Prospect ismertetők


Sharrif Floyd 1. kör (Top 10)

Egyetem
Florida
Életkor
31 (1992-05-28)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
303 font (137 kg)

Erősségek

Méretéhez képest remek atléta. Gyorsan reagál a snapra, egy hatalmas kezdő lökéssel képes előnyt szerezni a támadófal ellen. Elég gyors hozzá, hogy üres területre berobbanva odaérjen a backfieldre. Sebessége és felépítése adott hozzá, hogy 3-4-es DE posztról indulva megverhesse az OT-ket. Jól használja a kezeit, hogy kijöjjön a blokk alól, és felső testének erőssége miatt is nehéz kikapcsolni. Fáradhatatlanul megy előre. Hatékony futás elleni védő, hiszen kis területen mozgékonynak számít, nem lehet lerohanni és a labdás ember üldözéséből is kiveszi a részét. Nagyszerű jellem, aki keményen dolgozik és szeretne fejlődni. Még messze nem érte el teljesítőképessége határát.

Gyengeségek

Technikája még elég nyers. A futás és a passz ellen is kiütközik, hogy túl magasan játszik, ezért nem tud elég eredményes lenni. A rutinos, értelmes OT-k rendre meg tudták fogni, az NFL-ben pedig csak ilyennel fog találkozni és nem mindig tud majd puszta erőből kikeveredni a szorításból.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Gators-ben. 2012-ben All-SEC első csapatba választották. 5 csillagos középiskolai toborzott volt, sőt a 2010-es korosztály legjobb defensive tackle-je. Meghívták a US Army All-American Bowlra, de a családjának nem volt elég pénze elutaztatni a san antonioi all-star meccsre, így süteményeket készített és azok eladásából sikerült finanszírozni az utat. 15 éves korában nagymamájához kellett költöznie, mivel szüleit alkalmatlannak ítélték a gyereknevelésre. Mióta Floridában él, rendszeresen hazaküldi a neki járó segélyt a nagyanyjának. Gimnázium junior évében szakadt térdszalaggal játszotta végig az idényt. Két meccsre eltiltották amiért Kevin Lahn, egy tehetős philadelphiai üzletember támogatását elfogadta, majd ennek a letöltése után Lahn adoptálta Floydot. Csak május végén lesz 21 éves. Másodévesként DE poszton lett állandó kezdő, junior évében visszamozgatták eredeti helyére, a fal közepére. Elsősorban 3-4-es DE prospectként tekinthetünk rá, de eddigi posztján, 4-3-as DT-ként sem jönne zavarba az NFL-ben. Hamarabb fogják kiválasztani mint azt eredményei alapján hinnénk, mivel nem lehet elmenni a benne lévő potenciál mellett, főleg, hogy mennyire fiatal és mennyire ambíciózus játékosról van szó. Minden hibája kijavítható, így ha türelmes edző keze alá kerül, akkor hamar a csapata erősségei közé lehet nevelni.

Star Lotulelei 1. kör

Egyetem
Utah
Életkor
34 (1989-12-20)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
325 font (147 kg)

Erősségek

Nyers erő; alsó- és felsőteste is elit erővel bír. Robbanékony atléta, veszélyes első lépéssel. Gyorslábú, remekül mozog oldalirányba, így több lyukat is be tud támadni. Domináns bullrusher, szinte átgyalogol emberével a backfieldre. Lehetetlen megmozdítani, így a futás sem fog az ő helyén elmenni. Megvan benne a gyilkos ösztön, nem egy kellemes ellenfél. Erőszakosan használja a kezét és a kezdő lökése is jókora. Nem nagyon engedi elkapni a karjait és ki is tud jönni a blokkokból. Megbízhatóan szerel. Több sémában és több poszton bevethető, lehet belőle 4-3-as NT, 3-4-ben pedig akármelyik poszton eljátszik a védőfalban.

Gyengeségek

Az elvártnál többször játszik rossz testtartással, nem megy elég mélyre. Kézhasználatán még van csiszolnivaló és pass rush repertoárja is elég szűkös. A meccsek végére hajlamos elfáradni. Az ösztönei még nem a legjobbak, olykor túl gyorsan indul az irányító irányába mikor a futó már elindult másfelé.

Megjegyzések

Teljes neve Starlite. Két évig kezdő a Utes-ban. Újoncként a Snow College nevű CC gárdájában szerepelt. Tongán született, de Utahban járt középiskolába, ahol 240 fonttal játszott defensive tackle-t. Simi Fili nevű csapattársát többre tartották a DT poszton, akit az Oregon is hívott, de tanulmányi gondjai miatt nem lett belőle semmi. Lotulelei eredetileg a BYU-ra írt alá, de ugyancsak gondjai akadtak az iskolapadban, így egy bútorboltban dolgozott mielőtt beíratkozott a Snow-ra, ahonnan egy év után távozott a Utah-hoz. 2011-ben és 2012-ben is a Pac-12 első csapatába választották. 2011-ben a Morris Trophy nyertese, mint a Pac-12 legjobb védőfalembere. Nős, és van egy kislánya. Látott akciót extra blokkolóként, sőt fake puntból elkapása is van. Domináns, a meccset megváltoztatni képes DT, az a fajta játékos, akinek a draftolását edzői szemmel nehéz kihagyni. Egyedül képes kontrollálni a line of scrimmage-t, megölni a futójátékot és teret biztosítani a társainak. Állandó kettős őrizetet igényel, így ha a hiányposztokat nem vesszük alapul, akkor mindenképp top5-ben a helye a drafton, a combine alatt előkerülő (állítólagos) szívproblémái miatt azonban inkább csak második számú DT prospectként számolhatunk vele.

