Bowldog Hálaadást!

Sorozatok

33 feliratkozó

több mint 3 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 346 — capitaine du château de Vienne 1487
de szerintem még az ő esetükben se szerencsés a "samurais are the greatest warriors" sztereotípiával nyitni, amivel megpróbálják berángatni az egyszer laikust.
Igor
Szerinted kik a "legnagyobb harcosok", ha nem a szamurájok?
Sobri Jóska
maorik, zuluk, sziúk

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 425 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
For All Mankind 1. évad

Jó kis alternatív valóság sorozat, ami arra épít, hogy a szovjetek léptek elsőnek a Holdra, ami azt eredményezi, hogy az űrverseny nemhogy lezárulna, de jobban beindul, hisz Amerika nem lehet vesztes, nem lehet második, mindezt az űrhajósok és környezetük szemein keresztül bemutatva.

Nekem nagyon tetszett, realisztikus és aki kicsit ismeri a 70-es évek amerikai történelmét (meg aki nem is annyira) azok észreveszik, hogy miket változtattak meg a történelmi eseményekből.
Van benne dráma rendesen, foglalkoznak a nők, feketék, melegek szerepével amik akkor is és ma is aktuálisak, egyáltalán nem túltolva, sőt.
A színészi játékra egyáltalán nem lehet panasz, a technikai megvalósítás és a díszletek is szuperek.
Tudom ajánlani mindenkinek, a 2. évad, ami már a 80-as években játszódik, most kezdett, de már be van rendelve a 3. is.

Szerk: Csatolva a sorozatjunkies pilotkritika:  www.sorozatjunkie.hu/2019/11/03/pilot-for-all-mankind/
Solymi
Tényleg jó sorozat, de sajnos a 2. évad elejére eléggé bezuhant a színvonal (bár még csak a S02E01-et láttam)

www.ratingraph.com/tv-shows/for-all-mankind-ratings-68556/
FLZOLI
Azért azt látni a grafikonon, hogy megugrott nagyon a nézettség, viszont az is igaz, hogy az első két rész ezt nem tudta meglovagolni. Túl sok volt a felesleges drámázás benne, hiába karakterépítgetősek, viszont egy-két szálat erre húznak fel és a 2. rész vége miatt várok egy erősebb folytatást.

Remélem a S01E10 végén a stáblista utáni részt is láttad 😊

Kedvenc karakterem/színészem benne Molly Cobb/Sonya Walger, nagyon el van találva, igazi kemény női karakter, simán odaállhatna Linda Hamilton/Sigourney Weaver mellé.

Na meg a zeneválogatás se semmi, nagyon összetették őket, kedvencem a S01E04 rész vége ilyen szempontból.
Solymi
Penny! 😁
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 449 — #NoStress
de szerintem még az ő esetükben se szerencsés a "samurais are the greatest warriors" sztereotípiával nyitni, amivel megpróbálják berángatni az egyszer laikust.
Igor
Szerinted kik a "legnagyobb harcosok", ha nem a szamurájok?

több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027
For All Mankind 1. évad

Jó kis alternatív valóság sorozat, ami arra épít, hogy a szovjetek léptek elsőnek a Holdra, ami azt eredményezi, hogy az űrverseny nemhogy lezárulna, de jobban beindul, hisz Amerika nem lehet vesztes, nem lehet második, mindezt az űrhajósok és környezetük szemein keresztül bemutatva.

Nekem nagyon tetszett, realisztikus és aki kicsit ismeri a 70-es évek amerikai történelmét (meg aki nem is annyira) azok észreveszik, hogy miket változtattak meg a történelmi eseményekből.
Van benne dráma rendesen, foglalkoznak a nők, feketék, melegek szerepével amik akkor is és ma is aktuálisak, egyáltalán nem túltolva, sőt.
A színészi játékra egyáltalán nem lehet panasz, a technikai megvalósítás és a díszletek is szuperek.
Tudom ajánlani mindenkinek, a 2. évad, ami már a 80-as években játszódik, most kezdett, de már be van rendelve a 3. is.

Szerk: Csatolva a sorozatjunkies pilotkritika:  www.sorozatjunkie.hu/2019/11/03/pilot-for-all-mankind/
Solymi
Tényleg jó sorozat, de sajnos a 2. évad elejére eléggé bezuhant a színvonal (bár még csak a S02E01-et láttam)

FLZOLI
Azért azt látni a grafikonon, hogy megugrott nagyon a nézettség, viszont az is igaz, hogy az első két rész ezt nem tudta meglovagolni. Túl sok volt a felesleges drámázás benne, hiába karakterépítgetősek, viszont egy-két szálat erre húznak fel és a 2. rész vége miatt várok egy erősebb folytatást.

Remélem a S01E10 végén a stáblista utáni részt is láttad 😊

Kedvenc karakterem/színészem benne Molly Cobb/Sonya Walger, nagyon el van találva, igazi kemény női karakter, simán odaállhatna Linda Hamilton/Sigourney Weaver mellé.

