NFL csevegő
81 feliratkozó
több mint 7 éve
Két egyszerű kérdés a 2-3. pontokhoz. Volt olyan eshetőség, hogy a First Down v más oldal legyen az FK nélküli /önállóként/függetlenként fennmaradó új bowl.hu? Vagy előbb eldőlt a Fűzővel való kooperáció?Fast WillieA szerkesztők tudják neked megmondani, hogy harmadik (más oldal) felmerült-e, mint a bowl.hu lehetséget utódja. Az FD-vel kapcsolatban: amikor én az első tanácsot / segítséget kérő megkeresést kaptam, abban már konkrétan az FK-val létrejövő fúzió volt megjelölve, mint cél. Ez még bőven (hónapnyival) az előtt volt, hogy az FD mint gondolat egyáltalán megszületett.
A második - már az FD készülő állapotában - érkező megkeresés már az FD fórum "megalakulása" után, a szerkesztők felé érkezett. Ez már az az időpont volt, amikor az FD-vel kapcsolatos megállapodások megtörténtek. Az fd domain tulajdonosának is meg vannak a saját céljai. Van egy blogja, amit üzemeltetni akar. Született egy megállapodás, ami helyet adott a fórumnak. Egy ilyen megállapodásból, amire éppen kezet adtál, nem hátrálsz ki.
Emellett mivel láttuk, hogy nálatok is megy a fejlesztés, többször rákérdeztünk, hogy lehetséges lenne-e a kifejlesztett fórumot beintegrálni az FK alá. Természetesen nem volt az, hiszen itt könnyű minket okádni a kompromisszumkészség hiányával és a közösség figyelmen kívül hagyásával, de nektek egy percig nem volt célotok egyik sem.somoskovigLásd fent. Ez nem komromisszumos ajánlat volt, hanem tulajdonképpen azt várta volna el, hogy a fd hátat fordítson a napokkal korábban kötött megegyezésének. Ilyent csak rendkívüli esetben engedhet meg magának valaki, és ehhez az elsődleges feltétel teljes és feltétlen bizalom. Ebből a bizalomból csak morzsák maradtak eddigre.
Azóta naponta megjelenik tőletek itt random valaki kommentháborút kezdeni vagy a fejünkhöz vagdosni dolgokat, védeni a mundér becsületét vagy akármi hasonló céllal. Örülünk, hogy ráértek erre, bár nem értjük a fentiek alapján, hogy mi szükségét érzitek. Szerencsére a jelek szerint mi jobban el vagyunk foglalva vagy egyszerűen elegánsabbak vagyunk annál, hogy ugyanezt megtegyük a first down oldalán is.somoskovigEmber .... Te TT-vel vitatkoztál, aki történetesen egy "bowl őstag". NEM FD-s. NEM tulajdonos, NEM szerkesztő. Bowl.hu-s fórumtag. Vele vitatkozva idéztél be az én és Baggio közötti levelezésből részeket, a megkérdezésem nélkül. Azért jöttem ide, mert név szerint elő lettem rángatva, különben nem tettem volna. De egyébként én sem vagyok sem FD szerkesztő, sem FD tulajdonos.
TT-n és rajtam kívül pedig az elmúlt napokban tudomásom szerint nem szólalt meg egyetlen egy ember sem az FD részéről itt. Sem szerkesztő, sem tulajdonos.
Arra pedig, hogy ki hol jelenik, jelenhet meg, te tudod a legjobban a választ. TE kérted meg az FD szerkesztőit, hogy a bowl-os hivatalos nyilatkozatot tegyék közzé a FD fórumban. Közzé tették. Ez azzal egyidőben történt, amikor itt ezen a fórumon az FD-t megemlítő postok éppen törlődtek, amikor PM-ben nem lehetett beírni az FD linkjét. Többek máig sem tudják. Eközben ott megjelent a nyilatkozatod, sőt miután én nemtetszésemnek adtam hangot emiatt, te ott annyit és olyan módon reagálhattál amennyit akartál. És reagálhatsz is, ha akarsz. (Bár ott a beszélgetés elhallt azóta. De ha akarod felmelegítheted.)
(Tisztázva, hogy miért nem tetszett, hogy megjelenik ott a nyilatkozat: nem az volt a bajom, hogy bowl.hu-s tulajdonos/szerkesztő - nem tudom pontosan, hogy mi a szereped - oda ír. Hanem az, hogy egy másik oldal HIVATALOS nyilatkozatát nem szokás megosztani másik helyeken. A hivatalos közlemények az adott oldalra valók. Jelenjen meg itt, és írd be az FD fórumba, hogy született egy nyilatkozat, akit érdekel, katt és olvassa el. Ez lett volna a módja szerintem. Másrészt nem voltam benne biztos, hogy egyáltalán jó dolog-e ebbe belefolynunk, mert az a közlemény 1 héten belül már a negyedik volt, a negyedik embertől, a negyedik, egymással szöges ellentétben álló információval. És azt a negyediket egy olyan ember írta, akiről azt se tudtam, hogy kicsoda. Sem az impresszumban, sem egyéb más helyen nem volt kint a neve (máig sincs.), és a nyilatkozatban nem mutatkozott be, illetve nem írta alá azonosítható módon. Úgy gondoltam, hogy előbb rakja rendbe a saját háza táját az, aki nyilatkozni akar. Tegye tisztába, hogy ki nyilatkozik, kinek a nevében, beazonosíthatóan. És majd utána adjunk helyet ilyesminek. De, mivel ott is csak egy fórumozó vagyok, nem én hoztam meg a döntést természetesen. A szerkesztők megjelentették a nyilatkozatot, én meg leírtam a véleményemet. Ott is, ahogy itt is tettem, teszem. )
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Ilyenkor őszinte és igaz szívvel megértem Orbán Viktort, aki a korrekt párbeszéd, a részletek megmagyarázása és kifejtése, ismertetők prezentálása, a sajtó tájékoztatása helyett ilyen helyzetekben annyit mond: migráns soros migráns soros soros soros!Na mondjuk ez már politika és rövidtávú gondolkodás.
Mind hatékonyság, mind erőfeszítés/befektetett energia tekintetében maximálisan jól teszi, nem is beszélve a félremagyarázásokról, félreértésekről.
Sobri Jóska
Persze, lehet ezt is csinálni és pár szóval kijelölni az irányvonalat, de azután nem kell elvárni, hogy magától működjön a gépezet. Ahhoz több energia és megfelelő emberek kellenek, viszont hosszútávon kifizetődő mindenki számára.
Ebből én arra következtetek, hogy:
1. Nem tervez olyan hosszú távra.
2. Nem érdekli az ország sorsa, teljesen mindegy, hogy mit mond, hisz hosszútávon csak gondolkodni képtelen agyhalottak lesznek kinevelve. Bár, a gyártósorra jók lesznek, az tény. Akik meg ennél többet akarnak, azok meg oldják meg maguk.
