Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
index.hu/belfold/2013/07/11/birosag_elott_felelhet_az_egy_napos_logasert/"A fiú hiába bánta meg tettét, a bűnügyi osztály nyomozást indított közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A diákot most bíróság elé állíthatják."
vicc.
több mint 12 éve
van, csak közmunkásnak hívják, és 180 forintért dolgoztatják őket. A falujuk azért néha kap majdnem 4000-ret, nehogy sértődés legyen.Aztán ugyan hol van ebben az országban igény ennyi segédmunkásra?Red Starnem jó ötlet, mert akkor nem tudnak jóvátenni semmit az okozott károkból.+1berger90Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀DubGyurma Pappa
30 év kényszermunka esetleg?slowmotion
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Aztán ugyan hol van ebben az országban igény ennyi segédmunkásra?nem jó ötlet, mert akkor nem tudnak jóvátenni semmit az okozott károkból.+1berger90Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀DubGyurma Pappa
30 év kényszermunka esetleg?slowmotion

Aki másnak vermet ás, az sírásó.
több mint 12 éve
nem jó ötlet, mert akkor nem tudnak jóvátenni semmit az okozott károkból.+1berger90Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀DubGyurma Pappa
30 év kényszermunka esetleg?
több mint 12 éve
+1Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀DubGyurma Pappa
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Mondjuk GYF arca priceless, reggel óta óránként megnézem, és röhögnöm kell 😀Gyurma PappaOrbáné se kutya, látszik hogy egyre gondolnak... szinte mindig.. 😀
több mint 12 éve
Mondjuk GYF arca priceless, reggel óta óránként megnézem, és röhögnöm kell 😀

több mint 12 éve
Lemondták, lehet, hogy ezért?Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀DubGyurma Pappa
több mint 12 éve
Gyönyörű csapat, szépen összefújta a szemetet a szél. Nem lehetne egy sortüzet kérni esetleg? 😀Gyurma Pappa
több mint 12 éve
Ki a szakértő? A fizetett véleményű nyakkendős fickó a tv-ből? 😀
több mint 12 éve
2040ig minden lényeges irat titkosítva van.Semmi konkrét infó nem áll egyikünk rendelkezésére se.
Lehet szakérteni, tényleg.
több mint 12 éve
Na, most akkor kémkedtek Szilvásyék, vagy nem?Tudom, hogy született elsőfokú ítélet pénteken, de "kémkedésért", ha ez a szó azt jelenti, amire én gondolok, akkor jóval súlyosabb büntetést szokás kiszabni.
Vagy ez csak egy koncepciós per lenne?
Nem értek hozzá, ezért érdekelne a fórumos "szakértők " véleménye.
több mint 12 éve
A Fidesz és az MSZP esetében két jobboldali pártról beszélünk. A szocik nem igazán érdekesek, mert az egész világon lezajlott az a folyamat, melyben az egykor még forradalminak indult, de később is sokáig egyértelműen baloldali pártból jobboldali politikai tömörülés vált. Kik is voltak az utóbbi időben hazánkban a szocik maghatározó alakjai? Milliárdosok, bankvezérek, nagytőkések és csúcsmenedzserek. Egy olyan pártban, ahol egykor munkások és értelmiségiek alkották a vezérkart!Igen népszerű érv ez, de attól nem lesz egy jobboldali párt sem baloldali, ha nem bankárok és csúcsmenedzserek vezetik, hanem mondjuk olyan felkapaszkodott prolik, akik úgy vélik hogy az állam dolga nem a gondoskodás, hanem a lehetőségek megteremtése az önálló boldoguláshoz.
Red Star
Arra válaszolj nekem, hogy szerinted 2002 és 2006 között a két milliárdos vezette kormányok mitől voltak jobboldaliak?
Amikor az MSZP-nek lehetősége volt "békeidőben" kormányozni, akkor baloldali politikát gyakorolt.
Hiába vezették ekkor üzletemberek az országot, az Mt-t a munkavállalók és a szakszervezetek szája íze szerint szabták át, az alacsonyabb jövedelműek bérét emelték brutálisan, az adójóváírás bevezetésével a minimálbér kvázi adómentes lett, bejött a 13. havi nyugdíj, eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, helyette ötödével emelték az alanyi jogon, munka nélkül is járó családi pótlékot.
Egy ilyen pártra nem tudom azt mondani, hogy jobboldali, álljon az élén akármekkora kapitalista is.
