NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Tavon Austin 1. kör

Egyetem
West Virginia
Életkor
33 (1991-03-15)
Magasság
5'9" (1.75 m)
Tömeg
176 font (80 kg)

Erősségek

Slot receiver elit gyorsulással kezében a labdával, aki észreveszi hol van hely és berobban oda nagy játékot csinálva. Remekül lát a pályán, akár futó, akár visszahordó, akár elkapó szerepkörben tetszeleg. Szinte megállíthatatlan az elkapás utáni yardokat illetően. Nem egy félős elkapó, szívósan játszik, izmos a felsőteste és lepattan az ütközések után. Jól használja a sebességét a route-futásnál; hagyja hogy bealudjon a védő majd mikor helyet talált magának, könyörtelenül büntet. Nem egyszerű megragadni a zónázó védőknek elkapás után. Hosszú és magas passzokat is lehúz, akkor is ha a vállához dobják. Tökéletes kötéltáncos megoldásai vannak az oldalvonal melletti lábujjhegyezéseinél. Rengeteg hosszú passz mehet felé, hiszen gyorsan be tud vágni akár középre, akár a szélre. Megtalálja a helyett kirúgás visszahordásnál és lefordul a szerelésről, maximalizálva a játékban lévő yardokat. Punt után az első védőt mindig lerázza és számtalanszor szlalomozott be a szélről a pálya közepére. Hátrányból igen nehéz utolérni. A pálya minden szegletén megnyerte a párharcait, talán még többet is lehetett volna használni hosszú passzokra. Fejlődik a blokkolásban, nekimegy a nagyobb játékosoknak is.

Gyengeségek

Szinte csak slot receiverként használható, a többség félne betenni a méretei miatt szélső elkapónak. Nem kiemelkedő a keze és kicsi is, sok passz elmegy közöttük és a melléről pattan le. Magasabb szinten nem lesz olyan könnyű a kezébe juttatni a labdát, eddig főleg rövid route-okat futtatak vele. Az NFL védők ütéseinek kiállását még bizonyítania kell. Hajlamos hezitálni visszahordás előtt, ahelyett, hogy megindulna és bízna a blokkolóiban, ilyenkor könnyen leviszik. Mért ideje lehet hogy nem lesz meggyőző, hiszen elsősorban az indulósebessége és a testcselek utáni gyorsulása ami eli

Megjegyzések

Három és fél évig kezdő a Mountaineers-ben. Középiskolában running backet játszott, két idényben is az állam legjobbjának választották. 2011-ben és 2012-ben is All-American válogatott mint special teamer. 2010-ben és 2011-ben all-Big East csapatba került, 2012-ben Big XII első csapatos. Orange Bowl rekoder 4 elkapott touchdownnal. Az előző két idényben mindkétszer ő nyerte az all-purpose yard/meccs versenyt. Iskolarekorder egy szezon alatt összehozott elkapásokat tekintve. Paul Hornung-díjas játékos, tehát az NCAA legsokoldalúbb fegyvere. Johnny Rodgers-díjas, mint a legjobb egyetemista visszahordó. Nyolcadik lett a Heisman-szavazáson. Az Oklahoma elleni országosan közvetített meccsen 572 yard fűződött a nevéhez (2. az örökranglistán) méghozzá 82 elkapott, 344 futott és 146 visszahordott yard formájában. Ha Austinnál van a labda, akkor pislogni se szabad, mert bár felépítése elég messze van a prototípus NFL elkapótól, playmaker adottságai miatt így is megérhet valakinek egy első kört, hiszen nem csak visszahordásban, hanem elkapásban (2475 yard és 20 TD az elmúlt két évben) is remekel és az a 11 egyéb touchdown sem véletlenül került a neve mellé.

Cordarelle Patterson 1. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
33 (1991-03-27)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
205 font (93 kg)

Erősségek

Nagyon könnyen leválik az emberéről ha hosszú utat kell futnia. Nem nagyon lépked feleslegesen. Irányváltásait tanítani lehetne. Megtalálja a helyet a zónázó CB és S között, hogy meg lehessen játszani. Elkapás után azonnal nézi merre mehetne tovább. A slant futások a kedvencei, gyorsan megjátszható, erős első lépés, testével védi a labdát, hogy ne üthessenek bele. Megcsinálja a nehéz elkapásokat is, elsősorban ha a DB-vel kell megküzdeni a labdáért. Nem fél használni a kezét a vonal mellett a hosszú passzoknál, hogy helyet csináljon magának. Azonnal jelzi ha corner blitz során helyzetbe kerül. Embertelen sebessége van labdával a kezében és lát is a pályán, ésszel fut. Olykor running backként is felállítható, testcseleivel kizökkenti akármelyik védőt. Méretéhez képest kifejezetten gyorslábú. Ha nála a labda, a semmiből össze tud hozni egy nagy játékot. Arra született, hogy focista legyen.

Gyengeségek

A testével szeret elkapni, még akkor is ha nem szükséges. Nem nagyon kérték rá, hogy fusson el aztán a lehető legmagasabb ponton húzza le a labdát. Nagy százalékban már a LoS-nál igyekeztek megjátszani. Nem használja jól a kezét jammelésnél, ahelyett hogy harcolna, próbál kibújni. Irányváltásainál hajlamos belassulni. Elkapás után lassan éri el a végsebességét. Hajlamos túl sokat vállalni ha nála a labda, néha jobb lenne lenyugodni. Elkapható labdákat ejtett el, főleg amik a válla felett érkeztek. Kiszámíthatatlan blokkoló.

Megjegyzések

1 évig kezdett a Volunteers-ben. Középiskola után a North Carolina Tech keresztény akadémián töltött egy évet, hogy rendberakja a jegyeit, de itt nem focizott. A Hutchinson CC színeiben mindkét évében JuCo All-American lett és a legjobb Junior College prospectként érkezett az NCAA-be. Tennessee-ben volt futott, elkapott, punt return és kickoff return touchdownja is. Eredetileg 3. számú elkapónak szánta a Vols, de Da'Rick Rogers kirúgása után bekerült a kezdőbe azonnal, és első meccsén csúnyán megégette az all-American DB-t, David Amersont. Életveszélyes visszahordó, a Hutchinsonban két év alatt 6 labdával futott vissza a célterületig. Iskolarekordnak számító 1858 all-purpose yardot ért el az UT-nél, 27.6-os átlaga visszahordóként pedig SEC-rekord. All-SEC csapattag 2012-ben. Kicsit még nyers, de ennyire elkapásra született atléta nem sok jelentkezett be az elmúlt évek draftjaira. Egy év rutinja nem sok az NCAA-ben, de első perctől megmutatta, hogy sokoldalúsága miatt komolyan lehet vele számolni. Ha kicsivel jobb képzést kapott volna, már 2012-ben a nemzet top játékosai között emlegethettük volna. Van esély rá, hogy az első wide receiver legyen akit kiválasztanak, mert #1 WR felépítése és fizikális adottságai vannak, és félelmetesen nagy benne a potenciál.

DeAndre Hopkins 1-2. kör

Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1992-06-06)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
205 font (93 kg)

Erősségek

Alsó testének erősségének hála szinte kirobban a line of scrimmage-ről és életveszélyes irányváltásai vannak. Megbízható route-runner, használták rövid, közepes és hosszú elkapásokra is, képes bebújni a zónák közé, de el is szeparálódik a védőktől gyors lábának hála, akármi az útvonala. Elképesztően dörzsölten veri át a defensive backeket a testcseleivel. NFL-szinten is elit végsebessége van, komoly faktor lehet a nagy játékoknál. Erős keze van, nem fél a tömegben, felveszi a kontaktot és még az utolsó pillanatban és meg tudja nyújtani a kezét egy bravúrelkapáshoz. Kellően agilis, hogy elkapás után elmozogva hagyja túlfutni a védőket magán, és remek egyensúlyérzékének hála már hajszolhatja a nagy játékot. Nem adja fel harc nélkül, oda kell tennie magát a védőnek ha földre akarja küldeni. Megragadja azokat a labdákat is, amik nem a legjobb helyre mennek. Nagyon koncentrál a labdára a nehéz feladatoknál is, így nagy hatósugárban lehet felé dobni a játékszert. Csodásan használja a testét, gyorsan szedi le a labdát a levegőből és sok bravúrós, "lábbenttartós" elkapást mutatott be a vonal mellett. Hatékony blokkoló, rendre eléri a célpontját, fenn tartja a kezét és olykor még a földre is küldi a védőt - nagyon kellemetlen ellenfél. Folyamatosan fejlődve teljesített magas szinten és produktívan.

Gyengeségek

Csak átlagos felépítése van egy szélső elkapóhoz képest, kell még rá tömeg. Hajlamos elszórakozni a könnyű elkapásokat, mert már azt nézi merre lehetne menni utána. Bizonyítania kell, hogy túléli a press coverage-t akkor is ha NFL veteránokkal néz szembe. Előfordul, hogy nekiáll táncolni és hátrafelé haladni a rövid elkapások után, ahelyett, hogy simán előrevetődne. Sokkal megbízhatóbb blokkolónak kell lennie a magasabb szinten.

