Sorozatok
33 feliratkozó
több mint 2 éve
Amúgy nem lehet h azért van ez az eltérés, mert a sorozatban nem használhatták fel Tolkien bizonyos könyveit és ezért döntöttek így a producerek Galadriel kapcsán?Én végigszenvendtem a Szilmarilokat, de abban a legkevesebb a kohéziós erő, konkrétan élvezhetetlen, azt hogy most erre konkrét forgatókönyveket vagy storyline-okat kinek vót kedve bátorsága felbaszni, azt nem tudom. De olyan mint a tábortűzi vattacukor, könnyen alakítható akármvé, mer J.R.Rnak max a kósza jegyzeteit próbálták összerendezni, ezé mindenki csak a zavarosban halász.
Beki
Kettedrészt originalis mondakörökben sincs koherens idővonal és célszerű történés, csak sima sztorihalmazok ezér kibaszott bénának tartom mikor valami jóérzékű rajzoló befésüli, hogy majd az úgy jó lesz, aztán ijen okádmányok sülnek ki, mint a Thor és társai amire simán be kellett volna adni valami germán rege szerzői jogot...
Szerkesztette: sutianap
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Amúgy nem lehet h azért van ez az eltérés, mert a sorozatban nem használhatták fel Tolkien bizonyos könyveit és ezért döntöttek így a producerek Galadriel kapcsán?
több mint 2 éve
Birodalom vezetoje a ferjevel lett. Es a Noldorok kozott ugyan az egyik legerosebb volt, de akkor meg nem o volt a vezeruk. Talaltam neked -es masoknak akiket erdekel- egy nagyon jo Nerd of the Rings-es video. Art rajzokkal es basic animacioval mutatja a terkepen Galadriel egesz eletet, kiegeszitve a fontos tortenetekkel.tekitnve hogy azt sem írja hogy nem ő lett volna a vezető, így ő miért ne lehetne?De nem mint harcos, hanem, mint vezeto stb. A nepe elmigralt Valinorbol, reszben mar akkor kenyszerbol. Amugy fun fact: A kony szerint Galadriel lanya lesz Elrond felesege 😊a lényeg hogy vezetett kisebb csapatokatEz targyi tevedes. Amikor a Helcaraxe volt, akkor Morgoth meg elt. Ungoliath-tal a fak elpusztitasa es a szilmarilok ellopasa utan szoktek kozepfoldere. Ekkor a Noldorok annyira bepipultak, hogy utana akartak menni, de nem volt hajojuk, hogy atszeljek az oceant, ezert lemeszaroltak a Teleri elfeket Aman-ban es elvettek a hajoikat Feanorek, majd utana Fingonek, de a maradek Noldorok Fingolfin(?) vezeteevel, akik nem vettek reszt az elso Kinsylaingben, azok hajok hianyaban mar csak a foldnyulvanyon tudtak atkelni. Oket kozben Mandos atka sulytotta, el kellett hagyniuk Valinort es nem terhettek vissza, csak azutan bocsatottak meg nekik a Valak, miutan kozepfolden legyoztek Melkort (ezert is huyleseg a sorozatban, hogy Gil-galad dont arrol, ki terhet vissza es ki nem Valinorba). Mondjuk annak mar utana kellene olvasnom mit is csinalt a Kinslayin alatt, de ha jol emlekszem, o nem vett benne reszt.De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
undisputedlyThen she, along with Finrod and Fingolfin and his sons, led her people into the bitter North and crossed the terrors of Helcaraxë. After many losses, they arrived on the northern shores of the Outer Landsnem konkrétan Sauron után megy ugye eleve, hanem a "gonosz"t üldözi
amiről az elfek azt hiszik hogy Morgoth bukásával eltűnt a világból
Negritis, a vajda
undisputedly
így nekem belefér hogy a sorozatban ezt mutatják
Negritis, a vajda
undisputedly
főleg hogy utána egy birodalom vezetője is lett
itt jön elő hogy a forrás eleve hiányos, és még csak nem is használhatják
Negritis, a vajda
Ebben a 25 percben elmeseli amit amugy tobb tiz ora lenne vegigolvasni es megerteni. Nekem is felfrissitett eleg sok mindent. Jol lathato ebbol is, hogy Morgoth ellen nem harcolt (sot, el is migralt meg keletebbre a hegyeken tulra, mondvan nem az o feladata legyozni Morgothot) , Morgoth bukasa utan sem uzte Szauront, aki Morgoth elso szolgaja volt, es a batyjai halala sem azt valtottak ki belole amit tarsitazs neki.