Most abba bele sem megyek, hogy az első kapitalistát a szocik két év után kirúgták, és ez a kapitalista volt a Horn-kormány azon pénzügyminisztere, aki a Bokros-csomagot követően már emelkedő államháztartási hiánnyal, szociális osztogatásokkal adta át a költségvetést a következő kormánynak.
A második kapitalista meg folyamatosan arra panaszkodott, hogy a pártjának tagsága mennyire ellenlábasa az ő nagyszerű reformelképzeléseinek.
Sőt, ha úgy vesszük, Őszöd arról szólt, hogy a még mindig szolidáris és gondoskodó állam sikerének bűvöletében élő MSZP-frakció szemét fel kellett nyitni hogy lássa a 4 év, mértéktelen baloldali politika okozta csődöt.
több mint 12 éve
A Fidesz és az MSZP esetében két jobboldali pártról beszélünk. A szocik nem igazán érdekesek, mert az egész világon lezajlott az a folyamat, melyben az egykor még forradalminak indult, de később is sokáig egyértelműen baloldali pártból jobboldali politikai tömörülés vált. Kik is voltak az utóbbi időben hazánkban a szocik maghatározó alakjai? Milliárdosok, bankvezérek, nagytőkések és csúcsmenedzserek. Egy olyan pártban, ahol egykor munkások és értelmiségiek alkották a vezérkart!Akkor a fidesz sem jobboldali.Mert az MSZP nem baloldali? atapapaTermészetesen nem.
Red Star
A tömegpártok korában nincs vegytiszta nagy párt, legfeljebb ideológiai hangsúlyok. Hangoztatják is sokan, hogy a bal-jobb felosztás ideje lejárt. Csak a rétegpártok tudnak szorosan a választott ideológiai mentén politizálni folyamatosan. Ezzel a másik oldal szavazóit teljesen kirekesztik és meghagyják a rétegpárti méretekben a szervet. lásd jobbik, lmp.
A szocik amikor tehették, baloldali gazdpolt valósítottak meg, még úgy is, hogy a magát inkább jobbos gazdpolban definiáló szdsz volt a koalíciós partnerük. Válságban, költségvetési csődhelyzetben tanúsított magatartás alapján ideológiai hovatartozást számon kérni szerintem értelmetlen.atapapa
A Fidesz érdekesebb, mert bár elitizmusa miatt megkérdőjelezhetetlenül jobboldali, nem igazán lehet azon belül pontosan meghatározni a helyét. Vannak konzervatív vonásai, ugyanakkor rendszeresített unortodoxiája ellentmond a konzervatív gondolkodásnak. Kitűnően tud baloldali szlogeneket elsajátítani, ám azt kizárólag demagóg célokra használja, így természetesen baloldalinak sem tekinthető. Szociálisan teljesen érzéketlen, ugyanakkor kíméletlenül felhasználja az elesetteket látványpolitizálásához. Olykor a társadalom egyes gyenge csoportjait megtámadva fasiszta típusú politikát folytat, noha kategorikusan kijelenthető, hogy nem fasiszta. Oly mértékben liberalizálta a munka világát, mint Magyarországon még egyetlen liberális sem, ám liberálisnak sem nevezhető, mert a gazdaságban az állam és a kiválasztottak dominanciájára törekszik.
Nem egyedülálló, mert nemzetközileg van ennek előzménye, pl. Forza Italia, de tudtommal még nem igazán tudták kategorizálni. Igazából úgy tűnik, hogy a jobboldal XXI. századi arculata ez a képlékeny, nem annyira kiforratlan, mint inkább konkrét alakzatot ölteni nem kívánó megjelenés.
Ámen.
Végeztem a Fidesszel is, meg az MSZP-vel is. Igazából már ennyi időt is kár volt rájuk pazarolni, de többet most már egy sorral sem érdemelnek tőlem.

több mint 12 éve
Akkor a fidesz sem jobboldali.Mert az MSZP nem baloldali? atapapaTermészetesen nem.
Red Star
A tömegpártok korában nincs vegytiszta nagy párt, legfeljebb ideológiai hangsúlyok. Hangoztatják is sokan, hogy a bal-jobb felosztás ideje lejárt. Csak a rétegpártok tudnak szorosan a választott ideológiai mentén politizálni folyamatosan. Ezzel a másik oldal szavazóit teljesen kirekesztik és meghagyják a rétegpárti méretekben a szervet. lásd jobbik, lmp.
