Aranykommentek

10 hónapja
Rolni Las Vegas Raiders 9 062 — Raiders fan
Josh McDaniels kinevezése hozza magával Las Vegasba az Erhardt-Perkins támadó rendszert. Ezt tudtuk eddig is, de most, hogy megvan a védő koordinátorunk Patrick Graham személyében és vele együtt megvan a védelmi rendszerünk ős sémája azt gondoltam érdemes lehet kicsit beleásni magunkat ezekbe. A védelmi séma alapja a Fairbanks-Bullough 3–4 rendszer és ezzel tulajdonképpen Patriots West lettünk valóban, hiszen mind a E-P, mind a F-B rendszerek a Pats-től származnak. Amikor származást írok ebben az esetben nem arra kell gondolni, hogy JMD és Graham is korábban a Pats kötelékéből jön, ahol ezeket játszák BB alatt (persze ez is igaz), hanem arra, hogy ezeket a sémákat anno a Pats-nél rakták össze. Az szerintem érdekes, hogy a védelmi rendszer alakult ki előbb és a rendszert futtató Chuck Fairbanks Pats HC alatt tevékenykedett Ron Erhardt és Ray Perkins támadó segédként, akik a támadó rendszert alkották. Fun fact, hogy Fairbanks vagy/és Bum Phillips voltak az elsők, akik NFL-ben 3-4 védelmet futtattak. A lényeg, hogy mind két rendszernek igen régiek és Pats-esek a gyökerei. Természetesen a kiinduláshoz képest voltak változtatások bőven az évek alatt többek között BB alatt is.


Kezdjük az Erhardt-Perkins támadó rendszerrel.

Az E-P rendszer alapvetően egy smash-mouth offense volt, ami kontrollálta az időt és a futójátékra építette a passzrendszert, amiben nagyon sok play action passzt használtak. A "throw to score, run to win" volt Erhardt mottója.

Ettől a futás orientált vonaltól az évek során eltért már Erhardt is és ahogy a liga szabályozása egyre inkább a passz játéknak kedvezett ez csak egyre erősödött. Randy Moss és Wes Welker érkezésével 2007-től a BB féle Pats is sokkal inkább a passz felé tolódott el, amúgy igen komoly eredményekkel (passing stat) és onnantól a Pats rendszerére pass first rendszerként gondolhatunk már. (Ez 2021-ben Mac Jones-sal változott kissé és ismét komolyabb hangsúlyt kapott a futójáték.)

A Pats kapcsán sokszor elhangzik, hogy mennyire sokoldalú és jól variálható a rendszerük. A Moss-Welker időszak 4 WR-es felállásait követte a Gronk-Hernandez féle 2TE felállások vagy a sok 2HB felállás. Évekről évekre, de hétről hétre is igen sokoldalú és variálható a rendszer.

Okosok szerint az E-P rendszer azért variálható remekül, mert route koncepciókban és csoportokban gondolkodik és a támadók számára igen könnyű a felállás, (ha elsajátították a rendszert,) viszont a védőknek nehezen olvasható. Nehezen olvasható, mert sokféle felállást és formációt használ. Amiatt, hogy a támadók számára könnyen használható igen gyorssá lehet tenni és az uptempo, illetve a no-huddle remekül használható benne, ugyanis könnyen lehet a bal, illetve jobb oldali elkapóknak kiosztani az utakat, mert egy vezényszóval mindenki az adott oldalon tudja az útvonalát.

Az uptempo és no-huddle irány nekünk jó lehet, mert Carr ebben elég jó szerintem, bár Gruden ezt se igazán használta sajnos. Itt jelezném, hogy Carr számára nem lesz teljesen új ez a rendszer, mert Musgrave támadó sémájának is az E-P az alapja. Láttuk 2016-ban milyen sikeres volt ezzel Carr!

Az E-P rendszer egyik fontos mottója a „Take what the defense will give you”. Ez ugye Al Davis-nek nem tetszett anno és ma se tetszene, de a mostani kinevezés szerint Mark ilyen szempontból odébb esett a fától. Egyik héten szétfut a Pats egy csapatot, akinek rossz a run D-je, következő héten passzal vernek meg egy másik csapatot, akinek a pass D nem megy. Úgy fest mi is ebbe az irányba szeretnénk elmozdulni. Meccs közben és meccsek között is az erősségek vs gyengeségek kihasználása lesz a fókuszban várhatóan.

JMD esetében nem kell mást elemezni és más hatásokon gondolkodni, hiszen az E-P anno BB alatt meghonosító Charlie Weis mellett Ő a legfontosabb O mind a BB féle Pats-nél.


A Fairbanks-Bullough 3–4-es védelmi rendszer következik.

