Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91
Ld. rajság, celebség, Valóvilág.Atari
Ja ja. Irány az iskola.
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.Gildo
Ez így netto ökörség.
Ilyen tanulmány nincs, ilyen releváns adatok nincsenek.
Se felmérés, se kutatás, ami származásbéli alapon erre jutott volna.
Ha te személyesen úgy érzed, hogy az a pártíz, párszáz eset, amivel te találkozol ezt az arányt mutatja, rendben, tapasztalatnak elfogadom, de az még önmagában csak kis statisztikai minta.
Olyan, mint pl. az, hogy az én ismerőseim 80%-a egyetemet, főiskolát végzett, de ettől még nem gondolom azt, hogy ez a jellemző az egész országra.

több mint 11 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91
Ld. rajság, celebség, Valóvilág.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 219
A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023
persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
és ha hazamennek hétvégére, akkor az alatt a két nap alatt képesek lennének "ellenállni" a naccsalád szokásainak? hirtelen hétvégén is fürdenének, fogat mosnának?
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?slowmotion
Végül is könnyebb kötekedni, mint javaslatokat írni.
Egy biztos : 600 év alatt pozitív diszkriminációval semmit nem értünk el. A roma gyerekek kapnak ingyen tanszereket, tankönyveket, étkeztetést. És mit csinálnak? Egy kis részük él a lehetőséggel, és tanul, a nagyobb része elveri a tanárt és szarik az egész tanulásba, örül ha 18 évesen megszerzi a nyóc általánost.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a szinte ingyen biztosított önkormányzati lakásokkal mit szoktak művelni.
Negatív diszkriminációval egy egy picit többet el lehet érni, jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.cartman023
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el. Ha ez megvan, akkor már nem is lesz gond a pénz. Csak momentán ott tartunk, hogy a magyar gyerek is motiválatlan, mert mi érsz el egy dr.-rel a neved előtt? 120 nettót? Nevetséges.
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023
persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
és ha hazamennek hétvégére, akkor az alatt a két nap alatt képesek lennének "ellenállni" a naccsalád szokásainak? hirtelen hétvégén is fürdenének, fogat mosnának?
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?slowmotion
Végül is könnyebb kötekedni, mint javaslatokat írni.
Egy biztos : 600 év alatt pozitív diszkriminációval semmit nem értünk el. A roma gyerekek kapnak ingyen tanszereket, tankönyveket, étkeztetést. És mit csinálnak? Egy kis részük él a lehetőséggel, és tanul, a nagyobb része elveri a tanárt és szarik az egész tanulásba, örül ha 18 évesen megszerzi a nyóc általánost.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a szinte ingyen biztosított önkormányzati lakásokkal mit szoktak művelni.
Negatív diszkriminációval egy egy picit többet el lehet érni, jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.
több mint 11 éve
Gildo 21
Helló

A roma témához nem nagyon fűznék hozzá sokat Dub tökéletesen leírta mi a helyzet a rendőrségen. Hiába akarsz tenni valamit ha a törvények nem segítenek ebben neked. A mélyszegénység tényleg nagy probléma és tényleg meg kell oldani minél hamarabb de ha a szegénységben élők nem akarnak tenni ellene akkor te bármit teszel ez nem fog változni. Mondok egy példá: kis falu, okos polgármestere kitalálta, hogy az iskola megmentése érdekében nagycsaládokat telepít a faluba. Önkormányzati pénzből felépítetett 10 szép házat amit ők kaptak meg, és minden családfőnek szerzett álast valahol a környéken amit a nagytöbbség hamar elvesztett. A szépen felépített házakat teljesen lelakták a fa nyílás zárókat elégették majd haza költöztek. A falu most ott maradt iskola nélkül egy szép kis adósággal, erre nem mondhatjátok, meg kaptak mindent mégsem sikerül beilleszkedniük mivel nem is akartak. Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20 és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.

Sobri én sem érzem magam agyhalottnak pedig biza a jobbikra szavaztam. Bár nem a nézeteik miatt csak azért mert a Baloldalon előszedték a régi arcokat akik már lejáratódtak, a Fidesz nekem semmi jót nem tett a négy éve alatt, az LMP-sek meg nem normálisak (nem szeretem a sötét zöldeket), így maradtak a vicc pártok, a Jobbik, vagy hogy nem szavazok. Én a kétharmad ellen szavaztam ami nem jött össze ez van az élet megy tovább. Remélem segítetem neked, hogy megértsd mit érez egy jobbik szavazó.
több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?
több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Ha esetleg Lázárék megint nyilatkoznak olyat, hogy a pályázatos átalakulás miatt nem lesz gond a kifizetésekkel, akkor természetesen hazudik.

