Politika
65 feliratkozó
több mint 3 éve
telex.hu/kozelet/2022/03/31/sajat-nagyszulei-nyultak-le-a-szavazatat-a-szekelyudvarhelyi-lakosnakCsak egy papír
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/31/median-meg-az-sem-kizart-hogy-minden-budapesti-keruletben-nyer-az-ellenzekEgyik kezével elvesz, a másikkal ad. Jó ember ez az Endre

több mint 3 éve
Én heves megyében látom úgy h Egerben és Gyöngyösön van esély de a harmadikban nincsVálasztási földrajz oldalról:Szabolcs 1-et szerintem viszi az ellenzék, ha csak a megvásárolt, gerinctelen féreg, ex-MSZP-s Nagy Laci be nem kavar. Gondolom ezt jelöli a térkép.
Ha ez nagyjából, még min. 17 billegőt kell hoznia az ellenzéknek. Kemény menet lesz, főleg hogy a mostani "biztosakat" sem kéne elveszíteni.
Gyurma Pappa
Viszont a Szabolcs 6 érdekes lehet. Van benne 3 nagyobb település, Nyírbátorban utálják Simont, Nagykállóban sem feltétlenül szívcsücsök, Újfehértón pedig a fideszes polgármester gyakorlatilag ellene kampányol. Az előző választáson 47 % körül kapott, szóval Itt még lehet meglepi, bár nem hiszem.
Szokol
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Választási földrajz oldalról:Szabolcs 1-et szerintem viszi az ellenzék, ha csak a megvásárolt, gerinctelen féreg, ex-MSZP-s Nagy Laci be nem kavar. Gondolom ezt jelöli a térkép.
Ha ez nagyjából, még min. 17 billegőt kell hoznia az ellenzéknek. Kemény menet lesz, főleg hogy a mostani "biztosakat" sem kéne elveszíteni.
Gyurma Pappa
Viszont a Szabolcs 6 érdekes lehet. Van benne 3 nagyobb település, Nyírbátorban utálják Simont, Nagykállóban sem feltétlenül szívcsücsök, Újfehértón pedig a fideszes polgármester gyakorlatilag ellene kampányol. Az előző választáson 47 % körül kapott, szóval Itt még lehet meglepi, bár nem hiszem.
több mint 3 éve
444.hu/2022/03/31/hogyan-lehetseges-hogy-tucatjaval-buknak-le-az-orosz-kemek-europaban-de-magyarorszagon-nem-talaltak-egyet-sem

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 3 éve
Of course nem mas fogja megoldani a mi problemainkat, de minden ilyen szarral verni kell ott a tamtamot, ilyen olyan eljarasokat indittatni stb.Elfogadom az álláspontodat, valóban együttműködve van értelme az egésznek, ha tényleg ránkszakad a szar, akkor 2026-ban különösképpen. Ettől függetlenül minden olyan téma ami a választás mostani "elcsalásával" fog jönni, kvázi hatástalan lesz.
Ha azt mondjuk ez igy szar de ugyse tudunk mit tenni nem fog valtozni semmi.
Barmi is lesz a valasztasok vegeredmenye, az ellenzeknek azt a tanulsagot le kell vonni, hogy csak egyuttmukodve van barmire is eselyuk es nem egymas buzeralasaval kell foglalkozni, hanem az ilyen ugyeket kozosen kepviselve ott basztatni a fideszt ahol tudjak.
gabokocka
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Of course nem mas fogja megoldani a mi problemainkat, de minden ilyen szarral verni kell ott a tamtamot, ilyen olyan eljarasokat indittatni stb.Ha azt mondjuk ez igy szar de ugyse tudunk mit tenni nem fog valtozni semmi.
