Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

Washington Commanders

28 feliratkozó

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 30 311 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Most komolyan, tényleg olyan nehéz belegondolni hogy a rézbőrű kifejezés sértő az őslakosok egy részének?
Értem én hogy tradíció, meg múlt, de bakker, nem lehetne egy kicsit nyitottabbnak lenni és együttérzést mutatni feléjük?
Ahogy nem illik manapság niggerezni, úgy talán a redskin szó is már egy idejétmúlt, pejoratív kifejezés.
Már évekkel ezelőtt önként meg kellett volna lépnie a tulajnak. Külső nyomás és arcvesztés nélkül.
Maradjon a logó, meg a színek és simán legyen Warriors.

A Blackhawks meg Chiefs meg azért nem passzol ide, mert előbbi a tulaj I. világháborús hadosztályának a neve volt (bár tény hogy azt egy nagy indián harcosról nevezték el!), a Chiefs viszont Kansas City egykori polgármesterének a becenevét kapta meg, mikor a Dallas Texans odaköltözött.
Pizsama
Egy még nagyobb rézsét meg vagy egyáltalán nem érdekli a név, vagy pont hogy megtisztelőnek tartják. Gondolom nehéz utánaolvasni 🙂
Ezért is tettem be cikket az általános topikba.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Pizsama Los Angeles Rams 3 016 — pizsama@gmail.com
Most komolyan, tényleg olyan nehéz belegondolni hogy a rézbőrű kifejezés sértő az őslakosok egy részének?
Értem én hogy tradíció, meg múlt, de bakker, nem lehetne egy kicsit nyitottabbnak lenni és együttérzést mutatni feléjük?
Ahogy nem illik manapság niggerezni, úgy talán a redskin szó is már egy idejétmúlt, pejoratív kifejezés.
Már évekkel ezelőtt önként meg kellett volna lépnie a tulajnak. Külső nyomás és arcvesztés nélkül.
Maradjon a logó, meg a színek és simán legyen Warriors.

A Blackhawks meg Chiefs meg azért nem passzol ide, mert előbbi a tulaj I. világháborús hadosztályának a neve volt (bár tény hogy azt egy nagy indián harcosról nevezték el!), a Chiefs viszont Kansas City egykori polgármesterének a becenevét kapta meg, mikor a Dallas Texans odaköltözött.
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 349 — WHO DAT!!!!
Washington Senators, a kétszeresen elköltözött MLB-csapatuk emlékére
Kampman
Washington MeToos vagy Washington PCs. Nevetséges. Amúgy kíváncsi vagyok, mikor kezdik ki a Patriots elnevezést is. Hiszen azok kizárólag fehér emberek voltak, lévén hogy a négerek akkor rabszolgák voltak, az indiánokat meg ők (is) irtották...
Burkus
A híres 49ers között hány nigger bányászott szabad emberként aranyat a vadnyugaton?
Amadeus
Szerintem akkor a Giants is változtasson nevet mert diszkriminálja az alacsonyakat 😁

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 30 311 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Bár régi cikk...

www.google.com/amp/s/amp.greatfallstribune.com/amp/5528647

több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Washington P.C. eddig a legjobb név amit olvastam 😊
Matthew99
Ez most kellett estére, köszi 😊

több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
legyen washington dindonuffins és mindenki boldog lesz

több mint 5 éve
habakukk Washington Commanders Oregon Ducks 325 — Viking GM
szerintem ez rég időszerű volt és elkerülhetetlen. arra számítottam, hogy az új stadion RFK helyén való feépítéséért cserébe kell majd megváltoztatni a nevet, de így is jó lesz...
😊

HTTR
több mint 5 éve
Nem örülök, hogy a legpörgősebb topik lettünk 😡😀

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 822
 southpark.cc.com/full-episodes/s18e01-go-fund-yourself#source=6154fc40-b7a3-4387-94cc-fc42fc47376e:c6cbd5e3-7eae-4cc3-94b7-119c8d412f99&position=1&sort=!airdate

simpsonék már megcsinálták
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 820
Washington Rainbowsnak kell lennie, én nem látok más opciót.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 822
Kampman
Washington MeToos vagy Washington PCs. Nevetséges. Amúgy kíváncsi vagyok, mikor kezdik ki a Patriots elnevezést is. Hiszen azok kizárólag fehér emberek voltak, lévén hogy a négerek akkor rabszolgák voltak, az indiánokat meg ők (is) irtották...
Burkus
A híres 49ers között hány nigger bányászott szabad emberként aranyat a vadnyugaton?
több mint 5 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 6 484 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Kampman
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 473
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 483 — Invisible man
Washington P.C. eddig a legjobb név amit olvastam 😊

