Prospect ismertetők


Caleb Sturgis 6. kör

Egyetem
Florida
Életkor
34 (1989-08-09)
Magasság
5'11" (1.80 m)
Tömeg
180 font (80 kg)

Erősségek

Megvillantotta a képességét, hogy képes magas és erős mezőnygólokat rúgni 45-52 yard távolságból és benne van a lábában a sikeres 55 yardon túli kísérlet is. A pontossága évről évre fejlődött. Mentálisan erős, ha hibázott is, ez nem látszott a következő rúgásán.

Gyengeségek

Méretei csupán kielégítőek erre a posztra. Rúgásainak a röppályája inkonzisztens, akár már rövidebb távolságból is. Gyorsítania kell a nekifutásán, a 3-lépéses mozgása kissé lassú. A kezdőrúgásai kissé alacsonyan szállnak, egy NFL returner ezt kihasználhatja.

Megjegyzések

Középiskolában a football mellett soccert is játszott. A bátyja Nathan a Clemsonra járt, jelenleg a Colorado Rapids játékosa az MLS-ben, tagja volt a 2007-es U-20-as világbajnokságon negyeddöntőig jutó amerikai válogatottnak. Freshman évében még csak a kezdőrúgások elvégzése volt a feladata, azután kapta meg a mezőnygólok elvégzését is, az egyéni csúcsa egy 56 yardos FG, 2009-ben a Georgia ellen rúgta. 2011-ben All-SEC első válogatott, és All-American első csapatos az ESPN.com-nál. 2012-ben megosztva megkapta az Év Special Team Játékosa Díjat az SEC-ben, mellette All-SEC és All-American első csapattag. Carson Wiggs a Purdue egykori-, a Seattle Seahawks jelenlegi rúgója azt nyilatkozta róla, hogy Sturgisénál erősebb lábat még nem látott.

Dustin Hopkins 6-7. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1990-10-01)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
190 font (86 kg)

Erősségek

Megbízható, tanítanivaló technikával rúg. Szép a röppályája a lövéseinek. Mikor hibázott, kevéssel lőtt mellé, sose vágta ki a labdát a világból. 55 yard környékéről már fel lehet küldeni, NFL-kaliberű magasságban szállnak a labdái. Hatalmas erővel és magasságban szállnak a kirúgásai, rendre 4 másodperc feletti hangtime-mal és pontosan be tudja lőni a pálya közepére az end zone elé.

Gyengeségek

Egyelőre nem sok meccsnyerő próbálkozást kellett végrehajtania. Az NFL-ben érkező siettetéshez még alkalmazkodnia kell.

Megjegyzések

Négy évig rúgott a Seminoles-ban. Egyszeres all-American. Az NCAA történetének legtöbb pontját szerző rúgója, 466-tal. 88 sikeres mezőnygólja ugyancsak rekord. Már középiskolásként első helyre rangsorolt kicker volt. Első rúgása az FSU-ban egy 52 yardos találat volt. A secondary-ben is játszott gimnazistaként. Legutóbbi 3 évében 347 kirúgásból 137 touchbacket rúgott, extrapontból pedig csak egyet hagyott ki. Kiváló tanulónak számított, minden évben az ACC álomcsapatába került ebben a tekintetben. Aktív közösségi munka végző. Minden megvan benne a játéktudást illetően, hogy hosszú NFL karrierje legyen, innentől kezdve már fejben dől el, hogy elitté növi-e ki magát.

Quinn Sharp 7. kör

Egyetem
Oklahoma State
Életkor
34 (1989-11-12)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
189 font (86 kg)

Erősségek

Elég erős a lába a kirúgásokhoz, simán berakja a célterületre a labdát. Szétrobban a labda mikor hozzáér, hamar elhagyja a lábát és 50+ yardos távolságokat is meglő ha alkalma van rá. Ha a 20-ason belülre lehet lőni a labdát, 5 másodperc feletti hangtime-mal teszi meg. Nagyszerűen alkalmazkodik a magas és alacsony snapekhez is. Masszív felépítése van, 2009-ben 6 szóló szerelése is volt.

Gyengeségek

Csak közepes idővel rúgja el a labdát 3 lépés után (1.35-1.45 másodperc). Kirúgásainál és hosszú puntjainál változó a hangtime, esélyt biztosítva a visszahordónak a megindulásra. Ha közelről kell puntolni akkor mindenfelé mennek a labdái, akár az end zone-tól kezdve a 20-as vonalig. Szokatlan testhelyzetből rúg, összezárja lábait, ballal előrelép majd két lépés után lő. Ha a szokásos 3 lépéses technikával rúg akkor túl erőteljes az első lépése.

Megjegyzések

2009 óta végezte el a Cowboys puntjait, utolsó két évében a kicker is ő lett, Dan Bailey NFL-be kerülése után. Elődje Matt Fodge anno Ray Guy-díjat kapott, de esélye sem volt profi karrierre. Háromszoros all-American, kicker és punter poszton egyaránt. Az első Big XII játékos, aki mindkét poszton konf válogatott lett, rögtön két idényben. Újoncként a legtöbb touchbacket ő rúgta kirúgásból, punt hossz átlagban top5-ös volt. Másodévesként net yardban volt dobogós. Juniorként ismét a legtöbb touchbacket rúgta, 61-et, 23-mal megelőzve a második helyezettet. A Fiesta Bowl hosszabbításában meccsnyerő gólt vágott a Stanford ellen. Végzősként ismét top5-ben végzett punt átlag hosszt és net yardot illetően is, és csak 2 touchbacket rúgott punt után. Ismét a legtöbb touchbacket rúgta kirúgásból (75), rúgóként pedig 152 kísérletből 151 XP-t tett a helyére. Kirúgás specialistaként mindenképp helye van az NFL-ben, a másik posztja pedig majd eldöntik, hogy mi lesz, kickerként és punterként is van jövője.