Az egyik legerosebb karakter az "univerzumban", de a sorsa a ferjevel, lanyaval eleg szorosan osszefonodik, hatalmat a bolcsessege, az elf-"magia" es az egyik gyuru adja, nem a kardforgatasi tudomanya.
Mindenkinek akit erdekel:
www.youtube.com/watch?v=yDX-2rTxE6Y
több mint 2 éve
tekitnve hogy azt sem írja hogy nem ő lett volna a vezető, így ő miért ne lehetne?De nem mint harcos, hanem, mint vezeto stb. A nepe elmigralt Valinorbol, reszben mar akkor kenyszerbol. Amugy fun fact: A kony szerint Galadriel lanya lesz Elrond felesege 😊a lényeg hogy vezetett kisebb csapatokatEz targyi tevedes. Amikor a Helcaraxe volt, akkor Morgoth meg elt. Ungoliath-tal a fak elpusztitasa es a szilmarilok ellopasa utan szoktek kozepfoldere. Ekkor a Noldorok annyira bepipultak, hogy utana akartak menni, de nem volt hajojuk, hogy atszeljek az oceant, ezert lemeszaroltak a Teleri elfeket Aman-ban es elvettek a hajoikat Feanorek, majd utana Fingonek, de a maradek Noldorok Fingolfin(?) vezeteevel, akik nem vettek reszt az elso Kinsylaingben, azok hajok hianyaban mar csak a foldnyulvanyon tudtak atkelni. Oket kozben Mandos atka sulytotta, el kellett hagyniuk Valinort es nem terhettek vissza, csak azutan bocsatottak meg nekik a Valak, miutan kozepfolden legyoztek Melkort (ezert is huyleseg a sorozatban, hogy Gil-galad dont arrol, ki terhet vissza es ki nem Valinorba). Mondjuk annak mar utana kellene olvasnom mit is csinalt a Kinslayin alatt, de ha jol emlekszem, o nem vett benne reszt.De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
undisputedlyThen she, along with Finrod and Fingolfin and his sons, led her people into the bitter North and crossed the terrors of Helcaraxë. After many losses, they arrived on the northern shores of the Outer Landsnem konkrétan Sauron után megy ugye eleve, hanem a "gonosz"t üldözi
Negritis, a vajda
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
főleg hogy utána egy birodalom vezetője is lett
itt jön elő hogy a forrás eleve hiányos, és még csak nem is használhatják
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
De nem mint harcos, hanem, mint vezeto stb. A nepe elmigralt Valinorbol, reszben mar akkor kenyszerbol. Amugy fun fact: A kony szerint Galadriel lanya lesz Elrond felesege 😊a lényeg hogy vezetett kisebb csapatokatEz targyi tevedes. Amikor a Helcaraxe volt, akkor Morgoth meg elt. Ungoliath-tal a fak elpusztitasa es a szilmarilok ellopasa utan szoktek kozepfoldere. Ekkor a Noldorok annyira bepipultak, hogy utana akartak menni, de nem volt hajojuk, hogy atszeljek az oceant, ezert lemeszaroltak a Teleri elfeket Aman-ban es elvettek a hajoikat Feanorek, majd utana Fingonek, de a maradek Noldorok Fingolfin(?) vezeteevel, akik nem vettek reszt az elso Kinsylaingben, azok hajok hianyaban mar csak a foldnyulvanyon tudtak atkelni. Oket kozben Mandos atka sulytotta, el kellett hagyniuk Valinort es nem terhettek vissza, csak azutan bocsatottak meg nekik a Valak, miutan kozepfolden legyoztek Melkort (ezert is huyleseg a sorozatban, hogy Gil-galad dont arrol, ki terhet vissza es ki nem Valinorba). Mondjuk annak mar utana kellene olvasnom mit is csinalt a Kinslayin alatt, de ha jol emlekszem, o nem vett benne reszt.De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
Negritis, a vajda
undisputedly
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
