Aranykommentek

több mint 1 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
WRs

Határozott célom volt még a piac előtt írni a WR-ekről egy hosszabbat, ezzel a DJ Mooret érintő traddel, nyílván okafogyottá vált nagyjából, de hamár 90%-ban meg voltam azokkal, akiket kiválasztottam, hogy megnézem, így berakom.

Mezei halandónak WR-t scoutolni komplett meccs tapen madártávlatból vagy hátulról vett szög nélkül rendkívül nehéz. Gyakorlatilag látod őket jobb esetben a LOS +10 méterig . OL-DL prospecteknál ezért jobb a helyzet, őket veszi a kamera, legalábbis addig, ameddig a QB-nál a labda. De az elkapók elég vak folt ilyen szempontból. (Bár teszem, hozzá itt nagy előny, hogy a Big Ten valamiért a szokásosnál messzebbről nem fókuszálva közvetít, ellenben DL scoutolásnál meresztheted a szemed). A highlight videók… na igen. Azokat ne nézzétek légy szíves.
Arról írtam már, hogy kimagasló top talent nincs, legalábbis akire instant rámondod most 2023 tavaszán. Mivel van (február végén) 2 db eltérő skillsettel rendelkező korrekt kezdő színtű elkapónk – Mooney és Claypool -, akik inkább szélső elkapók, mint slot elkapók, ezért célszerű lenne valakire rábökni, aki slotban otthonos. Mooney szerintem tudná, de őt inkább szélen látom. Claypool ellenben csak kint. Mire ezt elküldöm szerintem már a piac elkezdődik és reményeim szerint egy elkapót sikerül igazolni, aki használható és rotációban mélyíti az elkapó sort. A WR pick valahol top 50-ben kell legyen. S mire végeztem azokkal, akiket megakartam nézni érkezett DJ Moore. Ettől függetlenül ha már megnéztem ezt a kb 20 srácot beküldöm, maximum Moore érkezte miatt már irreleváns néhány vélemény.


Jaxon Smith-Njigba, Ohio State
Talán a legjobb elkapó az idei classban, dehogy a legkomplexebb az nálam biztos. Engem az sem zavar, hogy egy kiemelkedő éve volt, és 2022-ben pályára sem lépett. Ez a csávó 2021-ben mind Garrett Wilsonnal, mind Chris Olaveval legalább egy teljesítmény nívon volt emlegethető. Mindkettő jó rookie szezont futott nem túl kecsegtető irányítóhelyzettel. Ami a legjobb ebben a srácban, hogy okos, jól olvas, konzisztens, és bravúrokra képes. Félelmetes módon utálom a buta, megbízhatatlan elkapókat, lásd Alshon Jeffery vagy Devin Hester. Csiszolni itt-ott lehet, de ha megnézed a tapet, akkor ez a csávó egy NFL ready elkapó, nem kell tanulási idő, berakod első héten és teljesít. Megmondom őszintén nem érdekel, hogy nem atletikus, nincs elit sebessége, se nem mérete. Berakod slotba és jobbá teszi a QB-dat. Aki college szinten úgy volt domináns, hogy nem kiemelkedően atletikus, hanem azzal kompenzálta, hogy a játékban technikai és mentális részében volt mindenkinél jobb, azt megmondom őszintén ezen a poszton a mai pass happy ligában nem látom, hogy az NFL-ben miért ne tudná megtenni. Egy jól olvasó, gyors döntéshozó QB-val (jó napot kívánok) ez a csávó megállíthatatlan lenne. De a csoportban ott van egyébként Amon-Ra St. Brown, szerintem nagyjából az a stílus, előnyök, hátrányok. A csávó top 10 WR szerintem. Nagyon szeretném őt, talán a valószínűleg nem jó combine (bár ha fut egy 4.40-et vagy környéket akkor top15 minimum), meg az egy év kihagyás talán , de nagyon csak talán az első kör végéig engedi, oda meg fel lehetne tradelni (számolok azzal, hogy egy 2. kör eleje pick érkezik majd az 1/1 trade keretében)

Quentin Johnston, TCU
Másik top elkapó. Igazából minden képessége meg van, hogy AJ Green vagy Julio Jones szintű kaliber legyen. Azt nem kell mondani milyen atletikus stb. Elsőrangú mélységi célpont, de megtudod találni pálya közepén, kereszteken, slanttel. Olyan sok utat nem kértek tőle, de ezt majd megtanítják. Egy YAC gyár, elkapás után olyan ösztönös, amit tanulni nem lehet. Vagy benned van, vagy nincs. Ami engem zavar, hogy ekkora mérete ellenére nem fizikális, kevés olyan catch, amit a védővel a nyakán behúzott. Lehet ennek a classnak ő lesz a legjobbja, legalábbis az biztos, hogy a plafonja talán neki a legmagasabb. Hogy nekünk kell-e egy ilyen skill set? Végülis hova nem kellene egy AJ Green kaliber.

Zay Flowers, Boston College
Sima első körös játékos, még csak nem is billegős. Ha Dotson elment tavaly első közepén, akkor Flowers is elmehet ott, vagy legalábbis nem sokkal később. Ideális slot WR, de szélről is indíthatod. Kellően gyors, jól vált irányt, jó kezei vannak. Kicsit rövidek, de minden nem klappolhat. Megnézed a tapet, hát olyan rosszat nem igen tudsz mondani. Elkapás után is hoz yardokat, szereléseket is kicselez, rövid, középtávoli és hosszú passzokkal is meglehet találni. Megértem a kételyeket, hogy combinera felgyúrta magát, de amúgy 17x fonttal azért törékenynek tűnik. Nem zavar. Blokkolásnál keményen odateszi magát és fizikálisan is csinálja. Elég jó fit hozzánk, abba a pozícióba, amit én lyukasnak látok. Zóna ellen kifejezetten jó, emberezés ellen lehet lesznek gondjai az elején. Vonal mellett timing routekat is jól csinál meg (pl. comeback). Összességében nálam idei top3-ban benne van.

