NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Chance Warmack 1. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
32 (1991-09-14)
Magasság
6'3" (1.93 m)
Tömeg
320 font (145 kg)

Erősségek

Született falember, hatalmas erővel megáldva. Félelmetes atléta, üres területen különösen nehéz ellene bármit is kezdeni. Mozgékony a lába, nem okoz gondot oldalra tolódni a pass protection során. Megbízható technika, összehangolt mozgás. Ideális testtartás, tanítanivaló mozdulatok. Remekül használja fizikai fölényét hatalmas lyukak megnyitására. A védő gyenge pontját támadja, nagyon ritkán hibázik. A látványos blokkok sem hiányoznak a játékából. Hatalmas rutinja van elit csapatokkal szemben. Domináns blokkoló a második vonalban, mire észbekap a linebacker, már félre is pakolta. Remek ösztönökkel és magas játékintelligenciával bír. Kellően agresszív és kompetitív a pályán, utálnak vele szembekerülni. Nagyszerű rezumé, ami az alabama OL képzését illeti az elmúlt években.

Gyengeségek

Valamivel alacsonyabb mint az ideális, így tovább kell erősödnie. A bull rush ellen meg tud szenvedni ha hasonló képességű játékos jön szembe (lásd John Jenkins, SEC döntő).

Megjegyzések

Három évig kezdett a Crimson Tide-ban. Középiskolásként két évig Cam Newton csapattársa volt. Újoncként Barrett Jones-nak volt a cseréje, majd az all-American Mike Johnson (ma Falcons) helyét vette át az LG poszton. Háromszoros nemzeti bajnok. 2012-ben all-American választott. Nehéz kivetnivalót találni a játékában; a maga műfajában minden prospect közül a legjobb és csak a guard poszt viszonylagos értéktelensége akadályozhatja meg, hogy kicsússzon a top10-ből. Talán Steve Hutchinson óta a legtehetségesebb Guard prospect aki a az NFL-be érkezik.

 www.youtube.com/watch?v=kYVkEOzZkEM

Jonathan Cooper 1. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
34 (1990-01-19)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
295 font (134 kg)

Erősségek

Atletikus guard, akinek alsó teste elég erős hozzá, hogy lehorgonyozzon a szerelni kívánók előtt. Nehéz megverni pass protectionben, gyors a lába, jól kanyarodik, leköveti a védőt és tudja használni a kezét. Nagyon mobilis a vonal mögött, jobbra-balra egyaránt el szokott indulni. Nagyon gyorsan észreveszi, hogy melyik mozgó célpontot kell kiiktatni a 2. vonalban. Sokat mozog el a helyéről, hogy utat csináljon. Mozgó zsebben ő a personal protector. Erős a keze, jó helyre is teszi, így alapból bajba kerül a védő. Befejezi a blokkjait, van benne gyilkos ösztön. Cut block után gyorsan felpattan és folytatja a munkáját. Jó testtartással játszik, nehéz kimozdítani. Tudja mi a szerepe a double-teamben. Lábmunkája megfelelő és csípője se merev. Mindent megtesz, hogy kivédje a runnng backet célzó ütéseket.

Gyengeségek

Közepes magasság és tömeg, és kicsit hosszú lába van a poszthoz (bár az NFL erőnléti edzők nyilván nem hagyják ennyiben). Az erősebb DT-k visszanyomhatják pass rush közben. Alkalmanként elválthatja magát pass protectionben.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Tar Heels-ben, LG poszton. 2012-ben all-American választott. 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is all-ACC csapattag, utóbbi kettőben a konf legtöbb futott yardjához segítette Giovani Bernardot. Az ACC legjobb támadófal-játékosának járó Jacobs trófea nyertese. Utolsó meccsén 10 palacsintát osztott ki a védőknek. Gimnazistaként nehézsúlyú bírkózó volt, ez jót tett a kézhasználatának. Bármilyen rendszerbe betehető, óriási rutinja van és csak némi erősödés kell hozzá, hogy az NFL elitjében számolhassunk vele.

 www.youtube.com/watch?v=UT55cgkIHNQ

Barrett Jones 2. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
34 (1990-05-25)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
311 font (141 kg)

Erősségek

Technikás falember, keveset szabálytalankodik. Magas a football IQ-ja, tudatos és megbízható játékos. Megvan a sebessége, ahhoz hogy nyitott területen is hatékony blokkoló legyen, gyorsan fel is ér a második szintre. Mélységben is precíz szögeket választ, így semlegesítve a linebackereket. Ő a főnök a támadófalban, jól osztja ki a csapattársainak a linebackereket és a blitzelőket. Rengeteg tapasztalata van, karrierje során sorrendben RG-t, LT-t, majd C-t játszott. Türelmes passzblokkoló, jól őrzi meg az egyensúlyát. Nagyon tapasztalt húzásban, jól lát a pályán, érzékeli a felé haladó védőket, emellett jól forgatja kezeit. Képes sokáig fenntartani a blokkjait mind passznál mind futásnál, rendre jó szögben tartja a vállait és ügyesen tükrözi le az ellenfele mozgását. Szinte minden technikánál következetesen használja a kezeit.