a lényeg hogy vezetett kisebb csapatokatEz targyi tevedes. Amikor a Helcaraxe volt, akkor Morgoth meg elt. Ungoliath-tal a fak elpusztitasa es a szilmarilok ellopasa utan szoktek kozepfoldere. Ekkor a Noldorok annyira bepipultak, hogy utana akartak menni, de nem volt hajojuk, hogy atszeljek az oceant, ezert lemeszaroltak a Teleri elfeket Aman-ban es elvettek a hajoikat Feanorek, majd utana Fingonek, de a maradek Noldorok Fingolfin(?) vezeteevel, akik nem vettek reszt az elso Kinsylaingben, azok hajok hianyaban mar csak a foldnyulvanyon tudtak atkelni. Oket kozben Mandos atka sulytotta, el kellett hagyniuk Valinort es nem terhettek vissza, csak azutan bocsatottak meg nekik a Valak, miutan kozepfolden legyoztek Melkort (ezert is huyleseg a sorozatban, hogy Gil-galad dont arrol, ki terhet vissza es ki nem Valinorba). Mondjuk annak mar utana kellene olvasnom mit is csinalt a Kinslayin alatt, de ha jol emlekszem, o nem vett benne reszt.De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
Negritis, a vajda
undisputedly
több mint 2 éve
Ez targyi tevedes. Amikor a Helcaraxe volt, akkor Morgoth meg elt. Ungoliath-tal a fak elpusztitasa es a szilmarilok ellopasa utan szoktek kozepfoldere. Ekkor a Noldorok annyira bepipultak, hogy utana akartak menni, de nem volt hajojuk, hogy atszeljek az oceant, ezert lemeszaroltak a Teleri elfeket Aman-ban (akik a Valak parancsat kovettek) es elvettek a hajoikat Feanorek, majd utana Fingonek, de a maradek Noldorok Fingolfin(?) vezetesevel, akik nem vettek reszt az elso Kinsylaingben, azok hajok hianyaban mar csak a foldnyulvanyon tudtak atkelni. Oket kozben Mandos atka sulytotta, el kellett hagyniuk Valinort es nem terhettek vissza, csak azutan bocsatottak meg nekik a Valak, miutan kozepfolden legyoztek Melkort (ezert is huyleseg a sorozatban, hogy Gil-galad dont arrol, ki terhet vissza es ki nem Valinorba). Mondjuk annak mar utana kellene olvasnom mit is csinalt a Kinslayin alatt, de ha jol emlekszem, o nem vett benne reszt.De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
Negritis, a vajda
Szerkesztette: undisputedly
több mint 2 éve
De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.
undisputedly
Then she, along with Finrod and Fingolfin and his sons, led her people into the bitter North and crossed the terrors of Helcaraxë. After many losses, they arrived on the northern shores of the Outer Landsnem konkrétan Sauron után megy ugye eleve, hanem a "gonosz"t üldözi
több mint 2 éve
| Ezzel egyutt mar in is azt mondom, pedig egy kek magus elegge adta volna magat, ha mar elterunk a lore-tol, kicsit elobb erkeztek volna. Igy viszont arra leszek kivancsi, hogyan megy majd Norival Eregion-ba, mert elvileg ott baratkozik ossze Galadrielekkel, habar ebben mar nem vagyok biztos, le kellene csekkolnom, de ha jol emlekszem, akkor ez erdekes osszekotes lehet. Viszont akkor mitol adott fekete tejet a mordorban elo emberek tehene? Lehet, hogy a becsapodassal megerkezett a sotetsege is? Amugy en azert gondoltam foleg, hogy magus maia lesz, mert oket "kuldtek" a Valak, es az adna magat, hogy ilyen becsapodos formaban erkeztek kozepfoldere. Szauron viszont mar ott volt kozepfolden, ezek szerint "kilotte magat" 😀 (akarmilyen komikusan hangzik) || plusz maga a kráter meg a tüz amikor fenntröl mutatják kiköpött szauron szeme. Nyilván lehet csak gag v subversion, de minden eddigit figyelembe véve tartom h ő lesz az. |Na igen, de ugye ez az. Galadriel egy roppent eros elf volt, de az o hatalma nem az a harcos-amazon jellegu, pusztan kardforgatasra redukalt ero volt, amit az elso reszben kapunk, hanem az "elf-magiaban" (nevezhetjuk igy) rejlett a nagyresze. A masodik korban is az egyik legerosebb teremtmeny kozep-folden, abszolut nincs bajom ezzel, igy is van megirva, engem az zavar, hogy egy kardforgato "seregparancsnokra" redukaltak, akit ferfiasnak allitanak be es olyan kontextusba helyezik minden megszolalasat, hogy az jon le, a segg ferfiak probaljak elnyomni. Ez az elso jelenetbol is kijon, amikro gyerekkent is bullying aldozata, de jol elveri a kisfiukat.csak ugyanarra a bejegyzésre tudok utalni amire korábban is, a sorozat elején lévő 10-15 perces jelenetet Tolkien is leírta, bár kicsit máshogy, de sztem ez itt beleférNem hibas kovetkeztetes. Attol, hogy harcolt barmikor, nem lesz hatalmas seregek vezere. Ahogyan Szauront sem uzte. Kb. minden elf harcolt a tobb ezer ev alatt.csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
