NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Soccer

41 feliratkozó

több mint 10 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 914
 www.nemzetisport.hu/nsotv_labdarugas/nb-i-es-mozi-a-jatekosok-sokszor-csak-neznek-mint-a-moziban-doll-2358665

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 10 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 023
Ez a Youla a Honvédban magyar szinten elképesztően jó futballista. 33 évesen gyors, technikailag képzett, minden testrészével kapura veszélyes és ami a legfontosabb 1v1-es szituációkat nemcsak elvállalja, hanem gyakorlatilag azt ver meg, akit akar.
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Ez az Artner mit beszél?
több mint 10 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 505 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Hát ezt megérdemelték a Matracosok. Alapból is jobban félek tőlük idén mint a Barcától, ez a Simeone féle brusztolós/kemény/néhol alattomos foci nem fekszik a csapatnak. Gyepálták egymást rendesen is a csapatok...
Én Carlo cseréit most totál nem értettem, James végre agilis volt erre lehozta, Kroos helyett inkább Modricot kellett volna levinni, mert borzasztóan játszott piros ide vagy oda. Igazából azt érzem, ha nem mi szerezzük meg a vezetést egy jobban védekező csapat ellen aki tud kontrázni, sok baj lesz még.Toca
Én azt nem értem miért kellett belenyúlni a Sevilla elleni keretbe, amikor ott gáláztunk... Oké a Sevilla nem Atletico, de akkor is ég és föld amit múlthéten játszottunk...
Kezdjük ott hogy Ez a Ramos-Varane duó elég középszer, Ramos már az első meccsen is kritikán alul teljesített, össze is hozták a gólt az elején...
+ Amióta Alonso játszik, támadásban nullák vagyunk, már 3 éve lassú és körülményes volt, el lehetne felejteni végre.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 10 éve
ozibozi New York Giants 17 202
preseason meccs volt...
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
Hát ezt megérdemelték a Matracosok. Alapból is jobban félek tőlük idén mint a Barcától, ez a Simeone féle brusztolós/kemény/néhol alattomos foci nem fekszik a csapatnak. Gyepálták egymást rendesen is a csapatok...
Én Carlo cseréit most totál nem értettem, James végre agilis volt erre lehozta, Kroos helyett inkább Modricot kellett volna levinni, mert borzasztóan játszott piros ide vagy oda. Igazából azt érzem, ha nem mi szerezzük meg a vezetést egy jobban védekező csapat ellen aki tud kontrázni, sok baj lesz még.
több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
Há mi volt ez a csodálatos bayerntol?
Amugy bezarhatjuk az internetet olyan helyzetet amit a wolsburgi csóka kihagyott ugyse latunk tobbet😀Kenny
akkor gondolom még nem hallottál Fernando Torres-ről 😉

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 029 — Omar's Coming Yo!
Há mi volt ez a csodálatos bayerntol?
Amugy bezarhatjuk az internetet olyan helyzetet amit a wolsburgi csóka kihagyott ugyse latunk tobbet😀

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
btw: kezdek egy vállalkozást abban a profilban, amiből te megélsz. A riválisod leszek és míg te megtermeled magadnak azt, amiből megélsz, én addig szopnám az állam csecsét. Érted? Törvényes lenne.Amadeus91
Értem. Így működik a világ, és benne Magyarország is.

több mint 10 éve
Véletlenül se olvasd el a cikk ide vonatkozó részét, inkább tegyél be még ötven német linket, hogy világos legyen, tudsz németül. Attól meg, hogy az elit klubok pénzügyei épp rendben vannak, ha a szükség úgy hozza, simán besegítenek az önkormányzatok a szorult helyzetben levőknek KÖZPÉNZZEL, szóval szokásosan demagóg érvelésed itt megbukott.baggio
rokon szid rokont 😊

több mint 10 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
2 percig keresgéltem a csodálatosan, kizárólag piaci alapon működő német labdarúgásról

www.dailymail.co.uk/sport/article-2143867/German-football-efficiency-The-Bundesliga-Martin-Samuel.html

"Take Hansa Rostock. Bottom of Bundesliga 2, with debts of £6.81m, they risked being busted down to the amateur ranks until the local council stepped in last week with an aid package, including a partial waiver of tax debt, the purchase of property located in Hansa’s training complex and a significant grant."

