NFL csevegő

82 feliratkozó

28 napja
tenorx 14 096 — fő libsi
Összesítettem a tippeket. Volt két tipp ami csak wild card roundot tippelt, azt nem vettem számításba.
Empty kettőt tippelt (valóság, és wannabe), ezt majd lepontozom, de játszani csak a "valóság" fog játszani.

Néhány statisztika:

29 tipp érkezett be

A legszorosabb wild card meccs szerintünk:
Texans (48.28%) - Steelers (51.72%)
Packers (51.72%) - Bears (48.28%)

A legkevésbé szoros wild card meccs (nyilván):
Rams (93.1%) - Panthers (6.9%)

Az AFC bajnok:
Pats (24.14%)
Jaguars (20.69%)
Bills (17.24%)
Broncos (13.79%)
Chargers (10.34%)
Steelers (6.9%)
Texans (6.9%)

Az NFC bajnok:
Seahawks (37.93%)
Rams (37.93%)
49ers (6.9%)
Packers (6.9%)
Eagles (6.9%)
Panthers (3.45%)
Bears (0%)

A Super Bowl győztes top3 pedig:
Rams (24.14%)
Seahawks (17.24%)
Pats (10.34%) és Jaguars (10.34%)

Pontozást is csinálok majd, 1-1 pont jár a wild card kör helyes tippjeiért, 2-2 pont eltalált conference championship résztvevőkért és +2 pont eltalált konferencia bajnokért. 4 pont pedig a Super Bowl győztes eltalálásáért.

A győztesnek felajánlok egy csapatlogós kötött sapkát a havazáshoz (USAsportsfanon néztem itt), de majd a győztessel megbeszéljük 😊

A végeredmény pedig:

1. hely: 18 pont
empty taxi - valóság

2. hely: 16 pont
zacknorb
Dzsokijuing

3. hely: 14 pont
sebii

Azért még megemlíteném, hogy az utolsó helyre gabo érkezett 4 ponttal, előtte pedig 5 ponttal empty taxi - wannabe, KeyG és jómagam végzett 😀

Szerkesztette: tenorx
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 957
peterk2005
Miért pont 16-20 között lett nézve ez az időszak?
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 512 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 483
Tavaly teljesen leszoktam a magyar közvetítésekről, pont emiatt, hogy a Diginél nem elérhető..Most már nem is hiányzik. Kíváncsi lennék a nézettségi adatokra, a sportvhez viszonyítva.
Nomac
Mire vagy kíváncsi? Az ország legnagyobb lefedetségű szolgáltatójánál nincsenek bent ami több mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik. Szerinted érdemes az almát a körtével összehasonlítani?
peach
Meg hát az ilyen csatornák nézettségi adatai hibahatáron belül vannak, szóval nem megállapithatók
Wester
Szerintem megállapítható az, még, ha az országos kereskedelmikhez képest töredék nézettségük is van. Vannak módszerek arra is, hogy 1-2 tízezres nézettségeket kimérjenek, ha akarnak.

Ezzel együtt valószínű, hogy a Sport TV nézettségét nem éri el. Engem legalábbis nagyon meglepne, mert nem csak a lefedettség a gond, hanem a Sport TV hozta be a sportágat, hozzájuk és az ottani teamhez kötődött két évtizedig, ami nem csak közvetítést hanem közösséget is jelentett. Könyveket adtak ki az érintettek, eseményeket szerveztek, ismertek voltak ésatöbbi. Én pl. nem kötődöm egy tévéhez sem, a Sporthoz sem, az ottani emberekhez sem, de a tizensok év elég volt, hogy az összes kommentátort és szakértőt akár idézőjellel akár idézőjel nélkül szerepelt, megismerjem, tudjam kicsoda. Az Arena-n dunsztom nincs, hogy ki közvetít, eddig egy meccset láttam (a Superbowlt), abból is összvissz Árpa maradt meg .... nem igazán pozitív emlékként. (Még talán Zoli - a pff-es - volt ott, ha jól emlékszem, de nem biztos.)