3. Neki, kiccsaládjának és a csúszómászó körének a lóvé már megvan örök életre.
több mint 7 éve
Mivel tartalomszolgáltatásban is gondolkodtunk, egyértelmű volt, hogy ehhez az FK a legjobb partner.Két egyszerű kérdés a 2-3. pontokhoz.2. A bowl.hu szerkesztői/adminjai/alapítói (a bánat tudja eldönteni, főleg akkor, amikor az utóbbi pár évben legfeljebb read only somoskovig hirdeti az igét) az általuk preferált, elvárt, fontosnak tartott fejlesztéseket nem tudták keresztülvinni a tulajdonos-fejlesztőn. Számomra ez bizonyos szintig menedzsment-tulajdonos probléma volt - nem az én szintem. Bizonyos fokig viszont érintett, hiszen a minőségi posztok megjelenését/megalkotását nehezítette - fórum minőségét rontotta/nem engedte fejlődni.Tehát nekem változhat úgy az élethelyzeted, hogy egyre kevesebbet írsz, de nekem nem. Nálad jogos, ha válsághelyzetben előkerülsz, nálam ez az ige osztása. #kettősmérce
3. Az érthető és érezhető frusztráltság egyre inkább elvette a szerkesztőség kedvét az oldal gondozásától (cikkek, posztok, moderálás stb.). Ez egyre inkább érintett engem is. Foghatnám az élethelyzetemre is (igaz is lenne), hogy egyre kevesebbet írtam. tomi-tomi
Egyébként az igeosztás annyit tesz, hogy én írtam meg a szerkesztőség közös megbeszélésének eredményeképpen a közleményt, mert éppen táppénzen vagyok és ráérek. Erről ugyan nem tudsz, de egy kis személyeskedéshez nem is kell információ, csak megzavarná a kis világodat.
Nos, ehhez képest a kerekasztal lovagjai ezek után az oldalt lelőve távoztak. Hadd fogalmazzak egyértelműen: magasról és vastagon leszarva ezt a közösséget, az üzleti erkölcsöt-etikát-jogot a saját negatív érzelmeiktől vezérelve hoztak egy affektív (hisztérikus?) döntést. A választási szabadság bajnokai valóban alternatívát kínáltak a legnagyobb értéküknek: vagy velünk jöttök egy komment szekcióba fórumozni (sajtreszelővel rejszolni), vagy le vagytok szarva. Tévedés ne essék, hogy mi itt csevegünk baggio-gabo-somos-igor-stb. döntése/tette alapján lehetetlen esemény. Te elég intelligens srác vagy ahhoz, hogy kisegíts: ebben a helyzetben milyen kompromisszumot lehet kötni? Másként: a döntéshozók döntést hoztak, ezután velük szemben semmilyen felelősségem nem maradt. Hiszen velem szemben felelőtlenül viselkedtek.A kiemelt részek alapján pedig cinizmust, gyalázkodást vagy bármit számon kérni rajtunk kib*szott vicces. A hatalmas ego pedig nem alapvető probléma, csak kell mellé még 1-2 egyéb dolog, hogy elviselhető maradjon tőle az ember stílusa.
Tehát: az oldal nem azért létezik, mert a menedzsment így akarta, hanem mert a tulajdonos felélesztette. Azon pedig minden, üzleti döntések iránt érdeklődő elgondolkodhat, hogy az eladástól a menedzsment szerint éveken keresztül kategorikusan elzárkózó tulajdonos, miért éppen a first-down indulása utáni napokban hajlandó megválni édes gyermekétől.
Végül. Nem lehet vádolni önbizalomhiánnyal; szemmel messziről érzékelhető az egom mérete. De tévedsz, szó nincs óriási egok találkozásáról. Valódi erőt felmutató belátás helyett a somoskovig által képviselt cinizmus, a gabokocka féle gyalázkodás, a vádaskodás, a sumákolás, a közösség manipulálása hasonlatos az időskori hajnali erekció miatt érzett ujjongásomhoz kora délelőtt: szánalmas. Papírkutyák.
tomi-tomi
Részemről lezártam az erőfeszítéseimet, hogy felhívjam a figyelmeteket, a negatív spirál hányadik ciklusában jártok. tomi-tomi- és a szavahihetőséggel mi van? Megígérni valamit és nem betartani nem szép dolog...
De összefoglalom még egyszer , hogy mi történt, hátha egyszer átmegy azon a ködön, ami uralkodik.
1. Egy nagyon rossz helyzetben született egy döntés az oldal jövője kapcsán. Ez lehet rossz, elhamarkodott, bármilyen, de ettől még adott helyzetben a rendelkezésre álló információk és lehetőségek alapján ez volt a legjobb döntés. Ehhez képest minden kommentben azt kapjuk tőletek, hogy ezzel mi leszartuk a közösséget, hisztiztünk, kényszerhelyzetbe hoztunk mindenkit. Ez utóbbi lehetséges, mi is abban voltunk.
2. Az FK fóruma valóban nem állt készen arra, hogy hasonló felhasználói élményt nyújtson. Ezt sem vitattuk, mindössze annyit kértünk, hogy legyen némi türelem, fejleszteni fogunk és egyre jobb lesz. Emellett mivel láttuk, hogy nálatok is megy a fejlesztés, többször rákérdeztünk, hogy lehetséges lenne-e a kifejlesztett fórumot beintegrálni az FK alá. Természetesen nem volt az, hiszen itt könnyű minket okádni a kompromisszumkészség hiányával és a közösség figyelmen kívül hagyásával, de nektek egy percig nem volt célotok egyik sem. Ti egy saját fórumot akartatok, a közösség egyben tartásáról meg annyit, hogy menjen mindenki hozzátok, és akkor egyben lesz a közösség.
3. A tulajdonos véleményének megváltozásában biztosan benne van a ti indulásotok is. Végülis mikor meggondolta magát, már volt vagy 80 regisztrált felhasználótok, meg vagy 400 új az FK oldalán. Mindenesetre az időzítés egybeesése pont annyira érdekes, mint az, hogy egy évek óta kialakult, alkotó baráti GM-közösség pont akkor csinálja meg a fórumát, amikor ez ilyen szerencsés módon szükségessé válhat.
4. A tulajdonos véleményének változása után született egy közlemény. Ez veletek kapcsolatban ennyit tartalmazott:
Kicsi ez a magyar amerikai focit szerető közösség ahhoz, hogy kooperáció helyett irtsuk egymást. 😊 Részünkről ez vonatkozik a FD fórumra is, ha szükségét érezték, hogy ebben a helyzetben ezeket a lépéseket megtegyék, legyen így. Mi innentől azon fogunk dolgozni, hogy mind tartalom, mind felhasználói élmény szintjén olyan színvonalat nyújtsunk, ami miatt minket érdemes választani, ha verseny van, akkor úgy. Természetesen senkit nem korlátozunk és kényszerítünk választásra sem a két oldal között, viszont a fair működést elvárjuk mindenki részéről. - Ebben nem tudom, hol tudod kiolvasni, hogy ti szakadárok, árulók, a haza ellenségei vagytok.
5. Azóta naponta megjelenik tőletek itt random valaki kommentháborút kezdeni vagy a fejünkhöz vagdosni dolgokat, védeni a mundér becsületét vagy akármi hasonló céllal. Örülünk, hogy ráértek erre, bár nem értjük a fentiek alapján, hogy mi szükségét érzitek. Szerencsére a jelek szerint mi jobban el vagyunk foglalva vagy egyszerűen elegánsabbak vagyunk annál, hogy ugyanezt megtegyük a first down oldalán is.
+1.(Vipera által említett "bug" létezik: a FD fórum elérési útját beírva a poszt nem elküldhető, az oldal elhagyásának szándékára kérdez rá a Küldés gombra kattintva.) tomi-tomiErre csak szeretném beidézni a közlemény vonatkozó részét, ki is van emelve az oldal tetején, nem kell sokat görgetni, hogy megtaláld, és elég egyszerűen is van szerintem megfogalmazva, hogy meg lehessen érteni.
A technikai részekre (átadás/átvétel, új szerverre költözés, admin jogok visszaállítása, stb.) a jövő héten fog sor kerülni
somoskovig
Volt olyan eshetőség, hogy a First Down v más oldal legyen az FK nélküli /önállóként/függetlenként fennmaradó új bowl.hu? Vagy előbb eldőlt a Fűzővel való kooperáció?