Barmi is lesz a valasztasok vegeredmenye, az ellenzeknek azt a tanulsagot le kell vonni, hogy csak egyuttmukodve van barmire is eselyuk es nem egymas buzeralasaval kell foglalkozni, hanem az ilyen ugyeket kozosen kepviselve ott basztatni a fideszt ahol tudjak.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Nem a konkret esettel van gond (jo nyilvan azzal is) hanem magaval a levelszavazas ilyeten rendszerevel. Azert itt most brutal mod felvonult az ebesz, biztos lesz visszhangja.Jah, mint Tihanyban az echo 😀 Bocsánat, ne vedd magadra és nem megbántani akarok senkit, nekem is tele van a hócipőm ezzel régóta és próbálok magamban védekezni ellene, hogy ne húzzam fel magam politikai dolgokon:
gabokocka
már olyan régóta hallom és hallgatom a de majd az EU, de majd az EBESZ, de majd a független ez-az-amaz megfigyelők... írni fog az EBESZ egy 412 oldalas PDF-et, amelyben leírja hogy egyenlőtlenek voltak a feltételek (tudtuk), felmerültek gyanús esetek (tudjuk, tudtuk, tudni fogjuk) lejtett a pálya és megállapítható, hogy bár volt szavazás, de nem 100%-ig demokratikusan és megkérdőjelezhető feltételek mentén és elvek alapján zajlott de azért győzött a Fidesz-KDNP (vannak erre okosabb emberek akik bikkfanyelven meg tudják ezeket fogalmazni)...
A levélszavazás rendszere meg eddig is ismert volt, nem ez a gyújtogatás ébresztett rá bárkit is a dolog mikéntjére, a gerrymandering kifejezés is ismert egyébként (csak az majd vasárnap este fog előjönni fél 9 magasságában).
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Nem a konkret esettel van gond (jo nyilvan azzal is) hanem magaval a levelszavazas ilyeten rendszerevel. Azert itt most brutal mod felvonult az ebesz, biztos lesz visszhangja.és ha mond is valamit az ebesz, akkor mi lesz? nem ismerik el Magyarországot?
gabokocka
több mint 3 éve
Egy órája suli mellett hallott beszélgetés részlet:Jézusatyaúristen.
-Ők ilyen függetlenek. Se bal, sem jobb oldal.
-Jaaa, az ő plakátjaikra van kiírva, hogy elég volt a covid diktatúrából?
🤯🙈
warr_b
több mint 3 éve
OFC, szerinted miért jelöltem a Fideszt a tipp versenyen?Ezt hívják itt a fórumon jinxelésnek ugye? 😊 😉36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...Vessz össze a Krekóékkal a Political Capitalnál, az ő kalkulátoruk hozza ki.54 egyénivel...Inkább 20 az a 17, nem?A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
csebi
Gyurma Pappa
bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092
Nem 2018, nem körzetenként 5 jelölt és széthúzás (jó, az van). 40 alatti és 55 feletti ellenzéki körzet ugyanakkora meglepetés lenne. A mandátum kalkulátor szerint 2% ellenzéki előny már 54 körzet.
De szerintem 42-43 egyéni lesz, ami HATALMAS eredmény. Csak tudják helyén kezelni. Efelől vannak kétségeim...
Gyurma Pappa
MC12

több mint 3 éve
Egy órája suli mellett hallott beszélgetés részlet: -Ők ilyen függetlenek. Se bal, sem jobb oldal.
-Jaaa, az ő plakátjaikra van kiírva, hogy elég volt a covid diktatúrából?
🤯🙈

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Ezt hívják itt a fórumon jinxelésnek ugye? 😊 😉36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...Vessz össze a Krekóékkal a Political Capitalnál, az ő kalkulátoruk hozza ki.54 egyénivel...Inkább 20 az a 17, nem?A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
csebi
Gyurma Pappa
bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092
Nem 2018, nem körzetenként 5 jelölt és széthúzás (jó, az van). 40 alatti és 55 feletti ellenzéki körzet ugyanakkora meglepetés lenne. A mandátum kalkulátor szerint 2% ellenzéki előny már 54 körzet.
De szerintem 42-43 egyéni lesz, ami HATALMAS eredmény. Csak tudják helyén kezelni. Efelől vannak kétségeim...
