Politika
65 feliratkozó
több mint 13 éve
Azért azt ne felejtsük el, hogy technikailag egy banánköztársaság vagyunk Észak-Balkánon. Picivel vissza a diktatúrától, a recesszió és a határon belüli megoldhatatlan konfliktusok által meghatározva (pl. lakossági hitelek, munkanélküliség, gazdasági kilátástalanság, magas korrupció, etnikai problémák, nyugdíjrendszer összeomlása, egészségügy, stb, stb.).Erre jön rá egy teljesen dilettáns ellenben rendkívül arrogáns és eltökélt politikai bagázs, Vonától, Orbánon, Bajnain, LMP-seken át az elpusztíthatatlan Gyurcsányig. Kivétel nélkül.
Itt egyszerűen nem lehet senkire se szavazni, hisz mindenki méltatlan a szavazatainkra, csak valaki ellen. Én '98 óta csak valaki ellen tudok szavazni, de tulajdonképpen tök mindegy is, hiszen a választás valójában a kötél, golyó, méreg, villamosszék közötti dilemma parafrázisa csupán.
Ugyanannyival jobb Bajnai Orbánnál, mint volt jobb Orbán Gyurcsánynál, vagy Gyurcsány Orbánnál, és körbe is értünk.
(Jelentkezzen aki bármelyiküknek is örülne a lánya udvarlójaként, vagy akár ha valamelyikük ugrana be egy kártyapartner helyére. brrrr)
Summázatként ajánlom ezt a kis videóosszeállítást, amely szépen megmutatja, hogy mi a politika 2012-ben.
Egyik oldala szebb, mint a másik:
index.hu/video/2012/10/22/erdemes_lesz_pestre_buszozni_23-an/?s=busz
több mint 13 éve
Mint a régi sztoriban: Én már elástam őket, mert ezeknek nem hiszek. (Ez egy vicc rövid kivonata.)Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Mondj mást. Vona nem ér.apeszos
Atari
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
Amennyire te szidhattad Gyurcsányt, az ebben a kérdésben nem jelent releváns tapasztalatot 😂Csakúgy mondom, ez napközben jutott eszembe: én ezer szálon kötődök a pályázatok útján, a NAV-on keresztül a "kegyetlen, antidemokratikus" rendszerhez, mégis merem kritizálni őket. Bátor vagyok? Nem, csak pontosan tudom, hogy ez azért nem Észak-Korea, én megmondom ugyanezeket a dolgokat bárkinek a szemébe. Soha nem szavaztam az MSZP-re, hogy így nem mondhatják rám, hogy komcsi vagyok 😀Gyurma PappaAzért az egyáltalán nem mindegy hol dolgozol. Tényleg nem Észak-Korea, de korántsem lehet úgy kritizálni, szidni a rendszert, mint Ferencünk idejében. zinedine5
(bocs, nem tudtam kihagyni :rolleyes: )
több mint 13 éve
Csakúgy mondom, ez napközben jutott eszembe: én ezer szálon kötődök a pályázatok útján, a NAV-on keresztül a "kegyetlen, antidemokratikus" rendszerhez, mégis merem kritizálni őket. Bátor vagyok? Nem, csak pontosan tudom, hogy ez azért nem Észak-Korea, én megmondom ugyanezeket a dolgokat bárkinek a szemébe. Soha nem szavaztam az MSZP-re, hogy így nem mondhatják rám, hogy komcsi vagyok 😀Gyurma PappaAzért az egyáltalán nem mindegy hol dolgozol. Tényleg nem Észak-Korea, de korántsem lehet úgy kritizálni, szidni a rendszert, mint Ferencünk idejében.
több mint 13 éve
Bajnai és a komcsi bagázsa mint nemzetmentő tiszta lap. Ha nem lenne borzasztóan szomorú, nagy valószínűséggel a hasamat fogva röhögnék. hajduKicsit erős, de azzal egyetértek: Bajnaitól sem megváltó. Ő az egyetlen "sikeres" magyar miniszterelnök, az első Orbán kormány óta (Orbán akkor sikeres miniszterelnök volt, csak elkövette a hibát, és azóta is követi, hogy egy bizonyos Habony Árpádra és körére hallgat, bár szintén tegyük hozzá, a Horn kormány sem volt sikertelen, sőt), és igazából nem mentségére mondom, elég gyenge mezőnyben kell teljesítenie (Péter és Ferenc ugye). Az más kérdés, hogy sikere abban merül ki, hogy nem hagyta csődbe menni az országot.