Így engem pl. picit nehezebb lesz leültetni az Arena-s közvetítések elé egy ideig, mert nincs meg az, ami miatt a Sport TV-s meccsek elé gyakran leültem. Konkrétan a "kocsmameccses" hangulat miatt. Imitálta azt, hogy ismerősökkel nézek meccset. Nálam a családban senkit nem érdekel az NFL, többnyire egyedül nézek meccset (főleg a késői meccseket), ilyenkor az ismerős közvetítő csapat imitál egy társaságot. Nekem ez több pluszt jelentett időnként, mint a szakmaibb angol eredeti. (A "szakmaiság" engem nem igazán érdekel egy közvetítésben, mert magam is látom amit kell, nem szükséges elmondani. Csak akkor számít a szakértő, ha kivételesen jó, de az angolul is ritka.) Na, ezt az Arena most nem tudja még adni (nekem). De felépíthető, ha azok akik csinálják jól csinálják. Plusz lesz egy kontinuitása is a dolognak, mert ha az lesz, ami a MotoGP közvetítésekkel, hogy évente költözik ide meg oda, akkor el fognak veszíteni, ahogy a Moto GP is elveszített. Tizensok évig néztem, de már évek óta abszolút nem. (A Motog GP sportágként is elvesztett egyébként ezzel. Nem is követem már a sportágat. Az NFL nem fog, biztos, hogy nézni fogom, de hogy hol, az múlik azon is, hogy a hazai közvetítéseknek mennyire lesz kontinuitása.) Ha az Arena-n marad évekig, és megszokom a gárdát, akik jól is csinálják, akkor engem meg lehet (vissza lehet) nyerni, és gondolom nem vagyok egyedül ezzel.
peterk2005
Bazska uj videojaban azt mondta h idovel lehet hazater az nfl😀
több mint 4 éve
rokaur 876
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Digivel gondolom továbbra is full esélytelen az egyezség ?
Toca
Tavaly teljesen leszoktam a magyar közvetítésekről, pont emiatt, hogy a Diginél nem elérhető..Most már nem is hiányzik. Kíváncsi lennék a nézettségi adatokra, a sportvhez viszonyítva.
Nomac
Pro7-en szokott menni NFL, az van a diginel😊
rokaur
Na ezt meglessuk, köszi 😊
Wyatt
 www.prosieben.de/tv/ran-football/news/die-nfl-2021-2022-startet-auf-prosieben-in-der-prime-time-106308

Ugynezem lesz iden is 😊
több mint 4 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac
rokaur
Na ezt meglessuk, köszi 😊

több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 762 — a new hope (again)
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac
Mire vagy kíváncsi? Az ország legnagyobb lefedetségű szolgáltatójánál nincsenek bent ami több mint 50%-os piaci részesedéssel rendelkezik. Szerinted érdemes az almát a körtével összehasonlítani?
peach
Szolgáltatók megoszlása technológiától függetlenül:
Telekom: 32,8%
Digi: 28%
Vodafone (ex-UPC): 18,6%
Direct One (ex-UPC Direct): 5,9%
shawnka
Tévedtem az arányokkal ezekszerint. Akkor ez így mit is igazol? Sokkal jobb, hogy a piacnak csak a 30%-a van sötétben nem 50? Arányosan így könnyebb a sport tv nézettségével összehasonlítani az arena4 nézettségét?

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
rokaur 876
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 604
Az előző szezon rajtja előtt megállapodnak minden nagy szolgáltatóval.
Bazzani
Ebből még évek múlva is mém lesz, mint a Super Bowl követőkben a "lesz valaki?" nyitókérdés.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 512 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nomac
peach
Meg hát az ilyen csatornák nézettségi adatai hibahatáron belül vannak, szóval nem megállapithatók
Wester
Szerintem megállapítható az, még, ha az országos kereskedelmikhez képest töredék nézettségük is van. Vannak módszerek arra is, hogy 1-2 tízezres nézettségeket kimérjenek, ha akarnak.

