Politika
65 feliratkozó
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Most nem azért, de ennek az országnak is nagyon sokat adtak a zsidók (értelmiségiek, fizikusok, kémikusok, művészek). Sose ellenségeskedtek MO-n, minden szabadságharcban, háborúban ott voltak..akkor mi a rákért kell zsidózni?
több mint 13 éve
hircsarda.blog.hu/2012/10/29/havonta_lesz_oraatallitasEasy! 😛 Én ezen meghaltam. 😀
több mint 13 éve
ba-rom-ság.Zsidó mind és kész 😀. Amúgy ez a zsidózás érdekes kérdés. Mert egyre több felé hallom a zsidó elméleteket 😊- Pl.: Hogy ha izraelből kiebrudalják őket vagy amúgyis akkor jönnek betelepülni hozzánk és hogy mindent a zsidók irányítanak. Én azért nem hiszek ebben ,de alapjába véve full hülyeségnek sem tartom a nagy zsidó befolyást. Mondjuk ez a magyar letelepedési törvény pl. kurva jó táptalaj ennek 😀Sejtve a legnagyobb tv-s szolgáltatók tulajdonosi és irányitói, szerkesztői hátterét, nehezen tudom elképzelni, hogy pont ők szándékosan negatív színben igyekeznének Izraelt feltüntetni. Egy szétbombázott városra, meg a rengeteg mutogatott áldozatra (köztük rengeteg nő és gyerek) vagy a kazettás bombázásról készült felvételekre, nehéz azt mondani, hogy ez csak negatív propaganda. DubMost bocsánat de nem értem. Mi az, hogy sejtve? Miből sejted?
És azt tudtad, hogy a CNN volt az egyik első amerikai csatorna, amelyik araboknál saját szerkesztői irodát hozott létre, pedig ennek a tulajdonosa tényleg zsidó (a legkiegyensúlyozottabb csatorna egyébként)? És azt tudtad, hogy a Fox News ugyan a zsidó William Fried (vagy ha jobban tetszik Fried Vilmos) a.k.a. William Foxról kapta a nevét, de ma kimondottan nem zsidó (sőt) Rupert Murdoch kezében van?
És akkor nézzük Európát: és azt tudtad, hogy Silvio Berlusconi zsidó? És azt tudtad, hogy az RTL Group fő tulajdonosa a Bertelsmann család leszármazottai, akik a nácik kizárólagos propaganda nyomdászai voltak. Esetleg nézzük a világ leggazdagabb emberét Carlos Slimet, akiről tudtad, hogy libanoni származású, maronita keresztény?
Tipikus sztereotip baromság, hogy a média a zsidók kezében van. 13 millió zsidó él a világon. 13 millió. Ennél még magyar is több él. Azért mert a művészek között sok a zsidó? Ez sem igaz, szerintem sokkal több keresztény művész van. A helyzet az, hogy szerintem kb. ugyanannyi művész van, mint gyári munkás a zsidók között, arányaiban, csak egy művészről "fontos" infó, hogy zsidó, egy gyári munkásról nem.Gyurma Pappa
Azért szeretek itt fórumozni mert azért kicsit radikális nézőpontom is enyhült már. Bár lehet hogy az itteni zsidók/libik csak beetetnek. Nah mindegy 😀Toca
btw volt egy közvélemény kutatás, amelyben megkérdezték a tisztelt állampolgárokat, hogy szerintük mennyi nemzetiség és mennyi önmagát nemzetiséghez tartozónak valló személy él Magyarországon. Volt aki 3 millió zsidót tippmixelt be Magyarországra...
elhiszem én, hogy kell egy ellenségkép, de ennyire?!