A szocik amikor tehették, baloldali gazdpolt valósítottak meg, még úgy is, hogy a magát inkább jobbos gazdpolban definiáló szdsz volt a koalíciós partnerük. Válságban, költségvetési csődhelyzetben tanúsított magatartás alapján ideológiai hovatartozást számon kérni szerintem értelmetlen.
több mint 12 éve
Ha pragmatikusan nézzük, Palach-hoz és mondjuk Bauer Sándorhoz hasonlóan "eredményeket" ő sem tudott felmutatni, és bár nem akarom meggyalázni az emlékét, az se véletlen, hogy épp a hetvenes években, a nagy német múlttal való szembenézés időszakában vált emblematikus figurává...szegény-szegény Sophie Scholl.Amadeus91Egyiptomban közben zajlik az élet. Egy folyamatosan frissülő cikk:a valami ELLEN való lázadást mindig elítéltemjjncaa
hvg.hu/vilag/20130703_Elnoki_tanacsado_katonai_puccs_zajlik_Egyulpianus

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
azért több mint érdekes, hogy a Kósa féle megnyilvánulások, vagy a Vámosszabadinál történt dolgok még csak beszédtémaként sem jelennek meg, hanem egy olyan jelentésről vitatkoztok, aminek mindenki tudja, hogy kb a marketing a lényege...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 12 éve
Olyan nem létezik, hogy egyszerre vágunk a közig létszámán és lesz jobb a közigazgatás.20%-ot természetesen nem úgy kell kirúgni, hogy véletlenszerűen, aki szembejön elküldjük. Hanem mondjuk kérdem én: minek van 4 (!) osztályvezető-helyettes azonos jogkörökkel a munkaügynél itt Pécsen?
A teljesítményértékelés meg marha nehéz a közigben. Ma is létezik, de a legtöbb helyen komikus helyzeteket szül. Persze lehetne előrébb lépni, mostanában is változtattak rajta, de ez se fogja a világot megváltani. atapapa
De mondok egy egyszerű példát, a saját szakterületemről: a legtöbb ellenőrzést egy ellenőr végzi (most nem próbavásárlásról beszélek), a másik általában csak aláír, gyakorlatilag tanúsít. Kérdem én, miért nem lehet, hogy egy adott osztály/csoporton belül, mindig egy ember legyen a 2. aláíró? Ez csak szervezési kérdés.
A teljesítmény mérés sok helyen tényleg nehéz. De ha megoldják valahogy egy jogi tanácsadó cégnél vagy a Big4-nál, ahol szintén nehezen mérhető a teljesítmény, akkor miért ne lehetne itt is megoldani? Nyilván, vannak olyan munkakörök, ahol nehéz.
A vasúti személyszállítás privatizációja az angol példát elnézve nem biztos hogy jól sülne el, de amekkora pénz elfolyik abban a vállalatban, még azt is megkockáztatnám. atapapaNagyon végig kell gondolni. Természetesen nincsenek elvárásaim a magyar privatizációs gyakorlattal kapcsolatban, de jól megtervezve, óriási takarékoskodás lehetne elérni ezzel is. Plusz végre megszűnne a Glaskó-féle zsaroló potenciál lehetősége. Nem vagyok szakszervezet ellenes, sőt, de a magyar rendszer egy kommunista csökevény, ami inkább egyéni érdekeket képvisel.
Én a közmunkát, mint a segély feltételét hagynám, de valahogyan meg kellene oldani, hogy mindenki érdekelt legyen ennek az ideiglenes jellegében és nem a magánszféra permanens munkaerő-kölcsönzőjeként kéne működniük.atapapaValahogy így gondolom én is. A segély intézményét, mint olyat, eleve nem tartom jónak. Inkább valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy EU pénzeket úgy irányítani, hogy az ilyen jellegű non-produktív munkákra legyen forrás. Persze, akkor még a végén valaki ellenőrizné is.
Más: Orbán ma azt találta mondani, hogy az EU-ban a baloldal összefonódik a nagytőkével. Nem az a gond, hogy ilyet mondd, hanem hogy valaki elhiszi, hogy a zöldpártiak tőkepártiak. Magyar politikai kultúra, köszi.

több mint 12 éve
[
Mert az MSZP nem baloldali?
Természetesen nem.
