Soccer
41 feliratkozó
5 hónapja
A gyorshajtást (és semmiképp sem ítélkezést) a következőkre alapoztam (saját és egyéb tapasztalat, tudás):- Helyszíni képek. Aki látott már kiégve autót, miután a pályán lelassulva megállt műszaki hiba miatt, az tudja, hogy kb még a típus is felismerhető, olyannyira épen marad a kasztni, de a keret és szerkezet látszik.
- Az autógyártás legalább 10 éve elérte azt a szerkezeti, biztonságtechnikai szintet, hogy nagy sebességű balesetnél is életben lehet maradni, hangsúlyozom, autópályán, ahol frontális ütközés kizárva. (Már, ha valami idióta nem hajt fel szembe, de itt nem ez történt). Németországban volt is rá példa BMW M5-el 250-nél, az autó megvédett mindenkit.
- Feleségem kapott autópályán hirtelen defektet 120-nál, és nem egy full elektronikával felszerelt Lamborghini Huracan Evo Spyderrel (Ilyen volt Jotának), hanem egy magas építésű Toyota CH-R-el, az autó lelassult, rázott, de ilyen sebességről le lehetett normálisan lassítani és le tudott még a pályáról is jönni egy kihajtónál.
Egy Lamboban meg minden kerék külön fékez, vezérelt, fel van szerelve minden szarral és a lényeges dolgok általában ki se kapcsolhatóak, ez persze típusfüggő. De, ha bekapcsolva hagyod az elektronikákat, az autó elképesztő sok mindent megold nélküled is...normális sebességnél.
- A (motor) hőtől még nem gyullad ki semmi, 3 dolog kell, oxigén, éghető anyag, és a megfelelő gyulladási hőmérséklet. Ezekre gondolnak nyilván a tervezők, rohadt nagy gondot fordítanak erre. Olyan roncsolódásnak lehetett kitéve a motortér, benzintank (ami itt hátul van), hogy ezek össze is jöttek azonnal, ahhoz meg nem 130-al kell becsapódni szintén.
- A szalagkorlátokból még a túloldali sávok mögötti domboldalra is jutott, ezt kár is tovább kommentálni, azok nem repülnek el a faszba maguktól.
- A képeken a fékút (ami kb nem is volt) rendkívül rövid oldalirányban, nagyon hirtelen és gyorsan történhetett minden. Ha van időd, ami a sebességed függvénye, akkor fékezel...Mivel ezeknek az autóknak a sofőrje általában nyilván nem tapasztalt ehhez a kategóriához, talán pánikba is lehet esni.
- A tragédia oka sajnos mindegy, nyugodjanak békében, tartok tőle, hogy olyan erejű volt a becsapódás a sebesség miatt, hogy eszméletüket vesztették, nem tudtak kiszállni ezért és elégtek.
- Remélem lesz a vizsgálatnak nyilvános eredménye...aminek természetesen semmi foganatja nem lesz a többi emberre és ugyanúgy gyorsan fognak hajtani, akik hajlamosak erre...:/
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
5 hónapja
Többet nem lesz 20-as mezszáma senkinek a Liverpoolban, örökre Jotáé marad. 💔
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
5 hónapja
Persze de legalább várjuk már meg a hivatalos vizsgálatot. Amellett hogy defektet kapni 120-nál sem egészséges.Hogy netesen fogalmazzak, persze!...Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonOtt voltál?
Chargers LT
Mikey
Hogy normálisan, nem, de elég sok tapasztalatom van már, de még anélkül is józanul elgondolva összefüggéseiben a dolgokat rá lehet jönni, ez nem 120km/h volt.
Chargers LT
5 hónapja
Hogy netesen fogalmazzak, persze!...Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonOtt voltál?
Chargers LT
Mikey
Hogy normálisan, nem, de elég sok tapasztalatom van már, de még anélkül is józanul elgondolva összefüggéseiben a dolgokat rá lehet jönni, ez nem 120km/h volt.