Gyengeségek

Lépéseinek a frekvenciaszáma relatíve alacsony, emiatt drive block-kal nem igazán képes távol tartani a védőket. Futásblokknál hiányzik belőle a gyilkos ösztön. Előfordul, hogy túl sokáig tart neki elrendezni az embereket a line of scrimmage-en, ezért elsieti a snapet. Nehezebb ellenfelekkel szemben nem képes lehorgonyozni. Hajlamos előbb a csípőjét és nem a térdét hajlítani, emiatt nem játszik elég alacsonyan és gondja van a lehorgonyzással. Oldalirányú mozgásoknál inkonzisztens, emiatt külső futásoknál gondja lehet a védőfalemberekkel.

Megjegyzések

Szívósságát mi sem jellemzi jobban, minthogy az idei SEC-döntő nagy részét és a nagydöntőt is szakadt ínszalagokkal a lábában játszotta végig. A nagydöntő után megműtette a sérülést, a rehabilitáció 3-4 hónapot vett igénybe, emiatt nem tudott részt venni a combine-on. Támadófalemberek között is kiemelkedően okosnak számít, mind az alap- mind a mesterdiplomáját számvitelből szerezte, a GPA-ja mindkét esetben maximális 4.0 volt. Az édesapja Rex szintén a Bamára járt, ő kosárlabdázó volt. 2008-ban redshirtöt kapott, ezután 4 évig kezdő a Crimson Tide-ban. 2009-ben már freshman All-American válogatott. 3-szoros nemzeti bajnok (2009, 2011, 2012), mindegyik nagydöntőn más és más pozíciókban kezdett. 2011-ben és '12-ben is All-American és All-SEC válogatott. Számos egyéni elismerést is begyűjtött: 2011-ben Outland Trophy-t (legjobb falember a labda mindkét oldalát figyelembe véve), Jacobs Blocking Trophy-t (SEC legjobb falembere), és Wuerffel Trophy-t (futballpályán, iskolapadban és közösségi munkában is kiemelkedő sportoló kapja), 2012-ben pedig Rimington Trophy-t (legjobb center) és William V. Campbell Trophy-t (ez az akadémiai Heisman) nyer. Klasszikusan az a falember, aki inkább az eszével, mintsem a fizikai erejével képes dominálni a scrimmage vonalon, profi szinten centerként, guardként és jobb oldali tackle-ként is van jövője.

 www.youtube.com/watch?v=2N-ZIZ2VsGs

Travis Frederick 2. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
33 (1991-01-01)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
338 font (153 kg)

Erősségek

Zseniális az erőből dolgozó belső pass rusherek ellen, iszonyatos ereje van a lehorgonyzáshoz, hatalmas méretével és az erős karjaival valóságos sziklafalat alkot. Futásnál pusztító erejű a kezdő lökése. Brutális erejét kihasználva bárkit képes kitolni a lyukból. Tandem blokkoknál jól dolgozik. Jól érti a football geometriáját. A csípője kellően alacsonyan van futásblokkolásnál és a passzblokknál történő lehorgonyozásnál is. Belül tudja tartani a kezeit, ritkán csinál holdingot. Közelharcban az ereje miatt verhetetlen. Gyorsan reagál a snapre. Számos iskolarekordot tart a konditeremben. Nagyon ügyesen osztja szét a blokkolási feladatokat a line of scrimmage-en. Nem fél fizikálisan játszani, sosem áll le a sípszó előtt.

Gyengeségek

A snapnél robbanékony, utána viszont lassú lábú. Nincs meg a hatótávolsága és a sebessége ahhoz, hogy hatékonyan működjön nyílt területen. Ilyen helyzetekben gyakran kitör az ideális testtartásból, az egyensúlya bizonytalanabb lesz. Gyorsabb lábú pass rusherek ellen küszködik. Ha a snap után megverték nem képes utolérni ellenfelét. Futásnál ha megfogott egy embert hajlamos leállni a lábmunkával. Klasszikus "one-block guy", nem képes az első blokk után leválni ellenfeléről és újabb célpont után nézni. Az egy lépésnél távolabb lévő mozgó célpontok érzékelésével és elérésével küszködik. Lábmunkája nem a legjobb. Ha elérte az ellenfelét túlságosan is az erejére hagyatkozik a technikájával szemben.