több mint 13 éve
Zsidó mind és kész 😀. Amúgy ez a zsidózás érdekes kérdés. Mert egyre több felé hallom a zsidó elméleteket 😊- Pl.: Hogy ha izraelből kiebrudalják őket vagy amúgyis akkor jönnek betelepülni hozzánk és hogy mindent a zsidók irányítanak. Én azért nem hiszek ebben ,de alapjába véve full hülyeségnek sem tartom a nagy zsidó befolyást. Mondjuk ez a magyar letelepedési törvény pl. kurva jó táptalaj ennek 😀Sejtve a legnagyobb tv-s szolgáltatók tulajdonosi és irányitói, szerkesztői hátterét, nehezen tudom elképzelni, hogy pont ők szándékosan negatív színben igyekeznének Izraelt feltüntetni. Egy szétbombázott városra, meg a rengeteg mutogatott áldozatra (köztük rengeteg nő és gyerek) vagy a kazettás bombázásról készült felvételekre, nehéz azt mondani, hogy ez csak negatív propaganda. DubMost bocsánat de nem értem. Mi az, hogy sejtve? Miből sejted?
És azt tudtad, hogy a CNN volt az egyik első amerikai csatorna, amelyik araboknál saját szerkesztői irodát hozott létre, pedig ennek a tulajdonosa tényleg zsidó (a legkiegyensúlyozottabb csatorna egyébként)? És azt tudtad, hogy a Fox News ugyan a zsidó William Fried (vagy ha jobban tetszik Fried Vilmos) a.k.a. William Foxról kapta a nevét, de ma kimondottan nem zsidó (sőt) Rupert Murdoch kezében van?
És akkor nézzük Európát: és azt tudtad, hogy Silvio Berlusconi zsidó? És azt tudtad, hogy az RTL Group fő tulajdonosa a Bertelsmann család leszármazottai, akik a nácik kizárólagos propaganda nyomdászai voltak. Esetleg nézzük a világ leggazdagabb emberét Carlos Slimet, akiről tudtad, hogy libanoni származású, maronita keresztény?
Tipikus sztereotip baromság, hogy a média a zsidók kezében van. 13 millió zsidó él a világon. 13 millió. Ennél még magyar is több él. Azért mert a művészek között sok a zsidó? Ez sem igaz, szerintem sokkal több keresztény művész van. A helyzet az, hogy szerintem kb. ugyanannyi művész van, mint gyári munkás a zsidók között, arányaiban, csak egy művészről "fontos" infó, hogy zsidó, egy gyári munkásról nem.Gyurma Pappa
Azért szeretek itt fórumozni mert azért kicsit radikális nézőpontom is enyhült már. Bár lehet hogy az itteni zsidók/libik csak beetetnek. Nah mindegy 😀
több mint 13 éve
Sejtve a legnagyobb tv-s szolgáltatók tulajdonosi és irányitói, szerkesztői hátterét, nehezen tudom elképzelni, hogy pont ők szándékosan negatív színben igyekeznének Izraelt feltüntetni. Egy szétbombázott városra, meg a rengeteg mutogatott áldozatra (köztük rengeteg nő és gyerek) vagy a kazettás bombázásról készült felvételekre, nehéz azt mondani, hogy ez csak negatív propaganda. DubMost bocsánat de nem értem. Mi az, hogy sejtve? Miből sejted?
Tipikus sztereotip baromság, hogy a média a zsidók kezében van. 13 millió zsidó él a világon. 13 millió. Ennél még magyar is több él. Azért mert a művészek között sok a zsidó? Ez sem igaz, szerintem sokkal több keresztény művész van. A helyzet az, hogy szerintem kb. ugyanannyi művész van, mint gyári munkás a zsidók között, arányaiban, csak egy művészről "fontos" infó, hogy zsidó, egy gyári munkásról nem.

több mint 13 éve
katpol.blog.hu/2012/10/03/libanon_1982_ii_reszJC én igazán szeretném, ha kicsit tényleg gondolkoznál mielőtt beleállsz a csapkodásba. Attól hogy valaki mond valami ordenáré bődületet nem fontos viszonozni egy orbitális hülyeséggel.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
mert az Erdélyben élő 5,5 millió román (=román nemzetiségű) majd lelkesen rohan az urnához, hogy magyar lehessen.... JC6ez a véleményem Trianonról is. Szavaztassák meg a kérdéses területen élőkkel.
Dub
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
...DubNa, lehet ezt kulturáltan is.
