NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 525
42
18:00 #9 Ole Miss @ Florida - NET4+
Kansas City Chiefs
29 feliratkozó
több mint 13 éve
Croyle, Cottam és Curtis mehetnek. Senki nem hullajt könnyeket miattuk. Cutrtis még csak-csak, de vannak olcsóbb WR-ek is. Pope egy torony, ha másért nem, hát célpontnak jó lenne Moeaki mellé.A két FB-nk megéri a pénzét, nem kellene rájuk plusz pénzt költeni, rookie FB meg nem tud semmit - tehát maradjanak csak itt. Jól végzik itt ők a melójukat, közepes szinten vannak.
Legget: undrafted-ként került ide, és aztán 2008-09-ben elég szépen szerepelt itt. Idén meg IR listán "játszott". Én nem "kukáznám" azért.
Wiegmann-t remélem, hogy rá tudják venni még egy évre. Nagy segítség lenne az a csapatnak, ha "kihúzná" még 20011-et nálunk. Mert akkor nem kéne erre pick-et elnyomni. Sajnálom, hogy visszavonul, a legendás W-s OL-ből már csak Waters marad nekünk...
több mint 13 éve
25 játékosnak nincs szerződése 2011re. Fontossági sorrend nagyjából így néz ki:* Kötelező leigazolni (3): OLB Tamba Hali (lehet fr. taget kap), CB Brandon Carr, DE Wallace Gilberry.
* Muszáj lesz leigazolni (3): OT Barry Richardson (főleg ha Center kell, akkor az OT pick csúszik egy évet), LB Cory Greenwood, RB Jackie Battle.
* Ha olcsón megússzuk, vagy nem találunk mást (4): WR Terrance Copper, NT Ron Edwards, DL Shaun Smith (ő drágán is megéri, de akkor sem mindenáron, relatíve olcsón kellene), DB Maurice Leggett.
* Előzőektől és drafttól+FAtől függően, máshonnan is pótolhatóak (7): FB Tim Castille, FB Mike Cox, TE Leonard Pope, C Rudy Niswanger, S Reshard Langford, TE Brad Cottam, WR Kevin Curtis. (utolsó három (LAngford+Cottam+Curtis) nagyon kevés eséllyel indul).
* Valószínű távozók/visszavonulók (8): QB Brodie Croyle, OT Ryan O’Callaghan, C Casey Wiegmann, LB Charlie Anderson, LB Corey Mays, LB Mike Vrabel, CB Travis Daniels, S Jon McGraw (ő akkor marad, ha nem hozunk safetyt, ő lesz a ST captain továbbra is, de más esélye nincs).
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
Egyre nagyobb esélye van, hogy Weigmann visszavonul. Vagyis lehet a mock draftokban számítani center pickek feltűnő feltűnésére egyre előkelőbb nevek formájában.
több mint 13 éve
A Chiefs díjak közül Jamaal kapta a Chiefs MVP díjat (Derrick Thomas award).Valamint Berry kapta a legjobb rookie díjat (Mack Lee Hill award).
több mint 13 éve
Pedig én még finoman fogalmaztam. Az eredeti cikkben a "suck" szó szerepelt. De tényleg rossz, nem közepes. Van ilyen, nem gond ez, Larry Johnson nekem nagy kedvencem volt (mint power HB), de ahogy blokkolt az maga volt a borzalom. Csak nem érdekelt senkit, mert annyira jól futott.Például Gates csodás elkapó, de blokkolásban rossz. ulpianusNyílván elfogult vagyok de a rossz jelzőt nem használnám a blokkolására inkább a közepest vannak durvábban 1dimenziós elkapó TE-k a ligában szvsz. Pl. VD, Hernandez, Clark, Winslow...empty taxi
De az említett Pro Football Focus oldalon (mérvadó oldal, jó statokal) Gates -6.5 (mínusz) run blockingot bírt összehozni, ami egy rookietól is gyenge teljesítmény. Moeaki például +3.1-et ami már jó, főleg rookietól nagyon jó. Vagy legyen erős közepes, de mindegy. A mínusz 3 is rossz, nem a -6.5. De láttam Gatest blokkolni futásnál, és az bizony sajnos nem közepes.