Jordan Addison, USC
Pittsburghben szerintem sokkal jobban, sokkan inkább a stílusának és méreteinek megfelelő módon használták. Slotban elsősorban. Lényegében sebessége, dinamikája és irányváltásai rendben, kerekíti a routeokat, de nem vészes és rövid, középtávoli és mély útvonalakon is veszélyes és tud játszani. YAC-ban jó. Ellenben nem jó blokkoló, cserébe lelkes. Vékony és rövidkarú bravúr extra elkapást nem láttam. Összességében tényleg jó prospect. Ahogy néztem a USC tapejét az motoszkált a fejemben, hogy Velusra kellene ilyen playeket felírni. Kicsit aggaszt, hogy vékonydongájú, de Mooney is az még is elég jól el van vele.

Kayshon Boutte, LSU
Mondjuk 8 yardon belül a LOS-tól szerintem a class legjobbja. Slant útvonal verhetetlen, bár teszem hozzá oly sok mindent nem kértek tőle. Úgy néz ki a pályán méretben, sebességben, agilitásban, irányváltásban mint egy NFL elkapó. De ez a csávó 10 yardon túl egyszerűen nem szeparálódik. Én esküszöm ilyet még nem láttam. S ennek tetejébe rengeteg drop vagy olyan labda ami meg lehetett volna de nem lett meg. Kint és bent is tud játszani. Ha most valaki azt mondja, hogy pl. ott ahol tavaly Velust kihúztuk 71-en kell-e a srác, akkor azt mondom igen. Mert benne látom azt amit Velusban nem láttam, hogy NFL elkapó legyen. Rövid yardos útvonalakon használható, van aki megnyújtja helyette a pályát. (Ezt hozzáteszem DJ Moore érkezése után, mivel atletikusságban nem tűnt ki ezért 2-3. körben elérhető, így Moore jöttével őt mondanám olyan célpontnak, aki egyrészt nálunk hiány, másrészt benne magas plafont látok, igaz komplett bukta is lehet)

Xavier Hutchinson, Iowa State
Nekem, ő egy határozottan legalább második körös játékos. Egyrészt jó mérete van, gyors, dinamikus, a keze is rendben van. Ütéssel együtt behúz labdákat, bravúr elkapásai is vannak. Lehetne jobb press man ellen és az útvonalait is kerekíti, meg az irányváltásai lehetnének néha élesebbek. De őszintén? Olyan szembeszökő hiányosságot én nem látok, s amikor egy ilyen srácot nézek, mint ő mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy ez a srác egy valamire való irányítóval vajon mennyivel többet tudott volna letenni? Nálam ő megint szélső elkapó, de slotból is indult eleget, rövid yardos szituációkban megoldja azt a szeparálódást akár egy quick out-on, ami kell az elkapáshoz. YAC-ban is erős, szereléseket is leráz. Blokkolásban szépen odateszi magát, jó szögeket is választ. Nagyon meg lennék lepve, ha nem menne ki top60-ban, s nálam jobb prospect, mint AT Perry.

Dontayvion Wicks, Virginia
Kiváló alkatú, baromi atletikus, dinamikus, gyors, jó irányváltású srác, aki slotban is sokat játszott. Mélységi fenyegetés is, ugyanakkor rövidebb routekon is elég jól szeparálódik. Emberezésről is jól szakad el. Blokkolásban is odateszi magát. Csak eszméletlen sokat droppol, meg úgy általában kissé hanyag route runner, de határozottan egy olyan prospect, aki beleillik abba játékos profilba, akit keresünk. A pályán felteheted bárhvoa. Van upside és én ezért meg a 2021-es játékáért neki adnék egy esélyt. (az UNC elleni tape 21-ből… wáó)

Jalen Hyatt, Tennessee
Igazából azon kívül, hogy nádszál vékony olyan sok kivetnivalóm vele kapcsolatban sincs. Sebesség, dinamikusság megvan, SLotból játszik, mély útvonalakon veszélyes, több útvonalat és elkapást várok benn a darálóban egy slot WR-től, de sok útvonalat nem kértek tőle sem. Kezei jók, elkapások után lehetne több yard, ő is kerekít, de tényleg az különös ha valaki nem. Beleillik az idei wr classba, nincsenek kimondott húzónevek, de 2-3. körben sok azonos képességű srác van, ő az egyik. Nem tudom, de ő sem az a shifty guy, akit én elképzelnék középre.


Jayden Reed, Michigan State
Ő sem elit atléta, cserébe ő is érti a játékot és agilis, mondjuk gyorsnak nem gyors. Nem véltem felfedezni komolyabb gyengeségeket. Vele kapcsolatban nagy kérdés, hogy ha mondjuk Ohio State játékos, akkor hány pickkel tesszük előrébb a draft boardon. Hulladék irányító helyzet van a Michigan Staten. Amúgy bravúr elkapásokat hoz rendszeresen akár védővel a nyakában is, felállt az ég világon minden pozícióban, tehát elég széles route fával bír már most, meg még jó run blocker is. (amúgy nálunk szerintem ez alapfeltétel). Bár az, hogy nálunk hova teszed fel azt meg nem mondom. Én belelátom a Slotba, márcsak alkatilag is ránézek és ő egy slot WR és már csak azért is, mert a pálya szélén mély útvonalakon nem fogja tőle összeszarni magát egy védelem sem, de azokon az útvonalakon, ahol gyorsan, élesen kell irányváltani ott mindig látni szeparációt tőle. Nyilván nem akkora tehetség, mint Smith-Njigba. Mivel valószínűleg ő sem lesz elit felmérő produkáló a Combinen, ezért talán 3. körben elérhető lenne. A meccs tape az tetszik, belelátom a stabil NFL elkapót, de nála komolyabb kérdéseket érzek az atletikusságával kapcsolatban. Szerintem neki egy WCO offense lenne ideális.


Josh Downs North Carolina
Egyrészt látom azt, hogy miért lenne jó ide. Slotból adna rövid szituációkban egy gyors, fürge és éles irányváltású elkapót, akire felírsz quick out, in, slant stb játékokat a pálya közepén. Másrészt elég jó kezei vannak és elég jó szem-test-kéz koordinációja van. Ami engem zavar, hogy középhosszú és mélypasszoknál nem igen használták (oké 2021 Virginia meccs pont olyan volt, ahol igen), és én olyan embert keresnék a slotba, aki ezekre is képes. A gyorsulása, sebessége meglenne hozzá, hogy egy corner routet akár, vagy valami crossert megoldjon. Bár az biztos, hogy hosszabb útvonalakon már kerekít szépen, de olyan sokat nem kértek tőle, tanulnia kell az NFL szintű WR utakat, ami nálunk ráadásul még alapban is komplexebb az átlagosnál. A méreteiből adódóan futásblokkolás és fizikálisabb DB-k ellen mit tud az mindig kérdés. Meglátjuk én annyira nem estem hasra tőle.

