Aranykommentek

10 napja
tüsi91 Chicago Bears 10 055
Utolsó mérkőzés előtti offseason előretekintés

Izgalmas időszak elé nézünk még akkor is, ha vasárnap után 8 hónapig nem nézhetünk élőben Bears meccset. Viszont jön legalább egy vezetőedző váltás és titkon remélem, hogy a szervezetben is bekövetkezik személyi és struktúra változás is, mégha olybá tűnik, hogy meg kell elégedni egy HC váltással.
Bárki is érkezzen, mint HC a 2022-es évben sok mindent nem kell várni a csapattól. A szükséges rebuildet 1 évvel eltolták, s ezért az elpazarolt 2021-es szezonért senki nem fogja vállalni a felelősséget. Amennyiben Aaron Rodgersnek Green Bayben ez lenne az utolsó szezonja természetesen más lenne a helyzet. Akkor rögtön kinyílna a lehetőségek tárháza az NFC Northban.
Viszont azt tartom, hogy amennyiben a felső vezetésben semmi nem változik, akkor nem is kell várni itt semmit sem. Ha nem hozzáértő emberek irányítanak egy szervezetet, annak eredménye sem lesz. Nem lehet egy GM a „football guy” úgy, hogy az ő két főnöke inkább csak lelkes szurkoló, mint olyan, akinek van némi elképzelése arról hogyan kellene felépíteni egy sikeres futballszervezetet. De ez az elkövetkezendő hetek zenéje lesz.

Csináltam egy nagyon egyszerű roster analízist a 2022-es szezonra free agency és draft nélkül, legalábbis személyek megnevezését illetően. Azt ameddig nem tudjuk, hogy milyen átalakítások lesznek tán felesleges. Ami biztos sokat lendítene az egy jó edzői munka lenne, végtéren már láttunk ilyet 2018-ban, azelőtt meg talán 2010-ben. Hát igen ez az elmúlt évtized sem volt egy sikerkorszak a maga 3 darab pozitív szezonjával és 1 darab playoff győzelmével, s azóta az eltelt két év megint nem hozott semmit.
A visszaigazolásokat (2 komolyabb) és a visszatérő ERFA és RFA játékosokat már beleírom, ennyit csalok, még ha nyilván kronológiai sorrendben később fognak néhányan visszatérni. Töltelék játékosokat nem számolom, a lényeg, hogy szeretném megmutatni, hogy jelenleg véleményem szerint milyen is ez a roster, ami Ryan Pace 7. szezonja után marad.

QB
Szerződés alatt: Justin Fields, Nick Foles
----
FA: Andy Dalton

Alapjában véve én mint tudjátok nem vagyok Nick Foles párti. Az a bő 10 millió, ami a fizetése mellett van 2022-re minősít néhányakat a franchisen belül. De főleg az, hogy ebből több, mint 7 millió még 2022-re is garantált, tehát még kirúgni sem éri meg, hogy valaki olcsóbbat idehozz. Szóval Nick Foles marad és backup lesz 2022-ben, amivel egyébként bajom sincs. Viszont nem lehet minden évben 10 milliót odaadni egy tartalék irányítóért. Hosszútávon fel kell építeni valakit Fields mögé. Természetesen a draft muníció nem teszi nagyon lehetővé, hogy ezt idén elkezdjük. A maximum, amit ki lehet sajtolni ebből az annyi, hogy egy UDFA-t megpróbálunk kikupálni. Hát ha egy ilyen irányító temetőben majd rálelünk a következő Tony Romora…
Természetesen itt úgyis Justin Fieldsről fog szólni minden, de főleg a következő offseason, ami rendjén is van. Szarul lett menedzselve a rookie éve, de ezen itt nem kell meglepődni sem. Én szerettem volna többet látni belőle, s emiatt vagyok kissé csalódott a kihagyott meccsei miatt. Láttunk nagyon jó dolgokat, láttuk a potenciált, láttuk a zsenit is, de összességében inkább láttuk az újonc irányítót, aki ki-kijavítgatja a korábban elkövetett hibáit, de komplettan teljes egészében jól összerakott meccse talán csak a 49ers volt. Hibázott vastagon, amivel nincs is baj, lesz anyag a következő stábnak vele kapcsolatban, de rengeteget kell neki előlépni, ahhoz, hogy itt bármiről lehessen beszélni. A tehetsége megvan, a mentális ereje megvan ehhez szerencsére.

RB
Szerződés alatt: David Montgomery, Khalil Herbert
----
Cut: Tarik Cohen save: 2,25 M, dead money: 3,5 M
FA: Damien Williams

Cohen teljesen egyértelmű cut. A sérülés szívás, de ebben a sportágban benne van. Kétlem, hogy ő valaha a régi lesz már. Van két jó futó, s jelentős megtakarítással jár az elküldése. Ez no-brainernek tűnik. Sokat itt nem kell mondani. Van két jó játékosunk. Mögéjük kell majd valaki harmadik futó, de legfőképpen az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, hogy mind Monty, mind Herbert megfelelő labdát kapjanak. Nem bánnám, ha ez egy run first csapat lenne jövőre is egy megturbózott passzjátékkal. Az offense legjobb játékosa Montgomery, remélem hogy ezt a következő stáb tudni fogja majd.