A F-B rendszer egy két gap-es rendszer a DL szempontjából vagyis a Bradley féle tavalyi rendszertől komolyan eltér a base csomagban a letett DL emberek mennyiségén túl is. Ezeknek a DL emberkéknek 2 gap-et kell fogniuk és emiatt sokkal kevesebb lehetőségük van csillogni. Persze mivel a mai NFL-ben az idő nagyrészében nickel felállásban dolgoznak a csapatok nem annyira markáns már a base felállások közötti különbség a védelem összképét tekintve. A Vince Wilfork-ok, a Richard Seymour-ok hiányoznak a jelenlegi keretünkről, de még a Dexter Lawrence-ek és a Leonard Williams-ek is hiányoznak, szóval itt azért lesz dolga Zieglernek.

A rendszernek a 4 LB használata ad nagy rugalmasságot base csomagban. Az „over” és „under” shiftekkel is előszeretettel operálnak DL és LB sor tekintetében is. A "bend but do not break defense" kifejezés PG óta itt nálunk káromkodásnak számít, de a F-B rendszernek amúgy sajátja.

Graham BB alól és ezáltal a F-B rendszerből indult, később ezzel a rendszerrel folytatta Brian Flores alatt DC-ként és a Giants védő koordinátoraként is ez volt az alapja annak amit csinált.

Persze a mai modern NFL-nek megfelelően az Ő rendszere már nem klasszikus 3-4-es rendszer. Egy interjúban a Giants DC-jeként válaszolta egy riporteri kérdésre, ami azt feszegette, hogy az Ő védelme most akkor 3-4 vagy 4-3, hogy Igen. Ezzel utalt arra, hogy egy multiple rendszert futtat és lehet ezt 3-4-nek, 4-3-nak meg 4-2-5-nek is hívni, de akár 3-3-5-nek is.

Szerinte a séma a játékosállománnyal szorosan összefügg és amúgy folyamatosan változik az ellenfél erősségeihez, meccs helyzetekhez igazodva, illetve ahhoz, hogy éppen „kit akarunk levenni”. Ezt is tudja mindenki, aki nézett NFL-t az elmúlt 20 évben, hogy BB mindig leveszi az ellenfél legjobb emberét és mindig arra kényszeríti az ellenfelet, hogy a második, harmadik opciójával verje meg. Ez a szellemiség átköltözik Las Vegasban ezennel szerintem.

A Giants-nál nem volt egyszerű dolga Grahamnak, mert mindig egy szenvedős offense-t kellet kisegíteni és emiatt nagyon sokat voltak fenn a pályán. 2021-ben konkrétan a 6. legtöbb időt a Giants védők töltötték fenn! A "bend but do not break defense" filozófiát jól tükrözi, hogy engedett yardok tekintetében 2021-ben például rosszabbak voltak, mint mi, de a Red Zone védekezésük fényévekre volt tőlünk. 2020-ban a NYG RZ védelme a 2. legjobb volt a ligában, míg 2021-ben a 9. legjobbak voltak. Ennek Raiders D szerintem közelébe nem volt 20 éve, de lehet inkább 40.

Nemsokára Moe Moton készít egy Patrick Grahammal foglalkozó cikket, azt majd még beteszem, mert Ő szerintem elég jókat szokott írni, meg előbb utóbb a TDL srácok is biztos elemzik majd a munkásságát vagy akár Ted Nguyen az Athletictől, de gondoltam hátha érdekes lehet az én gyűjtésem is 😀

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
11 hónapja
tüsi91 Chicago Bears 10 832
Utolsó mérkőzés előtti offseason előretekintés

Izgalmas időszak elé nézünk még akkor is, ha vasárnap után 8 hónapig nem nézhetünk élőben Bears meccset. Viszont jön legalább egy vezetőedző váltás és titkon remélem, hogy a szervezetben is bekövetkezik személyi és struktúra változás is, mégha olybá tűnik, hogy meg kell elégedni egy HC váltással.
Bárki is érkezzen, mint HC a 2022-es évben sok mindent nem kell várni a csapattól. A szükséges rebuildet 1 évvel eltolták, s ezért az elpazarolt 2021-es szezonért senki nem fogja vállalni a felelősséget. Amennyiben Aaron Rodgersnek Green Bayben ez lenne az utolsó szezonja természetesen más lenne a helyzet. Akkor rögtön kinyílna a lehetőségek tárháza az NFC Northban.
Viszont azt tartom, hogy amennyiben a felső vezetésben semmi nem változik, akkor nem is kell várni itt semmit sem. Ha nem hozzáértő emberek irányítanak egy szervezetet, annak eredménye sem lesz. Nem lehet egy GM a „football guy” úgy, hogy az ő két főnöke inkább csak lelkes szurkoló, mint olyan, akinek van némi elképzelése arról hogyan kellene felépíteni egy sikeres futballszervezetet. De ez az elkövetkezendő hetek zenéje lesz.

