Soccer EB 2016

18 feliratkozó

több mint 8 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 20 185 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Franciaország: Coolearie, Toto21, Zolee23, dankodavid, bogec7
metország: gamerkr, Sobri Jóska, ZoliZoltán, Vrij6, Blitzburgh, ghstzR, Mikey, Amadeus91, csebi, danyly, jinxtriad, Heisman Trophy, Gaba93, Kroos
Portugália: Matthew99, miilann, kaszo
Wales: eaglesmcnabb

Szerkesztette: Löfli
több mint 8 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 541 — JAFL Tampa GM
 www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2016-85-000-eurora-megbuntettek-a-magyar-szovetseget-2508573?utm_source=nsofb&utm_medium=page&utm_campaign=nsofb
Tito05
Ez elég korrekt volt Sanyitól
több mint 8 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 630 — Bears fan
 www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-2016-85-000-eurora-megbuntettek-a-magyar-szovetseget-2508573?utm_source=nsofb&utm_medium=page&utm_campaign=nsofb
több mint 8 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 122 — The Mathematician
amúgy tök vicces olvasni, hogy a gonosz "nagy" magyarok lemákolták a "szegény, kis" izlandot
miközben
1.  www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3627400/Germany-boast-valuable-squad-Euro-2016-421m-England-Spain-Belgium-24-nations-ranked.html

2. még ma is:
 www.skybet.com/football/euro-2016/event/16251028

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 8 éve
4dam Philadelphia Eagles 155
az európai csapatok alapesetben csúnyábban játszanak egymással mint a dél-amerikaiak (igaz eredményesebben), de 16 csapatos EB-vel is... Amire ki akarok lyukadni: Nem feltétlen a kis csapatok játszanak csúnyán.
eaglesmcnabb
Szerintem nem feltétlenül az európai stílus miatt van ez. Annak idején amikor a VB-ken elkezdték felemelni a létszámot, akkor 16-ról előbb 24-re emelték, majd onnan 32-re. És a 24-es rendszerben ott is az ment, hogy csak 8 csapat esik ki, harmadikként is jó eséllyel tovább lehet menni, szóval jó a döntetlen is. És volt egy csomó dögunalom nulla-nulla, meg 1-1. Meg minimális kockázatvállalás. Ha csak az első kettő megy tovább, akkor mindjárt nem olyan jó a döntetlen, érdemesebb többet kockáztatni.

Egyébként nekem régebben mindig volt egy "kis csapat" kedvencem a VB-ken, akiknek a meccseit nagyon élveztem. Kamerun, Kongó, Nigéria, Costa Rica, Kolumbia, stb. Semlegesként szívesebben néztem őket, mint egy francia-spanyol meccset mondjuk. Szóval simán előfordulhat, hogy kis csapatként Európában minket is szeretnek nézni semlegesként. Vagy éppen Izlandot (ezt azért kevésbé hiszem, de ki tudja...)
peterk2005
Imádnak minket.

http://www.sbnation.com/soccer/2016/6/18/11969324/iceland-hungary-final-score-euro-2016-results

Fly Eagles Fly!
több mint 8 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 644 — Invisible man
 bowl.hu/forum/alairasok/kirakat/1492173

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
az európai csapatok alapesetben csúnyábban játszanak egymással mint a dél-amerikaiak (igaz eredményesebben), de 16 csapatos EB-vel is... Amire ki akarok lyukadni: Nem feltétlen a kis csapatok játszanak csúnyán.
eaglesmcnabb
Szerintem nem feltétlenül az európai stílus miatt van ez. Annak idején amikor a VB-ken elkezdték felemelni a létszámot, akkor 16-ról előbb 24-re emelték, majd onnan 32-re. És a 24-es rendszerben ott is az ment, hogy csak 8 csapat esik ki, harmadikként is jó eséllyel tovább lehet menni, szóval jó a döntetlen is. És volt egy csomó dögunalom nulla-nulla, meg 1-1. Meg minimális kockázatvállalás. Ha csak az első kettő megy tovább, akkor mindjárt nem olyan jó a döntetlen, érdemesebb többet kockáztatni.

Egyébként nekem régebben mindig volt egy "kis csapat" kedvencem a VB-ken, akiknek a meccseit nagyon élveztem. Kamerun, Kongó, Nigéria, Costa Rica, Kolumbia, stb. Semlegesként szívesebben néztem őket, mint egy francia-spanyol meccset mondjuk. Szóval simán előfordulhat, hogy kis csapatként Európában minket is szeretnek nézni semlegesként. Vagy éppen Izlandot (ezt azért kevésbé hiszem, de ki tudja...)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Ez egyébként már visszatérő elem, a Bayern hasonló rendszerrel húzott be mindent 2001-ben Hitzfelddel. (Andersson, Kuffour, Linke a három belső védő, Sagnol és Lizarazu a két wingback)