WR
Szerződés alatt: Darnell Mooney, Dazz Newsome,
Re-sign: Jakeem Grant
-------
FA: Allen Robinson, Marquise Goodwin, Damiere Byrd

Teljesen egyértelműen prio pozíció. Robinson nem fog annyi pénzt kapni, amennyit kapott volna, ha elfogadja a Bears nyári ajánlatát. Ilyen a popszakma. A másik két srác teljesen feledhető kategória, még akkor is, ha Goodwinban látnám a jó mélységi célpontot még mindig. Illetve felmerül azon kérdés is, hogy az a Byrd, aki Cam Newtonnal elkapott 750 yardot, hogy lehet ennyire nem tényező itt. De ne feszegessük, ami elmúlt az elmúlt.
Grant azért jön vissza szerintem, mert egy jó gadget játékos. Aki megfelelő pillanatban előhúzva képes a nagy játékra és veszélyes returner. Alapozni nem lehet rá ettől függetlenül, de egy jó rendszerben lehet alkalmazni és a nüanszokat a magunk javára fordítani.
Ide nem keveset kell invesztálni, s mivel az irányítónk egy olyan srác, aki big play hunter és egy vertikális passzjátékra alapuló offensehez passzol, ezért nyílván elkapókat is így kell majd választani, méghozzá legalább 1-1 nevet a piacról és a draft elejéről.

TE
2022: Cole Kmet, Jesper Horsted
Re-sign: Jesse James
------
Retired: Jimmy Graham
FA: JP Holtz

Kmet számai elég jók 56/564, de én abszolút nem vagyok lenyűgözve. Nyilván a QB helyzet őt is befolyásolja, de a red zoneban nem tényező, sok drop, kevés nagy játék – sok 3&hosszúra elkapott checkdown stb. Még mindig nagyon fiatal, szóval fejldőni lehet és kell is. Viszont elég anyagunk van ahhoz róla, hogy egyértelmű legyen, hogy ő nem egy Kelce, Andrews stb kaliber. Jelenleg nem is egy fénykorában lévő Kyle Rudolph, akivel nagyon hasonló típus.
Horsted az a faszi, aki máig nem értem miért kap ennyire kevés lehetőséget. Blokkolni nem tud, de az mondjuk Graham karrierjére is jellemző volt aztán enélkül a skill nélkül is sikeresebb karriert rakott össze, mint a poszton megfordulók szinte mindegyike. Nem azt mondom félreértés ne essék, hogy Horsted egy Jimmy Graham kaliber, hanem azt, hogy ő egy jó kezű túlméretes elkapó, akit ha felengedtek a pályára, akkor észre is vétette magát pozitív irányban. S ha ezt esetleg nem 6-szor (!!!) tették volna meg a szezonban, akkor lehet, hogy nem 2 TD elkapás állna a neve mellett csak…
James nagyon olcsón visszajön szerintem. Semmi extra, de lehet használni blokkolni és passzjátékban is.

OT
Szerződés alatt: Teven Jenkins, Larry Borom, Lachavious Simmons
Re-sign: Elijah Wilkinson
----
Retired: Jason Peters
FA: Germain Ifedi

iOL
Szerződés alatt: OG Cody Whitehair, C Sam Mustipher (ERFA), OG Alex Bars (RFA)
Re-sign: James Daniels OG

Tackle poszton a két kezdő megvan még ha Jenkinsről sok tape nincs is, viszont nyilván az offense egyik fő pontja lesz a szezonban, hogy felépítsék kezdő NFL tacklenek. Hogy ez LOT-ot vagy ROT-ot jelent, az egy másik kérdés. Gyakorlatilag kapunk egy rookie tacklet jövőre kezdő potenciállal. Ellenben Borom abszolút a legkellemesebb meglepetése a szezonnak. Egyértelműen vannak hibái, de több nagyon jó mérkőzést tudhat magáénak, igaz némelyiket olyan szerény képességű srácok, mint például TJ Watt és Nick Bosa ellen.
Danielst beírtam, hogy visszaigazoljuk. Benne még bőven látom a fejlődési potenciált, s talán őt is eddig csak visszafogta itt a vezetőedző csoda támadósora. A legjobb támadófalemberünk idén és még mindig csak 24 éves. Évi 8-9 milliót megér, ha nem akarunk egy power sémát tolni a jövőben, mert abba a helyét nem látom. Jobb játékos, mint Whitehair, aki viszont a szerződése miatt mozdíthatatlan.
Mustipher nem NFL szintű center, erről felesleges is többet beszélni.
Ifedi amúgy még egy gondolatot megérne egyébként. Gondoljunk bármit róla, 2020-ban jól játszott jobb oldali guardként, s szerintem az ő igazi posztja belül van és nem tackleként. Mint olcsó backup nagyon jó megoldás lenne.