De mint írtam (csak ezt valahogy nem idézted), nem gond, mert elkapó TE tisztán. Amit viszont annyira jól csinál, hogy hiába tudod, hogy elkap, nem tudod levédekezni.
több mint 13 éve
Például Gates csodás elkapó, de blokkolásban rossz. ulpianusNyílván elfogult vagyok de a rossz jelzőt nem használnám a blokkolására inkább a közepest vannak durvábban 1dimenziós elkapó TE-k a ligában szvsz. Pl. VD, Hernandez, Clark, Winslow...
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 13 éve
Másik versenyző a kezdő TE posztra jelölt Tony Moeaki.Ő sztem nem is lehet kérdés, hogy bevált-e? Igazából drafton (2010) egyik legjobb TE prospect volt. Jó elkapó, jó blokkoló, de sérülékeny játékos, ezt várták tőle.
Ami igaz is. Bár egyáltalán nem olyan sérülékeny, mint gondoltuk. Sőt, elég jól bírja ha sok snapet is kel tolnia, és kőkeményen taposni a falban akár sokat is.
Elkapásban egészen kiváló. Itt látható a legszebb elkapása a a 9'ers elleni meccsről:
http://www.youtube.com/watch?v=7ah0YmPCVYw
De volt még pár nagyon szép catch tőle.
Blokkolásban szintén jó. Sőt, futás blokkban is úgy tol, mint egy hatodik falember. Így pedig az ecceri DC nehezen tud rátenni emberezést, mert speedyhez túl erős és magas, izomemberhez túl gyors, és túl jó elkapó. De a blokkolása miatt is nehéz kitalálni, ha bent van, akkor most mire is számítsanak a védők? Elvileg minden TE lényege ez volna, de a gyakorlatban ez kevés Tight Endnek megy is magas szinten egyszerre, tehát kompromisszumot kell kötni az OCnek. (Nekünk így nem kell tehát). Például Gates csodás elkapó, de blokkolásban rossz. Ettől hiába tudod, hogy elkap, ha nem tudod levédekezni, ez is működik tehát. Nem ezt cáfolnám.
Visszatérve Tony TE-re. 😊 Ha továbbra is bírja a gyűrődést, legalább évenkénti 10-12 meccsen, akkor sztem stealként (harmadik kör/ 93. pick volt) fogják elkönyvelni. Mert én további javulást várok tőle. Úgy láttam, hogy neki nagyon sokat segítene, ha volna egy WR a weak oldalon, és ne őt+Bowe-t őriznék kiemelten végi a strong oldalon. Vagy legalább McCluster többet játszana a slot WR pozícióban. Vagy/és lenne egy jobb QB-nk. Pár év, és ez(ek) be fog(nak) következni. Én most erre számítok, mert mire számítsak? 😀 De elfogult vagyok, azonban sztem nem rugaszkodtam el a valóságtól ,ezek reális dolgok, hogy WR jönni fog, stb.
Moeaki idén papíron back up volt Pope mögött, de igazából kezdőjátékos. Pope pár elkapásával szemben 15 meccsen 47 complete fűződik a nevéhez (65ször dobták felé a labdát) 556 yard, 5 drop 3TD, valamint 1 sacket engedett és 5 hurryt.
Én azt mondom, ő csak draft után volt kérdéses, hogy megoldja-e a TE posztot, ma már ez értelmetlen kérdéssé vált.
több mint 13 éve
A játékoselemző rovatban kicsit elmaradtam. Itt olyan emberekről van szó, akik offseason miatt érdekesek. A fő kérdés, elég jó-e adott ember (kezdő vagy csere poszton), esetleg oda kéne hozni valakit?Jöjjön Verran Tucker WR.
Kalirfoniában született, a California Golden Bears játékosa volt egyetemen, és nem draftolta senki (2010). Azonban a Dallas kipróbálta, de nem győzte meg őket. Eztán került a Chiefsbe.
6,1 magas, 204 font súlyú. 22 éves. 4,64 a 40 yardja. (Az nem valami gyorsat jelent WR poszton.)