mustaine
Mindenidők BL döntője volt az.
több mint 8 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 191 — Chalk Dawk fan
Sajnos amíg a futball evolúciója nem lép megint előre ez lesz. Ezek az evolúciós ugrások kb 10-15 évente következnek be. Most ugye a 4-2-3-1 játékrendszer virágzik, amit ugye a klasszikus 10esek, pl zidane vagy nedved stb...megfékezésére fejlesztettek ki. Mivel ezek a játékosok már nincsenek, ill. a két vkp miatt nem is nagyon van már klasszikus 10es poszt a két védekező középpályás okafogyottá válik. Mivel a 2000es évek eleje óta ez a trend joggal számíthatunk rá, hogy a futball újra változni fog és ismét a támadóbb szemlélet fog előtérbe kerülni....
peach
Azért a destroyer-passer-creator triókat baromi nehéz lesz úgy lecserélni, hogy legyen aki átvegye a szerepüket. Szerintem a középpályák belsején ez a hármas maradni fog, de amit Conte elkezdett a Juventusnál, majd kb az összes olasz csapat átvette, vagyis hogy három belső védő van és a széleken kvázi a védők játsszák be az egész pályát, az új vonal lehet. Az ilyen Damien Duff-szerű szélsők ideje rég lejárt, akik nem tudnak védekezni, így ez a poszt (támadó szélső) évek óta hanyatlásnak indult.

Ha Conte viszi magával Angliába a háromvédős szisztémát, ahol a két wingback bejátssza a pálya egy-egy szélét, szerintem komoly lökést adhat a változásoknak. Btw Di Matteo is így nyerte meg a BL-t, hogy Ramires wing backként a legjobb mezőnyjátékos volt az elődöntőben. Ez egyébként már visszatérő elem, a Bayern hasonló rendszerrel húzott be mindent 2001-ben Hitzfelddel. (Andersson, Kuffour, Linke a három belső védő, Sagnol és Lizarazu a két wingback)

Szerintem nincs baj azzal, ha a kis csapatok többnyire védekeznek, ellenben a hagyományos "nagyok", mint az angolok, portugálok, stb egyre gyatrább focit mutatnak. Emiatt nagyon kis különbségek vannak (nem úgy, mint egy Németország - Irán meccsen a világbajnokságon), és kevés gól esik. Szerintem nincs ezzel baj, minden meccs szoros, @eaglesmcnabb-bel pedig teljes mértékben egyetértek.

több mint 8 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 534
tudható volt h Wales nagyon jó volt tegnap, de most félszemmel nézve az ismétlést, örülök h nem kerülünk velük össze a 8addöntőben. (bár a kapható belga, angol, német, spanyol, lengyel se jobb 😕 )

Szerkesztette: braxa88
több mint 8 éve
Ha szurkolókról van szó, nálam az írek viszik a prímet. Úgy látszik, nekik jót tesz ha isznak. 😊 Ezen a videón éppen egy francia hölgynek adnak spontán szerenádot. 😀

www.youtube.com/watch?v=OtrxkHDjOhw

Most abba inkább nem megyek bele, hogy a leányzó miért nem éli át inkább a pillanatot ahelyett, hogy videózza...
Mikey
 www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/kepek-megtalaltak-a-holgyet-akinek-az-ir-drukkerek-szerenadoztak-2508489
neki én is szerenádoznék 😮
több mint 8 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 753
Ha szurkolókról van szó, nálam az írek viszik a prímet. Úgy látszik, nekik jót tesz ha isznak. 😊 Ezen a videón éppen egy francia hölgynek adnak spontán szerenádot. 😀

www.youtube.com/watch?v=OtrxkHDjOhw

Most abba inkább nem megyek bele, hogy a leányzó miért nem éli át inkább a pillanatot ahelyett, hogy videózza...

Szerkesztette: Mikey
több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 330
hát a vb szerintem még szarabb az irán-nigéria stb meccsekkel.
eaglesmcnabb
A vb csoportkörében az irán-nigéria ellenére is 3 fölötti gólátlag és (szerintem) fantasztikus színvonal volt.
Kampman
Most várjatok, a gólok száma jelenti a színvonalat? Ne már....
csi77
A gólátlag és a színvonal között volt egy ÉS 😊