Személy szerint én megértem, hogy egy saját fejlesztésű terméket vki nem szeretne "integrálni" egy eddigi - nyíltan v burkoktan - riválisnak hirdetett felületre. Ha beleharapott a kutya a csontot nyújtó kézbe, ha nem... (mielőtt vki felhozná, ezzel nem a két oldalon lévőket minősítettem személyesen, hanem helyzethasonlat volt)
A célokat értem, a(z) (elhamarkodott) módszert nem. A kompromisszum nálam megelőzi a fúziót, ha valóban a fórumozók összetartása volt a cél.
Az eredmény meg önmagáért beszél: a migrált fórum egy nyerstermék sablonja volt, a közeljövőbeli fejlesztésre bevallottan sem kapacitás, sem időkeret nem volt, ami a usereknek a legelrettentőbb dolog volt sztem, a közösség széthullik, a kedélyek nem nyugszanak.
Kár érte
Fast Willie
Én is megértem, csak ezek után nem kell előadni az ellenkezőjét.
A fejlesztésről meg annyit, hogy abból a pénzből, amiért végül miénk lesz az egész cucc, bőven fel lehetett volna építeni egy megfelelő fórumot. A gyorsasági versenyben a FD valóban jobb volt, nekik házon belül megvolt az a gárda, akik ezt meg tudták csinálni. Az, hogy mi lett volna az FK alatti fórumon, innentől meg egyrészt teoretikus kérdés, másrészt meg valóban több idő és kapacitás kellett volna hozzá, ehhez pedig nem volt elegendő türelem vagy bizalom a jelek szerint.
több mint 7 éve
Valóban tanulságos az, hogy ha valami egzakt módon leírásra kerül, többször is akár, attól még semmi garancia nincs arra, hogy egy erre kevéssé fogékony ember valóságbuborékjába behatoljon.Ilyenkor őszinte és igaz szívvel megértem Orbán Viktort, aki a korrekt párbeszéd, a részletek megmagyarázása és kifejtése, ismertetők prezentálása, a sajtó tájékoztatása helyett ilyen helyzetekben annyit mond: migráns soros migráns soros soros soros!
Mind hatékonyság, mind erőfeszítés/befektetett energia tekintetében maximálisan jól teszi, nem is beszélve a félremagyarázásokról, félreértésekről.
A célokat értem, a(z) (elhamarkodott) módszert nem. A kompromisszum nálam megelőzi a fúziót, ha valóban a fórumozók összetartása volt a cél.Ha van egy helyzet, amiben 1 (azaz egy) darab legitim opciód marad (úgy mondom: nem marad más választásod), ezt megteszed (tulajdonképpen nem a cselekvésről magáról döntesz, hanem arról, hogy bízz e még, remélj e még, vagy tudomásul veszed, hogy a helyzet az, ami), majd ennek (vagyis, hogy megtetted) és tőled független dolgoknak a hatására megváltozik a helyzet, és ezek miatt megnyílik több opció, akkor erre se az elhamarkodott jelző nem klappol, se a kompromisszum lehetősége nincs benne az alaphelyzetben.
Fast Willie
Volt olyan eshetőség, hogy a First Down v más oldal legyen az FK nélküli /önállóként/függetlenként fennmaradó új bowl.hu? Vagy előbb eldőlt a Fűzővel való kooperáció?Mivel ezen purparlé elött nem volt opció a bowl.hu maradás, az FD oldalon meg egyáltalán nem volt fórum, és a cél a fórumozók egybentartása, a fórumozásnak magának a biztosítása volt, szerinted volt?
Fast Willie
több mint 7 éve
Két egyszerű kérdés a 2-3. pontokhoz.2. A bowl.hu szerkesztői/adminjai/alapítói (a bánat tudja eldönteni, főleg akkor, amikor az utóbbi pár évben legfeljebb read only somoskovig hirdeti az igét) az általuk preferált, elvárt, fontosnak tartott fejlesztéseket nem tudták keresztülvinni a tulajdonos-fejlesztőn. Számomra ez bizonyos szintig menedzsment-tulajdonos probléma volt - nem az én szintem. Bizonyos fokig viszont érintett, hiszen a minőségi posztok megjelenését/megalkotását nehezítette - fórum minőségét rontotta/nem engedte fejlődni.Tehát nekem változhat úgy az élethelyzeted, hogy egyre kevesebbet írsz, de nekem nem. Nálad jogos, ha válsághelyzetben előkerülsz, nálam ez az ige osztása. #kettősmérce
3. Az érthető és érezhető frusztráltság egyre inkább elvette a szerkesztőség kedvét az oldal gondozásától (cikkek, posztok, moderálás stb.). Ez egyre inkább érintett engem is. Foghatnám az élethelyzetemre is (igaz is lenne), hogy egyre kevesebbet írtam. tomi-tomi
Egyébként az igeosztás annyit tesz, hogy én írtam meg a szerkesztőség közös megbeszélésének eredményeképpen a közleményt, mert éppen táppénzen vagyok és ráérek. Erről ugyan nem tudsz, de egy kis személyeskedéshez nem is kell információ, csak megzavarná a kis világodat.
Nos, ehhez képest a kerekasztal lovagjai ezek után az oldalt lelőve távoztak. Hadd fogalmazzak egyértelműen: magasról és vastagon leszarva ezt a közösséget, az üzleti erkölcsöt-etikát-jogot a saját negatív érzelmeiktől vezérelve hoztak egy affektív (hisztérikus?) döntést. A választási szabadság bajnokai valóban alternatívát kínáltak a legnagyobb értéküknek: vagy velünk jöttök egy komment szekcióba fórumozni (sajtreszelővel rejszolni), vagy le vagytok szarva. Tévedés ne essék, hogy mi itt csevegünk baggio-gabo-somos-igor-stb. döntése/tette alapján lehetetlen esemény. Te elég intelligens srác vagy ahhoz, hogy kisegíts: ebben a helyzetben milyen kompromisszumot lehet kötni? Másként: a döntéshozók döntést hoztak, ezután velük szemben semmilyen felelősségem nem maradt. Hiszen velem szemben felelőtlenül viselkedtek.A kiemelt részek alapján pedig cinizmust, gyalázkodást vagy bármit számon kérni rajtunk kib*szott vicces. A hatalmas ego pedig nem alapvető probléma, csak kell mellé még 1-2 egyéb dolog, hogy elviselhető maradjon tőle az ember stílusa.
Tehát: az oldal nem azért létezik, mert a menedzsment így akarta, hanem mert a tulajdonos felélesztette. Azon pedig minden, üzleti döntések iránt érdeklődő elgondolkodhat, hogy az eladástól a menedzsment szerint éveken keresztül kategorikusan elzárkózó tulajdonos, miért éppen a first-down indulása utáni napokban hajlandó megválni édes gyermekétől.
Végül. Nem lehet vádolni önbizalomhiánnyal; szemmel messziről érzékelhető az egom mérete. De tévedsz, szó nincs óriási egok találkozásáról. Valódi erőt felmutató belátás helyett a somoskovig által képviselt cinizmus, a gabokocka féle gyalázkodás, a vádaskodás, a sumákolás, a közösség manipulálása hasonlatos az időskori hajnali erekció miatt érzett ujjongásomhoz kora délelőtt: szánalmas. Papírkutyák.
tomi-tomi
Részemről lezártam az erőfeszítéseimet, hogy felhívjam a figyelmeteket, a negatív spirál hányadik ciklusában jártok. tomi-tomi- és a szavahihetőséggel mi van? Megígérni valamit és nem betartani nem szép dolog...
De összefoglalom még egyszer , hogy mi történt, hátha egyszer átmegy azon a ködön, ami uralkodik.
