Prospect ismertetők


Dee Milliner 1. kör (Top 10)

Egyetem
Alabama
Életkor
32 (1991-09-14)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
199 font (90 kg)

Erősségek

Csodálatos atléta, összehangolt a mozgása a pályán, nincsenek felesleges mozdulatai. Erős és agresszív cornerback, nincs fizikális hátrányban az első számú elkapókkal sem. Nem hagy területet a vonalon az elkapónak, kezdő lökésével azonnal helyzeti előnybe tud kerülni. Nagyszerű ösztönei vannak, így hatékonyan le tudja olvasni a route-ot és beugrani a passzsávba. Használható futás elleni védő; nem vonja ki magát a munka alól, megbízhatóan szerel és nem egyszerű lefogni. Ütemérzéke kiváló, mindig jókor ugrik a labda felé. Könnyen észreveszi, hogy hol a labda és gyorsan alkalmazkodik hozzá. Elit képzést kapott, jó alapokkal rendelkezik. Tud játszani nickelbacket, tud zónázni és embertfogni a számokon kívül is.

Gyengeségek

Hosszú távon nem gyors. Annyira jó volt az Alabama védelme, hogy szinte sose került nagy nyomás alá. Riktán láttuk a back pedálját, úgy alakította a Bama a sémáját, hogy neki jó legyen. Nem a legjobb kezű játékos, több lehetséges interceptiont is elejtett.

Megjegyzések

Igazi neve DeMarcus. Két és fél évig volt kezdő a Crimson Tide-ban. Olyan korábbi alabamai cornerbackek társa volt az elmúlt években mint Kareem Jackson, Javier Arenas, Dre Kirkpatrick vagy DeQuan Menzie. 2009-ben a rivals a második, a scout.com a legjobb középiskolás cornerbackként tartotta számon. Újoncként 11 meccsen kezdett, 2010-ben Menzie elfoglalta a helyét, az elmúlt évben viszont ő volt az első számú a posztján. Összesen 20 levédekezett passza volt juniorként, az Ole Miss és a Michigan ellen 4-4! Jelentős rutinnal rendelkezik, aki bár másodévesként kicsit beleszürkült a (bajnok)csapatba, idén megmutatta, hogy simán van akkora tehetség mint a korábbi évek első körös tuscaloosa-i cornerbackjei, és jó eséllyel ő lesz az első kiválasztott a maga posztján 2013-ban. Valószínű, hogy már az első játéknapon kezdő lesz az NFL-ben.

Johnthan Banks 1. kör

Egyetem
Mississippi State
Életkor
34 (1989-10-23)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
185 font (84 kg)

Erősségek

Cornernek elég nagy, kiváló magasság, hosszú karok. Kifinomult atléta, gyors a lába és a csípője sem merev. Elképesztő kezei vannak, veszélyes a labdával és jól használja ki a képességeit. Remek versenyszellem, magabiztos és rövid a memóriája (=nem zavarja meg ha hibázik). Emberezni és zónázni is tud. Megbízható ösztönei vannak, így ritkán váltja el magát, jól helyezkedik. Elég fizikális az elkapókkal, és a vonalon jól jammel. Aktív kezei vannak, amikkel ki tudja zökkenteni az elkapót a megrajzolt route futása közben. Nagyon agresszív, és megbízhatóan szerel, sőt gyakran avatkozik játékba. Félelmetesen jó munkamorál, emberileg is elit prospect. Szívós, sosem volt sérült és jelentős rutinja van komoly ellenfelekkel szemben.

Gyengeségek

Gyorsulása, irányváltoztató képessége és mozgékonysága csak átlagos. A szélsebes elkapókkal nem tudja tartani a lépést hosszú távon. Folyamatosan járnia kell a konditerembe, és további súlyt felszedni. Sovány az alsóteste, és ha ezen javítani akar, lehet lassulni fog. Hajlamos rossz testtartással, túl magasan játszani, nem hajol elég mélyre.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Bulldogs-ban. 2012-ban a nemzet legjobb defensive back-jének járó Jim Thorpe-díj nyertese. 2011-ben a SEC 2., egy évre rá az 1. számú válogatott tagja. Egy kevesebb mint 1000 lelket számláló településről származik. Egyedül a Mississippi State ajánlott neki ösztöndíjat. Újoncként szerepelt free safety poszton is. Három INT return touchdownt jegyzett az MSU-nál. 30 puntból 9.6-os átlaggal hordott vissza és touchdownja is volt Starkvilleben. Iskolarekorder Walt Harris-szel holtversenyben az interceptionök terén, 16-tal. Már régóta ugyanaz a barátnője, és már egy kisfia is van, szabadidejében pedig lovagolni szeret. Harcedzett playmaker, akinek jól összerakott játéka van, fizikálisan is jó képességű és fejben is sincs vele baj. Nem az a tipikus "shutdown corner", akit sok csapat keres, de egy magas, sokoldalú ballhawk, aki az NFL-ben is megbízható kezdőjátékos lehet.

 www.youtube.com/watch?v=E1FEJdeNRr0

Desmond Trufant 1-2. kör

Egyetem
Washington
Életkor
32 (1991-11-06)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
186 font (84 kg)

Erősségek

NFL szintű a mérete, atletikussága és vérvonala. Kis területen gyors a lába, le tudja követni az elkapót akkor is ha double-move-ot vagy quick out-ot csinál. A szélen és a pálya belsejében is lehet alkalmazni. Sebessége adott, hogy a jobb elkapókkal is felvegye a versenyt. Főleg embereznie kellett, de képességei alapján zónázni is be lehet küldeni. Ügyesen válik le a blokkokról és kerül akcióközelbe. Harcol a levegőben lévő labdáért és nem hátrál meg a fizikális kihívásoktól.

Gyengeségek

Összességében az ereje és fizikális felépítése csak közepes, gyakran hibázik szerelést vagy ügyetlenkedi el a megoldható feladatot. Vannak hullámvölgyei fejben, amik nagy játékok beszívásához vezetnek zónázás során. Rossz technikával szokott nyomást gyakorolni, így nem nehéz kivonni a játékból. Futásnál nagy helyet hagy a vonal mellett, ha nem tud kívülre kerülni a receiverrel vívott harcban. Túl hamar egyenesíti ki a csípőjét.

Megjegyzések

Két testvére is NFL cornerback, Marcus a Seahawks, Isaiah a Jets játékosa. Négy évig kezdő a Huskies-ban. 2012-ben All-Pac-12 választott lett. Két meccsnyerő interceptionje is van karrierje alatt (Arizona, EWU). Playmaker tulajdonságú corner, akinek sok mindenben fejlődnie kell fizikálisan és fejben egyaránt, hogy megbízható kezdő legyen az NFL-ben, de a potenciál megvan benne, hogy a 2. nap valaki rááldozzon egy picket.

 www.youtube.com/watch?v=yeDr37wVkQc

Xavier Rhodes 1-2. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1990-07-19)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
217 font (98 kg)

Erősségek

Mérete hatalmas pluszt jelent. Kevés csapat tud a nagy, hosszú célpontokra ilyen felépítésű védőt ráállítani. Kellően fizikális a vonalon, képzett, gyorsan fordul és képes lefogni és lefutni is az elkapókat. Fenomenális atléta. Méretéhez képest elképesztően jól boldogul a posztján. Azonnal feltűnik a labdaérzéke. Súlypontemelkedése adott hozzá, hogy levadássza az 50-50 százalékos labdákat, remek ütemben szokott felugrani. Rutinos, önálló játékos, aki gyorsan észreveszi a labdát és reagál a játékra. Kifinomultan mozog hátrafelé és megvan a sebessége hozzá, hogy a pálya bármely részén játékba avatkozzon. Elit képzést kapott.