Na meg a zeneválogatás se semmi, nagyon összetették őket, kedvencem a S01E04 rész vége ilyen szempontból.
több mint 3 éve
greenboy Philadelphia Eagles 267
 www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tVP1zc0TMsqjE8qyDAyYPTiL89IzVPISC3KTy1WSMupBACl4AqY&q=when+heroes+fly&oq=when+he&aqs=chrome.1.69i57j46i131i433j46j69i60l2.5288j0j7&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Brutál jo kis sorozat
Izraeli
VvAlekosz
Sajnos csak az első négy részhez találtam feliratot... 😕
greenboy
5-6.reszhez elkeszult a felirat tesa
VvAlekosz
Lesem, köszi 😊
több mint 3 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 108 — farkas.l.zoltan@gmail.com
For All Mankind 1. évad

Solymi

több mint 3 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 936 — Circus Maximus
Én személy szerint különösen kíváncsi leszek Lady Nene/Lady Chacha ábrázolásaira
Igor
Oket is nagyjabol feleslegesen tettek be. Ertjuk, hogy minden nagy ember mogott all egy asszony, es par esetben felbukkannak meg, megis igazabol a felszint kapargatjak. Ugy ereztem, valamit akartak tenni a noi nezokert, adta magat ez, ennyiben ki is merult.

Oda abrazolasa egyreszt a szokasos, de igazabol nem teljesen. Ami inkabb szokatlan lehet, hogy a valosagban is nagyon sokaig hatterember Tokugawa Ieaszu, nem is lesz tobb a vegeig. Kovetjuk, eppen mi van vele, de messze nem foszereplo.
Inkabb ugy gondolkoztak a keszitok, hogy jon egy ficko, nagy vezer, o lehet, aki egyesiti Japant. Aztan elbukik, de jon egy ficko ... Es ennek alarendeltek mindent.

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 3 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Netflix uj doku haborus sorozata nagyon ajanlos, aki szereti az ilyet: Age of Samurai. A cimbol kitalahato mirol is lesz szo, nem reszleteznem.
ulpianus
Laikusoknak szódával esetleg, de a komolyabb történelemkedvelők eléggé lehúzták, univerzálisan kb az összes fórumon... nem néztem még, de így olvasás alapján, amikbe belekötöttek, vannak azért elég banális hibák is.. és most nem a stílusáról van szó, ami nyilván szubjektív.

Belenézek majd szerintem, de gondoltam jelzem azért, h ne menjen senki bele túl nagy elvárásokkal...
Igor
Vegigneztem egyebkent, es szorakozztato. De ha nem akarod, ne nezd meg. Vagy megis, es aztan mond meg milyen.

Ez (is) nezopont kerdese. Manapsag nincs semmi, amit az onjelolt szakik le ne huznanak. (A sorozatban szereplo Britt es Japan akademikusok, korral foglalkozo torteneszek szvsz jartasak lehetnek a temaban). Az NFL is egyre szarabb, nincsenek mar QBk sem.
De ertem lehet benne talalni ellentmondasokat. Es elnagyolt is helyenkent, de nem akartak 138 reszt, mert olyan evtizedekrol van szo benne, ahol sokszalon progonek az esemenyek.

Ellenben jomagam ugy tartom, es itt egytertunk, aki ilyen elvarasokat tamaszt, olvasson konyveket. Az ilyen sorozatok nem adott korszak, vagy tema pontos elemzesere valok, hanem szorakoztatasra, az atlagembereknek.
ulpianus
Nagyrészt egyetértünk - és annyit ígérek, h bele fogok nézni, azt h végignézem azt nem merem 😊 de ígérem, h fogok írni róla azután is.. viszont ha nem nézem végig, megmondom miért.

Amúgy elég hobbistának tartom magam (mondjuk egy 10-es skálán 3-4 közötti érték), már ami a Sengoku Jidai-t illeti - de azért jóval tájékozottabbnak annál, mint amit mondjuk az átlagember hall/tanult róla valaha is.
Persze benne van a pakliban, hogy ez valszeg azoknak készült akik a 0/1 szinten mozognak... de szerintem még az ő esetükben se szerencsés a "samurais are the greatest warriors" sztereotípiával nyitni, amivel megpróbálják berángatni az egyszer laikust.

Az alapján amit olvastam róla, próbál kevert műfajban játszani, és túl sok mindent belerakni a 6*45 percbe + az egyik legnagyobb gond a legtöbbeknél amúgy Nobunaga ábrázolásával volt, ami messze áll az elfogadott konszenzustól..

Én személy szerint különösen kíváncsi leszek Lady Nene/Lady Chacha ábrázolásaira btw - hogy sikerül e XVI. századi szemszögből megközelíteni, vagy ha XXI. századi szemszögből próbálkoznak majd - ez se feltétlen baj, bár nem az én módszerem lenne - hogy vajon ezt sikerül-e korrekt módon megcsinálni.