Megjegyzések

2009-ben a támadófalember-képzéséről híres Wisconsinban ő volt az első OLineman, aki true freshmanként kezdhetett. Az első két meccsen centerként kezdett, de ekkor megsérült a bokája. Az utolsó 2 meccsen került vissza a kezdőbe mint LG (az akkori center, jelenlegi Atlanta Falcons játékos Peter Konz szervezetében vérrögök keletkeztek, centernek a korábbi LG, jelenlegi Seattle Seahawks játékos John Moffitt húzódott be). 2010-ben redshirtöt kapott, 2011-ben az NFL-be távozó John Moffitt helyén 11 meccsen kezdett LG-ben, Konz sérülése miatt 2 meccsen centerként is kezdett, All-Big Ten 2. csapatba került az idény végén. 2012-ben minden meccsen centerként kezdő, All-Big Ten 1. csapat tagja, a Pro Football Weekly All-Americannek választotta. Mérnők informatikus hallgató volt, 2012-ben Academic All-Big Ten válogatott. HS-ben mindkét falban játszott, mellette nehézatléta volt és birkózott is, 3-csillagos recruitként érkezett a Badgershöz. Kedvenc időtöltései a súlyemelés, a gitározás és a lógás a haverokkal. Nem minden sémába illik, viszont ha jó helyre kerül simán lehet belőle Pro Bowl-kaliberű falember. A legtöbb draft classban a legjobb phone booth blocker lenne, de idén ezt a címet elorrozta tőle Chance Warmack. Mozgékonyságbeli limitáltsága miatt a profiknál inkább guardként képzelhető el, de egy mauler falban centerként is van jövője.

 www.youtube.com/watch?v=7Wb0iUyoe3s

Larry Warford III 2. kör

Egyetem
Kentucky
Életkor
33 (1991-01-01)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
336 font (152 kg)

Erősségek

Hatalmas testű falember, akit megkerülni is nehéz. Méretéhez képest gyorsan mozog, nem áll le a lába pass protectionnél, így követni tudja a védő mozgását és alkalmazkodik a történésekhez. Szépen hajlítja a térdét és hosszú karjaival el tudja tartani ellenfelét magától, egy playben többször is nagyot taszít rajta. Képes leolvasni és felvenni a késleltetett blitzet. Tud csapdázni, rendszeresen vágott ki az OT külső oldalára és vezette a futójátékot. Nagyon gyorsan leér ha cut blockolni kell, így kivonja a játékból a linebackereket. Igyekszik minél nagyobb távolságban segíteni a labdacipelőt. Kemény, szigorú mentalitással játszik, ha besegít a double-teamben a pass rusher ellen, parázs ütközetek szoktak kialakulni.

Gyengeségek

Vannak a méretének hátulütői is, nem olyan gyorsan foglalja el a helyét mint az ideális. Nem tud elég gyorsan reagálni a sebességből élő védőkre. Nem éri meg annyira pont mögötte futtatni egy játékot, mint azt tömegéből hihetnénk. Lehetséges, hogy az NFL aktívkezű védőfalemberei nagy kihívást jelentenek majd neki.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Wildcats-ben RG poszton. 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is all-SEC 2. csapatba szavazták év végén az edzők. 1993. óta az első Kentucky OLineman lehet akit draftolnak. Gyerekkorában a kosárlabda volt a fő sportága, 17 évesen költöztek Kentucky-ba, ekkor váltott a futballra. Azonnal mély vízbe dobható prospect, akinek nagy ereje mellé olyan fürge lába van, ami önmagában elég, hogy a draft első harmadában leljen gazdára, ráadásul komoly rutinnal és remek hozzááállással rendelkezik.

 www.youtube.com/watch?v=glV9ET261DQ

Kyle Long 3. kör

Egyetem
Oregon
Életkor
35 (1988-12-05)
Magasság
6'7" (2.01 m)
Tömeg
311 font (141 kg)

Erősségek

NFL falember felépítéssel bír. Magassága mellett hosszú és erős karjai vannak, amik kinyújtásával messzire el tudja tartani a védőt (futás közben gyakran az egyik keze is elég hozzá, hogy félrepakolja az ellenfelet). Felstőtestének ereje elég ozzá, hogy a kisebb DT-ket elmozdítsa a helyükről. Erős a lába is, és magasságához képest hajlékony így jól le tud horgonyozni és ekkor képtelenség megmozdítani. Elképesztően mobilis a méretéhez képest, gond nélkül átjut a második vonalba, vezérblokkoló és olykor több célpontot is kivesz a játékból. Érti a kombó blokkolást, adott a lábmunkája hogy futásnál jó szöget tudjon felvenni, mennek neki a zone playek, és ügyel rá, hogy az embere ne tudjon leforogni róla pass protectionnél. Csodás hozzáállása van a játékhoz, folyamatosan bíztatja a társait.