Ryan Allen 7. kör

Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
34 (1990-02-28)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
215 font (98 kg)

Erősségek

Bal lábas rúgó, másfelé pörögnek labdái, mint a visszahordó megszokta. Mérete jó a poszthoz. Szolid három lépéses felszabadítása 1.25-1.35 mp alatt lezajlik. Hosszú levegőben töltött idő és jó pattogás jellemzi a 10-esen belülre menő rúgásait, 5 másodperc feletti hangtime-mal lövi a közeli puntokat, fair catch-re kényszerítve a visszahordót és könnyen elkaphatóvá téve a társai számára.

Gyengeségek

Jó, de nem elit a lába erőssége, a legtöbb 50+ yardos rúgása hamar földet ér és után van visszahordás. Visszaesik a hangtime ha kapkodnia kell, főleg ha van is rajta nyomás - ezzel együtt végigviszi a mozdulatot. Izeg-mozog a snap előtt. Alkalmanként akkor is rövidít a mozgásán mikor nincs rajta jelentős nyomás. Nincs rutinja holderként.

Megjegyzések

Három évig puntolt a Bulldogs-ban. Édesanyjának két testvére is kosarazott az Oregon State-ben, így egyértelmű volt, hogy az állam #1 KP játékosaként ő is oda felvételizik, de az immár a St.Louis Rams-ben szereplő Johnny Hekker mögött nem jutott szóhoz, így egy redshirt majd egy freshman év után transzferelt a LA Tech-be. Mivel arra kérte az NCAA-t, hogy ne kelljen a transzfer miatt kihagynia egy idényt se, így elhúzódott az ügye, ezért nem tudott nagyobb csapatba igazolni. 2011-ben és 2012-ben is Ray Guy-díjas, az ország legjobb puntere - előtte senki se duplázott a műfajban. All-American 2. csapatos 2011-ben, 2012-ben pedig 1. Juniorként vezette a ligát in20-as puntokban, 39-cel, amiből 22 a 10-esen belülre ment. Végzősként övé volt a leghosszabb rúgás a szezonban (85 yard), átlaga (48.04) és net átlaga (43.51) pedig ugyancsak első helyen tartotta. Ryan Allen hivatalosan a legjobb amatőr punter az országban, így fényes NFL jövőt lehet neki jósolni, mégis kétséges, hogy kiválasztják-e, mivel vetélytársainak kirúgásban és holderként is van rutinja, és adott esetben lábuk is erősebb. Ezzel együtt, jó eséllyel indul harcba, hogy a 2013-as idényt egy NFL csapat 53-as keretében kezdje.

Brad Wing 7. kör

Egyetem
LSU
Életkor
33 (1991-01-27)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
200 font (90 kg)

Erősségek

Magas, hosszú végtagokkal megáldott játékos, aki kellően atletikus a posztra. Gyorsan elhagyja a labda a lábát, átlagosan 1.33 másodpercig van nála és ereje, valamint pontossága is megfelelő. Képes a legnagyobb rúgásait előhúzni mikor nagyon kell, legnagyobb bombáit a rangadókon engedte el. Érzéssel rúg, 40%-a ment a puntjainak a 20 yardoson belülre. 44.6 yardos átlaga a legjobb az iskola történetében, talán ha kitölti a rendelkezésre álló időt, még javíthatott is volna. Egyedülálló tehetség.

Gyengeségek

Rendre túlrúgja a coverage-t. Vitathatatlan tehetsége ellenére hozzáállása elriaszthatja az NFL csapatokat. Sérülékenynek számít a poszton, három meccset is kihagyott különböző problémák miatt, az LSU pro day-en pedig szintén csak holderként tudott részt venni. Nem vette komolyan az egyetemet, tanulás helyett bulizni járt be. Kérdéses, hogy megváltozna-e a mentalitása ha még pénzt is kap a fociért.

Megjegyzések

Két évig játszott az LSU-ban. Édesapja David Wing a Scottish Claymores nevű NFL Europe csapat puntere volt, miután a Detroit Lions próbajátékán nem felelt meg. Ausztrálfocit játszott egészen 17 éves koráig, ekkor került cserediákként Baton Rouge-ba, a családja ott élő barátaihoz. Egy év alatt kellően meggyőző volt, hogy az LSU ösztöndíjat ajánljon neki és 2011-ben a családja is átköltözött. 2011 nyarán verekedés miatt került be a hírekbe, a 2012-es Chick-fil-A bowlról pedig drogozás miatt tiltották el, így szinte példátlan módon egy nem végzős punter is ott lesz a drafton. Junior éve után számos all-american jelölést begyűjtött. Korábban több ausztrálfocis múlttal bíró punter ragadt meg a ligában, így Ben Graham vagy Sav Rocca. Wing simán lehetne a draft class #1 játékosa a K és P posztot összevetve, de éretlen viselkedése miatt a kiválasztása is kérdéses. Valamelyik edzőtáborban tuti ott lesz, és ha értelmet vernek a fejébe, akkor ligaelit játékossá nőheti ki magát.