Tucker nem egy szuper elkapó, amolyan közepes, nem hibázik sokat, néha elkap csodásan (nálunk az Oakland ellen volt egy nagyon szép TD elkapása).
Tehát ő egyértelműen nem megoldás Bowe párjának, ez kiderült. Azonban mégis fontos volna megtartani.
Ugyanis Tucker nem rossz back up WR, és olcsó, megbízható játékos. De legfőképpen kiemelkedő Special team playa. A Pro Football Focus szerint (mérvadó oldal) a liga nyolcadik legjobb ST játékosa volt idén. Ez a nyolcadik hely 1100 emberből értendő nagyjából. Ha ezt túlzásnak is tartom, akkor is el lehet képzelni, hogy milyen fontos a megtartása. Nem Chiefs rajongók írták ezt róla, de nekem akkor is túlzó ez így.
Mindenesetre nagyon fiatal játékos, lehet akár jobb elkapó belőle. Mert ugye ő rookie, nem is sztár suliból jött, lehet szoknia kell az NFL ritmusát, és jobb lesz. Ha meg nem, akkor van egy király Special teamerünk. Ez szól mellette sztem, mert back up is kell, és ők lesznek a ST tagok.
több mint 13 éve
"Weis Clausent akarta , nem Casselt" - és egy ilyen embert hagytunk elmenni 😉
több mint 13 éve
Muir-nak nem olvastam utána, de ha jól emléxem, akkor DC volt sokáig valahol, vagy rosszul tudom? Mert ha nem, akkor nem igazán értem én ezt a választást. Maximum tényleg csak amolyan pót-OC itt és Haley majd jól elvégzi helyette a munkát. Bár korábban Haley azt nyilatkozta, hogy nem akar tandem meló végezni a csapatnál, vagyis nem akar HC és OC is lenni egy személyben. De akkor miért is szól bele az OC munkájába? 😊 Mert Weis-nek is ezzel telt meg a töke állítólag...Weisnek nem ezzel lett baja csak önmagában. Ez is benne volt, de más is. például kapott egy számára kedvező ajánlatot, az sem mindegy. De Clausent akarta ő, nem Casselt, stb. Lényeg, hogy nem csak a playhívással volt gond. ÉS nem Haley hívta a playeket, hanem ő. Csak Haleynek volt vétójoga. És élt is vele.
😊mirdal
Muir nálunk volt OL edző 2009-2010 ben (és láthatóan jó munkát végzett). Előtte volt a Tampa OC posztján 2002-2008 közt. Előtte volt csak DC az NFLben (a Coltsban 89-90ben). Szóval ő azért inkább offense szakember.
Én mondtam csak, hogy ugye ő a Tampában sem hívta a playeket, hiába volt OC, szal ilyen irányú tapasztalata nincs.Viszont Haleynek van, nem is kevés, sőt Haleynek ez az egyik legnagyobb erénye (a minőségi playhívás).
több mint 13 éve
Muir-nak nem olvastam utána, de ha jól emléxem, akkor DC volt sokáig valahol, vagy rosszul tudom? Mert ha nem, akkor nem igazán értem én ezt a választást. Maximum tényleg csak amolyan pót-OC itt és Haley majd jól elvégzi helyette a munkát. Bár korábban Haley azt nyilatkozta, hogy nem akar tandem meló végezni a csapatnál, vagyis nem akar HC és OC is lenni egy személyben. De akkor miért is szól bele az OC munkájába? 😊 Mert Weis-nek is ezzel telt meg a töke állítólag...😊
több mint 13 éve
Az év embere díjak közül végül Haley kapott egy alumni coach of the year awardot. Egészségére!Ilyen is van. Az tény, hogy Haley jó munkát végzett, még az NFL év edzője szavazáson is jelölték, de azt joggal Belicheat nyerte. Tényleg várakozáson felül teljesített a Patriots 2010ben.
Sokkal fontosabb, hogy valóban jó csapatot és edzői kart épít Haley, bár Muir amolyan edzőpótlónak tűnik. Ami egyébként nem is akkora gond. Úgyis Haley nem bírja ki, hogy ne hívjon playeket. Mivel ért hozzá engem ez a megoldás is érdekel. Aztán majd hoznak OCt, amikor lesz minőségi, aki szimpatikus is nekik.