Sheldon Richardson 1. kör

Egyetem
Missouri
Életkor
-
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
295 font (134 kg)

Erősségek

Méretéhez képest gyorslábú, be tud tvisztelni középre és sebessége miatt a vonal mellett is elhajkurássza a támadókat. Agilitása és mérete megbízható szerelővé teszi. Első lépése kifejezetten impresszív, főleg ha a labdával szemben áll fel - egy szempillantás alatt a backfielden van és akár a double-teamen is átverekszi magát ha meglátja a QB kezében a labdát. Magassága miatt nincs könnyű helyzetben a futás ellen, de megtartja a területét és hatalmasat küzd, nem jó ellene játszani. Van olyan jó atléta, hogy a Missouri olykor állóhelyzetből küldte pass rush-ra, sőt a pálya közepén némi zónázó feladatot is bíztak rá a tight endek és keresztbemozgó elkapók lefogására.

Gyengeségek

Felső testének ereje nem elit, nem használja túl jól a kezét és mivel magasan van a súlypontja így ha kibillentik az egyensúlyából akkor sokszor kerül a földre. A tavalyi szezon előtt meg kellett műteni a vállát mert zavarta a játékban, így még bizonyítania kell, hogy mennyit erősödött. Jobb üldöző mint területörző, nem nagyon tud lehorgonyozni. Üres területen hajlamos elhibázni a szerelést.

Megjegyzések

1 évig kezdő a Tigers-ben. Előtte két évig a College of Sequioas nevű CC tantermeit látogatta. A recruit oldalak poszttól függetlenül 1-4. helyre tették a rangsorban, eredetileg már 2009-ben csatlakozott volna a Mizzouhoz, de ezt jegyei nem tették lehetővé. Furcsa módon még be kellett fejeznie egy tanfolyamto augusztusban mielőtt az NCAA engedte volna játszani. 2010-ben csuklósérülés miatt nem tudott csak 2 meccsen szerepelni. Egy meccsre eltiltották a csapatszabályzat megsértése miatt. 75 szereléssel zárta az évet, ami a legtöbb a SEC defensive tackle-jei között. All-SEC 2. csapatba választották. 2012-ben. Bevethető 3-4-es DE poszton és 4-3-as DT-ként egyaránt. Komoly ütemben javul a draftértéke, a felmérőkön fokozatosan egyre többet nyújt atletikussága miatt, ami top20-as helyet érhet áprilisban.

Johnathan Hankins 1. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
322 font (146 kg)

Erősségek

Méreteihez képest meglepően mozgékony. Nagyon jó egyensúly érzék, és mozgáskoordináció, nehéz kibillenteni, biztosan szerel a backfielden is. Játszott 0, 1, 3, 5 és 6-technique-et is karrierje során. Alacsonyan játszik, a külső vállát is hatékonyan használja a lyukak támadásánál. A szélessége, az ereje és a mozgáskoordinációja miatt állandó double teamet igényel. Már a snap pillanatában használja az erősségeit. Futás ellen aktív, jól használja az alsótestét. Ha sikeresen betömte a gapet, akkor onnan mozdíthatatlan. Ha egy blokkolón túljutott, akkor a második ellen is ugyanolyan erőbedobással játszik. Passzjátéknál kiválóan sáncol.

Gyengeségek

Pass rushban az oldalirányú sebessége nem a legjobb, gyorsaságból nehezen veri meg az ellenfelét kifele. Előfordul, hogy a játékot nem jól olvassa, a play közben nehezen vált egy másik támadási pontra. Pass rushban csak mint NT és 3-tech volt hatékony. Passz ellen a kézhasználata gyenge. Néha túlságosan törekszik a nagy játékra, ezért helyet hagy a futónak a visszavágásra. Futás ellen türelmesebbnek kell lennie. Többször úgy tűnt, hogy túl sokat volt a pályán, a meccs végére teljesen kifáradt és súlytalan lett.

Megjegyzések

Becenevei: "Big John" és "Big Hank". 2 évig kezdett a Buckeyes-ban. True freshmanként 350 font körül volt a tömege, ekkor még csupán 2-down játékos volt. Másodéves korára leadott 20 fontot, innentől lett kezdő. 2012-ben All-Big Ten első csapatba választották. A detroiti Southeastern HS-ba járt, újonc évében még guard volt, utána került át a védőfalba. 2008-tól William Gholston is ebbe a középiskolába járt, ők voltak "a legjobb detroiti védelem" alappillérei. Hankins Gholstonnal akart tartani a Michigan State-re, de a Spartans nem ajánlott neki ösztöndíjat. Az edzői rendre jó véleménnyel voltak a munkamoráljáról, az egyetemen kriminológiát hallgatott. Ritka kombinációja a méretnek, az erőnek és a gyorsaságnak, képes domináns lenni mind futás mind passz ellen, viszont ha fáradt, akkor kifejezetten lomhának tűnhet a játéka. Nagy előnye, hogy szinte minden sémába illik.

 www.youtube.com/watch?v=xuTp6x6DvBM

John Jenkins 1-2. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
34 (1989-07-11)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
358 font (162 kg)

Erősségek

Nose Tackle prospect erőteljes felépítéssel, magassága és kiterjedése is tiszteletet parancsol. A vonalon tudja tartani az erős blokkolókat is, akkor is ha ketten mennek rá, megtalálja a labdát és beleakaszkodó támadókat magával hurcolva indul el megálljt parancsolni. Méretéhez képest elég agilis. Puszta ereje elég hozzá, hogy nyomást helyezzen a backfieldre, és 1-1-ben a kézhasználata is elég jó hozzá, hogy túljusson az emberén. Olykor szimplán csak belefárad a blokkoló, hogy megtartsa, ekkora emberrel hosszú távon nem lehet küzdeni. Ügyesen tör be a guard melletti lyukba ha a QB támadása a cél, erőfeszítései mozgásra sarkallják az irányítót.