te most nagyon rajta vagy ezen
sztem nem ér ennyit de reszeld a fingot
Negritis, a vajda
undisputedly
és ennek tükrében órákat beszégletünk is itt
csak arra céloztam hogy nem biztos van értelme ennyit vergődni egy sima sorozattal
ami ráadásul nem is tűnik bukásnak elsőre
Negritis, a vajda
Kinek mi. Van aki kozgazdasagtani podcasteket nez, van aki LotR content kritikat. Mivel ezek nem puszta kep es tortenetelemzesek, hanem a kapcsolodo torteneteket is elmeselik, szerintem erdekes. Foleg mivel az egesz lore annyira osszetett es bonyolult, jo, ha olyan magyarazza el aki kepben van vele, rengeteg idot megsporol.
undisputedly
egy birodalom vezetője volt ami állt háborúban is, szal biztos hogy vezetett seregeket, még ha Tolkien nem írta le konkrétan
| Dol-Guldur ostroma sztem benne lesz a sorozatban is később, aminél szintén ő vitte a Lórieni seregeket
|
ugye pont ez a probléma hogy tele van lukakkal a lore amit mindenki saját maga tölt meg és ez okoz egy csomó vitát
viszont te eldöntötted hogy Galadriel a women empowerment miatt ilyen és .
miközben azért a lore-ban is vannak erre bőven utalások
Negritis, a vajda
Amugy elkerulte a figyelmemet egy erdekes aprosag a 2. reszben, a "meteor man" kapcsan, amirol beszeltunk, de lenti elemzesben emlitik | hogy Nori nem erez hot a becsapodasnal, az elso reszben pedig elmondjak, hogy Szauron volt erodje annyira gonosz, a faklyaknak nincs ereje". Ez eleg sokat elarul a mateor man karaktererol, szoval valoszinuleg nem kek magus lesz vagy esetleg gandalf. |
undisputedly
Kúrfürst briareos
több mint 2 éve
| plusz maga a kráter meg a tüz amikor fenntröl mutatják kiköpött szauron szeme. Nyilván lehet csak gag v subversion, de minden eddigit figyelembe véve tartom h ő lesz az. |Na igen, de ugye ez az. Galadriel egy roppent eros elf volt, de az o hatalma nem az a harcos-amazon jellegu, pusztan kardforgatasra redukalt ero volt, amit az elso reszben kapunk, hanem az "elf-magiaban" (nevezhetjuk igy) rejlett a nagyresze. A masodik korban is az egyik legerosebb teremtmeny kozep-folden, abszolut nincs bajom ezzel, igy is van megirva, engem az zavar, hogy egy kardforgato "seregparancsnokra" redukaltak, akit ferfiasnak allitanak be es olyan kontextusba helyezik minden megszolalasat, hogy az jon le, a segg ferfiak probaljak elnyomni. Ez az elso jelenetbol is kijon, amikro gyerekkent is bullying aldozata, de jol elveri a kisfiukat.csak ugyanarra a bejegyzésre tudok utalni amire korábban is, a sorozat elején lévő 10-15 perces jelenetet Tolkien is leírta, bár kicsit máshogy, de sztem ez itt beleférNem hibas kovetkeztetes. Attol, hogy harcolt barmikor, nem lesz hatalmas seregek vezere. Ahogyan Szauront sem uzte. Kb. minden elf harcolt a tobb ezer ev alatt.csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
undisputedly
csak arra céloztam hogy nem biztos van értelme ennyit vergődni egy sima sorozattal
Negritis, a vajda
Kinek mi. Van aki kozgazdasagtani podcasteket nez, van aki LotR content kritikat. Mivel ezek nem puszta kep es tortenetelemzesek, hanem a kapcsolodo torteneteket is elmeselik, szerintem erdekes. Foleg mivel az egesz lore annyira osszetett es bonyolult, jo, ha olyan magyarazza el aki kepben van vele, rengeteg idot megsporol.