Csak pár pontban reagálva az írásodra, az én szemszögemből:
1. mindenhol vannak szélsőségesek, radikálisok, minden országban ez köztudott. de azt kevesen tudják, hogy a jobbik fuzionált ilyen szervezetekkel, a közel keletről. Pl van valami iráni testvérváros is valamelyik tiszántúli városunknak. ez szerintem gáz. a másik meg az állandó cigányozás, zsidózás. 56-os megemlékezéskor főleg! de ez más téma...
2. saját föld és a többi: te is tudod, hogy lehetetlen, de ők direkt csak azért is ezzel beszélik tele az emberek fejét.
3. pedig hidd el, nőket és gyerekeket kötöztek kilövőállásokhoz! és ezt nem zsidó, nem amerikai forrás mondta, mutatta...
4. igenis, még MO-n sem hallom azt sose, hogy szegény zsidó családanya, családapa, hanem, hogy szegény arabok, így meg úgy. csak éppen arra szállt egy kilőtt rakéta, mire Izrael bevetette a fél hadsereget és lerombolt 10 falut. szemenszedett hazugság.
Persze, nem szabad, hogy elfogult legyek, elismerem, az utóbbi években, évtizedekben hoztak rossz döntést az izraeli vezetők, de számomra vérlázító gonosznak beállítani egy országot, ami például meg akarja akadályozni az iráni atom világra való jövetelét.
Mindenesetre Izraelé a világ 2. legjobb hadserege, így nem nagyon aggódom értük. Vertek már vissza több milliós hadseregeket is, bár a terroristákkal nagyon nehéz megküzdenie minden egyes országnak. Ám az nagyon nagy téveszme, hogy a zsidók a megszállók. Nekik több ezer éve megígérte Isten azt a földet...de ez már itt nagyon off, szóval the end és sorry.
több mint 13 éve
... JC6Tudtam, hogy érzékeny témába nyúlok, lehet jobb lett volna ha nem is hozom elő, de mostmár mindegy.
Először is nem értem, hogy mi köze van a palesztin testvériségnek vagy a radikális muszlimoknak, Vonához, a turulhoz vagy a többihez. Azt sem értem mi lenne az az idióta vízió. Szerintem csak a saját földjükön szeretnének élni, a saját országukban. A legtisztább az lenne, ha megkérdeznék egy-egy adott megye, körzet stb lakosságát, hogy Izraelhez szeretnének tartozni, vagy Palesztinában szeretnének élni. Többség dönt elve alapján. Persze a kérdéses területen borítékolható lenne a végeredmény, a népességarányok tudatában. Na de most akkor vagy ne mondjuk magunkat demokráciának, vagy ha igen akkor viszont győzzön a többség akarata. Jókat szoktam derülni azon is, mikor magukat nagy demokratának (és sok esetben liberálisnak) mondók véres szájjal követelik a kurucinfo meg társai betiltását. Csak addig tart a demokrácia meg a tolerancia, amíg a nekem tetszőt kell elfogadni? Senkinek sem kötelező olvasnia a kurucot vagy bármilyen más oldalt. Ugyanígy kellene elfogadnia Izraelnek is az adott terület arab lakosságának akaratát, de ha már szóba hoztad, ez a véleményem Trianonról is. Szavaztassák meg a kérdéses területen élőkkel.