Nem, nem gondolom, hogy Bajnai az ország megmentője, sőt abban sem hiszek, hogy ő sokkal jobb lenne, mint Viktor. A nagy probléma az, hogy az ország nagy részének viszont szavaznia kell valakire, és ha nem akarja, hogy a töredékszavazat gyakorlatilag a semmibe menjen, a két nagy jelölt valamelyikére fog szavazni. Mivel én nem szavazok paternalista mentalitásra, így nekem Orbán kilőve. Nem akarok MSZP-s minisztereket látni, a Szekeres-Lendvai tengelyből, így persze Bajnaira is nehezen fogok szavazni. Szóval akkor mit tehetek? Szavazok itt vidéken az idealista LMP-re, akikben szintén nem hiszek már? Ugye nálam antidemokratikus, antieuropér párt kilőve.
Ha követem az eddigi szavazási elveimet, és legkisebb rosszra szavazok, akkor marad az LMP, de nem lettem ettől boldogabb.
Nem mondom: meggyőzhető vagyok. A Fidesz meggyőzhetne, hogy elküldené Matolcsyt, ő elvonulna köztársasági elnöknek, jönne Járai, Varga, Bod Péter Ákos, és nem jönne Lázár, meg Kósa. Bajnai is meggyőzhetne, ha az MSZP-t elküldené a sunyiba vagy legalábbis nem barátkozna a Szekeressel, kihozna egy nekem tetsző, politikai "fékektől" mentes gazdaságpolitikát, amiben van egyéni nyugdíj- és egészségszámla, közigazgatás csökkentése, K+F pumpálása, forgalmi adók csökkentése, állami vagyonadó bevezetése, állami szerepvállalás csak a legrászorultabbaknál elv érvényesítése stb., segélyezés átalakítása, pl. GYED felsőkorlát eltörlése, párhuzamosan GYES és családi pótlék összeolvasztása (azért írtam le több dolgok, hátha olvassa valaki döntéshozó bármelyik oldalról 😀). A Jobbik nem tud meggyőzni.
Számomra a legszórakoztatóbb az egész ellenzéki "váltsukle" parádéban, hogy az új alkotmány meg a közjogi rendszer elleni küzdelemként próbálják definiálni a választás tétjét, miközben szerintem ez másodlagosatapapaCsakúgy mondom, ez napközben jutott eszembe: én ezer szálon kötődök a pályázatok útján, a NAV-on keresztül a "kegyetlen, antidemokratikus" rendszerhez, mégis merem kritizálni őket. Bátor vagyok? Nem, csak pontosan tudom, hogy ez azért nem Észak-Korea, én megmondom ugyanezeket a dolgokat bárkinek a szemébe. Soha nem szavaztam az MSZP-re, hogy így nem mondhatják rám, hogy komcsi vagyok 😀

több mint 13 éve
Ezt megbeszéltük.
több mint 13 éve
Te egy fantasztikus ember vagy.
több mint 13 éve
Bajnai és a komcsi bagázsa mint nemzetmentő tiszta lap. Ha nem lenne borzasztóan szomorú, nagy valószínűséggel a hasamat fogva röhögnék. hajduOrbán és komcsi bagázsa mint nemzetmentő lózung persze nem nevetséges. A szakértő Matolcsyval az élen. Fura komcsizást hallgatni egy Pozsgai féle tákolmány oldaláról. A mi komcsink jó komcsi, nemdebár? Orbán apuka már csak tudja...
több mint 13 éve
Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Ez már önmagában elég, ahhoz, hogy a lehetőségek közül a legjobb legyen.
Van valami távlati terve?
Vagy felveszünk egy kényelmes IMF hitelt, aztán pár év múlva amikor ott járunk, mint a görögök, majd azt mondja: "nem értettünk hozzá"?Atari
Nem gondolom, egyébként, hogy nem lesz valamilyen programja, de azért arra még van idő abban az országban, ahol 2/3-adot kaptt valaki program nélkül, gyakorlatilag a protest szavazatok miatt. (Megjegyzem alapvetően, ök is erre építenek.)
Az előző IMF hitelt nézve pedig azt el lehet mondani, hogy azt nem feltétlenűl ök (a "szakértői" kormány) költötték marhaságokra. Persze, hogy miért kellett felvenni, az egy más kérdés.
több mint 13 éve
Ügyes 😊, de nézz szét körülötte, illetve vizsgáld meg őt magát. Csak megleled.
több mint 13 éve
Bajnai és a komcsi bagázsa mint nemzetmentő tiszta lap. Ha nem lenne borzasztóan szomorú, nagy valószínűséggel a hasamat fogva röhögnék. hajdu
több mint 13 éve
Bajnai és a komcsi bagázsa mint nemzetmentő tiszta lap. Ha nem lenne borzasztóan szomorú, nagy valószínűséggel a hasamat fogva röhögnék.