És nem ez az egyetlen példa a cikkben, itt egy másik, ha már közpénz:

"Compare this to Germany, where the Munich clubs received £168.7m from city and regional governments to develop the infrastructure around the AllianzArena, including an upgraded railway station and a broadened motorway with new exit."baggio
ne linkelj neki angolt, azt nem érti😀😀

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 10 éve
r.baggio Detroit Lions Indiana Hoosiers 62 464 — no es importante
Véletlenül se olvasd el a cikk ide vonatkozó részét, inkább tegyél be még ötven német linket, hogy világos legyen, tudsz németül. Attól meg, hogy az elit klubok pénzügyei épp rendben vannak, ha a szükség úgy hozza, simán besegítenek az önkormányzatok a szorult helyzetben levőknek KÖZPÉNZZEL, szóval szokásosan demagóg érvelésed itt megbukott.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
2 percig keresgéltem a csodálatosan, kizárólag piaci alapon működő német labdarúgásról

www.dailymail.co.uk/sport/article-2143867/German-football-efficiency-The-Bundesliga-Martin-Samuel.html

"Take Hansa Rostock. Bottom of Bundesliga 2, with debts of £6.81m, they risked being busted down to the amateur ranks until the local council stepped in last week with an aid package, including a partial waiver of tax debt, the purchase of property located in Hansa’s training complex and a significant grant."

"Compare this to Germany, where the Munich clubs received £168.7m from city and regional governments to develop the infrastructure around the AllianzArena, including an upgraded railway station and a broadened motorway with new exit."baggio
 fussball-geld.de/einnahmen-bayern-muenchen/

fussball-geld.de/finanzbilanz-bayern-muenchen/

fussball-geld.de/bayernmuenchen-vereinsstruktur/

fussball-geld.de/finanzbilanz-borussia-dortmund/

fussball-geld.de/borussiadortmund-vereinsstruktur/

komolyabbnak tűnik
| a metrómegálló meg hogy a faszban lenne a klub tulajdona? Tekintve, hogy egy kurva nagy ipari park van mögötte (nyilván sokat voltál Münchenben már és ezt bizonyára tudod is), a metró így is, úgy is ott lenne. Autópálya dettó. A szemközti dombon lévő szélerőművet ne írjuk hozzá a számlához? |

www.zeit.de/sport/2014-02/allianz-ag-bayern
"Die 110 Millionen Euro sollen komplett in die Finanzierung des Stadions fließen, das bereits seit der Eröffnung im Jahr 2005 Allianz Arena heißt. Das Stadion wäre somit sofort abbezahlt und der FC Bayern schuldenfrei."

www.spiegel.de/sport/fussball/bundesliga-fc-bayern-ordnet-finanzierung-der-allianz-arena-neu-a-357731.html

www.fcbayern.de/de/news/news/2005/05188.php
Tatsache ist: Die Gesamtkosten der Allianz Arena belaufen sich auf 340 Millionen Euro. 300 Millionen davon deckt die Allianz Arena München Stadion GmbH durch Darlehen bei der Euro Hypo AG, der Dresdner Bank AG und der ALCAS GmbH ab.Die FC Bayern München AG hat der Allianz Arena München Stadion GmbH ein Darlehen zu banküblichen Zinsen in Höhe von 40 Millionen Euro zur Verfügung gestellt. Diese 40 Millionen Euro sollen in nächster Zeit umfinanziert werden. Hierzu werden derzeit Gespräche mit verschiedenen Bankinstituten geführt.

fussball-geld.de/vereinsstruktur-bayern-muenchen-allianz-arena-muenchen-stadion-gmbh/

több mint 10 éve

"Compare this to Germany, where the Munich clubs received £168.7m from city and regional governments to develop the infrastructure around the AllianzArena, including an upgraded railway station and a broadened motorway with new exit."

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Az, ami ma történt, hogy a Haladás közpénzből az önkormányzattól kapott 20 millió forintot igazolásokra(!), az Németországban, Angliában az abszurd kategóriaAmadeus91
20 millió forint az 64 ezer euró, kevesebb, mint Guardiola NAPI fizetésebaggio
ettől függetlenül közpénz. Ha sok, ha kevés.Amadeus91
El vagy tévedve a közpénzt illetően.
A közpénz azt jelenti, hogy bizonyos állami szervek költik el, és a kritéruma az, hogy törvényes legyen (tehát jelen esetben az önkormányzat képviselőtestülete szavazza meg, vagy legyen megfelelő sor rá a költségvetésben, stb.), és átlátható (vagyis ne stikában, feketén, hanem transzparens módon, szerződéssel, számlával, teljesítési igazolással, stb.) legyen dokumentálva a költés.
És ennyi.
Ha ismernéd hazánk vonatkozó törvényeit, tudnád, hogy sehol nincs benne, hogy közpénzt mire költhet egy adott szerv, csak az, hogy miként.

