NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 6 éve
Alapból egy félév az ottani egyetemeken alsó hangon másfél millió forint. Ezt tanuló társaik nagy része kifizeti. Ingyen laknak és esznek+szponzori ruhák. Plusz valamennyi pénzt is kapnak ösztöndíjként.Magyarországon már a mennyei III-ban is működött a rendszer, hogy focistáink a helyi tsz, gazdaság, vállalkozások alkalmazottjai voltak jó pénzért heti két óra "munkáért". Hülye amerikaiak...
Viszont senki nem tiltja meg nekik hogy diákmunkát vállaljanak, de az a legtöbbnek derogál. Mintha nem lennének tisztában azzal, hogy sportösztöndíjat fogadtak el, aminek a lényege, hogy focizhatnak, de mellette egy b@szott drága egyetemi képzésben is részt vehetnek. Nem kényszerítik őket, hogy elfogadják a felkérést. Tanuljon kiválóan és kapjon tanulmányi ösztöndíjat akkor.
samu09
több mint 6 éve
elbasztam 😀Sose írtam olyat, hogy ez rendben lenne...Én is visszakaptam, már nem emlékszem mikor, de kb. ugyanennyit.student athletes - nem ingyen dolgoznak, mivel ugye így járhatnak egyetemre és diplomázhatnak, ami nincs ingyen.. és ugye egyáltalán nem tanulnak kamu tárgyakat közben, meg a seggüket sem tolják át kettessel a vizsgákon és sérüléseket sem szenvednek el, ami nem gátolhatja meg őket a sikeres civil karrierben 😊 minden a legnagyobb rendben, de majd jön JJ és kifejti bővebben, hogy miért is.
Csak nekem borzolja az idegeimet, hogy miközben az NCAA játékosok fagyiért játszanak, aközben az edzők NFL szintű pénzeket keresnek? Sose tetszett és továbbra sem tetszik, hogy egy ekkora bizniszt jelentő cirkuszban pont (és kizárólag) a cirkuszi akrobaták dolgoznak ingyen.....
peterk2005
(amúgy szerintem is gáz, kellene egy havi kalóriapénz, amit az NCAA szabályoz)
JSanyo
baggio
így kellett volna:
minden a legnagyobb rendben....
(de majd jön JJ és kifejti bővebben, hogy miért is)
amúgy a stipendről nem tudtam, hogy már van, de mindenképpen örülök neki
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
ProFootball @ProFootballTalkCompensation Committee has informed owners that a new contract for Roger Goodell has been signed, per source.
több mint 6 éve
Viszont senki nem tiltja meg nekik hogy diákmunkát vállaljanak, de az a legtöbbnek derogál.twitter.com/CoachMcElwain/status/607886466585395201
samu09
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Én is visszakaptam, már nem emlékszem mikor, de kb. ugyanennyit.Alapból egy félév az ottani egyetemeken alsó hangon másfél millió forint. Ezt tanuló társaik nagy része kifizeti. Ingyen laknak és esznek+szponzori ruhák. Plusz valamennyi pénzt is kapnak ösztöndíjként.
Csak nekem borzolja az idegeimet, hogy miközben az NCAA játékosok fagyiért játszanak, aközben az edzők NFL szintű pénzeket keresnek? Sose tetszett és továbbra sem tetszik, hogy egy ekkora bizniszt jelentő cirkuszban pont (és kizárólag) a cirkuszi akrobaták dolgoznak ingyen.....
peterk2005
Viszont senki nem tiltja meg nekik hogy diákmunkát vállaljanak, de az a legtöbbnek derogál. Mintha nem lennének tisztában azzal, hogy sportösztöndíjat fogadtak el, aminek a lényege, hogy focizhatnak, de mellette egy b@szott drága egyetemi képzésben is részt vehetnek. Nem kényszerítik őket, hogy elfogadják a felkérést. Tanuljon kiválóan és kapjon tanulmányi ösztöndíjat akkor.