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
 twitter.com/RapSheet/status/1279067387401244672
Beki
Beszédes a REDSKINS aláírás 👍😊

több mint 5 éve
pbalazs Washington Commanders 430 — HTTR - GGMU
Nem szeretném, ha változna a név, de ha mindenképpen muszáj, akkor csak úgy tartanám elfogadhatónak, ha a logó és a név változik, minden más marad. A csapat színek, mezek, dizájn stb. legalább maradjon. Ne keltse egy teljesen új csapat látszatát.
#KeepTheName

Viselkedj felnőtt módjára, és gyere TV-t nézni a várba!
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 672 — Bla, bla, bla
Washington Red Stars, aztán meg át is lehet nevezni a stadiont Gazpromra vagy Russneftre(Rusznyeft)!!! 😉😊😀

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
alatriste Green Bay Packers 11 929 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Amúgy anno volt ezekről a döntésekről ugye szavazás, ha jól tudom pl a Ravens is így kapta a nevét a költözéskor. Nyilván itt ekkora korderejű dologról nincs szó de lehet érdemes volna feldobni pár opciót aztán döntsön DC népe.
Egyéként sok nfl csapatnál szerintem iszonyú béna a név, ahol tradíció miatt ez ott nyilván nem akkora gond, csak arra akarok utalni, hogy lehet, hogy nem lenne törtélemi múlt 1-2 név mögött, de biztos lehetne találni pár "jól hangzó", "eladható" fantázianevet.

De persze nekem teljesen 8, én alapvetően a Redskins-t mint nevet bírtam, sőt, valahol ha már "tiszteletlenség", ezt a nevet pont az ország fővárosának a csapata viseli. Ez is csak nézőpont kérdése, hogy ez most tiszteletlenség vagy épp az ellenkezője...

Liverpool Fc
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 964 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Beteg dolog ami itt megy már, kíváncsi leszek a fehér ház mikor lesz átnevezve...
kapitnono
Fehér frászra? 🤣
több mint 5 éve
Amúgy most akkor ugyanilyen apropóból nem kéne átnevezni (vagy legalábbis sokaknak hőbörögni miatta) a Chiefst is meg a Browns-t is? Vagy az NHL-ben a Chicago Blackhawks-t.

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 696
Jövőre meg előtörnek az állatvédők és retteghetnek a állatneveket viselő csapatok.
BigBaltazar
Csak cuki neveket lehetne adni, nem ilyen erőszakos vadorzó, ragadozó neveket! Jönnének a Pandas, Chinchillas, Chihuahuas, .... Hortobágy Birkas nevű csapatok.
több mint 5 éve
vannak egészen komolynak tűnő próbálkozások is a viccek mellett:

Washington Redtails

vagy korábbról a Washington Redhawks

rva
A Redtails-hez azért kapcsolódhatnak más képzettársítások is: elképzelem, ahogy a magyar közvetítésben elhangzik, hogy "az elmúlt néhány play-ben a Vörös Farkúak nem védekeztek túl hatékonyan". (Igen, bzmeg, azért lett ez a nevük 😊)

A Redhawk pedig a Ruger fegyvermárka egyik zászlóshajója, tehát ennyi erővel felvehetnék Washingtonban újra a Bullets nevet is (NBA-ből visszacsempészve).

Ha PC-k akarnának lenni, akkor pedig Mighty BlackCocks lennének.
több mint 5 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 349 — WHO DAT!!!!
Beteg dolog ami itt megy már, kíváncsi leszek a fehér ház mikor lesz átnevezve...

több mint 5 éve
Mondjuk az gondolom tökmindegy, hogy 10 megkérdezett amerikai őslakosból kilencet egyáltalán nem zavar a Redskins név, de néhány unatkozó balfasz szerint viszont rettentő felháborító és korentsem pc. Hát basszák meg.
warr_b
Nem látok más megoldást, mint Nemzeti Konzultációt tartani!!!