Csináltam egy nagyon egyszerű roster analízist a 2022-es szezonra free agency és draft nélkül, legalábbis személyek megnevezését illetően. Azt ameddig nem tudjuk, hogy milyen átalakítások lesznek tán felesleges. Ami biztos sokat lendítene az egy jó edzői munka lenne, végtéren már láttunk ilyet 2018-ban, azelőtt meg talán 2010-ben. Hát igen ez az elmúlt évtized sem volt egy sikerkorszak a maga 3 darab pozitív szezonjával és 1 darab playoff győzelmével, s azóta az eltelt két év megint nem hozott semmit.
A visszaigazolásokat (2 komolyabb) és a visszatérő ERFA és RFA játékosokat már beleírom, ennyit csalok, még ha nyilván kronológiai sorrendben később fognak néhányan visszatérni. Töltelék játékosokat nem számolom, a lényeg, hogy szeretném megmutatni, hogy jelenleg véleményem szerint milyen is ez a roster, ami Ryan Pace 7. szezonja után marad.

QB
Szerződés alatt: Justin Fields, Nick Foles
----
FA: Andy Dalton

Alapjában véve én mint tudjátok nem vagyok Nick Foles párti. Az a bő 10 millió, ami a fizetése mellett van 2022-re minősít néhányakat a franchisen belül. De főleg az, hogy ebből több, mint 7 millió még 2022-re is garantált, tehát még kirúgni sem éri meg, hogy valaki olcsóbbat idehozz. Szóval Nick Foles marad és backup lesz 2022-ben, amivel egyébként bajom sincs. Viszont nem lehet minden évben 10 milliót odaadni egy tartalék irányítóért. Hosszútávon fel kell építeni valakit Fields mögé. Természetesen a draft muníció nem teszi nagyon lehetővé, hogy ezt idén elkezdjük. A maximum, amit ki lehet sajtolni ebből az annyi, hogy egy UDFA-t megpróbálunk kikupálni. Hát ha egy ilyen irányító temetőben majd rálelünk a következő Tony Romora…
Természetesen itt úgyis Justin Fieldsről fog szólni minden, de főleg a következő offseason, ami rendjén is van. Szarul lett menedzselve a rookie éve, de ezen itt nem kell meglepődni sem. Én szerettem volna többet látni belőle, s emiatt vagyok kissé csalódott a kihagyott meccsei miatt. Láttunk nagyon jó dolgokat, láttuk a potenciált, láttuk a zsenit is, de összességében inkább láttuk az újonc irányítót, aki ki-kijavítgatja a korábban elkövetett hibáit, de komplettan teljes egészében jól összerakott meccse talán csak a 49ers volt. Hibázott vastagon, amivel nincs is baj, lesz anyag a következő stábnak vele kapcsolatban, de rengeteget kell neki előlépni, ahhoz, hogy itt bármiről lehessen beszélni. A tehetsége megvan, a mentális ereje megvan ehhez szerencsére.

RB
Szerződés alatt: David Montgomery, Khalil Herbert
----
Cut: Tarik Cohen save: 2,25 M, dead money: 3,5 M
FA: Damien Williams

Cohen teljesen egyértelmű cut. A sérülés szívás, de ebben a sportágban benne van. Kétlem, hogy ő valaha a régi lesz már. Van két jó futó, s jelentős megtakarítással jár az elküldése. Ez no-brainernek tűnik. Sokat itt nem kell mondani. Van két jó játékosunk. Mögéjük kell majd valaki harmadik futó, de legfőképpen az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, hogy mind Monty, mind Herbert megfelelő labdát kapjanak. Nem bánnám, ha ez egy run first csapat lenne jövőre is egy megturbózott passzjátékkal. Az offense legjobb játékosa Montgomery, remélem hogy ezt a következő stáb tudni fogja majd.

WR
Szerződés alatt: Darnell Mooney, Dazz Newsome,
Re-sign: Jakeem Grant
-------
FA: Allen Robinson, Marquise Goodwin, Damiere Byrd

Teljesen egyértelműen prio pozíció. Robinson nem fog annyi pénzt kapni, amennyit kapott volna, ha elfogadja a Bears nyári ajánlatát. Ilyen a popszakma. A másik két srác teljesen feledhető kategória, még akkor is, ha Goodwinban látnám a jó mélységi célpontot még mindig. Illetve felmerül azon kérdés is, hogy az a Byrd, aki Cam Newtonnal elkapott 750 yardot, hogy lehet ennyire nem tényező itt. De ne feszegessük, ami elmúlt az elmúlt.
Grant azért jön vissza szerintem, mert egy jó gadget játékos. Aki megfelelő pillanatban előhúzva képes a nagy játékra és veszélyes returner. Alapozni nem lehet rá ettől függetlenül, de egy jó rendszerben lehet alkalmazni és a nüanszokat a magunk javára fordítani.
Ide nem keveset kell invesztálni, s mivel az irányítónk egy olyan srác, aki big play hunter és egy vertikális passzjátékra alapuló offensehez passzol, ezért nyílván elkapókat is így kell majd választani, méghozzá legalább 1-1 nevet a piacról és a draft elejéről.

