Politika

65 feliratkozó

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
van egy gyanúm h orbánt sem a pénz motiválja már hanem a hatalom és h hajbókol neki boldog boldogtalan (itthon)
bele sem merek gondolni mekkora sebet ejhetett rajta juncker dictator pofon kombinációja
briareos
Osztom a gyanúdat, de én inkább azokra a vállalkozókra, vezetőkre gondoltam, akik már "készen vannak", mégis még 40-50-60 évesen is kaparnak, hajtják a semmit, pörögnek, mint a búgócsiga, ahelyett, hogy a hobbijuknak, családjuknak, kedvteléseiknek élnének, napi 16 órákat melóznak vagy az infarktusig vagy valami nagy koppanásig/kudarcig/keserűségig. Vagy csak simán életük végéig.

Erről mindig az a sztori jut eszembe, amiben ül a naplementében a tengerparton egy vékonyka, csóri thai kissrác, mellette egy nagyhasú, kopaszodó német, mondjuk Jürgen, és mindketten ugyanúgy horgásznak.
Igaz, az egyiknek nincs semmije, a másiknak egy csomó civilizációs érték van a birtokában (kecó, merci, cég, stb.), de mégis mindkettő ugyanazt csinálja, mindkettőt ugyanaz a békesség tölti el, aminek semmi köze a civilizációban betöltött státuszukhoz.

De persze se Orbánból, se Simicskából vagy Csányiból nem lesz Jürgen, ahogy pont ezért egy Jürgenből se lesz sokszoros milliárdos, mert kevesen vannak, akik egy életet végig akarnak melózni, még ha a munkájuk egyfajta addikció, drog is számukra, csak nem képesek felfogni, hogy ezen függőség "gyógyítható".
Sobri Jóska
az elején még néztem, de micsoda egy fos sztori..

mindenki tuggya, hogy a horgászás után Jürgen megdugja a thai kisrácot, adneki némi eurót, aztán hazamegy térdepelni a gyóntatószékbe még szpikiátriára is elmegy mikor elviszik a gépét, és teleríjja a bíróságot, aztán a thai kisrác a 23. Jürgen után betrinyózva kibelez valakit..

na emmá sztori...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 117 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
no, tizenöt éven keresztül elhallgatódott aigasság, de most végre kiderült, hogy a mocskoslipsibolsi baloldal gyújtotta fel a tévészékházat. is.
szerintem a listát is ők csempészték be Kubatovhoz, hogy ráfoghassák a hős nemzethy bajnokainkra. idén végre azt is megtudtuk, hogy a szemkilövésnek is a Klára meg a Karigeri volt az oka, holnap még az is kiderül, hogy '56-ban sem Kádár hívta a zoroszokat, hanem MZP nagyapja, sőt ő állt egyszemélyben a zsidók deportálása mögött is.
slowmotion
Annyi mindenben másolják már Kádárékat, a történelem hamisítás miért is maradna ki?
peterk2005
Mondjuk így lebaloldalizni azt a sok szép rendes kopasz szélsőjobbos focidrukkert, az azért kemény. 😊
somoskovig
Nem lebaloldaliztam őket, hanem lekádáriztam. 😊
peterk2005
Várom Toroczkai reakcióját. 😀

Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 759
van egy gyanúm h orbánt sem a pénz motiválja már hanem a hatalom és h hajbókol neki boldog boldogtalan (itthon)
bele sem merek gondolni mekkora sebet ejhetett rajta juncker dictator pofon kombinációja
briareos
Osztom a gyanúdat, de én inkább azokra a vállalkozókra, vezetőkre gondoltam, akik már "készen vannak", mégis még 40-50-60 évesen is kaparnak, hajtják a semmit, pörögnek, mint a búgócsiga, ahelyett, hogy a hobbijuknak, családjuknak, kedvteléseiknek élnének, napi 16 órákat melóznak vagy az infarktusig vagy valami nagy koppanásig/kudarcig/keserűségig. Vagy csak simán életük végéig.
Sobri Jóska
Nem teljesen ide illik, és amiről írsz az bőven nem magyar sajátosság, de azért bedobom ide. Pont mostanában olvastam (Mérő László könyvében), hogy Magyarországon rengeteg cég alakult a rendszerváltás után, amit akkor 20-30-40 éves emberek alapítottak, eltelt azóta ~30 év és eljutottak oda ezek a cégek, hogy tovább kellene adni őket, mert a kor halad előre, de az élet nem áll meg... Szóval amiről szólt a cucc, hogy a cég vezetőjének mennyire nehéz belátnia azt, hogy akár a fia (akiben persze megbízik, legjobb iskolákba járt még ismeri is a struktúrát stb.) nem úgy vinné a céget, nem abba az irányba, nem aszerint ahogy az öreg szerinte sikeres, hiszen a fia nem úgy látja a dolgokat ahogy ő. Egy ilyen cégvezető mondta a Mérőnek akihez "tanácsadói beszélgetésekre" járt (de igazából nem tanácsadás volt, csak kellett egy külsős ember akivel tud másképp kommunikálni mint szakmán belül), hogy Mérő egyetlen mondata neki megérte a pénzt amibe került: "Ő [a fiad] egy másik ember..."-> fogadd el, hogy soha nem fogja teljesen olyan módon látni a dolgokat és úgy vezetni a céget, ahogy azt az alapító elképzelte. Rengeteg cég tönkre is megy ilyen esetekben amúgy, mert nem tudják megfelelően továbbruházni (rengeteg meg működik tovább sikeresen persze).

Építőiparban például nagyon komoly érzés látnom, hogy ülünk bent 30-40-esek egy helyszíni megbeszélésen (kivitelezésben résztvevő mérnökök) és van 1-2 ember, aki már bőven benne a nyugdíjas korban, ugyanúgy ott ül 70 évesen és harcol tárgyal, üti az asztalt vehemensen olyan súlyú dolgokért, amire bőven beküldhetné a sokkal tapasztalatlanabb, kevesebbet látott kollégát... ("Nem megfelelő tervekből nem lehet dolgozni?!?!) Annyira "?????????" (ide mondja meg valaki hogy mi lehet a jó szó), hogy képtelen kiengedni a kezei közül az irányítást.

Ismerek olyan embert, aki nem adta el a saját használt autóját drágábban (és itt 15-20%-os árkülönbségekről beszélek) olyannak, akiről nem volt meggyőződve, hogy majd jó kezekben tartja azt, inkább kevesebbet kért és kapott érte, de nyugodtabban alszik, mert aki megvette az karbantartja óvja vigyáz rá annyira amennyire ő tette (pedig nyilván ha eladod az autódat szabályosan, onnantól akár a roncstelepre is viheti az új tulaj...)

Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
warr_b Washington Commanders 29 273 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
no, tizenöt éven keresztül elhallgatódott aigasság, de most végre kiderült, hogy a mocskoslipsibolsi baloldal gyújtotta fel a tévészékházat. is.
szerintem a listát is ők csempészték be Kubatovhoz, hogy ráfoghassák a hős nemzethy bajnokainkra. idén végre azt is megtudtuk, hogy a szemkilövésnek is a Klára meg a Karigeri volt az oka, holnap még az is kiderül, hogy '56-ban sem Kádár hívta a zoroszokat, hanem MZP nagyapja, sőt ő állt egyszemélyben a zsidók deportálása mögött is.
slowmotion
Annyi mindenben másolják már Kádárékat, a történelem hamisítás miért is maradna ki?
peterk2005
Mondjuk így lebaloldalizni azt a sok szép rendes kopasz szélsőjobbos focidrukkert, az azért kemény. 😊
somoskovig
peterk2005
Nem Te, hanem a Párt! 😊
somoskovig
A Párttal, a Néppel egy az utunk