5 hónapja
Aki látta a videót, nem értem miért írja, hogy nem voltak korlátok...voltakwww.dailymail.co.uk/sport/football/article-14872597/Diogo-Jota-Lamborghini-Huracan-crash-Liverpool.html
Olyannyira voltak, hogy még az autópálya ellenkező oldali dupla sávja melletti dobra is jutottak, olyan erővel szálltak el sajnos...
5 hónapja
Én ezért nem olvasok mindenféle híreket. Majd a hivatalos jelentést elolvasom, ami biztos lesz. Pozitívabb esetekben sem érdekel a sok találgatás, szóval ebben az esetben pláne nem.Amugy a BBC szerint „very high” sebesseggel mentek, ekkor jott a defekt.En azt olvastam hogy a tesoja terdet mutottek es azert mentek kocsivsl. Tipikus 2025 hirek, igazodj el...
A sors kegyetlensege, hogy Jota azert ment kocsival, mert mutottek a tudejet, repulni akart, de az orvosok azt mondtak, ne tegye, mert nem tesz jot egy friss mutettel repulni.
Stez
JéBé
5 hónapja
Amugy a BBC szerint „very high” sebesseggel mentek, ekkor jott a defekt.En azt olvastam hogy a tesoja terdet mutottek es azert mentek kocsivsl. Tipikus 2025 hirek, igazodj el...
A sors kegyetlensege, hogy Jota azert ment kocsival, mert mutottek a tudejet, repulni akart, de az orvosok azt mondtak, ne tegye, mert nem tesz jot egy friss mutettel repulni.
Stez
5 hónapja
Amugy a BBC szerint „very high” sebesseggel mentek, ekkor jott a defekt.A sors kegyetlensege, hogy Jota azert ment kocsival, mert mutottek a tudejet, repulni akart, de az orvosok azt mondtak, ne tegye, mert nem tesz jot egy friss mutettel repulni.
5 hónapja
Nem beszèlve a sok elektromos kütyüről, amik hirtelen zàrlatot kapnak, mint az ABS, ESP, ASR, LDW, ACC, elektr fékasszisztens , stb.Pontosan, a supersport autok sokkal kevesbe biztonsagosak mint egy atlagos suv . Ami oriasi problema az a hatalmas hotermeles, es az osszezsufolt alkatrszek. Egy autopalyas hajtas utan szaguldozas nelkul is pillanatok alatt langrakap ha hirtelen nincs hutes. Nagyok sok ilyet lattunk mar sajnos.nyilván lehet azt mondani, hogy kétszázzal ment, meg az is lehet, hogy betartotta a sebességhatárt, csak mivel nem volt belső szalagkorlát, ami visszaterelje, ezért rászaladt a füves területre egy szempillantás alatt, és elkezdett pattogni a szekér, és onnantól sok mindent nem tudsz, csak imádkozni.Távol álljon tőlem, hogy ítélkezzek, főleg egy szerencsétlenség után. A defektről, kikerülő manőverről is olvastam korábban, és autópályán hajtottak. (Az előzés azért rossz megfogalmazás a sajtóban, mert autópályán sávot váltasz).According to initial findings reported by different outlets, investigators believe the Lamborghini they (Diogo Jota and brother André Silva) were in may have suffered a tire blowout while attempting to overtake another vehicle. the car veered off the road in a crash that proved fatal. The vehicle caught fire, and the blaze was deadly, Rest In Peace Jota and André.Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonAmíg nem tudjuk a pontos részleteket szerintem kár ítélkezni. Utána is, ha más nem volt érintett, de addig meg pláne
Chargers LT
r.baggio
Dzsokijuing
Szimplán csak átgondolja az ember, ha kicsit is ismerős az utóbbi kb 5-10 év autóinak szerkezeti felépítését, merevségét, biztonságtechnikai fejlesztéseit illetően, hogy mekkora sebesség kell ahhoz, hogy ne tudj kiszállni azután, hogy defektesen lesodródsz az útról.