Szerk: Egyébként ha bármilyen közpénzzel kapcsolatos költést úgy vélelmezel, hogy törvénytelen, akkor értesítsd a KEHI-t, hidd el, korrektül utána mennek minden bejelentésnek. (Névtelennek is.)Sobri Jóska
nekem azzal van bajom, hogy egy verseny-orientált szférába tövig mártja a bölölőjét az állam, miközben enélkül életképtelen lenne ez az ágazat, így meg egy kibaszott pénznyelő.
Nem azt mondtam, hogy törvénytelen, azt mondtam, hogy abszurdum. A kettő nem zárja ki egymást. (mármint, hogy valami törvényes legyen és abszurdum legyen mellette)

btw: kezdek egy vállalkozást abban a profilban, amiből te megélsz. A riválisod leszek és míg te megtermeled magadnak azt, amiből megélsz, én addig szopnám az állam csecsét. Érted? Törvényes lenne.Amadeus91
Az államnak nagyon nem az a dolga, hogy asszisztáljon a piacgazdaság rablóhadjáratához. Meg kell jelölni azokat a pontokat, amik fontosak egy ország életében, és azokat kell támogatni. Az "alap" szolgáltatásokon (EÜ, oktatás és hasonlóak) túl a foci most ilyen "közügy". Tetszik nem tetszik ez van, még ha nyeli is a pénzt rendesen. Menj ki Indiába, és ott a krikettet pénzeli az állam. Az USA-ban se véletlenül költöznek franchise-ok egyik helyről a másikra és napestig lehetne ezeket sorolni.

Mo.-on jelenleg piaci alapon az a szó hogy élsport, vagy versenysport nem létezne állami/önkormányzati segítség nélkül. Hogy a focit mért kell támogatni, azon lehet vitatkozni, de teljesen kapitalista szemlélettel blőd dolog a sportra tekinteni.....

több mint 10 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
És ha TAO-ba nem nyúlna bele a politika (sci-fi), akkor a bajnok csapat valszeg könnyebben szerezne szponzorokat, ergo könnyebben tudná megfizetni a jobb játékosokat. Pár év alatt itt is polarizálódhatna a mezőny és lehetne egy magyar Bayern.Atari
Ezen a gondolatmeneten végighaladva pár éven belül a magyar foci a kézilabdához lenne hasonlatos. Lenne egy magyar szinten bivaly erős "örök bajnok", egy próbálkozó örök második, és az esélytelen maradék. Szerintem az többet érne, ha a meglévő "központok" Győr, Fehérvár, Miskolc, Debrecen és persze Budapest mellé felépítenék mondjuk Szegedet és Pécset/Szombathelyt és mehet a 8-10 fős bajnokság, úgy hogy mindenki 4-szer játszik egymással, téli szünet nélkül. A többi csapat pedig szépen visszasorol az MB2-be. Na itt lenne akkor nézőszám emelkedés, a színvonal is nőne és talán nemzetközileg is el lehetne érni valamit.

Vagy, amit régebben terveztek, de gondolom az UEFA megfúrta a közös balkáni bajnokság létrehozása horvát, román, szlovák, szerb csapatokkal. Ott nem lenne gond a nézőszámmal, szenvedély hajtás is lenne, és lehetne faragni a botlábúakat mívesebb darabbá 😊

több mint 10 éve
Az, ami ma történt, hogy a Haladás közpénzből az önkormányzattól kapott 20 millió forintot igazolásokra(!), az Németországban, Angliában az abszurd kategóriaAmadeus91
A közpénz azt jelenti, hogy bizonyos állami szervek költik el, és a kritéruma az, hogy törvényes legyen (tehát jelen esetben az önkormányzat képviselőtestülete szavazza meg, vagy legyen megfelelő sor rá a költségvetésben, stb.), és átlátható (vagyis ne stikában, feketén, hanem transzparens módon, szerződéssel, számlával, teljesítési igazolással, stb.) legyen dokumentálva a költés.
És ennyi.
Ha ismernéd hazánk vonatkozó törvényeit, tudnád, hogy sehol nincs benne, hogy közpénzt mire költhet egy adott szerv, csak az, hogy miként.