Arra gondoltam, hogy egy populista, a nyugdíjasokat zsebre tevő, a kiadások egy részét multik sarcolásából fedező Orbánnal szemben nem lehet klasszikus szociális ígérgetésekkel eredményesen versenybe szállni.Red StarAz embereknek már elegük van az ígérgetésekből. Nem egy újabb semmitmondó ígéretet várnak, mert azt már megtapasztalhatták, hogy abból úgysem lesz semmi, ha meg nagy ritkán mégis akkor annak az árát sokszorosan megfizettetik velük. Elegük van abból, hogy a választásokon győztes párt bizonyos korlátok között gyakorlatilag diktatúrát gyakorolhat a ciklus végéig. Természetesen nem arról van szó, hogy valami rendőrállamként minden ok és törvényes procedúra nélkül meg lehet tölteni a börtönöket, hanem arról, hogy még kétharmad sem kell egyes személyek, cégek, ágazatok, vagy társadalmi csoportok ellehetetlenítéséhez, létfeltételeinek felszámolásához. Elegük van abból, hogy mindebbe semmiféle beleszólásuk sincs. És elegük van abból, hogy olyan csoportok, hazai és nemzetközi szervezetek, vagy egyes befolyásos személyek amelyeknek erre semmiféle törvényi felhatalmazásuk sincs érvényre juttassák akaratukat a kormányzatban. Utóbbit Orbán ügyes demagógiával igyekszik a maga javára fordítani, de elvakult híveit leszámítva már senki sem hisz neki, hiszen egyértelműen látszik, hogy pusztán annyi a különbség a szoci kormányokhoz képest, hogy most más, törvényileg arra jogosulatlan személyek és érdekcsoportok vannak olyan pozícióban, hogy saját igényik szerint alakítsák a magyar kormány politikáját.
Amúgy meg igen, szociális ígérgetésekkel nem lehet már választást nyerni.atapapa

több mint 12 éve
Ez a devizahiteles fidesz nyilatkozat vicc azután, hogy múlthéten repült az ukáz, hogy nehogy bankpánikot idézzen elő a Kúria a döntésével. Komolyan, egy hét alatt ezt elfelejtette mindenki? Mert ha igen akkor nem tudom mitől várunk itt változást.
Mindig jövőre!
több mint 12 éve
Nézd én kész vagyok bármit a legnagyobb mélységig elemezni, de a semmire sem vezető moralizálás engem nem érdekel. Az, hogy ki érdemel mikor mekkora támogatást, osztogatást az nem gazdasági kategória. Red StarAz szerintem gazdasági kategória, hogy az állam által végzett újraelosztás milyen szempontok alapján működik, milyen politikai erő irányítása alatt hogyan és miért változik, és ezek a változások miként hatnak a versenyképességre.
Jelen esetben az érdemet azért vontam be, mert ha egy jó politikus a választói értékítéletből azt olvassa ki, hogy az elmúlt 4 évben a nyugdíjas nem kapott eleget, bezzeg az aktív gyerekesek milyen jól jártak, akkor egy kampányban erre az attitűdre fog alapozni, különösen akkor, ha ez az út ideológiailag közel áll ahhoz, amit a pártja képvisel és a törzsszavazói is könnyen azonosulnak vele.
Egyszerűen nem lehet megtenni rövidlátó demokráciában, hogy 10 évig egy bizonyos nagyobb társadalmi csoport más nagyobb csoporthoz képest szopóágon legyen. Konkrétan én nem egy olyan embert ismerek, aki az I. Orbán kormány alatt aktívként annak haszonélvezője volt, de maga is elhitte, hogy azt a 19000 forintot bűn volt elvenni szegény idősektől és boldog volt, amikor ezt a csorbát a szocik hatványozottan kiköszörülték.
Továbbá valahogyan különbséget kell tenni az aktív állami szerepvállalások között: én nem tudom egyaránt negatív értelmű osztogatásnak hívni az államilag támogatott lakásépítési (és a költségvetésben fedezettel rendelkező) hitelt és az évi 300 milliárd elfüstölését bérekre és nyugdíjra kölcsönből.
Pedig nyilván mind a kettő hoz szavazatot, csak ugye az így elköltött pénzek más-más köröket járnak be később a gazdaságban.