Gyengeségek

Alsóteste keskenynek számít, így nehezen tud egyensúlyban maradni. Többször van a földön, mint azt elvárnánk. A cut block ellen nagyon nem tud mit kezdeni, de legalább utána igyekszik gyorsan felpattanni. Méretéhez képest mozgékony, de NFL szinten ez kevés, nyilvánvalóan 2-downos játékosról van szó. A double-team ellen hajlamos megállni. Lassan kapja el a snap pillanatát, így hamar hátrányba kerül. Nem harcol érte, hogy az ő keze legyen belül. Emiatt túl sokszor vonják ki a forgalomból kisebb támadófalemberek. Nem egy megbízható szerelő.

Megjegyzések

A Gulf Coast CC 2 éves képzése után került Georgiába. Kwame Geathers-szel cserélgették egymást NT poszton, aki ugyancsak draftolható prospect. Nem indult egyszerűen a karrierje Georgiában, hiszen combhajlító-sérülés hátráltatta, sőt az egyik augusztusi edzésen hőgutát kapott az északi fiú, de így is ott volt minden meccsen, és végére pedig kezdőként futott ki a gyepre. A 3-4-es védőfal minden helyét megfordult és 50 szerelést mutatott be 10 QB pressure-rel, ami ekkora méretű embertől hatalmas szám. A holtszezonban készítettek róla egy híressé váló képet. Masszív, tehetséges run-stuffer, akit még lehet fejleszteni, de sematikus limitáltsága miatt nem illik be minden rendszerbe, a drafton így csúszhat hiszen nem minden 3-4-es csapatnak van szüksége momentán egy fiatal Nose Tackle-re.

 www.youtube.com/watch?v=5Q1_UbTq4EQ

Kawann Short 1-2. kör

Egyetem
Purdue
Életkor
35 (1989-02-02)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
315 font (143 kg)

Erősségek

Kiváló méretek. Sosem veszi le a szemét a labdáról. Jól használja a kezeit, hatalmas erőt képes megmozgatni azért, hogy odaérjen a labdáshoz. Alkalmanként ő a klasszikus romboló a védőfalban. Jó a gyorsulása, időben odaér a labdáshoz. Egyensúlyérzéke szintén megfelelő. Futás ellen nagyszerű, de pass rushban is tud segíteni. Kiváló a technikája, különösen a spin és a swim move-ja, magas a football IQ-ja. Ha nem ért oda a QB-hoz, akkor rendre megpróbál sáncolni. Folyamatosan fejlődik. Többféle sémában is bevethető. Kellően tapasztalt.

Gyengeségek

Nem mindig üldözi teljes sebességgel a QB-t. Hajlamos elfáradni. Inkonzisztens. Double teamek ellen küszködik. Dominánsabbnak és vadabbnak kellene lennie.

Megjegyzések

Teljes neve Kawann Arcell Short, hobbija a súlyemelés. 2008-ban redshirtöt kapott, ezután 4 évig kezdő a Boilermakersben. 2011-ben és '12-ben is az All-Big Ten első csapat tagja, 2012-ben az AP All-American második csapatba is beválasztották. 2012-ben csapatkapitány. 3-csillagos recruit volt, a Purdue volt az egyetlen FBS egyetem aki ösztöndíjat ajánlott neki. Gondolkozott már tavaly is, hogy kijön a draftra, de az underclassmen bizottság 3. körösre taksálta az értékét, így maradt senior évére is. HS-ben kosarazott is, 2007-ben megnyerték az Indiana állami bajnokságot a 4A osztályban. Csapattársa volt a Boston Celtics által a 2011-es NBA Draft 2. körében kiválasztott, jelenleg az Orlando Magic színeiben játszó E'Twaun Moore és a puerto ricoi válogatott magas ember Angel Garcia. Moore Shorthoz hasonlóan a Purduera járt egyetemre. A Boilermakers az utóbbi években sok nagyra tartott védőfalembert adott az NFL-nek (Anthony Spencer, Cliff Avril, Alex Magee, Mike Neal, Ryan Kerrigan), Short lehet a következő. Nagy előnye, hogy NT-ként, 5-techként és 3-techként is elképzelhető a profiknál.

Jesse Williams 1-2. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
33 (1990-10-02)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
320 font (145 kg)

Erősségek

Igazi szörnyeteg a fal közepén (noha five-technique-et is játszott), kiváló motorral. Remek two-gap játékos, aki végig a backfielden tartja a szemét, hogy megtalálja a labdát. Elég mélyre megy, hogy ne tudják elmozdítani, vagy hogy vissza tudja tolni emberét a backfieldre. Elég fürge és erős ahhoz, hogy rögtön a snap után leváljon blokkolójáról, és elkapja a kifelé igyekvő, vagy középen áttörni próbáló futókat. Gyors kézhasználatának köszönhetően félre tudja lökni a lendületből érkező blokkolókat, hogy behatoljon a backfieldre. Cut blockok ellen is helytáll, és rendre újra próbálkozik, ha a földre kerül. Rövidyardos szituációknál mélyen, elemi erővel tud játszani. A menekülő irányítókat az oldalvonalig is képes üldözni, ha friss. Pass rusherként is zavart tud okozni, az alacsonyabb falembereken folyamatosan át tudja magát verekedni. Nagy területet foglal el, így könnyedén nyit utat a linebackereknek.

Gyengeségek

Távol áll attól, hogy kiváló atlétának lehessen nevezni, nyers erejére támaszkodik. Nem elég fürge és agilis ahhoz, hogy pass rush-ban állandó faktor legyen, vagy hogy nagyobb területen meg tudja állítani a gyorsabb futókat. Súlyelosztása nem a legoptimálisabb, emiatt túl gyakran kerül a földre. Belül néha fennakad a blokkokon, kéz- és lábmunkája pedig nem elég gyors ahhoz, hogy ilyenkor kiszabaduljon a szorításból.