1. Egy nagyon rossz helyzetben született egy döntés az oldal jövője kapcsán. Ez lehet rossz, elhamarkodott, bármilyen, de ettől még adott helyzetben a rendelkezésre álló információk és lehetőségek alapján ez volt a legjobb döntés. Ehhez képest minden kommentben azt kapjuk tőletek, hogy ezzel mi leszartuk a közösséget, hisztiztünk, kényszerhelyzetbe hoztunk mindenkit. Ez utóbbi lehetséges, mi is abban voltunk.
2. Az FK fóruma valóban nem állt készen arra, hogy hasonló felhasználói élményt nyújtson. Ezt sem vitattuk, mindössze annyit kértünk, hogy legyen némi türelem, fejleszteni fogunk és egyre jobb lesz. Emellett mivel láttuk, hogy nálatok is megy a fejlesztés, többször rákérdeztünk, hogy lehetséges lenne-e a kifejlesztett fórumot beintegrálni az FK alá. Természetesen nem volt az, hiszen itt könnyű minket okádni a kompromisszumkészség hiányával és a közösség figyelmen kívül hagyásával, de nektek egy percig nem volt célotok egyik sem. Ti egy saját fórumot akartatok, a közösség egyben tartásáról meg annyit, hogy menjen mindenki hozzátok, és akkor egyben lesz a közösség.
3. A tulajdonos véleményének megváltozásában biztosan benne van a ti indulásotok is. Végülis mikor meggondolta magát, már volt vagy 80 regisztrált felhasználótok, meg vagy 400 új az FK oldalán. Mindenesetre az időzítés egybeesése pont annyira érdekes, mint az, hogy egy évek óta kialakult, alkotó baráti GM-közösség pont akkor csinálja meg a fórumát, amikor ez ilyen szerencsés módon szükségessé válhat.
4. A tulajdonos véleményének változása után született egy közlemény. Ez veletek kapcsolatban ennyit tartalmazott:
Kicsi ez a magyar amerikai focit szerető közösség ahhoz, hogy kooperáció helyett irtsuk egymást. 😊 Részünkről ez vonatkozik a FD fórumra is, ha szükségét érezték, hogy ebben a helyzetben ezeket a lépéseket megtegyék, legyen így. Mi innentől azon fogunk dolgozni, hogy mind tartalom, mind felhasználói élmény szintjén olyan színvonalat nyújtsunk, ami miatt minket érdemes választani, ha verseny van, akkor úgy. Természetesen senkit nem korlátozunk és kényszerítünk választásra sem a két oldal között, viszont a fair működést elvárjuk mindenki részéről. - Ebben nem tudom, hol tudod kiolvasni, hogy ti szakadárok, árulók, a haza ellenségei vagytok.
5. Azóta naponta megjelenik tőletek itt random valaki kommentháborút kezdeni vagy a fejünkhöz vagdosni dolgokat, védeni a mundér becsületét vagy akármi hasonló céllal. Örülünk, hogy ráértek erre, bár nem értjük a fentiek alapján, hogy mi szükségét érzitek. Szerencsére a jelek szerint mi jobban el vagyunk foglalva vagy egyszerűen elegánsabbak vagyunk annál, hogy ugyanezt megtegyük a first down oldalán is.
+1.(Vipera által említett "bug" létezik: a FD fórum elérési útját beírva a poszt nem elküldhető, az oldal elhagyásának szándékára kérdez rá a Küldés gombra kattintva.) tomi-tomiErre csak szeretném beidézni a közlemény vonatkozó részét, ki is van emelve az oldal tetején, nem kell sokat görgetni, hogy megtaláld, és elég egyszerűen is van szerintem megfogalmazva, hogy meg lehessen érteni.
A technikai részekre (átadás/átvétel, új szerverre költözés, admin jogok visszaállítása, stb.) a jövő héten fog sor kerülni
somoskovig
Volt olyan eshetőség, hogy a First Down v más oldal legyen az FK nélküli /önállóként/függetlenként fennmaradó új bowl.hu? Vagy előbb eldőlt a Fűzővel való kooperáció?
Személy szerint én megértem, hogy egy saját fejlesztésű terméket vki nem szeretne "integrálni" egy eddigi - nyíltan v burkoktan - riválisnak hirdetett felületre. Ha beleharapott a kutya a csontot nyújtó kézbe, ha nem... (mielőtt vki felhozná, ezzel nem a két oldalon lévőket minősítettem személyesen, hanem helyzethasonlat volt)
A célokat értem, a(z) (elhamarkodott) módszert nem. A kompromisszum nálam megelőzi a fúziót, ha valóban a fórumozók összetartása volt a cél.
Az eredmény meg önmagáért beszél: a migrált fórum egy nyerstermék sablonja volt, a közeljövőbeli fejlesztésre bevallottan sem kapacitás, sem időkeret nem volt, ami a usereknek a legelrettentőbb dolog volt sztem, a közösség széthullik, a kedélyek nem nyugszanak.
Kár érte
több mint 7 éve
Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Bástya elvtárs már szart sem ér?!
több mint 7 éve
2. A bowl.hu szerkesztői/adminjai/alapítói (a bánat tudja eldönteni, főleg akkor, amikor az utóbbi pár évben legfeljebb read only somoskovig hirdeti az igét) az általuk preferált, elvárt, fontosnak tartott fejlesztéseket nem tudták keresztülvinni a tulajdonos-fejlesztőn. Számomra ez bizonyos szintig menedzsment-tulajdonos probléma volt - nem az én szintem. Bizonyos fokig viszont érintett, hiszen a minőségi posztok megjelenését/megalkotását nehezítette - fórum minőségét rontotta/nem engedte fejlődni.Tehát nekem változhat úgy az élethelyzeted, hogy egyre kevesebbet írsz, de nekem nem. Nálad jogos, ha válsághelyzetben előkerülsz, nálam ez az ige osztása. #kettősmérce
tomi-tomi
+1.
(Vipera által említett "bug" létezik: a FD fórum elérési útját beírva a poszt nem elküldhető, az oldal elhagyásának szándékára kérdez rá a Küldés gombra kattintva.) tomi-tomiErre csak szeretném beidézni a közlemény vonatkozó részét, ki is van emelve az oldal tetején, nem kell sokat görgetni, hogy megtaláld, és elég egyszerűen is van szerintem megfogalmazva, hogy meg lehessen érteni.
több mint 7 éve
Mivel jön a madden 19 PC-re, én már boldog vagyok 😊Ne is mond, remélem majd lesz valami féle manager része és egy full South Carolina-s csapatot össze tudok tákolni benne.
kristóf17
több mint 7 éve
Nekem peldaul ez mar sok, hogy ide-oda vandoroljak, es ezt allithatom tobbek neveben is, mert nekem eleg sokan irtak ugyanezt privatban (vagy eloben vagy mas helyen). Sok mezei user lesz az „aldozata” a feszultsegnek es a sardobalasnak.Ezt azért kibonthatnád.
Stez
Tehát a teljes interneten való szörfözésed közepette "sok" az a plusz egy kattintás, ami egy másik oldal (jelen esetben az FD fórum Colts topicja) megnyitását jelentené? Ezt jelenti a "vándorlás" kifejezés? Vagy miként értelmezzem ezt az internet koordinátarendszerében?
Nos, ehhez képest a kerekasztal lovagjai ezek után az oldalt lelőve távoztak. Hadd fogalmazzak egyértelműen: magasról és vastagon leszarva ezt a közösséget, az üzleti erkölcsöt-etikát-jogot a saját negatív érzelmeiktől vezérelve hoztak egy affektív (hisztérikus?) döntést.Ide is lenne kérdésem, hátha.
tomi-tomi
Minden kétséget kizáróan bizonyítottnak és megkérdőjelezhetetlennek gondolod a történtek ilyetén interpretációját? (Mármint az okok "mindenre szaró hisztérikusan hozott döntés"-ként történő aposztrofálását.)