Szerk: Egyébként ha bármilyen közpénzzel kapcsolatos költést úgy vélelmezel, hogy törvénytelen, akkor értesítsd a KEHI-t, hidd el, korrektül utána mennek minden bejelentésnek. (Névtelennek is.)Sobri Jóska
nekem azzal van bajom, hogy egy verseny-orientált szférába tövig mártja a bölölőjét az állam, miközben enélkül életképtelen lenne ez az ágazat, így meg egy kibaszott pénznyelő.
Nem azt mondtam, hogy törvénytelen, azt mondtam, hogy abszurdum. A kettő nem zárja ki egymást. (mármint, hogy valami törvényes legyen és abszurdum legyen mellette)

btw: kezdek egy vállalkozást abban a profilban, amiből te megélsz. A riválisod leszek és míg te megtermeled magadnak azt, amiből megélsz, én addig szopnám az állam csecsét. Érted? Törvényes lenne.

több mint 10 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 21 776 — Panthers fan
Kelics hogy került a PA-ba? Vagy egyáltalán Magyarországra? 😊 Ez egy jó focista.

Tepper takarodj!
több mint 10 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
És ha TAO-ba nem nyúlna bele a politika (sci-fi), akkor a bajnok csapat valszeg könnyebben szerezne szponzorokat, ergo könnyebben tudná megfizetni a jobb játékosokat. Pár év alatt itt is polarizálódhatna a mezőny és lehetne egy magyar Bayern.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
És ennyi.

Szerk: Egyébként ha bármilyen közpénzzel kapcsolatos költést úgy vélelmezel, hogy törvénytelen, akkor értesítsd a KEHI-t, hidd el, korrektül utána mennek minden bejelentésnek. (Névtelennek is.)

több mint 10 éve
ettől függetlenül közpénz. Ha sok, ha kevés.

több mint 10 éve
20 millió forint az 64 ezer euró, kevesebb, mint Guardiola NAPI fizetése

---
több mint 10 éve
én is inkább az utánpótlásnál kezdeném, de hogy ne 10-15-20 évre kelljen elfelejteni mondjuk egy EL csoportkört, rövid távon nem lehetne azzal előrébb jutni ha lenne 3-4 "kirakat csapatunk" értem ez alatt, hogy a legjobb játékosokat(=válogatott) illetve a bajnokságban szereplő komolyabb külföldi játékosokat ezekbe a csapatokba tömöríteni, ahogy ez a spanyol-angol-német bajnokságban látni lehet egy sokkal magasabb szinten

persze ez a dolog meg ott bukik meg hogy a Fradi-Újpest-DVSC-Győr-Videoton-Diósgyőr csapatok közül, ki és mi alapján választana(lehet csak max 2 csapatra való jó játékos lenne), a többieknek meg bele kellene törődniük h nem hogy nemzetközi kupa szereplésben se reménykedhetnek(nem mintha most sok esélye lenne egy Paks v Pápának), de a mostaninál sokkal nagyon kontraszt lenne az élmezőnyhöz képest

ahogy olyan sok dolog ez is a "nem járhat mindenki jól" kitételen bukik megZERO_L
Várhidi is ezt szokta mondani a SportTV-n. Nem igazán értem, hogy ezt mi alapján gondoljátok megvalósítani, ki és mikor dönti el, hogy na akkor most a Fradi lesz a király, oda áramoljon minden ami mozdítható. Államilag ezt lehet szabályozni, lásd kommunizmus, végül is működőképes a dolog, láthattuk az eredményekből, de egy ilyen után egyből könyvmoly alkatú habzó szájú neoliberálisok cincálnák szét az MLSZ-t, és biztos ami biztos felnyomnák az összes létező szervezetnél.flzoli
Nem a Nyilasi említette?

mind1 is, tudom h kivitelezhetetlen, de ennél jobb megoldást rövid távon(!) még nem hallottam, a jelenlegi meg látjuk hogy nagyon gyenge