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/03/31/terheleses-tamadas-telex-informatika-ujsagNa ezért is kell Putyin barátsága Orbánnak, neki nincsenek ilyen hackerei.
warr_b
több mint 3 éve
telex.hu/belfold/2022/03/31/terheleses-tamadas-telex-informatika-ujsag

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
Nem a konkret esettel van gond (jo nyilvan azzal is) hanem magaval a levelszavazas ilyeten rendszerevel. Azert itt most brutal mod felvonult az ebesz, biztos lesz visszhangja.
több mint 3 éve
Illetve geci nagy balhet kell csinalni ebbol a levelszavazosdibol, mert ez nonszensz, also hangon 2-3 mandatum ingyen a fidesznek. Alig varom hogy brusszel beragjon emiatt, marpedig nyilvan befognak.Ennél 10-szer nagyobb BIZONYÍTOTT esetekből sem lett semmi következmény. Sajnos igaz amit Peterk írt, holnapra minuszos hír sem lesz belőle
gabokocka
több mint 3 éve
Az a baj, hogy a dk nyilvan rahuzna mzp-re a vereseget 4 ev mulva meg klara asszonnyal meg nagyobb cumi lenne.36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...Vessz össze a Krekóékkal a Political Capitalnál, az ő kalkulátoruk hozza ki.54 egyénivel...Inkább 20 az a 17, nem?A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
csebi
Gyurma Pappa
bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092
Gyurma Pappa
Pedig azert a kis tobbsegu fidesz kormanyzas a kovetkezo 4 evben sztem rettenet fos volna viktoreknak, olyan merteku szoporoller jon, hogy azt mar talan nem tudjak a brusszel soros gyurcsany csodaharomszoggel az ertelmesebb emberek torkan lenyomni.
A 2 millio idiotaja megmarad barmi tortenik, de 4 ev mulva meg ebben a valasztasi rendszerben is legyozheto lenne.
Illetve geci nagy balhet kell csinalni ebbol a levelszavazosdibol, mert ez nonszensz, also hangon 2-3 mandatum ingyen a fidesznek. Alig varom hogy brusszel beragjon emiatt, marpedig nyilvan befognak.
több mint 3 éve
Természetesen az is a baloldal/Gyurcsány/Soros/nemheterók/migránsok/ukránok hibája.Tényleg nem értem.neeem, a tv székháznál nem volt még szemkilövetésDe ha a baloldal rohamozott 2006-ban, akkor a baloldali rendőrség a baloldali tüntetők szemét lövette ki?Hogy azt mondja 2006-ban a baloldal ostromolta meg a tv székházat.nem tudtad? így tudták megoldani hogy szembelövethessék az embereket és jöhessen a rendőr terror
Hogy tessék?
Amadeus
mint a bush & 911
Negritis
és hol volt ekkor a jobboldal?
Amadeus
ott szépen engedtek mindent, elvégre vér nélkül el is foglalták
nem érted te
Negritis
Mindig mondom: ha hazudunk, akkor következetesen csináljuk.
A fidesz meg mintha most építené le a profi politikai párt imidzsét, olyan bénán hazudoznak most már.
Amadeus
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 3 éve
36 "biztos" ellenzéki körzet van. Ha MZP ezzel az országjárással 5 billegőt nem fordított meg, akkor tényleg az a megoldás, hogy bezárjuk ezt a demokrácia nevű izét.Én a kommentet nem arra értettem hogy 54 egyénivel nem lehet nyerni, hanem hogy a büdös életbe nem lesz a közelében sem még a 40nek sem az ellenzék...Vessz össze a Krekóékkal a Political Capitalnál, az ő kalkulátoruk hozza ki.54 egyénivel...Inkább 20 az a 17, nem?A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
csebi
Gyurma Pappa
bobi0092
Gyurma Pappa
bobi0092

több mint 3 éve
444.hu/2022/03/31/miutan-szijjarto-eloallt-az-mzp-zelenszkij-elmetetevel-a-szlovak-kulugyminiszter-arra-kerte-vilagosan-beszeljenországimázsközpont lvl végtelen
több mint 3 éve
Még nem mondták meg fideszék, hogy mi legyen a véleménye.Várom Toroczkai reakcióját. 😀Nem lebaloldaliztam őket, hanem lekádáriztam. 😊Mondjuk így lebaloldalizni azt a sok szép rendes kopasz szélsőjobbos focidrukkert, az azért kemény. 😊no, tizenöt éven keresztül elhallgatódott aigasság, de most végre kiderült, hogy a mocskoslipsibolsi baloldal gyújtotta fel a tévészékházat. is.Annyi mindenben másolják már Kádárékat, a történelem hamisítás miért is maradna ki?