A.T. Perry, Wake Forest
Ő egy tök jó prospect. Ha ránézek a tapere, akkor azt mondom, hogy egy Alshon Jeffery fazon. Van sebessége, az első lépései jók, press man ellen jól szabadul, bár szökdécselni szeret, szóval jobb lábmunka kell majd NFL-ben, jó kezei vannak. Rövid passzokkal és mély passzokkal is meglehet találni. Az irányítóján is segít ha bajban van. Ami nem tetszik, hogy rengetegszer nagyon lustán fut útvonalat, lehetne élesebb, dinamikusabb az irányváltása, futás blokkolásba az intenzitása hagy maga mögött kívánnivalót. Összességében szerintem második körben elfogják vinni. Hogy nekünk ő kell-e? Mivel itt van Claypool, aki nála szerintem dinamikusabb szélső elkapó így azt mondom, hogy nem feltétlenül kell ekkora debella állat. Ha azt mondják, hogy Claypool mögé jön és jön még valaki potens slotba, akkor mindenféleképpen, de erre nem látok nagy esélyt.

Rashee Rice, SMU
UCF, Cincinnati 2022-ből. Ok, szar az irányítója. Nem néztem meg több meccset, nem néztem meg miéyen eredményei vannak a combinen. De a tape engem nem győzött meg miért is 2. körbe várják. Kizárólag jobbról indult, limitált route fát futott, oké ezt kérték ezzel baj sincs. Nem látom, hogy túlságosan jól szeparálódna, különböző curl, hitch routekat jól megcsinál. Jól blokkol, jó elkapás után. De rengeteg drop és nem láttam bravúr elkapást sem. Nem értek a WR-ekhez, nehéz őket amúgy is scoutolni, függenek sok tényezőtől, de én nem láttam, hogy ez a srác miért jobb prospect, mint pl Wicks. Szerintem semmivel sem.


Cedric Tillman, Tennessee
Amit AT Perrynél írtam. Ránézek a tapere, aztán hát mondom ez a srác valami Jeffery féle játékos. Nagydarab ehhez mérhető atletikusság, de semmiképp nem kiemelkedő. Vonal mellett játszik, belül nem nagyon tűnt fel. Méretének megfelelően blokkol. Jó kezei vannak, bravúr elkapásokat megold, jump ballokat fel lehet rá dobni, védővel a nyakán is behúzza. Routeket majd megtanítják neki. De összességében a 21-es tape jól néz ki, 22-ben fogjuk a sérülésre. Jó prospect, 2-3. körben elmegy, amit tud azt megint nem lehet tanítani, eluzív-dinamikus srác meg sose lesz. Ettől függetlenül szerintem nem ilyen játékost keresünk elsősorban.

Marvin Mims, Oklahoma
Kicsi, de kiváló mélységi célpont. Nekem a bajom vele, hogy a college tape rendkívül egydimenziós. Mély útvonalak zsinórban, nem tudom lehet tud rövid routekokat is, technikás routeokat is csak nem kérték tőle. Én az alapján ítélek, amit láttam. Ha megakarod nyújtani a pályát egy veszélyes elkapóval, akkor Mims elsőrangú. Rövidpasszos játékba nem beilleszthető. Ennek is van értéke. Lehetne mondani, hogy nálunk tudnánk használni, meg Fields szereti a nagyjátékokat stb. stb. Én nem hoznám, mert mélyre van elég emberünk. Tulajdonképpen egy kisebb Bernard Berrian.


Tyler Scott, Cincinnati
Valamilyen szinten lehet párhuzamot állítani Mims és közte. Mind alkatilag, mind erényekben, mind gyengeségekben. Scott szerintem sokrétűbb elkapó, akit bevontak rövid passzjátékokba is. Jól szeparálódik, veszélyes mélységi célpont. Nagyon nem tudok belekötni a játékába. 3. körtől lefelé simán vállalható projekt. Valahogy szeretném, ha Velus Jonesból kihoznának valamit, és a kezébe kerülne a labda, de ha feladják a projektet és nem nézegetjük még évekig hátha valami kijön belőle, akkor Scott egy hasonló szerepre jobb képességekkel valid opció lehet.

Jalen Moreno-Cropper, Fresno State
Őt látom a hátsó körösök közül olyan srácnak, aki megérhet egy patront. Azt nem mondom meg, hogy melyik WR helyén bevethető, de inkább azt mondom, hogy mindenhol. Semmiben sem kiemelkedő, de jó keze van, jó egyensúly érzéke, vonal mellett el tudott tipegni elkapások után. Emberezés ellen nem, de zóna ellen lehetne jó célpont idővel. 5-6. körben meg lehetne próbálni.

Johnathan Mingo, Ole Miss
Kiváló blokkoló, olyan nagyon más nem derülhetett ki a 2022es taperól. Botrány rossz volt a QB. De mondok egy merészet. Én ebből a srácból csinálnék egy TE-t. Rengetegszer állt fel a támadófal szélén így is blokkolni, jó is benne, mérete megvan, kell egy kis tömeg, a sebességes megvan. Why not?

