Soccer

41 feliratkozó

több mint 14 éve
Stez SMU Mustangs 46 815 — Whoops, looks like something went wrong.
ma megünnepeljük

több mint 14 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 183
és azt az RTL vagy a Tv2 adja? 😛Höri
azt hiszem AXN Sci-Fi, de régen rendszeresen nyomta a Viasat 3 és 6.

amúgy elég keményen szétoffoltuk a topikot 😀Amadeus91
Egyébként gratulálok, igazad lett: Dzsudzsák tényleg nem bírta sokáig az orosz liga fizikalitását/brutalitását.tomi-tomi
köszönöm
több mint 14 éve
davemayer Chicago Bears 15 296 — "Grammar maci"
tényleg Schleck most akkor a BL-re vonatkozóan szerződést szegnek ezzel a min. 20%-al nem?davemayer
Pont ezt kérdeztem én is nem rég, hogy akkor ez most kiemelt jelentőségű eseménynek számít-e?Schleck
én úgy tudom hogy teljesen mindegy hogy kiemeltnek számít-e mivel amikor a BL-közvetítés értékesítése zajlik az a kritérium hogy érje el a lefedettség a 20%-ot. A digi nem érte el de a TV2 igen, talán ezért engedték anno a diginek az egyik felét (?). Ha most lepasszolja a Pro4-nek egyik csatorna sem éri el ezt így ez szerződésszegés nem?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 14 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
pl: Star Trek Deep Space Nine az is-is.Amadeus91

Egyébként gratulálok, igazad lett: Dzsudzsák tényleg nem bírta sokáig az orosz liga fizikalitását/brutalitását.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
tényleg Schleck most akkor a BL-re vonatkozóan szerződést szegnek ezzel a min. 20%-al nem?davemayer
Pont ezt kérdeztem én is nem rég, hogy akkor ez most kiemelt jelentőségű eseménynek számít-e?

több mint 14 éve
ma 22.10 RTL. http://www.youtube.com/watch?v=s4ysUVW1nDU

a CW gyártja, így nyilván nem te vagy a célcsoport 😀Höri
Megnéztem, a CW tényleg nem gyárt nekem szánt sorozatokat. De Te ezt honnan tudtad? Mivel árultam el magam?tomi-tomi
a felvételi topikban túlságosan képben voltál a régi rendszerekkel, így gyanús, hogy nem most vagy 20 éves.Höri
Valóban. Csak azt nem értem, hogy egy Sherlock Holmes hogy élhet együtt három nővel? 😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor

kábelen nyilván van másik ezer folytatásos sorozat.

de kábelen meg is érné BL-t adni. Sőt, az m1-en is megérné. Nekik van olyan napjuk, hogy 100k sincs meg főműsoridőben.

több mint 14 éve
Életemben nem hallottam róla, melyik csatorna adja?tomi-tomi

Megnéztem, a CW tényleg nem gyárt nekem szánt sorozatokat. De Te ezt honnan tudtad? Mivel árultam el magam?tomi-tomi
a felvételi topikban túlságosan képben voltál a régi rendszerekkel, így gyanús, hogy nem most vagy 20 éves.

több mint 14 éve
főműsoridőben csak a The Vampire Diaries az, ami nem epizódikus hanem folytatásos, minden más igen. (Ezért is nézik a TVD-t egyre kevesebben itthon)Höri

amúgy elég keményen szétoffoltuk a topikot 😀
több mint 14 éve
tényleg Schleck most akkor a BL-re vonatkozóan szerződést szegnek ezzel a min. 20%-al nem?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 14 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
A médiatörvény kapcsán nem tudom mely részére gondolsz, de az tudtommal csak azt szabályozza, hogy magyar érdekeltségű meccset (sőt nem is minden magyar, hanem amit kiemeltnek ítélnek meg) csak olyan adón lehet adni, aminek nemtom hány százalékos minimum a lefedettsége.

Egyébként meg a sportközvetítések is leáldozóban vannak, mivel a sportrajongók nagy része megtalálható az interneten. Aki nem, annak is csak egyszer kell rátalálnia. Az hagyján, hogy egy párezer forintos előfizetéssel szó szerint HD minőségben nézhetnek meccseket, ráadásul utólag is nyugodtan, plusz nem muszáj amit közvetítenek, hanem akármit, de manapság már ingyen stream-ből is k.vajó minőségűek vannak nagyobb csapatok meccseinél. Amihez már csak egy tv kábel kell - szerencsére nekem van hdmi😊 -, és simán nézheted TV-n fasza minőségben a meccset, aztán szarsz a csatornákra. Csak amiatt nem hódít ez még annyira, mert azok többnyire nem magyar nyelvű közvetítések.