DL
Szerzdődés alatt: Angelo Blackson, Mario Edwards, Khyris Tonga
Re-signed: Bilal Nichols
----
FA: Akiem Hicks
Cut: Eddie Goldman – cap save: 6,7 M, dead money: 5,1 M

Ahhoz képest, hogy ezt tartottuk a szezon előtt a legerősebb posztnak, hát elég csalódás. Edwards és Nichols jelentősen visszaestek 2020-hoz képest impact játékokban. Goldman árnyéka a covid előtti játékosnak, aki volt. Az elég egyértelmű, hogy 11,8 milliót nem fog ezért kapni jövőre. Blackson és Tonga viszont nagyon szépen játszanak, előbbi egy remek depth igazolás, utóbbi egy remek draft pick 7. körben.
Hicks igen. Őt szívem szerint visszahoznám, mert okosan használva még mindig impact játékos. De 3 éve folyamatosan sérült és idén több különböző nyavalyával hagyott ki vagy 6-8 meccset. Nem tudom mi az ára a piacon, valahol 6-7 millióra saccolom. Örülnék ha visszajönne, de érzésem szerint és a nyilatkozatok alapján ennek a sztorinak vasárnap vége lesz. Alapozni sajnos nem lehet rá, s arra sem lehet bazírozni, hogy talán majd egészséges lesz 8 meccsen.
Nicholst beírtam visszaigazolásnak, mert egyrészt fiatal, másrészt 2020 nagyon combos idény volt, de nyilván ő sem egy impact játékos, inkább csak egy erős rotációs ember. Őt is 6-8 millió környékére saccolom, ennyit tán megér. Viszont az is egyértelmű, hogy ez a felhozatal így már elég vérszegény.

EDGE
Szerződés alatt: Khalil Mack, Robert Quinn, Trevis Gipson, Charles Snowden, Sam Kamara
----
FA: Bruce Irvin
Cut: Jeremiah Attaochu – cap save: 2,3 M, dead money: 0,8 M

A kérdés, hogy valamelyik top, de 30-on túli rushert megpróbálunk-e áruba bocsátani. Szezon előtt azt írtam, hogy Quinn-nek jó szezonja lesz, folyamatosan a karrierje egy jó-egy rossz mintát követ, de egy okos franchise nem tartja meg egy jó szezon után 2022-re. Egy ilyen után nyilván kirúgni nem lehet. Fiatalabbak azonban nem lesznek Mackkel, szóval fene tudja. Pénzügyileg sem lehet nagyon hozzájuk nyúlni ebben az offseasonben, ellenben 2023-ban már mozdíthatóak. Szóval szerintem maradnak és majd egy év múlva ilyenkor lehet arról beszélgetnünk, hogy hogyan tovább.
Gipson, mint harmadik rusher ok, ezért Attaochu felesleges. Ettől függetlenül én Gipsontól elsősorban a preseason meccsei és az első pár forduló után többet vártam. Gyakorlatilag mérkőzésekre eltűnt, ahol egy kósza pressure sem jött róla passrushban. S nagyon sokat lendítene a helyzeten, ha Snowden a redshirt év után és/vagy Kamara használható lenne 2022-ben.

ILB
Szerződés alatt: Roquan Smith, Caleb Johnson
----
FA: Alec Ogletree, Christian Jones
Cut: Danny Trevathan – post june 1 - cap save: 3,5 M, dead money 2022: 2,43 M, 2023: 6,5 M

Trevathan karrierjének vége, de ez a szerződés valami eszméletlen. Ogletree engem nem győzött meg, egy jó meccse volt a Vikings ellen itthon, de azon kívül nem tett hozzá semmit. Jones talán visszajöhet olcsón, de ő is 31 éves lesz. Hát ide is kell egy kezdő LB. Roquan szupersztár kaliber.

CB
Szerződés alatt: Jaylon Johnson, Kindle Vildor, Thomas Graham Jr., Duke Shelley
---
FA: Artie Burns, Xavier Crawford (RFA), Marqui Christian

Másik nagyon priós poszt. Burns ahogy írtam már , tényleg jól játszik. Benne látom egyébként a depth cornert. A fiatalok nyilván maradnak majd, de egyértelműen kell az erősítés, mind nickel cornerként, mind pedig a szélen. Rengetek kommunikációs hibát vétettünk idén hátul, elsősorban Vildor és a safetyk. Ebbe az egységbe elkelt volna a veterán jelenlét, de nem vagyok NFL GM. Az totál egyértelmű, hogy ide kell a piacon is pénzt beletenni, még ha nem is feltétlen szupersztárra kell itt szerintem gondolni, de egy stabil második cornerre mindenképpen. Jaylon azt bizonyította, hogy jobb, mint egy CB2, de azt még nem, hogy egyértelmű CB1.

SAF
Szerződés alatt: Eddie Jackson
Re-sign: DeAndre Houston-Carson
----
FA: Tashaun Gipson, Deon Bush

Jó lenne Jackson másik felére valaki végleges megoldást megtalálni, de vannak komolyabb prioritások. Gipson és Bush jó közelítéssel átlagos játékosok, de nem megbízhatóak. Houston-Carson az ST legjobb embere, és a pályán sincs elveszve, szóval őt mindenképpen visszahoznám. Ennek a posztnak is az évek óta - tulajdonképpen Amos távozása óta - toldozása, foltozása, egy éves stop-gap veteránokkal történő megoldása is mutatja, hogy az elmúlt években egyszerűen annyira kevés minőségi draft picket birtokoltunk, hogy ide 3 év alatt egyetlen húzás sem jutott.