Trey Palmer, Nebraska
Sose tudom eldönteni, ha valaki transzferel egy erősebb egyetemről egy gyengébbre egy olyan poszton, ahol azért többen is pályára kerülnek egyszerre az azért van, mert tényleg nincs a többiek szintjén vagy mert igen, csak pechje van vagy hülye az edző stb.
Nekem ez a srác ez tetszik is meg nem is. Ami tetszik, hogy benne látom, hogy egy WCO-ban egy korrekt possession WR lesz. Se nem atletikus, se nem dinamikus a tapen (mehehhe most nézem, hogy a legjobb 40 yardja neki van a combinen, na ezért nem értek ehhez sem), de a zónahatárokat megtalálta, pálya közepén rövid és középtávol megtalálható. Olyan a srác, mintha a routejait 60%-os sebességgel futná meg, csak jó helyre érkezik vagy áll meg. Az irányváltásai sem dinamikusak, de minimális szeparációt összeszed. Nagyobb méretű slot WR, mélységi fenyegetés nélkül, és azt se mondhatni, hogy védővel a nyakán behúzza a labdákat. Most ha hozzánk akarnám beilleszteni, akkor azt mondom, hogy miért ne, mert azt ugatom folyamatosan, hogy a pálya közepét nem használjuk, ez a srác meg ott kapkodta el a labdákat. De összességében elég limitált atletikusan a meccstapen és emberezés ellen szenved. Ha Fieldset nézem, akkor nem látom, hogy ő kellene.
több mint 2 éve
Rolni Las Vegas Raiders 9 610 — Raiders fan
Josh McDaniels kinevezése hozza magával Las Vegasba az Erhardt-Perkins támadó rendszert. Ezt tudtuk eddig is, de most, hogy megvan a védő koordinátorunk Patrick Graham személyében és vele együtt megvan a védelmi rendszerünk ős sémája azt gondoltam érdemes lehet kicsit beleásni magunkat ezekbe. A védelmi séma alapja a Fairbanks-Bullough 3–4 rendszer és ezzel tulajdonképpen Patriots West lettünk valóban, hiszen mind a E-P, mind a F-B rendszerek a Pats-től származnak. Amikor származást írok ebben az esetben nem arra kell gondolni, hogy JMD és Graham is korábban a Pats kötelékéből jön, ahol ezeket játszák BB alatt (persze ez is igaz), hanem arra, hogy ezeket a sémákat anno a Pats-nél rakták össze. Az szerintem érdekes, hogy a védelmi rendszer alakult ki előbb és a rendszert futtató Chuck Fairbanks Pats HC alatt tevékenykedett Ron Erhardt és Ray Perkins támadó segédként, akik a támadó rendszert alkották. Fun fact, hogy Fairbanks vagy/és Bum Phillips voltak az elsők, akik NFL-ben 3-4 védelmet futtattak. A lényeg, hogy mind két rendszernek igen régiek és Pats-esek a gyökerei. Természetesen a kiinduláshoz képest voltak változtatások bőven az évek alatt többek között BB alatt is.


Kezdjük az Erhardt-Perkins támadó rendszerrel.

Az E-P rendszer alapvetően egy smash-mouth offense volt, ami kontrollálta az időt és a futójátékra építette a passzrendszert, amiben nagyon sok play action passzt használtak. A "throw to score, run to win" volt Erhardt mottója.

Ettől a futás orientált vonaltól az évek során eltért már Erhardt is és ahogy a liga szabályozása egyre inkább a passz játéknak kedvezett ez csak egyre erősödött. Randy Moss és Wes Welker érkezésével 2007-től a BB féle Pats is sokkal inkább a passz felé tolódott el, amúgy igen komoly eredményekkel (passing stat) és onnantól a Pats rendszerére pass first rendszerként gondolhatunk már. (Ez 2021-ben Mac Jones-sal változott kissé és ismét komolyabb hangsúlyt kapott a futójáték.)

A Pats kapcsán sokszor elhangzik, hogy mennyire sokoldalú és jól variálható a rendszerük. A Moss-Welker időszak 4 WR-es felállásait követte a Gronk-Hernandez féle 2TE felállások vagy a sok 2HB felállás. Évekről évekre, de hétről hétre is igen sokoldalú és variálható a rendszer.

Okosok szerint az E-P rendszer azért variálható remekül, mert route koncepciókban és csoportokban gondolkodik és a támadók számára igen könnyű a felállás, (ha elsajátították a rendszert,) viszont a védőknek nehezen olvasható. Nehezen olvasható, mert sokféle felállást és formációt használ. Amiatt, hogy a támadók számára könnyen használható igen gyorssá lehet tenni és az uptempo, illetve a no-huddle remekül használható benne, ugyanis könnyen lehet a bal, illetve jobb oldali elkapóknak kiosztani az utakat, mert egy vezényszóval mindenki az adott oldalon tudja az útvonalát.

Az uptempo és no-huddle irány nekünk jó lehet, mert Carr ebben elég jó szerintem, bár Gruden ezt se igazán használta sajnos. Itt jelezném, hogy Carr számára nem lesz teljesen új ez a rendszer, mert Musgrave támadó sémájának is az E-P az alapja. Láttuk 2016-ban milyen sikeres volt ezzel Carr!

Az E-P rendszer egyik fontos mottója a „Take what the defense will give you”. Ez ugye Al Davis-nek nem tetszett anno és ma se tetszene, de a mostani kinevezés szerint Mark ilyen szempontból odébb esett a fától. Egyik héten szétfut a Pats egy csapatot, akinek rossz a run D-je, következő héten passzal vernek meg egy másik csapatot, akinek a pass D nem megy. Úgy fest mi is ebbe az irányba szeretnénk elmozdulni. Meccs közben és meccsek között is az erősségek vs gyengeségek kihasználása lesz a fókuszban várhatóan.

JMD esetében nem kell mást elemezni és más hatásokon gondolkodni, hiszen az E-P anno BB alatt meghonosító Charlie Weis mellett Ő a legfontosabb O mind a BB féle Pats-nél.


A Fairbanks-Bullough 3–4-es védelmi rendszer következik.

A F-B rendszer egy két gap-es rendszer a DL szempontjából vagyis a Bradley féle tavalyi rendszertől komolyan eltér a base csomagban a letett DL emberek mennyiségén túl is. Ezeknek a DL emberkéknek 2 gap-et kell fogniuk és emiatt sokkal kevesebb lehetőségük van csillogni. Persze mivel a mai NFL-ben az idő nagyrészében nickel felállásban dolgoznak a csapatok nem annyira markáns már a base felállások közötti különbség a védelem összképét tekintve. A Vince Wilfork-ok, a Richard Seymour-ok hiányoznak a jelenlegi keretünkről, de még a Dexter Lawrence-ek és a Leonard Williams-ek is hiányoznak, szóval itt azért lesz dolga Zieglernek.

A rendszernek a 4 LB használata ad nagy rugalmasságot base csomagban. Az „over” és „under” shiftekkel is előszeretettel operálnak DL és LB sor tekintetében is. A "bend but do not break defense" kifejezés PG óta itt nálunk káromkodásnak számít, de a F-B rendszernek amúgy sajátja.

Graham BB alól és ezáltal a F-B rendszerből indult, később ezzel a rendszerrel folytatta Brian Flores alatt DC-ként és a Giants védő koordinátoraként is ez volt az alapja annak amit csinált.