több mint 13 éve
Ha csak azokat a posztokat megszüntetnék, amiket külön a seggnyalóknak hoztak létre, megszorítások se kellenének...füligjimmyAha.
több mint 13 éve
Ha csak azokat a posztokat megszüntetnék, amiket külön a seggnyalóknak hoztak létre, megszorítások se kellenének. Mondjuk irigykedek, nekem nincsenek olyan haverjaim, akik összegrundolnak nekem egy minisztériumot, de még egy államtitkárságot se. A szakszervezetet meg ugye jó, hogy előhoztad, végre megszabadultunk Gaskótól, végre sikerült rendbetenni a MÁV-ot és a BKV-t, szerencsére ezek nem sokkal nagyobb pénznyelők, mint eddig. Bár az oktatáson, meg az egészségügyön sikerült spórolni elég rendesen. Legalább a korrupciót intézményesítették, mostmár legalább nem kell tippelgetni, meg dobozokat adogatni, megmondják a pofádba korrektül, mi mennyi. Remélem nem lesz még egy Keller-féle boszorkányüldözés. Itt az ideje a tisztességes, Papcsák-Budai-Selmeczi által fémjelzett elszámoltatásnak. A közüzemi díjakat se azért emelik szarásig, mert az önkormányazotktól vonják el a lóvét, csóri polgik meg csak kamilláznak, hogy nem ez volt megígérve. Most jönnek a járások, lesz vele röhej rendesen, nem lesznek leépítések, viszont kötelezővé teszik majd a mittomén milyen főiskolai képzést, ami nettó 1,5 millió, ezt a csóró közalkalmazott, aki egy jó hónapban keres bruttó 120 körül, nem fogja elvégezni, a köztisztviselő meg nem fog dolgozni pl. ügyfélszolgálaton, attól egy percig se félj. Szóval ki lesz építve gy x évig még működésképtelenebb rendszer, de legalább drágább is lesz egy darabig. Meg lesz majd állami mobilszolgáltató, kicsit ugyan drága lesz, de van miből. Na, van még 2 jó évük, azalatt ki lehet bontakozni. Nem baj, legalább a megszorításokkal kihúzhatjuk legalább 2 évig. 2014-re kurva késő lesz, ez a mondanivaló lényege.Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Igen, lassan előmászik a már egy ideje nem hallott kérdés: hol van a Fidesz, akarom mondani Bajnai programja? 😀
Atari
Én a legjobban attól tartok, hogy az unortodox lépéseken túli, számomra szimpatikus lépéseket jó kis baloldali kormány módjára szintén leradírozzák majd Bajnaiék.
Megint emelünk segélyt, tesszük a szívességeket a szakszervezeteknek, családi adókedvezmény megint ugrik és nagyjából majd ott tart a gazdasági intézményrendszer, mint 12 éve.
Számomra a legszórakoztatóbb az egész ellenzéki "váltsukle" parádéban, hogy az új alkotmány meg a közjogi rendszer elleni küzdelemként próbálják definiálni a választás tétjét, miközben szerintem ez másodlagos, másrészt egy ilyen eredményes küzdelemhez kétharmad kéne nekik is, amire meg karcsú esélyek vannak jelenleg. atapapa
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 13 éve
Én nem vagyok annyira bátor, hogy 2017-re jósoljak 😊Másfél év alatt is derülhet ki bárkiről, hogy nincs is doktorija vagy hogy kisfiúkat simogat a szabadidejében.
Hatalmasat fordulhatnak 2014-ig a dolgok, és inkább a fidesz számára rossz irányba. Nem lesz itt osztogatás, amikor a "választási költségvetésen" most szorítanak meg 700 milliárdot.
Ha Fidesz-kormány marad véletlenül, azt azért el tudom képzelni, hogy Orbán 2017-ben köztársasági elnökké léptesse elő magát.
több mint 13 éve
Számomra a legszórakoztatóbb az egész ellenzéki "váltsukle" parádéban, hogy az új alkotmány meg a közjogi rendszer elleni küzdelemként próbálják definiálni a választás tétjét, miközben szerintem ez másodlagos, másrészt egy ilyen eredményes küzdelemhez kétharmad kéne nekik is, amire meg karcsú esélyek vannak jelenleg. atapapaEzt tudjuk be annak, hogy a liberális értelmiség azt hiszi, hogy ez fontos mindenkinek, miközben meg nem. Azt hiszik, hogy még mindig 1989 van, és valami ellen nekik is harcolni kell, és ugye mi a legfontosabb: a szabadság vagy annak féltése.