undisputedly
egy birodalom vezetője volt ami állt háborúban is, szal biztos hogy vezetett seregeket, még ha Tolkien nem írta le konkrétan
| Dol-Guldur ostroma sztem benne lesz a sorozatban is később, aminél szintén ő vitte a Lórieni seregeket
|
ugye pont ez a probléma hogy tele van lukakkal a lore amit mindenki saját maga tölt meg és ez okoz egy csomó vitát
Negritis, a vajda
Amugy elkerulte a figyelmemet egy erdekes aprosag a 2. reszben, a "meteor man" kapcsan, amirol beszeltunk, de lenti elemzesben emlitik | hogy Nori nem erez hot a becsapodasnal, az elso reszben pedig elmondjak, hogy Szauron volt erodje annyira gonosz, a faklyaknak nincs ereje". Ez eleg sokat elarul a mateor man karaktererol, szoval valoszinuleg nem kek magus lesz vagy esetleg gandalf. |
undisputedly
több mint 2 éve
De elvileg nem votl ilyen. Nem vezetett meg csak szabadcsapatot sem Szauront kutatva. A goofy jo jelzo, de az is erdekes, hogy azt a tucat elf harcost kuldtek Szauron ellen, aztan az eddigiektol elteroen azt latjuk, hogy a troll siman romma pufol 5-6 elfet, mire Galadriel megidezi a belso Legolasat es akrobatikus mozdulatokkal vegez a trollal.Na igen, de ugye ez az. Galadriel egy roppent eros elf volt, de az o hatalma nem az a harcos-amazon jellegu, pusztan kardforgatasra redukalt ero volt, amit az elso reszben kapunk, hanem az "elf-magiaban" (nevezhetjuk igy) rejlett a nagyresze. A masodik korban is az egyik legerosebb teremtmeny kozep-folden, abszolut nincs bajom ezzel, igy is van megirva, engem az zavar, hogy egy kardforgato "seregparancsnokra" redukaltak, akit ferfiasnak allitanak be es olyan kontextusba helyezik minden megszolalasat, hogy az jon le, a segg ferfiak probaljak elnyomni.nekem egy megszállott dacos valakinek tűnik aki nem tud nyugodni az utolsó testvére halála után, nemtől függetlenül
undisputedly
és nincs sereg, van egy kis szabadcsapat amivel mennek előre, a | snow troll elleni harc kicsit goofy | de semmi extra nem történik
ha valamit számon lehet kérni az az hogy semmit nem látunk abból hogy mennyire is erős
ez mondjuk jöhet majd később
Ez az elso jelenetbol is kijon, amikro gyerekkent is bullying aldozata, de jol elveri a kisfiukat.azok a testvérei 😊
undisputedly
ott pedig megesik hogy a nagyok szopatják a kicsit, majd jön apuka osztani az észt
ez is nemtől független
Negritis, a vajda
A filmekben meg az ilyen setupoknak jelentestartalma van. Nem veletlenul lottek el az elso 2-3 percet arra, hogy karakterepitsenek Galadrielnel. Azt mondjak ezzel, hogy o nem akarmilyen no, vele nem lehet szorakozni, nem lehet bullyingolni. Btw. a testverevel az a hajo/ko sztori, na az cringe volt. Viszont a kepi vilag kozben nagyon szep volt. Azt remelem, hogy khazad dumhoz hasonloan latjuk majd az elf varosokat is belulrol, mert elobbi nagyon jol sikerult es a | balrog altali pusztulasaban akkora potencial van, igy, hogy volt penz CGI-ra, hogy abbol egy egesz estet szuper mozit is lehetne csinalni | . Eddig ok a legjobbak. Kivancsi lennek, hogy egy random fantasy kedvelo vagy laikus nezonek melyik realm jott be eddig a legjobban.