Egy szóval sem mondom, hogy nincsenek elmebetegek arab-palesztin oldalon és a tetteiket nem is kívánom mentegetni, na de az azért már mégiscsak túlzás, hogy a saját gyerekeiket kötöznék a rakétákhoz. Ezek többségében amúgy is házilag barkácsolt rakéták, amik emberi életben nagyon elvétve és anyagiakban is kb mérsékelten okoznak kárt. És szerinted erre az a normális válasz, hogy bevonulunk tankokkal meg Black Hawkokkal és porig bombázzuk az egész falut vagy várost, mert volt 1 vagy 2 idióta aki megpróbálkozott valami veszélytelen házilag barkácsolt valamit átlőni. Nem mentegetem őket, de szerinted amit az izraeli hadsereg csinál az nem ugyanolyan terrorista cselekmény? Az teljesen jogos, hogy foszforral szétbombázzuk a fél Gázai övezetet? Hasonlítsuk már össze, hogy ennek a konfliktusnak mondjuk az elmúlt 10 évben hány palesztin és hány izraeli áldozata volt. Egy is sok, de nem mondok vele nagy hülyeséget, ha kicsit eltérőek a két oldalon az arányszámok. Az meg hogy a média állítaná be Izaelt negatív színben, egyenesen nevetséges. Maximum az arab tv-k, egy átlag európai szerintem viszonylag kevés ilyet néz. Sejtve a legnagyobb tv-s szolgáltatók tulajdonosi és irányitói, szerkesztői hátterét, nehezen tudom elképzelni, hogy pont ők szándékosan negatív színben igyekeznének Izraelt feltüntetni. Egy szétbombázott városra, meg a rengeteg mutogatott áldozatra (köztük rengeteg nő és gyerek) vagy a kazettás bombázásról készült felvételekre, nehéz azt mondani, hogy ez csak negatív propaganda.
több mint 13 éve
Pontosan, most volt ott egy ismerősöm a nyáronn azt mondta olyan béke van ott, hogy csuda arabok zsidók szépen élnek és élnének is egymás mellett ha a nagypolitika nem gerjesztené kívülről a dolgokat. Szeretettel ajánlom mindenkinek figyelmébe a témában Leon Uris Exodus című könyvét alapmű. Pontosan le van írva, hogy és miként éltek az ottani arabok mielőtt a XX sz elején közepén megérkeztek az első zsidó visszatérők, és hogyan utána, és hogy azután, hogy kívülről! a zsidóknak uszították őket (nem elvitatva, hogy a zsidók is csináltak hülyeségeket mert hajlamosak rá ők is! 😛). De a lényeg megint abban van élni és élni hagyni, és nem lenne gond semmi ha békén hagynák őket szépen.Tyű apám, ez fájt. Te voltál már ott? Mert én igen, így a saját két szememmel láttam mi megy ott.
Palesztina? Az az ország, melyet imádott Izraeled már időtlen idők óta éhínségben tart, ellehetetleníti még a létezését is, jobb napokon esetleg egy kis foszforbombázás is belefér. Természetesen szigorúan a demokrácia, a népfelség elve, valamint a messzi földön híres izraeli erkölcsösség jegyében.Dub
Az arab egy kulturálatlan, iskolázatlan, igénytelen nép, 90%-ban. Persze vannak kivételek. Ennek ellenére sok zsidó - arab barátságot látni.
Ami itt nagy baj, hogy a palesztin testvériség és radikális muszlimok közül több ezren beveszik 1-2 idióta vízióját (lásd morvay - vona népbutítás, nagymagyarock, turul, vesszentrianon), elmennek terroristának és ártatlan zsidó embereket gyilkolnak, támadnak, felesküdve a Koránra. Ezekre az agressziókra (egy nap 66 katyusa rakéta kilövése békés városokra, stb.) Izrael természetes, hogy válaszol. Ebből következik a nyugati média által bemutatott csúnya karvajorrú zsidó, aki ártatlan arab civileket, nőket, gyerekeket bombáz. Ahelyett, hogy utánajárnának a forrásnak, lehozzák 1 az 1ben, miközben az elvakult fanatikusok a fent említett szerencsétlen áldozatokat kötözik a rakétakilövőkhöz.
Aztán ott volt a Bulgáriában (nyáron?) buszon kivégzett 11(?) izraeli turista. Ők mit vétettek? Vagy a 6 gyermekes - éppen állapotos anyuka - akit szitává lőttek a főúton, AK-47-esekkel? Ez csak pár példa a sok közül...
És az a legszomorúbb az egészben, hogy ti mind beveszitek a szegény ártatlan palesztin nép nyomorgatását, miközben nem is Izrael, hanem a saját vezetőik nyomorgatják őket. Rég nyitott lehetne Gáza, ha nem lenne tele öngyilkos merénylőkkel és terroristákkal, rég béke lenne a közel keleten, ha nem mini hitlerek irányítanának országokat. Palesztina nincs és nem is lesz soha, Izraelt pedig sosem fogják elpusztítani. JC6
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Tyű apám, ez fájt. Te voltál már ott? Mert én igen, így a saját két szememmel láttam mi megy ott.