Megjegyzések

Beceneve "Nuke", ez annak a speciális bébicuminak a márkája, amire szüksége volt, hiszen kiemelkedően harapdálós gyerek volt. Manapság inkább azért hívják így, mert robbanékonysága "nukeleáris" méreteket ölthet. Három évig kezdő a Tigers-ben. Terry Smith unokaöccse, aki 1990 és 1993 között 162 elkapással tette le névjegyét a tigriseknél. Freshman évében azonnal vezető elkapó lett Clemsonban, majd a szezon után csatlakozott a kosárcsapathoz, elvégre állami bajnokként érkezett az egyetemre abban is. Agyrázkódást szenvedett egy autóbalesetben az Orange Bowlra vezető úton, de így is iskolarekordot rakott össze 10 elkapásból 107 yarddal és egy touchdownnal (az eredmény 33-70 lett a WVU javára). Juniorként 1405 yardja országos 4. helyre volt elég, 18 elkapott touchdownja pedig másodikra. Előbbi iskolarekord, utóbbi ACC konferenciacsúcs. 2012-ben 2. számú All-American csapatag. Az újoncként all-American címig jutó Sammy Watkins árnyékából lép(ett) ki, és bizonyította, hogy ő is elsőrangú elkapó. Szerzett rutint visszahordóként. Első kört érő elkapó, aki csodálatos adottságokkal bír, és minden esélye megvan, hogy az NFL-ben is kezdőként számoljanak vele.

Keenan Allen 1-2. kör

Egyetem
California
Életkor
31 (1992-04-27)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
195 font (88 kg)

Erősségek

Adekvát magasság és felépítés. Kifinomult, robbanékony atléta. Sebessége adott hozzá, hogy első számú elkapó legyen a profik között. Elkapás után az egyik legveszélyesebb receiver az országban. Képes hibára késztetni a védőket és ahogy lerázza magáról a szerelni igyekvőket, ritka impresszív. Úgy mozog mint egy running back, mindig elég mélyen van és ha kezébe kerül a labda, ki tudja használni, hogy kiválóan lát a pályán. Kellően fizikális. Nem fél bemenni a pálya közepére megcsinálni az elkapást, jól használja ki testi előnyét a cornerbackkel szemben. Koncentrációja sose hagy ki, és mindig tudja hogy épp hol van a pályán. A nehéz elkapásokat is megoldja. Remek munkamorállal bír. Visszahordásban is használható.

Gyengeségek

Bravúrelkapásai palástolják, de egyelőre nem egy biztos kezű játékos. Junior évében számos elejtett labdája volt, és nem úgy tűnt mint aki ezek után bízna magában. Túl sokszor akar testtel elkapni. Egy térdsérülés vetett véget a szezonjának a 9. meccsen, aminek nem tudni hogyan áll a rehabilitációja. Közepes futásblokkoló.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Golden Bears-ben. 5 csillagos toborzott, aki anno a legjobb safety prospect és North Carolina állam legjobb játékosa is volt a rivals szerint. 2010-ben Pac-12 második, 2011-ben első számú álomcsapatba választották. A Cal történetének legtöbb elkapását jegyzi, 205-öt. Féltestvére Zach Maynard, akivel együtt játszottak gimnáziumban, majd miután az irányító Buffalóból Kaliforniába transzferelt, két évig újra. Egész karrierjét végigkísérte a rossz irányítóteljesítmény, szinte csoda, hogy másodévesen 1300 felett zárt. Minden adottsága megvan, hogy az első kiválasztott elkapó legyen a drafton, majd #1 receiver az NFL-ben. Nem olyan csodálatos atléta, mint némelyik 1. körbe jósolt WR, és a számai se meggyőzőek, de ha megfelelő irányítóval bíró csapatba kerül, hamar bizonyíthatja, hogy nem az ő hibája volt az eddigi visszafogott teljesítmény.

Justin Hunter 1-2. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
32 (1991-05-20)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
200 font (91 kg)

Erősségek

Zseniális atléta: magas, gyors és nagyot ugrik. Hirtelen irányváltásai miatt elkapás után is veszélyes. Mély passzoknál kiválóan használja a testét, a védői nem tudnak a labda közelébe férkőzni. Jó blokkoló. Emocionális, karizmatikus játékos. Ha már a meccs elején labdát kap az hatalmas lökést ad a koncentrációjának és az önbizalmának.

Gyengeségek

Press cover ellen egyszerűen körbe akarja futni a védőt, ez túl sok felesleges lépés. A fizikális cornerek képesek elnyomni, testi erejét nem igazán képes a saját javára fordítani. Nem szeret a pálya közepe fele irányuló route-okat, nem szeret forgalomban elkapni, fél a nagy ütéstől. Klasszikus "body-catcher", ha lehetséges akkor beengedi a labdát egészen a mellkasáig. Koncentrációs gondjai vannak. A fifty-fifty helyzetekből keveset nyer meg, gyenge hozzá a felsőteste. Néha elkapáskor dadog a kezében a labda, ilyenkor a játékszert beengedi a mellkasáig, azonban ez idő alatt a defensive backnek lehetősége nyílik a labdaszerzésre. Elkapás után nem igazán szokott küzdeni a yardokért, inkább lemegy a földre, így elkerülve a kemény ütközést. Nem elég szívós ahhoz, hogy veszélyes visszahordó legyen. A Tennessee támadófilozófiája miatt kevés tapasztalata van blokkolóként.

Megjegyzések

All-SEC freshman válogatott lett miután az első évében 25.9 yardot átlagolt elkapásonként. Bíztatóan kezdett a 2011-es szezon első két meccsén, azonban a Florida elleni mérkőzés első drive-jában ACL-szakadás szenvedett, emiatt kihagyta azt a szezont és a következő évben is mintha alacsonyabb lett volna a végsebessége. Harmadéves középiskolásként állami bajnok lett távolugrásban és magasugrásban. Végzősként állami bajnok lett távol-, magas, és hármasugrásban is, sőt távolban országos bajnok is lett, így részt vehetett 2010-es atlétikai junior világbajnokságon, ott hatodik lett 7.47 méterrel. Egyértelmű, hogy a legtöbb NFL DB-nél jobb atléta, így nagy jövője lehet profi szinten is, azonban szüksége lesz egy jó edzőre ahhoz, hogy a hiányosságait fejlessze. A látható kockázatok ellenére gyaníthatóan hamar el fog kelni a drafton, hiszen olyan fizikális tulajdonságai vannak, amiről legtöbb játékos csak álmodhat.

Terrance Williams 2. kör

Egyetem
Baylor
Életkor
34 (1989-09-18)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
205 font (93 kg)

Erősségek

Hosszú passzokkal és vörös zónában is kereshető magas elkapó, akinek csak fel kell dobni a labdát, a többit megoldja. Hamar büntet ha nem tökéletes a zóna. Gyorsan lerázza emberét a vonalon és elég gyors, hogy ellépjen az oldalvonal felé. Nagyon veszélyes a vonal mellett, mert méretéhez képest gyors a lába és jól hadználja a testét a levegőben, így a visszafordulós route-oknál kiemelten veszélyes tud lenni. Érzi a labdát és hamar lekapja a levegőből, a hátsó válla felé menő passzok se jelentenek neki gondot, jó ütemben fordul. Nem ragaszkodik az eredeti route-hoz, így nagy segítség egy scrambler QB-nak, hogy gyakran mozog keresztbe ha üres területet lát, vagy indul hosszan az end zone felé. Fizikális, erős és akaratos blokkoló bubble screen és futójátékoknál, nekidobja a testét a védőknek és kitartja blokkjait. Jelentős szerepe volt blokkjainak a Baylor szélső futásainak sikerességében.

Gyengeségek

Egysíkú külső elkapó. Nem sok féle route-ot futott a Baylor offense-ben. Nem mindig fejezte be az útvonalat ha nem ő volt a fő célpont. Nem mindig tudta lerázni a védőt elkapás után, a jól szerelő védők könnyen elkapják hosszú lábait. Sokat kap el testtel, nincs benne az ösztöneiben, hogy kézzel nyúljon a labdáért.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Bears-ben, előtte főleg kick returnerként kapott szerepet. Csak 2 csillagos recruit volt, a Baylor mellett egyedül a Colorado State szerette volna soraiban látni. 2012-ben vezette a ligát 1832 elkapott yarddal, így természetesen All-Big XII és All-American kerettag is lett. 140.9 elkapott yardot átlagolt meccsenként az elmúlt évben, ennél csak 4 jobb van a történelem folyamán. Nyolc iskolarekordot tart. Robert Griffin III nélkül javultak jelentősen a számai, bizonyítva, hogy nem a Heisman-nyertes tette naggyá. Időbe telik mire megtanul egy teljes NFL route-fát, de ezt leszámítva kiváló adottságokkal bír és jó eséllyel lesz kezdő WR a legmagasabb szinten, főleg mert blokkolni is nagyszerűen tud.

Markus Wheaton 2. kör

Egyetem
Oregon State
Életkor
33 (1991-02-07)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
182 font (83 kg)

Erősségek

Egyedülálló sebesség. Robbanékonyan reagálja le a snapet, gyorsan utoléri és le is hagyja a backpedalozó DB-t. Van tapasztalata reverse-öknél és screeneknél. Amint megragadta a labdát egyből keményen és határozottan fut vele, igazi playmaker. Van egy második sebességi fokozata, így képes szeparálódni miközben a labda a levegőben van. Megfelelő magasság, hosszú karok. Route futás közben agilis, képes szoros őrizetben is elkapni. Jól követi a levegőben lévő labdát, képes váll fölötti elkapásokra is. Kezei megbízhatóak, az elkapó mozdulata természetes. Pontosan érzékeli a pálya szélét, rendszerint sikerül a pályán belül letenni a lábait. Csodálatos mély route-okat képes futni. Keresztirányú útvonalakon egyszerűen lefutja az emberező CB-t. Felismeri a zónázó védelmet, a futásának a tempóját a zónahatárokhoz igazítja. Képes hirtelen fékezésre, így is tud szeparálódni. Kis területen is robbanékony. Évről évre láthatóan fejlődött. Mindegyik Beavers QB-val eredményes tudott lenni. Csapatának egyik legkeményebben dolgozó játékosa, ezért is lehetett csapatkapitány. Sosem adja fel, ez a blokkolómunkáján is meglátszik, nem ijed meg nálánál nagyobb védőktől. Nyílt területen is szívesen blokkol.

