NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Vicces lesz, amikor Wentz lopikula fizetese felugrik majd evi 30 milliora, de a helyzet az, hogy hiaba ezek a huzasok, amikkel sajat magat lovi tokon a GM, meg igy is siman elmenedzselheto a cap, miutan ilyen ilyen iramban no folyamatosan, raadasul majd az uj CBA szerintem megint csak konnyiteni fogja a GM-ek dolgat.Stez
Wentz fizetése még csak egy dolog. Komoly tétel, de csak egy tétel. Tessék ide kattintani, és itt a 2022-es évre. Amellett, hogy akkor már ott lesz Wentz úgy 30+ millióval, Cox 22 millióval, már MOST van 17 millió dm arra az évre, ami MINDENKÉPPEN jelentkezni fog. Ez csak a szerződésekbe rakott dummy évek miatti cap hit tologatás miatti, ami AKKOR IS lesz, ha mindenki kitölti a szerződését. Ha nem, akkor az összeg ennél még több is lesz. És ez a dead money nem fogy el 2022-ben, 2023-ra IS van ugyanennyi, sőt még 2024-re is. És persze minden "normális" (természetes cserélődésből, játékromlásból, lesérülésből, kiöregedésből) származó DM e fölött lesz majd még. Ami egy esetleges rebuild idején (tessék megnézni a Miami, Giants) vagy kényszerű spórolás idején (Jags, Steelers, stb) lazán 20+ milla. Ergó helyből 35-40 millás DM-ekkel lehet számolni. ÉVEKEN ÁT.

Ezt nem orvosolja semmilyen cap emelkedés. A cap menedzsmentet nem könnyíti a cap emelkedés, semmivel nem könnyebb 2019-ben beférni a cap alá, mint 2017-ben volt. Egyszerűen csak több keretből kell több pénzt kifizetni. FA-n is, drafton is, mindenhol. A munka olyanolyan nehéz. Az egyetlen hatás annyi, hogy a DM-nek 20-25%-át elinflálhatja, de az csak annyit fog jelenteni, hogy mondjuk 45 millió helyett 36 milliót kell helyből lenyelni. Ami még mindig baromi sok. Főleg több éven keresztül.

Aki ezt zseniálisnak nevezi az egy ordas tripla vagy semmit nevez annak. A Philly FO-t sok mindenért lehet dícsérni (jól draftoltak, jókat igazoltak, jól választottak HC-t). Tessék őket ezekért dícsérni. De a cap menedzsment miatt? Ez hazardírozás, ami a biszniszben nem csak bűn, de egyenesen hiba. Még akkor is, ha a végén bejön. Márpedig az NFL is biznisz. Az, hogy az új CBA majd kirántja a bajból a csapatot egy hatalmas rizikó. Nem kizárt, de erre blazírozni? A Saints-et például nem rántotta ki az új CBA, hiába emelkedett meg a cap drasztikusan. És CSAK azért vannak ott most ahol vannak, mert lőttek egy lottó ötöst két éve a drafton. Ha az nincs, könnyen lehet, hogy Brees hátra levő karrierjét lehúzták volna a WC-n a korábbi felelőtlen cap menedzsment miatt.

(Az ilyen mértékű cap könnyülésre már csak azért sem érdemes blazírozni, mert a média újraszerződések - amin a bevétel igazán múlik - még odébb vannak. Előbb kell megegyezni az új CBA-ról, ami emiatt - átmenetileg - akár keményebb feltételeket is teremthet, ha a PA elég kemény, az NFL pedig ragaszkodik a hard caphez.)

Egyébként ezzel együtt is, látok némi logikát a dologban. Na nem azért, mert úgy gondolnám, hogy megússzák, és nem is azért, mert most még Wentz olcsó. Szerintem nem fogják megúszni, meg fogják fizetni, csak az a kérdés, hogy a kurva nagy ár mennyire lesz kurva nagy ár. Wentz ára pedig tök mindegy, ezzel a gyakorlattal amit műveltek, Wentz pénze is ugyanúgy eltüntethető lenne még 1-2 évre. Úgyhogy lényegében mindegy, hogy ő mennyit keres éppen most.