Nyilván kivizsgálják és talán kiderül, pontosan mi történt.
Chargers LT
ez az egyik. a másik, hogy ez egy sportkocsi, annak minden hozadékával. ennek csak egyik része, hogy nem kilépész belőle, hanem kimászol, már ha kinyílik az ajtó. és ugye a sportautók nagyrésze a súlycsökkentés miatt szénszálas anyagból készül, az meg megfelelő körülmények között sajnos pont elég. (jó pár éve volt a Ferrariknak valami olyan szériája, hogy a motor körül valami lángra kapott egy rosszul tervezett alkatrész miatt, és egy pillanat alatt a fele konkrétan porrá égett. na itt ugyanolyan anyagokról beszélünk).
slowmotion
JéBé
Sajnos legújabban vannak olyan e-autós halálos balesetek, ahol hátulról ütköznek neki a lítium- ion akksinak, ami megreped és kb porrá égnek benne.
5 hónapja
Egy ilyen kocsival szvsz nagy sebessegnel akkor is az lennel, ha lenne barmifele korlat, mert alacsonyak ezek az autok, igy szerintem ha a korlat nem eleg magas, siman felpattan a korlathoz utkozesnel az auto es repul.Láttam a helyszíni videót. Hát, se korlát, ami megfog, csúszós terület, böhöm sportkocsi, defekt, és valszeg nagy sebesség - a távolságból ítélve - így esélyük sem volt...mondjuk én is láttam a videot, és láttam korlátdarabokat, vagy legalábbis amiket annak gondolok.
JC6 (Mr. Miele)
de egy ilyen kocsiban benne fekszel kb, ha kigyullad, és az ajtó nem nyílik, akkor esélytelen vagy.
slowmotion
Szerkesztette: Stez
5 hónapja
Láttam a helyszíni videót. Hát, se korlát, ami megfog, csúszós terület, böhöm sportkocsi, defekt, és valszeg nagy sebesség - a távolságból ítélve - így esélyük sem volt...mondjuk én is láttam a videot, és láttam korlátdarabokat, vagy legalábbis amiket annak gondolok.
JC6 (Mr. Miele)
de egy ilyen kocsiban benne fekszel kb, ha kigyullad, és az ajtó nem nyílik, akkor esélytelen vagy.
5 hónapja
Sorry akkor én értettem félreNem arról volt szó, hogy lassú, hanem hogy nem fog kigyulladni és jobban védi az utast. Szóval nagyobb eséllyel élsz túl.Hat igen, ezek a sportautok...vehetett volna valami fapados Skoda Octaviat aztan azzal nincs gond.Azért manapság már ez sem helytálló. A fapados Octavia is 150 LE, gond nélkül megy 250-et ha akarod, a nem fapados RS meg 300+ ló. Szóval azért azokkal is elég könnyű átlépni a sebességhatárt.
Hendrix
kapitnono
Toca

5 hónapja
Láttam a helyszíni videót. Hát, se korlát, ami megfog, csúszós terület, böhöm sportkocsi, defekt, és valszeg nagy sebesség - a távolságból ítélve - így esélyük sem volt...
5 hónapja
Nem arról volt szó, hogy lassú, hanem hogy nem fog kigyulladni és jobban védi az utast. Szóval nagyobb eséllyel élsz túl.Hat igen, ezek a sportautok...vehetett volna valami fapados Skoda Octaviat aztan azzal nincs gond.Azért manapság már ez sem helytálló. A fapados Octavia is 150 LE, gond nélkül megy 250-et ha akarod, a nem fapados RS meg 300+ ló. Szóval azért azokkal is elég könnyű átlépni a sebességhatárt.