Persze a mai modern NFL-nek megfelelően az Ő rendszere már nem klasszikus 3-4-es rendszer. Egy interjúban a Giants DC-jeként válaszolta egy riporteri kérdésre, ami azt feszegette, hogy az Ő védelme most akkor 3-4 vagy 4-3, hogy Igen. Ezzel utalt arra, hogy egy multiple rendszert futtat és lehet ezt 3-4-nek, 4-3-nak meg 4-2-5-nek is hívni, de akár 3-3-5-nek is.

Szerinte a séma a játékosállománnyal szorosan összefügg és amúgy folyamatosan változik az ellenfél erősségeihez, meccs helyzetekhez igazodva, illetve ahhoz, hogy éppen „kit akarunk levenni”. Ezt is tudja mindenki, aki nézett NFL-t az elmúlt 20 évben, hogy BB mindig leveszi az ellenfél legjobb emberét és mindig arra kényszeríti az ellenfelet, hogy a második, harmadik opciójával verje meg. Ez a szellemiség átköltözik Las Vegasban ezennel szerintem.

A Giants-nál nem volt egyszerű dolga Grahamnak, mert mindig egy szenvedős offense-t kellet kisegíteni és emiatt nagyon sokat voltak fenn a pályán. 2021-ben konkrétan a 6. legtöbb időt a Giants védők töltötték fenn! A "bend but do not break defense" filozófiát jól tükrözi, hogy engedett yardok tekintetében 2021-ben például rosszabbak voltak, mint mi, de a Red Zone védekezésük fényévekre volt tőlünk. 2020-ban a NYG RZ védelme a 2. legjobb volt a ligában, míg 2021-ben a 9. legjobbak voltak. Ennek Raiders D szerintem közelébe nem volt 20 éve, de lehet inkább 40.

Nemsokára Moe Moton készít egy Patrick Grahammal foglalkozó cikket, azt majd még beteszem, mert Ő szerintem elég jókat szokott írni, meg előbb utóbb a TDL srácok is biztos elemzik majd a munkásságát vagy akár Ted Nguyen az Athletictől, de gondoltam hátha érdekes lehet az én gyűjtésem is 😀

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 2 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Utolsó mérkőzés előtti offseason előretekintés

Izgalmas időszak elé nézünk még akkor is, ha vasárnap után 8 hónapig nem nézhetünk élőben Bears meccset. Viszont jön legalább egy vezetőedző váltás és titkon remélem, hogy a szervezetben is bekövetkezik személyi és struktúra változás is, mégha olybá tűnik, hogy meg kell elégedni egy HC váltással.
Bárki is érkezzen, mint HC a 2022-es évben sok mindent nem kell várni a csapattól. A szükséges rebuildet 1 évvel eltolták, s ezért az elpazarolt 2021-es szezonért senki nem fogja vállalni a felelősséget. Amennyiben Aaron Rodgersnek Green Bayben ez lenne az utolsó szezonja természetesen más lenne a helyzet. Akkor rögtön kinyílna a lehetőségek tárháza az NFC Northban.
Viszont azt tartom, hogy amennyiben a felső vezetésben semmi nem változik, akkor nem is kell várni itt semmit sem. Ha nem hozzáértő emberek irányítanak egy szervezetet, annak eredménye sem lesz. Nem lehet egy GM a „football guy” úgy, hogy az ő két főnöke inkább csak lelkes szurkoló, mint olyan, akinek van némi elképzelése arról hogyan kellene felépíteni egy sikeres futballszervezetet. De ez az elkövetkezendő hetek zenéje lesz.

Csináltam egy nagyon egyszerű roster analízist a 2022-es szezonra free agency és draft nélkül, legalábbis személyek megnevezését illetően. Azt ameddig nem tudjuk, hogy milyen átalakítások lesznek tán felesleges. Ami biztos sokat lendítene az egy jó edzői munka lenne, végtéren már láttunk ilyet 2018-ban, azelőtt meg talán 2010-ben. Hát igen ez az elmúlt évtized sem volt egy sikerkorszak a maga 3 darab pozitív szezonjával és 1 darab playoff győzelmével, s azóta az eltelt két év megint nem hozott semmit.
A visszaigazolásokat (2 komolyabb) és a visszatérő ERFA és RFA játékosokat már beleírom, ennyit csalok, még ha nyilván kronológiai sorrendben később fognak néhányan visszatérni. Töltelék játékosokat nem számolom, a lényeg, hogy szeretném megmutatni, hogy jelenleg véleményem szerint milyen is ez a roster, ami Ryan Pace 7. szezonja után marad.

QB
Szerződés alatt: Justin Fields, Nick Foles
----
FA: Andy Dalton

Alapjában véve én mint tudjátok nem vagyok Nick Foles párti. Az a bő 10 millió, ami a fizetése mellett van 2022-re minősít néhányakat a franchisen belül. De főleg az, hogy ebből több, mint 7 millió még 2022-re is garantált, tehát még kirúgni sem éri meg, hogy valaki olcsóbbat idehozz. Szóval Nick Foles marad és backup lesz 2022-ben, amivel egyébként bajom sincs. Viszont nem lehet minden évben 10 milliót odaadni egy tartalék irányítóért. Hosszútávon fel kell építeni valakit Fields mögé. Természetesen a draft muníció nem teszi nagyon lehetővé, hogy ezt idén elkezdjük. A maximum, amit ki lehet sajtolni ebből az annyi, hogy egy UDFA-t megpróbálunk kikupálni. Hát ha egy ilyen irányító temetőben majd rálelünk a következő Tony Romora…
Természetesen itt úgyis Justin Fieldsről fog szólni minden, de főleg a következő offseason, ami rendjén is van. Szarul lett menedzselve a rookie éve, de ezen itt nem kell meglepődni sem. Én szerettem volna többet látni belőle, s emiatt vagyok kissé csalódott a kihagyott meccsei miatt. Láttunk nagyon jó dolgokat, láttuk a potenciált, láttuk a zsenit is, de összességében inkább láttuk az újonc irányítót, aki ki-kijavítgatja a korábban elkövetett hibáit, de komplettan teljes egészében jól összerakott meccse talán csak a 49ers volt. Hibázott vastagon, amivel nincs is baj, lesz anyag a következő stábnak vele kapcsolatban, de rengeteget kell neki előlépni, ahhoz, hogy itt bármiről lehessen beszélni. A tehetsége megvan, a mentális ereje megvan ehhez szerencsére.