Ezzel együtt valószínű, hogy a Sport TV nézettségét nem éri el. Engem legalábbis nagyon meglepne, mert nem csak a lefedettség a gond, hanem a Sport TV hozta be a sportágat, hozzájuk és az ottani teamhez kötődött két évtizedig, ami nem csak közvetítést hanem közösséget is jelentett. Könyveket adtak ki az érintettek, eseményeket szerveztek, ismertek voltak ésatöbbi. Én pl. nem kötődöm egy tévéhez sem, a Sporthoz sem, az ottani emberekhez sem, de a tizensok év elég volt, hogy az összes kommentátort és szakértőt akár idézőjellel akár idézőjel nélkül szerepelt, megismerjem, tudjam kicsoda. Az Arena-n dunsztom nincs, hogy ki közvetít, eddig egy meccset láttam (a Superbowlt), abból is összvissz Árpa maradt meg .... nem igazán pozitív emlékként. (Még talán Zoli - a pff-es - volt ott, ha jól emlékszem, de nem biztos.)

Így engem pl. picit nehezebb lesz leültetni az Arena-s közvetítések elé egy ideig, mert nincs meg az, ami miatt a Sport TV-s meccsek elé gyakran leültem. Konkrétan a "kocsmameccses" hangulat miatt. Imitálta azt, hogy ismerősökkel nézek meccset. Nálam a családban senkit nem érdekel az NFL, többnyire egyedül nézek meccset (főleg a késői meccseket), ilyenkor az ismerős közvetítő csapat imitál egy társaságot. Nekem ez több pluszt jelentett időnként, mint a szakmaibb angol eredeti. (A "szakmaiság" engem nem igazán érdekel egy közvetítésben, mert magam is látom amit kell, nem szükséges elmondani. Csak akkor számít a szakértő, ha kivételesen jó, de az angolul is ritka.) Na, ezt az Arena most nem tudja még adni (nekem). De felépíthető, ha azok akik csinálják jól csinálják. Plusz lesz egy kontinuitása is a dolognak, mert ha az lesz, ami a MotoGP közvetítésekkel, hogy évente költözik ide meg oda, akkor el fognak veszíteni, ahogy a Moto GP is elveszített. Tizensok évig néztem, de már évek óta abszolút nem. (A Motog GP sportágként is elvesztett egyébként ezzel. Nem is követem már a sportágat. Az NFL nem fog, biztos, hogy nézni fogom, de hogy hol, az múlik azon is, hogy a hazai közvetítéseknek mennyire lesz kontinuitása.) Ha az Arena-n marad évekig, és megszokom a gárdát, akik jól is csinálják, akkor engem meg lehet (vissza lehet) nyerni, és gondolom nem vagyok egyedül ezzel.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac
peach
Szolgáltatók megoszlása technológiától függetlenül:
Telekom: 32,8%
Digi: 28%
Vodafone (ex-UPC): 18,6%
Direct One (ex-UPC Direct): 5,9%
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 087 — Axel Foley
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Az előző szezon rajtja előtt megállapodnak minden nagy szolgáltatóval.

több mint 4 éve
Wester New York Jets Middle Tennessee Blue Raiders 9 998 — Jó ötletnek tűnt!
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac
peach

Lesz ez még így se!
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 762 — a new hope (again)
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
Nomac

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 256 — balazs.t85@gmail.com
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Toca
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 213 — Vikings fan
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 373 — Whoops, looks like something went wrong.
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
shawnka
Colts-haterek!!!!!!!!!!!!!!!!negyothat
Mar megint allandoan Pec-meccs???????

több mint 4 éve
shawnka Buffalo Bills Ohio State Buckeyes 15 649 — Tyrone Creek
Arena4, alapszakasz