Gyengeségek

Nem igazán erőteljes, 5-10 font izmot magára kell szednie. Alkatából adódóan nem bírja a nagy ütéseket. A rugói nem a legjobbak. Alkalmanként inkább bevárja a labdát, ahelyett, hogy mozogna felé. Route futása nem a legprecízebb, az útvonalak csúcspontjain felesleges mozdulatai vannak, túlságosan is a sebességére hagyatkozik. Hajlamos levágni, lekerekíteni a routejait, így a DB könnyebben tud helyezkedni. Erősebb védő képes eltéríteni az útvonaláról. A blokkolási technikája gyenge, túlságosan is a kezeire hagyatkozik, mintha táncolni szeretne a védőjével. Nem tudja fenntartani a blokkjait, erőből el lehet nyomni.

Megjegyzések

Az iskola történetének 3. legtöbb elkapott yardját jegyzi. Édesapja Odis a Howard Payne-en kosarazott, az unokatestvére Kenny Wheaton az Oregon történetének az egyik legjobb DB-je, az ő nevéhez fűződik a „The Pick” néven elhíresült játék, profiként 3 évet húzott le a Dallas Cowboys színeiben a 90-es évek végén. A 2011-es tavaszi szünetben részt vett „Beavers without Borders” néven elhíresült utazáson, melynek keretében Guatemalában házakat építettek a rászorulóknak. 2011-ben All-Pac-12 Honorable Mention, 2012-ben már az All-Pac-12 első csapat tagja. Az egyetemen atletizált is 10.75-öt tud 100 m-en, 22.36-ot 200 m-en. Nem Wheaton ennek a draft classnak a legnagyobb neve, ellenben ő az egyik legnagyobb playmakere. A sebessége és a kezei nagyon ígéretesek, de route futásának tisztulnia kell.

Robert Woods 2. kör

Egyetem
USC
Életkor
32 (1992-04-10)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Kiváló sebesség. Atletikus alkata van, a felsőtestének az izomzata kifejezetten tónusos. Hosszú karok és nagy kezek jellemzik. Nagyot ugrik, emiatt nagyobb célpontnak számít, mint azt a magassága indokolja. Robbanékony játékos, pár lépés alatt eléri a végsebességét. Jó az irányváltoztatási képessége. Üres területen nehéz megállítani. Van második sebességi fokozata, ha eléri ezt a tartományt mélységben bárkit képes megverni. Az egyetemi foci egyik legjobb atlétája. A keze nagy és nagyon finom, folyamatosan figyeli a labdát, ahhoz igazítja a mozgását. Borzasztó nehéz elkapásokat képes könnyedén megoldani, nem ismer elveszett labdát. Szűk területeken is megbízható. Jól használja a testét, távol tudja vele tartani a védőt. Pontos route futó. Double move-oknál éles és tiszta a fékezése, ezután pedig kamatoztatja a robbanékonyságát. Hosszú léptekkel és gyors megállásokkal egyaránt tud szeparálódni. Mozgása és az irányváltoztatásai is szépek, folyamatosak. Rengeteg route-ot ismer, minden WR pozícióban használták a USC-n. Jó a mozgáskoordinációja és az egyensúlyérzéke. Kiválóan illik a rövid passzos játékba, a quick slantek és a bubble screenek mestere. Alapvetően possession WR, de mélységben is veszélyes. Mély route-okon gyönyörűen támadja le a DB-t. Jól használja a fürgeségét press cover ellen is. Rendre felismeri, hogy mit akar az ellenfél védekezni. Nagyon jól érzi a zónahatárokat. Kitűnő összhangban volt Matt Barkleyval, nyugodtan megszakíthatta az útvonalait, ha a coverage séma úgy volt verhető. Fejben nagyon erős játékos, kitűnő versenyző. Maximalista önmagával szemben, ha elejt egy labdát láthatóan foglalkoztatja a dolog. Lelkes blokkoló, de technikailag nem a legjobb.

Gyengeségek

Túl könnyű, erősíteni kell. Hajlamos túl nagy ütközéseknek kitenni a testét. Néha teljesen érthetetlen módon visszaesik egy időre a koncentrációja. Előfordul, hogy feleslegesen magasra ugrik egy-egy elkapáshoz. Fizikális cornerbackekkel nem mindig boldogul a line of scrimmage-en. Szükségtelen mozdulatai vannak bizonyos útvonalak közben.

Megjegyzések

A USC történetének 6. legtöbb elkapással és 4. legtöbb kickoff return yarddal rendelkező játékosa. Középiskolában az atlétikapályán is sztár volt, 21.01-et tudott 200m-en, 46.17-et 400m-en, mindkettővel állami ranglistavezető volt, az állami bajnokság döntőjében 400 m-en attól a Joshua Mance-től kapott ki célfotóval, aki tagja volt a londoni olimpián ezüstérmes 4x400-as amerikai váltónak. Az apját és a nagyapját is Robertnek hívták, mindkettő a Grambling State-en focizott. 2012 tavaszán 15 csapattársával együtt 5 napot töltött Haitin, ahol házak építésében segédkeztek. A 2011-es szezon után volt atroszkópikus bokaműtétje. A második világháború óta ő az első USC elkapó, aki true freshmanként kezdhetett a szezonnyitón. 2010-ben az év támadóújonca lett a Pac-10-ben, kick returnerként All-Pac-10 első csapatba került. 2011-ben All-American lett és beválasztották az All-Pac-12 első csapatba is, 2012-ben All-Pac-12 második csapatba került. Az egyetemen legjobb éveiben is Marqise Lee mögött másodikszámú elkapónak számított, valószínűleg a profiknál is ez a szerep várhat rá.

Da'Rick Rogers 2-3. kör

Egyetem
Tennessee Tech
Életkor
32 (1991-06-18)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
215 font (98 kg)

Erősségek

Prototípus fizikum és erő. Remekül dolgozik a pálya közepén, igen nehéz levinni az elkapás után. Méretéhez képest gyorsan kilő a vonalról. Rugalmas, hogy minden helyzetből elkapást tudjon csinálni, bravúrokat is bemutat és letér a route-ról ha látja, hogy máshová megy a labda. Testét pajzsként használja, hogy a védő ne tudjon a labdához férkőzni. Ismeri saját képességeit és jól használja erősségeit labdával a kezében. Erős kezeinek hála az alacsony és a széles passzokat is össze tudja szedni. Fizikális futás blokkoló ha összeakad valakivel, egész playen keresztül dolgozik.

Gyengeségek

Pályán kívüli magatartása és pályán belüli igyekezete sem példaértékű. Megáll a route közben ha nem ő a fő célpont. Kiábrándító a testbeszéde a pályán. Nem túl robbanékony ha a sarok felé kell megindulni. Nem egy ösztönös elkapó, eltéveszti a route-jait és nem harcol érte, hogy üresre játsza magát.

Megjegyzések

Nevének kiejtése: "déjrikk". A rivals a 2. legtehetségesebb középiskolás elkapónak tartotta 2010-ben. Még mielőtt elkezdődött volna egyetemi karrierje, összetűzésbe keveredett a rendőrökkel egy bár előtt. Újoncként több futása és visszahordása volt, mint elkapása. (16-12-11). Másodévesként lett kezdő a Tennessee Volunteers-ben, 67 elkapása és 1040 yardja is első volt a SEC játékosok között, 9 touchdown-ja pedig második. Természetesen all-SEC csapatba szavazták. Mikor 100 yard felett zárt, 5-1 volt csapata mérlege, mikor nem, 0-6. 2012 tavaszán "belső problémák" miatt az egyik edzésen nem engedte fel a pályára Coach Dooley, így azt twítelte, hogy inkább otthagyja a csapatot, majd augusztusában kirúgták a Vols-ból ismeretlen okok miatt, így a Tennessee Tech-be transzferelt. Nem meglepő módon dominált a másodosztályban; a Southeast Missouri State elleni meccsen 18 elkapásból 303 yardot lapátolt össze, de így is kikaptak. Összességében 78 elkapásból 1207 yarddal és 11 TD-vel tudta le az évet és profinak állt. Elképesztő tehetséggel megáldott játékos, akinek főleg karakterproblémái miatt nem lesz meg az első kör, egyébként az igen hosszú route-ok megfutását leszámítva mindent meg tud csinálni, amit egy no.1. elkapónak kell az NFL-ben.

Quinton Patton 2-3. kör

Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
33 (1990-08-09)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
195 font (88 kg)

Erősségek

Magassága és tömege jó, és még van hely izmot pakolni rá. A pályára született atléta, mozgékony lábakkal. Megbízható kezei vannak, testétől távol kapja el a labdát. Kiemelkedően veszélyes labdával a kezében, jól használja a képességeit. Mozgékony, kreatív és ravasz az elkapás után. Megmutatta, hogy már a vonalon üresre tudja magát játszani. Remek ösztönei vannak a játékhoz, feltalálja magát. Fáradhatatlan, aktív és küzd amíg csak lehet. Szívós játékos, aki mindent megtesz blokkolás közben.

Gyengeségek

Nincs elit sebessége/gyorsulása, így nehezen válik el emberétől. Nem elég robbanékony, hogy hosszú célpont legyen. Hajlamos elhibázni a route-okat, ezen feltétlen csiszolni kell. A bravúros elkapások ritkán sikerülnek neki. Nem elég fizikális, mindenképp erősödnie kell. Visszahordóként nem volt faktor (9 visszahordás két év alatt).

