New Orleans Saints
46 feliratkozó
több mint 14 éve
Súlyosan behúzta a féket a divíziónkatapapaMindhárom meccset megnéztem. A Panthers volt, akik csapatként mutattak valamit, a TB-nek és a ATL-nak a védelme volt jó (bár a Falcons sec., hasonlóan a miénkhez, nem igazán volt meccsben). Ami a szembetűnő: elfelejtettünk tackle-t adni, csoport szinten...

több mint 14 éve
A GM, Mickey Loomis már cáfolta is a pletykát.NewmanMajd bizonyára az is szóba kerül, hogy Owens milyen remek lenne...
több mint 14 éve
Randy Moss neve felmerült, olyan szinten, hogy megy is látogatóba. http://profootball.scout.com/a.z?s=127&p=9&c=2&cid=1105081&nid=5774620&fhn=1
több mint 14 éve
- a TE csak egyet "üt" majd lép ki célpontnak, Matthews van olyan veszélyes fazon, hogy Sproles-t is ráküldjük biztosítani, de az is lehet hogy ez így nem volt elosztva, csak segítenie kellett, ahol szükség volt rá. Talán azért is mozdult el középre rögtön a snap után, hogy egyforma eséllyel reagáljon bármelyik oldalra- a középső hármas nem dolgozott annyira rosszul, egy pillanatig hárman blokkoltak három embert, aztán AJ az érintés után jól váltott a másik szélre. De szvsz "lényegtelen", hogy AJ miként jött át, mivel a DB-blitz nélküle is sack lett volna, és ha nincs a DB-blitz, akkor szvsz csak AJ nem viszi földre Brees-t: irányváltás után kisebb sebességgel jött, Nicks is tudta oldalról lassítani, továbbá Sproles is nagyobb eséllyel vette volna fel, mint az oldalról érkező DB-t
több mint 14 éve
Azt eddig nem mondtam, hogy ez a play 3 & 4-re ment. Éppen ezért a TE a playnél necces megoldás, mert ahol a route végén állt, onnan még kb. két yard kellett volna az első kísérlethez.Teljesen egyetértek, hogy Brees-nek általában hátrányt okoz(hat) a viszonylagos alacsonysága. Ennél a play-nél mást látok. (Feltételezésekről a végtelenségig lehet véleményeket ütköztetni,; valaki szóljon rám-ránk, ha túl lenne lihegve a dolog.)
Azt kizártnak tartom, hogy Woodsontól blitzet vártunk volna, mivel úgy egy pillanat alatt látható lett volna, hogy a TE-re és a WR-re egy DB-n kívül senki se jut (esetleg plusz a coverage-ban verhető Matthews), ujjgyakorlat lett volna Brees-nek a helyére dobni a labdát.
Ezért nem (sem) hiszem hogy Sproles tőle várta a blitzet, inkább Matthews-ra segített volna be. Utóbbi a másik oldalon lévő DE-vel együtt szvsz félig a screenre figyelt, ezért nem is ment át akkora lendülettel az RT-n.
A SB-szezonunkban volt egy marhajó animáció az ESPN-n, amikor az elemző egy virtuális, életnagyságú Madden-játékosok közötti térben sétálva illusztrálta, hogy Brees pontosan mit lát a fal mögött és hogyan kell mozognia a zsebben ahhoz, hogy rendesen láthassa a célpontokat.
Brady vagy Manning ilyen esetben kvázi a fej mellett tartott, közel nyújtott karral, "csuklóból" át tudja passzolni a fal felett a labdát, Brees-től ilyet soha nem látsz.