Gyengeségek

Még mindig új neki a játék, kiforratlan focista. Nem mindig használja ki az adottságait. Túl sokat vár a snap után mire felveszi a pozíciót és mire meglökné az emberét, az már kiszabadult. Ugyanez van a linebackerek ellen, gyorsabban kéne döntenie. Nem tudja belül tartani a kezét a védő ellen, így az megragadhatja a célpontját. Üres területen kissé tanácstalan, nem jellemző, hogy megragadná az emberét aztán beledöngölné a földbe. Elég nehézkesen indult a karrierje.

Megjegyzések

Édesapja a hall of famer, Howie Long, bátyja pedig Chris Long a Rams-ből. Középiskolában focizott és baseballozott is, utóbbiban draftolták a 23. körben 2008-ban, de inkább továbbtanult és a Florida State csapatában ütögetett tovább. 2009 januárjában tanulmányi okok és egy ittas vezetés miatt el kellett hagynia a csapatot és a Saddleback CC-ban kötött ki, ahol visszatért a focihoz, DE volt és 16 szerelést jegyzett 1 sacckel. 2011-ben átkerült a támadófalba, év végén pedig elkötelezte magát az Oregonhoz. Egy évig kezdő a Ducks-ban, T és G poszton, szeretett volna egy extra évet kapni az NCAA-től, de az megtagadta, így maradt a draft. Howie és Chris Long szerint Kyle a legjobb atléta a családban. Mérete és atletikussága miatt kiváló alapanyagnak tűnik, aki egyszer már bizonyította, hogy kevés rutinnal is gyorsan alkalmazkodik a magasabb szinthez, és nyilvánvalóan a vérvonal is sokat segít a hírnevén, így sanszos, hogy már a 2. nap kiválasztják.

 www.youtube.com/watch?v=_o5PkwO67vE

Brian Schwenke 3. kör

Egyetem
California
Életkor
33 (1991-03-22)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
314 font (142 kg)

Erősségek

Nagyon fürge a snap után, azonnal ráteszi kezét ellenfelére. Gyorsan segítséget nyújt double-teamben, és érzi kinek kell segítség. Kellően mélyen, alacsony testtartással játszik. Rendszerint megnyeri az erőpróbákat. Jól használja a kezét, tudja hol fogja meg a védőt.

Gyengeségek

Nem egy impresszív testű focista. Pass protectionben jobban bele kell állnia a blokkolásba. Nincs kiemelkedő ereje. A shotgun snapeket túl alacsonyan adja.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Golden Bears-ben, 16 meccsen LG, 12 alkalommal center, nyolcszor RG poszton. 2012-ben Pac-12 első csapatba szavazták. A Senior bowlon és a combine-on mutatott jó teljesítménye miatt kezdett emelkedni az értéke, és már ott tart, hogy egy zone-blockingban kezdő centert látnak benne. A nem túl fényes center-felhozatal egyik haszonélvezője lehet.

 www.youtube.com/watch?v=SQyeOUq0cVU

Brian Winters 4. kör

Egyetem
Kent State
Életkor
33 (1991-07-10)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
310 font (141 kg)

Erősségek

A snap pillanatában elindul támadni az emberét, elindítja a bírkózást és mozgatja a lábát míg be nem fejezi a mozdulatot. A kisebb védőket rendre földreküldi, főleg ha nem harcolnak a sípszóig. Széles technikai repertoárja van, kellően nyurga pass protectionben, a lába is elég gyors, hogy oldalra mozogjon az emberével és befelé manőverezzen ha összeakadtak. Mérete ellenére rövid yardos szituációknál gyorsan kilő, lehet menni mögötte. Hatékony kombó blokkoló, a tackle után a linebackert is eléri, hála mozgékonyságának. Még lehet rá tömeget pakolni, lábmunkája pedig elég erős, hogy elmozdítsa a bajba kerülő irányítóra/futóra támadó védőt.

Gyengeségek

Rendszeresen kibillentik egyensúlyából, vagy lökik félre erősebb ellenfelek, és a harcedzett veteránokkal meggyűlhet a baja mert hajlamos hamarabb befejezni a blokkolást mint kéne, és nem tartja fent a fejét és a kezét a védőn. Nem mozog a lába lökdösés közben, így két irányba is lehetőséget nyújt, hogy elmenjenek mellette.