Gyengeségek

Nagyon szenved a futás ellen. Amilyen fizikális az elkapóval, annyira nyámnyila ha fel kell lépni a running back ellen. Rossz szöget választ és megbízhatatlanul szerel. Nem elég mozgékony kis területen. Ha slot WR, vagy gyorsabb elkapó kerül vele szembe, könnyen leválhatnak róla. Ilyen esetekben sok elkapást engedélyez.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Seminoles-ban. 2009-ben 2 meccs után megsérült a keze és medical redshirtben részesült. 2010-ben az ACC év újonca és freshman all-American díjazott. 2011-ben Mike Harris (Jaguars) és Greg Reid személyében nagyon sokra tartott CB trió tagja volt és be is került az all-ACC csapatba. Ezt az elismerést 2012-ben is begyűjtötte immár az említett társak nélkül. Mérete alapján safety prospectnek is hihetnénk, de a futás elleni ügyetlenkedése ezt nem teszi lehetővé. Minden képessége megvan hozzá, hogy shutdown corner legyen az NFL-ben, press coverage-ben dominálni tudja az emberét. Jobb prospect mint volt csapattársa, a 2010-es 1/32 Pat Robinson, Mike Harris-ről nem is beszélve aki 6. körös újoncként volt 6 meccsen kezdő Jacksonville-ben

Logan Ryan 1-2. kör

Egyetem
Rutgers
Életkor
33 (1991-02-09)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Jó mérete van a poszthoz. Kiemelkedően fizikális. Bejátsza az egész pályát, nem fél résztvenni a futás elleni védekezésben. Saját testi épségét sem kímélve küzd, de így is kifinomult ütköző. Mindig ott van a labda közelében, várva, hogy mikor avatkozhat játékba. Intelligens. Emberezni és zónázni is kellett a Rutgers-nél. Laza a csípője.

Gyengeségek

A technikája még mindig nyers. Nincs kiemelkedő sebessége. Ennek kompenzálására alapból úgy áll be, hogy fel tudja venni a versenyt hosszú távon, ez pedig sok engedett rövid elkapáshoz vezet. Hajlamos a nagy ráncigálás közepette nem figyelni a labdára, ez pedig sok büntetést vonhat maga után az NFL-ben.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Scarlet Knights-ban. Középiskolában QB-t is játszott a CB mellett. Újoncként a legjobb tanulók válogatottjába fért be, másodévesként Big East 2., juniorként Big East 1. csapatos, és kapott all-American jelölést is. Két kezdő idényében 30 levédekezett passzt és 163 szerelést mutatott be. Nem egy shutdown corner, de sok csapat van az NFL-ben, amely szereti ha a CB-k kellően fizikálisak, így a 2. nap elején jó eséllyel lecsap majd rá az egyik.

Blidi Wreh-Wilson 1-2. kör

Egyetem
UConn
Életkor
34 (1989-12-05)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Magas és nagy a karfesztávolsága, az ilyen CB-ket szeretik a megfigyelők a szélen. Adott a sebessége, hogy az elkapás után azonnal elkapja a receivert, hosszú karjaival pedig sok labdát el tud ütni az ellenfél elől. Rövid területen mozgékony a lába, így közel tud maradni az elkapóhoz a vonal környékén és erős lökéseivel meg is tudja gátolni a hibátlan route futásban

Gyengeségek

Ahogy a legtöbb magas CB, Wreh-Wilsont is ki tudják mozdítani az elkapók egyensúlyi helyzetéből miután lelassított. Nem egy megbízható szerelő, szeret ráugrani a labdás lábára, amit nem mindig kap el, jobban járna ha simán kihasználná méretét és lehúzná a földre. A play actiont hajlamos bevenni és könnyen mögékerül a WR. Ha ez megtörténik, ritkán éri utol, hogy javítsa a hibáját. Hiába jó a felépítése, a feldobott labdáknál sok páharcot veszít, mert nem tud a legmagasabb pontig felugrani vagy erősebbnek mutatkozik az elkapó.

Megjegyzések

Vezetéknevét Ray-Wilsonnak ejtik. Négy évig kezdő a Huskies-ban. Csak két csillagos toborzott volt, a UConn mellett három MAC gárda ajánlott neki ösztöndíjat. 2012-ben a gárda MVP-jének választották és Big East 2. számú álomcsapatba került. A testvére inkább a labdarúgást favorizálja. 2011-ben öt meccset kihagyott térdszalag-sérülés miatt. Számos nagy játék fűződik a nevéhez; 2010-ben egymás után két meccsen is 40+ yardos touchdownt hordott vissza, 2012-ben pedig meccsnyerő mezőnygólt előkészítő picket fogott a Louisville elleni 3. hosszabbításban. Jó a felépítése és veszélyes a labdára, ám tudása elsősorban zónázó sémába limitálja. Ázsiója a draft előtti hetekben szökött az egekbe.

 www.youtube.com/watch?v=f7ko5KCYFxA

Jordan Poyer 2. kör

Egyetem
Oregon State
Életkor
33 (1991-04-25)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Mérete megfelelő. Mozgékony kis területen. Gond nélkül mozog hátrafelé, helyváltoztató képessége irigylésre méltó. Még fürgébbnek is tűnik mint amilyen, hiszen remekül olvassa mind a quarterback, mind a receiver szándékait. Tudja mi a dolga, és abban igen ritkán hibázik. Nagy játékokat nem enged, és elkapás is kevés volt mellette. Szívós, remek versenyszellem, aki nem fél bemocskolni a kezét, és a játéka azon elemeiben is mindent megtesz, amiben nem túl jó. Súlypontemelkedése elit, és veszélyes a labdára. Hasznos visszahordó, bár touchdownja csak egy van, puntból 10, kirúgás után 30 yard feletti átlaggal dolgozott 3 év alatt. Remekül lát a pályán és be tud törni a lyukakba, Special Team mellett labdaszerzés után is veszélyes fegyver.

Gyengeségek

Mért ideje nem jó, a nagy versenyfutásokkal nem fogja lenyűgözni a megfigyelőket. Nem elég erős, hogy press coverage-ben komoly faktor legyen, és a szélsebes elkapókkal nehezen veszi fel a lépést.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Beavers-ben. 2010-ben váltott safety-ről cornerback posztra.Nagyapja és édesanyja is az Oregon State színeiben sportolt. 2011-ben Pac-12 válogatottba, 2012-ben All-American csapatba került. Egy bárban több incidensbe is belekeveredett, először nem engedték be kiskorúsága miatt, majd mikor betöltötte a 21-et és visszament, kihívták rá a rendőröket, de elmondása szerint nem verekedés miatt. Külön rovatot vezet a helyi újságban. Komoly baseball-karriert is befuthatott volna, középiskolásként Oregon legjobbja volt és draftolta is a Florida Marlins. Legjobban a nickelback posztra illik, ugyanis mozgékonysága, és esze a játékhoz nagy erény a dörzsölt slot receiverek ellen. Nem egy shutdown CB, de a legtöbb NFL csapat már 3 cornerrel kezd, így biztosan lesz igény a szolgálataira már a draft 2. napján

 www.youtube.com/watch?v=jRcYao14J0Q

Darius Slay 2-4. kör

Egyetem
Mississippi State
Életkor
31 (1992-12-30)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Jó felépítése és hosszú karjai vannak a poszthoz. Jól használja ki méreteit, és kezeivel gyakran zavarja meg az elkapót route futás közben. Remekül támadja az elkapó kezeit és karját miközben az meg akarja szelidíteni a labdát, sok elejtett passzt harcol ki. Átverekszi magát a blokkolón és el is tud szeparálódni. Fizikális szerelő. Megbízható keze van. Tehetséges special team játékos, és keményen dolgozó prospect.

Gyengeségek

Soványnak számít, mindenképpen erősödnie kell. Túl magasan van a backpedalja. Nem a leggyorsabb a lába, a sebes elkapók gondot jelenthetnek neki. Nem szereti ha a földön van a labda és harcolni kell érte. Nincs elit helyzetváltoztató képessége. Ha messziről kíván odaérni a labdáshoz, felakadhat a blokkokban. Nem egy impresszív blitzelő.