Bizonyosan állítod, hogy más cél, motiváció, terv nem lehetett, nem létezhetett, és így bizonyosan nem is volt, csak az, amit -bevallottan- alulinformálódva kikövetkeztettél?
több mint 7 éve
Túlhúzzátok ezt az árulósdit. Tökre nem vagyok benne, de az átlag fórumozónál (azaz az itt lévők 98%-nál, pl. én) biztosan nem vagytok sem árulók, sem bunkók, sem ellenfelek, sem semmi negatív. De valamiért arra a maradék 2%-ra (ha van annyi) pörögtetek rá. Na mindegy. Ez van. Mivel jön a madden 19 PC-re, én már boldog vagyok 😊
több mint 7 éve
Szerintem eléggé egyértelmű volt, és Wyatt is vette a viccet, de lehet ő se lépett túl a dolgon 😛Nem jött át akkor a poén éle 😀 Sokan mondják, hogy nem értik a humorom :SIgen, csak a többség nem írt tele egy oldalt azzal, hogy mekkora utolsó szar szemét a Patriots, de főleg Belichick és Brady, és az NFL, meg mindenki, és akkor most megsértődöm, mert így már NFL-t és NCAA-t sincs értelme néznem. Vagy legalábbis azokat korábban sem gondolták értelmeseknek, ellentétben vele.számomra a legviccesebb eset ilyen Robillumáé, aki a Patriots SB-győzelme miatt döntött úgy, hogy soha többet nem fórumozik..Bocs, de szerintem a Pats SB győzelem rengeteg fórumlakót összetört és megnyomorított 😀
r.baggio
undisputedly
Wyatt
undisputedly
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Osszeborulast nem. Szamomra viszont mar az elejetol hianyzik az egyes oldalak kompromisszumkezsege. Es ranezve, osszegezve itt a dolgokat, biztos vagyok benne, hogy semmifele javulas nem is lesz mar ebben a tekintetben.Kompromisszumkészséget hiányolsz. Mi hiányzik ehhez a részemről, illetve mikor nincs rá esély?
Ez az egesz nem szol tobbrol, mint nehany oriasi ego talalkozasarol, akik igenis azon erolkodnek, hogy megmutassak, ki a nagyobb, szebb, jobb es fontosabb, ki tud nagyobbat utni.
Stez
1. A bowl.hu hosszú évek alatt döntően és alapvetően fórumalapú oldallá vált/fejlődött. Nekem ezzel semmi különösebb gondom nem volt/nincsen. Sőt. Szerintem olyan egyedi értékké vált, amely akár nemzetközi szinten is párját ritkítja.
2. A bowl.hu szerkesztői/adminjai/alapítói (a bánat tudja eldönteni, főleg akkor, amikor az utóbbi pár évben legfeljebb read only somoskovig hirdeti az igét) az általuk preferált, elvárt, fontosnak tartott fejlesztéseket nem tudták keresztülvinni a tulajdonos-fejlesztőn. Számomra ez bizonyos szintig menedzsment-tulajdonos probléma volt - nem az én szintem. Bizonyos fokig viszont érintett, hiszen a minőségi posztok megjelenését/megalkotását nehezítette - fórum minőségét rontotta/nem engedte fejlődni.
3. Az érthető és érezhető frusztráltság egyre inkább elvette a szerkesztőség kedvét az oldal gondozásától (cikkek, posztok, moderálás stb.). Ez egyre inkább érintett engem is. Foghatnám az élethelyzetemre is (igaz is lenne), hogy egyre kevesebbet írtam. De az itteni eszmecsere szempontjából a lényeges, hogy az oldal inspiráló légköre számomra egyre több destruktív tényezővel lett terhelt. Más szóval: az oldal természetes evolúciója (életgörbéje) túljutott a zeniten.
4. Évekkel ezelőtt oldalági leszármazottként megalakult GM játékközösség ezzel párhuzamosan konfliktusok, veszteségek árán kialakított egy konstruktív, alkotó, baráti csapatot. Ez érdemben nem befolyásolta a bowl (eddigi) működését, minőségét - az ottani tagok bowlos része alkotó posztjait döntően ide írta.
5. Számomra meglepő módon most már 29 napja, hogy baggio PM-et írt nekem. A levele alapján biztos vagyok abban, hogy az akkori állapotot nagyon hasonlóan láttuk. Tehát eddig a pontig nincs szükség kompromisszumkészségre. Az oldal gyengülése egyáltalán nem vetette fel bennem, hogy új oldallal kéne meglepnem/meglepnünk a fórumközösséget. Az egyre fogyó lendületemet kiélhettem máshol (ott se nagyon), azt meg pontosan tudhattam/tudhatom, hogy ahogy haromt, viito, DoM, Gyulus után van élet a bowl.hun, így lesz utánam is. (Itt kérnék mindenkit, hogy Robilluma kiiratkozását illő tisztelettel kezelje. Egyrészt az általa megírt tengernyi érték miatt, másrészt az emlegetők közül egyedül Wyatt látta a búcsúüzenetét, s ő sajnos nem teljesen pontosan idézte (fel)).
A megoldás keresés alaptétele is közös volt. Az oldal egyetlen értékét - a fórumközösséget - egyben kell tartani. Célként megfogalmazva: Minél intaktabb állapotban tartani. Amelynek a legegyszerűbb/legnyilvánvalóbb lehetősége, a tulajdonos kivásárlása baggio közlése alapján lehetetlen, ezért ő a FK-val való egyesülést(?), FK-hoz való költözést preferálja.
Itt már volt véleménykülönbség. Egyrészt nincs olyan, hogy nem eladó. Másrészt a kiválasztott partner minősége. Elég régen foglalkozom kommunikációval. Egy cikkek alá-mögé kommentelő közösség teljesen más (értsd: össze nem egyeztethető) kommunikációt folytat, mint egy témák-események alapján strukturált fórum közössége. Akinek kétsége lenne, az emlékezzen vissza, a bowl.hus cikkek alatti komment
De megint csak nincs szükség kompromisszumkészségre. Igaz, hogy többször léptem fel nekem nem tetsző (egyéni) megnyilvánulások, tendenciák ellen, de az oldalért viselt generális felelősség soha nem volt az enyém. Aki(k)é ez a teher és ő(k) ebbe az irányba viszi(k), akkor a bowl.hu életgörbéje nem egy megújuló emelkedő szakaszba fog lépni, hanem a szinuszgörbe kellemetlen részébe. Mindenkinek joga van tévedni, rossz/megalapozatlan döntést hozni. Stake holderként amit lehetett, megtettem. Viszont nem akartam semmilyen úton-módon a döntéshozók kezéből kivenni a döntés lehetőségét.
Nos, ehhez képest a kerekasztal lovagjai ezek után az oldalt lelőve távoztak. Hadd fogalmazzak egyértelműen: magasról és vastagon leszarva ezt a közösséget, az üzleti erkölcsöt-etikát-jogot a saját negatív érzelmeiktől vezérelve hoztak egy affektív (hisztérikus?) döntést. A választási szabadság bajnokai valóban alternatívát kínáltak a legnagyobb értéküknek: vagy velünk jöttök egy komment szekcióba fórumozni (sajtreszelővel rejszolni), vagy le vagytok szarva. Tévedés ne essék, hogy mi itt csevegünk baggio-gabo-somos-igor-stb. döntése/tette alapján lehetetlen esemény. Te elég intelligens srác vagy ahhoz, hogy kisegíts: ebben a helyzetben milyen kompromisszumot lehet kötni? Másként: a döntéshozók döntést hoztak, ezután velük szemben semmilyen felelősségem nem maradt. Hiszen velem szemben felelőtlenül viselkedtek.