Megjegyzések

„Tha Monstar” becenévre hallgat, amit elképzelhető, hogy le is fog védetni. A tetoválásairól is ismert ausztrál játékos hazájában két klubcsapatban is játszott középiskolás évei alatt (emellett kosárlabdázott és rögbizett is), majd a Hawaii egyetemre iratkozott be, helyette azonban az Arizona Western Junior College-nál húzott le két idényt. 2011 januárjában érkezett meg az Alabamára, ahol a 2011-es és 2012-es bajnokcsapatban is kezdőként játszotta végig a szezont, előbb defensive end poszton, majd Josh Chapman helyét átvéve nose guardként. A védőfal közepén is az ország legjobb védelmének egyik legbiztosabb pontja maradt, tavalyi teljesítményét második csapatos All-SEC tagsággal honorálták. Goal-line szituációknál támadó oldalon is feltűnt mint fullback. Ilyenkor kizárólag lead blockerként alkalmazták, de rögbis múltja miatt akkor sem jönne zavarba, ha az ő kezébe kerülne a labda. Alabamai karrierje során mindössze egyetlen mérkőzést kellett kihagynia, tavaly a Western Kentucky ellen agyrázkódásszerű tünetek miatt nem engedték pályára lépni. A profik közül Vince Wilforkkal állítható párhuzamba, aki pass rush szempontjából ugyancsak elmarad az elittől, futni viszont szinte képtelenség mellette. Méreteit, fáradhatatlanságát és szívósságát kihasználva Williams már a frontvonalaknál képes elfojtani az ellenfelek próbálkozásait. Az NFL-ben a nose tackle lehet számára a legideálisabb poszt, ugyanakkor elég atletikus ahhoz, hogy 3-4-es védelmi sémában defensive endként is bevethető legyen.

Sylvester Williams 2-3. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
35 (1988-10-21)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
305 font (138 kg)

Erősségek

Hihetetlen nyers erő. Robbanékony a snap pillanatában, kellően alacsonyan veszi fel a kezdeti kontaktot. Aggresszív játékos, aki az összes játékban odateszi magát. Két kezdőként lejátszott szezonjában volt összesen 1 offside-ja. Adekvát pass rush move készlete van. A spin move-ja különösen gyors és bármelyik irányba képes megcsinálni. Ügyesen visszaér a lyukba, ha a kezdeti lökéssel ki is tolták onnan. A kezei nagyon nehezek és erőteljesek.

Gyengeségek

Túlságosan is a felsőtestére hagyatkozik. Az üldözési sebessége gyenge. Hajlamos dekoncentráltságra ilyenkor könnyedén ki lehet zárni a játékból. Gyorsan fárad. 2-gap feladatoknál nem jó, állandóan be akart törni a backfieldre. Ha az első próbálkozása kudarcba fullad hajlamos passzívvá válni a pass rush során. Alig használ bullrusht, kiszámítható pass rusher. Inkább a természetes képességeire mintsem a technikájára hagyatkozik. Lassan olvassa a playt, gyakran késve reagál. Nem használja ki eléggé az erejét, nem szokott lehorgonyozni, a sebességére épít, sokszor játszik túl magasan. Összességében a technikája kifejezetten nyers és fejletlen. A kezeit gyakran nem jó helyre teszi, így könnyebb dolga van az őt blokkolóknak. Túlzottan is a swim move-jától függ a játéka, a mellkasát gyakran szabadon hagyja.

Megjegyzések

Mindössze 1 évet focizott HS-ben, ezután egy ideig a Modine Manufacturing Companynál dolgozott, hűtőrácsokat gyártottak kamionokhoz. Ekkoriban úgy érezte, hogy felhagyott a focival, azonban végül úgy döntött, hogy tesz még egy próbált a sporttal, beül az iskolapadba és szerez egy diplomát. 2 évig a Coffeyville CC-ba járt, 2. évében honorable mention lett a JuCo All-American választáson. 4-csillagos prospectként került a Tar Heelshez, kommunikáció szakon tanult. Mindkét UNC-s évében kezdő, 2012-ben az All-ACC első csapat tagja és bekerült a Pro Football Weekly All-American csapatába. Állítása szerint a legnagyobb érték ami valaha is az övé volt az a mobiltelefonja. Egy öccse és 3 nővére van. Szívesen bütyköl kocsikat az apjával Sylvester Williams Sr.-ral. Kedvenc csapata a St. Louis Rams. Hatalmas potenciállal bír, tehetségre első körös játékos, azonban olyan szinten hullámzó a játéka, hogy ennél később fogják draftolni. Inkább 4-3-ba illik, ott viszont mindkét posztot képes ellátni a védőfal belsejében.

 www.youtube.com/watch?v=tRAchTitGx4

Brandon Williams 3. kör

Egyetem
Missouri Southern State
Életkor
35 (1989-02-21)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
325 font (147 kg)

Erősségek

Alacsonyan van a súlypontja és erős a felsőteste, így rendszeresen áttolja a backfieldre a támadókat. Gyorsan ráteszi a kezét az emberére, kinyújtja a karját így nagyon nehéz elvenni tőle a területét. Swim és rip move-okat is csinál, hogy a backfieldre kerüljön. Első lépésével meg tudja verni a szembenlévőt és válla mellett berobbanni a lyukba. Ha elkapják, akkor is lemozog a vonalhoz, hogy részt vegyen a játékban. Agilis, hogy átugorjon a tömegen és állóhelyzetből is jól megy előre, annak ellenére, hogy vaskos alsóteste van. A snap előtt ő látta el instrukciókkal a társait. Játszott 5-technique, NT és minden egyéb poszton, ami a védőfalban létezik.

Gyengeségek

A falon kívül nem sok játékot csinál, és nem is nagyon akar elmozdulni a komfortzónájából. Nem mindig találja a labdát, leszegett fejjel megy előre, így előfordul, hogy kivonja magát a játékból. Lassan szakad le a blokkról, a double-team pedig meg tudja fogni őt. Bizonyítania kell, hogy az erősebb falemberekkel is felveszi a versenyt és, hogy az állóképessége adott hozzá, hogy ne csak kiegészítőember legyen.

