Darts
19 feliratkozó
több mint 13 éve
WSOP Main Event November NineA világ legtöbb ember által versenyszerűen űzött sportja napjainkban a póker.
1970-től kezdődően minden évben Las Vegasban rendezik a WSOP-t, a pókervilágbajnokságot, mely lebonyolítási rendje szerint 62 versenyből áll, több hétig tart, és évről évre egyre több résztvevő próbálkozik az aranykarkötők egyikének elnyerésével.
A versenysorozat kiemelkedő eseménye a 10.000 dollár nevezési díjú nyilt főverseny, a Main Event. Az utóbbi időben ennek lebonyolítása eléggé egyedi lett, ugyanis amikor a több ezer indulóból már csak kilencen maradnak a versenyt 4 hónapra jegelik, a Final Table 9 versenyzője megkapja a 9.helyezetnek járó pénzdíjat, és 4 hónapra visszavonul, hogy egyrészt felkészülhessen erre a nem mindennapi megmérettetésre, másrészt, hogy az eseményt közvetítő tévének legyen ideje elkészíteni a 9 játékos portréját, megismertetni őket a nézőkkel, megfelelően ráhangolni mindenkit a döntő asztalra. Ez a 9 ember a November Nine.
Aki megnyeri a versenyt a legnagyobb szeletet szakítja ki a közel 70 millió dolláros összdíjazásból, becsülhetően 8-10 millió dollárt. A teljes WSOP-n közel 200 millió dollár talál gazdára, ezzel a legnagyobb díjazású sportverseny a világon.
A legtöbb világbajnoki karkötője Phil Hellmuth-nak van, 11, de Phil Ivey olyan ütemben termel az utóbbi időben (és jelenleg nyolcnál tart), hogy nemsokára utol fogja érni. A legtöbb pénzbeérése (ITM) is Hellmuth-nak van, 78-szor mehetett már a pénztárhoz a WSOP-k során.
A Main Eventet Stu Ungar háromszor nyerte meg, szintén háromszoros győztes Johnny Moss, de őt az első alkalommal közfelkiáltással választották, kétszer küzdelemben nyert. Johnny Chan, Doyle Brunson, és Phil Hellmuth is kétszeres ME győztes, a legtöbbet, kerek 12 millió dollárt Jamie Gold (nomen est omen) nyerte.
Magyarországnak 3 világbajnoka van, Traply Péter (belabacsi), Gelencsér Péter (iteo) és Kwaysser Valdemár Ákos (Luigi).
több mint 13 éve
Szóltam egy szót is a póker ellen?Pont ennyi a WSOP Main Eventjének a nevezési díja, aminek az összdíjazása kb 70.000.000 dollár, az egész WSOP-é, kb 200.000.000.
A kpo-t csak megemlítettem vicces példaként, hogy mi mindent lehet versenyszerűen űzni.
Miért kell rögtön támadni?
Amúgy $10.000 volt az összdíjazás 2009-ben.BMG
több mint 13 éve
bmg
2 681
Szóltam egy szót is a póker ellen?A kpo-t csak megemlítettem vicces példaként, hogy mi mindent lehet versenyszerűen űzni.
Miért kell rögtön támadni?
Amúgy $10.000 volt az összdíjazás 2009-ben.
több mint 13 éve
Kő,papír, olló? Azt is közvetíti az ESPN, itthon meg a Eurosport2 😀BMGA kő, papír, olló annyi embert mozgat meg, mint a póker? Annyi érdeklődőt vonz?
Mennyi a k-p-o vb main eventjének összdíjazása? A pókeré 70 millió dollár körül van.
Hány 2igazolt2 k-p-o játékos van a világon? Pókeresből (aki profi) van kb 50ezer.
Nem kezdeném újra, de érdekelnek a k-p-o ilyen adatai, BMG gondolom megosztja velünk.
JJ, oké, meglesz.
több mint 13 éve
erre meg még várom a választ:Budagyöngye, Ollyan Nincs, Talpra Magyar, Kincsőr, Kincs.
Egy nem az epsomi derbihez, de a lovakhoz kapcsolódó találós kérdés: ki tudja megnevezni Kincsem öt ivadékát?JJJJ
Szerintem a túl könnyű kérdés miatt nem volt eddig válasz. 😉
több mint 13 éve
Ha adsz instrukciókat (hány karakter, milyen mélységig, milyen célra, ki a célcsoport, stb) akkor a WSOP-t of course viszem. 😊Sobri Jóska174. és 179. hsz-ben ott a példa
pár mondat kell csak, esetleg néhány érdekességet pluszban kiemelni
lesz neki egy külön topic, aztán ha van valami, ami épp aktuális, mint pl. a mai Epsom Derby, azt mindig kiemelem majd
erre meg még várom a választ:
Egy nem az epsomi derbihez, de a lovakhoz kapcsolódó találós kérdés: ki tudja megnevezni Kincsem öt ivadékát?JJ
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Kő,papír, olló? Azt is közvetíti az ESPN, itthon meg a Eurosport2 😀BMGFelesleges újrakezdeni szerintem.