Palesztina? Az az ország, melyet imádott Izraeled már időtlen idők óta éhínségben tart, ellehetetleníti még a létezését is, jobb napokon esetleg egy kis foszforbombázás is belefér. Természetesen szigorúan a demokrácia, a népfelség elve, valamint a messzi földön híres izraeli erkölcsösség jegyében.Dub
Az arab egy kulturálatlan, iskolázatlan, igénytelen nép, 90%-ban. Persze vannak kivételek. Ennek ellenére sok zsidó - arab barátságot látni.
Ami itt nagy baj, hogy a palesztin testvériség és radikális muszlimok közül több ezren beveszik 1-2 idióta vízióját (lásd morvay - vona népbutítás, nagymagyarock, turul, vesszentrianon), elmennek terroristának és ártatlan zsidó embereket gyilkolnak, támadnak, felesküdve a Koránra. Ezekre az agressziókra (egy nap 66 katyusa rakéta kilövése békés városokra, stb.) Izrael természetes, hogy válaszol. Ebből következik a nyugati média által bemutatott csúnya karvajorrú zsidó, aki ártatlan arab civileket, nőket, gyerekeket bombáz. Ahelyett, hogy utánajárnának a forrásnak, lehozzák 1 az 1ben, miközben az elvakult fanatikusok a fent említett szerencsétlen áldozatokat kötözik a rakétakilövőkhöz.
Aztán ott volt a Bulgáriában (nyáron?) buszon kivégzett 11(?) izraeli turista. Ők mit vétettek? Vagy a 6 gyermekes - éppen állapotos anyuka - akit szitává lőttek a főúton, AK-47-esekkel? Ez csak pár példa a sok közül...
És az a legszomorúbb az egészben, hogy ti mind beveszitek a szegény ártatlan palesztin nép nyomorgatását, miközben nem is Izrael, hanem a saját vezetőik nyomorgatják őket. Rég nyitott lehetne Gáza, ha nem lenne tele öngyilkos merénylőkkel és terroristákkal, rég béke lenne a közel keleten, ha nem mini hitlerek irányítanának országokat. Palesztina nincs és nem is lesz soha, Izraelt pedig sosem fogják elpusztítani.
több mint 13 éve
Ez is egy nézőpont, noha nem értek vele egyet kb semmiben, de elfogadom hogy másnak ez a véleménye (meg lusta is vagyok most hosszasan ezen vitázni).
több mint 13 éve
Akikkel én beszéltem ismerősök, Párizsban, Berlinben, New Yorkban ők szintén így gondolják.Szerintem jó, ha sok külföldi jön, hiszek a sokszínűségben.Erről talán meg kéne kérdezni mondjuk Párizs, Brüsszel, London stb kevésbé elegáns negyedeiben a nem bevándorló lakosokat, hogy mennyire nagyon jött be nekik a sokszínűség, meg az eltérő kultúrák keveredése.
A Palesztína az melyik ország?
Valamint pont most néztem az Óriás árnyéka c. filmet. Nem olyan könnyű Izraelt szarrábombázni, valahogy 64 éve nem sikerül, hiába van a (korántsem egységes) arab világ közel 50szeres létszámfölényben.
(A szarrábombázás egyébként pont aktuális, de mintha fordítva lenne:
index.hu/kulfold/2012/10/28/legicsapas_miatt_robbanhatott_a_szudani_fegyvergyar/# )
Sobri Jóska
De azok is, akikre te gondolsz, nézd meg a bevándorlóellenes pártok választási eredményeit.
Nem ők alakítják a kormányt, sőt.
Olyasmi valós, de túlragozott probléma a bevándorlóké, mint Magyarországon a cigányoké.
És jobb mindenkinek ha nem is oldódik meg.