Orbán távozása melletti másik érv lesz majd 2017-18-ban, hogy az ellenzéknek ne legyen egy arc a Fideszben, akik lehet köpködni. Most a Viktor démonokat rajzol, nagy ívekkel az égre, de eddig legalábbis egy-egy unott Gyurcsányozáson kívül nem futotta semmire. (Most ott lesz Bajnai, akin azért nehéz fogást találni, mert nagy nyilvánosság előtt nem vállalhatja OV, hogy libázik egy egészségeset.) De a baloldal tud OV-zni, Puszta Putyinja, Törpediktátor stb. jöhet meg sem kell erőltetniük magukat. 2018-ban, ha lesz egy halvány esélye a Fidesznek Viktor nélkül nyerni, nem lesz hülye és beengedni a hatalomba az addigra sokkal erősebb Bajnait.
Na, remélem érthető. Én továbbra sem tudom, kire fogok szavazni.

több mint 13 éve
Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Igen, lassan előmászik a már egy ideje nem hallott kérdés: hol van a Fidesz, akarom mondani Bajnai programja? 😀
Atari
Én a legjobban attól tartok, hogy az unortodox lépéseken túli, számomra szimpatikus lépéseket jó kis baloldali kormány módjára szintén leradírozzák majd Bajnaiék.
Megint emelünk segélyt, tesszük a szívességeket a szakszervezeteknek, családi adókedvezmény megint ugrik és nagyjából majd ott tart a gazdasági intézményrendszer, mint 12 éve.
Számomra a legszórakoztatóbb az egész ellenzéki "váltsukle" parádéban, hogy az új alkotmány meg a közjogi rendszer elleni küzdelemként próbálják definiálni a választás tétjét, miközben szerintem ez másodlagos, másrészt egy ilyen eredményes küzdelemhez kétharmad kéne nekik is, amire meg karcsú esélyek vannak jelenleg.
Ha demagóg akarnék lenni, azt mondanám hogy olyat ígérnek, amit szinte biztos hogy nem tudnak betartani 😊
több mint 13 éve
Tök jó volt amit Bajnai elmondott egy bajom van vele, hogy Bajnai Gordon mondta el. Nem egy új ember nem egy "tiszta ember" s számomra nem tud hiteles lenni. Orbánék miatt nagyon fáj a szívem, bíztam bennük, vagy egy belső megújulásban, még titokban Navrának drukkoltam, hogy ne nyomják el vagy ne fajuljon el sajna ez sem nagyon jön össze. Úgyhogy én nagyjából ott vagyok ahol a part szakad Rúzsa Magdi szavaival élve: "..nekem nem szabad..elmenni nem szabad..." így tenni amit tudok.
több mint 13 éve
Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Mondj mást. Vona nem ér.
Vagy felveszünk egy kényelmes IMF hitelt, aztán pár év múlva amikor ott járunk, mint a görögök, majd azt mondja: "nem értettünk hozzá"?Atari
több mint 13 éve
mandiner.hu/cikk/20121024_elemzok_orban_sajat_taborahoz_szolt_bajnai_visszatertEz a kis Lánczi, soha nem volt komoly eresztés. Orbán beszédírója,aztán Navra táskahordozója volt, kikerült a MeH-ből, most hátulról visszarakták, az apja milliárdos cégénél "elemez".
Zseniális a Lánczi, komolyan. Csak egy baja van: ő nem elemző, hanem udvari bolond. Azért elég komoly, hogy egy ennyire komolytalan figura szájába adják az új habonyárpádozást, mintha komoly elemzői vélemény lenne.Gyurma Pappa
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?alaphangon ő nem egy megélhetési politikus, ért is valamihez a szájaláson kívül.
több mint 13 éve
Bajnai "György" Gordon azonkívül, hogy nem Gyurcsány és nem Orbán, miért lenne jó?Van valami távlati terve?
Vagy felveszünk egy kényelmes IMF hitelt, aztán pár év múlva amikor ott járunk, mint a görögök, majd azt mondja: "nem értettünk hozzá"?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
mandiner.hu/cikk/20121024_elemzok_orban_sajat_taborahoz_szolt_bajnai_visszatertZseniális a Lánczi, komolyan. Csak egy baja van: ő nem elemző, hanem udvari bolond. Azért elég komoly, hogy egy ennyire komolytalan figura szájába adják az új habonyárpádozást, mintha komoly elemzői vélemény lenne.

több mint 13 éve
Bajnai korszakváltást ígért, én max. egy kormányváltást nézek ki belőle. Az pedig a NER dicső 4 éve után kevés lesz.DzsokijuingIgaz, de első körben megfelel. Ha másra nem is lesz jó, csak hogy ezek az arrogáns agresszív kismalacok eltűnjenek a süllyesztőben, már megérte. De eleve többet nézek ki belőle mint Eltolcsi bácsiból.