RB
Szerződés alatt: David Montgomery, Khalil Herbert
----
Cut: Tarik Cohen save: 2,25 M, dead money: 3,5 M
FA: Damien Williams

Cohen teljesen egyértelmű cut. A sérülés szívás, de ebben a sportágban benne van. Kétlem, hogy ő valaha a régi lesz már. Van két jó futó, s jelentős megtakarítással jár az elküldése. Ez no-brainernek tűnik. Sokat itt nem kell mondani. Van két jó játékosunk. Mögéjük kell majd valaki harmadik futó, de legfőképpen az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, hogy mind Monty, mind Herbert megfelelő labdát kapjanak. Nem bánnám, ha ez egy run first csapat lenne jövőre is egy megturbózott passzjátékkal. Az offense legjobb játékosa Montgomery, remélem hogy ezt a következő stáb tudni fogja majd.

WR
Szerződés alatt: Darnell Mooney, Dazz Newsome,
Re-sign: Jakeem Grant
-------
FA: Allen Robinson, Marquise Goodwin, Damiere Byrd

Teljesen egyértelműen prio pozíció. Robinson nem fog annyi pénzt kapni, amennyit kapott volna, ha elfogadja a Bears nyári ajánlatát. Ilyen a popszakma. A másik két srác teljesen feledhető kategória, még akkor is, ha Goodwinban látnám a jó mélységi célpontot még mindig. Illetve felmerül azon kérdés is, hogy az a Byrd, aki Cam Newtonnal elkapott 750 yardot, hogy lehet ennyire nem tényező itt. De ne feszegessük, ami elmúlt az elmúlt.
Grant azért jön vissza szerintem, mert egy jó gadget játékos. Aki megfelelő pillanatban előhúzva képes a nagy játékra és veszélyes returner. Alapozni nem lehet rá ettől függetlenül, de egy jó rendszerben lehet alkalmazni és a nüanszokat a magunk javára fordítani.
Ide nem keveset kell invesztálni, s mivel az irányítónk egy olyan srác, aki big play hunter és egy vertikális passzjátékra alapuló offensehez passzol, ezért nyílván elkapókat is így kell majd választani, méghozzá legalább 1-1 nevet a piacról és a draft elejéről.

TE
2022: Cole Kmet, Jesper Horsted
Re-sign: Jesse James
------
Retired: Jimmy Graham
FA: JP Holtz

Kmet számai elég jók 56/564, de én abszolút nem vagyok lenyűgözve. Nyilván a QB helyzet őt is befolyásolja, de a red zoneban nem tényező, sok drop, kevés nagy játék – sok 3&hosszúra elkapott checkdown stb. Még mindig nagyon fiatal, szóval fejldőni lehet és kell is. Viszont elég anyagunk van ahhoz róla, hogy egyértelmű legyen, hogy ő nem egy Kelce, Andrews stb kaliber. Jelenleg nem is egy fénykorában lévő Kyle Rudolph, akivel nagyon hasonló típus.
Horsted az a faszi, aki máig nem értem miért kap ennyire kevés lehetőséget. Blokkolni nem tud, de az mondjuk Graham karrierjére is jellemző volt aztán enélkül a skill nélkül is sikeresebb karriert rakott össze, mint a poszton megfordulók szinte mindegyike. Nem azt mondom félreértés ne essék, hogy Horsted egy Jimmy Graham kaliber, hanem azt, hogy ő egy jó kezű túlméretes elkapó, akit ha felengedtek a pályára, akkor észre is vétette magát pozitív irányban. S ha ezt esetleg nem 6-szor (!!!) tették volna meg a szezonban, akkor lehet, hogy nem 2 TD elkapás állna a neve mellett csak…
James nagyon olcsón visszajön szerintem. Semmi extra, de lehet használni blokkolni és passzjátékban is.

OT
Szerződés alatt: Teven Jenkins, Larry Borom, Lachavious Simmons
Re-sign: Elijah Wilkinson
----
Retired: Jason Peters
FA: Germain Ifedi

iOL
Szerződés alatt: OG Cody Whitehair, C Sam Mustipher (ERFA), OG Alex Bars (RFA)
Re-sign: James Daniels OG

Tackle poszton a két kezdő megvan még ha Jenkinsről sok tape nincs is, viszont nyilván az offense egyik fő pontja lesz a szezonban, hogy felépítsék kezdő NFL tacklenek. Hogy ez LOT-ot vagy ROT-ot jelent, az egy másik kérdés. Gyakorlatilag kapunk egy rookie tacklet jövőre kezdő potenciállal. Ellenben Borom abszolút a legkellemesebb meglepetése a szezonnak. Egyértelműen vannak hibái, de több nagyon jó mérkőzést tudhat magáénak, igaz némelyiket olyan szerény képességű srácok, mint például TJ Watt és Nick Bosa ellen.
Danielst beírtam, hogy visszaigazoljuk. Benne még bőven látom a fejlődési potenciált, s talán őt is eddig csak visszafogta itt a vezetőedző csoda támadósora. A legjobb támadófalemberünk idén és még mindig csak 24 éves. Évi 8-9 milliót megér, ha nem akarunk egy power sémát tolni a jövőben, mert abba a helyét nem látom. Jobb játékos, mint Whitehair, aki viszont a szerződése miatt mozdíthatatlan.
Mustipher nem NFL szintű center, erről felesleges is többet beszélni.
Ifedi amúgy még egy gondolatot megérne egyébként. Gondoljunk bármit róla, 2020-ban jól játszott jobb oldali guardként, s szerintem az ő igazi posztja belül van és nem tackleként. Mint olcsó backup nagyon jó megoldás lenne.