PS: fanyalgók mindig vannak - ettől még szerintem a fanyalgók aránya/a fanyalgás mértéke egy fontos indikátor. A fanyalgás mértéke elfogadható/közepes volt, viszont nagyon sokan fanyalogtak... ez volt egy jel, amire felfigyeltem. Mindegy, belenézek, és meglátjuk.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Netflix uj doku haborus sorozata nagyon ajanlos, aki szereti az ilyet: Age of Samurai. A cimbol kitalahato mirol is lesz szo, nem reszleteznem.
ulpianus
Laikusoknak szódával esetleg, de a komolyabb történelemkedvelők eléggé lehúzták, univerzálisan kb az összes fórumon... nem néztem még, de így olvasás alapján, amikbe belekötöttek, vannak azért elég banális hibák is.. és most nem a stílusáról van szó, ami nyilván szubjektív.

Belenézek majd szerintem, de gondoltam jelzem azért, h ne menjen senki bele túl nagy elvárásokkal...
Igor
Vegigneztem egyebkent, es szorakozztato. De ha nem akarod, ne nezd meg. Vagy megis, es aztan mond meg milyen.

Ez (is) nezopont kerdese. Manapsag nincs semmi, amit az onjelolt szakik le ne huznanak. (A sorozatban szereplo Britt es Japan akademikusok, korral foglalkozo torteneszek szvsz jartasak lehetnek a temaban). Az NFL is egyre szarabb, nincsenek mar QBk sem.
De ertem lehet benne talalni ellentmondasokat. Es elnagyolt is helyenkent, de nem akartak 138 reszt, mert olyan evtizedekrol van szo benne, ahol sok szalon porognek az esemenyek. Ember nem tudna kovetni.

Ellenben jomagam ugy tartom, es itt egytertunk, aki ilyen elvarasokat tamaszt, olvasson konyveket. Az ilyen sorozatok nem adott korszak, vagy tema pontos elemzesere valok, hanem szorakoztatasra, az atlagembereknek.

Szerkesztette: ulpianus

több mint 3 éve
Törölt felhasználó
 www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tVP1zc0TMsqjE8qyDAyYPTiL89IzVPISC3KTy1WSMupBACl4AqY&q=when+heroes+fly&oq=when+he&aqs=chrome.1.69i57j46i131i433j46j69i60l2.5288j0j7&client=ms-android-samsung-gs-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Brutál jo kis sorozat
Izraeli
VvAlekosz
greenboy
5-6.reszhez elkeszult a felirat tesa
több mint 3 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
ulpianus

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 027
For All Mankind 1. évad

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 391
Into the Badlands

Valakinek info ?
(Első rész gyanázós)
VvAlekosz
Én szerettem, végig tartotta a színvonalat, volt benne több csavar. A karakterfejlődések jók, Csókás Márton pedig királyul hozza az őrültet. A helyszínek, fényképezés szép, a harcművészet is rendben van.
több mint 3 éve
zavi27 Las Vegas Raiders Clemson Tigers 4 914 — Amerikai sportok rajongója
ulpianus
Ezt én is felírtam, érdekel.
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Into the Badlands

Valakinek info ?
(Első rész gyanázós)
VvAlekosz
nekem listán van, a warriorral együtt
Negritis
warrior nagyon bomba
2 resz utan Badlands is igeretesnek tunik
Europa a jovoben nemet sorozat adta hozza az otletet tetszenek a posztapokaliptikus sorozatok
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 127 — The Mathematician
Into the Badlands

Valakinek info ?
(Első rész gyanázós)
VvAlekosz
nekem listán van, a warriorral együtt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Into the Badlands

Valakinek info ?
(Első rész gyanázós)
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 652 — Cowboys fan
ulpianus
Mike Singletary?
több mint 3 éve

több mint 3 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 425 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Ray Donovan film berendelve!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
na letudtam the crewt, elment egynek
briareos
Amatőr
több mint 3 éve
greenboy Philadelphia Eagles 267

Brutál jo kis sorozat
Izraeli
VvAlekosz
greenboy
Fordítás alatt van
Hetente jön hozzá felirat most kezdték el
Első 4 rész után brutál jó igaz a 4.kicsit csoresz volt De szerintem fain/fáint lesz a cucc
VvAlekosz
Jó hír, köszi! 😊
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 17 755 — StuG Life
na letudtam the crewt, elment egynek

több mint 3 éve
Törölt felhasználó

Brutál jo kis sorozat
Izraeli
VvAlekosz
greenboy
Fordítás alatt van
Hetente jön hozzá felirat most kezdték el
Első 4 rész után brutál jó igaz a 4.kicsit csoresz volt De szerintem fain/fáint lesz a cucc