De persze azt mondta, hogy Muir lesz az OC, annak minden felelősségével, playhívásostúl. Bár Muir volt OC, de a játékhívás nem szerepelt a munkaköri leírásában eleddig. Aztán attól még lehet, hogy jól csinálja, ha módja adódik rá.
több mint 13 éve
Roaf most nem jutott be a HOF csarnokba, de majd sztem be fog. Ahogy társa Shileds is.Érdekes, hogy az év Comeback támadójátékosa (nagy visszatérője) szavazáson Matt Cassel kapott szavazatot. Kettőt is. Ezt a Chiefsre adták nyilvánvalóan. Mert hogy Cassel önmagában persze jobb volt, mint tavaly, sokkal jobb. De a csapat tetté azzá. A futójáték és a rengeteget javuló támadófal. Eme fal (és csapat, beleértve a védelmet is) mögött, ilyen sorsolással (2010es West csoportok főleg, de a 2010es AFC South is), ilyen jó edzői gárdával sztem az lett volna csúnya, ha nem javul a tavalyi pocsék teljesítményhez képest. Azt már ne is számítsuk ide, hogy tavaly átálltunk mindenben új sémára, amit csak el lehet képzelni (Offense stratégia, zone blocking, 3-4, m2m és ezek csak a fő irányvonalak), de idén már nem.
Ez év játékosa választás nálam elérte mostanra a Pro Bowl szavazás mélységét. Eddig is röhögtem rajta sokat, de amik idén történtek, az mindent elmond a dolog komolyságáról.
több mint 13 éve
Holnap SuperBowl. Chiefs rajongóknak érdekes lehet, hogy maga a szó is a Chiefs (és a mai AFC (AFL) megálmodója, ami nélkül szintén nem lenne super bowl) alapítójától (Lamar Hunt) ered.Az első Super Bowlt pedig a Chiefs játszotta egy bizonyos Green Bay Packers ellen. 35-10 arányban nyert a Vince Lombardi vezette Packers.
A kupát azóta már Vince Lombardi trófeának hívják. Nem véletlenül.
több mint 13 éve
Persze, hogy bármi beüthet. És az is lehet hogy soha többet running back nem lesz HOF tag. 😛De ha mégis van olyan, hogy fiatalon is legyen esélye cantontra, ahhoz pont ilyen kezdet kell, hogy NFL all time második lesz valaki. És előző szezonja is szuper volt (5.9es átlag sem akármi). Erre azt mondtam, hogy ha így folytatja, ott lehet a HOF várományosok közt. Az pedig, hogy ez gyűrű kérdése az nem igaz.
több mint 13 éve
helyesJamaal Charles nyerte a FedEx Ground Player of the Year díjat. Magyarul ő lett a liga legjobb futója 2010ben. Az lett volna fura, ha nem így lesz.Azzal azért tisztában vagy, hogy minimális az esélye hogy ezt a teljesítményt fenntartsa. HOF-hoz azért még 6-8 ha nem is ilyen, de közel ilyen szezon kell, és azért bármikor bármi beüthet. Pl. eddig szerencséje volt a sérülésekkel is. Szerintem még nagyon korai a Charles to HOF dolgot forszírozni.Döme
Megérdemelte. De igazából Charles neve ettől függetlenül bekerült a nem létező nagy football könyvbe, le merem fogadni, hogy hosszú évekig megint senki a közelébe nem kerül annak amit idén fel tudott mutatni.