Megjegyzések

Minden meccsen kezdett mióta a Kent State játékosa, ez 50 alkalmat jelent. 2010-től 2012-ig egyre jobb lett a megítélése, all-MAC 3. csapatóbl lett az évek alatt 2., majd 1. gárdás kerettag. Csak 2 csillagos recruit vol anno, a Kent State mellett az Akron és a Syracuse hívta. Elit bírkózónak számított középiskolában. RT majd LT poszton szerepelt college-ban, a profik között jobban lehet hasznosítani erényeit a fal beslejében. 2012-ben az all-American futó, Dri Archer 2000 totál yardos szezonjához segédkezett. Leginkább zone-blockingbe illik. Nem kell érte magas draftjogot beáldozni, de így is tud kezdő potenciált felajánlani.

 www.youtube.com/watch?v=UaSh0Qw0N0w

David Quessenberry 4. kör

Egyetem
San Jose State
Életkor
33 (1990-09-24)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
302 font (137 kg)

Erősségek

Kellően mélyen játszik, és agresszivitása is adott a poszthoz. Jó érzéke van a behajláshoz pass protectionben, képes az edge rushert kiüldözni a zsebből és erős ütésekkel távol tartani az endet. Fegyelmezett játékos, aki agilis és mozgékony. Gyorsan javít ha lemarad a snapről. Sokat használták csapdázni belül az LT helyről indulva és általában elérte a LB vonalat - akárcsak mikor szimplán arra kérték, hogy blokkoljon a 2. vonalban. Rövid yardos helyzetben képes azonnal eltolni a védőt, lehet mögötte menni. Keményen dolgozik a hosszú playek során, kivonja a forgalomból a körülötte lévő védőket és megtisztítja az utat ha szükséges.

Gyengeségek

Nem egy kivételes atléta. Átlagos felsőtesti ereje és vékony lába miatt szenved a bull rush ellen, nagyobb terpeszbe szokott állni, hogy legyen ellene esélye. Hagyja a defensive endnek, hogy felvegye a pozíciót és így előnyből indítsák a párharcot.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Spartans-ban LT poszton. Édesapja a Navy-ben focizott, majd 30 évig szolgálta hazáját, 2010-ben tért haza. Öccse, Paul ugyancsak a Navy védelmében szerepel, játszottak is egymás ellen. Walk-onként kezdte egyetemi karrierjét, senki se ajánlott neki ösztöndíjat. Azért a San Jose State-re íratkozott be, mert egyik középiskolás csapattársát ők toborozták. Kezdetben tight end volt, mivel csak 235 fontot nyomott. 2011-ben WAC 2., 2012-ben 1. számú álomcsapatba került. 2012 decemberében történelem szakon diplomát szerzett. A Senior Bowlra is elhívták. Tekinthetünk rá tackle prospectként is, de valószínű, hogy a profik közt a fal közepén számolnak majd vele. Mélyről érkező prospect, aki még néhány hónapja szóba sem került, mint NFL játékos, de nagyot fordult vele a világ, és jó játékának hála egy csere szerepkör minimum kinéz neki.

 www.youtube.com/watch?v=QizxvIGcQVc

Alvin Bailey 5. kör

Egyetem
Arkansas
Életkor
32 (1991-09-26)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
319 font (145 kg)

Erősségek

Mindkét oldalon van rutinja. Hatalmas méretéhez képest mozgékony. Jó az első lépése ha kiküldik üres területre, rutinosan mozog, mindig felveszi az üldöző védőt. Csapdázásnál láthatóan odateszi magát. Rendszerint megálljt parancsol a nagy hévvel érkező védőknek már első kontaktnál. Jó atlétának számít, azzal együtt is jól mozog, hogy túl magasan játszik, nagyon gyorsan reagál a védő mozgására és rá is teszi a kezét. Erős szorítása van, és született érzéke hozzá, hogy ne engedje el a védőt alaphelyzetéből. Dominálni tudja ellenfelét ha megnyeri az első kontaktot.

Gyengeségek

Az első lépés után lelassul, főleg ha üresbe mozog. Rossz vállal megy az ütközésbe, vagy alkarral akar először találkozni a védővel. Hátrafelé mozgás közben nem valami megbízható, ami gond lehet passzjátéknál. Hajlamos bepánikolni és egyébként jó pozícióján változtatni a speed rusherek ellen. Ilyenkor behajlítja a derekát és előredől. Vannak helyzetek mikor bántóan magas testtartással játszik. Hatékonyabb lehetne ha rendesen kinyújtaná a karját az első találkozáskor a védővel. Nem olvassa olyan jól a játékot, hogy tudja, hogy a második vonalban hol lesznek védők. Leáll a lába a párharcok alatt, így nem tud olyan erősen nyomni. Emiatt a felsőtestén múlik a siker és kibillen egyensúlyából.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Razorbacks-ben, tehát teljes karrierjében az volt. 2011-ben all-SEC 2. csapatba szavazták. Édesapja, Alvin Sr. a '70-es évek végén kosarasként szolgálta a Razorbackset. Erős oldali guard volt a posztja, az Arkansas ugyanis taktikától függően küldi be guardjait bal vagy jobb oldalra. Tipikus mauler, aki főleg az erejére épít, így ilyen falba jó eséllyel bekerülhet az NFL-ben is, de néhány rossz szokását le kellene sürgősen vetkőzni.

