes lehet. Van benne 3 nagyobb település, Nyírbátorban utálják Simont, Nagykállóban sem feltétlenül szívcsücsök, Újfehértón pedig a fideszes polgármester gyakorlatilag ellene kampányol. Az előző választáson 47 % körül kapott, szóval Itt még lehet meglepi, bár nem hiszem.
Szokol
Én heves megyében látom úgy h Egerben és Gyöngyösön van esély de a harmadikban nincs

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 393 — Steelers fan
Választási földrajz oldalról:

Ha ez nagyjából, még min. 17 billegőt kell hoznia az ellenzéknek. Kemény menet lesz, főleg hogy a mostani "biztosakat" sem kéne elveszíteni.
Gyurma Pappa
Szabolcs 1-et szerintem viszi az ellenzék, ha csak a megvásárolt, gerinctelen féreg, ex-MSZP-s Nagy Laci be nem kavar. Gondolom ezt jelöli a térkép.

Viszont a Szabolcs 6 érdekes lehet. Van benne 3 nagyobb település, Nyírbátorban utálják Simont, Nagykállóban sem feltétlenül szívcsücsök, Újfehértón pedig a fideszes polgármester gyakorlatilag ellene kampányol. Az előző választáson 47 % körül kapott, szóval Itt még lehet meglepi, bár nem hiszem.
több mint 3 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 9 314 — Eagles fan
 444.hu/2022/03/31/hogyan-lehetseges-hogy-tucatjaval-buknak-le-az-orosz-kemek-europaban-de-magyarorszagon-nem-talaltak-egyet-sem

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 759
Of course nem mas fogja megoldani a mi problemainkat, de minden ilyen szarral verni kell ott a tamtamot, ilyen olyan eljarasokat indittatni stb.

Ha azt mondjuk ez igy szar de ugyse tudunk mit tenni nem fog valtozni semmi.

Barmi is lesz a valasztasok vegeredmenye, az ellenzeknek azt a tanulsagot le kell vonni, hogy csak egyuttmukodve van barmire is eselyuk es nem egymas buzeralasaval kell foglalkozni, hanem az ilyen ugyeket kozosen kepviselve ott basztatni a fideszt ahol tudjak.
gabokocka
Elfogadom az álláspontodat, valóban együttműködve van értelme az egésznek, ha tényleg ránkszakad a szar, akkor 2026-ban különösképpen. Ettől függetlenül minden olyan téma ami a választás mostani "elcsalásával" fog jönni, kvázi hatástalan lesz.

Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 267 — Keep pounding
Of course nem mas fogja megoldani a mi problemainkat, de minden ilyen szarral verni kell ott a tamtamot, ilyen olyan eljarasokat indittatni stb.

Ha azt mondjuk ez igy szar de ugyse tudunk mit tenni nem fog valtozni semmi.

Barmi is lesz a valasztasok vegeredmenye, az ellenzeknek azt a tanulsagot le kell vonni, hogy csak egyuttmukodve van barmire is eselyuk es nem egymas buzeralasaval kell foglalkozni, hanem az ilyen ugyeket kozosen kepviselve ott basztatni a fideszt ahol tudjak.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Nem a konkret esettel van gond (jo nyilvan azzal is) hanem magaval a levelszavazas ilyeten rendszerevel. Azert itt most brutal mod felvonult az ebesz, biztos lesz visszhangja.
gabokocka
Jah, mint Tihanyban az echo 😀 Bocsánat, ne vedd magadra és nem megbántani akarok senkit, nekem is tele van a hócipőm ezzel régóta és próbálok magamban védekezni ellene, hogy ne húzzam fel magam politikai dolgokon:
már olyan régóta hallom és hallgatom a de majd az EU, de majd az EBESZ, de majd a független ez-az-amaz megfigyelők... írni fog az EBESZ egy 412 oldalas PDF-et, amelyben leírja hogy egyenlőtlenek voltak a feltételek (tudtuk), felmerültek gyanús esetek (tudjuk, tudtuk, tudni fogjuk) lejtett a pálya és megállapítható, hogy bár volt szavazás, de nem 100%-ig demokratikusan és megkérdőjelezhető feltételek mentén és elvek alapján zajlott de azért győzött a Fidesz-KDNP (vannak erre okosabb emberek akik bikkfanyelven meg tudják ezeket fogalmazni)...

A levélszavazás rendszere meg eddig is ismert volt, nem ez a gyújtogatás ébresztett rá bárkit is a dolog mikéntjére, a gerrymandering kifejezés is ismert egyébként (csak az majd vasárnap este fog előjönni fél 9 magasságában).

Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 386 — Cowboys fan
Nem a konkret esettel van gond (jo nyilvan azzal is) hanem magaval a levelszavazas ilyeten rendszerevel. Azert itt most brutal mod felvonult az ebesz, biztos lesz visszhangja.
gabokocka
és ha mond is valamit az ebesz, akkor mi lesz? nem ismerik el Magyarországot?
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 379 — beers & Packers
Egy órája suli mellett hallott beszélgetés részlet:
-Ők ilyen függetlenek. Se bal, sem jobb oldal.
-Jaaa, az ő plakátjaikra van kiírva, hogy elég volt a covid diktatúrából?
🤯🙈
warr_b
Jézusatyaúristen.
több mint 3 éve
Inkább 20 az a 17, nem?
csebi
A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
Gyurma Pappa
54 egyénivel...

bobi0092
Vessz össze a Krekóékkal a Political Capitalnál, az ő kalkulátoruk hozza ki.
Gyurma Pappa
Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...
bobi0092
36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.

Nem 2018, nem körzetenként 5 jelölt és széthúzás (jó, az van). 40 alatti és 55 feletti ellenzéki körzet ugyanakkora meglepetés lenne. A mandátum kalkulátor szerint 2% ellenzéki előny már 54 körzet.

De szerintem 42-43 egyéni lesz, ami HATALMAS eredmény. Csak tudják helyén kezelni. Efelől vannak kétségeim...
Gyurma Pappa
Ezt hívják itt a fórumon jinxelésnek ugye? 😊 😉
MC12
OFC, szerinted miért jelöltem a Fideszt a tipp versenyen?

több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 274 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Egy órája suli mellett hallott beszélgetés részlet:
-Ők ilyen függetlenek. Se bal, sem jobb oldal.
-Jaaa, az ő plakátjaikra van kiírva, hogy elég volt a covid diktatúrából?
🤯🙈

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421
Inkább 20 az a 17, nem?
csebi
A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
Gyurma Pappa
54 egyénivel...

bobi0092
Gyurma Pappa
Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...
bobi0092
36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.

Nem 2018, nem körzetenként 5 jelölt és széthúzás (jó, az van). 40 alatti és 55 feletti ellenzéki körzet ugyanakkora meglepetés lenne. A mandátum kalkulátor szerint 2% ellenzéki előny már 54 körzet.

De szerintem 42-43 egyéni lesz, ami HATALMAS eredmény. Csak tudják helyén kezelni. Efelől vannak kétségeim...
Gyurma Pappa
Ezt hívják itt a fórumon jinxelésnek ugye? 😊 😉

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 694 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 telex.hu/belfold/2022/03/31/terheleses-tamadas-telex-informatika-ujsag
warr_b
Na ezért is kell Putyin barátsága Orbánnak, neki nincsenek ilyen hackerei.
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 274 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2022/03/31/terheleses-tamadas-telex-informatika-ujsag

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve

több mint 3 éve
Illetve geci nagy balhet kell csinalni ebbol a levelszavazosdibol, mert ez nonszensz, also hangon 2-3 mandatum ingyen a fidesznek. Alig varom hogy brusszel beragjon emiatt, marpedig nyilvan befognak.
gabokocka
Ennél 10-szer nagyobb BIZONYÍTOTT esetekből sem lett semmi következmény. Sajnos igaz amit Peterk írt, holnapra minuszos hír sem lesz belőle
több mint 3 éve
Inkább 20 az a 17, nem?
csebi
Gyurma Pappa
54 egyénivel...

bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092

Gyurma Pappa
Az a baj, hogy a dk nyilvan rahuzna mzp-re a vereseget 4 ev mulva meg klara asszonnyal meg nagyobb cumi lenne.
Pedig azert a kis tobbsegu fidesz kormanyzas a kovetkezo 4 evben sztem rettenet fos volna viktoreknak, olyan merteku szoporoller jon, hogy azt mar talan nem tudjak a brusszel soros gyurcsany csodaharomszoggel az ertelmesebb emberek torkan lenyomni.
A 2 millio idiotaja megmarad barmi tortenik, de 4 ev mulva meg ebben a valasztasi rendszerben is legyozheto lenne.

Illetve geci nagy balhet kell csinalni ebbol a levelszavazosdibol, mert ez nonszensz, also hangon 2-3 mandatum ingyen a fidesznek. Alig varom hogy brusszel beragjon emiatt, marpedig nyilvan befognak.

több mint 3 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 256
Hogy azt mondja 2006-ban a baloldal ostromolta meg a tv székházat.

Hogy tessék?
Amadeus
nem tudtad? így tudták megoldani hogy szembelövethessék az embereket és jöhessen a rendőr terror
mint a bush & 911
Negritis
De ha a baloldal rohamozott 2006-ban, akkor a baloldali rendőrség a baloldali tüntetők szemét lövette ki?

és hol volt ekkor a jobboldal?
Amadeus
neeem, a tv székháznál nem volt még szemkilövetés
ott szépen engedtek mindent, elvégre vér nélkül el is foglalták

nem érted te
Negritis
Tényleg nem értem.