A tv2-nek meg tök mindegy, hogy mit rak oda, mert sose verik meg az rtlt 😊 Főleg, hogy jön a valóvilág.fetomy
Szó sincs benne, hogy magyar érdekeltségű meccsnek kell lennie. Csak ennyi van benne: "Lényeges korlátozás, hogy a televíziók nem gyakorolhatják kizárólagos közvetítési jogukat oly módon, hogy a közönség több mint 20 százalékát kizárják a kiemelten nagy jelentőségű események - előfizetési díj fizetése nélkül is hozzáférhető közvetítésen keresztüli - nyomon követéséből. Hogy melyek ezek az események, azt a médiatanács állapítja meg." És én ezt úgy tudtam, hogy ide fog tartozni a BL és a PL is.

Egyébként sajnos nincs adatom hozzá, de kizártnak tartom, hogy a streamek miatt csökkenne a sportcsatornák nézettsége. Mert akkor a sorozatokat miért nézik a tv-ben is? Azt is tudod nézni neten, sőt HD-ben bármikor letölteni. Egyszerűen ez nem jelent akkora tömeget, mint nekünk, netet mindennap szinte mindenre használóknak tűnik.

több mint 14 éve
főműsoridőben csak a The Vampire Diaries az, ami nem epizódikus hanem folytatásos, minden más igen. (Ezért is nézik a TVD-t egyre kevesebben itthon)Höri

Megnéztem, a CW tényleg nem gyárt nekem szánt sorozatokat. De Te ezt honnan tudtad? Mivel árultam el magam?

több mint 14 éve
Hát én nem vagyok egy sorozatjunkie, de a mostanában futó és általam ismert sorozatok döntő többsége önálló epizódokból áll. tomi-tomi

a CW gyártja, így nyilván nem te vagy a célcsoport 😀

több mint 14 éve
Hát én nem vagyok egy sorozatjunkie, de a mostanában futó és általam ismert sorozatok döntő többsége önálló epizódokból áll. tomi-tomi
Életemben nem hallottam róla, melyik csatorna adja?

több mint 14 éve
és azt az RTL vagy a Tv2 adja? 😛

több mint 14 éve
pl: Star Trek Deep Space Nine az is-is.
több mint 14 éve
főműsoridőben csak a The Vampire Diaries az, ami nem epizódikus hanem folytatásos, minden más igen. (Ezért is nézik a TVD-t egyre kevesebben itthon)

több mint 14 éve
említed a "visszacsábított nézők sokasága"-t, na ez az ami nem fér az én agyamba. Aki elkezdett egy konkurens csatornán nézni egy sorozatot (vagy bármit) és adott esetben szereti és az a célja hogy tudja hogy mi történik az miért pártolna át a másik csatornához? miért lenne olyan nagy szám ez? davemayer
Hát én nem vagyok egy sorozatjunkie, de a mostanában futó és általam ismert sorozatok döntő többsége önálló epizódokból áll. Persze dönthet úgy az RTL, hogy keddre betesz egy Lost-típusú sorozatot, de az már késő lesz. Ha hónapokkal előre tudta volna a TV2 döntését és be akarta volna döngölni a TV2-t, meg is tette volna.
Egyesült a soccer és a TV topic. 😊
A vacsoracsatából nagyon sok mindent meg lehet tanulni, például, hogyan ne főzz ételeket.

több mint 14 éve
fetomy nekem ebből csak az jön le hogy beteg világban élünk 😀

írtam, hogy nem értek hozzá és biztos igazatok van de most komolyan mi az a vacsoracsata???? tanulni lehet abból hogy ennyien nézik? :rolleyes:

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 14 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Dave: Ha a BL-nek 25% volt a nézettsége, akkor ha berakják pl. a Dallast, annak attól még bőven lehet akár 50-60 vagy teljesen szürreális esetben 95% is.