több mint 13 éve
bmg
2 681
Kő,papír, olló? Azt is közvetíti az ESPN, itthon meg a Eurosport2 😀
több mint 13 éve
Ha adsz instrukciókat (hány karakter, milyen mélységig, milyen célra, ki a célcsoport, stb) akkor a WSOP-t of course viszem. 😊
több mint 13 éve
A héten az alábbiakét is tervezem megírni, ha esetleg valaki elvinne egyet-kettőt, az elé nem állítok akadályt:Ezt vállalom.
The America's Cup (3-4 évente)JJ
több mint 13 éve
WSOP-t kivetted?eltűnt valahol a rendszerben, az aláírásos topicban még megvolt 😊
Akár sport, akár játék, a legnagyobb pénzdíjú esemény, rengeteg embert érdekel, akik közül sokan sportnak tartják, ESPN közvetíti, neten agyon van dokumentálva, nyílt verseny, vagyis bárki indulhat rajta, nagy közérdeklődésre tart számot, beszédtéma napokig, hetekig, a győztese elismert közszereplővé válik, és még sorolhatnám.
Attól, hogy a te definíciód szerint nem sport, még sokaké szerint az, vagy sokan nem is definiálgatnak.Sobri Jóska
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
WSOP-t kivetted?Akár sport, akár játék, a legnagyobb pénzdíjú esemény, rengeteg embert érdekel, akik közül sokan sportnak tartják, ESPN közvetíti, neten agyon van dokumentálva, nyílt verseny, vagyis bárki indulhat rajta, nagy közérdeklődésre tart számot, beszédtéma napokig, hetekig, a győztese elismert közszereplővé válik, és még sorolhatnám.
Attól, hogy a te definíciód szerint nem sport, még sokaké szerint az, vagy sokan nem is definiálgatnak.
több mint 13 éve
Epsom Derby - 2011. június 4.Az angol "Derby" nemcsak sport, hanem társadalmi vonatkozásban is ikonikus esemény, presztízsét és rangját 1780-ig visszanyúló múltja mellett olyan tradíciók is emelik, mint a fő futamot megelőző napon rendezett The Ladies day. 1995-ig hagyományosan június első szerdájára írták ki a versenyt, akkor viszont pénzügyi okokból – a királynő ágálása ellenére – szombatra helyezték át. A lóversenyzés brit "Triple Crown"-jának második állomása (az első a 2,000 Guineas Stakes, a harmadik a St. Leger Stakes) és az öt "Classics" egyike. Greenwich-i idő szerint pontban négykor kezdődik, a pálya 2,423 méter hosszú.
Hajrá "Memphis Tennessee"! 😊
Egy nem az epsomi derbihez, de a lovakhoz kapcsolódó találós kérdés: ki tudja megnevezni Kincsem öt ivadékát?
---
több mint 13 éve
a snooker vb-vel még megtoldottam naptárat, illetve összeírtam gyorsan, hogy melyik eseménynél meddig kell várnunk a következőreMasters Tournament - 2012. április 5-8.
Ryder Cup (2 évente) - 2012. szeptember 25-30.
Kentucky Derby - 2012. május 5.
Epsom Derby - 2011. június 4.
Indy 500 - 2012. május 27.
Wimbledon, férfi döntő - 2011. július 3.
BL-döntő - 2012. május 26.
Soccer vb-döntő (4 évente) - 2014
Super Bowl - 2012. február 5.
Rose Bowl - 2012. január 2.
Monaco GP - 2012. május (?)
AFL Grand Final - 2011. október 1.
Tour de France - 2012. július 2-24.
Challenge Cup döntő - 2011. augusztus 27.
NBA Finals - MOST ZAJLIK
Stanley Cup - MOST ZAJLIK
MLB World Series - 2011. október 19. - ?
The Ashes (2 évente) - 2013
Le Mans-i 24 órás autóverseny - 2011. június 11-12.
The America's Cup (3-4 évente) - 2013
Weltklasse Zürich - 2011. szeptember 8.
Vasaloppet - 2012. március 4.
Ironman Hawaii - 2011. október 8.
X Games - 2011. július 28-31.
The Boat Race: Oxford vs. Cambrige - 2012. március (?)
Vierschanzentournee - 2011. december 28. - 2012. január 6.
World Snooker Championship - 2012. április 21. - május 7.