TE
2022: Cole Kmet, Jesper Horsted
Re-sign: Jesse James
------
Retired: Jimmy Graham
FA: JP Holtz

Kmet számai elég jók 56/564, de én abszolút nem vagyok lenyűgözve. Nyilván a QB helyzet őt is befolyásolja, de a red zoneban nem tényező, sok drop, kevés nagy játék – sok 3&hosszúra elkapott checkdown stb. Még mindig nagyon fiatal, szóval fejldőni lehet és kell is. Viszont elég anyagunk van ahhoz róla, hogy egyértelmű legyen, hogy ő nem egy Kelce, Andrews stb kaliber. Jelenleg nem is egy fénykorában lévő Kyle Rudolph, akivel nagyon hasonló típus.
Horsted az a faszi, aki máig nem értem miért kap ennyire kevés lehetőséget. Blokkolni nem tud, de az mondjuk Graham karrierjére is jellemző volt aztán enélkül a skill nélkül is sikeresebb karriert rakott össze, mint a poszton megfordulók szinte mindegyike. Nem azt mondom félreértés ne essék, hogy Horsted egy Jimmy Graham kaliber, hanem azt, hogy ő egy jó kezű túlméretes elkapó, akit ha felengedtek a pályára, akkor észre is vétette magát pozitív irányban. S ha ezt esetleg nem 6-szor (!!!) tették volna meg a szezonban, akkor lehet, hogy nem 2 TD elkapás állna a neve mellett csak…
James nagyon olcsón visszajön szerintem. Semmi extra, de lehet használni blokkolni és passzjátékban is.

OT
Szerződés alatt: Teven Jenkins, Larry Borom, Lachavious Simmons
Re-sign: Elijah Wilkinson
----
Retired: Jason Peters
FA: Germain Ifedi

iOL
Szerződés alatt: OG Cody Whitehair, C Sam Mustipher (ERFA), OG Alex Bars (RFA)
Re-sign: James Daniels OG

Tackle poszton a két kezdő megvan még ha Jenkinsről sok tape nincs is, viszont nyilván az offense egyik fő pontja lesz a szezonban, hogy felépítsék kezdő NFL tacklenek. Hogy ez LOT-ot vagy ROT-ot jelent, az egy másik kérdés. Gyakorlatilag kapunk egy rookie tacklet jövőre kezdő potenciállal. Ellenben Borom abszolút a legkellemesebb meglepetése a szezonnak. Egyértelműen vannak hibái, de több nagyon jó mérkőzést tudhat magáénak, igaz némelyiket olyan szerény képességű srácok, mint például TJ Watt és Nick Bosa ellen.
Danielst beírtam, hogy visszaigazoljuk. Benne még bőven látom a fejlődési potenciált, s talán őt is eddig csak visszafogta itt a vezetőedző csoda támadósora. A legjobb támadófalemberünk idén és még mindig csak 24 éves. Évi 8-9 milliót megér, ha nem akarunk egy power sémát tolni a jövőben, mert abba a helyét nem látom. Jobb játékos, mint Whitehair, aki viszont a szerződése miatt mozdíthatatlan.
Mustipher nem NFL szintű center, erről felesleges is többet beszélni.
Ifedi amúgy még egy gondolatot megérne egyébként. Gondoljunk bármit róla, 2020-ban jól játszott jobb oldali guardként, s szerintem az ő igazi posztja belül van és nem tackleként. Mint olcsó backup nagyon jó megoldás lenne.