Mert aki így nem tud BL-t nézni, mert nincs ilyen csatornája - ez egy nagyobb réteg szvsz -, az nem feltétlenül fog elkapcsolni máshova. Hiszen ha már úgysem nézheti a BL-t, akkor más témájú műsort keres, ami éppenséggel az is lehet, ami a TV2-n van. Az meg a másik, hogy a BL-t ha nézte mittudomén 500.000 ember, ebből tegyük fel 400.000 ilyen-olyan okból elmegy -szerintem közel sem fog ennyi elkapcsolni-, akkor egy reality, vagy egy új/népszerű sorozat, esetleg valami teljesen új, megfelelően felvezetett projekt lazán hozhat még akár újabb 500.000-t is, amivel máris 100 pluszban vannak a BL-től. Ha jól emlékszem a való világnak ilyen 40+ %-os volt konstansan a nézettsége, néha 50-et is elérve.

És jön a látványos valóság. Amikor loki meccs volt a tv-ben, akkor 30%-ot picit túllépte a nézettség, de a vacsoracsata és a Halálos Fegyver 120 majdnem megverte. Ez még így oké lenne a tv2-nek. Ellenben a Celtic-Arsenal mérkőzést 14.5 % nézte, miközben az rtl klubon futó Vacsoracsata nézettsége közel 30%-os volt. Ez a teljes lakosság. A nagyon fontos 18-49-es korosztályban ez csak 13,1%ra sikeredett, miközben az RTL klubon futó Halálos Fegyver 240 39,6%-ot ért el. De ez nem csak a Celtic Arsenal, az rtl megverte a Chelsea-Lyont és a MU-Atléticot is.

2011 május végén Pénteken a Nagy Duett 35% teljes, 30% 18-49-es nézettséget produkált 1.17 milliós (454e "fiatal") számmal. Szombaton a BL döntője 1.177 milliós teljes nézettséget 25,7%, 505ezres 18-49es nézettséget 27% teljesített, miközben a Csillag Születik az rtl-en a teljes lakosságot tekintve 39%-ot érő, 1,735 millió, a 1849 körében pedig 660ezres számmal 36,4%-ot hozott. Vasárnap egyébként Alekosz feleségkeresőjével 35,5%-os teljes és ugyanekkora 18-49-es nézettséget ért el.

Az adott héten a Nagy Duett, az Alekosz, a Showder Klub és a Csillag születik ért el legalább 30%-ot, a Heti Hetes, Dr. Csont, CSI, BL döntő kvartett pedig a 25%-ot, de itt sem lóg ki felfelé a BL, sőt, a Dr. Csont lóg ki éppen felfelé. Ráadásul mögöttük 20-23%-okkal van csomó más sorozat (SZF, House, ER, Grace, CM, ...)

A konklúzió tehát az, hogy ha magyar csapat BL meccsét adják, akkor van értelme megtartani a BL-t, ellenkező esetben még a Bajnokok Ligája döntője sem érhet nyomába sem egy Csillag Születiknek így még akkor is jobban járnak, ha kipróbálnak egy új projektet, vagy beraknak egy agyonismételt, ámde népszerű filmet, mert ott legalább a sansz megvan, hogy megszorítják az RTL-t. A BL - vagy bármi, nem magyarokat érintő sportesemény - pedig egyáltalán nem éri meg, kifejezetten veszteséges.

(Természetesen nem örülök, hogy nem lesz ott BL, de sajnos egyáltalán nem olyan érthetetlen, hiszen szimpla pénzpazarlás, nem is kevés és stabilan az.)
több mint 14 éve
Divat Minnesota Vikings 4 193 — Vikes fan
Róth Antal: " – Az írek dinamikusabb, erőteljesebb futballt játszottak, látszott, hogy játékosaim lassabb tempójú meccseken edződtek, nincsenek hozzászokva ehhez az iramhoz. "

AKKOR TEGYETEK ELLENE B+!!!JC6
😂

ez lenne a normális, csak sajnos magyarországon már a kérdést sem értik 😀peach
volt egyáltalán ilyen kérdés az elmúlt ~20 évbe? 😀

|
több mint 14 éve
peach Atlanta Falcons 15 606 — a new hope (again)
Róth Antal: " – Az írek dinamikusabb, erőteljesebb futballt játszottak, látszott, hogy játékosaim lassabb tempójú meccseken edződtek, nincsenek hozzászokva ehhez az iramhoz. "

AKKOR TEGYETEK ELLENE B+!!!JC6
😂

ez lenne a normális, csak sajnos magyarországon már a kérdést sem értik 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 14 éve
tomi-tomi tökéletesen igazad van, kisebbségben vagyok ebben a dologban, de említed a "visszacsábított nézők sokasága"-t, na ez az ami nem fér az én agyamba. Aki elkezdett egy konkurens csatornán nézni egy sorozatot (vagy bármit) és adott esetben szereti és az a célja hogy tudja hogy mi történik az miért pártolna át a másik csatornához? miért lenne olyan nagy szám ez? de mindegy, nem értek hozzá és mint ahogy említetted ezt a kérdést csak a saját nézőpontomból tudom felmérni.