Ha így folytatja (tavaly is elképesztő jó számokat hozott. Csak az is el van felejtve, én mondogatom csak keményen 😀), akkor olyan könnyen sétál be a HOF csarnokba, mint nem sokan. De addig még sokat kell loholnia. Viszont nagyon jó úton indult el.ulpianus
megérdemelte
nah igen
HOF kicsit még korai
😊
elég ha csak egy merriman kettő hátulról letépi a nyakát
ugye
több mint 13 éve
Cassel egy hálás és örök téma lesz, ameddig a Chiefsnél játszik. Márpedig sajnos itt fog játszani még jó pár évig, úgy néz ki (hacsak Haley nem lép valami nagyon meglepőt). De legalább lesz kit anyázni 😀 .
több mint 13 éve
Jamaal Charles nyerte a FedEx Ground Player of the Year díjat. Magyarul ő lett a liga legjobb futója 2010ben. Az lett volna fura, ha nem így lesz.Azzal azért tisztában vagy, hogy minimális az esélye hogy ezt a teljesítményt fenntartsa. HOF-hoz azért még 6-8 ha nem is ilyen, de közel ilyen szezon kell, és azért bármikor bármi beüthet. Pl. eddig szerencséje volt a sérülésekkel is. Szerintem még nagyon korai a Charles to HOF dolgot forszírozni.
Megérdemelte. De igazából Charles neve ettől függetlenül bekerült a nem létező nagy football könyvbe, le merem fogadni, hogy hosszú évekig megint senki a közelébe nem kerül annak amit idén fel tudott mutatni.
Ha így folytatja (tavaly is elképesztő jó számokat hozott. Csak az is el van felejtve, én mondogatom csak keményen 😀), akkor olyan könnyen sétál be a HOF csarnokba, mint nem sokan. De addig még sokat kell loholnia. Viszont nagyon jó úton indult el.ulpianus
több mint 13 éve
Ahhoz legalább egy gyűrű sem ártana azért...Ez nem a Steelers.
Csak egy nevet mondok, Sharpe
több mint 13 éve
Jamaal Charles nyerte a FedEx Ground Player of the Year díjat. Magyarul ő lett a liga legjobb futója 2010ben. Az lett volna fura, ha nem így lesz.Megérdemelte. De igazából Charles neve ettől függetlenül bekerült a nem létező nagy football könyvbe, le merem fogadni, hogy hosszú évekig megint senki a közelébe nem kerül annak amit idén fel tudott mutatni.
Ha így folytatja (tavaly is elképesztő jó számokat hozott. Csak az is el van felejtve, én mondogatom csak keményen 😀), akkor olyan könnyen sétál be a HOF csarnokba, mint nem sokan. De addig még sokat kell loholnia. Viszont nagyon jó úton indult el.
több mint 13 éve
Casselre térve most megint megy a vita, hogy legyen ő a franchise QB vagy ne? (Mármint a Chiefsben. 😀) Nem írom le megint a pro és kontra érveket.
Viszont kezeljük egyben a problémát Croyleéval, akinek a szerződése lejár. Amikor Brodie Croyle játszott Matt vakbélműtétje után, abból nem kérünk többet, tehát tudjuk hol tart most. Látszólag lehetne hozni Cassel mögé valakit, és kész. De mennyit áldozunk rá? Drafton eleve nem lesznek nagy nevek QB poszton sztem. 1/21re meg senki nem éri meg, aki bent lehet. Ettől fognak még draftolni sok QB-t csak az olyan, mintha Croyle maradna.
És itt kezd érdekes lenni a történet Crolye szempontjából. Mert ha nem nagy tehetségű ,de megbízható back up szinten áldozunk irányítóra, akár maradhatna Croyle is. Mármint ha Cassel a mi vezérünk. Mert akkor minek drafton bohóckodni? Jöjjön egy WR maximum vagy az se, de legyenek védők korai körökben. Legyünk defense központú csapat, költsünk arra. Ehhez Crolye jobb is, mint egy újonc.
De mi van, ha Cassel nem lesz a Chiefs irányítója? Croyle akkor mire jó? Lesz ő meg egy újonc?
Így nagyon az jön ki, hogy Mattnek muszáj maradni. És akkor nem lehet back up egy rookie mögött. Egy ilyen év után semmiképp.