DL
Szerzdődés alatt: Angelo Blackson, Mario Edwards, Khyris Tonga
Re-signed: Bilal Nichols
----
FA: Akiem Hicks
Cut: Eddie Goldman – cap save: 6,7 M, dead money: 5,1 M

Ahhoz képest, hogy ezt tartottuk a szezon előtt a legerősebb posztnak, hát elég csalódás. Edwards és Nichols jelentősen visszaestek 2020-hoz képest impact játékokban. Goldman árnyéka a covid előtti játékosnak, aki volt. Az elég egyértelmű, hogy 11,8 milliót nem fog ezért kapni jövőre. Blackson és Tonga viszont nagyon szépen játszanak, előbbi egy remek depth igazolás, utóbbi egy remek draft pick 7. körben.
Hicks igen. Őt szívem szerint visszahoznám, mert okosan használva még mindig impact játékos. De 3 éve folyamatosan sérült és idén több különböző nyavalyával hagyott ki vagy 6-8 meccset. Nem tudom mi az ára a piacon, valahol 6-7 millióra saccolom. Örülnék ha visszajönne, de érzésem szerint és a nyilatkozatok alapján ennek a sztorinak vasárnap vége lesz. Alapozni sajnos nem lehet rá, s arra sem lehet bazírozni, hogy talán majd egészséges lesz 8 meccsen.
Nicholst beírtam visszaigazolásnak, mert egyrészt fiatal, másrészt 2020 nagyon combos idény volt, de nyilván ő sem egy impact játékos, inkább csak egy erős rotációs ember. Őt is 6-8 millió környékére saccolom, ennyit tán megér. Viszont az is egyértelmű, hogy ez a felhozatal így már elég vérszegény.

EDGE
Szerződés alatt: Khalil Mack, Robert Quinn, Trevis Gipson, Charles Snowden, Sam Kamara
----
FA: Bruce Irvin
Cut: Jeremiah Attaochu – cap save: 2,3 M, dead money: 0,8 M

A kérdés, hogy valamelyik top, de 30-on túli rushert megpróbálunk-e áruba bocsátani. Szezon előtt azt írtam, hogy Quinn-nek jó szezonja lesz, folyamatosan a karrierje egy jó-egy rossz mintát követ, de egy okos franchise nem tartja meg egy jó szezon után 2022-re. Egy ilyen után nyilván kirúgni nem lehet. Fiatalabbak azonban nem lesznek Mackkel, szóval fene tudja. Pénzügyileg sem lehet nagyon hozzájuk nyúlni ebben az offseasonben, ellenben 2023-ban már mozdíthatóak. Szóval szerintem maradnak és majd egy év múlva ilyenkor lehet arról beszélgetnünk, hogy hogyan tovább.
Gipson, mint harmadik rusher ok, ezért Attaochu felesleges. Ettől függetlenül én Gipsontól elsősorban a preseason meccsei és az első pár forduló után többet vártam. Gyakorlatilag mérkőzésekre eltűnt, ahol egy kósza pressure sem jött róla passrushban. S nagyon sokat lendítene a helyzeten, ha Snowden a redshirt év után és/vagy Kamara használható lenne 2022-ben.

ILB
Szerződés alatt: Roquan Smith, Caleb Johnson
----
FA: Alec Ogletree, Christian Jones
Cut: Danny Trevathan – post june 1 - cap save: 3,5 M, dead money 2022: 2,43 M, 2023: 6,5 M

Trevathan karrierjének vége, de ez a szerződés valami eszméletlen. Ogletree engem nem győzött meg, egy jó meccse volt a Vikings ellen itthon, de azon kívül nem tett hozzá semmit. Jones talán visszajöhet olcsón, de ő is 31 éves lesz. Hát ide is kell egy kezdő LB. Roquan szupersztár kaliber.

CB
Szerződés alatt: Jaylon Johnson, Kindle Vildor, Thomas Graham Jr., Duke Shelley
---
FA: Artie Burns, Xavier Crawford (RFA), Marqui Christian

Másik nagyon priós poszt. Burns ahogy írtam már , tényleg jól játszik. Benne látom egyébként a depth cornert. A fiatalok nyilván maradnak majd, de egyértelműen kell az erősítés, mind nickel cornerként, mind pedig a szélen. Rengetek kommunikációs hibát vétettünk idén hátul, elsősorban Vildor és a safetyk. Ebbe az egységbe elkelt volna a veterán jelenlét, de nem vagyok NFL GM. Az totál egyértelmű, hogy ide kell a piacon is pénzt beletenni, még ha nem is feltétlen szupersztárra kell itt szerintem gondolni, de egy stabil második cornerre mindenképpen. Jaylon azt bizonyította, hogy jobb, mint egy CB2, de azt még nem, hogy egyértelmű CB1.

SAF
Szerződés alatt: Eddie Jackson
Re-sign: DeAndre Houston-Carson
----
FA: Tashaun Gipson, Deon Bush

Jó lenne Jackson másik felére valaki végleges megoldást megtalálni, de vannak komolyabb prioritások. Gipson és Bush jó közelítéssel átlagos játékosok, de nem megbízhatóak. Houston-Carson az ST legjobb embere, és a pályán sincs elveszve, szóval őt mindenképpen visszahoznám. Ennek a posztnak is az évek óta - tulajdonképpen Amos távozása óta - toldozása, foltozása, egy éves stop-gap veteránokkal történő megoldása is mutatja, hogy az elmúlt években egyszerűen annyira kevés minőségi draft picket birtokoltunk, hogy ide 3 év alatt egyetlen húzás sem jutott.