Ne felejtsük el sztem hogy a kedd estét 2 éve a BL teszi ki a TV2-őn. Aki ez ellen menekül valószínűleg már "berendezkedett" erre az időszakra. Mi lesz az a műsor ami ezt drasztikusan meg tudja változtatni? egy 265. sorozat? nem tudom...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 14 éve
ja és amúgy a BL-döntő is ezek szerint egy olyan adón lesz látható ami csak az egyik szolgáltatónál van jelenleg?

arra akartam rávilágítani az előbb hogy noha lehetséges hogy a BL minden esetben kikapott a másik adós sorozattól, mivel többé-kevésbé különböző a célközönség (aki néz BL-t nem feltétlenül nézi a sorozatot is és fordítva) amit ezzel a döntéssel elveszít nem feltétlenül "nyeri vissza" az új műsorral. Biztos volt nem egy olyan ember aki leült és megnézte a keddi focit de pl egy tv-s sorozatra nem kíváncsi. Ha folytatom a példámat és azt mondom hogy a 25%-os nézettségéből 10%-ot érdekel az adott sorozat (ami sztem reális arány ha azt vesszük hogy többnyire férfiak néznek focit) akkor az helyből -15% amit CSAK a másik adós sorozat nézettségéből lehet behozni - és akkor még mindig csak 0-nál vagyunk... Nem hiszem hogy lesz olyan az a keddi műsor amiért az RTL-től átpártolnak ennyien. A példám kritériuma az hogy aki nézte a focit annak csak kb a felét érdekli a helyette lévő műsor, ez reális? Tehát ha vettem a focit 25%-nak akkor a helyette berakott bármilyen műsor nézettsége (az elpártoló sportszeretők miatt) vsz max. 20%-os lehet, veszíthet az RTL is nézettséget de nem hiszem hogy számottevőt. Azt a szeletet veszíti el ezzel a TV2 akit ezzel kiszolgált, de újakat (nagyrészt) csak a riválistól tud elszedni, azt meg megnézem... Ez nálam ilyen szempontok szerint is még nagyobb bukta mint amit a BL jelentett.davemayer
Néhány tényezőt nem veszel figyelembe. A példád szerinti 25%-ból nem mindenki - sőt, nagyon kevés! (Ezt mérik ki például fókuszcsoportos vizsgálattal) -, aki a BL miatt kapcsolt oda. A többség bármit megnéz, amit elé tesznek. Ráadásul sokan (többségében az eredeti fő célcsoportjuk) menekülnek a foci elöl - a konkurens csatornára. Így az elpártoló sportszeretők (TV2 szempontjából: akik kifejezetten a BL-t akarták nézni) alacsony számát bőven kompenzálja a visszacsábított nézők sokasága.
A Te érzékelésedet a témában erősen torzítja a fociszereteteden kívül, hogy az egészet egy sport honlapon beszéljük meg. Rögtön éreznéd, hogy mekkora kisebbségben vagy, ha a nők lapja cafén vezetnéd elő a problémádat. 😊

több mint 14 éve
be fogom írni a kedvedért minden héten a nézettségi adatokat 😀Höri
bocs hogy szétoffolom meg itt trollkodok csak egyszerűen ez a nézettségi harc az agyamra megy: nem látsz mást mint marakodnak azért a bizonyos számú mob-ért ami bármit megnéz de arra egyik sem gondol hogy a többi részt is kiszolgálja.

Inkább lead egy olyan műsort ami elvesz pl 200 ezer embert a másik csatornától de pl ott van másik 1 millió aki meg be sem kapcsolja a tv-t mert nincs neki szóló műsor. Engem csak ez zavar. De majd őket is zavarni fogja 20-30 év múlva amikor már senkit sem fog érdekelni a tv mert mindent a neten fog megvenni 😛

BEARS BABY!

Sir Alex immortal