több mint 6 éve
Sose írtam olyat, hogy ez rendben lenne, most se teszem, de az edzői fizetésekkel nem lehet mit csinálni, azt a piac szabályozza, ha pedig a játékosoknak nem csurran-cseppenne némi mellékes (mondjuk a Texas A&M-nél, ahol az olajmágnás boosterek zsebből kifizették Jimbo szinte teljes gázsiját), vagy csak alapvetően olyan rosszul járnának azzal a minimum három évnyi "egyetemi" futballkarrierrel, szerinted nem robbant volna már a bomba?Én is visszakaptam, már nem emlékszem mikor, de kb. ugyanennyit.student athletes - nem ingyen dolgoznak, mivel ugye így járhatnak egyetemre és diplomázhatnak, ami nincs ingyen.. és ugye egyáltalán nem tanulnak kamu tárgyakat közben, meg a seggüket sem tolják át kettessel a vizsgákon és sérüléseket sem szenvednek el, ami nem gátolhatja meg őket a sikeres civil karrierben 😊 minden a legnagyobb rendben, de majd jön JJ és kifejti bővebben, hogy miért is.
peterk2005
JSanyo
Amúgy az NCAA általi zsebpénz (stipend) 2015-ben már be lett vezetve az első osztály Power 5 konferenciáiban, ennek összege játékosonként 1500 és 5000$ között mozog, plusz az ösztöndíj fedez mindent a koszttól a kvártélyon át a tanuláshoz elengedhetetlen kellékekig, és mivel szinte mindegyik főedző valamikor aktívan focizott, ha valaki épp itt látja az adódó lehetőséget a meggazdagodásra, pont ezek a "rabszolgaévek" nyithatják meg számára az utat, nem más.
Persze el lehet ezen vitatkozni, de én pedig azt a kérdést tenném fel, hogyan lehet, hogy John Fox vagy Jeff Fisher kaliberű edzők éveken keresztül garázdálkodhatnak az nfl-ben? Fisher a 2016-os szezonban az öt legjobban fizetett HC között volt évi 7 millióval, ennyit keres Harbaugh a Michigannél vagy Saban az Alabamánál, mi gátolja meg a profi csapatokat, hogy olyan árlicitbe kezdjenek, amivel az egyetemek már nem tudják felvenni a versenyt? Mindezt úgy, hogy nincs is nagyon szakember, aki szíve szerint ne dolgozna a profiknál, hiszen a toborzás hihetetlen nagy nyűg, aminél sosincs megállás.
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Én is visszakaptam, már nem emlékszem mikor, de kb. ugyanennyit.student athletes - nem ingyen dolgoznak, mivel ugye így járhatnak egyetemre és diplomázhatnak, ami nincs ingyen.. és ugye egyáltalán nem tanulnak kamu tárgyakat közben, meg a seggüket sem tolják át kettessel a vizsgákon és sérüléseket sem szenvednek el, ami nem gátolhatja meg őket a sikeres civil karrierben 😊 minden a legnagyobb rendben, de majd jön JJ és kifejti bővebben, hogy miért is.
peterk2005
több mint 6 éve
Én is visszakaptam, már nem emlékszem mikor, de kb. ugyanennyit.Csak nekem borzolja az idegeimet, hogy miközben az NCAA játékosok fagyiért játszanak, aközben az edzők NFL szintű pénzeket keresnek? Sose tetszett és továbbra sem tetszik, hogy egy ekkora bizniszt jelentő cirkuszban pont (és kizárólag) a cirkuszi akrobaták dolgoznak ingyen.....
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
GAMEPASS againÉn is, haver is visszakapta, de míg én november 1-én, haver csak november 21-én!
téma volt és meglepően jött is levél hogy majd kapunk vissza valamit.... valaki kapott vissza tőlük valamit is?
Janek
több mint 6 éve
GAMEPASS againÉn vissza kaptam 10k + valamennyit, ez lehetett a beígért 20%.
téma volt és meglepően jött is levél hogy majd kapunk vissza valamit.... valaki kapott vissza tőlük valamit is?
Janek
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 6 éve
GAMEPASS againtéma volt és meglepően jött is levél hogy majd kapunk vissza valamit.... valaki kapott vissza tőlük valamit is?