Megjegyzések

Egy évig kezdett a Bulldogs-ban. Tanulmányi okok miatt az Itawamba CC pályáját látogatta két évig középiskola után, ottani jó teljesítménye után 4 elit csapat is hívta. Első évében az MSU-nál csak csere volt és a special teamben játszott. 2012-ben Johnthan Banks túlsó oldalán szerepelt és többek közt 5 pickjének köszönhetően all-SEC 2. csapatos választott lett. 4.36-os 40 yardos idejével 2013-ban a combine leggyorsabb defensive back-je lett. Limitált rutinja miatt csak középső körös prospect, de abban az egy évben mikor kezdett, remek benyomást keltett, így mindenképpen van benne potenciál, hogy az NFL-ben is sok akciót lásson, ráadásul a combine egyik nagy nyerteséről van szó.

 www.youtube.com/watch?v=5nxf2qWwiUo

Jamar Taylor 3-4. kör

Egyetem
Boise State
Életkor
34 (1990-00-00)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
196 font (89 kg)

Erősségek

Nem fél fizikális lenni az elkapókkal, erős kezeivel gyakran kizökkenti őket a route-ból. Nagyszerű egyenesvonalú sebesség. Jól ügyködik press-bail coverageben. Laza csípő, könnyen fordul, gond nélküli backpedal. Képes kiélezett helyzetben nagy játékokat összehozni. Ha nincs embere, akkor figyel hol tud segíteni a futás ellen.

Gyengeségek

Ha hibázik, lassan indul javítani. Rossz a technikája press coverageben. Túl nagy helyet hagy kívül az elkapóknak, le tudnak fordulni. A play action be szokta csapni, és mögékerül az elkapó. A nehéz interceptionöket, amik a testtétől távolra érkeznek, nem szokta megoldani. Megbízhatatlanul szerel üres területen, próbálja elkapni a támadó lábát, de nem szakad meg igyekezetében.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Broncos-ban. True freshmanként minden meccsen játszott, de olyan erős volt a depth 2010-ben, hogy utána redshirtöt kapott. 2012-ben all-MWC kerettag. Többször is bekerült a Mountian-West legjobban tanuló sportolói közé. Iskolarekorder egy 100 yardos Int return TD-vel az ASU elleni Las Vegas Bowlról. Négy meccset kihagyott 2011-ben lábsérülés miatt. Az elmúlt 8 évben ő lehet 6. defensive back, akit elvisznek profinak Boise-ból. Emberezésre és a hosszú passzok védésére kiváló corner, aki végzősként felküzdötte magát 2. napos prospectté, de még sok hibáján javítani kell.

 www.youtube.com/watch?v=4t6aX8S1VPU

Robert Alford 2-3. kör

Egyetem
Southeastern Louisiana
Életkor
34 (1990-00-00)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
188 font (85 kg)

Erősségek

Magassága és erős felsőteste miatt tud játszani a szélen az NFL-ben is. Elég kompetitívnek számít a vonalon press coverage-ben és mély passzoknál is, akár nagyobb elkapókkal szemben. Laza a csípője és gyors a lába, így könnyen fut végig a vonal mellett és a backpedalja is megfelelő. Kellően alacsonyan marad a snap után, hogy le tudja tükrözni a WR mozgását. Rutinos zónázó, aki látja és támadja az underneath route-okat. Gyorsan odaér az elkapóra ha nem szorosan őrzi, rendre befejezi a szerelést. Fürgesége miatt ki tudja kerülni a blokkolót futásnál, és agresszívan támadja a running backet. Használták a slotban, elsősorban blitzelni. Veszélyes a labdával, a hosszú passzokat lefülelésében, és elüti a labdákat akár az embere feje fölött, a könnyű interceptionöket pedig megoldja a pálya közepén.

Gyengeségek

Méretbeli hátránya van a szélső elkapókhoz és rendre visszanyomják futásnál; hamarabb fel kell emelnie a kezét hogy övé legyen az első lövés ilyen helyzetekben. Nem egy megbízható szrelő, lassan szánja rá magát, hogy megüsse a támadót, ahelyett, hogy simán lehúzná a földre. Túl agresszív futás elleni védő, feladja az oldalvonalat, ahelyett, hogy a pálya közepe felé terelné a futót.

Megjegyzések

Három évig kezdett a másodosztályban. Bátyja, Fred Booker az LSU-ból indulva Európát és az Aréna ligát megjárva jutott el a Saints keretébe egy évre. Másik bátyja ugyancsak a SLU defensive back-je volt. A 2010-es idényt kihagyta vállsérülés miatt. 2011-ben a Southland konferencia 2., 2012-ben 1. számú válogatottjába került. Középiskolásként második lett Louisiana államban a 400 méteres síkfutás döntőjében. Domináns cornernek számított végzős évében a maga szintjén, a Senior Bowlon is jó benyomást tett, így joggal várják, hogy a legmagasabb szinten is megvillantja tehetségét, csak az a kérdés, hogy mennyi időre van szükség mire biztonsággal pályára lehet küldeni kezdőként.

David Amerson 2-3. kör

Egyetem
North Carolina State
Életkor
32 (1991-12-08)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
194 font (88 kg)

Erősségek

Mérete, fizikalitása és atletikussága alapján is egy NFL defensive backről beszélünk. Rendkívül magabiztos, agresszíven rohan előre, akár a passzsávba ugrik be, akár a futást akarja megfogni. Wide receiver-szintű labdaérzékkel bír, magas ponton szedi le a labdát és megbünteti az irányítót ha az ő emberére dob fel egy 50-50 labdát vagy az ő zónájába érkezik a passz. Az alacsony és széles labdákra is jól reagál, mérete ellenére. Megvillantotta agilitását. Meg tudja zavarni az elkapót és a backfieldről érkező futót is miközben megakarja fogni a játékszert. Gyorsan leütközi a támadót, hamar ott terem a labda környékén akkor is ha nem az ő embere kapta a passzt. Erős keze és mozgékonysága miatt az elkapók nehezen tudják megblokkolni.

Gyengeségek

Néhány csapat safety prospectként tekinthet rá ha nem mutatja meg az edzéseken, hogy gyors, hajlékony és kellően agilis. Backpedálja nem elég gyors, hogy a sebes elkapókkal felvegye a versenyt profi szinten. Lassan fordul, idő kell mire a backpedalból elindul előre. A double-move megzavarja. Nem nagyon szeret a futás ellen védekezni. Rengeteg off-coverage és zone védekezést játszottak, rutint kell szereznie emberezésben és press coverage-ben, utóbbiban fizikális mivolta végett jól kell szerepelnie.

Megjegyzések

Mindhárom évében kezdett a Wolfpackben. Középiskolában safety-t játszott. 2011-ben vezette a ligát 11 meccsen szerzett 13 interception-jével, megdöntve Dré Bly ACC csúcsát. Második számú all-American gárdába választották. Dobogós a Jim Thorpe díj szavazásán, a Jack Tatumot pedig elnyerte, mint top defensive back. Másodévesként minden összejött neki, (a Louisville elleni Belk Bowlon 65 yardos INT return TD-je is volt), 2012-ben viszont visszaesett, számos TD-t kaptak róla (a Miami ellen négyet!), amit az 5 INT és 12 levédekezett passz se tud feledtetni. Nehéz megmondani, hogy tweener vagy sokoldalú tehetség, de az biztos, hogy nem illik minden rendszerbe. Kivételes labdaérzéke és remek felépítése miatt egyértelműen kezdőpotenciállal bíró játékos, de ha új klubja nem jól használja a képességeit, sok beszívott touchdown lehet az ára.