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 210 — Chiefs GM
slowmotion
peterk2005
somoskovig
peterk2005
Nem Te, hanem a Párt! 😊

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 588 — The only discipline that lasts, is self discipline
slowmotion
peterk2005
somoskovig

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 907 — no es importante
 hvg.hu/itthon/20220331_A_Fidesz_szerint_az_ellenzek_gyujtotta_fel_a_Marosvasarhelyen_talalt_szavazolapokat

Szerintem a szavazólapok szemét is kilövették.
csipkelli
"Ne hagyjuk, hogy az ellenzéki szavazók beleszóljanak a választásba!"
Vrij6
Az az RMDSZ gyűjtötte amúgy a levélszavazatokat, mely nyíltan kiállt ezen a választáson is a jelenlegi kormány mellett

Várom a mélyreható elemzést az itteni csúcskoponyáktól, hogyan is csalhatott ez esetben ugyanúgy a sorosbérenc libernyáksereg

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
slowmotion
peterk2005

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 588 — The only discipline that lasts, is self discipline
slowmotion

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Osztom a gyanúdat, de én inkább azokra a vállalkozókra, vezetőkre gondoltam, akik már "készen vannak", mégis még 40-50-60 évesen is kaparnak, hajtják a semmit, pörögnek, mint a búgócsiga, ahelyett, hogy a hobbijuknak, családjuknak, kedvteléseiknek élnének, napi 16 órákat melóznak vagy az infarktusig vagy valami nagy koppanásig/kudarcig/keserűségig. Vagy csak simán életük végéig.Sobri Jóska
Nekik ez a hobbijuk is. Illetve, náluk is dolgozik az ami az átlagembernél is, hogy ha a másiknak új okostelója lett, akkor nekem is kell, mégpedig egy picivel lehetőleg jobb is legyen. És ha a másik 100 ezres órát hord, az enyém legyen 120 ezres. A kőgazdagoknál meg az lehet, hogy tavaly még én voltam a városi / megyei forbes szerint a harmadik leggazdagabb a környéken, idén meg ötödik vagyok, micsoda szégyen a k***vaanyját.

A motivációt mindenre meg lehet találni. 😊 És persze igazad van, téged nem motiválnak ezek a dolgok - engem sem -, de vannak akiket igen. Engem például az öltözködés nem érdekel. Ez nem azt jelenti, hogy szakadt melegítőben járnék vagy szükség esetén (ünnepi alkalom, _olyan_ üzleti tárgyalás ami megérdemli) ne lennék hajlandó felkötni egy nyakkendőt. de nekem simán megfelel hétköznapokra egy kommersz mindennapi farmer meg egy márkajelzés nélküli kényelmes póló / ing is. És általában mosolygok a guccin, az "XY-nál varratott" öltönyön meg a rolex órán is. Annyira, hogy az óra márkák még nagyjából mennek, de pl. ruha márkákból fel se tudnám sorolni a "menőbb" márkákat, mert sosem érdekelt. De nem szoktam ezt hangoztatni, mert tudom, hogy vannak akiknek viszont ez hozzá tartozik a jó életérzéshez, akkor meg miért is ne? Nem tök mindegy, hogy ruhát varrat magának, vagy old timert újít fel, vagy éppen régi nintendo játékkonzolokat gyűjt?

Jól elkanyarodtam az oligarcháktól. 😀

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 117 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 hvg.hu/itthon/20220331_A_Fidesz_szerint_az_ellenzek_gyujtotta_fel_a_Marosvasarhelyen_talalt_szavazolapokat

csipkelli
"Ne hagyjuk, hogy az ellenzéki szavazók beleszóljanak a választásba!"