Khaled Holmes 5. kör

Egyetem
USC
Életkor
34 (1990-01-19)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
304 font (137 kg)

Erősségek

Állhatatos játékos, aki bármelyik védőfalemberrel felveszi a harcot - sőt a csapattásaival is hajlamos perlekedni ha azok nem hajtanak teljes erőbedobással. A végső sípszóig csinálja a blokkjait, lökdösi az emberét hátra és gyakran a földre is küldi őket. Méretéhez képest gyors lábú, elér a 2. vonalba, és a középső screeneknél is használható. Igyekszik minden playben segíteni a guardoknak ha épp nincs embere. Jól mozog zone playeknél. Jól használja kezét és tömegét, hogy félretegye emberét a lyukból. Akkor is le tud horgonyozni, ha a védő már a snap pillanatában ráteszi a kezét. Érett, intelligens játékos a pályán kívül.

Gyengeségek

Magasabb mint az átlagos center, magasabban van a súlypontja mint a megszokott. Jobban be kell hajlítani a térdét, túl sokszor küldik földre mikor összegabalyodik a védővel. Nehezen ismeri fel a blitzet, felveszi a falembert aztán ha jön belül egy linebacker, az lassítás nélkül tud átjutni.

Megjegyzések

Matt Barkley-val már középiskolában együtt játszottak. 2010-ben RG poszton játszotta végig az évet, majd átkerült center posztra. All-Pac12 második csapatba szavazták be 2011-ben, és a tanulmányilag legjobb játékosok 2. számú gárdájába is bekerült ebben az évben a konferenciában. 2011 tavaszán szerzett kommunikáció diplomát, azóta mesterképzésre jár. Ő is ott volt a 15 USC játékos között, aki elment Haitire házakat építeni. Apja, Mike Michiganben volt DE 2 évig, bátyja, Alex pedig a USC-n 2-szeres bajnok tight end, majd a Dolphins-ban is kipróbálta magát. Troy Polamalu a sógora. 2011-ben vállsérülés miatt nem edzett tavasszal, az elmúlt idényben pedig 2 meccset mulasztott. Hatalmas visszaesést mutatott nélküle a USC OL. Leginkább zone-blocking sémába illik. A megfelelő gárdába kerülve lehet belőle egy meghatározó játékos hosszú időre, de mentalitása miatt legrosszabb esetben is egy kompetitív, több poszton bevethető cserejátékosként elboldogulhat.

 www.youtube.com/watch?v=uytsYCD78Ds

Earl Watford 5. kör

Egyetem
James Madison
Életkor
34 (1990-01-01)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
300 font (136 kg)

Erősségek

Atletikus falember. Pass protectionben jól horgonyoz le, szélessége megfelelő, és lábmunkája kellően jó ahhoz, hogy letükrözze a pass rusherek mozgását. Blokkolásnál nagyot lök az ellenfeleken, másrészt ő maga is helytáll a védők erőteljesebb lökéseivel szemben is. Futásblokkolásnál gyorsan indul, erős kezeinek kihasználásával mozgatja el emberét, jó lábmunkája révén pedig pancake blokkokat is gyakran oszt ki. Mobilitásának és erejének köszönhetően zónablokkolási sémában is hatékony lehet. Jól mozog a line of scrimmage mögött, megvan a kellő sebessége ahhoz, hogy a reach blokkokat is végre tudja hajtani. Nyílt területen több célpontot is meg tud blokkolni. Adekvát cut blocker, és downfield blokkokkal is rendre igyekszik segíteni a running backeket. Minden egyes play során maximális erőbedobással játszik, kellemetlen ellenfél. A speciális csapatrészben is megbízhatóan teljesít.