Megjegyzések

Három évig kezdő a harmadosztályban. Háromszor volt all-American (2010-ben 3., 2011-ben 2., 2012-ben 1. csapatos), végzősként az MIAA konfban az év védője díj nyertse. A 2009-es idényt kihagyta sérülés miatt. Tehetsége kimagasló volt a maga szintjén, ereje és agilitása alapján az élvonalban is megállta volna a helyét, amit a Senior Bowlon is bizonyított. Rotációs játékosként akár hosszú NFL karriert is felépíthet.

Bennie Logan 2-3. kör

Egyetem
LSU
Életkor
34 (1989-12-28)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
295 font (134 kg)

Erősségek

Vastag test, hosszú karok, erőteljes alsótest. Jól és gyorsan használja a kezeit, ügyesen tartja magától távol az ellenfeleit. Kihasználja alacsony súlypontját a bull rushnál. Utolérési sebessége szintén jó. Ha elkapta a blokkoló akkor sem veszi le a szemét a futóról, mindkét irányba le tud válni a blokkról, így lezárva a futás útvonalát. A snap után alacsonyan marad, hajlítja a térdét, innen nyeri a hatékonyságát. Oldalirányú gyorsasága megfelelő. Jó érzékkel használja a spin move-ot, bár a mozdulat maga kissé lassú.

Gyengeségek

Felsőteste nem elég erős. Oldalirányba nehezebben mozgatja az ellenfeleit, mint előrefelé. Túlságosan is a bull rushra hagyatkozik, pedig számos más kiváló természetes adottsága van. Futás ellen az ösztönössége megkérdőjelezhető.

Megjegyzések

Teljes neve Bennie Cordell Logan, 7 testvére van. 3-csillagos recruit volt, a középiskolában még DE-t játszott. 2 évig kezdő a Tigersben. 2012-ben a Pro Football Weekly All-Americannek választotta, pedig a 2011-es éve volt statisztikailag az eredményesebb, azonban Michael Brockers távozása után idén leginkább ráfigyeltek a védőfal belsejében az ellenfelek. Az LSU DL-ben Barkevious Mingo és Sam Montgomery is nagyobb sztárnak számított, de Logan volt 2012-ben a legkonzisztensebb játékos az egységben. Gyorsasága és a kézhasználata alapján jó 3-technique játékos lehet belőle, de a tudatossága és a lehorgonyzási képessége miatt 2-gap sémában is beválhat.

Montori Hughes 4. kör

Egyetem
Tennessee-Martin
Életkor
33 (1990-08-25)
Magasság
6'4" (1.93 m)
Tömeg
330 font (150 kg)

Erősségek

NFL-méretű Nose Tackle, akinek felsőteste és combja is elég erős. Gyorsan indul a labda felé, hátra tudja nyomni a centert vagy akár fel is borítja ha teljesen ki tudja használni erejét és robbanékonyságát. Nem adja át a területét akár egy, akár két blokkoló megy rá. Le tud fordulni az emberről és találkozni a labdával már a vonalon. Képes nyomást gyakorolni középen egy swim move-val, vagy mozgékonyságával belépni a A-lyukba. Elég mozgékony, hogy elkapja a zsebből kimozgó irányítót ha üresen van, és a futókat is irányváltásra tudja kényszeríteni ha megjelenik a backfielden. Keményen dolgozik, hogy megtartsa a falat és alsó testi erejének hála szét tudja választani a double teamet, kis helyre bekényszerítve a labdást. Erőszakosan használja a kezét, egy-egyben nem jó ellene szembekerülni.

Gyengeségek

Megbízhatóbban kell használni a kezét, hogy kontrollálhassa ellenfeleit. Nem nagyon tud kiszabadulni ha elkapták. Próbálja kitalálni a snap pillanatát, be is ugrik offside-ra vagy kiegyensúlyozatlanul indul el, így a center meg tudja fogni. Sebessége kevés hozzá, hogy a boxon kívül játékokat csináljon, a fürge, szélre törő futókat nem nagyon kapja el. Időbe telik mire felkel a földről. Alacsonyabb osztályban játszott, de nem tudott erejével kitűnni a ligából. Munkamorálja és állóképessége kérdéses.

Megjegyzések

Nem volt egy sokra tartott recruit, nagy meglepetés volt, hogy a Tennessee bejelentkezett érte, mert rajtuk kívül csak a Jacksonville State és a Tennessee State szerette volna soraiban tudni. Tanulmányi okok miatt nem nyert bebocsátást az egyetemre, így egy évig a Hargrave katonai akadémiát pallérozódott, felhízott 275-ről 310 fontra, majd két évig szolgálta a Vols-t. 2011 júniusában Derek Dooley edző kitette a csapatból egy kollégiumi baleset után, így a UT-Martin gárdájába távozott és két évig kezdett is a másodosztályban. Mérete miatt biztosan mutatkozik majd felé igény a drafton, de valószínűleg sok munkát kell majd belé invesztálni, hogy a komoly szintlépést kezelni tudja, ugyanakkor a helyet elfoglalni már első naptól kezdve be lehet küldeni a pályára szituációs játékosnak.

Akeem Spence 4-5. kör

Egyetem
Illinois
Életkor
32 (1991-10-29)
Magasság
6'1" (1.85 m)
Tömeg
305 font (138 kg)

Erősségek

Jó a felépítése, megfelelően van elosztva rajta a súly. Ki tudja zökkenteni a támadófalembert és elég fizikálisan vesz részt a játékban. Remekül mozog a vonalon, nagy területet játszik be. Nem lehet lerohanással elvenni a területét. Nagy rutinja van, nem fárad el egyhamar.

Gyengeségek

Nem robbanékony a snap után. Az ideálisnál magasabb testtartással indul el. Lassan használja a kezét. Ha megragadják, leállítja a lábát. Nehezen kezeli a double-teamet. Pass rushban nem sok hasznát venni.