több mint 2 éve
Na igen, de ugye ez az. Galadriel egy roppent eros elf volt, de az o hatalma nem az a harcos-amazon jellegu, pusztan kardforgatasra redukalt ero volt, amit az elso reszben kapunk, hanem az "elf-magiaban" (nevezhetjuk igy) rejlett a nagyresze. A masodik korban is az egyik legerosebb teremtmeny kozep-folden, abszolut nincs bajom ezzel, igy is van megirva, engem az zavar, hogy egy kardforgato "seregparancsnokra" redukaltak, akit ferfiasnak allitanak be es olyan kontextusba helyezik minden megszolalasat, hogy az jon le, a segg ferfiak probaljak elnyomni.nekem egy megszállott dacos valakinek tűnik aki nem tud nyugodni az utolsó testvére halála után, nemtől függetlenül
undisputedly
és nincs sereg, van egy kis szabadcsapat amivel mennek előre, a | snow troll elleni harc kicsit goofy | de semmi extra nem történik
ha valamit számon lehet kérni az az hogy semmit nem látunk abból hogy mennyire is erős
ez mondjuk jöhet majd később
Ez az elso jelenetbol is kijon, amikro gyerekkent is bullying aldozata, de jol elveri a kisfiukat.azok a testvérei 😊
undisputedly
ott pedig megesik hogy a nagyok szopatják a kicsit, majd jön apuka osztani az észt
ez is nemtől független
több mint 2 éve
Na igen, de ugye ez az. Galadriel egy roppent eros elf volt, de az o hatalma nem az a harcos-amazon jellegu, pusztan kardforgatasra redukalt ero volt, amit az elso reszben kapunk, hanem az "elf-magiaban" (nevezhetjuk igy) rejlett a nagyresze. A masodik korban is az egyik legerosebb teremtmeny kozep-folden, abszolut nincs bajom ezzel, igy is van megirva, engem az zavar, hogy egy kardforgato "seregparancsnokra" redukaltak, akit ferfiasnak allitanak be es olyan kontextusba helyezik minden megszolalasat, hogy az jon le, a segg ferfiak probaljak elnyomni. Ez az elso jelenetbol is kijon, amikro gyerekkent is bullying aldozata, de jol elveri a kisfiukat.csak ugyanarra a bejegyzésre tudok utalni amire korábban is, a sorozat elején lévő 10-15 perces jelenetet Tolkien is leírta, bár kicsit máshogy, de sztem ez itt beleférNem hibas kovetkeztetes. Attol, hogy harcolt barmikor, nem lesz hatalmas seregek vezere. Ahogyan Szauront sem uzte. Kb. minden elf harcolt a tobb ezer ev alatt.csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
|
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Barátom kiskamasz fia szerint, aki semmit se olvasott Tolkientól, nem látta se a Gyűrűk urát, se a Hobbitot meg kurva jó ez a sorozat, beszélnek róla a suliban, és érdeklődni kezdett a korábbi filmek és könyvek iránt.Harry Potter filmek egyetlen előnye hogy a fiatalok elkezdenek olvasni
Erre is jó tud lenni egy ilyen sorozat.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
csak ugyanarra a bejegyzésre tudok utalni amire korábban is, a sorozat elején lévő 10-15 perces jelenetet Tolkien is leírta, bár kicsit máshogy, de sztem ez itt beleférNem hibas kovetkeztetes. Attol, hogy harcolt barmikor, nem lesz hatalmas seregek vezere. Ahogyan Szauront sem uzte. Kb. minden elf harcolt a tobb ezer ev alatt.csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
undisputedly
Negritis, a vajda
undisputedly
|
több mint 2 éve
Barátom kiskamasz fia szerint, aki semmit se olvasott Tolkientól, nem látta se a Gyűrűk urát, se a Hobbitot meg kurva jó ez a sorozat, beszélnek róla a suliban, és érdeklődni kezdett a korábbi filmek és könyvek iránt.Erre is jó tud lenni egy ilyen sorozat.