Megjegyzések

Két évig kezdett a Bulldogs-ban. Három évig a Coffeyville CC csapatát erősítette Kansas-ben, ahol a punter teendőket is ellátta. 2012-ben az AP a 2. számú All-American csapatba jelölte. WAC válogatott volt '11-ben és '12-ben is. Azzal szerzett hírnevet magának, hogy a 2011-es Poinsettia Bowl ajándékai közül a 300 dolláros Best Buy ajándékutalványt egy kissrácnak adományozta a Make-A-Wish alapítványon keresztül. Leginkább másodlagos célpontnak tűnik magasabb szinten, de megfelelő fizikális adottságai vannak, hogy legrosszabb esetben is egy hatékony kiegészítőember legyen belőle.

 www.youtube.com/watch?v=eUVYuKAjDIo

Stedman Bailey 3. kör

Egyetem
West Virginia
Életkor
33 (1990-11-11)
Magasság
5'10" (1.78 m)
Tömeg
195 font (88 kg)

Erősségek

Elképesztően produktív. Route-futás során rendkívül fizikális, kezeit és testét is remekül használja az elszakadáshoz. Nagyon megbízható célpont, biztosan kapja el a labdát. Ragad hozzá a játékszer, akkor is meg tudja csinálni a játékot, ha a testétől távol kell elkapnia a labdát. Jól lát a pályán, rendre megtalálja a réseket, agilitásának köszönhetően sok missed tackle-t kényszerít ki, mindezt kihasználva pedig nagy százalékban váltja first downra az elkapásait. Végig a labdán tartja a szemét, így megfelelően tud helyezkedni akkor is, ha nehezebb elkapást kell végrehajtania. Küzdőszelleme elsőrangú.

Gyengeségek

Nem rendelkezik ideális méretekkel. Nem kimondottan robbanékony, irányváltásai nem elég gyorsak és váratlanok. Eredményességét annak is köszönhette, hogy az ellenfelek védőinek ugyanakkora vagy adott esetben nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk csapattársára, Tavon Austinra. A speciális csapatrészben csak nagyon limitáltan használták.

Megjegyzések

2010-ben, redshirt freshmanként a Mountaineers összes mérkőzésén játszott, kilencszer kezdőként, majd a következő két idényben minden egyes találkozón tagja volt a kezdőcsapatnak. Már 2011-ben is kiváló számokat produkált, 72 elkapásból 1279 yardot és 12 touchdownt ért el, tavaly azonban még ezt is túlszárnyalta, 1627 yarddal és 25 TD-vel zárta a szezont. Az AP második csapatos All-American tagsággal díjazta, valamint egyike volt a Biletnikoff Award három finalistájának. 41 touchdown elkapása a legtöbb a WVU történetében. Az előző idény nagy részében a bokájával bajlódott, de ahogy a statisztikáiból is leszűrhető, igazán komolyan nem hátráltatta ez a sérülés. Már a középiskolában is csapattársak voltak Geno Smith-szel. Elképzelhető, hogy méretei és sebessége miatt Bailey-re a profik között nem számítanak majd alapemberként a szélen, de biztos kezeinek, fizikalitásának és kiváló mozgásának köszönhetően értékes prospect, akit valószínűleg a draft második napján ki fognak választani.

Aaron Dobson 3-4. kör

Egyetem
Marshall
Életkor
33 (1991-00-00)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
200 font (91 kg)

Erősségek

Kiváló méret, atletikus és erős testalkat, tónusos izomzat. Kiváló rugói vannak,a levegőben is jó a mozgáskoordinációja. Erőteljes és ravasz nyílt területen. Az egyik legjobb kezű elkapó, bárhonnan képes leszedni a lasztit. Jól fog pozíciót a védőjén, ezzel sokat segít a QB-nak. Nagyon jól adja el a double move-okat és a play actiont. Sebességbeli problémái ellenére mély passzoknál is használható. Kellően fizikális ahhoz, hogy press cover ellen is hatékony legyen. Nem a legfizikálisabb blokkoló, de jól helyezkedik és lelkes, igyekszik minél tovább megtartani ellenfelét. Kifejezetten tudatos a pályán, tudja hányadik down jön, hány yard kell, rendre eléri a nyalókát. Alázatos játékos, magabiztos, de nem beképzelt és önreklámozó.

Gyengeségek

Nincsen meg az ötödik sebessége, így nem tud szeparálódni az útvonalának a csúcspontján. Mért ideje lassú. Több fontos testrésze volt már sérült (csípő, boka, térd). Sérülései után kondicionális problémákkal küzdött. Slanteknél hajlamos a testével elkapni. Route futás közben előfordul, hogy csúszkál. Ugyan fejlődött ebben, de még mindig hajlamos lekerekíteni az underneath route-jait.

Megjegyzések

Középiskolában szerepelt a labda mindkét oldalán, mellette 3 évig kosarazott (csapattársa volt Pierria Henry, a Charlotte egyetem kezdő irányítója) és 1 évig atletizált. A West Virginia és a Wake Forest is kínált neki ösztöndíjat, ennek ellenére választotta a Marshallt. 3 évig kezdő a Thundering Herdben, a 2011-es Beef O'Brady's Bowl MVP-je, 2012-ben csapatkapitány, az All-Conference USA második csapatába választották. 24 elkapott touchdownnal iskolarekorder az egykori Patriots WR Troy Brownnal holtversenyben. Sosem dolgozott jó QB-vel, ennek ellenére hozott kimagasló számokat a college karrierje alatt. Évről-évre fejlődött, 4.45-ön belüli 40 yardjával a TOP100-ig biztosan felkúszhatott a ranglistákon. A Marshall történetében mindössze 4 elkapót draftoltak, utoljára Darius Wattsot 2004-ben (2. kör, Denver Broncos), ő lehet a következő.

Cobi Hamilton 3-4. kör

Egyetem
Arkansas
Életkor
33 (1990-11-13)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
199 font (90 kg)

Erősségek

Szélső elkapó számára ideális méretek és felépítés. Jól használja a testét, hogy inside route-oknál pozíciós előnyre tegyen szert őrzőjével szemben. Eggyel magasabb sebességi fokozatba tud kapcsolni, miután kezébe került a labda. Az elkapást követően fizikális, hárítani tudja az arm tackle-lel próbálkozó védők szerelési kísérletét. Gyorsan is mozog az elkapás után, le tudja hagyni a cornerbackeket, stiff armmal a kisebb DB-ket is képes távol tartani magától. A jammelést is jól bírja, bár ezen a területen még fejlődnie kell. Befelé irányuló route-okon élesek a cutjai, a labda röppályájához jól igazodik.

Gyengeségek

Hosszú lépteit kihasználva egyetemi szinten még alkalmanként le tudta futni a védőket, de a profik között erre nem sok esélye van. Bizonyítania kell, hogy megfelelően tudja hajlítani a csípőjét és elég gyorsak a lábai ahhoz, hogy mindenfajta route-ot meg tudjon futni. Kifelé irányuló útvonalakon túlságosan is lekerekíti a cutjait. Koncentráció terén komoly kérdések vetődnek fel vele kapcsolatban; előfordul, hogy meccsenként több könnyű labdát is elejt. Mozgás közben limitált az elkapási rádiusza, alacsonyan és külső vállra érkező passzokhoz nehezen igazodik. Elkapásnál nem elég könnyed a kézhasználata. Nem tud konzisztensen felülkerekedni a press coverage-et alkalmazó védőkön.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Razorbacks színeiben. Újonc idényében egyetlen igazán nagy meccse volt, az Ole Miss ellen három elkapásból érte el egész szezonbeli yardtermésének több mint egyharmadát (131-et a 347 yardból), valamint két touchdownt is jegyzett ezen a mérkőzésen. Sophomore évében már több lehetőséghez jutott, elkapásonként közel 20 yardot átlagolt. Az LSU elleni upsetből egy 80 és egy 85 yardos játékból szerzett TD-vel vette ki a részét. 2011-ben némileg visszaestek a statisztikái, mivel rajta kívül olyan játékosok szerepeltek WR poszton a Hogs-nál, mint Joe Adams, Jarius Wright és Greg Childs. Távozásukat követően tavaly Hamilton lépett elő Tyler Wilson elsőszámú és legmegbízhatóbb célpontjává, a Razorbacks inkonzisztens támadóegységében pedig iskolarekordot jelentő 1335 elkapott yardig jutott, mellyel vezette az SEC-t, és a konferencia elsőszámú álomcsapatába is bekerült. A Rutgers ellen új SEC-rekordot állított fel 303 elkapott yarddal. A 2010-es szezonban sprinterként is kipróbálta magát, 200 méteres síkfutásban az Arkansas Last Chance Meet alkalmával érte el 21.09 másodperces egyéni csúcsát. Egyetemi pályafutása során többször bajlódott agyrázkódással és bokasérüléssel. A Senior Bowl edzései során nem nyújtott kiemelkedőt. College szinten mindenekelőtt méreteinek, erejének és elkapás utáni hatékonyságának köszönhette produktivitását. Vannak ugyan hiányosságai, de ha képes túllépni koncentrációs problémáin, a profik között is biztos pont lehet leendő csapata támadósorában.

 www.youtube.com/watch?v=Jx-isZncztk

Kenny Stills 3-4. kör

Egyetem
Oklahoma
Életkor
32 (1992-04-22)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Jó atléta. Első lépése gyors a LoS-ról ellépve, sebessége adott, hogy lefussa a védőt és mozgékony, hogy üres területre szeparálódjon. Szépen húzza be a hosszú labdákat. Jó keze van. Hajlékony, a nem tökéletes átadásokat is megoldja bravúrral. Jól használja a testét, a labdát igyekszik a lehető legmagasabb pontot leszedni.