Megjegyzések

Mindhárom évében kezdő volt az Illiniben, kezdetben Corey Liuget társaként a DT poszton. 2010-ben freshman all-American csapatba választották. 2012 decemberében lediplomázott kommunikáció szakon, majd bejelentette, hogy nem marad végzős idényére a csapatnál. Az elmúlt két évben 141 szerelést csinált, ami DT poszton jelentősnek számít. 2011-ben az Illinois védelme 7. volt totál yardban az országban, passz ellen pedig harmadik. Elsősorban 4-3-ba illik. Jobban kell használni alsó- és felsőtetsi erejét is, hogy eredményes legyen a profik között, de mivel a LoS minden pontját bejátsza, már a középső körökben gazdára találhat.

Kwame Geathers 5. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
33 (1990-10-04)
Magasság
6'5" (1.96 m)
Tömeg
342 font (155 kg)

Erősségek

Embertelen felépítése van és remekül van elosztva rajta a súly. Erőteljes lökése van, szinte azonnal a sarkára állítja a támadót. Képes kiszabadítani magát a fogásból, aktív és gyors keze van, így szabaddá tudja tenni karjait. Hosszú karjaival a messze lévő futót is el tudja érni. Ha kellően mélyen indul, akkor nem lehet elvenni a területét.

Gyengeségek

Hajlamos lustán játszani és túl magasan elindulni a labda felé, így a támadók könnyen fogást találnak rajta. El tudják nyomni a labda környékéről, vagy el tudják fordítani a vállát. Cut blocknál nehezen fordul és nem használja a kezét jól. Eleve a kézhasználatát minden tekintetben javítani kell, és a snap pillanatát sem érzi valami jól. Limitált rutinja van kezdőként (8 meccs).

Megjegyzések

Futballcsaládból származik, édesapját, Robertet 1981-ben a 3. körben draftolták, de egy sérülés miatt nem tudott NFL karriert építeni. Bácsikája Jumpy Geathers Super Bowlt nyert a Redskins színeiben, testvérei közül Robert a Bengals, Clifton pedig a Colts DE posztján szerepel, unokatestvére Jeremy pedig játszott az NFL-ben, AFL-ben és CFL-ben is. Az elit NT prospectnek számító John Jenkins cseréje volt egyetemi karrierjének nagy részében, így némileg meglepő, hogy nem maradt végzős évére Georgiában, hogy kezdhessen. Az underclassmen bizottság 3-6. körös prospectnek jósolta. Hivatalos versenysúlya 355 font volt a szezonban, a combine-ra 342-vel érkezett. Felépítése miatt vonzó prospect a draft második felében, akiben fejlődési lehetőség is van, de kérdéses, hogy a hozzáállása profi szintűnek mondható-e. Ha csak akkora szerepet szánnak neki az NFL-ben, mint amennyit Georgiában kapott, akkor kifogástalan megoldás.

 www.youtube.com/watch?v=x1ZrFOxQXz0

Jordan Hill 5. kör

Egyetem
Penn State
Életkor
33 (1991-02-08)
Magasság
6'1" (1.86 m)
Tömeg
292 font (132 kg)

Erősségek

Alacsonyabb mint a posztján elvárt, de ezt előnyére tudja váltani alacsony súlypontjának köszönhetően. Elég mélyen indul a snap után, így azonnal kontaktba kényszeríti a szembe kerülő támadót. Aktív és erőszakos kezei vannak, erős felsőtesttel, így az egyensúly gondokkal küzdő guardok ellen nagyon hatékony. Párhuzamos vállakkal dolgozik, nagy küzdő és mozgékony is, olykor egészen a szélre is elér, és erős karjaival elkapja a running backet.

Gyengeségek

A jobb OLinemanek ki tudják használni, hogy tömegben és karfesztávban is Hillnél jobb helyzetben vannak és el tudják lökni a vonalról, vagy simán lefogni. Mérete miatt túl sok időt tölt a földön. Nem mindig használja jól a kezét a blokkból való kiszabadulásra. Túl sokszor billeg a snap előtt, első lépése nem gyors így 3-tech pass rusherként nem érdemes bevetni.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Nittany Lions-ben. Végzősként all-BigTen 1. csapatos választott, juniorként csak honorable mention volt. Redshirted freshman lett volna, de olyan jól szerepelt az edzéseken, hogy meggondolták magukat és bedobták az aktív rotációba olyan ma már NFL DT-k közé mint Jared Odrick, Ollie Ogbu és Devon Still. Leginkább 4-3 UT poszton érdemes vele számolni. Mérete miatt meglepő volna ha kezdőcsapatig jutna az NFL-ben, a túlzott játékidő fáradtságot is okozhat nála, de a tehetsége adott, hogy beugróként hasznos védővé váljon.

Josh Boyd 6. kör

Egyetem
Mississippi State
Életkor
34 (1989-08-03)
Magasság
6'3" (1.91 m)
Tömeg
310 font (141 kg)

Erősségek

Gyors lábú és ösztönös, gyorsan mozog már a snap után rögtön. A fürgeségét gyors kezekkel és hosszú karokkal (a pályán hosszabbnak tűnik, mint amit a mérések mutatnak) kombinálja, így konzisztensen képes elsőnek ő az OL-re tenni a kezét és fenntartani a szeparációt. Fürgeségének hála gyorsan beér a gapekbe és kellően erős ahhoz is, hogy kontakton keresztül jusson el a backfieldre. Miközben fenntartja a szeparációt mindkét irányba képes megkerülni a blokkolót, hogy leszerelje a futót. Jó érzéke van a játékhoz, folyamatosan képes gyorsan észrevenni és megközelíteni a labdacipelőt és a meglepően gyors játéksebessége miatt még akkor is üldözni, ha egy TE is a boxban van.