Mi egyetlen megoldást láttunk az eredeti, közös álláspont alapján: a lehető legrövidebb idő alatt létrehozni egy fórumot, hogy valódi választási lehetősége legyen az ittenieknek. (A "mi" bizonyos szempontból barokkos túlzás: a hozzájárulásom ehhez a projekthez erősen konvergál a nullához. Ellenben a szándékkal, a motivációval 1000%-ig egyetértek és az eredményre még ennél is büszkébb vagyok.) Az élet bebizonyította, (valójában a srácok!), hogy ez a csapat tényleg alkotó, önszervező, értékteremtő.
Ezek után lettünk mi a szakadárok, az árulók, a haza ellenségei. Igen, ezt hívják projekciónak. Igen, ezzel (a projekcióval) nem tudok kompromisszumot kötni. Nem is akarok.
Végül. Nem lehet vádolni önbizalomhiánnyal; szemmel messziről érzékelhető az egom mérete. De tévedsz, szó nincs óriási egok találkozásáról. Valódi erőt felmutató belátás helyett a somoskovig által képviselt cinizmus, a gabokocka féle gyalázkodás, a vádaskodás, a sumákolás, a közösség manipulálása hasonlatos az időskori hajnali erekció miatt érzett ujjongásomhoz kora délelőtt: szánalmas. Papírkutyák. (Vipera által említett "bug" létezik: a FD fórum elérési útját beírva a poszt nem elküldhető, az oldal elhagyásának szándékára kérdez rá a Küldés gombra kattintva.)
Szerkesztette: tomi-tomi
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 7 éve
Nem jött át akkor a poén éle 😀 Sokan mondják, hogy nem értik a humorom :SIgen, csak a többség nem írt tele egy oldalt azzal, hogy mekkora utolsó szar szemét a Patriots, de főleg Belichick és Brady, és az NFL, meg mindenki, és akkor most megsértődöm, mert így már NFL-t és NCAA-t sincs értelme néznem. Vagy legalábbis azokat korábban sem gondolták értelmeseknek, ellentétben vele.számomra a legviccesebb eset ilyen Robillumáé, aki a Patriots SB-győzelme miatt döntött úgy, hogy soha többet nem fórumozik..Bocs, de szerintem a Pats SB győzelem rengeteg fórumlakót összetört és megnyomorított 😀
r.baggio
undisputedly
Wyatt
több mint 7 éve
idén újra pc-re iswww.youtube.com/watch?v=Js04hvdVUA8

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Igen, csak a többség nem írt tele egy oldalt azzal, hogy mekkora utolsó szar szemét a Patriots, de főleg Belichick és Brady, és az NFL, meg mindenki, és akkor most megsértődöm, mert így már NFL-t és NCAA-t sincs értelme néznem. Vagy legalábbis azokat korábban sem gondolták értelmeseknek, ellentétben vele.számomra a legviccesebb eset ilyen Robillumáé, aki a Patriots SB-győzelme miatt döntött úgy, hogy soha többet nem fórumozik..Bocs, de szerintem a Pats SB győzelem rengeteg fórumlakót összetört és megnyomorított 😀
r.baggio
undisputedly

több mint 7 éve
számomra a legviccesebb eset ilyen Robillumáé, aki a Patriots SB-győzelme miatt döntött úgy, hogy soha többet nem fórumozik..Bocs, de szerintem a Pats SB győzelem rengeteg fórumlakót összetört és megnyomorított 😀
r.baggio
több mint 7 éve
ez a cirkusz itt sokaknal azt fogja elerni, hogy kilovik a redvaba mindket forumot inkabb.van egy fórum ami összeolvad egy híroldallal, miközben elindult egy másik fórum, hol látod itt a "cirkuszt" és az álláspontok közeledésének lehetőségét? ráadásul az a fórum előbb-utóbb úgy is megvalósult volna, hiszen már korábban is voltak "szakadárok", illetve vannak, akiknek egyszerűen nem tetszik az fk-val való közösködés, így megy ez
Stez
mindenki szíve joga azt csinálni, amit jónak lát, nem tudunk leülni egyesével az emberekkel megértetni a helyzetet vagy csak simán marasztalni (számomra a legviccesebb eset ilyen Robillumáé, aki a Patriots SB-győzelme miatt döntött úgy, hogy soha többet nem fórumozik...)
annyit tudunk tenni, hogy ezentúl somos gyakrabban ír majd közleményeket a bowl.hu épp aktuális helyzetéről*, kérdezni meg mindig lehet
* ami szintén nem 100%-os hatásfokú nyilván még az olvasók között sem, hiába próbáljuk megmagyarázni, hogy mi miért történt (pl. miért nem kezdtük el egyből fejleszteni az új fórumot, stb.), aki eldöntötte, hogy "mi a saját fejünk után megyünk és nem hallgatunk a segítségre" (komolyan mintha bármi anyagi érdekünk származna belőle), annak kiadhatunk ezernyi közleményt is
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
És innentől pár nap leforgása alatt segítőből "áruló" lettem.Nem tudom miért gondolod azt, hogy te itt közellenség vagy, mikor egyáltalán nem így van.
Az "árulóból" végül akkor lettem "ellenség", amikor - látva a reménytelen küszködést, és azt, hogy a ti fületek csukva van, nem hallgattok senkire - megkeresett az FD csapata és megkérdezték, hogy nekik segítek-e.
peterk2005
Te jó szándékkal próbáltál segítséget nyújtani, az, hogy az nem felelt meg vagy nem volt tiszta mit jelent, az nem a te hibád.
Azért remélem jössz még a Pats fórumba, meg a többibe is ofkorsz 😊
több mint 7 éve
Nem tudom, mivel nem vagyok benne sem a ti korotokben, sem a masik forumeban, illetve azt sem tudom, hogy a felek mikor, hanyszor, hogyan ultek le egyeztetni, megbeszelni a dolgokat, mikrol ment a csevej, ki miben es hogyan probalkozott. Egy-egy dologrol tudok, ki miben nem enged, de a tobbi reszletet nem.Ok, és ha így lesz, mi a megoldás?Osszeborulast nem. Szamomra viszont mar az elejetol hianyzik az egyes oldalak kompromisszumkezsege. Es ranezve, osszegezve itt a dolgokat, biztos vagyok benne, hogy semmifele javulas nem is lesz mar ebben a tekintetben.Szerintem sokszor a vetélkedés, konfliktus, feszkó jobb, mint a kooperatív bepunnyadás. Pláne, ha elválik a szar a májtól, ahogy a víz és az olaj se áll össze. Mégplánébb, ha ezek régi sztorik. Tehát fenntartom, és csak megerősítettél benne: win-win szitu ez bowl.hu-nak, FD-nek egyaránt.És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.De erezhetoen van, nem is kicsi, mert papiron le lett rendezve az ugy, de azert azota is kerulnek elo az ujabb es ujabb apro kostolgatasok, megy a mutogatas a masikra es a burkolt sardobalas. Mindenki az utolso szo jogat akarja, oda-vissza dobaljak a labdat, mindenki a sajat igazat akarja bizonyitani, magat akarja mentegetni, mindekozben mindket oldalnak megvannak (es voltak) a maga kerdeses huzasai es dontesei, a maga nemeben egyik sem jobb a masiknal, mert a bibi mindket oldalra kiterjed, fuggetlenul attol, milyen temaban.