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 859 — The Mathematician
fun fact a nokia 3 országban bővül:
portugália, románia és mi

nah ennek kell örülni 😀
Negritis
nocsak nocsak, bővítik Kolozsvárt?
slowmotion
ott nemtom mi van 😀
pesten a corvinon vagyunk, és ott akarunk nem bővíteni hanem szintre visszamenni 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 386 — Cowboys fan
több mint 3 éve
csak nekem fura hogy az ilyen székes/zsámolyos képekről hiányzik egy akasztófa meg egy kötél a szereplő nyakából?
Cuchulain82
A politikusok sokszor féreg módon viselkednek, de azért ennyire ne menjünk le kérlek, oldaltól függetlenül.
bobi0092
most nem feltétlen a politikusokra gondoltam, csak ezek a képek nekem olyan furák, az összegyűlt tömeggel, középre kiállítva valaki egy sámlira vagy székre esküszöm egyből egy középkori kivégzés jutott róla az eszembe, de persze ez nem tartozik a jelen témához elnézést kérek
Cuchulain82
hát ha már székre állás meg ilyesmi, akkor inkább a kidobolás téma jutna eszembe a kisbírókkal meg ilyesmi
slowmotion
Mondjuk a szék gyártója helyében biztos csinalnek egy gyors reklámkampányt, hogy milyen terhelhető és strapabíró a cucc 😊

több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 263 — NFL bracket champion '26
 24.hu/fn/gazdasag/2022/03/31/orban-viktor-orosz-olaj-mol-profit/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 304 — #NoStress
briareos

Erről mindig az a sztori jut eszembe, amiben ül a naplementében a tengerparton egy vékonyka, csóri thai kissrác, mellette egy nagyhasú, kopaszodó német, mondjuk Jürgen, és mindketten ugyanúgy horgásznak.
Igaz, az egyiknek nincs semmije, a másiknak egy csomó civilizációs érték van a birtokában (kecó, merci, cég, stb.), de mégis mindkettő ugyanazt csinálja, mindkettőt ugyanaz a békesség tölti el, aminek semmi köze a civilizációban betöltött státuszukhoz.

De persze se Orbánból, se Simicskából vagy Csányiból nem lesz Jürgen, ahogy pont ezért egy Jürgenből se lesz sokszoros milliárdos, mert kevesen vannak, akik egy életet végig akarnak melózni, még ha a munkájuk egyfajta addikció, drog is számukra, csak nem képesek felfogni, hogy ezen függőség "gyógyítható".

több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 386 — Cowboys fan

nah ennek kell örülni 😀
Negritis
nocsak nocsak, bővítik Kolozsvárt?
több mint 3 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 417 — Sworn to the Dark
most olvastam el ezt a győzteskompenzáció nevű dolgot, hát ez kész röhej, így tényleg simán nyer a Fidesz 😀
Löfli
a győzteskompenzációnak nincs különösebb jelentősége, ha a fidesz és az ellenzéki összefogás egyéni választókerületi jelöltjei között pár százalék a különbség. ennek a 4 évvel ezelőtti választásban volt nagyobb jelentősége, amikor az ellenzék szét volt aprózódva több pártra, és emiatt a fidesz jelöltje sok választókerületben nagy különbséggel verte a 2. helyen végzett ellenzéki jelöltet.

built for this shit

több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 859 — The Mathematician
Ezt úgy gondolom nem kell kommentálni.

peterk2005

nah ennek kell örülni 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 907 — no es importante