Gyengeségek

Nem ideális a mérete a poszthoz. Mért ideje nem elit. Nem elég fizikális. A nagy, erőteljes cornerekkel meggyűlik a baja, főleg a vonalon. Koncentrációs gondjai vannak, könnyű labdákat ejt el. Érettsége kérdéses, pályán kívüli ügyei miatt. (Egy ittas vezetése volt freshman éve után, és a twitteren nagyon szeret bohóckodni).

Megjegyzések

Édesapja, Kenny Sr. a Green Bay-ben és a Minnesotában volt safety, bácsikája Gary pedig a Kansas City-Baltimore duónál szerepelt az NFL-ben. Három évig kezdő a Sooners-ben. Elkapási rekorder a freshmanek közt és be is került az újoncok all-American csapatába. 2011-ben és 2012-ben all-Big XII 2. csapatos. Elkapásban, yardban és touchdownban is évről-évre fejlődött, mindig 11 yard/catch feletti átlaga volt, de az ezret sose érte el. Nem a legnagyobb vagy a leggyorsabb prospect, de üresre tudja magát játszani és a futball minden elemében jó, de nem kiemelkedő. Középső körökben értékes találat lehet bármelyik csapatnak.

Marquise Goodwin 4. kör

Egyetem
Texas
Életkor
33 (1990-11-19)
Magasság
5'9" (1.75 m)
Tömeg
183 font (83 kg)

Erősségek

Atlétaként nem meglepő, hogy elit végsebességgel rendelkezik, ezt a pályán nyílt területen használni is tudja. A testétől távolabb érkező labdákat is természetes mozdulattal kapja el, komoly tapasztalata van visszahordásoknál. A Senior Bowlon jó route futó készségről tett tanúbizonyságot.

Gyengeségek

Vékony testalkat és nem is igazán erősíthető már. Erő hiányában blokkolásnál is küszködik. Agresszív védők képesek letéríteni az útvonaláról, tudatosabbnak kellene lennie route futás közben. Interception után nem igazán szeret visszafutni. Habár a sebessége elit, egyáltalán nem fürge, akár arm tackle-lel is könnyen levihető. Korábbi agyrázkódásai miatt a hosszú távú tartóssága kérdéses.

Megjegyzések

Becenevei "Quise" és "Pookie". A football mellett atletizál is. Középiskolai szinten számos NCAA-ben megfordult csapattársa volt, közülük kiemelkedik Damontre Moore, az egykori Texas A&M DE, az idei draft egyik legjobb pass rushere. Középiskolásként hármasugrásban, távolugrásban és a 4x100-as váltóval állami bajnok, sőt távolban 2008-ban és '09-ben országos bajnok, a 2008-as junior világbajnokságon aranyérmes is lett ebben a versenyszámban, A 2009-es amerikai felnőtt bajnokságon pedig középiskolás országos csúcsot ugrott 8.18 m-rel. Kétszeres egyetemi bajnok lett távolban, 2. lett a 2011-es Universiadén, sőt 2011-ben és '12-ben felnőtt amerikai bajnok lett, utóbbi azt jelentette, hogy indulhat a londoni olimpián, döntőbe is jutott, de ott mind a három kísérletét elrontotta. Az egyéni csúcsa 8.33 m. Freshmanként 2, sophomore-ként 7, juniorként szintén 7, seniorként 6 meccsen kezdett a Longhornsban, 3-szoros Academic All-Big 12 választott (2010-12), a 2012-es Alamo Bowl Offensive MVP-je, sokáig úgy volt, hogy junior szezonja előtt redshirtöt kap, hogy az atlétika-karrierjére fókuszálhasson, de végül abban az évben is focizott. Önkéntesként segített a Ray Hubbard-tó kitakarításában, többször is járt általános iskolába előadást tartani és beszélgetni a gyerekekkel. Példaképe Jesse Owens, kedvenc könyve az "Uncommon" Tony Dungytól. Meccsek előtt rendszeresen imádkozik, állítólag rajzolásban is tehetséges. Egy olimpikon atléta mindig izgalmas prospect, de Goodwin a futballpályán eddig legjobb esetben is csak átlagos volt.

 www.youtube.com/watch?v=4nq9emo0hWs

Marquess Wilson 4. kör

Egyetem
Washington State
Életkor
31 (1992-09-14)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
181 font (82 kg)

Erősségek

Magas szélső elkapó, aki nehéz feladatot jelent az alacsony defensive backek számára. Ha gond nélkül eljön a vonalról, hatalmas területen meg lehet játszani. Magassága és súlypontemelkedése miatt matchup-rémálom a pálya teljes területén, ráadásul a nem pontos labdákat is összeszedi. A vállához jövő labdákat is elkapja, hatékony a vonal mellett, igyekszik belül maradni. Mozgékony a lába, jól veri át a védőt a route végén azzal hogy másfelé néz, double-move-okkal pedig az oldalvonal és az end zone felé is el tud szakadni. Igyekszik elkapás után átfutni a szerelési kísérleteken, van benne némi mozgékonyság, bár túl sokat táncol hátrafelé, ahelyett, hogy beletörődne abba, amit szerzett. Ha az irányítója menekül, megtalálja a biztonsági helyet ahol megjátszható lesz. Remekül használja ki méretbeli előnyét, mentalitása is adott hozzá, hogy kivonja a játékból a kisebb védőket futásnál.

Gyengeségek

Sovány elkapó, főleg az alsóteste. Szenvedni fog a fizikális védőkkel a vonalon, route-futás közben és az 50/50 helyzeteknél is. Nem használja jól a kezét a labda megfogására mikor megütik vagy látja, hogy érkezik az ütés. Nem túl megbízható kezekkel bír, számos elejtett labdája volt a koncentráció hiánya miatt. A túl alacsonyan érkező passzokat nem tudja olyan könnyen összeszedni mint a túl magasakat. Nyomással szemben időre van szüksége mire felgyorsul. Blokkolóként technikai hiányosságokkal bír, ha eléri a célpontja vonalát, igyekszik kivonni a játékból, de rendre rossz szöget választ, így ritkán tud hatékony lenni.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Cougars-ban. Újoncként rögtön 1000 yard fölé jutott, freshman all-American címmel jutalmazták, sophomore-ként pedig javítani is tudott, 83 elkapása és 1388 yardja iskolacsúcs, utóbbival vezette is a Pac-12-t. A kilencedik meccs után kirúgták a csapatból 2012-ben, mert egy kondícionális tréningen fogta magát és elsétált, majd kiíratkozott az egyetemről. A történtek után hevesen kritizálta Mike Leach edzőt és a stábját, amiért kikészítik a játékosaikat szezon közben. Az NFL csapatokon múlik, hogy melyik félnek adnak igazat. Elsősorban érettségét kell bizonyítani, futballtudásával nem sok gond adódott korábban, így ha jó szituációba kerül, azonnal bevethető fegyvernek számít. Akár a vártnál korábban is elkelhet, sokban hasonlít az esete Mike Williams 2010-es Tampába kerüléséhez.

Tavarres King 4. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
33 (1990-07-14)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
189 font (86 kg)

Erősségek

Kimondottan jó indulósebességét, gyorsulását kihasználva verekszi át magát a press coverage-en, illetve futja le off coverage-ben lévő őrzőjét. Vertikálisan komoly fenyegetést jelent a védelemre nézve, mindkét válla fölött jól követi a labdát, valamint elkapási technikája is megfelelő ilyen helyzetekben. Az elkapást követően is tisztára tudja magát játszani, hitch route után ez különösen jól megy neki. Sokat dolgozott azon, hogy felsőtestét megerősítse, és ez kifizetődött; szükség esetén fizikálisabb cornerekkel szemben is pozíciós előnyhöz tud jutni. Kiváló route runner; abszolút kiegyensúlyozottan, testét jól kontrollálva futja meg az útvonalakat.

Gyengeségek

Tömege nem ideális. Az elejtett labdák egész karrierje során problémát jelentettek; néha előfordul, hogy mély passzoknál nem találja a játékszert a levegőben, vagy nem ugrik fel érte. Igaz, hogy fürge és jól mozog, de megesik vele, hogy saját maga is belezavarodik a testcselekbe, miközben igyekszik hibára kényszeríteni a szereléssel próbálkozó védőket nyílt területen. Gyors screen passzoknál végre tudja hajtani a rábízott blokkokat kívül, de nem lép fel folyamatosan elég fizikálisan

Megjegyzések

A Bulldogs játékosaként két évig volt teljes értékű kezdő. Középiskolás végzősként Georgia állam legjobbjának választották (99 elkapásból szerzett 1632 yard és 17 touchdown állt a neve mellett senior idényében), majd a Dawgs-nál true freshmanként négy meccsen is pályára lépett a szezon korai szakaszában, végül azonban a redshirt mellett döntöttek. 2008-ban és 2009-ben egyaránt öt mérkőzésen kezdett, de csak juniorként, A.J. Green távozását követően lett alapember Mark Richt együttesében. Elkapások (47), elkapott yardok (705), valamint TD-k (8) tekintetében is első volt a csapaton belül, egy igazán kiemelkedő produkcióra azonban egészen az utószezonig kellett várni: a Michigan State elleni három hosszabbításos vereség alkalmával 6 catch-ből 205 yardot és egy touchdownt ért el az Outback Bowlon. Tavaly kevesebb elkapást jegyzett, mint 2011-ben, de yardok és TD-k szempontjából egyaránt karriercsúccsal zárta az évet (950, illetve 9). Ő a Georgia szereplési rekordere, egyetlen másik játékos sem lépett pályára 56 meccsen az iskola történetében. A Senior Bowlra is meghívták. King méretei nem ideálisak a szélre, és egyelőre a kezei sem elég megbízhatóak, de sebességének, mozgékonyságának köszönhetően akár már a középső körökben elkelhet, és ha nem is feltétlenül kezdőként, de harmadik-negyedik számú receiverként hosszú időre megragadhat az NFL-ben.