ST
Szerződés alatt : Cairo Santos (PK)
Re-sign: Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)Via Spotrac, via Overthecap a 2022-es nyitó cap space jelen állapot szerint 44 millió. A cutokkal ez 58,5 millió, az RFA-ERFA visszaigazolások miatt és az egyszerűség kedvéért legyen 55 millió. Draft+szezon közbeni átigazolásokra maradjon 5 millió, szóval ~50 millióból kellene akkor gazdálkodnia az új rezsimnek. Alapjában véve ez sok, csak kurva sok helyre kellene játékost találni.

Ahogy írtam, minden bizonnyal kronológiai sorrendben előbb érkeznek majd máshonnak szabadügynökök, minthogy ezek a játékosok mindegyikre visszaigazoljon. De tételezzük fel, hogy így lenne, szóval egy összesítő áttekintés:

QB Justin Fields, Nick Foles
RB David Mongomery, Khalil Herbert
TE Cole Kmet, Jesse James, Jesper Horsted (RFA)
WR1:???
WR2: Darnell Mooney
WR3: ???, Jakeem Grant, Dazz Newsome
LT: Teven Jenkins, Elijah Wilkinson
LG Cody Whitehair
C: ???, Sam Mustipher (ERFA)
RG: James Daniels, Alex Bars (RFA)
RT: Larry Borom, Lachavious Simmons

DT Bilal Nichols, Mario Edwards
DT: Angelo Blackson, Khyris Tonga
Edge: Khalil Mack, Trevis Gipson, Charles Snowden
Edge: Robert Quinn, Sam Kamara
ILB: Roquan Smith, Caleb Johnson
ILB: ???,
CB: Jaylon Johnson, Thomas Graham
CB: ???, Kindle Vildor
NCB: ???, Duke Shelley
S: Eddie Jackson
S: ???, Deandre Houston-Carson
ST: Cairo Santos (PK), Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)

Összegezve akkor szerintem a teljesen egyértelmű needek a kezdőből, nem fontossági sorrendben:
WR1
WR3
U TE
C
DT
ILB2
CB
NCB
SAF


A 22-ből legalább 7 poszton nem tudsz NFL kezdő matériát felvonultatni, s finoman számoltam, de általánosságban elmondható, hogy egy poszt nincs a futót leszámítva, ahol azt mondanád, hogy nem férne el egy játékos. Sok problémám volt Pace-szel, de az egyik legnagyobb az a draft pickek folyamatos elherdálása. S ez tökéletesen megmutatkozik a roster jelen helyzetén és azon, hogy az olyan-amilyen kezdők mögött nem tudsz legalább fiatalokat sem felmutatni, mert a drafton nem volt muníció választani. Az is oké, hogy jobb egy szupersztár mint 3 közepes játékos, de akkor bökjünk rá arra, hogy Pace hány szupersztárt húzott a drafton. Szerintem 1-et, Roquant. S pont Pace az, aki saját magát heréli ki a draft pickek eltradelésével, ugyanis ő az az ember, akinek nagyon jó szeme van a talent megtalálásban a közép-hátsó körökben.
De visszakanyarodva az eredeti témára. Az általam prognosztizált visszaigazolások egy 15-20 milliót levesznek a rendelkezésre álló ~50 millióból, szóval marad 30-35 millió. Ez nem kevés pénz. És a szerződésekhez még hozzá lehet itt-ott nyúlni.
A drafton nincs első kör, nincs 4. kör, cserében két db 5. kör eleje a mienk. (Igen, adná magát egy letrade a ~40. pickről második körben extra 4. kör beszerzéséért). Viszont összesen megint 5 darab választással megyünk neki a draftnak. Amiből mindössze 2 darab lesz top100-on belül. Nagyon nem kell csodálkozni azon, hogy miért van a roster kiherélve.

Free Agency
Amire én számítok, hogy piacról hozunk:
- WR1
- CB2
- ILB2
- G/C vagy TE
- SAF
- depth DL

WR: nagyobb nevű WR, az persze már a mi balszerencsénk is, hogy Godwin és Gallup is a szezon végén szenvedett keresztszalagszakadást, s ott már kérdőjeles a visszatérés a szezon kezdetre. Ha már Allen Robinson párhuzam, akkor én DJ Charkot lehet megpróbálnám. Ő is sérülésből jön, még lehet drága sem lenne, de a potenciál bőven benne van. Akár egy 1 éves 10-12 milliós szerződéssel.
CB2: Lásd Ward a Chiefsből, Wallace a Billsből stb. Nagyjából egy 7-8 milliós játékosra tippelek. Kell egy veterán srác, és egy olyan srác, akit be tudsz tenni a kezdőbe szívfájdalom nélkül. Nem kell előszámú kalibernek sem lennie.
ILB2: Stop-gap megoldást Roquan mellé olcsón. Ha Kwiatot kirúgja a Raiders, márpedig szerintem megteszi, akkor az egy szuper megoldás lenne. Futás ellen óriási upgrade lenne Ogletreehez képest. Nem láttam játszani a Raidersben, de 2019-ben, amikor még itt volt coverageben sokat lépett előre.