KSZ-nél dolgozom, illetve dolgoztam, és ott parkol kb 80 Kifizetési kérelem csak az én kis szaros konstrukciónkban. Nem tudom, hány projekt csődölhet be likviditási, meg ki tudja milyen problémák miatt...

A kiemelt, több milliárdos projektekről nem is beszélve...

Már sok Kedvezményezettem "sír" nekem, és meg tudom őket érteni. Ott van az általuk beküldött doksi, én meg nem dolgozhatom fel...
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
Amit írsz, azzal nekem egy igen komoly, több kisebb komoly, és még több apró bajom van.

Az igen komoly bajom az, nem a büntetés mértéke a lényeg, hanem hogy a büntetés elkerülhetetlen legyen és azonnali, ennek van visszatartó ereje. Mondok két példát: ha kirabolhatsz egy bankot, tudva sosem fognak elkapni, de ha elkapnak halálra ítélnek, simán kirabolod. Viszont ha kirabolsz egy bankot, és azonnal elkapnak, vissza kell adnod a pénzt, és kapsz egy fekete pontot, eszedbe sem jut kirabolni, mert minek, hiszen azonnal és ott helyben vissza kell adnod az összes pénzt minden esetben.

Innentől kezdve mi eszköze lenne a jognak (rendőrségnek)? Nem állhat minden ház mellett, nem ülhet minden bokorban. A kopaszos példád sem jó, mert az sem biztos, hogy azt az embert verik meg, aki tényleg rabolt, meg az is lehet, hogy van bőven ideje elkölteni az egész pénzt, akkor meg pont leszarja, hogy megverik-e.

Továbbra is tartom: az országot alulról, erkölcsileg kell rendbe tenni. Ehhez egyfelől kell relatív jólét, másfelől integrálni kell minden mélyszegényt, akár cigány, akár magyar. Pont leszarom, hogy a cigányok mit csinálnak Finnországban, vagy a Angliában. Pont leszarom, hogy ott nem tudják megoldani. Itt élne velünk együtt ~600 éve (Zsigmond-féle menlevél az első írásos emlék róluk, szóval valahol 1420-as évek, ha jól emlékszem), ideje lenne megoldani a problémát. Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.

Nem hiszem, hogy megéljük, hogy "béke" legyen, de egy teljes kisebbség kiirtása/elküldése/akármi nem hiszem hogy legitim megoldás lenne, keresztényi cselekedek biztos nem, jogi akadályokat is látok bőven. Szóval marad a türelem és az idő.Gyurma Pappa
Az elejével nagyjából egyet értek, de egy olyan országban élünk ahol ha bemész a rendőrségre, akkor széttárják a kezüket, hogy ez van, peched volt, a következő biciklidre nagyobb lakatot tegyél.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a rendőrőknek körülbelül 0 a tekintélye vidéken.

Az integrálással az a baj, hogy nemhiába nem sikerül 600 éve integrálni őket.
A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.
Gyurcsány valami hasonlót mondott még 2005-ben ,persze ha ő mondja, akkor ez az elképzelés már nem rasszizmus.

Az oktatás segíthetne a romákon, de a legtöbbjük az ég világon semmit nem akar tenni ezért, csak a sült galambot várják folyamatosan, és sajnos meg is kapják.
több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.baggio
Köszi a beszámolót, nem mondhatom, hogy nagyjából nem erre számítottam 😕

Ismerőseim, barátaim (gondolom nem véletlenül) főleg északon élnek, Chicago, NY, meg Kanada több városában, senkitől nem hallottam ilyen dolgokat, pedig kérdezgettem őket is. Gondolom azért mert ugye ők kint multiknál dolgoznak, és bőven a fehér részen élnek, és képesek 100%-ban ignorálni. Érdekes, hogy ennyire szétszakadt a nagy USA is, és ahogy te a saját szemeddel látva is írod, nem csak az országon átívelve, hanem helyi szinten is.