Ryan Swope 4-5. kör

Egyetem
Texas A&M
Életkor
33 (1990-09-20)
Magasság
6'0" (1.83 m)
Tömeg
204 font (93 kg)

Erősségek

Running back múltjának köszönhetően kompakt felépítéssel rendelkezik, felső- és alsóteste egyaránt erős. Nagyon megbízható elkapó; kellően flexibilis és kezei elég erősek ahhoz, hogy pontatlan passzok után, a testétől távol is behúzza a labdát. Elsősorban remek route-ismeretének és lábai fürgeségének köszönhetően slotból indulva out, cross, valamint jerk route-okon is jól szakad el őrzőjétől. Route-futás közben üres területeken lelassít, megtalálja a megfelelő helyet a zónák között, ezáltal nagyban segítve irányítója munkáját. Gyakran hívtak rá gyors screen passzokat, kamatoztatva azt a képességét, hogy rendszeresen el tud lépni a szerelni próbáló védők elől. Blokkolás során is teljes erőbedobással végzi feladatát, erejének és agilitásának kihasználásával agresszívan vonja ki a védőket a játékból.

Gyengeségek

Magassága, egyenes vonalú sebessége, valamint gyorsulása csak átlagos; könnyen megeshet, hogy ezek a tényezők a slotra vagy a harmadik számú receiver szerepkörére limitálják őt a profik között. Nem elég atletikus ahhoz, hogy nyílt területen ki tudjon térni az NFL-védők elől, és az ereje sincs meg ahhoz, hogy gond nélkül átmenjen a linebackerek és defensive backek között.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő az Aggies-nél. Középiskolás végzősként még mint running back választották be az állam legjobb csapatába, az A&M-en viszont újonc szezonja végén már backup elkapóként kapott rendszeres játéklehetőséget. 2010-ben vált alapemberré, 72 elkapásával pedig új iskolai csúcsot állított fel. Egy évvel később, egyetemi pályafutása legproduktívabb idényében meg is döntötte ezt a rekordot: Jeff Fuller gyengélkedése miatt Ryan Tannehill elsőszámú célpontjává lépett elő, 89 catch-ből pedig 1207 yardot (szintén iskolarekord) és 11 touchdownt ért el. A szezon zárultával beválasztották az All-Big 12 második csapatba. Végzősként némileg visszaestek a számai, de a freshman Mike Evans mellett ő volt a Heisman-győztes Johnny Manziel legfoglalkoztatottabb receivere, 8 elkapott TD-jénél pedig egyik csapattársa sem szerzett többet. Tavaly elkapások számában átvette az Aggies örökrangsorának első helyét, továbbá karrierje során jegyzett 252 elkapásával az SEC all-time leadere is lehetne, megelőzve Earl Bennettet (236), az A&M-nek azonban a 2012-es volt az első idénye a konferenciában. Swope az NFL-ben minden valószínűség szerint slot receiverként próbálhat meg maradandót alkotni.

 www.youtube.com/watch?v=vna4XQXtVEk

Denard Robinson 4-5. kör

Egyetem
Michigan
Életkor
33 (1990-09-22)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
197 font (89 kg)

Erősségek

Elit irányváltoztató-képesség, gyorsulás, végsebesség. Gyorsasága miatt nehéz a védőknek jó szögben találkozni vele ha már üres területen van. Oldalmozgásával el tud szakadni a linebackerektől és megindulni előre. Halálos fegyver ha a védelem szétszóródik a vörös zónában, simán átmegy középen. Masszív alsó test, erős lábakkal. Lepörög a szerelésről ha van helye és egyensúlyérzékének hála tovább tud haladni utána. Türelmes futó és úgy olvassa a blokkokat mint egy veterán, zone és stretch játékoknál is szépen követi a falembert. Nem fél ütközni, extra yardokat is hoz futásai végén, gyakran előrevetődve. Karja elég erős hozzá, hogy bármilyen dobást bevállaljon, és futás közben is tud célozni. Megbízhatóan passzol rövid- és középtávra, főleg ha nem mozog a célpontja. Dolgozott a center mögül, nem csak shotgunból. Bízik a karjában, hogy be merje dobni a labdát a tömegbe. Kimenekül a zsebből ha nyomás van, de arra is figyel, hogy van-e megjátszható ember az összeszakadó zseb környékén. Jó döntéshozó zone read-optionben, bár néha felesleges pitchet és handoffot is bevállal mikor meg kéne tartania a labdát.

Gyengeségek

Nincs igazi posztja. Meg kell tanulnia elkapni a passzokat/puntot/kirúgást; ki kell bírni az NFL védők ütéseit futóként és megtanulni a pass protectiont. Erőből nem fut át a védőn. Nem vigyáz a labdára, nincs elit felépítése, 8 fumble-je volt 2011-ben. NFL irányítónak túl kicsi, és pontossága, időzítése sem profi szintű. Olyan passzokat enged el, amiket akármelyik csapat megfoghat, az ellenfél tehetségén múlik, hogy lesz-e belőle INT. Az NFL védők ellen nem lesz annyi ideje hezitálni a backfielden, mint eddig. Kisebb sérülései mindig voltak és hatalmas terhelésnek volt kitéve, különösképpen irányítóhoz mérten.

Megjegyzések

Beceneve Shoelace, mivel nem tudja/akarja bekötni a cipőfűzőjét a pályán 10 éves kora óta. 2.5 évig kezdő a Wolverines-ben, 2010-ben és '11-ben irányítóként, később running backként. 2010-ben a Big Ten legjobb játékosának választották, és All-American jelölést is kapott. Számtalan rekord fűződik a nevéhez az egyetem, a Big Ten és az NCAA történetét figyelembe véve egyaránt, csak a leglényegesebbeket van hely felsorolni: Senki se zárt rajta kívül egy év alatt 2500+ passzolt és 1500+ futott yarddal. 2010-ben 2. volt a ligában all-purpose yardot és futott yardot figyelembe véve is. 2011-ben yardokban visszaesett, de touchdownokban javult és Sugar Bowlt nyert a Virginia Tech ellen. Végzősként áttették futó posztra, ami sokat segített profi jövőjét illetően, 7.2-es yard/carry átlaggal futott 1266 yardot 2012-ben. Első két évében az atletikai csapatnak is tagja volt, 4.32-es 40 yardot futott, 60 méteren pedig ő volt a legjobb. Labdával a kezében életveszélyes játékos, ez alapján helye van az NFL-ben, de azt még nem tudni miképp lehet majd megjátszani. Egyelőre nem mutatja jelét, hogy jó kezekkel bírna, pedig lehetne belőle egy Dexter McCluster-jellegű hybrid running back/wide receiver, de ha nem fejlődik a tudománya a fent leírtakban, akkor igen nehéz lesz neki játékidőt biztosítani.

 www.youtube.com/watch?v=4QRNdt6WZJ8

Chris Harper 4-5. kör

Egyetem
Kansas State
Életkor
34 (1989-09-10)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
228 font (103 kg)

Erősségek

Impresszív méret/sebesség kombináció. Annyira mozgékony és olyan jól gyorsul, hogy a cornerbackek már a vonalon igyekeznek kivonni a játékból. Ha keresztbe kell mozognia, remekül adja el a védőnek, hogy a szélen marad. Nagyszerűen használja ki testi adottságait, mérete pajzsként is funkcionál. Kifejezetten erős kezei vannak, így ha bírkózni kell a védővel a labdáért, az általában az övé. Sok olyan labdát kapott el, ami nem volt túl pontos. Eléggé szívós, így nem egyszerű földre vinni ha nála van a labda.

Gyengeségek

Nem fejezi be a játékot; elsősorban mikor az irányító menekülni kezd akkor lehetne keményebb blokkoló, mert agresszivitása adott hozzá. Kissé merev a csípője. 2011-ben volt egy bokasérülése. Nagy eredményeket egyénileg nem tud felmutatni.

Megjegyzések

Irányítóként toborozta az Oregon, de 5 meccs után posztot váltott. Újoncként 2-2 futott és elkapott touchdownja volt mielőtt visszatért Kansas államba. Szeretett volna irányítani, de itt is WR-ként számoltak vele. Három évig kezdő a Widcats-ben. Seniorként All-Big XII 2. csapatos választott. Nincsenek kiemelkedő számai, de a K-State sémáját ismerve ez érthető. Kommunikáció szakon szerzett diplomát. Stílusa miatt leginkább Anquan Boldinhoz szokták hasonlítani. Egyedi képességeket tud ajánlani ebben a draft class-ban, tipikus possession WR, aki fizikálisan kiemelkedő, így ha jól használják, akkor hamar beférkőzhet a rotációba, hiszen futás blokkolásban is nagy hasznát venni.

Josh Boyce 5. kör

Egyetem
TCU
Életkor
-
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
206 font (93 kg)

Erősségek

Gyors és fürge atléta, aki már a játék kezdetén képes szeparálódni a CB-től. Sebessége és a fizikalitása miatt a cornernek nem szeretnek rajta press covert alkalmazni. Jó a gyorsulása, route futás közben hirtelen irányváltásokra képes. Útvonalai letisztultak, kellően gyors és okos ahhoz, akár slanttel akár mély route-tal meg tudje verni a cornerbackjét. Kis területen is precíz útvonalakat fut. Kiváló az egyensúlyérzéke, jó a lábmunkája. Jó az anticipációs készsége, gyakran a lehető legmagasabb ponton csípi el a labdát. YAC-ben zseniális, az első védő általában elhibázza a szerelést rajta.Az arm tackle-ökön átrohan, komoly erőkifejtés kell a leviteléhez. Lelkes blokkoló, mélységben tud segíteni. Kemény játékos, akire mindig lehet számítani.