B.W. Webb 2-4. kör

Egyetem
Wiliiam & Mary
Életkor
34 (1990-01-07)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
183 font (83 kg)

Erősségek

Szívós, erős cornerback, szenvedélyes hozzáállással. Rutinos zónázó, a backfielden tartja a szemét és gyorsan reagál a látottakra kis területen. Atletikussága szembetűnő. Rendkívül veszélyes a labdával. Erős keze van, könnyen fog picket. Súlypontemelkedése kiváló, a magasra feldobott passzok ellen is remekel. Elég fürge a lába, hogy az irányváltások után is az embere mellett maradjon. Robbanékony, hamar ott terem az embere mellett. Ha megverik, igen gyorsan újraindul. Gyors screen passzok után azonnal leviszi az elkapót. Nem derogál neki ha szerelni kell az embert üres területen.

Gyengeségek

Átlagos magassága van a poszthoz és sovány. Nagyon sokat zónázott, rutintalan backpedálozó. Nem nagyon olvassa az elkapó mozgását, a backfieldet figyeli és bajba kerülhet ha csak a labdára koncentrál. Nehezen megy neki a press coverage, agresszívebb kézhasználat kéne tőle. Bizonyítania kell, hogy emberezés során is megtalálja a labdát. Nem a legjobb csapatok ellen szerzett rutint. Nem szeret küzdeni a blokkolóval vagy a screen ellen védekezni.

Megjegyzések

Williamnek hívják, Bill a beceneve, így jött ki a BW. Iskolarekordnak számító 48 meccsen kezdett egymás után a másodosztályban. Első meccsén egyetemistaként 3 interceptiont fogott az élvonalbeli Virginia ellen, az egyikből 50 yardos TD-t szerezve, csapata 26-14-re győzött, ő pedig az első játékos lett a történelemben, aki FCS gárdából elvitte a Bronco Nagurski hét játékosa díjat. 2009-ben a CAA konferencia év újonca, és 2. csapatos álomcsapatos, 2010-ben, '11-ben és '12-ben pedig all-CAA választott. Freshmanként 8 interceptiont fogott, hármat a playoffban. Veszélyes punt returner volt minden évében. Az idei év egyik elsőszámú kisiskolai prospect-je, aki a Senior Bowlon megmutatta, hogy a nagyok között is elit teljesítményre képes, így az elmúlt évtized small school cornerbackjeinek sikerességére alapozva belőle is lehet az NFL-ben minimum egy szolid nickelback és special teamer, de akár több is.

Leon McFadden 2-3. kör

Egyetem
San Diego State
Életkor
33 (1990-10-26)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
193 font (88 kg)

Erősségek

Fürge és robbanékony atléta, aki fizikálisan játszik. Csípője laza, ha press cover során egy lépés hátrányba kerül, akkor sincs bajban. Press cover során a testével a WR-t figyeli, ezért hatékony. Coverageben rendre jó a kézhasználata, sok leütött passza van. Backpedalból robbanékonyan vált. Lelkes tackler, jól használja a kezeit a blokkokról történő leváláskor, a vele való találkozás sohasem kellemes meglepetés. Rendszeresen hatékony bubble screenek és a futójáték ellen is. Nagyon jó ST játékos, az ösztöne és a sebessége is megvan ahhoz, hogy megbízható special teamer legyen NFL-szinten is.

Gyengeségek

Nincsen elit sebessége. Méretei nem a legjobbak, a LOS-en nem kellően fizikális. Press coverben az ütései nem jók, könnyen kiszabadul az elkapó. A nagy és gyors elkapók ellen jobb technikára lesz szüksége profi szinten. Alacsonyságát a red zone-ban kihasználhatják. RB-k ellen szívesen alkalmaz cut tackle-t, ami a mozgékonyabb NFL-futók ellen nem biztos, hogy működni fog. A szerelések befejezésében fejlődnie kell.

Megjegyzések

Kommunikáció szakon diplomázott, úgy választotta a San Diego State-et, hogy ösztöndíjat ajánlott neki a Washington és a BYU is. Az édesapja Leon McFadden Sr. 3 évet húzott le az MLB-ben a Houston Astros játékosaként mint jobbkezes Shorstop/Outfielder. HS-ben CB mellett WR-t is játszott, csapattársa volt a Washington kezdő QB-ja Keith Price és Bryce Treggs, a California kezdő WR-e. Eredendően WR-nek is recruitolták, a 2009-es őszi edzőtábor során döntöttek úgy, hogy CB-ként számítanak rá, ebben az idényben 6 meccsen kezdett, a rivals.com MWC all-freshmannek választotta. Ezután 3 teljesen idényen keresztül kezdő az Aztecsben, mindannyiszor All-MWC első csapat tagja, ez mindössze 5 SDSU játékosnak sikerült eddig, utoljára Kirk Morrisonnak. Az iskola történetének egyik legjobb védője, aki a profik között is kezdő potenciállal bír leginkább egy zónaalapú védelemben.

Will Davis 3-4. kör

Egyetem
Utah State
Életkor
33 (1990-05-08)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
186 font (84 kg)

Erősségek

Természetes atléta gyors lábakkal. Laza csípője miatt fordulékony, képes hosszú passzoknál is lépést tartani a recieverekkel. Kiválóan követi a levegőben lévő labdát, rendre a legmagasabb ponton igyekszik támadni a disznóbőrt. Jó alkata van, szép munkát végez szoros emberfogásnál, kellően fizikális.

Gyengeségek

Kissé vékony, izmot kell rá pakolni, hogy továbbra is fizikális maradhasson az elkapókkal már a snap pillanatában. Alapvetően jól tartja a WR-ekkel a lépést, de ha egyszer mögé kerültek nincs meg az elit sebessége, hogy utolérje őket. Tapasztalatlan, néha túlságosan is agresszív, ezért double move-okkal verhető. Technikailag fejlődnie kell, különösen a szerelések terén.

Megjegyzések

2 fiú- és 1 lánytestvére van. Középiskolában kosarazott és atletizált, juniorként regionális bajnok lett hármasugrásban, mindössze 1 évig focizott, CB-t és WR-t is játszott. Eredetileg a Western Washingtonra iratkozott be, de redshirt-freshman szezonja alatt bejelentette az egyetem, hogy beszünteti football programját. Ezután egy évet a kaliforniai De Anza nevű junior college-ban töltött, ahol a Golden Gate Conference és az állami első válogatottba is bekerült, csapatával konferenciagyőztes lett és megnyerték a Central Divison Bowlt. 2011-ben került a Utah State-re, 5 meccsen kezdett a szezonban, Academic All-WAC válogatott lett. 2012-ben az edzők All-WAC első válogatottba tették, meccsenkénti 1.75 levédekezett passzal vezette az FBS-t. Atletikusságát tekintve nagyon jó, de nyers prospect, akiből idővel NFL-kezdő válhat és legrosszabb esetben is nickelbackként és minőségi csereként lehet rá számítani.

Dwayne Gratz 3-4. kör

Egyetem
UConn
Életkor
34 (1990-03-08)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
201 font (91 kg)

Erősségek

Jó a backpedalja, laza a csípője, összességében elég fürge ahhoz, hogy mind press cover mind off technikában eredményes legyen. Csípője lazasága miatt gyakorlatilag lépésveszteség nélkül tud megfordulni a LOS-en, és végig a WR mellett tud maradni mély route esetén is. Élvezi a fizikális játékot és a jammelést, nehezen szabadul tőle a reciever a LOS-en. Ha mégis sikerül a recievernek akkor sincs gond, fürgesége és agilitása miatt mélységben is nehezen verhető. Kellően gyorsan éri utol a labdást, bár ezen a téren lehetne robbanékonyabb. Fürgesége miatt akkor sem jön zavarba hogyha RB vagy TE kerül vele szembe. Nagyon intelligens játékos, jól helyezkedik futás ellen, kiváló a contain megtartásában.

Gyengeségek

Néha ahelyett, hogy megközelítené a futót továbbra is a containben marad. A WR route futása közben nem eléggé fizikális, az elkapók blokkjainak áttörésében fejlődnie kell. Hajlamos hezitálni és a társára várni futójáték közben. Zónázás közben a mozgása lehetne gyorsabb, olykor csak az utolsó pillanatban tudja szerelni az elkapót.