Mindig mondom: ha hazudunk, akkor következetesen csináljuk.

A fidesz meg mintha most építené le a profi politikai párt imidzsét, olyan bénán hazudoznak most már.
Amadeus
Természetesen az is a baloldal/Gyurcsány/Soros/nemheterók/migránsok/ukránok hibája.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
Inkább 20 az a 17, nem?
csebi
Gyurma Pappa
54 egyénivel...

bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555
 444.hu/2022/03/31/miutan-szijjarto-eloallt-az-mzp-zelenszkij-elmetetevel-a-szlovak-kulugyminiszter-arra-kerte-vilagosan-beszeljen

országimázsközpont lvl végtelen
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 126 — Axel Foley
no, tizenöt éven keresztül elhallgatódott aigasság, de most végre kiderült, hogy a mocskoslipsibolsi baloldal gyújtotta fel a tévészékházat. is.
szerintem a listát is ők csempészték be Kubatovhoz, hogy ráfoghassák a hős nemzethy bajnokainkra. idén végre azt is megtudtuk, hogy a szemkilövésnek is a Klára meg a Karigeri volt az oka, holnap még az is kiderül, hogy '56-ban sem Kádár hívta a zoroszokat, hanem MZP nagyapja, sőt ő állt egyszemélyben a zsidók deportálása mögött is.
slowmotion
Annyi mindenben másolják már Kádárékat, a történelem hamisítás miért is maradna ki?
peterk2005
Mondjuk így lebaloldalizni azt a sok szép rendes kopasz szélsőjobbos focidrukkert, az azért kemény. 😊
somoskovig
Nem lebaloldaliztam őket, hanem lekádáriztam. 😊
peterk2005
Várom Toroczkai reakcióját. 😀
Vrij6
Még nem mondták meg fideszék, hogy mi legyen a véleménye.

több mint 3 éve
.

Egyébként arra most merek fogadni, hogy ha a Fidesznek csak 1-2-3 képviselővel lesz csak többje, akkor év végéig legalább 2 most ellenzéki képviselő elvolneresedik, kiül függetlennek, és a kormányt támogatja.
Sobri Jóska
Sztem ez megvalósul akkor is a 4. Év végére ha stabil Fidesz lesz.

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 386 — Cowboys fan
Hogy azt mondja 2006-ban a baloldal ostromolta meg a tv székházat.

Hogy tessék?
Amadeus
nem tudtad? így tudták megoldani hogy szembelövethessék az embereket és jöhessen a rendőr terror
mint a bush & 911
Negritis
De ha a baloldal rohamozott 2006-ban, akkor a baloldali rendőrség a baloldali tüntetők szemét lövette ki?

és hol volt ekkor a jobboldal?
Amadeus
jaj, nem érted Te ezt.
baloldali, azonosító nélküli felforgató elemek beszöktek a tévészékházba, míg a fodballszurkerek becsületesen kézitusáztak az ott ragadt rendőrökkel, és ezek a felforgató elemek a pillanatnyi felfordulást kihasználva felgyújtották a székházat, hogy a rendőrök két tűz közé szoruljanak, aztán rákenték az egészet a kint - továbbra is hangsúlyozom: becsületes, úriemberi párbajban - elfoglalt szurkolókra.
így kreáltak okot, hogy a rendőrök belelőjenek a tömegbe a következő adandó alkalommal, és még volt pofájuk mindezt Szent Viktorékra fogni.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 304 — #NoStress
Inkább 20 az a 17, nem?
csebi
Gyurma Pappa
Az azért csücskös nem? Ott már kellenek a kutyák is, ha jól emlékszem. Vagy az 100-101 mandátum?
MC12
Az pont a 98-1-100 (ugye a németet beleraktam).

Kutyákkal együtt elég az 53-53, mert akkor ugye listán előz a potenciális "koalíció". De szerintem akkor kisebbségi kormányzásra készülnek fel, legalábbis megpróbálják.

Mivel a kutyák nem jutnak be, így ez mindegy. Amíg nem szakítanak a bázisdemokrata hülyeséggel, ez így is lesz.
Gyurma Pappa
Juj 😊 egy ilyen 99 Fidesz 100 ellenzék tudná izgatni a politikai fantáziámat 😊
MC12
2-3 ellenzéki gyorsan lemond, meghal, akármi, és 2-3 konkrét vk-ra koncentrálva sima Fidesz.
De ez eléggé sci-fi, és ha a szkeptikusok szerint alapvetően nem is lesz csalás, csak picike belenyúlás, akkor az arra mindenképp elegendő, hogy ez ne fordulhasson elő, csak fordítva.

Egyébként arra most merek fogadni, hogy ha a Fidesznek csak 1-2-3 képviselővel lesz csak többje, akkor év végéig legalább 2 most ellenzéki képviselő elvolneresedik, kiül függetlennek, és a kormányt támogatja.