több mint 2 éve
Nem hibas kovetkeztetes. Attol, hogy harcolt barmikor, nem lesz hatalmas seregek vezere. Ahogyan Szauront sem uzte. Kb. minden elf harcolt a tobb ezer ev alatt.csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
undisputedly
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
csak arra céloztam hogy 2 órányi sorozatkontenthez keresel 10 órányi youtube videót, ami alapján hibás következtetésre is jutsz (galadriel sose harcol ugye)ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
undisputedly
több mint 2 éve
ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételNezd, szerintem en se mondom meg neked, hogy milyen szemmel nezd a sorozatot, neked sem kellene, mert nem igazan erdekel mennyire validalod a kritikamat. Szivesen elbeszelgetek a lore-rol, meg beteszek az en szememnek szimpatikus kritikakat, aki akarja meghallgatja oket. Vannak azert sokan akik a lore tukreben is ujraertelmeznek az epizodokat.
Negritis, a vajda
A harmadik link (Nerd of the Rings) ajanlott azoknak akiknek keves idejuk van es egy sorozatbaratabb perspektivat keresnek. Szepen es roviden elmagyarazza a srac a mierteket es a tortenetet, leegyszerusitve, de megis kontextusban, neki pl early hozzaferese volt a keszitokhoz, nem vadolhato tulzott amazon-ellenesseggel. Mindket reszre csinalt mar videot, es ha valaki csak a "vilagot" akarja jobban megerteni, mert felkeltette az erdeklodeset, ez a tokeletes video a szamara. Az egyszeruseg kedveert be is linkelem ide:
2. resz, 22 perc:
youtu.be/Q8d5VWH2oGc
1. resz, 22 perc:
youtu.be/fVxMjL0MC2c
több mint 2 éve
ha direkt hibákat akarsz keresni bármiben fogsz találni, a breaking bad, better call saul, ... semmi sem kivételte most nagyon rajta vagy ezen
több mint 2 éve
Sorozatoknal mennyire para a konkurencia? Mozifilmeknel tudjuk, hogy figyelik milyen blockbusterek jonnek meg es ugy tuzik ki a sajat premiert. Sorozatbak van szivo hatasa egy masik kiemelkedonek? Pl a fent emlitett House of Dragons jobb gyartasminosegnek tunik, mint a RoP, vajon ez szivhat el nezoket? Sorozatoknal hogyan mukodik ez?azért ez a HoD rész nagyon odatett, egyre jobb lesz ez!Megkövetem a készítőket. Úgy néz ki minőségi sorozatot akarnak csinálni, és nem a 7.-8. évados fostengert viszik tovább.
csebi
thebeke
Kozben megneztem megegyszer az elso reszt, sajnos tobb hibat talaltam benne, mint korabban, mert elotte megneztem egy youtube elemzo videot.
Ha valaki van annyira elvetemult, hogy egy oras kritikakat hallgasson:
youtu.be/MCRbDYVcY_8
youtu.be/fMnWStn9ybE
több mint 2 éve
azért ez a HoD rész nagyon odatett, egyre jobb lesz ez!Megkövetem a készítőket. Úgy néz ki minőségi sorozatot akarnak csinálni, és nem a 7.-8. évados fostengert viszik tovább.
csebi
több mint 2 éve
Namost a többmillió nézőből kb. 1 ezrelék ismeri ennyire az alapkönyve(ke)t, mint ahogy kivesézitek, a többinek vagy tetszik amit a sorozat önmagában alkot, vagy nem.Attól függetlenül, hogy Tolkien mit írt.
több mint 2 éve
Lothlórien-t később kezdik el "uralni" GaladrielékDehogy. Foleg nem evszazados, szauron elleni hajszat. A ferjevel egyutt ok vezettek a 2 "birodalmukat" is. Foleg nem vezetett olyan feminista kornyezetben, mint a filmekben. Ez mind csak adalek a korszellem miatt. Me a sorozatbarat reddit threadeknek is nyelvet es canont kell eroszakolnia, hogy kihozzak 😀mielőtt összejön a férjével az utolsó bátyja halála után igenis sereget vezet és megy előre mint a hülye, pont azt idéztem beNegritis, a vajdaErre zanzasitva valaszolok, mert az idezo jelekbe mar belegabalyodtam.