DL
Szerzdődés alatt: Angelo Blackson, Mario Edwards, Khyris Tonga
Re-signed: Bilal Nichols
----
FA: Akiem Hicks
Cut: Eddie Goldman – cap save: 6,7 M, dead money: 5,1 M

Ahhoz képest, hogy ezt tartottuk a szezon előtt a legerősebb posztnak, hát elég csalódás. Edwards és Nichols jelentősen visszaestek 2020-hoz képest impact játékokban. Goldman árnyéka a covid előtti játékosnak, aki volt. Az elég egyértelmű, hogy 11,8 milliót nem fog ezért kapni jövőre. Blackson és Tonga viszont nagyon szépen játszanak, előbbi egy remek depth igazolás, utóbbi egy remek draft pick 7. körben.
Hicks igen. Őt szívem szerint visszahoznám, mert okosan használva még mindig impact játékos. De 3 éve folyamatosan sérült és idén több különböző nyavalyával hagyott ki vagy 6-8 meccset. Nem tudom mi az ára a piacon, valahol 6-7 millióra saccolom. Örülnék ha visszajönne, de érzésem szerint és a nyilatkozatok alapján ennek a sztorinak vasárnap vége lesz. Alapozni sajnos nem lehet rá, s arra sem lehet bazírozni, hogy talán majd egészséges lesz 8 meccsen.
Nicholst beírtam visszaigazolásnak, mert egyrészt fiatal, másrészt 2020 nagyon combos idény volt, de nyilván ő sem egy impact játékos, inkább csak egy erős rotációs ember. Őt is 6-8 millió környékére saccolom, ennyit tán megér. Viszont az is egyértelmű, hogy ez a felhozatal így már elég vérszegény.

EDGE
Szerződés alatt: Khalil Mack, Robert Quinn, Trevis Gipson, Charles Snowden, Sam Kamara
----
FA: Bruce Irvin
Cut: Jeremiah Attaochu – cap save: 2,3 M, dead money: 0,8 M

A kérdés, hogy valamelyik top, de 30-on túli rushert megpróbálunk-e áruba bocsátani. Szezon előtt azt írtam, hogy Quinn-nek jó szezonja lesz, folyamatosan a karrierje egy jó-egy rossz mintát követ, de egy okos franchise nem tartja meg egy jó szezon után 2022-re. Egy ilyen után nyilván kirúgni nem lehet. Fiatalabbak azonban nem lesznek Mackkel, szóval fene tudja. Pénzügyileg sem lehet nagyon hozzájuk nyúlni ebben az offseasonben, ellenben 2023-ban már mozdíthatóak. Szóval szerintem maradnak és majd egy év múlva ilyenkor lehet arról beszélgetnünk, hogy hogyan tovább.
Gipson, mint harmadik rusher ok, ezért Attaochu felesleges. Ettől függetlenül én Gipsontól elsősorban a preseason meccsei és az első pár forduló után többet vártam. Gyakorlatilag mérkőzésekre eltűnt, ahol egy kósza pressure sem jött róla passrushban. S nagyon sokat lendítene a helyzeten, ha Snowden a redshirt év után és/vagy Kamara használható lenne 2022-ben.

ILB
Szerződés alatt: Roquan Smith, Caleb Johnson
----
FA: Alec Ogletree, Christian Jones
Cut: Danny Trevathan – post june 1 - cap save: 3,5 M, dead money 2022: 2,43 M, 2023: 6,5 M

Trevathan karrierjének vége, de ez a szerződés valami eszméletlen. Ogletree engem nem győzött meg, egy jó meccse volt a Vikings ellen itthon, de azon kívül nem tett hozzá semmit. Jones talán visszajöhet olcsón, de ő is 31 éves lesz. Hát ide is kell egy kezdő LB. Roquan szupersztár kaliber.

CB
Szerződés alatt: Jaylon Johnson, Kindle Vildor, Thomas Graham Jr., Duke Shelley
---
FA: Artie Burns, Xavier Crawford (RFA), Marqui Christian

Másik nagyon priós poszt. Burns ahogy írtam már , tényleg jól játszik. Benne látom egyébként a depth cornert. A fiatalok nyilván maradnak majd, de egyértelműen kell az erősítés, mind nickel cornerként, mind pedig a szélen. Rengetek kommunikációs hibát vétettünk idén hátul, elsősorban Vildor és a safetyk. Ebbe az egységbe elkelt volna a veterán jelenlét, de nem vagyok NFL GM. Az totál egyértelmű, hogy ide kell a piacon is pénzt beletenni, még ha nem is feltétlen szupersztárra kell itt szerintem gondolni, de egy stabil második cornerre mindenképpen. Jaylon azt bizonyította, hogy jobb, mint egy CB2, de azt még nem, hogy egyértelmű CB1.

SAF
Szerződés alatt: Eddie Jackson
Re-sign: DeAndre Houston-Carson
----
FA: Tashaun Gipson, Deon Bush

Jó lenne Jackson másik felére valaki végleges megoldást megtalálni, de vannak komolyabb prioritások. Gipson és Bush jó közelítéssel átlagos játékosok, de nem megbízhatóak. Houston-Carson az ST legjobb embere, és a pályán sincs elveszve, szóval őt mindenképpen visszahoznám. Ennek a posztnak is az évek óta - tulajdonképpen Amos távozása óta - toldozása, foltozása, egy éves stop-gap veteránokkal történő megoldása is mutatja, hogy az elmúlt években egyszerűen annyira kevés minőségi draft picket birtokoltunk, hogy ide 3 év alatt egyetlen húzás sem jutott.

ST
Szerződés alatt : Cairo Santos (PK)
Re-sign: Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)



Via Spotrac, via Overthecap a 2022-es nyitó cap space jelen állapot szerint 44 millió. A cutokkal ez 58,5 millió, az RFA-ERFA visszaigazolások miatt és az egyszerűség kedvéért legyen 55 millió. Draft+szezon közbeni átigazolásokra maradjon 5 millió, szóval ~50 millióból kellene akkor gazdálkodnia az új rezsimnek. Alapjában véve ez sok, csak kurva sok helyre kellene játékost találni.