szerintem a listát is ők csempészték be Kubatovhoz, hogy ráfoghassák a hős nemzethy bajnokainkra. idén végre azt is megtudtuk, hogy a szemkilövésnek is a Klára meg a Karigeri volt az oka, holnap még az is kiderül, hogy '56-ban sem Kádár hívta a zoroszokat, hanem MZP nagyapja, sőt ő állt egyszemélyben a zsidók deportálása mögött is.
slowmotion
peterk2005
somoskovig
peterk2005
Vrij6
több mint 3 éve
.Sztem ez megvalósul akkor is a 4. Év végére ha stabil Fidesz lesz.
Egyébként arra most merek fogadni, hogy ha a Fidesznek csak 1-2-3 képviselővel lesz csak többje, akkor év végéig legalább 2 most ellenzéki képviselő elvolneresedik, kiül függetlennek, és a kormányt támogatja.
Sobri Jóska
több mint 3 éve
jaj, nem érted Te ezt.De ha a baloldal rohamozott 2006-ban, akkor a baloldali rendőrség a baloldali tüntetők szemét lövette ki?Hogy azt mondja 2006-ban a baloldal ostromolta meg a tv székházat.nem tudtad? így tudták megoldani hogy szembelövethessék az embereket és jöhessen a rendőr terror
Hogy tessék?
Amadeus
mint a bush & 911
Negritis
és hol volt ekkor a jobboldal?
Amadeus
baloldali, azonosító nélküli felforgató elemek beszöktek a tévészékházba, míg a fodballszurkerek becsületesen kézitusáztak az ott ragadt rendőrökkel, és ezek a felforgató elemek a pillanatnyi felfordulást kihasználva felgyújtották a székházat, hogy a rendőrök két tűz közé szoruljanak, aztán rákenték az egészet a kint - továbbra is hangsúlyozom: becsületes, úriemberi párbajban - elfoglalt szurkolókra.
így kreáltak okot, hogy a rendőrök belelőjenek a tömegbe a következő adandó alkalommal, és még volt pofájuk mindezt Szent Viktorékra fogni.
több mint 3 éve
2-3 ellenzéki gyorsan lemond, meghal, akármi, és 2-3 konkrét vk-ra koncentrálva sima Fidesz.Juj 😊 egy ilyen 99 Fidesz 100 ellenzék tudná izgatni a politikai fantáziámat 😊Az pont a 98-1-100 (ugye a németet beleraktam).Az azért csücskös nem? Ott már kellenek a kutyák is, ha jól emlékszem. Vagy az 100-101 mandátum?Inkább 20 az a 17, nem?A mandátum kalkulátor szerint 54 egyénivel már az ellenzék alakít kormányt. Az is 18, elszámoltam magam.
csebi
Gyurma Pappa
MC12
Kutyákkal együtt elég az 53-53, mert akkor ugye listán előz a potenciális "koalíció". De szerintem akkor kisebbségi kormányzásra készülnek fel, legalábbis megpróbálják.
Mivel a kutyák nem jutnak be, így ez mindegy. Amíg nem szakítanak a bázisdemokrata hülyeséggel, ez így is lesz.
Gyurma Pappa
MC12
De ez eléggé sci-fi, és ha a szkeptikusok szerint alapvetően nem is lesz csalás, csak picike belenyúlás, akkor az arra mindenképp elegendő, hogy ez ne fordulhasson elő, csak fordítva.
Egyébként arra most merek fogadni, hogy ha a Fidesznek csak 1-2-3 képviselővel lesz csak többje, akkor év végéig legalább 2 most ellenzéki képviselő elvolneresedik, kiül függetlennek, és a kormányt támogatja.