Ami meg azt illeti, hogy szerinted Orbánt nem lehet baloldali szólamokkal legyőzni, arról már írtam. Orbánt annak ellenére, hogy a második Orbán kormány a rendszerváltás óta messze a legkatasztrofálisabb teljesítményt produkálja, jelenleg mégsem lehet legyőzni sem jobbról sem balról. Jobbról azért, mert semmiféle teret sem enged egy esetleges konkurens pártnak, balról meg azért, mert jelenleg nincs is országosan ismert baloldali párt. Red StarMert az MSZP nem baloldali?
Nézzük már meg a 2002 és 2006 közötti költségvetések kiadási szerkezetének változását!
2006 nyarán Gyurcsány teljes joggal verhette a mellét a megszorító csomag parlamenti vitájában arra, hogy micsoda szociális átalakítást végeztek. Ugyanitt elmondta, hogy éppenséggel ennek a felére nem volt fedezet. Hónapokkal a Beszéd kirobbanása előtt.
Most hogy utána megszorítást kellett csinálniuk emiatt, majd aztán részben emiatt és a válság miatt, az már egy külön történet, az emberek fejében ez maradt meg róluk. De az államcsőd elől menekülve csak korlátozottan lehet szociális szempontokat érvényesíteni, Gyurcsány ezt megtette. Bajnai nem.
Amit te baloldali szólamoknak nevezel, azaz a szocik erőtlen szörnyülködését a demokrácia felszámolásán, azzal valóban nem lehet választást nyerni, mert arra már rengetegen rájöttek, hogy a demokrácia egy olyan állatorvosi ló, amely sürgős gyógykezelésre szorul. Red StarTalán félreérthető voltam, nem a jogállami aggódást hívom baloldali szólamnak, Sólyom László nem baloldali ember, ahogyan a román kormányon baloldaliak voltak hatalmon, amikor az EU-s néppárt az alkotmányosságért aggódott nem is olyan rég, míg az EU-s szocik szerint minden rendben volt....
Arra gondoltam, hogy egy populista, a nyugdíjasokat zsebre tevő, a kiadások egy részét multik sarcolásából fedező Orbánnal szemben nem lehet klasszikus szociális ígérgetésekkel eredményesen versenybe szállni.
több mint 12 éve
Hát nézd, ami most igazán sürgős lenne....Olyan nem létezik, hogy egyszerre vágunk a közig létszámán és lesz jobb a közigazgatás.
Gyurma Pappa
A teljesítményértékelés meg marha nehéz a közigben. Ma is létezik, de a legtöbb helyen komikus helyzeteket szül. Persze lehetne előrébb lépni, mostanában is változtattak rajta, de ez se fogja a világot megváltani.
A vasúti személyszállítás privatizációja az angol példát elnézve nem biztos hogy jól sülne el, de amekkora pénz elfolyik abban a vállalatban, még azt is megkockáztatnám.
Én a közmunkát, mint a segély feltételét hagynám, de valahogyan meg kellene oldani, hogy mindenki érdekelt legyen ennek az ideiglenes jellegében és nem a magánszféra permanens munkaerő-kölcsönzőjeként kéne működniük.
több mint 12 éve
Pálffy István megint beakasztott; "semmiféleképp nem szeretnénk egy olyan Európai Uniót, ami a demokrácia uniója, vagyis egyfajta diktatórikus unió"
több mint 12 éve
Kizárt, hogy ebbe beleszóljanak. Kocsis Máté teljes nyilatkozata is az lényegében, hogy "Jaj de köcsög ez a bíróság. De saaaajnos nem tudunk mi mit tenni." És nem is érdekük, hogy beleszóljanak, mert ha a bíróság a bankok ellen döntene, akkor csúnya nagy összeomlás történhetne, ami nem lenne jó sem a kormánynak, sem az embereknek.Csak én érzem nagyon gáznak, hogy egy kormányzó párt ilyen stílusban és tartalommal kommentálja az elméletileg független magyar bíróság egy ítéletét?Eztet akarják hallani a zemberek. Aztán jól megmentik őket, csak hát a védelmi pénz kicsit borsos lesz. Jogszabály, szerződés, az meg mi a fax? Nemzeti, vagy nem nemzeti kérem szépen, ez itt a kérdés.Kori
A Fidesz szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté. A Fidesz szerint a döntés elfogadhatatlan és felháborító, a devizakárosultak joggal érezhetik úgy, hogy az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket, mondta Kocsis.somoskovig
Már ha erre gondoltál, így utólag olvasva nem vagyok ebben biztos. 😊
Gyurma Pappa