Week1
Csütörtök:
DAL@TB

Vasárnap:
PIT@BUF
CLE@KC
CHI@LAR

Hétfő:
BAL@LV

Week2

Csütörtök:
NYG@WFT

Vasárnap:
NE@NYJ
TEN@SEA
KC@BAL

Hétfő:
DET@GB
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 738 — no es importante
Köszi, köszi. Igazából rárepülök a holnapi értékesítésre, aztán bízok a jó szerencsében. Viszont az jobban aggaszt, hogy mi lesz a beutazással. Egyáltalán lehetőség lesz-e belépni az országba és persze milyen feltételekkel.
Lucifer
Most befele asszem 10 nap karantén van mindenkinek, még ha be van oltva akkoris.
Itt a pontos:
 konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nagy-britannia
Teszt utazás előtt, érkezés után még két elfogadott oltással is, és akkor megúszható a karantén.
Illetve ezek októberig még úgyis változni, szigorodni fognak.
Sobri Jóska
Mármint a két elfogadott oltással úszható meg a karantén, a 72 órán belüli teszt az kötelező. Plusz a passenger locator form kitöltése

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 861 — #NoStress
Köszi, köszi. Igazából rárepülök a holnapi értékesítésre, aztán bízok a jó szerencsében. Viszont az jobban aggaszt, hogy mi lesz a beutazással. Egyáltalán lehetőség lesz-e belépni az országba és persze milyen feltételekkel.
Lucifer
Most befele asszem 10 nap karantén van mindenkinek, még ha be van oltva akkoris.
Itt a pontos:
Teszt utazás előtt, érkezés után még két elfogadott oltással is, és akkor megúszható a karantén.
Sobri Jóska
Elmarad a szezon? 😊
warr_b
Nem hiszem. Még tavaly se maradt el, pedig akkor valószínűbb volt.
Viszont a britek eléggé beszívták eleddig ahhoz, hogy komolyan vegyék magukat, ami néha ilyen szigorú szabályozásokhoz vezet.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 580 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Lucifer
Itt a pontos:
Sobri Jóska
Elmarad a szezon? 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 861 — #NoStress
Lucifer
Itt a pontos:

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 4 éve
Lucifer New York Jets 1 215

GO JETS!!!
több mint 4 éve
Ez a tanács azért inkább azoknak szól, akik ott élnek, vagy egyébként is kimennének egy hétvégére. Ha CSAK a meccsért mennél, akkor azért ha drágább is, jobb biztosra menni, nehogy repülőjegyre, szállásra költs, kimenj és ott derüljön ki, hogy (akármi miatt) nem tudsz jegyhez jutni és lemaradj róla. Persze ha nem huszadszorra jársz ott, és egy ad-hoc London week-end is tud kárpótolni valamelyest, akkor hajrá. 😊

több mint 4 éve
Maka Jacksonville Jaguars Tulane Green Wave 2 788
Sziasztok! Kicsit ugyan off, de:

Közelítve a jegyértékesítéshez, ki mit tud az aktuális Angol állapotokról? Mennyire nehéz a bejutás egy meccs erejéig?
Illetve ki az, aki még tervez menni és hasonló cipőben jár? Nyilván október még elég messze van, addig bármi is lehet, de az első lépést holnap kéne megtenni. Köszi
Lucifer
A tapasztalat az, hogy első nap felvásárolják a jegyeket, aztán másfél-kétszeres áron adjak el különböző second hand portálokon. Ez persze nem mindig sikerül, ezért még a helyszínen is sok a jegyüzér, akik viszont már az eredeti ár alatt szabadulnak a jegyeiktől. Sose felejtem el, jópár éve, amikor én biztosra mentem, és vettem egy jegyet jó magas szektorba, a haveromék meg abból a pénzből a parkolóban vettek két jegyet sokkal jobb szektorba...

A lényeg: nem kell megijedni, ha lemaradsz az official jegyekről, bőven van lehetőség utána is jegyet venni - bár tavaly ugye kimaradt a sztori, úgyhogy lehet éhesebb lesz az európai NFL közönség.

you don't even know what you like and you don't like
több mint 4 éve
Lucifer New York Jets 1 215
Sziasztok! Kicsit ugyan off, de:

Közelítve a jegyértékesítéshez, ki mit tud az aktuális Angol állapotokról? Mennyire nehéz a bejutás egy meccs erejéig?
Illetve ki az, aki még tervez menni és hasonló cipőben jár? Nyilván október még elég messze van, addig bármi is lehet, de az első lépést holnap kéne megtenni. Köszi

GO JETS!!!