Megjegyzések

High schoolban iskolarekorder 55 méteres gátfutásban, a futballpályán kétszer jutottak az állami bajnokság döntőjébe, csapattársa volt a San Francisco 49ers ROT-je Anthony Davis. 2008-ban redshirtöt kapott, a következő szezonban már 4 meccsen kezdett, 2010-től pedig minden meccsen kezdőként lépett pályára. 2011-ben és '12-ben is All-BIG EAST második válogatottba került. Blidi Wreh-Wilson túloldalán játszott a Huskiesban, hozzá hasonlóan kezdő potenciállal rendelkezik, ha zónázásban fejlődni tud, akkor NFL-szinten is komplett játékos lehet belőle

 www.youtube.com/watch?v=L_1LVEzRV1o

DJ Hayden 3-6. kör

Egyetem
Houston
Életkor
33 (1990-06-27)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
192 font (87 kg)

Erősségek

Annyira gyors a lába, hogy megoldja az emberfogást a szélen és a slot helyén is hasonlóan magas szinten. Nem hagy helyet a vonalról indulva, irányváltoztató képessége pedig olyan jó, hogy beér középre, fordul és odaér a szélre és hirtelen meg tud állni ha szükséges. Ha nem szorosan őrzi emberét, hamar ráront és kilöki vagy slantnél földreviszi. Szívósságával képes párharcokat nyerni hosszú passzoknál, és végiggürcöli a playt, hogy utolérje az elkapót, ezekből sok elütött passzt nyer a csapata. Futásnál nem engedi, hogy az elkapó megblokkolja, jó ütemben fogja meg a futó lábát mielőtt üresre játszhatná magát. Használták vak oldali blitzekre a sebessége miatt, ha nem számít érkezésére az irányító, okozhat labdaszerzéseket. Sokkal keményebben ütközik, mint felépítése alapján gondolnánk, így nem csak lerántani tudja a földre a labdást, hanem el is választja a labdától időnként.

Gyengeségek

Átlagos mérete és ereje miatt nem lehet belőle elit prospect, mert a jobb NFL elkapók ebből hasznot tudnak húzni a vonalon és a pálya mélységében is. Életveszélyes sérülése és az abból való felépülés alapból eltántorít néhány csapatot.

Megjegyzések

DJ = Derek Junior. Két évig a Navarro csapatában szerepelt a JuCo ligában, ahol második évében bajnoki címet ünnepelhetett. A Houston mellett olyan nagycsapatok is hívták mint az Oklahoma State, Texas A&M, TCU, Arkansas vagy az Ole Miss, de mivel alig 1 órányira nőtt fel a Robertson stadiontól, egyértelmű volt, hogy otthon marad. Két évig kezdett a Cougars-ban. 2011-ben a C-USA év újonca lett és 2. számú álomcsapatba választották a 13-1-es mérleggel záró UH-ban. Utolsó 5 meccsén a szezonban mindig okozott fumble-t. Senior éve 9. meccse után egy edzésen VCI-szakadást szenvedett, életveszélyes állapotba került, de az idény után visszatért a pályára és készül a profik közé. C-USA 1. csapatos választott 2012-ben; négy interceptionje közül egyet 75, egyet pedig 95 yardos touchdownra váltott. Stanford Routt (2005) óta az első Houston védő lehet, akit kiválasztanak. A combine-on nem volt ott, a Pro Dayen 4.33-at futott 25 NFL csapat megfigyelője előtt, 4 csapat hívta el edzésre, 7 tárgyalásra. Hayden a draft tán legnagyobb sleeper CB prospect-je, akire ha nem lesz további hatással a szívprobléma, akkor megbízható kezdőjátékossá érhet, de nem valószínű, hogy bármelyik NFL csapat be merné vállalni ezt a kockázatot a 6. kör előtt.

 www.youtube.com/watch?v=DULLKzandYI

Tharold Simon 4. kör

Egyetem
LSU
Életkor
33 (1991-03-06)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
202 font (92 kg)

Erősségek

Elit méret hosszú karokkal. Nagyon fürgén játszik, gyors és hirtelen irányváltásokra képes. Megbízható emberezésben. Kiválóan méri fel, hogy hol tart a levegőben a labda, a kezei WR szintűek. Tudatos zónázó, aki mindig a QB-n tartja a szemét. Gyakran jól olvassa a játékot. Nagyon fizikális corner, nagyon hatékonyan használja a kezeit és a karjait. Gyakran képes kiütni a reciever kezéből a labdát. Alkatához képest laza a csípője. Mozgáskoordinációja kitűnő. Ruganyossága lenyűgöző. Biztosan szerel még nyílt területen is. Hatékony blitzelő lehet.

Gyengeségek

Az agresszivitása nincs mindig a megfelelő egyensúlyban, gyakran túlságosan is agresszív, néha meg nem kellően fizikális. Hajlamos a túlüldözésre, fegyelmezettebbnek kell maradnia. Nagyszerű lábmunkája ellenére sokszor lépnek el mellette, NFL-szinten ebben fejlődnie kell, akárcsak a blokkokról történő leválásban. A combine-on mindössze 9 fekve nyomást teljesített, összességben az ereje lehetne nagyobb. A sebessége nem elit.

Megjegyzések

Teljes neve Tharold Dwight Simon. 4-csillagos recruit volt, HS-ben WR-ként és CB-ként is tündökölt, középiskolásként volt egy komolyabb vállsérülése. Már freshman évében is pályára került, sophomore-ként harmadik számú CB Morris Claiborne és Tyrann Mathieu mögött, 2012-ben lett stabil kezdő, sokakat meglepett, hogy jelentkezett a draftra. 2011-ben (Mathieu-val, és Spencer Ware-rel egyetemben) megbukott egy drogteszten, ezért 1 meccsről eltiltották. A korábbi évek elit LSU CB-prospectjei (Patrick Peterson, Claiborne) gyorsabb és kifinomultabb játékosok voltak nála, ennek ellenére minden képessége megvan ahhoz, hogy nagyszerű NFL-corner váljon belőle. Alulértékelt prospect, akinek azért néhány dologban feltétlen fejlődnie kell.

Brandon McGee 4. kör

Egyetem
Miami
Életkor
33 (1990-05-12)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
193 font (88 kg)

Erősségek

Magasság és izomzat jó kombinációja. Futás ellen lekles, szerelési technikája letisztult. Jól használja a kezeit jammelésnél és route futás közben is képes megzavarni a recievert. Gyors lába van, képes utolérni az elkapókat, nem igazán szokott elkapás után yardokat engedélyezni.

Gyengeségek

Kevés nagy játékot csinál. Leginkább egyenes vonalban atletikus, üres területen nehezen alkalmazkodik, különösen double move-okkal verhető. Az elit sebességű elkapók mélységben nagy játékokat csinálhatnak ellene. Mikor a levegőben van a labda nem igazán tűnik ösztönösnek.