Sobri Jóska
win, hogy a bowl.hu nem doglott meg, de nem win, hogy a bowl.hu-bol ugymond „ki lett szaggatva” egy resz, mara pedig ott tartunk, hogy a mezei forumozoknak is erezheto a ket oldal kozotti ellentet, amit nyilvan a szemelyes ellentetek es feszultsegek hajtanak. Es egyebkent ha valaki egy picit is a tortentek moge latott az elmult evekben, tudhatja, hogy ezek az ellentetek nem ket hete alakultak ki, nem azert jottek, mert a bowl.hu itt hirtelen szarba kerult. Mar elotte megvoltak, egyszeruen csak nem voltak kimondva.
Mint ahogy sokan meg most is dobaloznak itt a szep tortenetekkel es megmagyarazzak, hogy egyebkent egyaltalan semmifele ilyesmi nincs az oldalak kozott, csak epp ez nem igaz, mert van. Tobbeknel is.
Szoval a keseru szajiz szvsz meg is fog maradni, es eleg sokan fogjak elhagyni az egyik oldalt a masikert, mintsem mindket forumon legyenek. Hosszu tavon en ezt nem velem win-win szitunak.
Mindenkinek igaza van, es senkinek sincs igaza. Utobbit senki sem fogja elismerni.
Stez
Persze, aki a nagy összeborulást éli meg győzelemként, annak nem. De meglepne, ha ez pont te lennél. Legalábbis az elmúlt pár éved alapján igencsak. 😛
Sobri Jóska
Hosszu tavon en egy eros versenyt varok, ami persze sokszor jo hatassal van a dolgokra, de nem mindig. Azt, hogy itt tenylegesen olyan szakadas lesz, ami egyik felbol sem a jot fogja kihozni. Na most az egesz feszultsegnek szerintem a mezei userek isszak meg a levet, akik egy kis nyugiert, NFL-ert, a tarsasag miatt jarnak fel estenkent kicsit, viszont a tarsasag most szakad, es tudod te is, hogy a hatterben (vagy kevesbe a hatterben) ilyen-olyan apro probalkozasokkal megy a felhasznalok elszipkazasa innen-onnan.
En nyilvan a Colts-topikot reszesitem elonyben, annak ellenere, hogy ruhellem a Patset vagy a csoportrivalisokat, ezeket a topikokat is olvasom, mert vannak userek, akik jokat irnak es megeri kovetni oket. Am kialakul hamarosan az a helyzet, hogyha egy jo Colts-topikot akarok, akkor at kell mennem a masik forumra, mig mondjuk lesz nem egy topik, aminek a magja marad, es itt lesz erdekesebb.
Nekem peldaul ez mar sok, hogy ide-oda vandoroljak, es ezt allithatom tobbek neveben is, mert nekem eleg sokan irtak ugyanezt privatban (vagy eloben vagy mas helyen). Sok mezei user lesz az „aldozata” a feszultsegnek es a sardobalasnak.
Ez az egesz nem szol tobbrol, mint nehany oriasi ego talalkozasarol, akik igenis azon erolkodnek, hogy megmutassak, ki a nagyobb, szebb, jobb es fontosabb, ki tud nagyobbat utni.
Alapvetoen igazad van, sok esetben jo a vetelkedes es a konfliktus, de ez az, ahol szvsz nem biztos. Vannak helyzetek, amikor az egobol vissza kell venni es meg kell talalni az arany kozeputat. Persze ezt az ido fogja eldonteni, hogy ez a jelenlegi feszkot es konfliktushelyzet a jo vagy a rossz oldalara billenti-e az egesz helyzetet. Siman lehet, hogy igazad lesz, en most perpill inkabb mondanam, hogy ezzel hosszu tavon nem nyer, sem a bowl.hu, sem a masik forum.
Stez
somoskovig
Teljes kep hianyaban nehez megoldast mondani. En azt mondom most, amit igy teljes kivulallokent latok, leszurok es erzekelek a ket oldal felol. Illetve annak ellenre, hogy en nem vagyok a forumon egy nagy arc, az utobbi hetekben nagyon sokan talaltak meg es sokaktol velemenyet hallottam, amibol azert nyilvan levonok en is egy kovetkeztetest, hogy ez a cirkusz itt sokaknal azt fogja elerni, hogy kilovik a redvaba mindket forumot inkabb.
több mint 7 éve
Ok, és ha így lesz, mi a megoldás?Osszeborulast nem. Szamomra viszont mar az elejetol hianyzik az egyes oldalak kompromisszumkezsege. Es ranezve, osszegezve itt a dolgokat, biztos vagyok benne, hogy semmifele javulas nem is lesz mar ebben a tekintetben.Szerintem sokszor a vetélkedés, konfliktus, feszkó jobb, mint a kooperatív bepunnyadás. Pláne, ha elválik a szar a májtól, ahogy a víz és az olaj se áll össze. Mégplánébb, ha ezek régi sztorik. Tehát fenntartom, és csak megerősítettél benne: win-win szitu ez bowl.hu-nak, FD-nek egyaránt.És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.De erezhetoen van, nem is kicsi, mert papiron le lett rendezve az ugy, de azert azota is kerulnek elo az ujabb es ujabb apro kostolgatasok, megy a mutogatas a masikra es a burkolt sardobalas. Mindenki az utolso szo jogat akarja, oda-vissza dobaljak a labdat, mindenki a sajat igazat akarja bizonyitani, magat akarja mentegetni, mindekozben mindket oldalnak megvannak (es voltak) a maga kerdeses huzasai es dontesei, a maga nemeben egyik sem jobb a masiknal, mert a bibi mindket oldalra kiterjed, fuggetlenul attol, milyen temaban.
Sobri Jóska
win, hogy a bowl.hu nem doglott meg, de nem win, hogy a bowl.hu-bol ugymond „ki lett szaggatva” egy resz, mara pedig ott tartunk, hogy a mezei forumozoknak is erezheto a ket oldal kozotti ellentet, amit nyilvan a szemelyes ellentetek es feszultsegek hajtanak. Es egyebkent ha valaki egy picit is a tortentek moge latott az elmult evekben, tudhatja, hogy ezek az ellentetek nem ket hete alakultak ki, nem azert jottek, mert a bowl.hu itt hirtelen szarba kerult. Mar elotte megvoltak, egyszeruen csak nem voltak kimondva.
Mint ahogy sokan meg most is dobaloznak itt a szep tortenetekkel es megmagyarazzak, hogy egyebkent egyaltalan semmifele ilyesmi nincs az oldalak kozott, csak epp ez nem igaz, mert van. Tobbeknel is.
Szoval a keseru szajiz szvsz meg is fog maradni, es eleg sokan fogjak elhagyni az egyik oldalt a masikert, mintsem mindket forumon legyenek. Hosszu tavon en ezt nem velem win-win szitunak.
Mindenkinek igaza van, es senkinek sincs igaza. Utobbit senki sem fogja elismerni.
Stez
Persze, aki a nagy összeborulást éli meg győzelemként, annak nem. De meglepne, ha ez pont te lennél. Legalábbis az elmúlt pár éved alapján igencsak. 😛
Sobri Jóska
Hosszu tavon en egy eros versenyt varok, ami persze sokszor jo hatassal van a dolgokra, de nem mindig. Azt, hogy itt tenylegesen olyan szakadas lesz, ami egyik felbol sem a jot fogja kihozni. Na most az egesz feszultsegnek szerintem a mezei userek isszak meg a levet, akik egy kis nyugiert, NFL-ert, a tarsasag miatt jarnak fel estenkent kicsit, viszont a tarsasag most szakad, es tudod te is, hogy a hatterben (vagy kevesbe a hatterben) ilyen-olyan apro probalkozasokkal megy a felhasznalok elszipkazasa innen-onnan.