S ezekmellé rengeteg irányban el lehet még indulni. Nem lepődnék meg azon sem, ha megpróbálnánk egy nagymértékű iOL beruházást legyen az center vagy guard. Ha Daniels nem jön vissza, akkor persze ez kb kötelező is lesz. De el lehet indulni egy olyan úton is, hogy jön egy elkapó TE az (OJ Howard, Engram, Njoku, Gesicki) négyesből Kmet mellé.
És az olcsó depth játékosok gyakorlatilag mindenhova, talán egy jobb rotációs DT még becsúszhatna, meg Jackson párjaként valaki olcsón. Feltételezem, hogy nem akarunk letolt gatyával a draftra menni safety poszton.

DRAFT
- WR
- CB
- OL
- minden más

WR azért, mert látjuk, hogy azon támadósorok, ahol van 3 potens WR – Cincy, Dallas pl – eléggé hasítanak, s feltételezem, hogy egy fiatalt fel kellene építeni No1-nek.

CB meg az előző oknál fogva, egy passz orientált ligában ha 1 jó cornered van az nem jó ötlet – lásd Chicago Bears 2021. Ha 2 jó cornered van az nem ideális – lásd Chicago Bears 2020. Ha három jó cornered van – lásd Chicago Bears 2018 -, akkor már lehet tervezgetni.
És akkor nem mondhatjuk minden bizonnyal el, hogy a keret rogyásig van tele tehetségekkel, s ha csak abba gondolunk, hogy Whitehair teljesítménye milyen, akkor nem elvetélt gondolat esetleg az idei drafton benevezni egy projekt játékosra, aki 2023-ban átveheti a helyét.
Rengeteg a „ha” meg a feltételezés, az biztos. Ezekre adni nem lehet. 3 embert tudok megnevezni ebből a csapatból nyugodt szívvel, akik magas szinten fognak 2022-ben teljesíteni (sérülések lehetnek persze): David Montgomery, Khalil Mack, Roquan Smith. Ez kevés. A többiekben ott a „ha”.

Természetesen a januári változások jelentősen befolyásolhatják az offseason politikát, de a needek attól még needek maradnak. Maximum ahhoz jutunk majd közelebb, hogy az új stáb, esetleg új GM honnan érkezik, milyen kultúrában dolgozott eddig, stb.

2022 nálam még a türelem éve, de egy játékos távozására vagyunk tényleg attól, hogy ebben a csoportban kiélezett verseny legyen a győzelemért. Ha ez adná az Úr, hogy már idén megtörténne, akkor viszont ennek a keretnek készen kell állnia arra, hogy már 2022-ben nyerjen. A Vikingstól nem vagyunk szerintem messze lemaradva, s talán még a Lions előtt vagyunk, de lássuk be ez a keret az NFC elejétől rendkívül messze van.
11 hónapja
Gróf de sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 12 301 — capitaine du château de Vienne 1487
Testament Of Big Ben


LEGÁCI
szent lecke a szentkönyvbű

Királyok 1
1:1 Seljövende anap melyen a választás 1:2 esett, s a próféták böktek 1:3 s leen amaz, nevezett Kóver és Kolbert, kik megolvasták, és mondák SónAnderz 1:4 lejövend akkor a fijú 1:5 neve Dan, az atyától származék 1:6 kit ismertek Art nevén 1:7 mivel ő a Bukkméker 1:8 az ő hatalmával, mivel hatalmas ő a hatalmasok között is 1:9 nevében és hatalmában a fiú szóla 1:10 nem leszen, nevezett SónAnderz, Arkanzá fattya, mer mondom bizony 1:11 ki eljövend, annak neve Benjámin 1:12 jöve ő Miamiból, ami nem Florida 1:13 leszen ő a legkisebb fijú a legkedvesebb gyermek 1:14 áldjátok tehát a fijút, s a fijúnak választását Bent 1:15 mert hatalmas vagy mind közül kinek neve Dan