Megjegyzések

Középiskolában CB mellett a támadóoldalon WR-ként is és dual-threat QB-ként is használták. A CB-párja HS-ben a Minnesota Vikings játékosa Josh Robinson volt, a nickel pedig Cincinnati Bearcats kezdő CB-je Deven Drane volt, abban a védelemben szerepelt még az Ohio State LB-je Ryan Shazier is. Freshman szezonjában special teamer és csere DB volt, sophomore-ként 10 meccsen játszott, ebből a szezonnyitón még kezdő is volt, utolsó két évében minden meccsen kezdett. McGee egy különösen fizikális cornerback, aki zónázásban és futás ellen a legjobb, nem kizárt, hogy az NFL-ben safetyként számítanak rá. Sokat dobott az értékén az, hogy a Shrine Game-en és a Combine-on is jól szerepelt, nagy hátránya a legtöbb hasonló értékű DB-hez képest, hogy nem valószínű, hogy komolyan lehetne rá számítani a special teamben NFL-szinten.

 www.youtube.com/watch?v=y8qahOLtB1A

Terry Hawthorne 4-5. kör

Egyetem
Illinois
Életkor
34 (1990-01-01)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
195 font (88 kg)

Erősségek

Olyan testalkata van, amelyet mindig is keresnek az NFL-csapatok ezen a poszton. Magasságához képest gyors lábú és agilis. Technikája és lábmunkája gyors, backpedalja kompakt. Hamar utól tudja érni az elkapót akár azért, hogy leüsse a labdát, akár azért, hogy kiosszon egy kemény ütközést. Jó a labdaérzéke. Mély útvonalakon is lépést tart a gyors elkapókkal. Erőteljesen és fizikálisan szerel mind passz-, mind futójátéknál.

Gyengeségek

Adottságai alapján 1. körös tehetség, de ezt nem lehet tőle látni a pályán. Backpedalja inkonzisztens, előfordul, hogy lassan vált belőle. Tudatossága és az ösztönössége kérdéses, gyakran lassan olvassa a passzt, nincs jó érzéke a zónázáshoz. Számos alkalommal későn fordul, emiatt sok elkapást engedélyez. Nagyon lelkes ütköző, azonban nem mindig kellően türelmes, ezért néha elhibázza a szereléseket.

Megjegyzések

A beceneve Black Cat. Középiskolában WR-t, DB-t, P-t, PR-t is játszott, a rivals.com 4-csillagos recruitként és az ország 6. legjobb elkapójaként tartotta számon. 2009-ben 5 meccsen kezdett már CB-ként, a Sporting News Freshman All-Big Ten csapatba választotta. 2010-ben mindössze 1 meccsen kezdett, de 5 meccset ki is hagyott sérülések miatt. 2011-ben minden meccsen játszott, 11 mérkőzésen kezdett is, honorable mention lett az All-Big Ten választásnál, a Kraft Fight Hunger Bowl defensive MVP-jének választották. 2012-ben 11 meccsen játszott, 9-szer kezdett, a Wisconsin ellen megsérült, ezért kihagyta a Michigan elleni találkozót, ebben az évben is honorable mention lett az All-Big Ten választáson. A sebessége és a ballhawk-képessége miatt feltétlen figyelemre méltó prospect, aki a special team coverage csapatokban is hasznos lehet, sőt gunnerként is van jövője.

Josh Johnson 5. kör

Egyetem
Purdue
Életkor
33 (1990-09-10)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
199 font (90 kg)

Erősségek

Nagyot ugrik, mindezt a megfelelő időben és jó mozgáskoordinációval teszi. Oldalirányban agilis, csípője laza. Megbízhatóan fürge. Érett, vezető személyiség, csapatkapitány volt. Versenyző típus, gyorsan túlteszi magát a hibáin. Magas a football IQ-ja. Rendszeresen mentorálta a fiatal tehetségeket. Returnerként is van tapasztalata. Zónázásnál gyorsan reagál a labdára. Fegyelmezetten tartja a területét, akkor is, ha a QB átsodródott a túloldalra. Press man és off man technikában is van tapasztalata. Egy kisebb CB-hez képest jól jammel, erős kezeivel és gyors karmozgásával rendre eléri a receiver mellkasát. Ösztönösen érzi, hogy hol az oldalvonal és ezt képes a saját javára fordítani. Jól használható slot blitzekre, meg szokta érezni a snap pillanatát és jó döntéseket szokott hozni, hogy elinduljon-e blitzre avagy sem. Futás ellen nem fél segíteni. Keményen védi a pálya szélét, folyton jár a lába, így próbál a play közelébe kerülni. Szerelési technikája letisztult. Megbízható, nem választ rossz szögeket, fenntartja a rábízott containt.

Gyengeségek

Nem jó a sebessége, a combine leglassabb CB-je volt. További izom nem igazán pakolható rá. Zónázás során hajlamos túl korán hátrahúzódni, így üresen hagyva az underneath route-okat. Zónázásnál gyakran megelégszik azzal, hogy az elkapás után leviszi a támadót, koránt sem olyan agresszív mint emberfogásnál. Zónavédekezésnél kevésbé energikus és aktív a snap előtt, mint emberezésnél. Emberfogásnál hajlamos túlbecsülni a képességeit, néha túl sokat kockáztat egy interceptionért. Emberezésnél sokszor ragadja meg és lökdösi ellenfelét, ez az NFL-ben büntetéseket vonhat maga után. Mélységben safety segítségre szorul, nincs meg az a hosszútávú sebessége, amivel lépést tudna tartani a gyorsabb elkapókkal. Futásnál a méretei és a gyenge felsőteste miatt nehezen válik le a blokkokról. Erősebb elkapók és backek ki tudják lökni az útból.

Megjegyzések

A teljes neve Joshua Lutrail Johnson, a beceneve Jay Jay. Középiskolában dual-threat QB-ként villogott, mellette tehetséges baseball-játékos is volt. 2009-ben special teamer és csere CB volt, 2010-ben már 10 meccsen kezdett, Academic All-Big Ten csapatba került, 2011-ben minden meccsen kezdő, újra Academic All-Big Ten válogatott. 2012-ben a média All-Big Ten második csapatba szavazta. Szervezeti vezetés és felügyelet szakon diplomázott. Magas football IQ-jú, nem túl gyors CB, aki a pályán nagyobbnak tűnik, mint a valós mérete. A profik között leginkább egy emberfogásra épülő sémában lehet elképzelni, ahol nickel szituációkban védekezhet a pálya szélén. A jelenlegi NFL-játékosok között leginkább a Vikingses Asher Allenére hasonlít a játéka.

 www.youtube.com/watch?v=GarDIHuWDuM

Sanders Commings 5. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
34 (1990-03-08)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
216 font (97 kg)

Erősségek

Ritkán találni ilyen méretű és hasonlóan agilis CB-t, akit rá lehet állítani az évről-évre nagyobb külső elkapókra. Outfielder kezei hamat szemet szúrnak, könnyedén üti el a labdákat amik a környékére mennek és hosszú karjaival a receiver körzetébe érkező passzokat is meghiusítja. Jelentős tömege miatt kiemelkedően fizikális a vonalon, nyomást tud helyezni az elkapóra. Eredményes special team játékos.

Gyengeségek

Lábmunkája és mozgékonysága nem elit - az elkapók túl gyakran kerülnek belülre ellene, amiből versenyhelyzet alakulhat ki, ezek végén pedig rendre leáll. Zone coverage-ben rutinosabban kell mozognia és több labdaszerzést kiharcolnia. Jellemhibák miatt nem minden csapat vállalná be, 2012 januárjában nyilvános helyen bántalmazta a barátnőjét. Beleegyezett, hogy rendszeresen drog- és alkoholtesztekre járjon és dühkezelési tanácsadásra is beíratkozott.

Megjegyzések

Majdnem 3 évig kezdő a Dawgs-ban. A 2008-as MLB drafton kiválasztotta az Arizona Diamondbacks a 37. körben, miután befejezte a középiskolát. A fenti eset miatt a senior idénye első két meccséről eltiltották. Mérete alapján wide receiver is lehetne, így biztosan felkelti az NFL csapatok érdeklődését, hiszen fizikálisan kevés cornerback tudja vele felvenni a versenyt. Lábmunkája és mozgékonyságának hiánya miatt előfordulhat, hogy safety-ként számolnak vele a profik közt.

Rod Sweeting 5-6. kör

Egyetem
Georgia Tech
Életkor
33 (1990-09-28)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
187 font (85 kg)

Erősségek

Fizikális cornerback, aki szereti az egy az egy elleni párharcokat. Igyekszik megzavarni az elkapót route futás közben, rendre az akció közelében van, gyorsan felméri, hogy hol tart a levegőben a labda. Oldalirányú mozgással nehezen verhető, akkor is az elkapóval tart, ha az improvizál az útvonal futás közben. Hatékonyan ismeri fel a játékot, jól időzít és keményen dolgozik azért, hogy levédekezze a passzt.