Gyengeségek

Annak ellenére, hogy jó a természetes ereje és ezt néha fel is villantja a támadási pontnál, túl sűrűn van álló helyzetben és nem képes megtartani a pozícióját. Pass rushban nem hatékony és kifele ki lehet zárni a futójátékok során is. Nem sűrűn van, hogy nem ő teszi elsőnek az OL-re a kezét, de ha megtörténik, nem igazán tud szabadulni. Habár a snap utáni első lépése gyors nincs meg a robbanékonysága és az elit atletikussága ahhoz, hogy igazi 1-Gap DT lehessen. Robbanékonyságának a hiánya akadályozza abban, hogy befejezze a játékot miután bejutott a backfieldre. Pass rush során igyekszik, azonban a repertoárja nagyon szegényes, arra hagyatkozik, hogy ő teszi elsőként a kezét a passzblokkóra és így próbál szabadon maradni, azon ez gyakran nem elég hatékony ahhoz, hogy nyomást helyezzen a QB-ra.

Megjegyzések

Teljes neve Joshua Caleb Boyd. 4-csillagos recruit volt, csapattársa volt a középiskolában az Ole Miss kezdő DE-je C.J. Johnson. Már freshmanként is kezdett 3 meccsen, majd ezután 3 szezonon keresztül kezdő. Ex-csapattársa, a tavalyi draft 1/12-ese Fletcher Cox annyival jobb játékos nála, hogy pass rushban produktív. NFL-szinten Boyd 4-3-as 2-Gap DT-ként, illetve 3-4-es DE-ként képzelhető el leginkább. Fizikális adottságai nem a legjobbak, de ettől még nem értéktelen játékos. Rengeteg olyan college DT-ről hallotunk már, aki az egyetemen jó, de nem elit teljesítményt nyújtott, majd a profiknál nagyon jó backupok lettek és ha megkapták a lehetőséget kezdőként akkor is kiválóan teljesítettek.

Cory Grissom 6. kör

Egyetem
South Florida
Életkor
33 (1990-06-09)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
306 font (139 kg)

Erősségek

Robbanékony belső védőfalember, aki egy csalódást keltő szezonon van túl. Vastag alsóteste van, jó testtartással játszik, nehezen lehet arrébb rakni. A snap pillanatában valósággal kirobban, zseniális az első lépése, double teamet igényel. Könnyen vált irányt, képes a line of scrimmage mögé kerülni és megcsinálni a játékot. Kezeivel keményen dolgozik, rengeteg momentumot jelentő játéka volt, hatékonyan bull rushol. Képes elfoglalni a gapet, rengeteg helyet emészt fel. Agilis, könnyen készteti a labdacipelőt irányváltásra.

Gyengeségek

Túl gyakran sikerül a támadási ponton semlegesíteni. Ugyan robbanékony, de a sebessége nem az igazi. 2012-ben alulmúlta a várakozásokat.

Megjegyzések

A Cory becenév, Ticory a teljes neve, édesanyja egyedül nevelte. A középiskolában birkózott is a football mellett. HS-ben csapattársa volt a Georgia guardja Chris Burdette, az Auburn elkapója Quan Bray, az LSU fullbackje J.C. Copeland és a Southern Miss safetyje Jacorius Cotton. 2008-ban csak a FIU ellen lépett pályára, ott megsérült a bokája, emiatt kihagyta az idény további részét. A 2009-es szezonja ígéretes volt, de akkor is sérülésekkel küzdött, összesen 8 meccsen játszott, ebből 3-szor kezdett. 2010 óta a Bulls összes meccsén kezdett, 2012-ben All-BIG EAST második csapatba választották. Tavaly decemberben diplomázott kriminológiából. A szezon előtt 2. napos prospectnek tűnt, de végzős évére megállt a fejlődésben. Jobb pillanataiban úgy tűnik, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy az NFL-ben kezdő 3-tech vagy 2-gap nose guard legyen. Potenciál van benne, de a játékát vissza kell terelni a helyes útra.

 www.youtube.com/watch?v=_4PtHktLHUM

Everett Dawkins 6-7. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1990-06-13)
Magasság
6'2" (1.88 m)
Tömeg
292 font (132 kg)

Erősségek

Adekvát üldözési sebesség, a pálya szélén is képes megcsinálni a játékot. Robbanékony első lépés, a snap után valósággal kilövi magát, függetlenül attól, hogy ezzel átér-e egyből a gapen vagy pedig találkozik a támadófalemberrel. Energikus játékos, ritkán sikerül kivonni a playből. Lenyűgöző speed rusher, gyorsan lép oldalirányba, így el tud lépni az OL mellett, hajlítja a térdét és laza a csípője. Stuntoknál hatékony. Passzblokkolók ellen a kezdő lökése erős, ezt megfelelően kombinálja későbbi move-okkal. A repertoárja folyamatosan fejlődik, most már a spin és a swim move-ja is gyors és hatékony. Könyörtelen rusher, több nyomást helyez az irányítóra, mint amennyit a statisztikák mutatnak. Pass rush közben kifejezetten tudatos, a mobilis irányítókat rendre igyekszik a zsebben tartani. Kezei erősek, lábai aktívak, ezért tömegben is megtalálja a helyét. Konzisztensen alacsonyan játszik. Az alacsony súlypontját oldalirányú mozgásnál is meg tudja őrizni.

Gyengeségek

Egyensúlybeli problémái vannak, túl gyakran kerül a földre. Védőfalemberhez képest vékony, alsóteste nem elég erős a nagyobb blokkolók ellen. Football IQ-ja megkérdőjelezhető, nem mindig koncentrál a rábízott gapre, előfordul, hogy nem figyel a labdára. Belső futások ellen megbízhatatlan, nincs elég ereje hozzá. Nem képes lehorgonyozni, általában sikerül erőből eltolni. Rövid karjai gátolják a blokkokról való leválásban.