Amiért értem a logikát az inkább Wentznek a kora. Illetve a roster állapota. Ennyi veterán normálisan összetarthatatlan lenne, ez csak ilyen hazardírozással megoldható. Viszont ha egyben van, akkor ez egy superbowl roster. Ha Wentz nem sérül le, kézzel fogható esély van SB-ba jutni, esetleg meg is nyerni. Az meg sok mindent megér, főleg Phillyben. Azt is, ha jön utána a vízözön. És mivel Wentz még csak 24 éves, az ő karrierje is kibír egy esetleges 3-4 évnyi teljes resetet, mert még utána is sokáig lehet a csapat irányítója.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 9 125 — WHO DAT!!!!
Az nfl tulajok következő összejövetelén beszélni fognak arról hogy visszanézhetővé tegyék csak a pass interferencet, vagy a PI t, a roughing the passert meg a defensless playert is.

https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/wlgcmaxlrkuhfiwqzxkp
NFL owners to talk replay expansion at Annual League Meeting
Two months after a blown call marred the end of the NFC Championship Game, owners will consider expanding replay to allow pass interference to be reviewed. Judy Battista previews the Annual League Meeting.

több mint 5 éve
Stez SMU Mustangs 43 303 — Whoops, looks like something went wrong.
Ilyen sok pénzünk van? Mibű???? (Wyatt ne kezdjük előről ha lehet, hadd csodálkozzak ōszintén 😉)

Liga top5 alján voltunk pénzügyileg. Mondjuk az, hogy Jernigan s Bennnett pénze már nem terhel minket, sokat segít. 😊 tudom majd ha Wentz 😀
dande
Mert egy halom ilyen (meg ilyen, meg ilyen, meg ilyen) szerződést kötöttetek. Ez már egy új szintje a DM tologatásnak, amikor úgy adnak hozzá a szerződéshez még két évet, hogy eleve, az aláíráskor automatikusan void. 😀 Itt már nem is arról van szó, hogy ha nem fut ki a contract akkor marad utána DM, hanem akkor is marad, ha végig kifut. 😀 😀

Malik Jackson 3 év 30 millás szerződése első évben 2.8 cap hit, miközben 10 milla a tényleges kifizetés, lol. 😀 És ez csak egy a halomból. 😊
peterk2005
Vicces lesz, amikor Wentz lopikula fizetese felugrik majd evi 30 milliora, de a helyzet az, hogy hiaba ezek a huzasok, amikkel sajat magat lovi tokon a GM, meg igy is siman elmenedzselheto a cap, miutan ilyen ilyen iramban no folyamatosan, raadasul majd az uj CBA szerintem megint csak konnyiteni fogja a GM-ek dolgat.

A Dallas bedolt jo ket evre az allando strukturalgatasokkal, de az meg epp abban az idoszakban volt, amikor nem nyomtak ennyire a capet. Ettol fuggetlen oriasi vicc, ahogy nyalazik mindenki arra, hogy Roseman micsoda egy magus, mert egyaltalan nem az es semmit nem csinal, mintsem a problemat nem bevallalja egybol, hanem keslelteti, mert ugye az NFL-ben erre nagyszeru lehetoseget adnak a szerzodessel valo ugyeskedesek, strukturalasaok es egyebek.

De meg ezzel egyutt sem gondolom, hogy a Philly teljesen kinyirja magat, csak lesz majd egy, maximum ket kicsit csendesebb holt szezonja, ezzel meg rohogve kiporgetik a DM-eket, a strukturalasokat es a problemat. Ilyen cap es szabalyok mellett megoldjak ezt. Ettol fuggetlenul persze teljesen nyilvanvalo, hogy Roseman a jelenben gondolkozik es meg most akar utos csapatot osszepakolni, amig az Eagles rendre contender, az is egyertelmu, hogy a huzasai vissza fognak utni, de szerintem nem olyan durvan, mint sokan varjak.

Szerkesztette: Stez

több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Ilyen sok pénzünk van? Mibű????
dande
Biztos a kicsi Anthony Rosano nagyon jól bűvészkedik a könyveléssel. Csak ne döngesse Howie Roseman lányát. Azt, amelyik nem Liza. 😊
iktriad
Persze, hogy tudtam
Csak nem sejtettem...

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 655 — Így remélem megfelelek nektek.....
dande
Biztos a kicsi Anthony Rosano nagyon jól bűvészkedik a könyveléssel. Csak ne döngesse Howie Roseman lányát. Azt, amelyik nem Liza. 😊
iktriad
-Honnan van neked 50 lepedőd?
-Elloptam magától. 😆
warr_b
Sly legjobb filmje, már a vígjáték kategóriában...
nagir
Sly legjobb filmje evör 😛
dande
Hogy mondhat ilyet egy Philadelphia drukker? 😊
iktriad
Kivancsi voltam meddig tart mire, rá ugrik vki s ki lesz az először. Egyikben sem csalódtam 😛 😉
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 837 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
dande
iktriad
-Elloptam magától. 😆
warr_b
nagir
dande
Hogy mondhat ilyet egy Philadelphia drukker? 😊
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 655 — Így remélem megfelelek nektek.....
dande
iktriad
-Elloptam magától. 😆
warr_b
nagir
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 905 — Bla, bla, bla
dande
iktriad
-Elloptam magától. 😆
warr_b

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 24 095 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
dande
iktriad
-Elloptam magától. 😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ilyen sok pénzünk van? Mibű???? (Wyatt ne kezdjük előről ha lehet, hadd csodálkozzak ōszintén 😉)