WSOP November Nine - 2011. november
+ Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente) - 2012 és 2014
---
több mint 13 éve
szombaton lesz amúgy az Epsom Derby, video néhány korábbi nagy versenyről:http://www.youtube.com/watch?v=P-rD0IEE1RI
közvetítés 1934-ből:
http://www.youtube.com/watch?v=ZFbocwjGvME
Emily Davison szüfrazsett halála 1914-ben:
http://www.youtube.com/watch?v=TH_r6-JpO9Q
---
több mint 13 éve
legyen mondjuk vasárnap, de nem fogom kőbe vésni az időpontot 😊 természetesen továbbra is várom a tippeket ha esetleg kimaradt valami, tudom hogy ez is "sznob" lista, de talán sosem késő széleslátókörűnek lenni sportok terén is
---
több mint 13 éve
Godfather
177
A Boat Race-t erintettsegem miatt bevalalom (azert sajnos a csapatban nem vagyok benne), mikorra kell elkesziteni?
O-H-I-O
több mint 13 éve
Az off topicban elmentünk kicsit más irányba, de a sportnaptáras tervemet nem adtam fel, és ahogy látom, közben készülnek a kiválópályamunkák is dizájnként 😊 Itt az egyéb témák részlegben kreálok majd egy topicot, ahova összegyűjtöm a rövid ismertetőket, az épp aktuális eseményt vagy eseményeket pedig külön mindig kiemelem.Példaként - hogy megmutassam mire gondoltam - a Rose Bowl, magamat plagizálva
Rose Bowl (legközelebb: 2012. január 2.)
[KÉP/ALÁÍRÁS HELYE]
A Rose Bowl – hivatalos nevén Rose Bowl Game presented by VIZIO – a college football fontos tradícióinak egyike, megkülönböztetett rangját a "The Granddaddy of Them All" jelző is mutatja. Ez volt a legelső Bowl mérkőzés, az ún. East-West Football Game 1902-ben tette az első kísérletet kelet és nyugat összekapcsolására, és bár ez a próbálkozás akkor hamvába holt, az 1916 óta megszakítás nélkül évente megrendezett esemény hatalmas szerepet játszott az Államok históriájában. Annyi emlék és érdekesség köthető a Rose Bowlhoz, hogy legyen akármilyen párosítás (általában a Pac-10 és a Big Ten csoportok győztesei kapnak meghívót), helye a versenynaptárban nem kérdőjelezhető meg. Sajnos ezt a felfogást nehéz átcsempészni hazánkba, ahol még ott tartunk, hogy a Bowlok rendszere "átláthatatlan", holott történjék bármi, az amerikaifocival egy kicsit is barátságban levő nézőnek ideális esetben a Rose Bowl kötelező program kellene, hogy legyen.
A héten az alábbiakét is tervezem megírni, ha esetleg valaki elvinne egyet-kettőt, az elé nem állítok akadályt:
Masters Tournament
Ryder Cup (2 évente)
Kentucky Derby
Epsom Derby
Indy 500
Wimbledon, férfi döntő
BL-döntő
Soccer vb-döntő (4 évente)
Super Bowl
Monaco GP
AFL Grand Final
Tour de France
Challenge Cup döntő
NBA Finals
Stanley Cup
MLB World Series
The Ashes (2 évente)
Le Mans-i 24 órás autóverseny
The America's Cup (3-4 évente)
Weltklasse Zürich
Vasaloppet
Hawaii Ironman
X Games
The Boat Race - Oxford vs. Cambrige
Vierschanzentournee
Snooker vb
WSOP November Nine
+ Nyári és Téli Olimpia (4-4 évente)
---
több mint 13 éve
Uhhh yeeaahh... Kössz.Meghalt Macho Man ....http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=260490#p260490JJ
Az egyik kedvenc pankrátorom volt.
Nyugodjék békében.Delonso_
több mint 13 éve
Meghalt Macho Man ....http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=260490#p260490
Az egyik kedvenc pankrátorom volt.
Nyugodjék békében.Delonso_
---
több mint 13 éve
Meghalt Macho Man ....Az egyik kedvenc pankrátorom volt.
Nyugodjék békében.
több mint 13 éve
Polgár-féle csillagsakk még egy reformer ötletnek: http://csillagsakk.forumx.hu/viewtopic.php?p=2&sid=5f05a555e0490312357f56e8669174e5&mforum=csillagsakk
több mint 13 éve
Ha már sakktábla figurákkal, akkor haromtnak:Hátha így ő is megkedveli 😊
több mint 13 éve
Én a playok.org -on (a volt kurnik).Szerintem annak a felülete a legkezelhetőbb, de persze aki már mást szokott meg, annak meg a más. 😊
És én szinte csak 3 perceseket nyomok, az jól fel tud pörgetni.
több mint 13 éve
😊---