Talán tényleg nem lesz soha igazi megoldás, mondjuk az amerikaiak 200 éve küzdenek ezzel a problémával, mi meg 600, lehet ezek a léptékek tényleg alkalmatlanok arra, hogy itt bármi változzon. De ez nagyon messze visz.

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 931 — Cowboys fan
Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.Gyurma Pappa
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...baggio
JaMarcus city? Milyen volt amúgy?Amadeus91
Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.baggio
mondjuk ez egy kicsit olyan érzést támaszt bennem - persze lehet így is van a valóságban is -, hogy a College Foci kb. a kitörési pont a városszéli srácnak az ösztöndíj miatt, az NFL meg a hab a tortán, kb. mint Dél-Amerikában a soccer?Amadeus91
hát lehetnek éppenséggel dílerek is, de a mosónők ugye korán halnak...
több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.Gyurma Pappa
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...baggio
mondjuk ez egy kicsit olyan érzést támaszt bennem - persze lehet így is van a valóságban is -, hogy a College Foci kb. a kitörési pont a városszéli srácnak az ösztöndíj miatt, az NFL meg a hab a tortán, kb. mint Dél-Amerikában a soccer?Amadeus91
Ezt olyantól kell megkérdezni, aki huzamosabb ideje él ott, én csak azt írtam, amit éreztem és a saját szememmel láttam, ez nem feltétlenül mérvadó. A feketék lehetőségeiről meg pláne nem tudok semmit, bár az ambícióikról egy kisebb képet kaptam, mert jó párat megismertem már kint személyesen. Azt tartom csak, hogy a kisebbségi kérdésnél az amerikaiakat pozitív példaként véletlenül se szabad felhozni, azon persze el lehetne megint hosszasan vitatkozni, hogy ez melyik "fél" miatt van így

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
mondjuk ez egy kicsit olyan érzést támaszt bennem - persze lehet így is van a valóságban is -, hogy a College Foci kb. a kitörési pont a városszéli srácnak az ösztöndíj miatt, az NFL meg a hab a tortán, kb. mint Dél-Amerikában a soccer?
több mint 11 éve
Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
JaMarcus city? Milyen volt amúgy?
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 729
Soha nem volt és nem is lesz ez megoldva szerintem, marad ez a hendikep még nagyon nagyon sokáig.
több mint 11 éve
Igen, azzal kezdtem, hogy nem a legjobb példa. Sajnos én nem jártam arra, de elképzeléseim vannak. Majd ha lesz időd, egyszer mesélhetnél erről a helyzetről, hogy mit láttál a saját szemeddel.

több mint 11 éve
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...

---
több mint 11 éve
...Dub
Amit írsz, azzal nekem egy igen komoly, több kisebb komoly, és még több apró bajom van.

Az igen komoly bajom az, nem a büntetés mértéke a lényeg, hanem hogy a büntetés elkerülhetetlen legyen és azonnali, ennek van visszatartó ereje. Mondok két példát: ha kirabolhatsz egy bankot, tudva sosem fognak elkapni, de ha elkapnak halálra ítélnek, simán kirabolod. Viszont ha kirabolsz egy bankot, és azonnal elkapnak, vissza kell adnod a pénzt, és kapsz egy fekete pontot, eszedbe sem jut kirabolni, mert minek, hiszen azonnal és ott helyben vissza kell adnod az összes pénzt minden esetben.

Innentől kezdve mi eszköze lenne a jognak (rendőrségnek)? Nem állhat minden ház mellett, nem ülhet minden bokorban. A kopaszos példád sem jó, mert az sem biztos, hogy azt az embert verik meg, aki tényleg rabolt, meg az is lehet, hogy van bőven ideje elkölteni az egész pénzt, akkor meg pont leszarja, hogy megverik-e.

Továbbra is tartom: az országot alulról, erkölcsileg kell rendbe tenni. Ehhez egyfelől kell relatív jólét, másfelől integrálni kell minden mélyszegényt, akár cigány, akár magyar. Pont leszarom, hogy a cigányok mit csinálnak Finnországban, vagy a Angliában. Pont leszarom, hogy ott nem tudják megoldani. Itt élne velünk együtt ~600 éve (Zsigmond-féle menlevél az első írásos emlék róluk, szóval valahol 1420-as évek, ha jól emlékszem), ideje lenne megoldani a problémát. Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.