Egyébként tényleg a 2000-es EB volt a legjobb. Ott játszották minden idők egyik legjobb 0-0-ját is. (holland-olasz)
több mint 8 éve
dr0725 New England Patriots 482
Sajnos amíg a futball evolúciója nem lép megint előre ez lesz. Ezek az evolúciós ugrások kb 10-15 évente következnek be. Most ugye a 4-2-3-1 játékrendszer virágzik, amit ugye a klasszikus 10esek, pl zidane vagy nedved stb...megfékezésére fejlesztettek ki. Mivel ezek a játékosok már nincsenek, ill. a két vkp miatt nem is nagyon van már klasszikus 10es poszt a két védekező középpályás okafogyottá válik. Mivel a 2000es évek eleje óta ez a trend joggal számíthatunk rá, hogy a futball újra változni fog és ismét a támadóbb szemlélet fog előtérbe kerülni....
peach
Javíts ki ha tévedek, de ez a változás azért inkább a 2006-2008ra tehető, mint a 2000es évek elejére nem? Egyébként nagyrészt egyet értek veled.
dugo93
Én a juve-milán bl döntőt, ill a 2004es eb-t tartom a forduló pontnak ezügyben.
peach
A cselzi bl győzelme volt az olaj a tűzre, onnantól indult be a busz úgy igazán szerintem.
több mint 8 éve
peach Atlanta Falcons 14 864 — a new hope (again)
peach
Javíts ki ha tévedek, de ez a változás azért inkább a 2006-2008ra tehető, mint a 2000es évek elejére nem? Egyébként nagyrészt egyet értek veled.
dugo93
Én a juve-milán bl döntőt, ill a 2004es eb-t tartom a forduló pontnak ezügyben.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 753
csi77
Amikor én szoktam az ilyenre reagálni, hogy láttam én sok botrányos 3-2-t, 4-3-at, ellenben számtalan nagyon élvezetes 0-0-t és 1-0-t, akkor mindig úgy néznek rám, mintha ufó lennék. Pedig tudtommal nem vagyok. 😊

Szerkesztette: Mikey
több mint 8 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 230
peach

több mint 8 éve
peach Atlanta Falcons 14 864 — a new hope (again)

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
alatriste Green Bay Packers 11 308 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
- Mi a különbség a román foci válogatott, és az Ö betű között?
- Az Ö betűnek két pontja van.

Liverpool Fc
több mint 8 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 789 — Bears & Illinois fan
én még sose nem láttam ilyen meccset mint tegnap
0-0ra így ráfeküdni...
60.perc középcsatár helyett egy balbekk,
80.percig kb még a két támadószélső helyére 2 középhátvéd.
mocskos szar foci volt ez. rámentek a 0-0ra, így valszeg továbbmennek és megkapják a spanyol/német(lengyelből egyet és húzhatnak haza a faszba.
braxa88
Most te a helyükben mit csináltál volna? A Chelsea csinált ilyet korábban. Undorító, de nekik hasznos.
csi77
1. 4 ponttal ki lehet esni
2. ha 80.percben kapnak egy gólt mit csinálnak? Hamsik volt a legelőrébb játszó játékosuk, aztán már csak VKP-k, és védők...
braxa88
Ok, de 3 ponttal még inkább. Nem mondom, hogy nem adok igazat, de értem, hogy mit akartak.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
0-0ra így ráfeküdni...
mocskos szar foci volt ez. rámentek a 0-0ra, így valszeg továbbmennek és megkapják a spanyol/német(lengyelből egyet és húzhatnak haza a faszba.
braxa88
Most te a helyükben mit csináltál volna? A Chelsea csinált ilyet korábban. Undorító, de nekik hasznos.
csi77
1. 4 ponttal ki lehet esni
2. ha 80.percben kapnak egy gólt mit csinálnak? Hamsik volt a legelőrébb játszó játékosuk, aztán már csak VKP-k, és védők...
több mint 8 éve
0-0ra így ráfeküdni...
braxa88

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
A 2000-es EB volt az utolsó jó, nézhető. Azóta egyre szarabb.,,

A legutóbbi vb szerintem nem volt színvonalas, egyedül az általam rühellt németek játszottak nézhető focit, ráadásul nyertek, brrr...

A 2002-es vb az jó volt, kivéve bírók. A vb-k nekem érdekesebbek az egzotikusabb helyszínek miatt (kivéve, ha EU-ban rendezik), illetve pont a kis csapatok miatt, mert mindig van egy-két meglepetés, közönség-kedvenc, támadó felfogású gárda, aki miatt érdemes nézni (ja és nem európai stílusú).

Tényleg nincsenek jó meccsek ezen az EB-n, de én már nem lepődök meg. Majd a 8 között....

Hajrá Bad Bones!
több mint 8 éve
0-0ra így ráfeküdni...
több mint 8 éve
hát a vb szerintem még szarabb az irán-nigéria stb meccsekkel.
eaglesmcnabb
A vb csoportkörében az irán-nigéria ellenére is 3 fölötti gólátlag és (szerintem) fantasztikus színvonal volt.
Kampman

Hajrá Bad Bones!
több mint 8 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 701
Valamelyik nyolcvanas évekbeli magyar ex-válogatott mondta vissza a minap az én egyik ötletemet, hogy 10 fősre kell csökkenteni a kezdőcsapatok létszámát
baggio
Mindig is mondtam, hogy kapusok nélkül sokkal élvezhetőbb lenne.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"