Liga top5 alján voltunk pénzügyileg. Mondjuk az, hogy Jernigan s Bennnett pénze már nem terhel minket, sokat segít. 😊 tudom majd ha Wentz 😀
dande
Mert egy halom ilyen (meg ilyen, meg ilyen, meg ilyen) szerződést kötöttetek. Ez már egy új szintje a DM tologatásnak, amikor úgy adnak hozzá a szerződéshez még két évet, hogy eleve, az aláíráskor automatikusan void. 😀 Itt már nem is arról van szó, hogy ha nem fut ki a contract akkor marad utána DM, hanem akkor is marad, ha végig kifut. 😀 😀

Malik Jackson 3 év 30 millás szerződése első évben 2.8 cap hit, miközben 10 milla a tényleges kifizetés, lol. 😀 És ez csak egy a halomból. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 837 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
dande
több mint 5 éve

több mint 5 éve
A 12 legtöbb cap spacecel rendelkező csapata jelenleg.
 twitter.com/FieldYates/status/1109118281678508034
És A többi 20 csapat.
 twitter.com/FieldYates/status/1109118493650309120
több mint 5 éve
Nem semmi Retro!
steelwolf
Főleg még ez milyen retro s egyben elérhetetlen álom, különösen a mai nap fényében 😛

m.youtube.com/watch?v=cD92SbDg2tE

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 410 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Nem semmi Retro!

www.youtube.com/watch?v=rfEvraPQM4o&list=PLDWAzuWEO-suh5ilFP8HiKPX1ue1HCL9P
több mint 5 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 296 — Tyrone Creek
Nem tudom mennyire nézegettek SB nation youtube tartalmat, de a most beindított Collapse sorozat zseinális. Ugyanúgy, ahogy a Rewinder részek.

Az első rész a Tampa SB run utáni összeomlásáról szólt, a legutóbbi pedig a Giantsről ugyanebben a témakörben.

Ihunn
 www.youtube.com/watch?v=B-mt6NEKvE0&t=0s

www.youtube.com/watch?v=oXqknwxQ5kM&index=2&list=PLUXSZMIiUfFQ_PvIFxhH7yQ3Hd-lNkWJn&t=0s
több mint 5 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 966 — Apu ökölbeszorított keze
és nincs a top 10 ban a caphell-ben évek óta úszó eagles ?
Janek
Majd jövőre, egyszercsak Wyattnak is igaza lesz 😛 😉
dande
Jövőre duplán jön majd a zivatar. 😊

peterk2005
Dehogy, mindenki tudja, hogy Rózsaember egy mágus mert a base-ből garantáltat tud csinálni..vagy majd jönnek az fk-s fiúk és elmagyarázzák, hogy a cap management túl van misztifikálva..
gordon
kb a dream team óta várják minden évben az összeomlást...

jövőre se lesz gond.

több mint 5 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 360 — no es importante
Kíváncsi lennék, itthon milyen hiszti lenne egy ilyenből 😀
Wyatt
Mikor Herbstreit és Francesa ugyanolyan kiemelést kap, annál a listánál azért vannak bajok... a top4 úgy is ott van külön képen, az utóbbi úriemberrel együtt ők teljesen más szintet képviselnek idegesítés terén, ők abból élnek, hogy alkalmatlanok a munkájukra

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Kíváncsi lennék, itthon milyen hiszti lenne egy ilyenből 😀

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 24 095 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Szeretem, amikor annyira bele vagyunk buzulva a dolgokba, hogy minden másra cseszünk

Inkább iderakom ezt

Wyatt
Kemény mezőny 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Szeretem, amikor annyira bele vagyunk buzulva a dolgokba, hogy minden másra cseszünk

Inkább iderakom ezt

több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 540 — JAFL Tampa GM
Janek
dande

peterk2005
Dehogy, mindenki tudja, hogy Rózsaember egy mágus mert a base-ből garantáltat tud csinálni..vagy majd jönnek az fk-s fiúk és elmagyarázzák, hogy a cap management túl van misztifikálva..
több mint 5 éve
Janek
dande

Nagyon rámentetek Wenzt utolsó rookie évére. A Philly esetében még meg is értem, Wentz-el és ilyen rosterrel nyitva van a SB window. De ennek durva ára lesz jövőre. Nem győzitek majd a fejeteket kapkodni. 😊 Teljesen újjá fog épülni a csapat.
peterk2005
S akkor mi van, ez az NFL rendje 😊
több mint 5 éve
Janek
dande

Nagyon rámentetek Wenzt utolsó rookie évére. A Philly esetében még meg is értem, Wentz-el és ilyen rosterrel nyitva van a SB window. De ennek durva ára lesz jövőre. Nem győzitek majd a fejeteket kapkodni. 😊 Teljesen újjá fog épülni a csapat.

több mint 5 éve
Janek