Gyengeségek

Túl hamar lép ki a backpedalból, mélységben jellemző rá a shuffle. Gyakran kerül egy fél lépés hátrányba, mikor vált hátrálásból futásra. A pályán nem olyan gyors, mint azt a mért ideje mutatná.

Megjegyzések

A teljes neve Roderick Hilary Sweeting, hobbija a lovaglás és az autóvezetés, nagybátyja John Henry az Oral Robertsen kosarazott. Középiskolában egy secondaryben szerepelt a Virginia Tech safetyjével, Detrick Bonnerrel és a Maryland cornerbackjével, Alvin Hill-lel. A Yellow Jacketsben az első két évében csere és special teamer volt, 2011-ben lett kezdő, All-ACC harmadik csapatba került Phil Steele-nél. Végzős évében is szerepelt minden meccsen, a 2012-es Sun Bowl MVP-jének választották. T.J. Barnes-szal holtversenyben ő játszotta a legtöbb meccset a Georgia Tech történetében, számszerint 54-et. Üzleti menedzsmentből diplomázott. Sweeting egy korrekt college karrier után az NFL-ben leginkább mint zónázó cornerback és special teamer rendelkezik potenciállal.

Adrian Bushell 6. kör

Egyetem
Louisville
Életkor
34 (1990-01-19)
Magasság
5'9" (1.76 m)
Tömeg
186 font (84 kg)

Erősségek

Magabiztos külső CB, akinek hosszú karjai vannak. Mozgékony kis területen, így le tudja követni az elkapó mozgását, nem ül fel a double-move-nak és a blokkolni se egyszerű ha futás van. Harcias szerelő, a nagyobb elkapók stiff armjai se tántorítják el, és nem csupán kikíséri a labdást oldalra, hanem igyekszik nagyot taszítani rajta. Megbízható a futás ellen, ha üresen találja magát akkor rohan befelé, valamint hatékonyan lassítja le a futókat vállal ha nincs mögötte senki. Rendszeresen használták blitzelni. Nagyszerű a kéz-szem koordinációja, képes elütni a passzokat és blitz közben is beletenni a kezét a passzsávba. Jó keze van az interception szerzéshez is. Punt blokkolóként hamar felér a sarokból indulva. Visszahordóként szívós és jól lát a pályán, kihasználja az üres helyeket. Punt coverageben gunnerként is szerepelt.

Gyengeségek

Csak közepes méretei vannak, így a fizikális elkapókkal szemben hátrányból indul, sőt néhány yardot még húzhatják is maguk után ha nem elég vehemensen lép oda. Jobban kell használnia a kezét a LoS-nál, hogy kibillentse az ekapót az ideális route irányából, a jobb elkapók egyből megteremtik maguknak az előnyös helyzetet ellene. Nem elég robbanékony, hajlamos nekiállni táncolni visszahordás közben ahelyett, hogy keményen támadná a lyukat.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Cardinals-ban. Miamiben lakott a nagyanyjával egészen 17 éves koráig, majd Texas-ba költözött az édesanyjához, ahol az ország top 'atléta' prospect-jének kiáltották ki. Visszatért Floridába a Gators-höz, játszott is újoncként, de tanulmányi és magatartásbeli okok miatt 2010-ben eltiltották az edzésről, így a Coffeyville CC-be igazolt (Sylvester Williams és Quinton Patton mellé), ahol minden egységben használták az edzők. Charlie Strong időközben a Louisville főedzője lett, így egyértelmű volt, hogy Bushell követi a volt Florida DC-t a Big Eastbe. 2011-ben mindössze 10 meccsen játszott, és nyolcszor kezdett, de így is all-Big East választott lett. Volt 100 yardos KR touchdownja és 3 blokkolt rúgása, az egyikből TD is lett. Végzősként ismét Big East 1. csapatos, 13 elütött passza és 61 szerelése figyelemre méltó. Johnny Patrick volt a legutóbbi Louisville CB. aki hasonló paraméterekkel érkezett a ligába és ő el is ment a 3. körben, más kérdés, hogy azóta se tudta letenni a névjegyét. Bushell ezért is számít csak hátsó körös prospectnek, de sok erénye van, amit ki lehet használni, csak a méretbeli hátrányait kell leküzdeni. Ha más nem, nagyon hasznos kiegészítőember lehet a special teamben.

 www.youtube.com/watch?v=zukqiG07snI

Marc Anthony 5-6. kör

Egyetem
California
Életkor
34 (1989-11-14)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
196 font (89 kg)

Erősségek

Agresszív, tehetséges corner, akinek a sebessége csekély a profi szinthez. Ösztönös, labdaérzékeny játékos. Hatékony ha távolabb áll a line of scrimmage-től. Mindig szemben van az akcióval, hirtelen fékezéssel nem lehet lerázni, ügyesen követi a levegőben lévő labdát. Keményen küzd azért, hogy leüthesse a passzokat, ha van rá lehetőség rendszerint interceptionnel fejezi be a játékot. Passzvédekezés során képes fizikálisan elnyomni az ellenfelét. Kőkemény ütköző, a labdát lazán fogó elkapók kezéből mindig megpróbálja kiütni a játékszert. Kemény futás elleni védő, aki akár a támadási ponton is képes megállítani a labdacipelőt.

Gyengeségek

Backpedalja inkonzisztens. Nem robbanékony. Sebessége átlagos, mélységben verhető.

Megjegyzések

A teljes neve Marc Phillip Anthony. Középiskolában csapattársa volt az idei nevesebb draft prospectek közül Dion Jordan és Markus Wheaton, mellettük Cameron Jordan (Saints DE), Brett Hundley (UCLA QB) és Kurt Mangum (Akron MLB) is, 4-csillagos recruit volt, első évében redshirtöt kapott. 2009-ben 8 meccsen játszott mint csere CB, 2010-től kezdő 3 évig, a 2012-es tavaszi edzéseket teljes egészében kihagyta sérülés miatt. A 3 kezdő szezonja alatt konzisztens játékot mutatott, azonban nincs meg a kezdősebessége a profi szinthez. Zónaalapú védelmi sémában rendelkezik potenciállal és értékes special teamer is lehet a profik között.

 www.youtube.com/watch?v=cdttlifN_ig

Johnny Adams 6-7. kör

Egyetem
Michigan State
Életkor
34 (1989-06-09)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
185 font (84 kg)

Erősségek

Ösztönös, keményen dolgozó cornerback átlagos sebességgel. Egyszerre játszik okosan és erőszakosan. Jó a tudatossága, gyorsan felméri, hogy éppen hol tart a levegőben a labda. Az elkapók szeméből olvas, ezután fordítja el a fejét, majd megfelelően helyezkedik ahhoz, hogy megcsinálja a játékot. Jól ismeri fel a különöbző útvonalakat zónázás során. Hatékony futás ellen, blitzelésre is használható.

Gyengeségek

Backpedalból való váltásnál komolyat veszít a sebességéből, hajlamos néha túl sokat kockáztatni. Mélységben túl gyakran verik meg.