Pedig Haley sincs ám megelégedve annyira, mint ahogy nyilatkozik, miszerint Matty a Chiefs irányítója, nincs itt kérdés meg blabla. Emlékszem például, amikor a Raiders ellen 10 vagy 13-0 volt és dobott egy picket, de úgy ,hogy RZban TD kellett volna legyen. Azonban felpattant, és persze hova máshova, egy Raiders védő kezébe esett. Ott kezdődött a baromsághullám, amikkel végül vesztettünk is. De Haley egy percig üvöltött Cassellel, és viszont. De más meccseken is láttam ezt. Haley nem egy nyugodt Buddha, az s tény, de Mattel ordított legtöbbet sztem.
Csak valahogy nincsenek opcióink QB poszton. Mert ha Cassel pocsék rossz volna, akkor egyértelmű a döntés. De nem az, hanem jó. Csak pont amikor kéne, akkor esik szét. Következő meccsen meg nyer(ünk) simán. Szóval, ha elküldik és jön egy rossz QB, akkor persze mindenki, aki most Matt fejét akarja, egyből elkezdi osztani Haleyt.
több mint 13 éve
Hali mellett Jamaal Charles sem nyert díjat. De szavazatot sem kapott! 😀 Ez már erősen LOL kategóriába sorolja a szavazás értékét. Végül is Charles az NFL all time rekordot is majdnem elérte, minimális dolgon múlott. 2010ben még az utca végéről sem látták őt a követői. Jim Brown volt aki anno hajszálra majdnem ugyanezt tudta, egy tizeddel jobbat is (igazából annyi sem). 1350 (fejből írom, de annyi lesz) futott yard önmagában liga második legjobb, és 6.4es átlaggal meg elképesztő, ez a rekord benne. 5ös átlag fölött már nagy teljesítmény 1000 yardot futni. Mikor lesz ilyen megint? Majd várunk 40 évet? És ha hiába várunk?Többségében egyetértek Veled, a Charlesról írtakkal meg teljes egészében. Brady nyilatkozta nemrég, hogy az MVP cím sajnos a QB-k között dől el. Ezt ki lehet terjeszteni idén az OPoY címre is, a szavazatok 78%-át kapta QB. Ez tényleg nevetséges.
És Jamaal emellett nagyon jól kapott el, szal összyardra sem lehet hivatkozni. De RBnél nem ez számít. És blokkolt is jól, de az már aztán tényleg ne számítson. Meccseket nyert meg, ez sem lehet kifogás. Az egész szezon többnyire ő nyerte meg.
Brady meg Polamalu jó játékosok, de idén egyik sem volt a legjobb sztem. Én speciel nagyon szeretem mindkét játékost. Lehet mellettük érvelni, mert a legjobbak közt voltak mindketten, de az nem ugyanaz. Troy még érthető, de hogy Brady? Miért nem Peyton Manning, vagy Favre akkor már? Tök ismert emberek. Ennyi erővel lehettek volna ők is, meg 2011ben lehetne a "Polamalu logika" alapján (nem ő volt a legjobb idén, de volt már legjobb) Dan Marino 2011 legjobb támadója. Sztem volt szuper éve Dannek. 😛ulpianus
Brady mellett talán három all time rekord szól: 36TD-4INT, 9:1 arány, amikor a 2,5-3:1 arány már kiemelkedőnek számít, 9 meccs zsínórban 2 TD 0 INT mutatóval és a 355(?) passzkísérlet INT nélkül.
Szóval reálisabb lett volna egy Brady-Charles (esetleg még Vick) verseny a címért.
Nagyon jó, magas színvonalú elemzéseket írsz, aki egy kicsit is kíváncsi a Chiefsre, az Tőled és a többiektől teljes képet kap.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
A csapaépítés, roster változás, játékos elemzés rovatban új célpontunk van.Wallace Gilberry Defensive End.
Ő is olyan ember, mint az eddigiek. Vagyis nem stabil kezdő poszt, de nagyon hasznos játékos, több, mint back up teljesítménnyel. Érdemes átfutni a lehetőségeken.
A Chiefs DL sora változatos, különböző emberekből lett felépítv, mégis logikus, és működőképes. Nem egyedi eset ez, sok DLben alkalmaznak külön Nickel (egyel több DB felállás) DL sort. A nickel sokszor "nem indokolt" esetben is mehet, vagyis FB es felálások ellen, passz szitukhoz (3&sok tipikusan). Nálunk is (Gilberry miatt is) elég sok ilyen "indokolatlan" Nickel volt 2010ben.