Gyengeségek

Méretei miatt nem valószínű, hogy WR1 lehet a profiknál. Fürgesége ellenére nem egy elit speedster, az első lépése nem elég gyors. A pályán nem mindig kellően a tudatos, vonal melletti elkapásoknál előfordul, hogy kívül teszi le a lábát. Alapvetően jól megy fel a labdákért, de lefele jövet néha kihagy a koncentrációja és elejti a labdát. NFL-szinten a gyorsabb cornerek ellen nem biztos, hogy el tud majd szakadni.

Megjegyzések

Elég komoly kis offenseben szerepelt HS-ben: a futó a North Texas idei legeredményesebb RB-je, Brandin Byrd, a Boyce mellett a másik elkapó szintén a North Texas kezdőjátékosa Brelan Chancellor, a TE a későbbi egyetemi csapattársa, Logan Brock (jelenleg a Houston Texans practice squadjának a tagja), az irányító meg egy bizonyos Robert Griffin III volt. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben minden meccsen játszott, a rivals.com a második számú Freshman All-American csapatába választotta. 2011-ben All-MWC első csapattag, 2012-ben honorable mention az All-Big 12 választáson, az ebben a szezonban bemutatott 66 elkapása a legtöbb a TCU történetében egy idényen belül. Az NFL-ben slot elkapóként, possession receiverként van jövője.

 www.youtube.com/watch?v=gJMYsbs-x04

Ace Sanders 5. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
-
Magasság
5'8" (1.73 m)
Tömeg
175 font (79 kg)

Erősségek

Hihetetlen fürge és agilis, bármelyik játékból képes egy halom elhibázott szerelést kihozni. Ravasz futó, meglepően magas végsebességgel. Screeneknél elkapóként és blokkolóként is sikeres. Yardjainak a többségét az elkapás után hozza. Nincsenek komoly dropproblémái. Comeback és curl routeoknál nincs olyan labda amit ne tudna elkapni. Az egyetemi futball egyik legjobb returnere. Veszélyes futó nyílt területen, de első sorban a forgalomban mutatott dolgai miatt emelkedik ki.

Gyengeségek

Kicsi és már nem igazán lehet rá izmot pakolni. Nem igazán képes a játék közben megváltoztatni az útvonalát, nincs elég tapasztalata elkapóként. Cutoknál túl gyakran csúszik el. Mély passzoknál és tömegben előfordul, hogy elejt néhány passzt. Nem egy fizikális reciever. Nem használták RB-ként, pedig az NFL-ben ott is lehet jövője.

Megjegyzések

Az Ace a Tracy beceneve. Az apja Tracy Sanders a Florida State-ben 3 évig kezdett Deion Sanders túloldalán, egy szezont játszott a Buffalo Billsben, kettőt a WFL-es Birmingham Fire-ben és 5-öt az aréna ligás Tampa Bay Stormban, jelenleg a Manatee HS DB-edzője, idejárt Ace is. Ace-re a rivals.com 4-csillagos recruitként tekintett. 2010-ben Freshman All-SEC válogatott, 2012-ben megosztva az Év Special Team Játékosa az SEC-ben, visszahordó specialistaként All-SEC első válogatott, Phil Steele-nél All-American 2. csapattag punt returnerként. A legutóbbi szezonban iskolarekordot állított fel 429 punt return yarddal. A legutóbbi Outback Bowl MVP-je, 9 elkapásból 92 yard és 2 TD valamint egy 63-yardos punt return TD állt a neve mellett. Az egyik legdinamikusabb játékosa az idei draftnak, már újoncként is hasznos lehet, visszahordáson túl leginkább slot elkapóként van benne fantázia. Nem olyan tehetséges, mint Percy Harvin, de ugyanolyan módon használható.

Aaron Mellette 5-6. kör

Egyetem
Elon
Életkor
34 (1989-12-28)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
216 font (98 kg)

Erősségek

Mérete megfelelő possession WR-nek magasabb szinten is, a slant passzoknál tudja a testét pajzsként használni. Megbízható a keze, megnyeri a párharcait ha ugrani kell a labdáért a tömegben, és a testétől távol kapja el a passzt, akár szemben áll a QB-val, akár a válla felett jön. Nem fél bemenni a pálya közepére, így ki tudja használni a zóna gyenge pontját. Elég rugalmas és jól használja a testét, hogy a mögé dobott, vagy túl magas, túl alacsony passzokat is összeszedje. Képes hibára késztetni a védőt elkapás után, így olyan játékokat is hívtak rá, amiket főleg a kisebb méretű elkapókra szoktak.

Gyengeségek

Hosszú távú sebessége elriaszthatja a megfigyelőket, a profi cornerbackektől pusztán fürgeséggel nehéz elszeparálódni. Rapszódikus a keménysége labdával, egyensúlyérzéke adott hozzá, hogy a kontakt után is menjen tovább, de van hogy az első testrészben elesik. Nem játszott elit csapatok ellen, és a szezon utáni all-star gálán és a felmérőkön se volt kiemelkedő.

Megjegyzések

Három évig kezdett a másodosztályban. Végzősként elkapásban és elkapott yardban is vezette az FCS mezőnyét. Az elmúlt három évben bekerült a SoCon konferencia és az FCS all-American válogatottjába is. Ötödik illetve nyolcadik helyen végzett az FCS legjobb játékosának szavazásán. Közel 4200 yardot kapott el 3 év alatt, és minden idényt 12 touchdownnal tudott le. Juniorként a Vanderbilt elleni 180 yardos teljesítményét látva nagyon várták, hogy mire megy a UNC elleni 2012-es szezonnyitón, de a 62-0-s verés során a labdával se nagyon találkozott. Terrell Hudgins személyében egy másik FCS rekorder volt a társa/elődje WR poszton az Elonban, de Mellettében sokkal nagyobb a profi potenciál. Erősen passzra épülő offense-ben szerepelt az immár Ball State-nél dolgozó Pete Lembo keze alatt, ez megnyomja a számait. Kiemelkedő játékos volt a maga szintjén, az NFL csapatokat pedig ritkán szokta eltántorítani egy WR esetében az ellenfelek minősége, így lehet, hogy ő lesz az évi szokásos meglepetés WR pick a draft 2. napján, de papírforma alapján inkább 3. napos prospect.

Corey Fuller 5-6. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
33 (1990-06-23)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
204 font (93 kg)

Erősségek

Tehetséges atléta, aki sokat videózta saját magát, így a mozgása letisztult és korrekt célpont lett. A testétől messze is magabiztosan kap el. Labdával a kezében nagyon veszélyes. Koncentrált elkapó, aki magasra ugorva nehéz elkapásokra is képes.

Gyengeségek

Eddigi produktivitása elhanyagolható, minimális tapasztalata van recieverként. Route futásban muszáj fejlődnie. Mérete csupán átlagos

Megjegyzések

Teljes neve Corey Alexander Fuller, bátyja Vincent szintén a VT-re járt, 2005-ben a 4. körben választotta ki a Tennessee Titans, 7 évet húzott le az NFL-ben mint safety, öccse Kyle a Hokies egyik kezdő CB-je. Középiskolában QB volt, mellette atletizált. Atlétikai ösztöndíjjal iratkozott be a Kansasre, sprinterként, távol- és hármasugróként versenyzett. 2010-ben transzferelt a Virginia Techre. A 2011-es szezonban kemény 57 offensive snap jutott neki. 2012-ben mind a 13 meccsen játszott, ebből 8-szor volt kezdő. Szociológiából diplomázott. Lassan sikerült az atletikus képességeit a futballpályára adaptálnia. Rengeteg fejlődési lehetőség van benne, jelenleg a 3. számú elkapót kereső csapatoknak lehet releváns prospect.

 www.youtube.com/watch?v=a1BTpvB5BWk

Conner Vernon 5-6. kör

Egyetem
Duke
Életkor
33 (1990-08-18)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
200 font (91 kg)

Erősségek

Általában szélső elkapót játszó támadó, akinek a mérete ehhez is jó, fürgesége pedig a slot feladatokhoz is. Nehéz első kísérletre levinni, főleg bubble screen során. Nem fél a magas passzok leszedésétől, akkor se ha rajta van a védő. A rövidre sikerülő vertikális passzokból is kihozza a maximumot, lassítja a lépteit, és magasról szedi le, nem hagyja, hogy a várakozó defensive back közbeavatkozzon. Ha túl messze állnak tőle, büntet. Kiforrott route-runner, üresre tudja magát játszani. Punt returnerként be tudja gyújtani a rakétákat. Kereshető hosszú passzokkal, akkor is ha sok védő van a környéken. Tudja mikor érdemes harcolni az extra yardokért, és mikor kell beletörődni a már megszerzettbe.

Gyengeségek

Sebessége és mozgékonysága sem elit. Nem üldözi a védőt, hogy megblokkolhassa, csak fut mellette. Ha blokkol, főleg vállal teszi, ami elég hatástalan. Nehezen jön ki a jamből a vonalon, az első három lépésen sok múlik a route megfutását illetően. Néha rossz ütemben ugrik a labdáért, túl korán. Irányváltásai nem valami sebesek. Egysebességes, nem tud ritmust váltani. A jó route miatt tud leválni az emberről, nem az elszeparálódó képessége miatt.