Izrael messze van számomra az imádottól, de az becsülendő, hogy egy picsányi, max. magyarországnyi kis nép, 2000 év alatt végigment rengeteg szaron, végigkergették a Földközi-tenger körül, monstre ki akarták írtani, és mégis van bennük tartás, és megmaradtak, míg népek tucatjai jöttek-mentek-tűntek el a semmibe:
És ha a zsidók egymást rágják is, frakcióznak, ahogy a Brian életéből tudjuk, de ha külső támadás éri őket, összefognak, kiállnak magukért, országukban is, diaszpórában is.
Lenne kiről példát venni a sok sírás-rívás-picsogás helyett.
több mint 13 éve
Szerintem jó, ha sok külföldi jön, hiszek a sokszínűségben.Erről talán meg kéne kérdezni mondjuk Párizs, Brüsszel, London stb kevésbé elegáns negyedeiben a nem bevándorló lakosokat, hogy mennyire nagyon jött be nekik a sokszínűség, meg az eltérő kultúrák keveredése.
Valamint pont most néztem az Óriás árnyéka c. filmet. Nem olyan könnyű Izraelt szarrábombázni, valahogy 64 éve nem sikerül, hiába van a (korántsem egységes) arab világ közel 50szeres létszámfölényben.
index.hu/kulfold/2012/10/28/legicsapas_miatt_robbanhatott_a_szudani_fegyvergyar/# )
Sobri Jóska
Palesztina? Az az ország, melyet imádott Izraeled már időtlen idők óta éhínségben tart, ellehetetleníti még a létezését is, jobb napokon esetleg egy kis foszforbombázás is belefér. Természetesen szigorúan a demokrácia, a népfelség elve, valamint a messzi földön híres izraeli erkölcsösség jegyében.
több mint 13 éve
Szerintem jó, ha sok külföldi jön, hiszek a sokszínűségben.Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy akinek van 70 milája, miért itt akarna állampolgárságot venni.Hogyne mennyire jó ha küldöldiek árasztják el Magyarországot. De mondjuk ha Irán meg Palesztina szarrábombázza Izraelt akkor nem lesz nehéz új zsidó ország után nézni 😀Toca
Thaiföldön pl. sokkal kevesebbért lehetsz állampolgár, ráadásul thaiföldi állampolgárt ki se adnak holmi gazdasági bűncselekményekért (nem véletlen van ott sok-sok magyar milliomos akiknek milliói erősen hiányoznak valahonnan), és rengeteg országnak van ilyen metodikája.
(Egyébként mint EU tagország meglepne ha erről saját hatáskörben dönthetnénk, hisz ezzel EU állampolgár is lenne az illető.)
(Valamint mi van ha eladja az állampapírt, lejár a futamidő? Állampolgárságot visszavesszük?)
Viszont az tény, hogy 70 millióért eladni a semmit jó üzlet.
Hisz valójában mit kap a vásárló az állampolgársággal? Semmit.
Én annakidején, és tulajdonképpen most is támogatom, hogy földet is vehessen külföldi, hisz ez a legjobb bolt, eladni valamit, amit nem tud elvinni. Hiába veszi meg egy osztrák mondjuk az egész Zala megyét, elvvinni nem tudja. Sobri Jóska
több mint 13 éve
www.origo.hu/gazdasag/20121029-szivarog-az-imfhatas-a-forint-mogul.htmlKiváncsi leszek meddig fog elmenni az Euró árfolyama (nem feltétlenül most, hanem az elkövetkezendő hetekben) és mikori E/Ft árfolyamnál szaladunk vissza az Imf-hez.
ezt mondtam tegnap. (zseni vagyok 😀)Amadeus91
több mint 13 éve
www.origo.hu/gazdasag/20121029-szivarog-az-imfhatas-a-forint-mogul.htmlezt mondtam tegnap. (zseni vagyok 😀)
több mint 13 éve
letelepedési engedély mióta egyenlő a magyar állampolgársággal? de most komolyan... ne legyünk már ennyire bulvár - btw én sem támogatom ezt rohadtul-
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 13 éve
Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy akinek van 70 milája, miért itt akarna állampolgárságot venni.ugyanazokat a jogokat mint te.