1. A Szauronos komment nem tudom mire reflektal, de nem arra amit ideztel. Vagy csak en nem ertem, hogy Szauron bukasainaka szama hogyan kapcsolodik a fentiekhez. Az idezett reszben Morgothrol beszelek.
2. Pont ez a lenyeg, hogy tudjuk, mit csinalt a masodik korban. Nem sereget vezetett, hanem a ferje oldalan kb. nevelte a gyereket meg uralkodott. Csak ez nem fer bele most a feminista iranyvonalba. Rendben, legyen, egy harcos amazon is lehet jo. A DC-s WW is jo karakter, de itt minden masodpercben kontrasztba teszik a ferfiakkal, meg, hogy a ferfiak megprobaljak megmondani neki a tutit, bezzeg o.
undisputedly
és az már a másodkor mert Morgoth bukásánál még passzív
és arra is utaltam hogy az teljesen normális hogy Galadriel úgy gondolja a gonosz még kint van
míg Elrond elhiszi hogy eltűnt
ami a harmadkorra úgy lesz hogy Galadriel leszarja, és Elrond nem hisz az elpusztulásában
Negritis, a vajda
Szerk: Kivancsisagbol ujra megnezem az elso reszt. Majd megirom igy milyen volt.
undisputedly
a másodkor elején még Amdír és Amroth az uralkodók ott
de amennyire kidolgozatlan és összevissza a Szilmarilok sztem ez nem vészes változtatás
amúgy az első részben kb csak annyi gond van hogy kb hiányzik egy jelenet ahogy visszajutnak északról Gil-Galad elé
a látvány, hangulat adja
nekem a színészi játéknál is kb elronddal van gondom
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Dehogy. Foleg nem evszazados, szauron elleni hajszat. A ferjevel egyutt ok vezettek a 2 "birodalmukat" is. Foleg nem vezetett olyan feminista kornyezetben, mint a filmekben. Ez mind csak adalek a korszellem miatt. Me a sorozatbarat reddit threadeknek is nyelvet es canont kell eroszakolnia, hogy kihozzak 😀mielőtt összejön a férjével az utolsó bátyja halála után igenis sereget vezet és megy előre mint a hülye, pont azt idéztem beNegritis, a vajdaErre zanzasitva valaszolok, mert az idezo jelekbe mar belegabalyodtam.
1. A Szauronos komment nem tudom mire reflektal, de nem arra amit ideztel. Vagy csak en nem ertem, hogy Szauron bukasainaka szama hogyan kapcsolodik a fentiekhez. Az idezett reszben Morgothrol beszelek.
2. Pont ez a lenyeg, hogy tudjuk, mit csinalt a masodik korban. Nem sereget vezetett, hanem a ferje oldalan kb. nevelte a gyereket meg uralkodott. Csak ez nem fer bele most a feminista iranyvonalba. Rendben, legyen, egy harcos amazon is lehet jo. A DC-s WW is jo karakter, de itt minden masodpercben kontrasztba teszik a ferfiakkal, meg, hogy a ferfiak megprobaljak megmondani neki a tutit, bezzeg o.
undisputedly
és az már a másodkor mert Morgoth bukásánál még passzív
és arra is utaltam hogy az teljesen normális hogy Galadriel úgy gondolja a gonosz még kint van
míg Elrond elhiszi hogy eltűnt
ami a harmadkorra úgy lesz hogy Galadriel leszarja, és Elrond nem hisz az elpusztulásában
Negritis, a vajda
Szerk: Kivancsisagbol ujra megnezem az elso reszt. Majd megirom igy milyen volt.