Hendrix
kapitnono
5 hónapja
Hat igen, ezek a sportautok...vehetett volna valami fapados Skoda Octaviat aztan azzal nincs gond.Azért manapság már ez sem helytálló. A fapados Octavia is 150 LE, gond nélkül megy 250-et ha akarod, a nem fapados RS meg 300+ ló. Szóval azért azokkal is elég könnyű átlépni a sebességhatárt.
Hendrix

5 hónapja
Szornyu... Nem tudom, gyorsan hajtottak-e, szerintem ez mar masodlagos is, vissza semmi es senki nem tudja oket hozni, sajnos.
Igen, ahol penz van, ott minden bizonnyal sportkocsi is lesz, ott pedig a veszelyfaktor alapbol magasabb, mivel ha az autodban van 300 lo, minden bizonnyal ha nem is hajtani fogod folyamatosan, de azert valoszinuleg egyszer-ketszer, neha, korulmenyfuggoen ranyomsz a gazpedalra. Ez van. Reyesnel utolag kiderult anno, hogy eleg rendesen megnyomta. En ha akarnam sem tudnam annyira megtaposni a husz eves Skoda Fabiam.
De ez szamomra tovabbra is lenyegtelen, lehet keresni a mierteket, nekem mindegy, Jota volt-e a hibas vagy mas problema volt-e, a lenyeg a vegeredmeny, ami dobbenetes.
RIP, Jota. 😕
A csucspont, hogy a Nemzeti Sportos, radios kisgore konkretan keresi a megszolalokat a kesobbi musorba, ahol szerinte az legyen a tema, hogy ki potolja Jotat a Liverpoolba (feltetelezem Szoboszlaira akarja kihozni a temat). Szamara olyan nincs, hogy too soon...
5 hónapja
asztakurvaeget 😕

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
5 hónapja
A Vasas kitette a bérletárusítás hírét, de a cikk konkrétan a tegnapi edzőmeccs beharangozója 😀
Poloska vagyok.
5 hónapja
Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonOtt voltál?
Chargers LT
5 hónapja
Hat igen, ezek a sportautok...vehetett volna valami fapados Skoda Octaviat aztan azzal nincs gond.
I know that when you shine they wish some days will be dark
Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
5 hónapja
Pontosan, a supersport autok sokkal kevesbe biztonsagosak mint egy atlagos suv . Ami oriasi problema az a hatalmas hotermeles, es az osszezsufolt alkatrszek. Egy autopalyas hajtas utan szaguldozas nelkul is pillanatok alatt langrakap ha hirtelen nincs hutes. Nagyok sok ilyet lattunk mar sajnos.nyilván lehet azt mondani, hogy kétszázzal ment, meg az is lehet, hogy betartotta a sebességhatárt, csak mivel nem volt belső szalagkorlát, ami visszaterelje, ezért rászaladt a füves területre egy szempillantás alatt, és elkezdett pattogni a szekér, és onnantól sok mindent nem tudsz, csak imádkozni.Távol álljon tőlem, hogy ítélkezzek, főleg egy szerencsétlenség után. A defektről, kikerülő manőverről is olvastam korábban, és autópályán hajtottak. (Az előzés azért rossz megfogalmazás a sajtóban, mert autópályán sávot váltasz).According to initial findings reported by different outlets, investigators believe the Lamborghini they (Diogo Jota and brother André Silva) were in may have suffered a tire blowout while attempting to overtake another vehicle. the car veered off the road in a crash that proved fatal. The vehicle caught fire, and the blaze was deadly, Rest In Peace Jota and André.Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonAmíg nem tudjuk a pontos részleteket szerintem kár ítélkezni. Utána is, ha más nem volt érintett, de addig meg pláne
Chargers LT
r.baggio
Dzsokijuing
Szimplán csak átgondolja az ember, ha kicsit is ismerős az utóbbi kb 5-10 év autóinak szerkezeti felépítését, merevségét, biztonságtechnikai fejlesztéseit illetően, hogy mekkora sebesség kell ahhoz, hogy ne tudj kiszállni azután, hogy defektesen lesodródsz az útról.