több mint 6 éve
Én meg mindig elsőre átviszem 😛 | na jó azért nem 😊 |Tévedés! Én mindig nekimegyek negyedikre 😀Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?ha az életben megcélzod az 5 yardos egyik szélét és elrontod (pl lecsúszik) akkor kimehet a negyvenesen is, nem kell ecsetelnem hogy ilyenkor érdemes-e visszamenned a csapatod sideline-ához... inkább megrúgják magasan a 10eshez hogy fair catchre kényszerítsék a visszahordót minthogy egy ilyen hiba becsúszhasson. Persze a Maddenben mindenki a sarokhoz lövi mert ott egyszerű 😊
Rynald
davemayer
dugo93
több mint 6 éve
dugo93
4 232
Tévedés! Én mindig nekimegyek negyedikre 😀Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?ha az életben megcélzod az 5 yardos egyik szélét és elrontod (pl lecsúszik) akkor kimehet a negyvenesen is, nem kell ecsetelnem hogy ilyenkor érdemes-e visszamenned a csapatod sideline-ához... inkább megrúgják magasan a 10eshez hogy fair catchre kényszerítsék a visszahordót minthogy egy ilyen hiba becsúszhasson. Persze a Maddenben mindenki a sarokhoz lövi mert ott egyszerű 😊
Rynald
davemayer
több mint 6 éve
Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?ha az életben megcélzod az 5 yardos egyik szélét és elrontod (pl lecsúszik) akkor kimehet a negyvenesen is, nem kell ecsetelnem hogy ilyenkor érdemes-e visszamenned a csapatod sideline-ához... inkább megrúgják magasan a 10eshez hogy fair catchre kényszerítsék a visszahordót minthogy egy ilyen hiba becsúszhasson. Persze a Maddenben mindenki a sarokhoz lövi mert ott egyszerű 😊
Rynald
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 6 éve
Chris Jones a Dallas puntre idén 12 mérkőzésen 50-szer puntoltDe azt is a pályára, amiből még vissza is lehet hordani. Ennyire nehéz stabilan 0 és 10 yard között kirúgni az oldalvonalon? (Nyilván költői a kérdés, ha nem az lenne, gondolom ezt csinálnák 😊 )Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?mert ez nem Madden, hanem a valóság (inkább rúgják 10 yardra, mintsem véletlen touchback legyen)
Rynald
JSanyo
Rynald
ebből az 50-ből 28(!) ment az ellenfél 20 yardosán belülre és az összesből 58 yardot hordtak vissza. ez átlag 1,16 yard visszahordás per punt
igazából így mindegy, hogy hova puntol, nem?
több mint 6 éve
Rynald
247
De azt is a pályára, amiből még vissza is lehet hordani. Ennyire nehéz stabilan 0 és 10 yard között kirúgni az oldalvonalon? (Nyilván költői a kérdés, ha nem az lenne, gondolom ezt csinálnák 😊 )Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?mert ez nem Madden, hanem a valóság (inkább rúgják 10 yardra, mintsem véletlen touchback legyen)
Rynald
JSanyo
több mint 6 éve
Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?mert ez nem Madden, hanem a valóság (inkább rúgják 10 yardra, mintsem véletlen touchback legyen)
Rynald
több mint 6 éve
Rynald
247
Maddenben az egyik legjobb taktika, hogy ha puntolok, az endzonetól 1-5 yardra mindig kirúgom az oldalvonalon a labdát, és akkor onnan jön az ellen. Ilyet a valóságban mért nem nagyon látok sose?
több mint 6 éve
Azt írjátok Twitteren, hogy: Jimbo Fisher az egyetemi futball történetének legjobban fizetett edzője lett, miután a Florida State-től a Texas A&M-hez szerződött 10 évre 75 millió dollárért. A teljes összeg garantált.garantált összeg tekintetében semmiképp, viszont szezonra lebontva ez kevesebb a Pete Carroll, Sean Payton, Bill Belichick triónál, ők évi 8+ milliót keresnek
Csak az egyetemi futballé?
Az NFL-ben volt/van ennél jobban megfizetett edző?
Sobri Jóska
---
több mint 6 éve
Azt írjátok Twitteren, hogy: Jimbo Fisher az egyetemi futball történetének legjobban fizetett edzője lett, miután a Florida State-től a Texas A&M-hez szerződött 10 évre 75 millió dollárért. A teljes összeg garantált.Csak az egyetemi futballé?
Az NFL-ben volt/van ennél jobban megfizetett edző?
több mint 6 éve
Csak a keserűség beszél belőle!Szerintem idén legyél Eagles drukker.
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 6 éve
Kampman
28 330
Tisztelt fórum látogatók!borzas, szőrös, kancsal, púpos, sánta, dadogó; ám ravasz és tanulékony
Nagyon szeretem az NFL-t és nem csak számomra zavaró, hogy olyan tolmácsolja a meccset aki nem tud normálisan beszélni. Selypít, pösze, talán még sánta is.
Béla.Kovács