En nyilvan a Colts-topikot reszesitem elonyben, annak ellenere, hogy ruhellem a Patset vagy a csoportrivalisokat, ezeket a topikokat is olvasom, mert vannak userek, akik jokat irnak es megeri kovetni oket. Am kialakul hamarosan az a helyzet, hogyha egy jo Colts-topikot akarok, akkor at kell mennem a masik forumra, mig mondjuk lesz nem egy topik, aminek a magja marad, es itt lesz erdekesebb.
Nekem peldaul ez mar sok, hogy ide-oda vandoroljak, es ezt allithatom tobbek neveben is, mert nekem eleg sokan irtak ugyanezt privatban (vagy eloben vagy mas helyen). Sok mezei user lesz az „aldozata” a feszultsegnek es a sardobalasnak.
Alapvetoen igazad van, sok esetben jo a vetelkedes es a konfliktus, de ez az, ahol szvsz nem biztos. Vannak helyzetek, amikor az egobol vissza kell venni es meg kell talalni az arany kozeputat. Persze ezt az ido fogja eldonteni, hogy ez a jelenlegi feszkot es konfliktushelyzet a jo vagy a rossz oldalara billenti-e az egesz helyzetet. Siman lehet, hogy igazad lesz, en most perpill inkabb mondanam, hogy ezzel hosszu tavon nem nyer, sem a bowl.hu, sem a masik forum.
Stez
több mint 7 éve
Osszeborulast nem. Szamomra viszont mar az elejetol hianyzik az egyes oldalak kompromisszumkezsege. Es ranezve, osszegezve itt a dolgokat, biztos vagyok benne, hogy semmifele javulas nem is lesz mar ebben a tekintetben.Szerintem sokszor a vetélkedés, konfliktus, feszkó jobb, mint a kooperatív bepunnyadás. Pláne, ha elválik a szar a májtól, ahogy a víz és az olaj se áll össze. Mégplánébb, ha ezek régi sztorik. Tehát fenntartom, és csak megerősítettél benne: win-win szitu ez bowl.hu-nak, FD-nek egyaránt.És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.De erezhetoen van, nem is kicsi, mert papiron le lett rendezve az ugy, de azert azota is kerulnek elo az ujabb es ujabb apro kostolgatasok, megy a mutogatas a masikra es a burkolt sardobalas. Mindenki az utolso szo jogat akarja, oda-vissza dobaljak a labdat, mindenki a sajat igazat akarja bizonyitani, magat akarja mentegetni, mindekozben mindket oldalnak megvannak (es voltak) a maga kerdeses huzasai es dontesei, a maga nemeben egyik sem jobb a masiknal, mert a bibi mindket oldalra kiterjed, fuggetlenul attol, milyen temaban.
Sobri Jóska
Stez
Sobri Jóska
több mint 7 éve
Szerintem sokszor a vetélkedés, konfliktus, feszkó jobb, mint a kooperatív bepunnyadás. Pláne, ha elválik a szar a májtól, ahogy a víz és az olaj se áll össze. Mégplánébb, ha ezek régi sztorik. Tehát fenntartom, és csak megerősítettél benne: win-win szitu ez bowl.hu-nak, FD-nek egyaránt.És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.De erezhetoen van, nem is kicsi, mert papiron le lett rendezve az ugy, de azert azota is kerulnek elo az ujabb es ujabb apro kostolgatasok, megy a mutogatas a masikra es a burkolt sardobalas. Mindenki az utolso szo jogat akarja, oda-vissza dobaljak a labdat, mindenki a sajat igazat akarja bizonyitani, magat akarja mentegetni, mindekozben mindket oldalnak megvannak (es voltak) a maga kerdeses huzasai es dontesei, a maga nemeben egyik sem jobb a masiknal, mert a bibi mindket oldalra kiterjed, fuggetlenul attol, milyen temaban.
Sobri Jóska
Stez
több mint 7 éve
És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.De erezhetoen van, nem is kicsi, mert papiron le lett rendezve az ugy, de azert azota is kerulnek elo az ujabb es ujabb apro kostolgatasok, megy a mutogatas a masikra es a burkolt sardobalas. Mindenki az utolso szo jogat akarja, oda-vissza dobaljak a labdat, mindenki a sajat igazat akarja bizonyitani, magat akarja mentegetni, mindekozben mindket oldalnak megvannak (es voltak) a maga kerdeses huzasai es dontesei, a maga nemeben egyik sem jobb a masiknal, mert a bibi mindket oldalra kiterjed, fuggetlenul attol, milyen temaban.
Sobri Jóska
több mint 7 éve
1. Szó szerint beidézel egy magán-levelezést anélkül, hogy az engedélyemet kérted volna. No comment...Erre direkt külön, mert ez -számomra- a szórakoztató rész, és a főtémához képest teljesen off:
peterk2005
Nem számít magánlevelezésnek, ha -bár magánszemélynek és privátemailcímre, de- egy közösséggel kapcsolatosan, akit a magánszemély képvisel, írsz levelet.
Pl. ha írsz az Index szerkesztőségébe xy-nak a magánemailcímére, attól az a levél a szerkesztőség számára érkezett. Vagy egy multi HR-esének, vagy mint pont most téma a sajtóban, egy párt sajtóosztályára küldöd az egyébként konkrétan xy-nak szánt levelet. (LMP - Ungár vs. Lovas)
Sőt, ha olyan a levél tartalma, akkor az, aki kapta, dönthet úgy, hogy nyilvánosságra hozza azt. Pl. ha egy színésznőt megfenyegetnek vagy mocskolják, esetleg ajánlatot kap levélben, akkor azt minden további nélkül nyilvánosságra hozhatja, a küldő külön engedélye nélkül is, hiszen ő a címzettje a fentieknek.
Vagyis, ha például te most kapnál egy kispocs18 nevű felhasználótól egy privát levelet, melyben melegebb éghajlatra küld, nem hiszem, hogyha nyilvánosságra akarnád hozni, akkor elötte megkérdeznéd, hogy megengedi e.
Ráadásul a jelen, konkrét esetben ez a levélrészlet tulajdonképpen azért tetszik, mert bizonyítja a te igazadat, és a bowl.hu szerkesztőkét is egyszerre.
Te valóban ajánlottál egy fasza kisteherautót, és valóban nem volt senki, akinek van "C"-s jogsija és vezesse.
Mint a bank, aki vállalkozáshoz önerővel ad kölcsönt.
Részéről is jogos ez a konstrukció, és ha az ügyfél önerő híjján nem él vele, részéről is jogos, ha nem ezt várta, nem ezt szerette volna.
| Kihozod belőlem a bennem lakó Buddhát. 😊 |
több mint 7 éve
Úgy látom ez az a pont, ahol már mindenkét félnek igaza van, lekerekedtek annyira az álláspontok, hogy nem markáns ellentmondás, hanem a részletek értelmezésének finomhangolása történik.Nézőpontok, megközelítések, hangsúlyok különböznek, és ami a legfontosabb, minden résztvevő biztos benne, hogy jól döntött, hogy helyesen cselekedett, hogy megfelelő attitűddel tudja továbbvinni a történetét.
És végülis ez a fontos, hogy a történtek miatt senkiben ne legyen tüske, rossz érzés, kellemetlen szájíz.
(Az valójában nem probléma, ha a szubjektív megélés némileg más, sőt, így természetes.)
Ami a lényeg, a bowl.hu is örül a dolgok ilyetén alakulásának, és az FD is.
Win-win.