Chargers LT
ez az egyik. a másik, hogy ez egy sportkocsi, annak minden hozadékával. ennek csak egyik része, hogy nem kilépész belőle, hanem kimászol, már ha kinyílik az ajtó. és ugye a sportautók nagyrésze a súlycsökkentés miatt szénszálas anyagból készül, az meg megfelelő körülmények között sajnos pont elég. (jó pár éve volt a Ferrariknak valami olyan szériája, hogy a motor körül valami lángra kapott egy rosszul tervezett alkatrész miatt, és egy pillanat alatt a fele konkrétan porrá égett. na itt ugyanolyan anyagokról beszélünk).
slowmotion
Szerkesztette: JéBé
5 hónapja
nyilván lehet azt mondani, hogy kétszázzal ment, meg az is lehet, hogy betartotta a sebességhatárt, csak mivel nem volt belső szalagkorlát, ami visszaterelje, ezért rászaladt a füves területre egy szempillantás alatt, és elkezdett pattogni a szekér, és onnantól sok mindent nem tudsz, csak imádkozni.Távol álljon tőlem, hogy ítélkezzek, főleg egy szerencsétlenség után. A defektről, kikerülő manőverről is olvastam korábban, és autópályán hajtottak. (Az előzés azért rossz megfogalmazás a sajtóban, mert autópályán sávot váltasz).According to initial findings reported by different outlets, investigators believe the Lamborghini they (Diogo Jota and brother André Silva) were in may have suffered a tire blowout while attempting to overtake another vehicle. the car veered off the road in a crash that proved fatal. The vehicle caught fire, and the blaze was deadly, Rest In Peace Jota and André.Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonAmíg nem tudjuk a pontos részleteket szerintem kár ítélkezni. Utána is, ha más nem volt érintett, de addig meg pláne
Chargers LT
r.baggio
Dzsokijuing
Chargers LT
Szerkesztette: slowmotion
5 hónapja
Az autó, amiből 3 kanálnyi vas maradt :/www.dailymail.co.uk/sport/football/article-14871487/Tragic-aftermath-Diogo-Jota-Lamborghini-fireball-Charred-remains-supercar-crashed-tyre-burst-trying-overtake-car-killing-Liverpool-star-28-brother.html
5 hónapja
Távol álljon tőlem, hogy ítélkezzek, főleg egy szerencsétlenség után. A defektről, kikerülő manőverről is olvastam korábban, és autópályán hajtottak. (Az előzés azért rossz megfogalmazás a sajtóban, mert autópályán sávot váltasz).According to initial findings reported by different outlets, investigators believe the Lamborghini they (Diogo Jota and brother André Silva) were in may have suffered a tire blowout while attempting to overtake another vehicle. the car veered off the road in a crash that proved fatal. The vehicle caught fire, and the blaze was deadly, Rest In Peace Jota and André.Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonAmíg nem tudjuk a pontos részleteket szerintem kár ítélkezni. Utána is, ha más nem volt érintett, de addig meg pláne
Chargers LT
r.baggio
Dzsokijuing
Szerkesztette: Chargers LT
5 hónapja
According to initial findings reported by different outlets, investigators believe the Lamborghini they (Diogo Jota and brother André Silva) were in may have suffered a tire blowout while attempting to overtake another vehicle. the car veered off the road in a crash that proved fatal. The vehicle caught fire, and the blaze was deadly, Rest In Peace Jota and André.Nyilván az ember ilyenkor elborzad és szomorú, de a faszér kell gyorsan menni...főleg, ha 3 gyerek vár otthonAmíg nem tudjuk a pontos részleteket szerintem kár ítélkezni. Utána is, ha más nem volt érintett, de addig meg pláne
Chargers LT
r.baggio
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)