atapapa
Igazad van, bőven elképzelhető, hogy tényleg nem vártak Woodson-tól blitz-et. Azt hibának vélem, ha Sproles CM-nál akart volna segíteni, az RT-n kívül a TE is megblokkolta. Az egyértelmű, hogy Sproles annyira jobbra figyelt, hogy még a periferikus látómezőjébe se jutott el a balról érkező DB képe. Max. AJ-re ügyelhetett ennyire (eléggé szinkronban mozognak), akkor viszont a LG-C-RG trió osztotta el rosszul az embereket és a blokkokat. Az NT és a LDE lefoglalt három embert, és elcsalta őket jobbra, kb. a LG blokkol a C eredeti helyén. Jobban nézegetve a falban tulajdonképpen a C a hunyó, elsőre jobbra lép, mintha besegítene a RG-nek (vagy ő is figyel AJ-re), erre a LG felveszi az NT-t. A C most visszafordul balra, de nem csinál semmit. A LG-nek nem segít, nincs is miért (jó a blokk), de nem is veszi fel egy balra lépéssel a LG tátongó helyét, már nem követi AJ mozgását sem. Sőt, a kiblokkolt NT-t felügyeli. Az először betett képeden látszik, hogy a blokkot kiosztó LG hamarabb reagál AJ-re, mint az egész play során csak totyogó C. Szvsz Sproles vakrepülése jobbra és a C játékon kívüli mozgása a sikeres blitz elsődleges oka a Saints szemszögéből.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Szegény Colston 😕 Nem hiszem el, h nem tud egészséges maradni...remélem Henderson megtudja tartani a formáját, mert várakozáson felül jól teljesített. szükség lenne most rá.clbassAhogy mondtam is az éjjel: Hendersont utsónak draftoltam a fantasyben, de ki is dobtam, mondván nem lesz meghatározó.
És most tessék:se Colston, se Moore.......

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 14 éve
Azt eddig nem mondtam, hogy ez a play 3 & 4-re ment. Éppen ezért a TE a playnél necces megoldás, mert ahol a route végén állt, onnan még kb. két yard kellett volna az első kísérlethez. Azt kizártnak tartom, hogy Woodsontól blitzet vártunk volna, mivel úgy egy pillanat alatt látható lett volna, hogy a TE-re és a WR-re egy DB-n kívül senki se jut (esetleg plusz a coverage-ban verhető Matthews), ujjgyakorlat lett volna Brees-nek a helyére dobni a labdát.
Ezért nem (sem) hiszem hogy Sproles tőle várta a blitzet, inkább Matthews-ra segített volna be. Utóbbi a másik oldalon lévő DE-vel együtt szvsz félig a screenre figyelt, ezért nem is ment át akkora lendülettel az RT-n.
A SB-szezonunkban volt egy marhajó animáció az ESPN-n, amikor az elemző egy virtuális, életnagyságú Madden-játékosok közötti térben sétálva illusztrálta, hogy Brees pontosan mit lát a fal mögött és hogyan kell mozognia a zsebben ahhoz, hogy rendesen láthassa a célpontokat.
Brady vagy Manning ilyen esetben kvázi a fej mellett tartott, közel nyújtott karral, "csuklóból" át tudja passzolni a fal felett a labdát, Brees-től ilyet soha nem látsz.

több mint 14 éve
Így van, balról olvasott, mind a 2 WR hosszabb route-ra ment, ahogy haladt jobbra, látta hogy blitz van, így a balos, hosszú célpontok kilőve. Jobbra haladva Meachet 10-15 centivel magasabban megláthatta volna, de Evansék kitakarták. Ő csak a falemberek között lát el, a válluk felett már nem.Jók a képek!
A falemberek közül igazán Bushrod (74) vonható felelősségre, azt hitte hogy ha az embere hátrébb lép eggyel területet fogni, akkor neki már nincs dolga, a DB-blitzre nem figyelt.
AJ útja nem volt ennyire üres, továbbá Brees a rossz megoldást választva pont balra lépett el a blitz elől (pontosabban a blitzbe). Ha jobbra lép, akkor a DB-n fogott volna valamit a rosszul helyezkedő Sproles blokkja, minimum lassult volna, valamint AJ-nek Nicks irányába kellett volna mennie.