ST
Szerződés alatt : Cairo Santos (PK)
Re-sign: Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)Via Spotrac, via Overthecap a 2022-es nyitó cap space jelen állapot szerint 44 millió. A cutokkal ez 58,5 millió, az RFA-ERFA visszaigazolások miatt és az egyszerűség kedvéért legyen 55 millió. Draft+szezon közbeni átigazolásokra maradjon 5 millió, szóval ~50 millióból kellene akkor gazdálkodnia az új rezsimnek. Alapjában véve ez sok, csak kurva sok helyre kellene játékost találni.

Ahogy írtam, minden bizonnyal kronológiai sorrendben előbb érkeznek majd máshonnak szabadügynökök, minthogy ezek a játékosok mindegyikre visszaigazoljon. De tételezzük fel, hogy így lenne, szóval egy összesítő áttekintés:

QB Justin Fields, Nick Foles
RB David Mongomery, Khalil Herbert
TE Cole Kmet, Jesse James, Jesper Horsted (RFA)
WR1:???
WR2: Darnell Mooney
WR3: ???, Jakeem Grant, Dazz Newsome
LT: Teven Jenkins, Elijah Wilkinson
LG Cody Whitehair
C: ???, Sam Mustipher (ERFA)
RG: James Daniels, Alex Bars (RFA)
RT: Larry Borom, Lachavious Simmons

DT Bilal Nichols, Mario Edwards
DT: Angelo Blackson, Khyris Tonga
Edge: Khalil Mack, Trevis Gipson, Charles Snowden
Edge: Robert Quinn, Sam Kamara
ILB: Roquan Smith, Caleb Johnson
ILB: ???,
CB: Jaylon Johnson, Thomas Graham
CB: ???, Kindle Vildor
NCB: ???, Duke Shelley
S: Eddie Jackson
S: ???, Deandre Houston-Carson
ST: Cairo Santos (PK), Pat O’Donnell (P), Patrick Scales (LS)

Összegezve akkor szerintem a teljesen egyértelmű needek a kezdőből, nem fontossági sorrendben:
WR1
WR3
U TE
C
DT
ILB2
CB
NCB
SAF


A 22-ből legalább 7 poszton nem tudsz NFL kezdő matériát felvonultatni, s finoman számoltam, de általánosságban elmondható, hogy egy poszt nincs a futót leszámítva, ahol azt mondanád, hogy nem férne el egy játékos. Sok problémám volt Pace-szel, de az egyik legnagyobb az a draft pickek folyamatos elherdálása. S ez tökéletesen megmutatkozik a roster jelen helyzetén és azon, hogy az olyan-amilyen kezdők mögött nem tudsz legalább fiatalokat sem felmutatni, mert a drafton nem volt muníció választani. Az is oké, hogy jobb egy szupersztár mint 3 közepes játékos, de akkor bökjünk rá arra, hogy Pace hány szupersztárt húzott a drafton. Szerintem 1-et, Roquant. S pont Pace az, aki saját magát heréli ki a draft pickek eltradelésével, ugyanis ő az az ember, akinek nagyon jó szeme van a talent megtalálásban a közép-hátsó körökben.
De visszakanyarodva az eredeti témára. Az általam prognosztizált visszaigazolások egy 15-20 milliót levesznek a rendelkezésre álló ~50 millióból, szóval marad 30-35 millió. Ez nem kevés pénz. És a szerződésekhez még hozzá lehet itt-ott nyúlni.
A drafton nincs első kör, nincs 4. kör, cserében két db 5. kör eleje a mienk. (Igen, adná magát egy letrade a ~40. pickről második körben extra 4. kör beszerzéséért). Viszont összesen megint 5 darab választással megyünk neki a draftnak. Amiből mindössze 2 darab lesz top100-on belül. Nagyon nem kell csodálkozni azon, hogy miért van a roster kiherélve.

Free Agency
Amire én számítok, hogy piacról hozunk:
- WR1
- CB2
- ILB2
- G/C vagy TE
- SAF
- depth DL

WR: nagyobb nevű WR, az persze már a mi balszerencsénk is, hogy Godwin és Gallup is a szezon végén szenvedett keresztszalagszakadást, s ott már kérdőjeles a visszatérés a szezon kezdetre. Ha már Allen Robinson párhuzam, akkor én DJ Charkot lehet megpróbálnám. Ő is sérülésből jön, még lehet drága sem lenne, de a potenciál bőven benne van. Akár egy 1 éves 10-12 milliós szerződéssel.
CB2: Lásd Ward a Chiefsből, Wallace a Billsből stb. Nagyjából egy 7-8 milliós játékosra tippelek. Kell egy veterán srác, és egy olyan srác, akit be tudsz tenni a kezdőbe szívfájdalom nélkül. Nem kell előszámú kalibernek sem lennie.
ILB2: Stop-gap megoldást Roquan mellé olcsón. Ha Kwiatot kirúgja a Raiders, márpedig szerintem megteszi, akkor az egy szuper megoldás lenne. Futás ellen óriási upgrade lenne Ogletreehez képest. Nem láttam játszani a Raidersben, de 2019-ben, amikor még itt volt coverageben sokat lépett előre.