Gyengeségek

FCS-es csapatban szerepelt, így magasan jegyzett ellenfelekkel nem találkozott. Tovább kell erősödnie, hogy az NFL-védőkkel szemben is konzisztensen le tudjon horgonyozni. Túl magasan játszik, ezen mindenképpen javítania kell, hogy ne kerüljön rendszeresen pozíciós hátrányba. Bizonyítania kell továbbá, hogy kellően agilis ahhoz, hogy a gyorsabb védőkkel szemben is helyt tudjon állni.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Colonial Athletic Association (CAA) konferenciában szereplő Dukes színeiben. A Philadelphia News összeállította a város középiskolai álomcsapatát az elmúlt évtizedből; Watford a második csapatba kapott besorolást defensive linemanként. Az egyetemek már a támadófalba recruitolták, redshirt freshman idényében pedig nyolc meccsen lépett pályára az offensive line tagjaként, egy-egy alkalommal mint kezdő left tackle, illetve left guard. Utóbbi pozícióban vált alapemberré, a következő három idényben a JMU minden mérkőzésén kezdőként szerepelt, összesen 35 találkozón. 2011-ben és 2012-ben egyaránt bekerült a főcsoport elsőszámú álomcsapatába, tavaly első csapatos All-American elismerésben is részesült. Watfordnak mindenekelőtt erősödnie kell ahhoz, hogy NFL-kész játékos legyen, de atletikussága, agilitása, valamint remek mentalitása miatt borítékolható, hogy a draft hátsó köreiben ki fogják választani.

Hugh Thornton 5. kör

Egyetem
Illinois
Életkor
33 (1991-06-28)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
310 font (104 kg)

Erősségek

Állhatatos blokkoló, aki ha egyszer elkapja a védőt, nem engedi és földre is viszi ha szükséges. Álóhelyből gyorsan vált mozgásra, azonnal ott van a védővel szemben. Komoly ereje van a felső testében, félre tudja így pakolni a védőket, és lábmunkája is adott, hogy egész play alatt ne lehessen lerázni. Egyenes vonalú sebessége is jó, fürgeségével párosítva sok hasznot hoz a 2. vonalbeli blokkoknál és a szélre is ki lehet küldeni. Atletikussága és mérete miatt üres területen hasznos cut blokkoló, nagy helyet képes megnyitni.

Gyengeségek

Nem mozog elég gyorsan hátrafelé, hogy az NFL-ben is OT lehessen. Túl gyakran hajlítja a térdét pass protectionben, akkor is mikor ki akar osztani egy ütést és akkor is ha egy speed rusher ellen nem mozog elég gyorsan. Gyorsabban le kell horgonyoznia a bull rush ellen, ereje adott ehhez, de a kezét nem tudja belülre tenni, hogy előnybe kerüljön.

Megjegyzések

Négy évig kezdő az Illiniben, újoncként RT, két évig gyenge oldali guard, végzősként LT poszton. Szülei elváltak, 2004-ben a téli szünet alatt Jamaikába utazott édesanyjához, ahol őt és a nővérét is megölték. 17 évesen költözött Idahóból Ohióba, miután apja molesztálta, hivatalos gyámja a nagynénje lett. Bírkózóként kétszeres állami bajnok Idahóban, Ohióban harmadik helyre futotta. 2012-ben all-BigTen 2. csapatba szavazták. 2010-ben iskolarekordot döntött az Illinois offense a szerzett pontokat illetően. 2009-ben fiatalkori alkoholfogyasztás miatt bukott le, egy évre rá pedig hamis igazolvánnyal kapták el. Zone-blockingba középső körben megfelelő választás, sokoldalúsága miatt hasznos csereember lehet a legmagasabb szinten.

Jeff Baca 5. kör

Egyetem
UCLA
Életkor
34 (1990-01-10)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
302 font (137 kg)

Erősségek

Alulértékelt falember sokoldalú játékkal. Jól hajlítja a térdét, nagy befolyással játszik, robbanékonyan blokkol. Kitűno pass protektor, jó szögben áll, az akció közben mind a keze mind a lába folytonosan aktív, képes uralni a támadási pontot. Folyamatosan forgatja fejét, így gyorsan fel tudja venni a stuntokat vagy a blitzeket, és képes kizárni a védőket az akcióból. Blokkolásnál megvan benne az a gonosz attitűd, amit nagyon sok NFL csapat keres, keményen megy az ellenfelei után. Mozgás közbeni blokkolásban is átlag feletti.

Gyengeségek

Drive-blockban nem igazán domináns. A lábmunkáját nyílt területen fejleszteni kell. Merevnek tűnik, nehezen alkalmazkodik.

Megjegyzések

Teljes neve Jeffery James Baca, két testvére van, nagy álma volt, hogy a UCLA-n játszhasson, gyerekkorában rengeteg meccsen voltak kinn az azóta elhunyt édesapjával. Hobbijai: ping pong, súlyemelés, strandröplabda, kosárlabda. A példaképe Jeff Saturday, politikai tudományokból diplomázott. 2008-ban a középiskolás állami bajnokságon 8. lett súlylökésben, mellette focizott, 3 csillagos recruitként került a Bruinshoz. Középiskolában csapattársa volt a New York Jets tight endje, Konrad Reuland. True freshmanként 8 meccsen volt kezdő LT, 1 meccset hagyott ki combhajlító-sérülés miatt. 2009-ben az összes meccsen kezdő LG, 2010-ben tanulmányi gondok miatt nem játszhatott. A 2011-es tavaszi edzések 2. napján bokasérülést szenvedett, amit meg kellett műteni, és a szezon 2. játékhetében a San Jose State ellen térhetett vissza mint kezdő tackle, itt is játszott egészen az Illinois elleni Fight Hunger Bowl-ig, ott a sérülések miatt be kellett húzódnia guardnak. 2012-ben 11 meccsen guardként, 1 meccsen tackle-ként, a Holiday Bowl-on pedig centerként játszott, all-Pac-12 második csapatba került. Produktív és tartós játékosa volt a UCLA-nek, aki a kis dolgokat nagyon jól csinálja. Megvan benne lehetőség, hogy mindhárom belső falember poszton játsszon, ezért egy attraktív harmadik napos picknek tűnik.