Megjegyzések

Eléggé híres középiskolás sportoló volt, 2006-ban második lett az iskolai 4x100-as váltóval az állami bajnokságon, juniorként honorable mention lett az állami kosárlabdaválogatott szavazáson. Futballban a labda mindkét oldalán, valamint visszahordóként is csapata sztárja volt, 3-csillagos recruitként érkezett a Spartanshoz. Már true freshmanként részese volt a rotációnak, 2 meccsen kezdett is. 2009-ben csupán 3 meccsen jétszott, utána megsérült a válla, medical redshirtöt kapott. 2010-ben minden meccsen játszott, All-Big Ten második csapatba került. 2011-ben és '12-ben már All-Big Ten első válogatott, a 2012-es Buffalo Wild Wings Bowlt lábujj-sérülés miatt kihagyta. Tavaly decemberben diplomázott szociológiából. Adamsnek hiába van kiváló labdaérzéke, a sebessége sajnos nem elég ahhoz, hogy kezdőjátékos lehessen a profik között. Ugyanakkor a football IQ-ja és az ösztönei NFL rostert biztosíthatnak neki, mint nickel- vagy dimeback.

 www.youtube.com/watch?v=by8k8PNr_Bo

Nickell Robey 6-7. kör

Egyetem
USC
Életkor
32 (1992-01-17)
Magasság
5'7" (1.70 m)
Tömeg
169 font (77 kg)

Erősségek

Atletikussága egészen kimagasló. Agilis, alacsonyan van a súlypontja, csípője laza, lábai fürgék. Jól tudja olvasni az irányítót, az elkapók minden mozdulatára gyorsan reagál. Zónázáskor érzi a mögötte elhaladó receivereket, és elég gyors ahhoz, hogy megelőzve őket lehúzza az érkező passzt. Labdaérzéke átlagon felüli. A gyors screen passzokra és draw playekre kiváltképp hamar reagál. Jóval fizikálisabb, mint azt a méretei alapján elsőre gondolnánk. Futás elleni védekezés során is agresszívan támadja a labdás játékost, valamint nyílt területen is viszonylag megbízhatóan hajtja végre a szereléseket. Szélső blitzeknél ugyancsak hatékony.

Gyengeségek

Gyenge testfelépítésű játékos, aki az NFL-ben valószínűleg csak slot pozícióban lesz bevethető. Fizikális ugyan, de nem használja jól a kezeit, így a nagyobb, erősebb elkapók könnyen félrelökik. Túl sokat kockáztat, és ez nagyon sokszor negatív következményekkel jár; könnyen bedől a receiverek testcseleinek. Nehézséget okoz számára felvenni a küzdelmet a blokkoló játékosokkal, többnyire próbálja őket megkerülni. Hajlamos hanyag technikával szerelni, és ezt közben már nem tudja erővel kompenzálni.

Megjegyzések

A USC-n eltöltött mindhárom idényében kezdő volt. Egyetemi éveit megelőzően a futball mellett baseballozott, valamint tagja volt középiskolája atlétikai csapatának, majd a Southern Californián is kipróbálta magát távolugróként, illetve sprinterként; három futballista társával, D.J. Morgannel, Tony Burnettel és Marqise Lee-vel szerepelt egy váltóban. A futballpályán is elsősorban atletikusságának köszönhette eredményességét, és azt, hogy true freshmanként azonnal alapemberré vált; 2010-ben a Trojans minden egyes mérkőzésén kezdőként játszott, akárcsak az ezt követő két idényben. Három év alatt egy-egy alkalommal volt honorable mention, illetve első és második csapatos All-Pac-12 választott. Ezek közül a legrangosabb elismerést 2011-ben érte el, amikor 63 szerelést, 5.5 TFL-t, 2 sacket, 2 interceptiont, valamint 9 leütött passzt jegyzett. Mindhárom idényében szerzett egy touchdownt interception utáni visszahordásból, sophomore-ként például Andrew Luck passzát váltotta pick-sixre. Unokatestvére, Carlton Thomas is futballozott, 2009-től 2011-ig szerepelt futóként a Georgia Bulldogs-nál. Robey-nak vannak bizonyos erényei, mint például atletikussága, szívóssága, remek labdaérzéke, melyek draftolható prospectté teszik, de könnyen lehet, hogy fizikális paramétereiből adódó jelentős limitáltsága miatt egyes csapatoknál már eleve fel sem merül az esetleges kiválasztása. Ugyanakkor valószínűsíthető, hogy azok a csapatok, melyek edzői látnak benne fantáziát sem fognak rá egy hátsó körös picknél többet áldozni.

 www.youtube.com/watch?v=E2v1O0Ilacs

Tyrann Mathieu 6-7. kör/UDFA

Egyetem
LSU
Életkor
31 (1992-05-13)
Magasság
5'9" (1.75 m)
Tömeg
180 font (82 kg)

Erősségek

Harcias turnover-gép, aki tud játszani a szélen, slot helyen és ha muszáj safety-t is. Ösztönös játékos, aki remekül olvassa és reagál a játékra, mindig olyan helyzetbe hozza magát, hogy labdaközelben legyen. Mindent megtesz, hogy megállítsa a játékot, akár mozgékonyságát, akár harcias kezeit kell használni, alacsonyan vagy magasan, neki mindegy, őt sose lehet kikapcsolni. Mérete ellenére akkora ütést tud kiosztani ami kimozdítja egyensúlyi helyzetéből a labdást. Mindig a labda kiszedésére törekszik, akkor is amikor mások már megelégednek a stoppal. A magas elkapókkal is megharcol a feldobott labdákért. Rendszeresen használták blitzelni, jó érzéke van hozzá. Remekül lát a pályán punt returnerként, kis területen gyors a lába, az első emberen rendre túljut és be tud robbanni üres területre. Ha szükséges akkor átszlalomozik nagy tömegen is. Egyensúlyérzéke és ereje miatt nem könnyű levinni. A special team cover csapatában is nagy fegyver lehet.

Gyengeségek

Az első dolog ami feljön vele kapcsolatban a drog-problémái, nagyon kockázatos egy (korai) picket rááldozni. Átlag alatti felépítéssel bír még cornerhez mérten is. Eddig bármilyen labdás embert le tudott vinni, az NFL más kávéház lesz. Fürge, nem pedig gyors, bár kitartása miatt palástolni tudja hogy mért ideje nem kiemelkedő. Bizonyítania kell, hogy a tight endek és a nagyobb elkapók örzése is megy neki, magasság és felépítésbeli hátránya nem elhanyagolható. Túl sokat vállal punt returnerként, még saját célterületéről is vissza akar hordani.

Megjegyzések

Nevét ugyanúgy ejtik mint a Matthew-t. Beceneve Honey Badger [méhészborz], mivel nem ismer félelmet. Nagyszülei nevelték, majd bácsikája és nénikéje adoptálta, az apja börtönben volt betörés majd gyilkosság miatt, anyja pedig rendre felszívódott. 2005-ben a Katrina hurrikán az ő házukat is elérte. Újoncként Patrick Peterson és Morris Claiborne mögött nem volt esélye kezdőcsapatba kerülni, de a Texas A&M elleni Cotton Bowlon így is hatalmasat játszott (INT, sack, 2 FF) és a formája a következő évre is kitartott. A veretlen alapszakaszt produkáló Tigers-ben 6 forced fumble, 2 interception, 1.5 sack és két punt return TD volt a mérlege, az egyik ráadásul a SEC döntőben. 2011-ben Bednarik-díjas, mint az NCAA legjobb védője, all-SEC és all-American választott és bekerült a Heisman 5 finalistája közé, ami védőtől igen ritka mutatvány. 2012 augusztusában kirúgták az LSU focicsapatából a szabályok folyamatos megszegése miatt és szóba került, hogy az FCS-be igazol, végül futball nélkül töltötte az évet. Október 25-én három másik LSU játékossal egyetemben újra marijuana-birtokláson kapták. Jelenleg a korábbi NBA játékos, John Lucas drogrehabilitációs guru keze alatt készül Houstonban és Patrick Peterson családja is szárnyai alá vette Floridában. Mathieu a 2012-es draft egyik nagy steal-je lehet a 7. kör környékén vagy akár undraftedként, de éretlensége és függősége miatt korábban nem éri meg kockáztatni vele, csak ha nagyon jól áll egy NFL csapat tehetségek terén. Nem lesz kezdő cornerback az NFL-ben, de nickelback/puntreturner/gunner posztokon sok hasznot tudna hozni, ha valami csoda folytán megjönne az esze. Boom or bust.