De miért? Ennyire jó Gilberry? Akkor miért nem ő kezd?
Wallace Gilberry ugyanis tisztán pass rusher 3-4es DE. futás ellen gyenge, bár vannak rosszabbak, Viszont Pass rushban kiváló. Akkor legyen OLB, kiscit fogyasztjuk, és szuper, nem is kell draftolni Halinak társat. Igen, csak 3-4ben az OLB nem lehet pass rusher tisztán. Hali sem, de egy még hagyján (ROLB), viszont hogy kettő, az nagy öröm lenne AFCWest OC körökben. Ezt nem lehet. Gilberry futás ellen nyílt terepen még rosszabb, mint a falban, egyszerűen nem ért hozzá.
Akkor adjuk el 4-3-ba DE-nek. Ezzel az a gond, hogy ezt lehetne, a kevés snap (meccsenként 31, olyan 50-60 lenne az átlag itt) képest sok sack (7.0) jól néz ki, eladható. QB perssure 29, az is jó. Tackle 11 (missedd 2) már nem annyira fényes (3-4 DEben sem).
Viszont ha hrmadik vagy negyedik kört kapunk, akkor szerzünk egy újabb Gilberryt, ha szerencsénk van. Ha nincs szerencsénk, akkor egy bustot. Ennek így sok értelme nincs. Gilberry is fiatal (26), és jó neki a back up poszt ennyi snappel, meg ennyi sackkel, pár évet még eljátszik nálunk, vagy akár sokat is. Ő nem akar menni, nem ez a kérdés. Hanem hogy ki ad érte valamit?
De maga a DL sor így épül fel:
Kezdő Smith (LDE)-Edwards(NT)-Dorsey(RDE). És Tyson Jackson az LDE csere, aki lesérült szezon elején, sokat kihagyott, és nem is volt az igazi utána sem. Viszont sokba kerül, ő is megérne egy misét. Smith kezd tehát, de ő jó run stopper, gyenge pas rusher.RonEdwards rossz mindenben, max double teamet visz el néha, az is valami, meg év elején villant párat, de ennyi. Tehát Nickelban meg deafult Edwards-Dorsey van de inkább Gilberry-Dorsey, esetleg Smith-Dorsey ha futás is lehet, meccs végén meg Smith-Gilberry. Mert Smith beáll NTnek, jobb is mint Edwards.
Vagyis nem rossz ez a rendszer.
Lehetne egyes szurkolók szerint visszaállni 4-3ba. Valahogy így:
Gilberry-Smith-Dorsey-Hali
Studebaker-Belcher-D. Johnson
Vagy Williams i lehet LB, meg Edwards is DT. DE lényeg, hogy Gilberry LDe lenne, Dorsey vissza UTnek, úgyis az a posztja, és Hali vissza DEnek, úgyis az a posztja. DJ meg ROLB, úgyis az a posztja.
Ezzel több gond is van. Studebaker nem elég 4-3ba, de hozunk valakit mondjuk. Belcher nem elég 4-3ba, de hozunk valakit. Gilberry ettől nem tud futás ellen védekezni. H oda is huznk valakit, akor elbujuk Gilberryt, Belchert, és 7ből 3 kérdés lesz. Most meg nincs kérdés. Minden ember megvan, Edwards helyett NT jöhetne, de végül is van NT. back upok, hogy jobban érezzék magukat sztem ez értelmetlen.
Másik fő gond, hogy Crennel 3-4 guru. És akkor vele mi lesz? Hozunk DC-t is, hogy Gilberry 500 snap helyett játszhasson 800-at? Azért ez így erős túlzás.
Sztem a legjobb a DE poszton 2011ben, ha hagyjuk a 2010est, mert ami működik és jól működik ,azt minek bolygatni? Gilberry back up marad. Jó ez tőle, hogy 7 sack 2 FF stb. kap közepes mennyiségű snapet, és ha sérülés van, van kipróbált emberünk relatíve olcsón. Ha meg valaki (most vagy később) sokat ad érte, akkor hadd menjen.