peterk2005
Biztos mi olyan magasról indultunk
csebi
A-a, ha az az első kettő elcseszett év nem lett volna!!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
 telex.hu/kozelet/2022/03/31/kidobott-levelszavazatok-erdely
empty taxi
Úgy egy fokkal könnyebb nyerni, ha az ellenzékre adott szavazatokat kidobjuk. 😀
Vrij6
De őszintén: ha te lennél Orbán és módod lenne inkább csalni, mint az agyhalottakra bízni, akkor nem csalnál?
Egyetlen érvet mondj ellene.
Sobri Jóska
Hát figyelj, nálunk a cégnél most a Pesti Giro miatt közös vacsorát lehet nyerni a Groupama-FDJ csapatával a céges kerékpáros km gyűjtős versennyel. Tekintve hogy sportrajongóként 98 óta az országúti bicaj a kedvenc sportom, és nem mellesleg mindazóta a FDJ a kedvenc csapatom, úgymond életem eddigi legnagyobb élménye lehetne, és tisztában vagyok vele hogy simán megnyerném, ha a foodpandás ikertestvérem segítségével elcsalnám. Viszont mivel nem tartom magam szar embernek, és nem mellesleg a jövőben is szeretnék nyugodt szívvel tükörbe nézni, ezért meg sem fordult ez az opció a fejemben. Nekem az az érvem hogy nem akarok szar ember lenni. Lehet hogy neked vagy Orbánnak ez nem elfogadható érv, nekem az.
eaglesmcnabb
Én elfogadom, de a politikában egy politikustól ez nem legitim érv.
Se politikus nem vagy, se nem a politikában tevékenykedsz.
Sobri Jóska
Miért nem legit érv? Mi köze van ahhoz hogy politikus mondja-e vagy sem? Ha politikus lennék se gondolnám másképpen. 1+1 az kettő, szerinted ez csak egy matematikus szájából legit?
Amúgy pl. Gémesi 90 óta politikából él itt Gödöllőn, azóta mindig megválasztották, ebből több mint 20 éve politikai ellenszélben polgármester, egyszer sem kellett ilyen piti, szar módszerekhez nyúlnia. Megtehette volna, de mivel nem szar ember tisztességesen próbálta, és a jelek szerint ment is neki. A féreg ember akkor is féreg ha politikus és akkor is ha nem.

Orbánnak annyi pénze van, hogyha soha nem dolgozna semmit se, se ő sem a leszármazottjai, akkor is fényűzésben öregedne meg még az unokája is. Az hogy még így is csalásra van szüksége, rögtön megvilágítja számunkra, hogy mekkora egy seggfej.
eaglesmcnabb
Politikában politikustól azért nem legitim érv, mert ha valaki politikus és a politikában mozog, abból él,

És most, hogy átbeszéltük, hogy te miért nem csalnál, visszaértünk a kiindulási ponthoz: Ha te lennél Orbán (nem pedig Csabi), és módod lenne csalni, akkor ugyan miért ne tennéd?
Ez ellen mondj egyetlen érvet.
Sobri Jóska
De Balázs, mi az hogy abból él? Leírtam hogyha életében nem dolgozna, akkor is nagy lábon fog élni még az unokája is. Szerinted nem?

Én ha Orbán helyében lennék, ha lenne módomban csalni ha nem, diadalmasan elsétálnék a naplementébe, kiköltöznék Marbellára a gyerekem után, és hagynám az ellenzéket belefulladni a mögöttem hagyott szarba.
eaglesmcnabb
Nos, ezért nem vagy te Orbán helyében.
És ezért nem lesz egyikünk se többszörös milliárdos, mert már sokkal kevesebbel is megyünk a naplementébe.
Sose értettem azt, aki még akkor is képes dolgozni, amikor már van annyi pénze, ami bőven elég élete végéig.
Sobri Jóska

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 855 — Lucas Scott

peterk2005
Biztos mi olyan magasról indultunk

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve

több mint 3 éve
gyurczi New York Giants 2 603 — Giants fan
csak nekem fura hogy az ilyen székes/zsámolyos képekről hiányzik egy akasztófa meg egy kötél a szereplő nyakából?
Cuchulain82
A politikusok sokszor féreg módon viselkednek, de azért ennyire ne menjünk le kérlek, oldaltól függetlenül.
bobi0092
Hát pedig a magyar politikai elit a felelős, hogy ott tartunk ahol. Néha ezt érdemelnék...
Ahogy a bajszos mondta tizenakárhány évvel ezelőtt...

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 3 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 539 — Omar's Coming Yo!

csipkelli
Az ilyeneket kell rákenni a bohócpártokra, azért vannak 😀