Braxston Cave 6. kör

Egyetem
Notre Dame
Életkor
35 (1989-07-29)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
305 font (136 kg)

Erősségek

Hihetetlen szívós center, aki kellően intelligens, hogy egy NFL fal vezére legyen. Nagyot küzd futásblokkolásnál, hogy végigvigye a játékot, akár rövid távon, akár a Mike eltakarítása a feladata. A lábmunkája miatt akkor is jó szögben tud helyezkedni ha megragadta a védő. Elég hajlékony és lökéseivel ki tudja vonni a linebackert az akcióból. Szépen leköveti a védő mozgását pass protection során 1-1-ben, ha egyensúlyi helyzetben van, akkor a bull rush sem megy át rajta. Nagy erővel segít be a guardoknak félrelökni a védőket. Megbízható shotgun snapper, gyorsan felemeli a kezét, hogy ne kerüljön előnybe az ellenfél falember.

Gyengeségek

Nem valami atletikus, mérete és ereje is közepes. Merev, nem túl mozgékony és egyensúlyérzéke is lehetne jobb. Leáll a lába, és a derekát hajlítja 1-1 elleni blokkoknál, a jobb DT-k ellökhetik vagy kiszabadulhatnak a szorításából. A fürge második vonalas védők elkerülhetik a támadását vagy leperegve róla, visszatérhetnek a játékba. Nehezen korrigál mikor hamar hátrányba kerül.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Fighting Irishben, újoncként long snapperként szerepeltették. A korábbi Notre Dame játékos, Braxston Banks után kapta a keresztnevét. South Bendtől 20 percnyire nőtt fel, nyilvánvaló volt, hogy az íreknél fog szerepelni. Az ország 4. legjobb centereként toborozta a Notre Dame, 5 évvel később jó eséllyel az NFL draft 4. kiválasztott centere lesz. 2012 májusában szerzett diplomát pszichológiából. Számos sérülése volt, 2011-ben lábműtétet is végrehajtottak rajta, így a 2012-es idényben az NCAA jóváhagyása miatt játszhatott ötödévesen. 2012-ben az AP 3. számú All-American csapatba szavazta. Nem valószínű, hogy kezdő lesz az NFL-ben, de aki egy lelkes cserecentert keres, az jól járhat vele.

JC Tretter 6-7. kör

Egyetem
Cornell
Életkor
-
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
307 font (138 kg)

Erősségek

Atletikus felépítés. Könnyű a lába, képes lekövetni a pass rusher mozgását. Hajlékony, kellően rugalmas játékos. Ügyesen mozog hátrafelé. Remek az egyensúlyérzéke. Gyors a labda elindítása után. Felismeri a stuntot és a blitzet, és adott a koordinációs képessége, hogy ezekben a helyzetekben több blokkot is kiosszon.

Gyengeségek

Visszafogott rutinja van, és az is gyenge ellenfelekkel szemben. Mivel nem túl hosszú a karja, így könnyen átkerülhet új posztra. Nincs meg benne a nyers erő. Fejleszteni kell a mozgékonyságán kis területen.

Megjegyzések

JC = Joseph Carl. Édesapja, és annak 3 testvére egyaránt a Cornellre járt, akárcsak JC huga, Katherine teszi most. A fater focizott is a Big Redben. Két évig kezdett a másodosztályban LT poszton. Ivy liga csúcsot passzolt mögötte Jeff Matthews a szezonban. All-Ivy League első csapatba szavazták, amire Kevin Boothe (2005) óta senki sem volt képes a Cornellen. Első két évében TE volt, majd miután beállt a falba, felére csökkent az engedett sackek száma. A Pro Dayen centerként gyakorolt. Hosszú távú projekt játékos, aki atletikussággal és szorgalommal igyekszik palástolni fizikai gyengeségeit, és mivel egyelőre nem lenne célszerű NFL védőkkel szembeállítani, csak hátsó körös prospect.

 www.youtube.com/watch?v=oFUlhgXTWHo