Thaiföldön pl. sokkal kevesebbért lehetsz állampolgár, ráadásul thaiföldi állampolgárt ki se adnak holmi gazdasági bűncselekményekért (nem véletlen van ott sok-sok magyar milliomos akiknek milliói erősen hiányoznak valahonnan), és rengeteg országnak van ilyen metodikája.
(Egyébként mint EU tagország meglepne ha erről saját hatáskörben dönthetnénk, hisz ezzel EU állampolgár is lenne az illető.)
(Valamint mi van ha eladja az állampapírt, lejár a futamidő? Állampolgárságot visszavesszük?)
Én annakidején, és tulajdonképpen most is támogatom, hogy földet is vehessen külföldi, hisz ez a legjobb bolt, eladni valamit, amit nem tud elvinni. Hiába veszi meg egy osztrák mondjuk az egész Zala megyét, elvvinni nem tudja. Sobri Jóska
több mint 13 éve
Nekem is egyből az jutott eszembe, hogy akinek van 70 milája, miért itt akarna állampolgárságot venni.Hogyne mennyire jó ha küldöldiek árasztják el Magyarországot. De mondjuk ha Irán meg Palesztina szarrábombázza Izraelt akkor nem lesz nehéz új zsidó ország után nézni 😀
több mint 13 éve
"Soron kívüli letelepedési engedélyt kapna az a külföldi, aki legalább 250 ezer euró (70 millió forint) értékben vesz állampapírt. Az előterjesztők – köztük Rogán Antal fideszes frakcióvezető – az állam finanszírozását akarják segíteni, ezért lenne méltányossági ok a kellően nagy értékű állampapír vásárlása. Ennek érdekében egy külön értékpapírt, ötéves futamidejű „letelepedési államkötvényt" hoznának létre, amelyet egy külön erre a célra felállított társaság forgalmazna. A magyar letelepedési engedély azért lehet vonzó egyes országok állampolgárai számára, mert az a teljes Európai Unió területére szabad bejárást biztosít."remek. Rengeteg orosz és ukrán üzletember az anyját is eladná egy EU-s letelepedési engedélyért, onnan pedig 1 magyar leányzó kilóra megvéve és csókolom ott az útlevél...
Ha ennek csak a fele igaz lesz, nem kell várnom 2014-ig. apeszos
edit: anno olvastam egy cikket az alvilágról, ahol kissé cinikusan a szerző Budapestet nevezte az orosz maffia európai ablakának, na ezt faragjuk most kapuvá?
több mint 13 éve
Gyuri csodákra képes, de ezt az összefüggést talán még ő se képes kiküszöbölni 😛Magyarországon? Szerinted? 😀somoskovigSzerintem meg nagyon is. Az USA módszer kvázi egy befektetőknek adott kedvezmény szerintem, míg a magyar az "árazzuk be az állampolgárságot és húzzunk belőle lóvét, nem baj, ha ebből semmi nem látszik egy adott mikro- vagy makrokörnyezetben".somoskovigA vásárolt államapapír hol látszódik, ha nem a "makrokörnyezetben"? atapapa
több mint 13 éve
Magyarországon? Szerinted? 😀Szerintem meg nagyon is. Az USA módszer kvázi egy befektetőknek adott kedvezmény szerintem, míg a magyar az "árazzuk be az állampolgárságot és húzzunk belőle lóvét, nem baj, ha ebből semmi nem látszik egy adott mikro- vagy makrokörnyezetben".somoskovigA vásárolt államapapír hol látszódik, ha nem a "makrokörnyezetben"? atapapa
több mint 13 éve
Szerintem meg nagyon is. Az USA módszer kvázi egy befektetőknek adott kedvezmény szerintem, míg a magyar az "árazzuk be az állampolgárságot és húzzunk belőle lóvét, nem baj, ha ebből semmi nem látszik egy adott mikro- vagy makrokörnyezetben".somoskovigA vásárolt államapapír hol látszódik, ha nem a "makrokörnyezetben"?