S ezekmellé rengeteg irányban el lehet még indulni. Nem lepődnék meg azon sem, ha megpróbálnánk egy nagymértékű iOL beruházást legyen az center vagy guard. Ha Daniels nem jön vissza, akkor persze ez kb kötelező is lesz. De el lehet indulni egy olyan úton is, hogy jön egy elkapó TE az (OJ Howard, Engram, Njoku, Gesicki) négyesből Kmet mellé.
És az olcsó depth játékosok gyakorlatilag mindenhova, talán egy jobb rotációs DT még becsúszhatna, meg Jackson párjaként valaki olcsón. Feltételezem, hogy nem akarunk letolt gatyával a draftra menni safety poszton.

DRAFT
- WR
- CB
- OL
- minden más

WR azért, mert látjuk, hogy azon támadósorok, ahol van 3 potens WR – Cincy, Dallas pl – eléggé hasítanak, s feltételezem, hogy egy fiatalt fel kellene építeni No1-nek.

CB meg az előző oknál fogva, egy passz orientált ligában ha 1 jó cornered van az nem jó ötlet – lásd Chicago Bears 2021. Ha 2 jó cornered van az nem ideális – lásd Chicago Bears 2020. Ha három jó cornered van – lásd Chicago Bears 2018 -, akkor már lehet tervezgetni.
És akkor nem mondhatjuk minden bizonnyal el, hogy a keret rogyásig van tele tehetségekkel, s ha csak abba gondolunk, hogy Whitehair teljesítménye milyen, akkor nem elvetélt gondolat esetleg az idei drafton benevezni egy projekt játékosra, aki 2023-ban átveheti a helyét.
Rengeteg a „ha” meg a feltételezés, az biztos. Ezekre adni nem lehet. 3 embert tudok megnevezni ebből a csapatból nyugodt szívvel, akik magas szinten fognak 2022-ben teljesíteni (sérülések lehetnek persze): David Montgomery, Khalil Mack, Roquan Smith. Ez kevés. A többiekben ott a „ha”.

Természetesen a januári változások jelentősen befolyásolhatják az offseason politikát, de a needek attól még needek maradnak. Maximum ahhoz jutunk majd közelebb, hogy az új stáb, esetleg új GM honnan érkezik, milyen kultúrában dolgozott eddig, stb.

2022 nálam még a türelem éve, de egy játékos távozására vagyunk tényleg attól, hogy ebben a csoportban kiélezett verseny legyen a győzelemért. Ha ez adná az Úr, hogy már idén megtörténne, akkor viszont ennek a keretnek készen kell állnia arra, hogy már 2022-ben nyerjen. A Vikingstól nem vagyunk szerintem messze lemaradva, s talán még a Lions előtt vagyunk, de lássuk be ez a keret az NFC elejétől rendkívül messze van.
12 napja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 10 984 — Sajtreszelővel reiszolni, hááát..
Testament Of Big Ben


LEGÁCI
szent lecke a szentkönyvbű

Királyok 1
1:1 Seljövende anap melyen a választás 1:2 esett, s a próféták böktek 1:3 s leen amaz, nevezett Kóver és Kolbert, kik megolvasták, és mondák SónAnderz 1:4 lejövend akkor a fijú 1:5 neve Dan, az atyától származék 1:6 kit ismertek Art nevén 1:7 mivel ő a Bukkméker 1:8 az ő hatalmával, mivel hatalmas ő a hatalmasok között is 1:9 nevében és hatalmában a fiú szóla 1:10 nem leszen, nevezett SónAnderz, Arkanzá fattya, mer mondom bizony 1:11 ki eljövend, annak neve Benjámin 1:12 jöve ő Miamiból, ami nem Florida 1:13 leszen ő a legkisebb fijú a legkedvesebb gyermek 1:14 áldjátok tehát a fijút, s a fijúnak választását Bent 1:15 mert hatalmas vagy mind közül kinek neve Dan

Mózes 1
3:15 a nagy isten megjelőlé elsőként Csárlit 3:16 kineve neve Beccs. és jelet raka Tommira 3:17 akit ismertek, mint Őrültkutyák 3:18 hatalmas volt a jel és a súlya alatt csontok törtek 3:19 hogy eljövendjen a ti prófétátok, Ben 4
4:3 s küzde ő a gonosznak seregével, először 4:4 s megizlelé a vereség ízét 4:5ám az első ember ki kapta, legyen áldott 4:6 neve pedig El 4:7 Rendel El, minthogy el lett rendelve
5:7 s felbuzgólkodék az ő prófétájok, s szarrá és fossá veré a Miamit 5:8 ami Florida
8:17 megveré a Hazafiakat, majd kikapá tőle 8:18 minthogy rendelé El, a hatalmas isten 8:19 nem megyen egyből a legkisebb 8:20 hanem megyen a Tom, aki a Kecske... a harmadikra

Példabeszédek
6:6:6megleve az ő jutalma, mert megérik, miként végigvivék, álltig idegenben 6:66 de nem kapá minnek neve emvípi, kapá azt Hímes nevű 66:6 de legyen ő a legkisebb, legkisebb a mindenek Bejaminja, áldassék..