Nem hiszem, hogy megéljük, hogy "béke" legyen, de egy teljes kisebbség kiirtása/elküldése/akármi nem hiszem hogy legitim megoldás lenne, keresztényi cselekedek biztos nem, jogi akadályokat is látok bőven. Szóval marad a türelem és az idő.

több mint 11 éve
Gyurma Pappa
"Páva Zsolt megerősítette lapunknak, hogy elindul újra."

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658zinedine5
Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.Gyurma Pappa
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... hihetetlen, hogy hozzánk még politikusokból is csak a legalja jutott, párttól függetlenül. A Jobbiktól szerintem nem kell tartanod, nem mondható éppenséggel fellegvárnak Pécs városa.Dub
Ja nem, attól nem tartok. A pécsi Jobbik is igazodik a helyi közélet színvonalához szerintem. A Tollert lehet utálni, de szerintem összetenné kezét-lábát a települések nagy része, ha olyan polgármesterük lett volna. Én ezt már életében is így gondoltam, meg maximálisan úgy gondolom, hogy ha nincs a Laci balesete, szerintem az MSZP sem így alakul. Nagy genyó tudott ő is lenni, de Pécsért tényleg tett.

több mint 11 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Gyurma Pappa

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658zinedine5
Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.Gyurma Pappa
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... hihetetlen, hogy hozzánk még politikusokból is csak a legalja jutott, párttól függetlenül. A Jobbiktól szerintem nem kell tartanod, nem mondható éppenséggel fellegvárnak Pécs városa.
több mint 11 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Azért én szeretnék már egyszer befizetni arra az "eltűnne az összes cigány" opcióra, ha nem jön be, visszahívhatjátok őket.Dub
Erről beszélek, ilyen opció nincs és nem is lehet (és akkor magán a felvetésen ne is moralizáljunk), aki ezt egyáltalán felveti, azzal nem foglalkozhat egy magát komolyan vevő ember - legalábbis a politikában - másként, mintsem agyhalottként, és ezért ilyen rossz az átlagos jobbik szavazó megítélése. Egyszerűen erről vitatkozni is már a józan ész és racionalizmus megcsúfolásabaggio
Lecsó elméleti felvetésére reagáltam, tisztában vagyok vele, hogy ennek (sajnos) nincsen realitása.

Lecsó:
Az általad és Gyurma által leírt példák szépek és jók, a probléma csak azokkal a fránya arányokkal van (ugyanez igaz a téren dobálózó magyar hülyegyerekekre, remélhetőleg nem ez az általános). Egyébként a Gyurma által leírt "szép szó és oktatás" politikája szerintem egyszerűen a 80%-uknál nem működik. Ez ment az országban az elmúlt 20 évben nagyjából, az eredményét meg látjuk. Egyébként kiválóak a ti példáitok arra is, hogy aki valóban ki akart emelkedni közülük és hajlandó volt ezért tenni is, az meg is tudta ezt tenni (lásd gyereksebész, számviteli asszisztens). Eddig sem velük volt a probléma, na de a maradékkal mi legyen? Tanulni nincs kedvük, a fizikai munka büdös, de a rasszista magyarokban van a hiba, mert nem egyből vezérigazgatói állást ajánlottak fel a sokszor írni-olvasni is alig tudó cigánynak. Legalább egy értelmes szakmáig bárkinek van lehetősége eljutni anyagi helyzettől függetlenül, de az egyetemeken is biztosan van egy csomó ösztöndíj lehetőség számukra. Persze aki írni-olvasni sem tud, annak nyilván szűkösebbek a lehetőségek munkát vállalni, nincs ez másként tőlünk nyugatabbra se. Itt jegyezném meg, hogy az unión belül szabadon lehet munkát vállalni, mégsem hallom, hogy tömegesen mennének ki roma honfitársaink munkát vállalni, mert itt nincs munka számukra. Mosogatáshoz nem kell semmilyen végzettség, vagy mittudomén gyümölcsöt szedni. Ja mert az fizikai munka, az persze nem tetszik. Egyetlen egy nálunk fejlettebb ország nincs, ahol ők nagyobb számban megjelentek és képesek voltak normálisan beilleszkedni, pedig ott azért jóval nagyobbak az erre fordítható erőforrások. Ezek a rétegek véleményem szerint semmi másból nem képesek érteni, csak az erőből. Szép szóból nem értenek, csak ha tűzzel-vassal van velük bánva. Nehogy már ez is a mi hibánk legyen, hogy önmaguktól képtelenek érteni a szép szóból, vagy belátni azt, hogy ha nem tróger melót akarsz végezni, akkor tanulni kéne. Meg hogy a bűnöző életmód semmilyen szegénységben sem lehet alternatíva. Múlt heti konkrét eset, míg a "parasztok" dolgozni vannak, addig áldott roma honfitársaink éppen a házakat járták, hogy hova lehet bemenni (Pécs Istenkút környéke). Most őnáluk szerinted milyen eredményt érsz el, ha odamész és megkéred őket, hogy fiúk nem kéne? Örülhetsz, ha nem esik bántódásod. De ha mondjuk elkapná őket 5 kopasz és eltörnék kezüket-lábukat, lehet hogy legközelebb meggondolnák a dolgot, ha más nem akkor a 3-ik ilyen eset után. A rendőrség meg nem tud velük egyszerűen mit kezdeni, mert egyszerűen nincs eszköz a kezükbe. Törvényileg sem, meg egyébként sem. Régen ezt megoldották úgy, hogy bevitték az őrsre, jól megverték őket, majd kirakták minden településtől 10 km távolságra, hogy akkor gyalogoljatok haza hülyegyerekek. Valószínűleg ennek több visszatartó ereje volt, de ma már ugye ilyet nem lehet csinálni.
több mint 11 éve
Gyurma Pappa

Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.

több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
Gyurma Pappa

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658
több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
A két világháború után elég nagy szopórolleren volt az ország, érdekes módon mégse a lopásban-rablásban látta a megoldást a magyarság
Dub
A II vh. után kb teljes foglalkoztatottság volt a jellemző, nem csak nálunk, hanem szinte egész Európában, ha utána olvasol, rájössz arra is hogy miért. Annyit segítek, hogy még nem a szocializmus áldásos hatása miatt.
Ha meg az ember dolgozik, általában nincs ideje bűnözni. Az egész okfejtésből ennyit elég lett volna megértened...

A közmunka lehet, hogy úgy van ahogy mondod, nem néztem meg konkrétan. De a lényegen nem változtat, ugyanis nem munkahely, hanem szociális segély. Minél tovább kapja minél több ember, annál kevésbé fenntartható.

Banyek!!!

Ez a cigányos rész elég durva, te valahol Pesten élsz valami gazdag helyen?😊 Politikusoktól szoktam ekkora ökörséget hallani. Te valami nagyon más világban élsz, illetve nem jársz nyitott szemekkel.NB2
Ja, a várban élek, onnan nézek le a városra...
Van szerencsém két különböző helyen is "élni " az országban, egyik sem elit környék. Van cigány ismerősöm, aki gyereksebész, és van aki tróger. Akkor most melyiket utáljam? Nyíregyházán a belváros közepén, éjjel nem parkolok anyám háza előtt, inkább elviszem a kocsit apósomhoz, mert egyszer már szélvédőt kellett cserélnem, egy sörösüveggel bebaszták. Nem cigányok, hanem galamb lelkű, középosztálybeli magyar (?) fiatalok, akik minden péntek és szombat este diszkó előtt a játszótéren basznak be, hugyoznak, hánynak, meg üvegeket dobálnak. Ott, ahová az anyjuk másnap leviszi a kistesót homokozni. Mikor megkértem őket, hogy ugyan ne kúrják már szét a játszóteret, az egyik fele röhögcsélni kezdett, a másik fele meg nekem állt, hogy "A tied bazmeg? Nem? Hátakkor?" Ennyit a magyarokról.

Ősztől egy pest melletti faluban fogok élni, a szomszédaim cigányok lesznek, ezt már most tudom. Jelenleg van munkájuk, remélem, lesz is, és nem lesz velük baj. Ha mégis lesz, majd elvárom az adómból fizetett rendőrségtől, hogy tegyen ellene. Még az is lehet, hogy meggyűlik velük a bajom, de azért reménykedek.

Biztos mindenhol utálják az olyan cigányt, aki okot ad rá. De ha én elmennék az említett országokba, és ugyanúgy okot adnék rá, engem is ugyanúgy utálnának.

Na hagyjuk már... Meg ez a szegénység duma...
Dub
És még én élek nagyon más világban?