Érdekes, hogy ennél a playnél is csak egy falember volt lent hárompontosba, az end is állva várta a playt.
atapapa
Szerintem ez a play presnap el lett cseszve Részetekről. Egyértelműen jobbról - valószínűleg Woodson-tól - várták a blitz-et. Szinte minden erőforrást (TE, fal mozgása, blokkjai, RB blitz pickup) jobbra osztottak. (Szegény LT aztán még le is lett állítva az end leállásával, s akkor robogott el két ember.) Ha már valakinek az alacsonysága döntött, akkor az Sproles termete. Anélkül ugrott jobbra, hogy Woodson egy centit is mozdult volna. A GB azt kockáztatta, hogy Woodson álló helyből nem tudja felvenni szorosan a slot WR-t. Viszont bíztak a blitz álcázásában. S valószínűleg a Saints Off szokásaiban, hogy az első opció a hosszúra futó dupla WR. (Spekuláció a részemről, tényleg sokkal jobban szeretem a Saints off-t, mint amennyire ismerem.)
Most így látatlanban és nagy pofával azt mondom, hogy a Pats ellen ilyen DB blitz-et (elhitetni a slot WR és a TE oldaláról érkező blitz-et) meg sem próbáltak volna. Brady-hez még nem is ért volna a labda, már döntött volna, hogy a slot WR a célja. S a második opciója is azon az oldalon lett volna (TE). Ez egyáltalán nem Brady (mindkét értelmében vett) nagyságán múlik, hanem ott ez a szokás.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 14 éve
Így van, balról olvasott, mind a 2 WR hosszabb route-ra ment, ahogy haladt jobbra, látta hogy blitz van, így a balos, hosszú célpontok kilőve. Jobbra haladva Meachet 10-15 centivel magasabban megláthatta volna, de Evansék kitakarták. Ő csak a falemberek között lát el, a válluk felett már nem. A falemberek közül igazán Bushrod (74) vonható felelősségre, azt hitte hogy ha az embere hátrébb lép eggyel területet fogni, akkor neki már nincs dolga, a DB-blitzre nem figyelt.
AJ útja nem volt ennyire üres, továbbá Brees a rossz megoldást választva pont balra lépett el a blitz elől (pontosabban a blitzbe). Ha jobbra lép, akkor a DB-n fogott volna valamit a rosszul helyezkedő Sproles blokkja, minimum lassult volna, valamint AJ-nek Nicks irányába kellett volna mennie.
Érdekes, hogy ennél a playnél is csak egy falember volt lent hárompontosba, az end is állva várta a playt.

több mint 14 éve
Nem ismerem annyira a Saints reakcióit blitzhappy védelmekre, Brady első opciója általában ilyenkor a slot WR vagy a TE. Én úgy láttam, hogy az elemzett játéknál Brees először a balra futó két WR-ét olvasta. Lehet, hogy a kép pillanatában már odafordult a slot WR-hez, s ha Sproles csak kicsit lassítja a DB-t, akkor már lett volna elég ideje dobni is, nem csak dönteni. (Azt csak ő tudja igazából, hogy tényleg nem látta, vagy nem volt ideje dobni.)Ki vagyok én, hogy Brees-t védjem, de szerintem annál a play-nél nem a magassága hiányzott, hanem a rendelkezésre álló ideje. A képen éppen végzett a first read-je olvasásával (még balra néz), mire odébb pislantott volna, már földön volt. (Igen, Capers szereti az ilyen "össze-vissza" beállásokat, blokk-kiosztás nehéz; jól rejti a blitz-eket. Itt is Sproles jobbról érkező blitz-re számított és mozdult, le is késett a balközépről érkező DB-ről.)tomi-tomién se Brees-t bántom 😊 a magasságáról nem ő tehet
A képen éppen Meachem irányába néz, csak éppen semmit se lát belőle. Kétségtelen hogy Sproles nem végezte jól a munkáját és Brees-nek nem volt sok ideje, de pont az NBC mérte a Raiders elleni meccsen Brees dobásmechanizmusának hosszát a döntés meghozatala után általában 3 tized alatt vált meg a labdától, Campbellnek azon a meccsen meg fél másodperc kellett.