Prédikátor
s meglesé a gonosznak műhelye, melyben honol a sötétség szíve, s megirigyelé hamvasságát a legkisebbnek... s tevé őt a motorra, majd levevé. dulván, le...
levevé még őt, őbelőle megszabadíttatik amelyet hívnak vakbélnek

s hiába fijaim, a ti jeletek pedig lesz a csíkos alsó, melyet kaptok és viselitek az idők végezetéig, emlékezve mit tett Kimo, azzal a bizonyos Palmerrel, mert ez a jel az ő jelük és ti viselitek...

Mózes 2 Tomlin 1
elvétetett a Kóver, mert idejéből kifutott, s eljövend a messiás, akit ismertek, mint Séf, a nevén Tomlin, ám ő a hitében mindig cover, de nem az...

...az miben mondták az iszonyat eljövetele, mikor a csíkos alsókba szájtátva nézitek a miamibeliek, akik floridaiak, csak nézitek a legnagyobb csapást, amit pontokra lehet ütni, csak nézitek, de bizony mondom néktek, higgyétek is, higgyétek s nyertek, ... mert hárommal is lehet, csak hárommal

és megáldá azúr, mégegyszer, de nem adá azt amit hívtok emvípínek, kapá azt Sántónió nevű

Rúth 1
s nem csak megvezettetet a Benjámin, nem, meg is tévedett, amaz helyen, neve Tahó-tó, s elvesze belőle a Benjámin, s marada az, minek neve Lőcs, avagy a Gerlyedelem... meglelé büntetését is, hogy tiltásba essen, s megtalálja a Benjamint.. Súlytották csapásokkal, elsőbben Séjmúr nevű arcának vonásait, majd enGatya, ki a gonosznak harcosa, hogy orrának vonalát is - de adatott győzelem, de mégsem adatott öröm, mert az pokolbeli fattyú, Áron, ki azóta átkozott, s átkában vive magával mindannyiunkat, hogy nem kapánk többet abból a bizonyosból, de ő sem..

Tomlin 2
s elhatározá a messiás, hogy megölé ő a Lőcsöt, hogy elvevé az ékszereit, s adá azt egy kézbe, Asli az Őriző, ki a golyókat markolja szorosan, hogy elsorvasszák a Gerlyedelmet,

...csakhogy megszületék méges a Hattyú, merha nem lészen tesztoszteron, mondom néktek, az ösztrogén a pokolba visz, s mért rá óriási csapást, mikor ellene küldte isten harcosát, ki benjáminabb a benjáminnál, a neve Tibó, a Tehén, s adott neki leckét, hosszú lecke volt..

Eszter
s méne s kéré a messiását adná neki még időt, s mindig kapá időt az ő messiásától, de nem szabadulhatik, mikor jöve megin az, kit vezete a Tibó, mostmár vezete a Mening, a Törtnyakú, s nem lelénk örömöt

s leledze a számok bűvöletében, mik lévén: nevük rekord és fizetési csekk

Énekek Éneke
| 100 évre titkosítva |
Sutianap levele a makkosháziakhoz 1:1

"Fijaim, Híveim, MotyoróK!

Most mindenki jelentkezzen szépen csöndben, aki Roethlisberger előtti Steelerst nézett aktívan! Nalássátok, most egyön a pillanat a szörnyű bizonytalanság, me ugye Séfbácsit kiabálják mindig, de Rötyivel se nem vót soha negatív szezonuk, főfogtátok eztet. Ő fölfogta, elég időt töltött le nálunk, s persze ki is használta."

... hogy elmékezzetek csak tik az elejire, nem a végire, hogy legyen a szivetekbe a Benjamin, a benjáminos Benjamin..

Szerkesztette: sutianap

1 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 9 225
Mi lenne ha egy jó head coach jönne? Akkor nem mindegy, hogy védelmi vagy támadó? Ha jó a munkájában akkor megtalálja a módját annak, hogy Fields sikeres legyen.

Matt Nagy egyébként amellett, hogy teljesen elvesztette a fonalat, és belekerült egy negatív spirálba mint HC, nem jó OC, de amivel viszont az én problémám még van, hogy neki teljesen nem volt elképzelése arról, hogy mit szeretne a védelemtől. Ha Nagy egy géniusz offense elme lenne, akkor is széthullott volna a védelem. S erről senki nem beszél.

Én szeretném, hogy a következő HC-nak a labda mindkét oldalán lenne világos elképzelése, filozófiája. Az is egyértelmű, hogy akkor is a saját offense vagy defense hátterében lesz aktívabb. Talán ezesetben egy coordinátor elvesztése nem lenne akkora érvágás, ha megtörténik.
tüsi91
Az fasza lenne. Tudod, egyszer többen lottóztunk, különféle variációban adtuk fel, több szelvényen. Egy idősebb ismerősöm erre azt mondta, minek variálni, el kell találni a számokat. Ez ilyen egyszerű.

Kell egy jó edző, ennyire egyszerű.
De talán beszélni lehet róla
csi77
Szerintem összesen nincs 10 jó HC a ligában, szóval nem egyszerű.