Megjegyzések

Négy évig kezdő a Blue Devils-ben. Unokatestvére Al Del Greco 18 évig volt rúgó az NFL-ben. Második csapatos all-ACC választott 2010, 2011, 2012. Az első ACC játékos két 70+ elkapásos idénnyel. ACC rekorder 3749 elkapott yarddal, és elkapások számában sem előzi be senki a konferencia történetében. Drew Strojny (2004/203.pick) óta nem választottak ki a drafton Duke játékost, a leghosszabb aktív széria az élvonalbeli csapatok között, Vernon ezt törheti meg. Képzettsége, hibátlan route-jai és finom keze hasznos slot receiverré tehetik NFL szinten.

 www.youtube.com/watch?v=FZZA0HTuv1M

Marcus Davis 6. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
34 (1989-12-21)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
233 font (106 kg)

Erősségek

Nagyon jó az egyensúlyérzéke, mozgása folyamatos. Jól vált irányt, nyílt területen nehéz megállítani. Megvan az ereje ahhoz, hogy áttörje a szereléseket. Mélységben is használható, de nincs elit sebessége. Igyekszik a labdát a lehető legmagasabb ponton elkapni. A kezeivel és nem a testével kap el. Az elkapás utáni leérkezéskor is jól kontrollálja a testét. A legtöbb dropjánál jelentősen túldobták. Tömegben is a labdára koncentrál. Erősek a kezei. Képes eladni a double move-okat. Lelkes blokkoló. Hatalmas méretei miatt képes elnyelni a kisebb cornereket. Fly route közben képes alkalmazkodni. Nem voltak pályán kívüli ügyei.

Gyengeségek

Nem igazán robbanékony. Néha elejt egy-két nagyon könnyű passzt, ilyenkor talán túlságosan is izgul. Nem sokszor volt dolga press coverage-dzsel. Klasszikus "build-up runner", területre van szüksége ahhoz, hogy elérje a végsebességét. Néha hibás lépéseket tesz az útvonala közepén, ez által lelassul. Blokkolás során néha ráun a feladatára, emiatt a szezon végén kispadra is került. Egy elég egyszerű sémában játszott, nem használták a teljes NFL route tree-t. Csupán 1 évig volt kezdő.

Megjegyzések

A teljes neve Marcus Darnell Davis. Középiskolában eleinte WR volt, végzős évére áttették QB-nak, kedvenc célpontja Justin Hunter volt, a védelemben pedig két későbbi Syracuse játékos, Shamarko Thomas és Brandon Sharpe volt a húzónév. 3-csillagos recruit volt, freshman évében úgy döntött, hogy újra WR-ként próbálkozik, így hamarabb csapatba kerülhet, azonban 4 edzés után megsérült a válla, meg kellett műteni, redshirtöt kapott, 2011-ben pedig egy lábfej sérüléssel küzdött, de minden meccsen játszott. 2009-ben 5 db elkapása volt 125 yardért, mellette special teamben használták. 2010-ben 2, 2011-ben 8, 2012-ben 10 meccsen kezdő, 2012-ben honorable mention az edzőknél az All-ACC választáson. Karrierje nagy részét Danny Coale és Jarrett Boykin árnyékában töltötte, de utolsó évére a Hokies legdinamikusabb elkapója lett. Bizonyos szinten a javára vált Logan Thomas pontatlansága, hiszen nagyon messziről tudott labdákat behúzni. Ellentmondásos prospect, akiben benne van, hogy az NFL-ben egy big play külső WR legyen, de az is, hogy mindenféle emlékezetes momentum nélkül eltűnik a süllyesztőben.

Brandon Kaufman 6-7. kör

Egyetem
Eastern Washington
Életkor
33 (1990-10-26)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
215 font (98 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karokkal. Méretét pajzsnak is használja a védők ellen. A testétől távolra érkező labdákat is be tudja gyűjteni. Megbízható keze van. Tudja mikor érkezik a labda és a lehető legmagasabb ponton igyekszik leszedni. Vörös zónában és hosszú passzokkal is kereshető. Jól lát a pályán elkapás után a labdával a kezében.

Gyengeségek

Nem játszott elit csapatok ellen és kevés féle route-ot futtattak vele. Nincs kirobbanó sebessége, idő kell mire felgyorsul. Fizikálisabban kell route-jait megfutni. Magasabb szinten nehezen fog elszakadni emberétől.

Megjegyzések

Három évig kezdett a másodosztályban. A középiskola utolsó évét kompletten kihagyta térdsérülés miatt. Freshmanként bekerült a Big Sky tanulmányi válogatottjába. 2010-ben bajnok lett az FCS-ben, 1214 yardja és 15 TD-je Big Sky-válogatottságot is ért. 2011-ben a 4. meccsen eltört a keze, így redshirtöt kapott. 2012-ben FCS-rekoder lett egy szezon alatt elkapott 1850 yarddal és 16 TD is járt hozzá, de az elődöntőben elvérzett a csapata. Ha kellően agresszíven játszik majd az NFL-ben, és a sebessége is javul, akkor használható red zone receiver lehet belőle a magassága miatt; többre nem igazán hivatott, de a hátsó körökben biztosan lesz olyan csapat, amelynek szüksége van egy ilyen típusú játékosra.

 www.youtube.com/watch?v=Lk9zPQykWNE

Mark Harrison 6-7. kör

Egyetem
Rutgers
Életkor
33 (1990-11-12)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
231 font (106 kg)

Erősségek

Nagyszerű méret és erőteljes felépítés. Hosszú karok. Jól használja a testét, hogy távol tartsa a védőt a labdától. Jó ütemben fordul vissza a labdákért. A comeback route-okon lábmunkája és mozgékonysága jobb mint várnánk. Hosszú passzokkal és red zoneban is kereshető. Nehéz levinni ha nála a labda, az arm tackle-n átrohan. Igazi versenyszellem. Blokkolóként jó a lábmunkája, kinyújtja a kezét és előnyös helyzetbe kerül.

Gyengeségek

Megbízhatatlan a keze, sok könnyű labdát elejt. Nem mindig használja ki a méretét maximálisan. Kicsit merev a csípője, mikor ki kell vágni oldalra, akkor zavarba jöhet. Túl gyakran fogja meg a célpontot blokkolásnál, ahelyett, hogy fellökné. Sose voltak túl jó statisztikái.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Scralet Knights-ban. Másodévesként ment neki legjobban a játék, 829 yarddal és 9 TD-vel zárt, aminek nagy részét a Cincinnati ellen szedte össze (10 elkapás, 240 yard, 5 TD). Utolsó két évében összesen jött neki össze 857 yard és 8 TD, pedig nagyon várták tőle a szintlépést. Karrierje nagy részében egy Mohamed Sanura épülő offenseben volt mellékszereplő, folyamatosan változó QB-val megvariálva. A combine-on két kategóriában is ő lett a legjobb; legmagasabbra és legtávolabbra is ő ugrott. Semmiképp sincs garantált jövője az NFL-ben, de fizikális és atletikus tulajdonságai olyan nyersanyagot adnak, amilyenre szeretnek beruházni a profi edzők a hátsó körökben.

Rodney Smith 6-7. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
34 (1990-03-11)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
225 font (102 kg)

Erősségek

Magas játékos, vertikálisan nagyon nehéz megverni. Pontosan futja a route-okat, méretéhez képest pedig rendkívül agilis, így nem okoz számára gondot megfelelően helyezkedni. Testalkatából és hosszú karjaiból adódóan elkapási rádiusza nagy. Remekül használja ki magasságát és jó rugóit, ha fel kell ugrani a labdáért; a külső vállra érkező dobásokat is rendszeresen lehúzza az oldalvonal mellett. Fürgeségét és hosszú karjait kamatoztatva mind futójátéknál, mind pedig más receiverek számára jól blokkol.

Gyengeségek

Relatíve sovány, így bizonyítania kell, hogy az NFL-cornerekkel is megbirkózik route-futás közben, illetve a labdáért felugorva. Méretei miatt a press coverage-ben lévő CB-k számára nem jelent nehézséget leütközni őt. Sokkal lazább csípővel kell játszania. A Florida State-nél kevés passzt kapott, így még nem volt lehetősége bizonyítani, hogy akkor is biztosak a kezei, ha az irányítók rendszeresen keresik labdákkal. Néha nem fejezi be megfelelően az elkapást, vagy hagyja, hogy a defensive back erőből elnyomja őt. Magassága miatt elképzelhető, hogy az alacsonyan érkező passzokhoz nehezen tud majd alkalmazkodni.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Seminoles-nál. Négycsillagos recruitként iratkozott be az FSU-ra, ahol freshman idényében többnyire csak special teamerként alkalmazták, a szezon végéhez közeledve kapott nagyobb szerepet a támadósorban, 1 elkapással zárta az évet. Sophomore-ként már nyolc meccsen kezdett, utolsó két idényében pedig összesen egy alkalommal fordult elő, hogy nem volt tagja az alapcsapatnak. Ennek ellenére statisztikailag legeredményesebb szezonja sem sikerült igazán produktívra, 2011-ben is mindössze 561 yardot és 4 touchdownt szerzett 36 elkapásból. Meghívták az East-West Shrine Game-re, ahol felemás teljesítményt nyújtott. 2009-ben egy hasonló fizikális paraméterekkel bíró WR, Greg Carr került az NFL-be a Florida State-ről, de nem tudott megragadni a ligában, helyette a CFL-ben csinált karriert. Smith ugyan tehetségesebb elkapónak tűnik, mint Carr, de még neki is sokat kell bizonyítania; a remek fizikális adottságok még nem jelentenek garanciát a sikerre.