Ha látja Meachemet, akkor minimum meg tudta volna kísérelni a dobást, nyomással is (pont neked nem kell mondanom, Brady tipikusan ilyen route-okon szedi szét a blitzelő védelmeket Welkerékkel)atapapa
A képen számomra az igazán megdöbbentő, hogy az O-line két embere (a komplett bal oldal) és Sproles is légüres (irreleváns) térben helyezkedik.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a futás elleni védelemmel nem lesz baj, de a front 4-ból ki kell valami pass rusht hozni, mert ez így kurvagyenge ligaszinten.
több mint 14 éve
Ki vagyok én, hogy Brees-t védjem, de szerintem annál a play-nél nem a magassága hiányzott, hanem a rendelkezésre álló ideje. A képen éppen végzett a first read-je olvasásával (még balra néz), mire odébb pislantott volna, már földön volt. (Igen, Capers szereti az ilyen "össze-vissza" beállásokat, blokk-kiosztás nehéz; jól rejti a blitz-eket. Itt is Sproles jobbról érkező blitz-re számított és mozdult, le is késett a balközépről érkező DB-ről.)tomi-tomién se Brees-t bántom 😊 a magasságáról nem ő tehet
A képen éppen Meachem irányába néz, csak éppen semmit se lát belőle. Kétségtelen hogy Sproles nem végezte jól a munkáját és Brees-nek nem volt sok ideje, de pont az NBC mérte a Raiders elleni meccsen Brees dobásmechanizmusának hosszát a döntés meghozatala után általában 3 tized alatt vált meg a labdától, Campbellnek azon a meccsen meg fél másodperc kellett.
Ha látja Meachemet, akkor minimum meg tudta volna kísérelni a dobást, nyomással is (pont neked nem kell mondanom, Brady tipikusan ilyen route-okon szedi szét a blitzelő védelmeket Welkerékkel)
több mint 14 éve
Én is így vélem, de Dzsudzsáknál is elkezdték emlegetni, hogy remélik, hogy a finnek elleni meccsre felépül.szvsz erősen optimista becslés 4 hetet jósolni egy ilyen sérülésre.atapapaColston összeszedett egy Dzsudzsák-féle sérülést, egy hónapra kidőltJJGondolom, annál az utolsó nagy elkapásánál. Már akkor látszódott, hogy nem fogott jól talajt. (Meglátjuk, milyen szinten van a magyar sportsebészet. Dzudzsáknak van bő egy hét előnye.)tomi-tomi
Ki vagyok én, hogy Brees-t védjem, de szerintem annál a play-nél nem a magassága hiányzott, hanem a rendelkezésre álló ideje. A képen éppen végzett a first read-je olvasásával (még balra néz), mire odébb pislantott volna, már földön volt. (Igen, Capers szereti az ilyen "össze-vissza" beállásokat, blokk-kiosztás nehéz; jól rejti a blitz-eket. Itt is Sproles jobbról érkező blitz-re számított és mozdult, le is késett a balközépről érkező DB-ről.)
több mint 14 éve
Szegény Colston 😕 Nem hiszem el, h nem tud egészséges maradni...remélem Henderson megtudja tartani a formáját, mert várakozáson felül jól teljesített. szükség lenne most rá.
több mint 14 éve
Moore lábadozik?hajduSimán lehet, hogy egy hét múlva se lesz harcra kész.
Nah végignyaltam a második félidőt is
Woodsont a harmadik negyed közepén ki kellett volna állítani ütésért, viszont az utolsóelőtti playnél szvsz nagyon nagy játékot csinált AJ, szvsz nem volt DPI
A többiekkel már a meccs alatt is beszéltünk róla, de ha a LOS-tól 10-12 yardra állt fel a corner, azt Rodgers rendszerint jól reagálta le a snap előtt és rendre oda dobta rövid route-ra sikeresen
Nem tudom, hogy ez tavaly mennyire volt jellemző a GB-re, de rengeteg playnél összesen csak 2 emberük indult hárompontosról, de többször volt olyan, hogy Rajin kívül mindenki állt a snap előtt
Ötször voltunk a red zone-ban, de csak egyszer értünk TD-re, amin Colston kiesése nem fog segíteni. Payton hozott néhány rossz döntést, de ahogy a SEA ellen is mondtam, ha az O 30 pont felett termel, akkor illene nem kikapni.
Visszanézve a meccset, a legnagyobb csalódást számomra egyértelműen a DT-k játéka jelentette, Ellis mellé összesen 8 milliót invesztáltunk a posztba, de az irányító dolgát nem nehezítették meg, és a futást se tudták jól szűrni.