Koordinátorból is kevés igazán jó van és ők vagy kipróbálatlanok (és rendszerint el is buknak) vagy már megbuktak vagy emberileg alkalmatlanok.
Willie Parker
10?

bb
vrabel
mcvay
reid
én ezt a 4 edzőt tartom jónak és még nekik is vannak néha meccselési problémáik. például reiden még gondolkoztam is, hogy berakjam, mert bár szakmailag biztos top, de meccsbe belenyúlni baj esetén nem tud (az mahomes).
a következő kategória a nem olyan jó, de nincs jobb, soha nem fogod lecserélni: tomlin, hárbó,payton, caroll, arians akiknél már durva hiányosságok vannak. szóval ez kb. olyan nehéz dolog, mint jó qb-t találni.
de ott van saleh: szerintem ő egy jó edző és még sem tud impact lenni semmilyen szinten, mert a franchise annyira mélyen van.
gedam
Óriási OFF (AKI NEM AKARJA OLVASNI AZ AGYMENÉSEMET, AZ SKIPPELJE!!!)

1.) Nálam kérdés nélkül elit (persze mindenkinek van részhiányossága):

Belichick - a védelem koreografálásához a legjobban ért mindenki közül, felépít maga köré egy teljes szervezeti rendszert, maga köré gyűjti a legjobb segédedzőket, kineveli az utódaikat, nagy gondot fordít az elemzőrészlegre

+ a szituációs játékokra a legjobban felkészül, konkrét ellenfelekre szabott szisztémái vannak, meg neki a time managemant, ST-t nem hagyja bénázni
+ mellette van egy teljesen önjáró, szinte szabad kezet kapó JMD, aki nálam top5 off coord. (mind playbook koncepciókban, mind játékdesignban)

Neg.: a GM döntései nem igazán ülnek, nekem a draftolása is átlag alatti

Reid - nem kizárólag a támadójátékok megtervezéséhez ért kiválóan (pl.: aprólékosan megszerkesztett elkapó útvonalak, legváltozatosabb futáskoncepciók), hanem innovatív, bátran visszanyúl középiskolai és egyetemi elemekhez is, illetve nagyon ért a falak felépítéséhez + neki is kiváló segédedzői vannak, a DC-je teljesen validan megoldja saját maga, amire a csapatnak szüksége van

Neg: időkérések, time management, néha belealszanak a jóba (motiválás kérdései)

Payton: lehet rajta nyilván vitatkozni, de sztem az egyik legnagyobb támadókoponya, aki konkrétan bármelyik középszerű vagy kicsit is tehetséges irányítóból képes értelmezhetőt kihozni, nem véletlen, hogy Winstonnal is életképes volt a csapata

+ nyilván az egyik legjobb GM segíti, de nagyon tudnak csapatot, csapategységet építeni, onnan nem sokszor hallasz botrányokat,
+ szerintem nagyon jól scoutoltat, hihetetlen hasznos embereket talál a rendszerbe (pl.: támadófalban mindenki jól néz ki)
+ mostanában nagyon ráfeküdt a védelem felépítésére is, ami sokáig az Achillese volt a Saintsnek

Neg: én úgy látom, hogy ő néha megrögzött, túlerőltet dolgokat (pl.: most T. Hill), néha beleragad a saját nagyságába, de ez még nem káros a csapatra (ellentétben pl. Pete Carrollal vagy Urban Meyerrel)

McDermott: róla Helmut nyilván többet tudna mondani, de nekem nagyon szimpatikus, hogy Dabollal milyen innovatív a támadósémájuk és milyen szépen felhozták Josh Allen-t (dig out zone routo-k egymásra építése, zónák elmosása)

+ ő szerintem kifejezetten jól felkészül a meccsekre, és meccseken belül is tud reagálni, ami keveseknél van meg
+ én eddig megkérdőjelezhető big picture döntésére nem nagyon emlékszem

Neg.: a futójátékot szerintem túlságosan hanyagolják, ezért kicsit egyoldalúvá teszik a csapatot,

most lesz érdekes, hogy a védelmi oldallal mit kezdenek, mert az kezd egy kicsit porosodni és fel kellene pörgetni a támadókat, szóval ő sztem most ért el az első nagyobb mérföldkőhöz HC-ként

Vrabel: a csóka imádnivaló, nagyon jó és erős karaktere van, eszméletlenül jó motivátor, nagyon tökös, hajlandó alakítani a munkáját,
kihasznál minden lehetőséget és szabályt, nem hagyja kihűlni a csapatot

Neg: nem is negatívum, inkább számomra kérdéses, hogy ő önállóan mit tud szakmailag, de Arthur Smith-be pl nagyon beletalált, addig ez nem is volt nagyon érdekes, inkább akkor lesz majd eldöntendő, ha szakemberhiánnyal küzd

2.) Utána jönnek a jók, akik tudnak nyerni, de azért ott már vannak repedések:

McVay - nekem a legnagyobb gondom vele, hogy hajlamos a "lustaságra", magyarul néha beleszarik a felkészülésbe, azzal, hogy majd úgyis megoldjuk tehetségből (de ez jellemző Harbaughra, Tomlinra, PC-re etc is), viszont kétségtelenül nagyon jó sémát dolgozott ki