Megjegyzések

Az igen jónevű Byrnes HS-ba járt (senior évében veretlenül lettek állami bajnokok), már itt együtt játszott későbbi FSU-s csapattársával Justin Brighttal, további híres csapattársai: Marcus Lattimore (az idei draft class legjobb futója lenne, ha nem lettek volna súlyos sérülései), Prince Miller (Cleveland Browns CB), Cartier Rice (Kentucky kezdő CB), Nick Jones (South Carolina kezdő WR). Freshman évében 3 meccs után medical redshirtöt kapott, 2009-ben kezdetben DE volt, de sérülések miatt bemozgatták középre. 2010-ben a szezon közben műtette meg a hüvelykujját, ennek ellenére nem hagyott ki meccset. 2011-ben kezdett először az összes mérkőzésen, honorable mention lett az All-ACC választáson. 2012-ben All-ACC második válogatott lett. Társadalmi tanulmányok szakra járt, 3.5 év alatt lediplomázott. Méret- és erőbeli hiányosságai miatt nem lehet every-down játékos NFL szinten, de a pass rush képességei miatt valószínűleg draftolni fogják.

 www.youtube.com/watch?v=J8nGjE6tRlY

T.J. Barnes 6-7. kör

Egyetem
Georgia Tech
Életkor
33 (1990-06-14)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
369 font (167 kg)

Erősségek

Masszív méretei miatt rengeteg helyet foglal, állandó double teamet igényel, így lefoglal plusz egy blokkolót és helyet biztosít a front7 többi védőjének. Alkatához képest meglehetősen gyorslábú. Képes kivédeni a támadófalemberek cut blockjait és utána be is ér a backfieldre. Az A-gapen történő futásnál szinte mindig útban van. A szemét mindig a QB-n tartja, emiatt hatékony sáncoló.

Gyengeségek

A sikeres NFL DT-k képesek középről behorpasztani a zsebet, Barnes azonban egyszerűen nem játszik olyan alacsonyan, hogy hátra tudja tolni a centert. Ezen egy jó védőfaledző tud segíteni, azonban teljes egészében nem javítható. A magassága miatt nehezen szerez befolyást, az alsótestét erősíteni kell, különben egy erősebb NFL guard egymaga is képes lehet kizárni a játékból.

Megjegyzések

T.J. = Tarence Jariviz. A családban leginkább az Auburn-ön szokás focizni: itt játszott az apja Terry Jones (jelenleg egy texasi motorgyártócég sales managere) és 2 unokatestvére, Fred Baxter (TE, az 1993-as draft 5. körében választotta ki a New York Jets, 11 szezont játszott az NFL-ben, tagja volt a XXXVIII. Super Bowl-on győztes New England Patriotsnak) és Randy Hart (ő szintén DT-t játszott), Barnes egyik testvére Beau Reliford pedig TE-t játszott, tavaly végzett a Florida State-en. A középiskolában a támadó- és a védőfalban is megfordult szinte minden poszton. Offensive tackle-nek recruitolták, 3-csillagos minősítést kapott a rivalstől. 2008-ban redshirtöt kapott, 2009-ben csere Vance Walker és Darryl Richard mögött, csupán a Clemson elleni ACC-döntőn kezdett, a Sporting News ACC All-Freshman csapatba választotta. Stabil kezdő csak végzős évére lett, az edzőknél honorable mention lett az All-ACC választáson. Pályafutása alatt Yellow Jackets 4-3-as és 3-4-es alapfelállásban is játszott. 54 meccse van a GT színeiben ezzel Rod Sweetinggel holtversenyben csúcstartó, üzleti menedzsmentből diplomázott. Számos olyan eleme van a játékának, amin megakadhat a megfigyelők szeme, de az alsó testének erején és robbanékonyságán feltétlen fejleszteni kell. Az upsideja miatt megér egy hátsó körös picket, de ne lepődjünk meg ha pályafutása első éveiben csak a practice squadig jut el.

 www.youtube.com/watch?v=Pvq-kG-RzzM

Lawrence Okoye 7. kör/UDFA

Egyetem
-
Életkor
32 (1991-10-06)
Magasság
6'6" (1.98 m)
Tömeg
300 font (136 kg)

Erősségek

Aktív, robbanékony atléta, kiaknázatlan potenciállal. A regionális combine-on megmutatta, hogy kivételes kombincáióját tudja nyújtani az erőnek, sebességnek és méretnek. Ijesztően nagy feladat előtt áll, de kifejezetten magabiztos azzal kapcsolatban, hogy be tud kerülni egy NFL csapat keretébe.

Gyengeségek

Nem csak, hogy kevés a rutinja, életében egy másodpercet nem focizott még. Jelentős időbe telik majd mire megtanítják neki a játék alapjait, és belerázódik, hogy mit is jelent védőfalembernek lenni.

Megjegyzések

Tinédzser koráig rögbizett, 2010 szeptemberében váltott diszkoszvetésre, a 2011-es u23-as EB-n aranyat szerzett Ostravában. Brit rekorddal (68.24m) kvalifikálta magát a londoni olimpiára, ahol döntőbe is jutott, de elődöntős eredményéhez képest rontott így 12. helyen végzett, csalódottsága pedig olyan méreteket öltött, hogy 2013 márciusában bejelentette, hogy részt vesz az NFL drafton. A regionális combine-on 4.78 másodperces 40 yardot, 35 inches magasugrást és 10'5" inches távolugrást produkált, az első kettőben nyerte volna a Scouting Combine-t, utóbbiban öten jobbak nála a DT poszton. Elmondása szerint 5 NFL csapat már érdeklődött iránta, például a 49ers-nél és a Saints-nél is járt. A CBS 6. körös prospectnek jósolja. Gyakorlatilag példátlan eset volna ha kiválasztaná valaki a drafton, de még ez sem zárható ki, ugyanis kellően fiatal és elképesztő adottságai vannak, szóval lehetőséget biztosan fog kapni. Arra minden évben látunk példát, hogy 1-2 év futballmúltal is kiválasztanak valakit potenciál alapján, ilyen szempontból Okoye sem különb, és érdekes kérdés, hogy mit lehet kihozni valakiből ha kezdettől fogva NFL edzők pátyolgatják. Elkötelezettsége a sportág felé így is nagyon erősen kérdéses.