Végül loptam egy érdekes képet a meccsből, jellemzően mutatja hogy mekkora hátrányt jelent Brees 180 centije. A középső falemberek mögött már szeparálta magát az elkapó, egy Manning vagy Brady magasságával rögtön láthatta volna és hozott volna egy könnyű first downt, itt sack lett a vége.
több mint 14 éve
Moore lábadozik?
több mint 14 éve
semmi baja, csak nem mertük még odaadni neki a fal vezérlésétegy rookieval jobban járt volna a Saints. -szerintem-sapkaelméletileg ott van a sophomore Tennant, csak sérüléssel bajlódikJJ
szvsz erősen optimista becslés 4 hetet jósolni egy ilyen sérülésre.Colston összeszedett egy Dzsudzsák-féle sérülést, egy hónapra kidőltJJGondolom, annál az utolsó nagy elkapásánál. Már akkor látszódott, hogy nem fogott jól talajt. (Meglátjuk, milyen szinten van a magyar sportsebészet. Dzudzsáknak van bő egy hét előnye.)tomi-tomi
több mint 14 éve
Colston összeszedett egy Dzsudzsák-féle sérülést, egy hónapra kidőltJJGondolom, annál az utolsó nagy elkapásánál. Már akkor látszódott, hogy nem fogott jól talajt. (Meglátjuk, milyen szinten van a magyar sportsebészet. Dzudzsáknak van bő egy hét előnye.)
több mint 14 éve
Colston összeszedett egy Dzsudzsák-féle sérülést, egy hónapra kidőlt

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Egyszer Grosman mellett úgy dobta el a labdát, hogy nem is lehetett fumblinak ítélni, mert egy szabály miatt ha fél méterre repül el a kúbi térde mellett, akkor az eleve halott labda, vagy valami ilyesmi. Tévés meccs volt, röhögtem egy óráig. Akkor még csak uszkve 7 éve volt rajta a mackó mez, a lámpaláz nem múlik el egykönnyen 😀 Ahogy nézem az ismétlést, ugyanazokat az A-gap blitzeket, meg stuntokat szopta be az OL, mint anno a Bears OL, futásnál pedig néha simán eltakarítják. Kíváncsi voltam az első meccsére, tavaly asszonták sérült volt, azért játszott szarul, most akkor új a csapat, kifogás az mindig van. Örülök, hogy jövő héten a Bears ellen lép pályára.sőt megnézve a délutáni ismétlést, szerintem nem adott jó snapet shotgunba..., biztos csak ideges volt az első meccsén :/Kreutz csak szerintem volt nagyon tré? Vagy már csak megszokásból mondom?tüsi91Azt én is néztem, hogy iszonyatosan nem olvasta a LB-blitzeket.somoskovig
(utána volt is egy bejátszás; Brees szólt neki, hogy kb. miahelyzet, és természetesen Kreutznak állt feljebb), egy rookieval jobban járt volna a Saints. -szerintem-sapka
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 14 éve
biztos csak ideges volt az első meccsén :/ sapkaEzzel ne számolj 😀 Nem véletlenül nem lett újraigazolva nálunk. Imádtam ahogy hüledeztek a szakértők hogydehát a leadership meg legjobb center meg pro bowl szezonok meg miegymás. Az a helyzet hogy nem sokat ér már.

több mint 14 éve
egy rookieval jobban járt volna a Saints. -szerintem-sapkaelméletileg ott van a sophomore Tennant, csak sérüléssel bajlódik

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
sőt megnézve a délutáni ismétlést, szerintem nem adott jó snapet shotgunba..., biztos csak ideges volt az első meccsén :/Kreutz csak szerintem volt nagyon tré? Vagy már csak megszokásból mondom?tüsi91Azt én is néztem, hogy iszonyatosan nem olvasta a LB-blitzeket.somoskovig
(utána volt is egy bejátszás; Brees szólt neki, hogy kb. miahelyzet, és természetesen Kreutznak állt feljebb), egy rookieval jobban járt volna a Saints. -szerintem-
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!