Ahogy írtam, minden bizonnyal kronológiai sorrendben előbb érkeznek majd máshonnak szabadügynökök, minthogy ezek a játékosok mindegyikre visszaigazoljon. De tételezzük fel, hogy így lenne, szóval egy összesítő áttekintés:

QB Justin Fields, Nick Foles
RB David Mongomery, Khalil Herbert
TE Cole Kmet, Jesse James, Jesper Horsted (RFA)
WR1:???
WR2: Darnell Mooney
WR3: ???, Jakeem Grant, Dazz Newsome
LT: Teven Jenkins, Elijah Wilkinson
LG Cody Whitehair
C: ???, Sam Mustipher (ERFA)
RG: James Daniels, Alex Bars (RFA)
RT: Larry Borom, Lachavious Simmons

DT Bilal Nichols, Mario Edwards
DT: Angelo Blackson, Khyris Tonga
Edge: Khalil Mack, Trevis Gipson, Charles Snowden
Edge: Robert Quinn, Sam Kamara
ILB: Roquan Smith, Caleb Johnson
ILB: ???,
CB: Jaylon Johnson, Thomas Graham
CB: ???, Kindle Vildor
NCB: ???, Duke Shelley
S: Eddie Jackson
S: ???, Deandre Houston-Carson
ST: Cairo Santos (PK), Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)

Összegezve akkor szerintem a teljesen egyértelmű needek a kezdőből, nem fontossági sorrendben:
WR1
WR3
U TE
C
DT
ILB2
CB
NCB
SAF


A 22-ből legalább 7 poszton nem tudsz NFL kezdő matériát felvonultatni, s finoman számoltam, de általánosságban elmondható, hogy egy poszt nincs a futót leszámítva, ahol azt mondanád, hogy nem férne el egy játékos. Sok problémám volt Pace-szel, de az egyik legnagyobb az a draft pickek folyamatos elherdálása. S ez tökéletesen megmutatkozik a roster jelen helyzetén és azon, hogy az olyan-amilyen kezdők mögött nem tudsz legalább fiatalokat sem felmutatni, mert a drafton nem volt muníció választani. Az is oké, hogy jobb egy szupersztár mint 3 közepes játékos, de akkor bökjünk rá arra, hogy Pace hány szupersztárt húzott a drafton. Szerintem 1-et, Roquant. S pont Pace az, aki saját magát heréli ki a draft pickek eltradelésével, ugyanis ő az az ember, akinek nagyon jó szeme van a talent megtalálásban a közép-hátsó körökben.
De visszakanyarodva az eredeti témára. Az általam prognosztizált visszaigazolások egy 15-20 milliót levesznek a rendelkezésre álló ~50 millióból, szóval marad 30-35 millió. Ez nem kevés pénz. És a szerződésekhez még hozzá lehet itt-ott nyúlni.
A drafton nincs első kör, nincs 4. kör, cserében két db 5. kör eleje a mienk. (Igen, adná magát egy letrade a ~40. pickről második körben extra 4. kör beszerzéséért). Viszont összesen megint 5 darab választással megyünk neki a draftnak. Amiből mindössze 2 darab lesz top100-on belül. Nagyon nem kell csodálkozni azon, hogy miért van a roster kiherélve.

Free Agency
Amire én számítok, hogy piacról hozunk:
- WR1
- CB2
- ILB2
- G/C vagy TE
- SAF
- depth DL

WR: nagyobb nevű WR, az persze már a mi balszerencsénk is, hogy Godwin és Gallup is a szezon végén szenvedett keresztszalagszakadást, s ott már kérdőjeles a visszatérés a szezon kezdetre. Ha már Allen Robinson párhuzam, akkor én DJ Charkot lehet megpróbálnám. Ő is sérülésből jön, még lehet drága sem lenne, de a potenciál bőven benne van. Akár egy 1 éves 10-12 milliós szerződéssel.
CB2: Lásd Ward a Chiefsből, Wallace a Billsből stb. Nagyjából egy 7-8 milliós játékosra tippelek. Kell egy veterán srác, és egy olyan srác, akit be tudsz tenni a kezdőbe szívfájdalom nélkül. Nem kell előszámú kalibernek sem lennie.
ILB2: Stop-gap megoldást Roquan mellé olcsón. Ha Kwiatot kirúgja a Raiders, márpedig szerintem megteszi, akkor az egy szuper megoldás lenne. Futás ellen óriási upgrade lenne Ogletreehez képest. Nem láttam játszani a Raidersben, de 2019-ben, amikor még itt volt coverageben sokat lépett előre.

S ezekmellé rengeteg irányban el lehet még indulni. Nem lepődnék meg azon sem, ha megpróbálnánk egy nagymértékű iOL beruházást legyen az center vagy guard. Ha Daniels nem jön vissza, akkor persze ez kb kötelező is lesz. De el lehet indulni egy olyan úton is, hogy jön egy elkapó TE az (OJ Howard, Engram, Njoku, Gesicki) négyesből Kmet mellé.
És az olcsó depth játékosok gyakorlatilag mindenhova, talán egy jobb rotációs DT még becsúszhatna, meg Jackson párjaként valaki olcsón. Feltételezem, hogy nem akarunk letolt gatyával a draftra menni safety poszton.

DRAFT
- WR
- CB
- OL
- minden más

WR azért, mert látjuk, hogy azon támadósorok, ahol van 3 potens WR – Cincy, Dallas pl – eléggé hasítanak, s feltételezem, hogy egy fiatalt fel kellene építeni No1-nek.

CB meg az előző oknál fogva, egy passz orientált ligában ha 1 jó cornered van az nem jó ötlet – lásd Chicago Bears 2021. Ha 2 jó cornered van az nem ideális – lásd Chicago Bears 2020. Ha három jó cornered van – lásd Chicago Bears 2018 -, akkor már lehet tervezgetni.
És akkor nem mondhatjuk minden bizonnyal el, hogy a keret rogyásig van tele tehetségekkel, s ha csak abba gondolunk, hogy Whitehair teljesítménye milyen, akkor nem elvetélt gondolat esetleg az idei drafton benevezni egy projekt játékosra, aki 2023-ban átveheti a helyét.
Rengeteg a „ha” meg a feltételezés, az biztos. Ezekre adni nem lehet. 3 embert tudok megnevezni ebből a csapatból nyugodt szívvel, akik magas szinten fognak 2022-ben teljesíteni (sérülések lehetnek persze): David Montgomery, Khalil Mack, Roquan Smith. Ez kevés. A többiekben ott a „ha”.

Természetesen a januári változások jelentősen befolyásolhatják az offseason politikát, de a needek attól még needek maradnak. Maximum ahhoz jutunk majd közelebb, hogy az új stáb, esetleg új GM honnan érkezik, milyen kultúrában dolgozott eddig, stb.

2022 nálam még a türelem éve, de egy játékos távozására vagyunk tényleg attól, hogy ebben a csoportban kiélezett verseny legyen a győzelemért. Ha ez adná az Úr, hogy már idén megtörténne, akkor viszont ennek a keretnek készen kell állnia arra, hogy már 2022-ben nyerjen. A Vikingstól nem vagyunk szerintem messze lemaradva, s talán még a Lions előtt vagyunk, de lássuk be ez a keret az NFC elejétől rendkívül messze van.