Mózes 1
3:15 a nagy isten megjelőlé elsőként Csárlit 3:16 kineve neve Beccs. és jelet raka Tommira 3:17 akit ismertek, mint Őrültkutyák 3:18 hatalmas volt a jel és a súlya alatt csontok törtek 3:19 hogy eljövendjen a ti prófétátok, Ben 4
4:3 s küzde ő a gonosznak seregével, először 4:4 s megizlelé a vereség ízét 4:5ám az első ember ki kapta, legyen áldott 4:6 neve pedig El 4:7 Rendel El, minthogy el lett rendelve
5:7 s felbuzgólkodék az ő prófétájok, s szarrá és fossá veré a Miamit 5:8 ami Florida
8:17 megveré a Hazafiakat, majd kikapá tőle 8:18 minthogy rendelé El, a hatalmas isten 8:19 nem megyen egyből a legkisebb 8:20 hanem megyen a Tom, aki a Kecske... a harmadikra

Példabeszédek
6:6:6megleve az ő jutalma, mert megérik, miként végigvivék, álltig idegenben 6:66 de nem kapá minnek neve emvípi, kapá azt Hímes nevű 66:6 de legyen ő a legkisebb, legkisebb a mindenek Bejaminja, áldassék..

Prédikátor
s meglesé a gonosznak műhelye, melyben honol a sötétség szíve, s megirigyelé hamvasságát a legkisebbnek... s tevé őt a motorra, majd levevé. dulván, le...
levevé még őt, őbelőle megszabadíttatik amelyet hívnak vakbélnek

s hiába fijaim, a ti jeletek pedig lesz a csíkos alsó, melyet kaptok és viselitek az idők végezetéig, emlékezve mit tett Kimo, azzal a bizonyos Palmerrel, mert ez a jel az ő jelük és ti viselitek...

Mózes 2 Tomlin 1
elvétetett a Kóver, mert idejéből kifutott, s eljövend a messiás, akit ismertek, mint Séf, a nevén Tomlin, ám ő a hitében mindig cover, de nem az...

...az miben mondták az iszonyat eljövetele, mikor a csíkos alsókba szájtátva nézitek a miamibeliek, akik floridaiak, csak nézitek a legnagyobb csapást, amit pontokra lehet ütni, csak nézitek, de bizony mondom néktek, higgyétek is, higgyétek s nyertek, ... mert hárommal is lehet, csak hárommal

és megáldá azúr, mégegyszer, de nem adá azt amit hívtok emvípínek, kapá azt Sántónió nevű

Rúth 1
s nem csak megvezettetet a Benjámin, nem, meg is tévedett, amaz helyen, neve Tahó-tó, s elvesze belőle a Benjámin, s marada az, minek neve Lőcs, avagy a Gerlyedelem... meglelé büntetését is, hogy tiltásba essen, s megtalálja a Benjamint.. Súlytották csapásokkal, elsőbben Séjmúr nevű arcának vonásait, majd enGatya, ki a gonosznak harcosa, hogy orrának vonalát is - de adatott győzelem, de mégsem adatott öröm, mert az pokolbeli fattyú, Áron, ki azóta átkozott, s átkában vive magával mindannyiunkat, hogy nem kapánk többet abból a bizonyosból, de ő sem..

Tomlin 2
s elhatározá a messiás, hogy megölé ő a Lőcsöt, hogy elvevé az ékszereit, s adá azt egy kézbe, Asli az Őriző, ki a golyókat markolja szorosan, hogy elsorvasszák a Gerlyedelmet,

...csakhogy megszületék méges a Hattyú, merha nem lészen tesztoszteron, mondom néktek, az ösztrogén a pokolba visz, s mért rá óriási csapást, mikor ellene küldte isten harcosát, ki benjáminabb a benjáminnál, a neve Tibó, a Tehén, s adott neki leckét, hosszú lecke volt..

Eszter
s méne s kéré a messiását adná neki még időt, s mindig kapá időt az ő messiásától, de nem szabadulhatik, mikor jöve megin az, kit vezete a Tibó, mostmár vezete a Mening, a Törtnyakú, s nem lelénk örömöt

s leledze a számok bűvöletében, mik lévén: nevük rekord és fizetési csekk

Énekek Éneke
| 100 évre titkosítva |
Sutianap levele a makkosháziakhoz 1:1

"Fijaim, Híveim, MotyoróK!

Most mindenki jelentkezzen szépen csöndben, aki Roethlisberger előtti Steelerst nézett aktívan! Nalássátok, most egyön a pillanat a szörnyű bizonytalanság, me ugye Séfbácsit kiabálják mindig, de Rötyivel se nem vót soha negatív szezonuk, főfogtátok eztet. Ő fölfogta, elég időt töltött le nálunk, s persze ki is használta."

... hogy elmékezzetek csak tik az elejire, nem a végire, hogy legyen a szivetekbe a Benjamin, a benjáminos Benjamin..

Szerkesztette: Gróf de sutianap

Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...