ZERO_L
azt felejtitek el, hogy Németországban ez nem központilag irányított folyamat. Van egy tendencia, hogy a legjobbak elmennek a Bayernbe előbb-utóbb, mivel nekik van ahhoz elég TŐKÉJÜK (adidas, audi), hogy a nemzetközi sikerhez szükséges csapatot összerakják (és mindenki nyerni akar ugye, hiszen profi sportról beszélünk), de nagyjából ezen az úton indult most el a BVB (puma) és a Wolfsburg (VW) is. Magánkézben lévő klubok, magántőkével. A német labdarúgásban maximum utánpótlás szinten van állami pénz, mivel kötelező minden Bundesliga csapatnak akadémiát működtetnie. Ugyanez Anglia. Nem azért mennek a Citybe emberek, mert azt mondja az állambácsi, hanem mert ott vannak az arabok, akik meg tudják őket fizetni. Az, ami ma történt, hogy a Haladás közpénzből az önkormányzattól kapott 20 millió forintot igazolásokra(!), az Németországban, Angliában az abszurd kategória.
Ez a "kommunista" szabályozott rendszer életképtelen lenne. Nem véletlenül nincs ez így sehol sem Nyugat-Európában.

több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
én is inkább az utánpótlásnál kezdeném, de hogy ne 10-15-20 évre kelljen elfelejteni mondjuk egy EL csoportkört, rövid távon nem lehetne azzal előrébb jutni ha lenne 3-4 "kirakat csapatunk" értem ez alatt, hogy a legjobb játékosokat(=válogatott) illetve a bajnokságban szereplő komolyabb külföldi játékosokat ezekbe a csapatokba tömöríteni, ahogy ez a spanyol-angol-német bajnokságban látni lehet egy sokkal magasabb szinten

persze ez a dolog meg ott bukik meg hogy a Fradi-Újpest-DVSC-Győr-Videoton-Diósgyőr csapatok közül, ki és mi alapján választana(lehet csak max 2 csapatra való jó játékos lenne), a többieknek meg bele kellene törődniük h nem hogy nemzetközi kupa szereplésben se reménykedhetnek(nem mintha most sok esélye lenne egy Paks v Pápának), de a mostaninál sokkal nagyon kontraszt lenne az élmezőnyhöz képest

ahogy olyan sok dolog ez is a "nem járhat mindenki jól" kitételen bukik megZERO_L
Várhidi is ezt szokta mondani a SportTV-n. Nem igazán értem, hogy ezt mi alapján gondoljátok megvalósítani, ki és mikor dönti el, hogy na akkor most a Fradi lesz a király, oda áramoljon minden ami mozdítható. Államilag ezt lehet szabályozni, lásd kommunizmus, végül is működőképes a dolog, láthattuk az eredményekből, de egy ilyen után egyből könyvmoly alkatú habzó szájú neoliberálisok cincálnák szét az MLSZ-t, és biztos ami biztos felnyomnák az összes létező szervezetnél.flzoli
Nem a Nyilasi említette?

mind1 is, tudom h kivitelezhetetlen, de ennél jobb megoldást rövid távon(!) még nem hallottam, a jelenlegi meg látjuk hogy nagyon gyenge

ezzel a mostani "építünk x milliárdét szép stadiont ->lesz sok néző-> megnövekednek a bevételek->több pénz majd jobbá teszi a focit" folyamat ábrával csak magunkat csapjuk be és ezzel is csak magunk előtt görgetjük a problémát

persze ha nem nyúlnak hozzá az utánpótlás képzéshez, akkor teljesen felesleges az erőlködés, mert csak ugyan azok a "termékek" jönnek ki, amit már te is részletesebben leírtál lentebb, jön majd 5-10 évente egy Zsuzsi-Gera, de semmivel nem leszünk előrébb

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 541 — JAFL Tampa GM
.

ha a focit betanított munkának vesszük (mert tulajdonképpen az), akkor elviekben bármilyen másik betanított munkára is alkalmasak lehetnek, nem?slowmotion
Ezt kifejtenéd bővebben, kérlek?gordon
hogyne, kérlek.
slowmotion
Ez így azért elég merész lesarkítása a dolgoknak, de nagyjából egyetértek.
Különösebb tehetség nélkül, alázattal és szorgalommal is el lehet érni egy bizonyos szintet.

flzoli
Kösz. Én Zolival értek egyet, van az a szint amit elérhetsz szorgalommal, alázattal de ahhoz, hogy a mennyeiben játszhass kell egy kis csibészség tehetség is😛