Tomlin és Harbaugh - a manager típusok, akiknek szakmailag vannak azért vakfoltjaik és néha beleszeretnek a saját tudásukba (lásd nálunk a Tampa 2 erőltetését)

Shanahan - az ember, aki noname rosterből hoz eredményeket, a legjobb futásalapú off megalapozója, aki viszont minden emberanyagát rommá töri, főleg az irányítókat építi le szépen lelkileg és fizikailag + nálam ő kifejezetten rossz meccsen belüli döntéshozó, ezért van az, hogy a Niners meccsei nagyon hullámzóak (sokszor nem zárják le)

Rivera - a stabilitás mintaképe, aki nagyon tud rostert építeni és kultúrát teremteni, mert egyszerűen árad belőle a keménységgel vegyes nyugalom; ami és itt jön a negatívum: sokszor átcsap középszerűségbe ("nem tudja átlépni az árnyékát" érzés)

- szóval őt inkább feltörekvő csapatokhoz tudom elképzelni, mint most a WFT, akiket a playoffig elvisz, de nagyobb célokhoz már nem biztos, hogy a csillagzat együttállása nélkül képes (Panthersnél azért volt egy korszakos zsenije Newton személyében, akármennyire is nem akarják sokan ezt belé látni)

Nálam ez a 10 ember, akire azt mondom, hogy bármikor rábízok egy csapatot.

3.) Ide csatlakozhat idővel - pár év alatt - Stefanski, Reich, Arthur Smith, M. LaFleur Staley, Flores és Kingsbury, akiket még szerintem nem lehet teljesen megítélni.

Reich pl nekem olyan sótlan fazon, aki elviszi a csapatát egy átlagnál jobb színvonalon, de én nem érzem azt benne, hogy képes győzelemre vezetni (bocs Colts fanok) . Sztem az Eaglesnél Pederson megszállottsága volt a a győzelem oka, ami aztán átcsapott káoszba. Nekem ő nem karakteres, nem tudom mi lesz, ha konkrét sztárokkal kell bajlódnia (gondolok itt egy Bell, Antonio Brown, Khalil Mack féle elégedetlenkedésre, versenytárgyalásra vagy meghülyülésre), gondolom akkor Ballard teszi ki az asztalra amilyen van, nem a HC 😊

Stefanski, Smith, Staley, Kingsbury. MLF, Flores sor nálam kb azonos szinten van, mert a saját részterületükhöz baromira értenek, jól is csinálják, a pályára is jól rakják le, de a nagy egészben még nem tudok hinni, ahhoz még nekem idő kell! De így ránézésre alkalmasak.

Én ezt még majd Kellen Moore-ban látom.

Ez összesen 17.

4.) A 10-es listámból és az alkalmasak közül esett ki Mike McCarthy, Bruce Arians és Pete Carroll, akik szerintem már nem alkalmasak nagyobb célokra, különböző okokból: McC sztem megfáradt és begyepesedett, nem frissül (Moore teszi helyette); Arianst nem bántom, de ott Brady az agy már, nélküle nem menne semmi + hozzátéve TB FA piaci vonzerejét is a csapaterőhöz; PC meg emellett a franchise-ra nőtt, de ezt a Hawks fanok úgyis jobban tudják, nem akarom is szaggatni a lelküket.

Fangio és Saleh menjen vissza DC-nek, az való nekik, ők nem vezetőnek valók. Ők az íróasztalnál szerkesztgessenek, a ppálya mellett meg ordibáljanak az egységüknek. Sirianni meg ugyanez sztem OC-ban, csak ő sose fog ordibálni.

Rhule a totális határeset, aki nem tudom, hogy a Panthersnél pontosan "meddig tart", mert a szememben Brady és Snow is teljesen autonóm volt, de Rhule mégsem fogja össze valahogy egésszé.

5.) Nálam teljes rövidzárlat:
Zac Taylor (sztem ott most olyan tehetséghalmaz van, ami önműködő kb),
Joe Judge (a Harbó-klón, aki még stábot sem tud építeni),
Matt Nagy (hogy ne legyen teljesen off, de ezt látjuk a pályán, viszont nálam emberileg nulla inkább a folytonos seggmentéssel),
Urban Meyer - én nem hittem, hogy egy ekkora faszkalap és még tévképzetei is vannak a profiligáról
Dan Campbell - aranyos bácsi, de hát na...menjen el inkább TE edzőnek
Culley bácsi és Bisaccia bácsi - ők a Bukottak bosszúi

6.) A koordinátorok közül nálam felnőhet: Moore (DAL), Daboll (BUF, aki ugye nem nagyon szeretne HC lenni), Bieniemy (KC) kérdőjellel, J. Brady (ex CAR), aki sztem kap majd esélyt, Lynn (DET - akit én képesnek tartok visszamászni egy Ron Rivera szintre, de többet ne várjunk), Leftwich (TB), Graham (NY), Eberflus (IND - sztem ő nem lesz jó), Bowles (talán újra kap lehetőséget).

Long shot még a kis Kubiak, Marcus Brady, Mike McDaniel és talán Steichen, védelmi oldalról Woods (CLE), Snow (CAR), Raheem Morris.